Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
A nemzet tyúkszemén taposva fényűznek
  2016-06-17 19:36:52, péntek
 
 
H. A. 2016-06-16
A nemzet tyúkszemén taposva fényűznek


A Tiborcz-Orbán királyi pár (Fotó forrása: Népszava)



Most hogy megtapasztaltuk, egy Eb-győzelem több embert visz utcára, mint egy hónapokig szervezett pedagógustüntetés (itt megjegyezném, hogy örültünk, aminek örülni kellett, akkor, amikor kellett, térjünk vissza a való világba), nézzük meg mi történik azokkal, akiknek az évszakok változásától függetlenül bejött az élet.

Itt van például a nemzet veje (polgári olvasatban Nemzet), aki Tiborcz ugyan, de kivételesen nincsenek panaszai az életre. Ő az a szerencsés Noszty fiú, aki ugyan elég nagy valószínűséggel fát is lopott már életében (értsd, családja falopási ügyben érintett), de egyrészt valószínűleg soha nem fogja semmilyen hatóság ezt rábizonyítani, másrészt az állampárt által irányított Magyar Távirati Iroda is kínosan kerüli, hogy a személye körüli botrányos ügyekről beszámoljon.

Az MTI-től függetlenül és az MTI ellenére, mára pontosan tudjuk, miként turnézta végig az országot a LED-világításával és hogyan borult sötétbe utána minden, hogy úri családja hogyan vásárolja fel az ország szent anyaföldjét, és azt is, hogy amikor az EU csalásellenes hivatalának is felűntek a Tiborczunk érdekeltségébe tartozó Elios Innovatív Zrt. gyanús körülmények között lebonyolított közbeszerzései, hogyan szállt ki a cégből. Remélve, hogy mindenki hülye és nem lesz jelentősége annak, hogy a vizsgált ügyek nagy része arra az időszakra esik, mikor ő is tulajdonos volt.

Tiborcz Pityu azóta is éli világát: az igen szorosan hozzá köthető cégcsoport újabb kastélyra tette rá a mellső végtagját. Egy 1837 és 1839 között épült klasszicista épületről, a Székesfehérvártól alig 20 kilométerre lévő bodajki Hochburg-Lamberg-kastélyról van szó, amelyet a maga idején a Hochburg, a Berényi, a Zichy, a Bethlen, a Miske, a Megyeri Krausz és a Grünfeld- családok is lakták.

Az új céget - amely tehát a bodajki kastélyt megkaparintotta - BDJK-Real Estate Kft. néven jegyezték be, a tulajdonos pedig a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. Mint szó volt már róla, ez papíron ugyan nem Tiborcz István cége, de a bejegyzéskor fizetett illetéket Orbán vejének bankszámlájáról utalták át.

A lényeg az, hogy a katasztrofálisan leromlott állagú műemlék kastélyra 29 millió forintért tett vételi ajánlatot egy ismeretlen vevői kör. Mostmár tudjuk, hogy ők a Tiborczhoz köthető cégcsoport. Ezzel a húzással, nevezzük adásvételnek, már 4 kastély/villa került a miniszterelnöki vő érdekeltségébe. Tekintve, hogy az új adótörvények szerint óriási adókedvezmények járnak műemlékek felújítására és nem kevés EU-s pénzt is lehet kaszálni rajtuk, majd jóval magasabb áron meg is lehet szabadulni tőlük, Tiborcz István valószínűleg belenyúlt megint a tutiba. Nem papíron, hanem amúgy.

A fenti ábra szerint Mikszáth óta a helyzet változatlan Magyarországon. Ugyanazok a kiskirályok uralkodnak, minden a gondtalan dorbézolást, a megkaparintható vagyonok behálózásán keresztül az élősködő életvitel fenntartását célozza. Pörög a családi maffia biznisze, mint a motolla. A félművelt, arrogáns, ellenben jól kistafírozott királylány oldalán a szőke úrfinak nem lehet panasza semmire.

Mivel apóskartárs plebejus-imidzsébe ez nem illik harmonikusan, neki kell tökig gumicsizmában beleszállni az államilag támogatott kastélybizniszbe. A megfáradt, személyiségzavaros hobbifocista stadionokat gyűjt, a veje kastélyokat-villákat, a nyomorultak meg bélyeget, beváltható üvegeket és Tesco-matricát. Ez az élet rendje. Feudalizmus 2.0. Dubajozás, kastélyozás újratöltve.

A közvilágításnak jóindulattal sem nevezhető ledezés után már nem kihívás kastélyokat harácsolni személyre szabott adókedvezményekkel és előre lezsírozott uniós pályázatokkal megtámogatva. Újabb és újabb degenerált nevű cégeket alapítva. Az adókedvezménnyel semmi gond nem lehetne, ha nem tudnánk, hogy maguknak írták a törvényt, a turizmus Orbán-Tiborczokra szabott fejlesztési koncepcióját. Aminek lényege: megkaparintani a lepusztult épített örökséget, túlárazott közbeszerzésen egyedüli indulóként a marha európai adófizető pénzén Mészáros-Garancsi segítő jobbjával felújítani, majd csilliárdszoros áron továbbadni valamely tehetséges szaúdi, jordániai nem gazdasági bevándorló üzletembernek.

És ez itt az egyedüli fontos alapvetés, drága birkáim a migránsozásban, sorosozásban, elmúltnyolcévezésben: a magyar épített örökség, a felújított kastélyok, villák hosszú sora egyáltalán nem biztos, hogy magyar kézben marad. Semmi garancia nincs rá. Ez az üzlet benne azoknak, akik minden egyes ilyen húzással egy szelet kenyeret kicsavarnak a kezetekből. Csak azért mondom, hogy a tényekről beszéljünk: az FBI is körözte-kereste azt a szaúdi vállalkozót, akinek szintén egy Tiborcz István, miniszterelnöki vőhöz köthető kastélyos cég eladta a Postabank-székházat. Más szavakkal: már az sincs magyar tulajdonban, pedig tudom, hogy ez az egyik támadhatatlan érv, ami minden korrupciót, lopást, harácsolást legitimál a nemzeti oldalon.

Ez a NER-nek csúfolt kőkemény hűbéri rendszer, ami kivétel nélkül eltapossa azokat, akik kalandvágyból itt maradnak és nem Angliában konszolidálják a középosztályt. Itt csak a hülyének nézett jobbágyok, valamint a kastélyokkal üzletelő és várba költöző bugris parasztok maradnak. A tehetségtelen, de bármilyen gazemberségre kapható és bevethető Tiborcz Istvánok, akik a koronázatlan királylány oldalán a nemzet tyúkszemén taposva fényűznek. (Szó szerint is elűzték a fényt, igen.)

Nem elég, hogy jobb helyeken ezeket a tisztességtelen, állami segédlettel végrehajtott, benfenntes ügyleteket hosszú és elgondolkodtató börtönbüntetéssel jutalmazzák, ezeknek még az sem fordul meg a fejükben, hogy az összerabolt javakból valamicskét illene visszacsorgatni a nemzetnek.

A magát nemzetinek nevező kormány nemzeti iránti kötelességtudata nincs, nem volt és soha nem lesz. Mert ha lenne neki, akkor nem fordulhatna elő, hogy az ország épített örökségén üzletel a miniszterelnök veje és baráti köre, és az végképp nem, hogy patinás épületek, kastélyok, villák kerülnek - megvédésre hivatkozva - gazdasági bevándorlók kezére. Hacsak az illetékes önkormányzat nem vásárolja vissza milliárdokért azt, ami Tiborczék harácsoló gépezete 29 millióért kaparintott meg. Nekik tökmindegy. Ők jól járnak így is, meg úgy is. Ők igen.


http://kolozsvaros.com/2016/06/16/a-nemzet-tyukszemen-taposva-fenyuznek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megunták a magyarok, hogy ájulásig kell dolgozniuk a Balaton
  2016-06-17 19:05:25, péntek
 
  A kormány szerint a dübörgő gazdaság okozza a munkaerőhiányt, a vendéglátásban dolgozók viszont kegyetlen állapotokról mesélnek, és inkább elmennek külföldre.




Megunták a magyarok, hogy ájulásig kell dolgozniuk a Balatonnál


újságíró. 2016. 06. 17. 14:48



Kedves Vendéglátosok! Végre itt van az a pont, amikor nekünk van igazunk, most kell az összes szarházi haszonleső vállalkozót megfingatni ! Ne dolgozz szar pénzért, mindenki álljon ki a maga pénzéért, amit tud, kérje meg érte azt a pénzt amit gondol! Ha nem adják meg, zárja be az éttermet,

- írta egy kommentelő egy Facebook csoportba.

A helyzet azért nem ilyen egyszerű, de az biztos, hogy talán soha nem látott feszültség van a balatoni munkáltatók és az alkalmazottak között. Az idei szezon kezdetén is körbejárta a sajtót, mi is foglalkoztunk a témával: megint munkaerőhiány sújtja a balatoni vendéglátást. A tóparti vendéglátósok arról panaszkodnak, hogy nem találnak munkaerőt a szezonmunkára, mert képtelenség annyit fizetni nekik, mint amennyit külföldön kapnak a munkájukért. Míg a munkaadók álláspontját az érdekvédelmi szervezetek képviselik, a vendéglátásban dolgozók a szakmák alapján szerveződő Facebook csoportokban adnak hangot véleményüknek. Ezek azt sugallják, hosszú évek alatt alakult ki ez a tarthatatlan helyzet.
De mi a baj?

Nagy gondot jelent a több mint háromezer dél-balatoni vendéglátóhely és üzlet számára, hogy nyugatra vándorol a szakképzett munkaerő, mondták a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviseletének szerdai szezonnyitó fórumán.

A kormány ezzel szemben azt állítja, nem azért vannak kevesebben a Balatonon, mert kimennek a magyarok, hanem mert

annyira dübörög a gazdaság, hogy nem bír mit kezdeni a kereslettel a sok vendéglátóhely.

Ellentmondásos információkat hallani, van, aki szerint 400 ezer forintot is lehet keresni egy hónap alatt, más meg azt írja, ember nem keres ennyi pénzt a Balatonnál. Se.
How much is the fish?

A Pénzcentrum információi szerint a Balatonnál (is) a felszolgálók keresnek a legjobban: iparági információk szerint ők a teljes szezon átlagában, az alapbért és a jattot is beleszámítva körülbelül 600-650 forintos órabérért güriznek. A pincéreket a szakácsok követik, nekik 450-500 forintos órabér jut, míg a legkarcsúbb, óránként 250-300 forinttal teli borítékot a kisegítő személyzet (mosogatók, konyha-, és kézilányok) kapja.

Vagyis, ha azt vesszük, hogy a balatoni főszezon három hónap - ami azért erős túlzás -, akkor 3 hónap alatt, összesen 1200 munkaórával egy felszolgáló körülbelül 750 ezret, egy szakács nagyjából 570 ezret, míg egy konyhalány nagyságrendileg 330 ezer forintot keres a magyar tenger partján. Ennek nagy részét feketén, úgy, hogy a szállás nincsen benne.

Tízen állnak sorba a helyedre, akiket nem kell bejelentenem

- így kommentált egy munkaadó egy a munkakörülményekre panaszkodó bejegyezést Facebookon. Viszont ez már nem igaz.

A helyzet most már inkább az, tudsz-e hozni még valakit?

A balatoni munkáról évekig az volt a vélemény, hogy bár sokat kell dolgozni, a pénz jó, a nap süt, a lányok meg szépek.

És habár a nap még mindig süt, a pénz már nem jó, és nem sokat kell dolgozni, hanem “ájulásig" kell melózni.

Egy másik Facebook-bejegyzés szerint a magyar lakosság 99 százalékának fogalma sincsen, milyen körülmények között kell dolgozni a Balatonon. Azt írják, nincsen pihenőnap, 30-ból 30 napot kell melózni. Sok helyen nem is ülhetnek le a felszolgálók egész nap, a napi munkaidő általában 11-14 óra. Heti fél szabadnap jut általában, de csak akkor, ha nincsen annyi vendég. Ez azt jelenti, hogy havonta egy felszolgáló 310-380 órát dolgozik pihenőnap és szabadság nélkül.

via GIPHY

Ezért bejelentik őket 4-6 órás műszakra, szakmunkás minimálbéren.

A felszolgálók fizetéséről azt írja, a legerősebb hónapban (július) kapnak jó esetben 260 ezret, legkevesebb 310 óra munkáért. Ez 840 forintos órabér. Ha teljes szezont nézünk, akkor körülbelül 600-650 forintos órabérért kapnak a pincérek.

Állítólag a konyhalányok, kézilányok dolgoznak a legtöbbet.

Reggel 7-re vagy 8-ra mennek, és általában este 10-kor indulnak haza. Sok helyen velük is takaríttatják a konyhát, a hűtőt vagy a raktárakat. Havi legkevesebb 400-420 órát dolgoznak, 110 ezer forintért. Tőlük nem vonnak le szálláspénzt, igaz, ebből már nehéz is lenne. Körülbelül 250-270 forintos órabért kapnak.

Sok lehúzós magyar geci, akik azt hiszik, a nyolcadik házukat is kitermeli majd nekik a rabszolga magyar,

húzza fel magát a bejegyzés írója, majd folytatja: a szakácsok bérét a szezonhoz igazítják. Júliusban és augusztusban kapják a legmagasabb bért, 150-180 ezer forintot. Sokszor reggel 7-től este 11-ig dolgoznak.

A 24.hu-nak nyilatkozott egy vállalkozó, akinek ez a negyedik szezonja a Balatonnál. Zsolt, aki pizzériát üzemeltet az egyik strandon, lapunknak elmondta, nem az a baj, hogy munkaerőhiány van, hanem, hogy

szakképzett munkaerőből van hiány.

Vagyis olyan embert nehéz találni, akinek nem kell elmagyarázni, hogyan kell kivinni egy tálcát, vagy hogyan kell megsütni egy pizzát. Alkalmazottjai napi 10-12 órát dolgoznak, napi nettó hatezer forintért, vagyis egy hónap alatt 180 ezer forintot kapnak kézhez. Szerencsésnek tartja magát, mert függetlenül attól, hogy ez egy szezonális munka, a dolgozók minden évben visszatérnek hozzá. Kiemelte, ha valaki

elmegy a téli szezonba mondjuk Ausztriába dolgozni, az egyrészt megteheti, hogy nem csinál semmit egész nyáron, másrészt pedig tényleg nem fog 180 ezer forintért melózni.

Elmondta, azért az is látszik, hogy az emberek későn kapcsolnak, az utóbbi hetekben nyolcan kérdezték meg tőle, van-e valamilyen munka, de ilyenkor már a legtöbb étteremnek megvan a csapata.
What is pa-pa-pacal?

A vendéglátás nehéz munka. Ezzel a részével nem igazán érdemes foglalkozni, mert ezt csak a hülye nem tudja. Aki már dolgozott ebben a szakmában, vagy volt étteremben, fesztiválon, kocsmában, bárhol, annak látnia kellett, hogy ez az egyik legnehezebb szakma. Emberekkel kell foglalkozni, ami már önmagában nem egyszerű, 8-12 órát kell állni, rohanni ide-oda, tényleg

brutálisan megterhelő.

A szakácsokról nem is beszélve, akik 40 fokban állnak a tűzforró olaj mellett, embertelen. A baj az, hogy sok munkaadónál mindezt nevetségesen kevés pénzért kell vállalniuk.

A bejegyzés írója szerint a tulajdonosok megkérik a dolgozókat, hogy lehetőleg minimális tételt üssenek be a pénztárgépbe. Állítja, az éttermek adótanácsadó cégeket bíznak meg, akik elmondják, mit kell hazudni, ha esetleg jön egy ellenőrzés a NAV-tól.

“Most mutassuk meg" - írja egy másik kommentelő. Nem megyünk el dolgozni, aztán a tulajok majd szép lassan lehúzzák a rolót.

Valahol egyébként érhető ez, hiszen eddig azért dolgoztattak 120 ezer forintért 360 órát, mert megtehették. Most viszont egy kicsit mintha elkezdett volna rezegni a léc, mert az emberek azt mondják, elmegyek mosogatni Ausztriába háromszor ennyiért, fele ennyit kell dolgoznom, és

nem tesznek ki az utcára azután, hogy az utolsó petárdát is fellőtték augusztus 20-án.
Hány bubis legyen?

Miközben az utóbbi években mást sem hallani, csak hogy mennyit emelkedtek az ingatlanárak, a balatoni vendéglátósok olcsón szabadulnának éttermeiktől. Egy év alatt 9 százalékkal csökkent a vendéglátó-ipari egységek kínálati értéke. Az ingatlan.com 2012-től összesen több mint ötszáz eladásra meghirdetett étterem, kocsma és szálloda adatait vizsgálta meg, eszerint idén tavasszal több mint 100 Balaton-közeli vendéglátó-ipari egységet kínáltak eladásra a tulajdonosok.

A Balaton-környéki vendéglátó-ipari egységeket átlagosan 63 millió forintért árulták a tulajdonosok, ez 27 százalékkal elmarad a kínálati ártól.

Balogh László, az ingatlan.com szakértője szerint a visszaesés részben azzal magyarázható, hogy a vendéglátóipar munkaerőhiánnyal küzd. A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet elemzése szerint összefüggésben lehet azzal, hogy a vendéglátásban dolgozók egyre többen vállalnak munkát külföldön, ez pedig sok vállalkozót arra kényszerít, hogy feladja korábbi tevékenységét. Vagyis könnyen lehet, hogy eljutottunk oda, hogy

már senki nem akar 120 ezer forintért belehalni a munkába, így viszont már nem éri meg a vállalkozóknak.


http://24.hu/belfold/2016/06/17/meguntak-a-magyarok-hogy-ajulasig-kell-dolgozniuk -a-balatonnal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lesz a következő
  2016-06-17 19:01:07, péntek
 
  Kormányinfó: “Hosszasan beszél a tejről Lázár, nem érti, hogy tartható egy tej frissen hat hónapig."


Mi lesz a következő, hogyan kerül a spanyol eper pirosan a boltokba?!
Zölden szedik le a banánt és a polcon sárgul meg?!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánék sikerpropagandája és a keserű valóság
  2016-06-17 18:44:37, péntek
 
  Orbánék sikerpropagandája és a keserű valóság


2016. június 17. péntek 05:25:59


A kormány az elmúlt néhány évben rendre hatalmas sikerként mutatta meg a foglalkoztatotti statisztikákat vagy a GDP alakulását. A számok mögé nézve azonban kirajzolódik a keserű valóság. Az uniótól való leszakadásunk ijesztő méreteket ölt.

A kormány drasztikus változásokat hajtott végre a gazdaságpolitika terén, melynek köszönhetően több, jól kommunikálható sikert könyvelt el, kezdve a költségvetési hiány megzabolásától az államadósság csökkentésén át egészen az uniós szinten olykor rekordmértékű foglalkoztatottság- és GDP-növekedésig. Noha az eredmények igazán látványosak az autóipari gyárak idecsábításának, az uniós szinten olcsó munkaerőnek (és alacsony béreknek) megvan a maga árnyoldala is. Persze amellett, hogy egyre több területen egyre nagyobb veszélyt jelent a munkaerőhiány az országból kivándorló magyarok miatt is.

Miközben tavaly 2,8 százalékkal tovább növekedett a foglalkoztatottak száma, és egyre közelebb kerülünk a kormány által áhított teljes foglalkoztatottsághoz, addig a magyar dolgozók hatékonysága érdemben nem halad előre.
Betegszabadság és Táppénz kalkulátor

Mennyi táppénz jár, ha beteg lesz?
Tudjon meg többet a betegszabadságról és a táppénz szabályairól!
Számoljon velünk, milyen összegre számíthat betegszabadságból és táppénzből?

Az Eurostat adatai szerint tavaly az egy dolgozóra eső termelékenység (vagyis az előállított termékek és szolgáltatások értéke) minössze 0,2 százalékkal növekedett 2015-ben. Vagyis a foglalkoztatottság növekedése valójában javarészt alacsony hozzáadott értékű munkákban történő elhelyezkedést jelentett. A háttérben alapvetően két fő indok rejlik:

egyrészt az idecsábított és termelést beindító gyárak zöme kvázi összeszerelő üzemként funkcionál, melyek hozzáadott értéke meglehetősen alacsony,
másrészt pedig a közfoglalkoztatásban résztvevők számának növekedése. Ők ugyanis szinte minimális hozzáadott értékű munkát végeznek.

Ez pedig a nyugathoz való felzárkózásunkat is jócskán lelassítja: érdekes tény egyébként, hogy a válság előtti években még rendre 4-5 százalék környékén emelkedett az egy dolgozóra jutó termelékenység, amivel az uniós országok rangsorában a középmezőnybe tartoztunk. Most azonban a szerény 0,2 százalékos plusz az ötödik legalacsonyabb. Nálunk kisebb mértékben nőtt a termelékenység Dániában, Portugáliában, Horvátországban stagnált, Észtországban és a görögöknél pedig 1,1 és 2,1 százalékkal csökkent.

Az, hogy a magyar termelékenység mennyire elmarad a többi uniós országétól, jól mutatja, hogy 2010-hez képest szemernyit nem növekedett a magyar mutató. A 2015-ös adat ugyanis kereken 100 százalékon áll, mindeközben pedig a régiós versenytársaink öles léptekkel robognak előre:

a román termelékenység 20,3,
a lengyel 11,4,
a szlovák 7,6,
a cseh pedig 4,5 százalékkal növekedett 5 év alatt.

Azok után, hogy Magyarország kvázi egy helyben toporog, egyáltalán nem meglepő a hatalmas - és egyre inkább növekvő - lemaradásunk az EU-átlaghoz képest. Az uniós statisztika ugyanis az EU-tagállamok átlagához is viszonyítja az egyes országok termelékenységét. Hazánk 70,4 százalékon állt 2014-ben (2015-ös adat még nem elérhető) az egy évvel korábbi 71,8 százalék után. Ezzel pedig az ötödik legnagyobb lemaradást tudhatjuk magunkének Horvátország, Lettország, Románia és Bulgária előtt.

A különbség azonban annyi, hogy míg az imént felsorolt országok 2010-hez képest 10 százaléknál is nagyobb mértékben növelték a termelékenységüket, addig Magyarország csak egy helyben toporog. Így pedig még fokozatosan halad el az ország mellett Európa és a régió, mi pedig a kontinens alacsony hozzáadott értéket előállító összeszerelőüzeme és közmunkás országa leszünk.

Székely Sarolta
mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/127786.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális adóemelésről döntött a kormány
  2016-06-17 18:41:59, péntek
 
  Brutális adóemelésről döntött a kormány



Vége az ingyenes kártyás vásárlásnak


2013. június 17. (2013. 06.17.)


A készpénzfelvételnél a tranzakciós illetéket a kétszeresére emelik, és megszüntetik a felső korlátot, az átutalások sarca 0,2 százalékról 0,3 százalékra nő - jelentette be (többek között) Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Azt is elmondta, hogy a Magyar Bankszövetség rábólintott a változtatásra.

A tranzakciós illetékből a kormány az idén 301 milliárd forintos bevételre számított - derül ki a mai kormányszóvivői tájékoztatón -, de ebből május végéig mindössze 52 milliárd forint folyt be. Az időarányosan igen jelentős elmaradás Varga Mihály miniszter (képünk) szavai szerint annak a következménye, hogy a háztartások és vállalatok gyorsan alkalmazkodtak az új adóhoz. Számlákat szüntetettek meg, vontak össze (mint arról korábban beszámoltunk, például a nyugdíjasok tömegesen számolták fel folyószámláikat, és álltak vissza arra, hogy járandóságukat postai kézbesítéssel kapják).

Annak érdekében, hogy a túlzottdeficit-eljárás semmiképpen se indulhasson meg újra hazánk ellen (ezzel indokolta a miniszter a durva adóemeléseket) további intézkedéseket is bejelentett. A távközlési adó (amit a céges ügyfelekre a telekommunikációs cégek teljes egészében átterheltek) percenként két forintról három forintra nő, a felső korlátot pedig megduplázzák. A mostani 2500 forint helyett tehát ötezer forintot kell a vállalkozásoknak kifizetniük. A tőkejövedelmeket is terheli majd egészségügyi hozzájárulás, ami - mint Varga mondta - hat százalékkal növeli az adóterhet.
Úgy tűnik, most azokon próbálják majd leverni a dolgot, akik megmaradtak banki ügyfeleknek. A készpénzfelvételnél a tranzakciós illetéket a kétszeresére - vagyis a mostani három ezrelékről hatra - emelik, és megszüntetik a hatezer forintos felső korlátot. (Utóbbi azt jelentette, hogy kétmillió forint felett már nem nőtt a teher). Az átutalások sarca 0,2 százalékról 0,3 százalékra nő, de itt marad a korlát, így a hárommillió forint felett utalók nem fizetnek hatezernél többet. A Magyar Bankszövetséggel egyeztették a módosítást.

Mese, hogy a verseny megakadályozza az áthárítást

Varga úgy gondolja, a bankok nem háríthatják át az adóemelést, mert ezt nem engedi a verseny. Az adatbázisunkban szereplő adatokból már korábban kiszámoltuk: másfél év alatt a saját bankjegykiadók (ATM) használatának költsége 94 százalékkal emelkedett, de az éves kártyadíjaknál és az egyéb automatáknál is több mint negyedével nőttek az ügyfelek kiadásai. (A plasztikok díjánál azóta még jelentősebb változás zajlott le.) A kedvezmények figyelembe vételével a drágulás még ütemesebb. Időközben ugyanis szinte teljesen eltűnt a díjmentesség (egykor 3-4 pénzfelvételt is ingyenesen biztosítottak a bankok, emellett terjedt a kártyadíj teljes elengedése). Korábban a KSH adatai szerint öt év alatt (2005-ről 2010-re) drágult 45 százalékkal a készpénzfelvétel, miközben a kártyahasználatnál ez nem érte el a 14 százalékot.

Most nyilvánvalóan további jelentős változás következik be. Információink szerint a bankok már nem tartják majd fenn a bankok a kártyás vásárlásnál ma még jellemző ingyenességet. A piac újra teljesen átalakulhat, így óvnánk mindenkit attól, hogy a jelenlegi kínálat (a mostani díjakat itt kalkulálhatja) alapján váltson.

Mit mond a bankszövetség?

A pénzügyi szektorban többen a bejelentést követően portálunknak kételyüket fejezték azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Bankszövetség rábólintott volna a kormányzati tervekre. Érdeklődésünkre a szövetségnél elmondták: a kormány által ma bejelentett adócsomaggal kapcsolatban a hétvégén történt konzultáció, mely megállapodásra nem vezetett.

Mint hozzátették, a Magyar Bankszövetség jelenleg vizsgálja a csomag várható hatásait, az átdolgozás lehetséges irányait.
A hitelintézeti szektor viszont - nyomatékosították - csak olyan adó- és teherstruktúrát tud támogatni, amely biztosítja a magyar gazdaság fejlődési lehetőségeit. (Azt már mi mondjuk, hogy a mostani intzékedések biztosan nem ilyenek.)

http://www.azenpenzem.hu/cikkek/vege-az-ingyenes-kartyas-vasarlasnak/1275/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ELLENFÜLKEFORRADALOm
  2016-06-17 18:37:19, péntek
 
  2016. június 16., csütörtök

ELLENFÜLKEFORRADALOM



Kellene egy új párt, mondja a választópolgár, miközben végigtekint a demokratikus oldal szervezetein, melyekhez képest Drezda szőnyegbombázás utáni állapota olyan, min Schönbrunn fénykorában.
Nehéz ezzel vitatkozni, mert a helyzet valóban elkeserítő, de reménytelennek azért nem lenne mondható, ha a pártok vezetőinek és a civilek hangadóinak megjönne a józan esze, és azt tennék, ami esélyt ad a győzelemre.
Ez persze magával a csodával lenne egyenlő, de azért ne adjuk fel a reményt, történhetnek csodák még ebben a haszonelvű világban is - lásd EB - amikor - legalábbis a magyar belpolitikában - mindenki magának kapar.


Szóval kellene egy párt, de inkább egy ernyőszervezet, mely alá beállnának a mai demokratikus pártok, egytől egyig.
Ennek az ernyőszervezetnek a formáját úgy kell megválasztani, hogy a választásokon való részvétele ne álljon ellentétben a hatályos jogszabályokkal, ne adjon lehetőséget arra, hogy formai okokból kétségbe vonják a választásokon való részvételének jogosultságát.
A szervezet ne kötődjön egyetlen párthoz se, ne képviseljen semmiféle ideológiát, eszmét, vallást, egyszerű programja érthető legyen a legiskolázatlanabb rétegnek is.
A programja tükröződjön a nevében is, legyen például Antimaffia Liga, és ne akarjon mindent azonnal megváltoztatni, elég, ha a kulcskérdésekben foglal állást.
A kulcsot a rendszer lebontásához Orbán Viktornak hívják, őt kell beletörni a zárba.
A programnak ez kell legyen az célja, ha ez megvan, akkor helyre kell állítani a jogállamot, el kell távolítani azokat a személyeket, akik részt vettek a jogállam szétverésében és helyükre demokratákat kell állítani, a radikálisabb fajtából.
A szervezetet meghatározott időtartamra kell létrehozni, mondjuk három évre, utána vissza kell térni a pártpolitizáláshoz.
Első lépésként el kell takarítani az Alaptörvényt preambulumostól - mindenestől.
Azonnal át kell venni a fegyveres erők és fegyveres szervezetek, valamint az Ügyészég irányítását, a félkatonai szervezeteket és az adrenalinfüggő ultrák szervezeteit azonnal fel kell oszlatni, parancsnokaikat, hangadóikat rendkívüli intézkedésként őrizetbe kell venni.
A puccsistákat le kell tartóztatni, és megindítani velük szemben a nyomozást.

Ez persze nehéz és bonyolult feladat, de Orbán se hatalomrajutása estéjén találta ki az alkotmányos puccsot, a demokratikus oldalnak is akadhat ideje egy demokratikus ellen-fülkeforradalomra, ha felhagy az egymással szembeni ádáz harcokkal.
És azonnal meg kell kezdeni az elszámoltatást, a legkirívóbb disznóságokkal kezdve, hogy a nép tudja, hogy ez a kormány nem csak pofázni szeretne, de tenni is a demokoratikus államért.
Egyértelműen kell beszélni, ehhez igénybe kell venni a köztelevíziót, a közrádiót, de nem lenne szabad visszariadni az állami pénzekből megvásárolt magáncégek azonnali állami felügyelet alá helyezésétől sem.
Tudtára kell adni a magyar vállalkozóknak, hogy nem az ő rovásukra kívánunk politizálni, de a korrupciót nagyon súlyosan büntetjük.
Az adórendszer átalakításával sem szabad várni, azonnal vissza kell állítani a többkulcsos adót és azonnali intézkedéseket kell tenni a nyomor enyhítésére.
Az Önkormányzatokat, amennyiben akadályozzák a demokratikus rend helyreállítását, azonnal fel kell oszlatni, a privatizált földek sorsáról azonnal dönteni kell, és nem kell figyelembe venni a hat meg kilenc évre bebetonozott kinevezéseket sem, hiszen azokat puccsisták hozták.
Ezeket az intézkedéseket természetesen ki kell dolgozni részletesen, feladatokra, személyekre és időpontokra lebontva, mert ekkora volumenben improvizálni nem lehet, de ez se lehetetlen feladat, mindössze dolgozni kell rajta.


Nagyon fontos - mondhatnám kulcskérdés - annak a politikusnak a megtalálása, aki eléggé bátor, eléggé eszes és karizmatikus ahhoz, hogy ezt levezényelje.
A követelmény vele szemben az lenne: legyen megkérdőjelezhetetlenül demokrata, tudjon beszélni, személyében támadhatatlan legyen.
Természetesen makulátlan ember nincs, de azért ne legyen ügynök és ne legyen állami beosztásában meggazdagodott ember, legyen olyan, akiről el tudja hinni a nép, hogy pártok felett áll.
És legyen határozott, mert egy ilyen helyzetben a tökölődés életveszéllyel jár.
Ez talán a legnehezebb feladat - őt megtalálni.
Olyan embert - ha nő, még jobb - aki kellő elméleti tudás birtokában megfelelően gyakorlatias is, határozott és karizmatikus, de legalább rokonszenves, nem túl egyszerű találni a politikában.
Az is kívánatos lenne, hogy a következő választáson ne induljon, mert a pártvezérek féltékeny népség...
Volt már ilyesmire kísérlet, Bajnai alkalmas személyiség lett volna egy ernyőszervezet vezetőjének, de a körülötte hemzsegő okosok rávették saját párt alapítására, ezzel azonnal el is vesztette a lehetőséget, hogy egy olyan szervezet vezetője legyen, mely pártok felett áll.
A választásokon a pártok nem indíthatnának jelölteket, minden jelölt az ernyőszervezet jelöltje lenne, a választási program, sőt a kormányprogram se kötődhetne pártokhoz, a pártok pedig három évre lemondanának a saját cégérük alatti politizálásról, viszont ez alatt az idő alatt építhetnék szervezeteiket, kidolgozhatnák programjaikat a 2021-es választásokra, melynek képviselői egyben az Alkotmányozó Nemzetgyűlés tagjai is lennének.


Szóval, az a helyzet, hogy nem nekem kellene ezeken a dolgokon spekulálnom, itt lenne az ideje, hogy azok is törjék a fejüket, akik a politikából élnek.
És végre elő is álljanak valami életszagú dologgal, mert már megint elkezdődik a 2014-es állapotok előállítása, Orbán sameszainak gondos iránymutatása szerint.
Kezdünk megint elkésni - vagy nem?


http://www.pupublogja.hu/2016/06/ellenfulkeforradalom.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zseniális ötlettel pörgetné fel a felcsúti kisvasutat Rév
  2016-06-17 18:30:51, péntek
 
  csak össze lehet szedni ott 2600 közmunkást és azokat fel és alá utaztatni egész nap
Én meg alálökném a mozdonynak az ötletgazdát, a bombasiker garantált lenne!

***************



Zseniális ötlettel pörgetné fel a felcsúti kisvasutat Révész Máriusz


ma, 13:26

Révész Máriusz a napokban kapta meg a megtisztelő

kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos

címet, és máris kész tervvel állt elő annak érdekében, hogy végre utas is legyen a csillagászati összegből kiépített felcsúti kisvasúton.

A kormánybiztos az ATV Egyenes beszéd című műsorában árulta el a tuti tippet:

minden kisvasúton pecsétet és matricát kapnának a vonalat végigvasutazó utasok egy füzetbe, és aki megfelelő mennyiségű matricát és pecsétet gyűjt össze, a továbbiakban kedvezménnyel használhatná a kisvasutakat.

A kisvasút kihasználtsága finom szólva is gyalázatos. A 850 millió forintos beruházásból 600 milliót finanszírozott az Európai Unió, az EU-s támogatásért cserébe néhány elvárást teljesíteni kell. Ilyen például az utaslétszám.


http://propeller.hu/itthon/3225242-zsenialis-otlettel-porgetne-fel-felcsuti-kisva sutat-revesz-mariusz

A tervekben még az szerepelt, hogy a pesszimista becslés szerint is napi 2560 utassal számolnak, ami 50%-os kihasználtságot jelentene. Ezzel szemben a májusi átlagos napi utasszám 51 volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feltörölték a padlót az oktatási kormányzattal az MTA-n
  2016-06-17 18:24:45, péntek
 
  Feltörölték a padlót az oktatási kormányzattal az MTA-n


tegnap, 12:07

Hatalmas tapsot kapott az a kutató a Magyar Tudományos Akadémián, aki Palkovics László államtitkár jelenlétében az oktatási rendszert kritizálta - írja tudósításában az Eduline.

Lovász László, az MTA elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, hiányoznak a biztos alapok, és

nincs olyan tanári társadalom, amely a kor követelményei szerint oktathatná a gyerekeket.

Palkovics László azt mondta, növelni kell az elkövetkező években az egyetemi alapkutatásra fordított forrásokat, és fontos lenne, hogy többen jelentkezzenek műszaki, természettudományos, informatikai képzésekre.

Az államtitkár szavaira Laczkovich Miklós matematikus reagált, és nem finomkodott:

Szörnyű a hangulat a tanári társadalomban, egy frusztrált pedagógus pedig nem tud rendesen tanítani

- fakadt ki a tudós.

Laczkovich szerint a központosítás teljesen megmérgezi a tanítás hétköznapjait,

a tanfelügyeleti rendszer pedig egyszerűen megalázó.

A tanárok óraszámával kapcsolatban kifejtette: 24,6 tanórát tartanak egy héten átlagosan, a felkészülés fél-fél órát vesz igénybe, így 37,5 órát foglalkozik egy tanár csak az órai tanítással. Kétharmaduk ezen felül tart tanórán kívüli foglalkozást, felvételire felkészítést, szakkört, amiért jelenleg nem kapnak túlórabért.


http://propeller.hu/itthon/3224973-feltoroltek-padlot-oktatasi-kormanyzattal-mta? utm_source=mm-2016-06-16&utm_medium=email&utm_campaign=Felt%C3%B6r%C3%B6l t%C3%A9k%20a%20padl%C3%B3t%20az%20oktat%C3%A1si%20korm%C3%A1nyzattal%20az%20MTA-n
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt év börtönt kapott az auschwitzi tábor egykori őre
  2016-06-17 17:57:10, péntek
 
  Nem sikerült rá bizonyítani konkrétan egyet se, de azért 170 EZER ember halálában bűnös. Aha..Szegény vízentál központ mit fog csinálni 10-15 év múlva? Akkor majd elkezdik a táborőrök dédunokáit, esetleg azoknak kutyáit összefogdosni kártérítésért? Komolyan sajnálom szegényeket, ezek az emberek ahogy meghalnak végelgyengülésben, úgy veszik el tőlük a munkát...


*******


Öt év börtönt kapott az auschwitzi tábor egykori őre

Botos Tamás
Külföld
ma 15:42


Pénteken a németországi Detmold város bírósága kimondta, hogy segítő szerepet játszott 170 ezer ember legyilkolásában az egykori őr, a most 94 éves Reinhold Hanning, az ítélet pedig

öt év börtönbüntetés.

Az auschwitz-birkenaui náci német haláltábor egyik utolsó élő egykori őre ellen a nemzetiszocialista diktatúra idején elkövetett bűncselekmények feltárásával megbízott speciális ügyészség emelt vádat. Az 1943 januárja és 1944 júniusa között haláltáborokban szolgálatot teljesítő férfi a bíróság előtt sokáig hallgatott majd április végén részletes vallomást tett, amiben azt állította, hogy a foglyok elpusztításában nem vett részt, és igyekezett minél távolabb maradni Birkenautól, a megsemmisítő tábortól. Hanning elmondta, hogy azon a helyen sem teljesített szolgálatot, ahol SS emberei eldöntötték, hogy a marhavagonokban a lágerbe hurcolt foglyok közül ki kerül rögtön gázkamrába, és ki végez kényszermunkát. Az idős férfi saját bevallása szerint soha, senkinek nem beszélt arról, hogy a halálgyár gépezetének része volt, annyira szégyellte, hogy nem tett semmit ellene, így

a mostani perig a családja sem tudta, hogy az auschwitz-birkenaui táborokban szolgált.

Az ítélet egyelőre nem jogerős: a védelem felmentést kért, a vád súlyosabb, hatéves börtönbüntetést. (BBC/MTI)





http://444.hu/2016/06/17/ot-ev-bortont-kapott-az-auschwitzi-tabor-egykori-ore/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“…nagyon drága a Tóni…”
  2016-06-17 17:28:16, péntek
 
  “...nagyon drága a Tóni..."


Posted on 2016-06-17 by Admin


Portik: Árpiék felvezettek egy üzletet, amit a Tóni intéz majd


Rogán Antal nem jött el, Portik Tamást viszont elhozták, hogy tanúskodhasson a Juhász Péter és Rogán Antal között zajló perben, amelynek tárgya a személyiségi jog megsértése. Portik Tamás saját bevallása szerint egyszer 10 millió forintnak megfelelő eurót vitt el személyesen Rogánnak.


Újabb fejezetéhez érkezett Juhász Péter, az Együtt politikusa és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter összecsapása. Ezúttal a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épülete volt a helyszín, ráadásul a szereplők sora egy illusztris névvel gazdagodott, a bíróság ugyanis tanúként idézte be Portik Tamást, a 90-es évek olajügyeinek egyik állítólagos főszereplőjét, aki pár héttel ezelőtt 15 év fegyvházat kapott a Prisztás-gyilkosságban betöltött szerepéért. A tárgyalásra csak két fémdetektoros kapun keresztül lehetett bejutni, az egyiket éppen a tárgyalóterem elé helyezték, a teremben pedig több civilruhás rendőr és TEK-esek is helyet foglaltak, volt, aki golyóálló mellényben.
Rogánék ügyvédje összecsapott a bíróval
Rogán Antal halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt nem jelent meg, előre egyeztetett külföldi út miatt, pedig személyes megjelenése kötelező lett volna. Ha nem ad kellő indokot, ez akár a hátrányára is válhat a perben. Rogánék ügyvédei ndítványozták, hogy halassza el a bíróság a tárgyalást, mert a politikus ott akar lenni Portik meghallgatásán. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerette volna, ha Felhősi Lászlót, a Terrorelhárítási Központ (TEK) ezredesét és Bolcsik Zoltánt, az Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) vezérőrnagyát is tanúként hallgatják meg. Felhőt azért, mert Rogánék szerint ő vezette a házkutatást Portiknál, Bolcsikot pedig egyebek közt azért, mert a Portik-üggyel kapcsolatban ő volt felelős a titkos adatgyűjtésért. Ezt viszont alig pár nappal a tárgyalás előtt kezdeményezték Rogánék, ezért a bíróság szerint nem volt rá idő, hogy ez megvalósulhasson, hozzátette azt is, hogy a szembesítést nem helyettesíthetik a tanúk. Juhász szerint Rogán hivatalosan nem is tudhatott arról, hogy a szolgálatok két magas beosztású tagjának mi volt a szerepe az ügyben, szerinte ez minősített adat.
Egy ponton Rogánék ügyvédje vitába keveredett a bíróval arról, hogy mi szerepelt az egyik iratban. A bíró erre odahívta az ügyvédet, tekintsen bele az iratokba, “ha már meghazudtolja a bíróságot". Az ügyvéd azt is kifogásolta, hogy miért nem fért be az ő tanújuk, ha amúgy is két tanú meghallgatására rendezkedett be a bíróság. “Most már kezd olyan irányba elmenni, hogy nem valós dolgokat mond" - oktatta ki az ügyvédet a bíró, mondván, Rogánék ügyvédjei rosszul jelezték, hogy a felperes, vagyis Rogán Antal nem tud eljönni. “Beszélek" - mondta a bírónő, amikor az ügyvédnő félbe akarta szakítani. A bírónő szerint másfél hónappal korábban egyeztették az időpontot, ehhez képest Rogánék nem mondták, hogy nekik mikor nem jó, pedig egy TEK által biztosított tanú meghallgatásáról van szó, ami komoly előzetes biztonsági intézkedéseket igényel. Juhász Péter ügyvédje szerint Rogánék manpiulálni próbálják a tárgyalást, és Rogánnak pontosítania kellene, miért nem tudott megjelenni. Ezzel egyébként a bíró is egyetértett.
“Köszöntem a Tóninak, székeket pakoltunk"
Portikot egy sereg állig felfegyverkezett, maszkos TEK-es kísérte be a tárgyalóterembe, a vádlottak padja mögött sort is kizárólag ők foglalták el, ráadásul valahányszor felállt, a körülötte álló terrorelhárítóknak is fel kellett állniuk vele együtt. Portik rabruhában jelent meg, azt mondta, az arcát még kitakarva sem lehet mutatni és a hangját sem rögzíthetik. Viszont a bíró kérdésére, ismeri-e Rogán Antalt, azt mondta, igen, nagyon régóta, mikor konkrétumokra kérdezett a bíró, közölte, a 2000-es évek óta. Azt mondta, nagyvilági életet élt ekkor és egy házibuliban találkoztak Rogánnal. 2009-ben ismerte meg Pápa Marianne-t (Pápa volt férjének, Szetlik Ferencnek Habony Árpád az unokaöccse) egy bírósági tárgyaláson, ahol Pápa tanú volt. Itt elkezdtek beszélgetni. Egyre gyakrabban találkoztak, megismerte a családját, barátjait, ismerőseit, üzleti partnereit, akikkel találkozott is a Vigadó téren egy második emeleti irodában. Árpival, vagyis Habony Árpáddal felvezettek neki egy üzleti tervet, 5-6 évvel ezelőtt. “A Tóni intézi a piaci árnál jóval alacsonyabban a belvárosi ingatlanokat" - mondta Portik. Portik szerint arról volt szó, hogy “a Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi".Az ingatlanok között szerepelt egy Kálvin téri ingatlan is. Pápa Marianne-nal többször külföldre utaztak, közben Pápa többször beszélt Habonnyal Skype-on üzleti ügyben. Volt egy beszélgetés Habony és Pápa között, mikor “az Árpi szólt, hogy nagyon kéne a pénz, siessél!", A beszélgetést követően “Marianne megkért, hogy vigyek el a Tóninak 10 millió forintnak megfelelő eurót" - mondta Portik, aki a pénzt vallomása szerint elvitte a Centrál Kávézó melletti keskeny kicsi utcában lévő épületbe. Mint később Juhász Péter kérdésére válaszolva Portik világossá tette, ez a belvárosi Fidesz irodája volt.
“Köszöntem a Tóninak, székeket pakoltunk". Azt mondta, “az Árpi kérésére a Marianne küldi a pénzt, ezt átadta és ment is a dolgára".Arra nagyon emlékszik, hogy Marianne azt mondta, hogy “nagyon drága a Tóni". Ezt követően is “találkoztam a Tónival, a belvárosban összefutottunk". Egy másik alkalommal a Nobu éttermben találkoztak egy rendezvényen Portik állítása szerint. Úgy tudja, az egész Nobu be van kamerázva és rengeteg fotó készült, ezt akár ellenőrizhetik is. Portik azt mondta, őt személyesen is meghívták a Nobu rendezvényére, de csak informálisan. “Azt kérte tőlem az Andy, hogy ne a média által figyelt bejáraton menjek be, hanem a szállodán belülről" - tette hozzá Portik. “Intéztem az ügyes-bajos ügyeit az egész családnak" - mondta Pápáék családjáról Portik. Azt mondta, ebből konfliktusai is lettek. Vásároltak közösen is ingatlanokat és a jóval piaci árak alatt megszerzett ingatlanok eladása utáni különbözetet megtartotta - mondta Portik, hozzátéve, egészen a letartóztatása napjáig nagyon jóban volt a családdal. Azt mondta üzleti ügyek kapcsán többször találkoztak “Petivel" is, vagyis Csipak Péterrel, aki szerinte akkoriban jóban volt Rogánnal.
“Marianne-nak volt pénze, ő tartotta el Árpit is"
Pápa Marianne tartotta el Habony Árpádot Portik vallomása szerint, miután “Szetlik Feri bácsi vagyonát megörökölte".Később módosította vallomását, mert szerinte nem Pápa tartotta el Habonyt, aki “mindig is nagyon jól élt", de sokszor kapott pénzt Pápa Marianne-tól, ha kért.
“Zacskóban adtam a pénzt, semmilyen elismervényt nem kaptam"
Juhászék ügyvédje ezek után pontosító kérdéseket tette fel Portiknak az ingatlanügyletekkel kapcsolatban, hogy lehetett-e tudni, hogy ebben az üzletekben volt “fekete rész". Portik erre annyit mondott: “Stimmel". Madj amikor a bírónő arra kérte ennél többet mondjon, részletesen elmondta, hogyan zajlott az értékbecslések, “Ez korrupciós költség?" - “Ha ön annak nevezi..." - válaszolta az ügyvéd kérésére Portik. Az így keletkező pénzt Portik inkább “árrealizálásnak" nevezte. Az ügyvéd a pénzátadásra is rákérdezett, hogy Rogán adott-e átvételi elismervényt. “Zacskóban adtam a pénzt, semmilyen elismervényt nem kaptam" - mondta Portik.
A bíró szerint a következő tárgyaláson együtt hallgathatják meg Rogánt és Portikot. Hozzátette, hogy ettől kezdve nem hajlandó egyeztetni a felperes, vagyis Rogán ügyvédjeivel, mert manipulatívan használják fel az időpont-egyeztetések körülményeit.
(HVG)
Bal-Rad komm: A tanú időközbeni elhalálozása miatt az ügy ad acta! Lesz. Merthogy a köztörvényes bűncselekményekért (maffia szervezet létrehozás és működtetése, stb.) jogerősen elitélt és börtönben ülő Portik nem lesz hosszú életű, arra mérget vehetünk!
Az egész ügy a magyar politikai elit LEGALÁBB 28 ÉVES JELLEMRAJZA!
EGY RENDSZER JELLEMRAJZA! A MAFFIA VALAMENNYI ISMÉRVEIVEL!
“...A latin minister szóból ered, amelynek eredeti jelentése “szolga", illetve “segéd"..."-idézet a wikipédiából.
A mai történetünk “hőse" pedig Ragály Tonyó! A MINISZTER!


http://www.balrad.com/2016/06/17/nagyon-draga-a-toni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.