Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2016-06-16 23:49:29, csütörtök
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Feta sajttal töltött paprika sült zöldséges bulgurral
  2016-06-16 23:12:11, csütörtök
 
  Feta sajttal töltött paprika sült zöldséges bulgurral

Hozzávalók

20 dkg feta sajt
15 dkg bulgur
2 dkg vörös curry paszta
1 db kaliforniai paprika
1 db cukkini
1 db sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
3 dkg méz
balzsamecet
olívaolaj

bors


Elkészítés

A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A fokhagymát felaprítjuk, a cukkinit és a répát hosszában csíkokra vágjuk. A paprikát hosszában ketté, a lilahagymát pedig nagyobb cikkelyekre vágjuk.
A sütőt előmelegítjül 220°C-ra. A zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, és meglocsoljuk egy evőkanálnyi olívaolajjal. Kb. 20 percig sütjük.
A bulgurt egy szűrőbe rakjuk, és hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Kevés felforrósított olajra tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Hamarabb kész lesz, mint a rizs. Miután elfőtte a vizet, félretesszük.
Egy keverőtálban összekeverjük a balzsamecetet, a méz és a vörös curry paszta felét, és egy kevés olívaolajat. Megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint.
Egy keverőtálban összekeverjük a méz és a vörös curry paszta másik felét, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint.
Óvatosan kettévágjuk a feta sajtot, úgy, hogy beleférjen a paprikába. 20 perc elteltével kivesszük a zöldségeket a sütőből. A lilahagymát félretesszük. A répát és a cukkinit bekenjük a curry-s, fokhagymás mázzal, a paprikába belerakjuk a fetát, és az egészet visszarakjuk a sütőbe további 10 percre.
A bulgurhoz hozzáadjuk a zöldségeket, és összekeverjük. A fetás paprikát a zöldséges bulgurra tesszük, és meglocsoljuk egy kis dresszinggel.





Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT!
Chefbag

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Áfonyás házi fagylalt
  2016-06-16 23:01:22, csütörtök
 
  Áfonyás házi fagylalt

Hozzávalók

30 dkg áfonya
3 ek datolyaszirup vagy méz vagy nádcukor
0,5 db citrom leve
3 dl kókusztej
vaníliaaroma


Elkészítés

Az áfonyát megmossuk és megszárítjuk. A kókusztejet habosra keverjük, majd lassabb fokozaton keverve hozzáadjuk az áfonyát, a datolyaszirupot és a vaníliaaromát.
A fagyit pohárba vagy jégkrémformába tesszük. Majd a fagyasztóba rakjuk néhány órára.





Megjegyzés

A fagyit szinte mindenki szereti, de sajnos a boltokban kapható fagylaltok túl sok adalékanyagot tartalmaznak, így célszerűbb ha otthon készítünk gyorsan valami egészséges, jeges finomságot. A nyári gyümölcskínálatnak köszönhetően elég jól elengedhetjük a fantáziánkat a készítéskor:) Ez a kókusztejes, áfonyás fagyi egy tejmentes, vegán hűsítő finomság. Gluténérzékenyek és tejérzékenyek is fogyaszthatják.
Vitai Kati

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Csirkekebab pitával és tzatzikivel
  2016-06-16 22:58:06, csütörtök
 
  Csirkekebab pitával és tzatzikivel

Hozzávalók

A kebabhoz:
80 dkg csirkemellfilé
1,5 dl tej
1 tk só
1 ek édes-nemes paprika
1/2 tk őrölt fekete bors
1 tk morzsolt oregánó
1 tk fokhagymapor
olaj a sütéshez
A pitához:
25 dkg liszt + a nyújtáshoz
1/2 tasak instant élesztő
1/4 tk só
1 ek olaj
A tzatzikihez:
40 dkg natúr joghurt
2 db kígyóuborka
4 ek olívaolaj
1 db citrom
1/2 csokor menta
őrölt fekete bors



Elkészítés

1. A tejben elkeverjük a sót, a pirospaprikát, a borsot, a morzsolt oregánót és a fokhagymaport. A megtisztított, felkockázott csirkemellet a keverékbe forgatjuk, és lefedve legalább 3-4 órára a hűtőbe rakjuk.

2. A húskocákat vízbe áztatott fanyársakra felhúzzuk. Grillserpenyőben felforrósítunk egy kevés olajat, és forgatva megsütjük rajta a nyársakat.

3. A pitához összekeverjük a lisztet, az instant élesztőt, a sót és az olajat. Kis adagokban hozzáadunk 1,5 dl vizet, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Ezután meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 1,5 cm vastagra, és egy müzlistállal 12 db kört kiszúrunk belőle. Azokat sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük, és letakarva további 30 percig kelesztjük. A pitákat a 240 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 4 percig sütjük az egyik oldalukat, vagy addig, amíg felpúposodik. Ezután konyhai fogóval megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is kb. 3 perc alatt megsütjük. Tálalásig konyharuhával letakarjuk.

5. A dzadzíkihez összekeverjük a joghurtot a meghámozott, nagy lyukú reszelőn lereszelt uborkával, az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével, a sóval, a borssal és a felaprított mentával. Tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A nyársakat ezzel, valamint a pitákkal tálaljuk.





KOCSIS BÁLINT
Mesterszakács, gasztronómiai tanácsadó és előadó

A fűszeres csirkekockákat tálalhatja a pitákba töltve, a tzatzikivel meglocsolva is.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sajtos brokkolikrémleves dióval
  2016-06-16 22:53:51, csütörtök
 
  Sajtos brokkolikrémleves dióval

Hozzávalók

2 ek vaj
1 fej vöröshagyma
50 dkg brokkoli
20 dkg lágy feta sajt
5 dkg dióbél
őrölt szerecsendió


Elkészítés

1. Lábasban felforrósítjuk a vajat, és megpároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát, valamint a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit. 1,2 l vízzel felöntjük, felforraljuk, majd egy kevés sóval és 1 nagy csipet őrölt szerecsendióval ízesítjük. Közepes lángon addig főzzük, amíg a brokkoli m
egpuhul.
2. A levesbe forgatjuk a kisebb darabokra tördelt fetát, azután botmixerrel krémesre törjük. A durvára vágott dióval megszórva tálaljuk.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Meleg idő frissítő záporokkal
  2016-06-16 22:50:57, csütörtök
 
  Meleg idő frissítő záporokkal





Erős déli széllel meleg levegő áramlik hazánkba, pénteken 33-34 fok is lehet délkeleten.

Az elmúlt napok záporos időszakát szerdán heves zivatarok, felhőszakadás, tubák, sőt tornádó zárta. Mindezek után ma erős délies szél hozza hazánkba a kánikulát, 28-33 fokig emelkedik a hőmérséklet. Meleg, napos, jobbára száraz időre készülhetünk, legfeljebb egy-egy kisebb zápor alakulhat ki néhol az északi, északnyugati tájakon.

Nyárias meleg, frissítő záporok

Pénteken már 33-34 fokot is mérhetünk a délkeleti tájakon, míg északnyugatra egy gyenge hidegfront hoz néhány fokos lehűlést, ahol 27-29 fokos maximumokat mérehtünk. A nap első felében napos időre készülhetünk, majd délután elszórtan frissítő záporok, zivatarok alakulnak ki. A légmozgás többfelé erős marad, zivatar környezetében viharossá fokozódhat.





A hétvégén is nyáriasan meleg időre, sok napsütésre van kilátás. Szombaton főként a déli, délkeleti, keleti tájakon számíthatunk záporokra, helyenként zivatarokra, ahol átmenetileg felélénkül a délnyugati szél, míg másutt gyenge, mérsékelt lesz. Napközben 24-30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap kezdetben sok napsütés ígérkezik, délután már több felhő lehet felettünk, de csapadék napközben csak helyenként alakulhat ki, majd estétől többfelé. A légmozgás általában gyenge, mérsékelt marad, a nappali felmelegedés ismét erősödik, 27-32 fokot mérhetünk.

A jövő hét első napjai újabb heves zivatarokat mutatnak és jelentős hőmérsékleti kontrasztot. Hétfőn északnyugaton 20-23 fokig esnek vissza a maximumok, keleten, délkeleten 33-34 fokos kánikula várható.

Írta: Herrmann Dóra

Forrás: http://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vidám napot!
  2016-06-16 11:13:29, csütörtök
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Szép napot, vasárnapot!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 190
  • e Hét: 6991
  • e Hónap: 12029
  • e Év: 141736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.