Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Rózsáim
  2016-06-15 23:25:20, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Paradicsommal és gombával töltött cukkini
  2016-06-15 23:06:10, szerda
 
  Paradicsommal és gombával töltött cukkini

Hozzávalók

2 db cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
20 dkg gomba
1 db citrom
20 dkg zsemlemorzsa
0,3 dl tahini szósz
friss bazsalikom
friss oreganó
cayenne bors


Elkészítés

A húst és a zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A cukkiniket hosszában kettévágjuk, és egy kis peremet hagyva kivájjuk a belsejét. A cukkinik belsejét, a paradicsomot és a gombát apróra vágjuk, a fokhagymát, a friss bazsalikomot és a friss oreganót felaprítjuk, a citromot félbevágjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük és megpirítjuk a gombát, a cukkini kivájt belsejét, a fokhagymák 2/3-át, a paradicsomot (ebből félreteszünk néhány kockát a díszítéshez), az oregánót, a bazsalikom 2/3-át és a cayenne borsot. Megsózzuk. Ha már kezd összeállni a ragu, egy keverő tálba tesszük, és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.
Megtöltjük a raguval a cukkiniket. Mindegyik ,,cukkini-hajó" tetejét meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, lefedjük alufóliával, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Eltávolítjuk a fóliát, és további 10 percig sütjük, hogy ropogós legyen a teteje.
Egy kisebb keverőtálban összekeverjük a maradék fokhagymát, a maradék friss bazsalikomot, a tahini szószt, ízlés szerint citromlevet és egy kis vizet. Megsózzuk, megborsozzuk.
A megsült cukkinikat egy tányérra tesszük, és meglocsoljuk az elkészített citromos tahini szósszal. A korábban félretett paradicsomkockákkal díszítjük.





Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT!
Chefbag

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Tejberizs eperkompóttal
  2016-06-15 23:03:22, szerda
 
  Tejberizs eperkompóttal

Hozzávalók

6 dl tej
1 db vaníliarúd
6 dkg rizs
2 ek kristálycukor
A kompóthoz:
30 dkg eper
2 ek kristálycukor
1-2 ek málnalikőr


Elkészítés

1. A tejet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait és a rudat, a megmosott rizst és a cukrot. Kis lángon felforraljuk, majd 30-35 percig főzzük. Közben néhányszor megkeverjük. Akkor jó, ha a rizs megpuhult és az összes folyadékot magába szívta. A vaníliarudat eltávolítjuk, a keveréket 10 percig hűlni hagyjuk, majd négy tűzálló tálkában elosztjuk.

2. A kompóthoz a megtisztított, félbevágott epret és a cukrot egy lábosba tesszük. Lefedjük, és kis lángon 5 percig főzzük. Akkor jó, ha a cukor teljesen megolvadt, és a gyümölcs kissé megpuhult. Az epret egy tálba átszedjük. A visszamaradt sziruphoz hozzákeverjük a likőrt, néhány percig forraljuk, majd a gyümölcsre locsoljuk. Kevés eperkompótot kanalazunk a rizsre, a többit külön edénykében kínáljuk.





DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

A málnalikőr más gyümölcsös desszertekhez, például az őszibarackos és a görögdinnyés finomságokhoz is illik.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Kapros cukkini fogasfilével
  2016-06-15 23:00:46, szerda
 
  Kapros cukkini fogasfilével

Hozzávalók

4 szelet fogasfilé
12 dkg hagyma
80 dkg cukkini
4 db paradicsom
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl olívaolaj
2 ek liszt
5 dl tejszín
2 ek cukor
3 ek fehér balzsamecet
bors



Elkészítés

1. A hagymát, a kaprot és a petrezselymet megtisztítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot kimagozzuk, és a cukkinivel együtt felkockázzuk. A hagymát 4 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk, majd beleszórjuk a cukkinit és a paradicsomot. Néhány percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a petrezselymet, a kaprot, a tejszínt, a vajat, a cukrot, a balzsamecetet és megsózzuk. Végül levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

2. A fogasfiléket megsózzuk és borsozzuk. A maradék olívaolajat felforrósítjuk, és ropogósra sütjük benne a halat. A tejszínes cukkinivel kínáljuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Tejszínes gombaleves kaporral (Kulajda)
  2016-06-15 22:58:18, szerda
 
  Tejszínes gombaleves kaporral (Kulajda)

Hozzávalók

5 dkg erdei gomba (szárított)
40 dkg burgonya
7 dl húslevesalaplé
1 tk őrölt kömény
4 szem szegfűbors
2 db babérlevél
1 csokor kapor
4 db tojás
20 dkg joghurt
néhány csepp ecet

frissen őrölt bors


Elkészítés

1. A gombát langyos vízben áztatjuk 1 órán át. 15 percen keresztül főzzük, majd leszűrjük.

2. A húslevesalaplét felforraljuk a felkockázott burgonyával, a gombával, a köménnyel, a szegfűborssal, a babérlevéllel, kevés ecettel és a finomra vágott kapor 2/3-ával.

3. A tojásokat egyesével merőkanálba ütjük, és a forrásban levő levesbe engedjük. 3 percig főzzük, majd lehúzzuk az edényt a tűzről, és a levest 5 percig pihentetjük. Belekeverjük a joghurtot, és megsózzuk, borsozzuk. A levesekre halmozzuk a tojást és a kaport, és forrón tálaljuk.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 190
  • e Hét: 6991
  • e Hónap: 12029
  • e Év: 141736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.