Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Álhír:
  2016-06-18 10:42:43, szombat
 
  Álhír:
Rogán Antal haragosan cáfolta azt a hírt, hogy Portik Tamás annakidején neki 10 millió forintnyi eurót vitt az irodájába, ugyanis abban az időben mi nem euróban, hanem dollárban számoltunk el.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjasmentalitás: két golyóstollért az unokák jövőjét is!
  2016-06-18 10:37:25, szombat
 
  Nyugdíjasmentalitás: két golyóstollért az unokák jövőjét is!

Posted on 2016-06-18


Plusznyugdíjat osztanak a választások előtt


A legnagyobb választói csoport tagjainak 2017 novemberében 20 ezer forint kiegészítő juttatás néz ki.
A választások előtt pár hónappal kiegészítő juttatásra számíthatnak majd a nyugdíjasok. Az eredeti tervek szerint jövő januárban ugyan csupán 0,9 százalékkal növeli a kormány a nyugdíjakat - a rendszerváltás óta nem volt ilyen kis mértékű a nyugdíjemelés, emiatt a Nyugdíjasok Országos Szövetsége ki is fakadt -, mert a napokban elfogadott, 2017-es költségvetésben azt jósolták, 0,9 százalékkal fog drágulni az élet, annyival nőnek átlagosan az árak.
Csakhogy ez nem lesz így - ezt már a jegybank mellett a független Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest (KFIB) is állítja, a civil szervezet ugyanis alaposan átszámolta a jövő évi várható folyamatokat. A KFIB - hasonlóan a jegybankhoz - 2,4 százalékos inflációt valószínűsít.

nyds
Ha így lesz, a szabály ilyenkor az: novemberben év elejéig visszamenőleg kiegészítő nyugdíjemelést kell végrehajtani. A másfél százalékos differencia nagyon is sokat jelent: az átlagnyugdíj most 120 ezer forint körül alakul, havi átlagosan 1800 forintos kiegészítő emelésben részesül a legnagyobb választói csoport, 2017 novemberében egy összegben 20 ezer forint áll a házhoz.
Az Orbán-kormánynak egy másik nagy húzására is rávilágítottak a KFIB anyagát bemutató tájékoztatón. A szervezet ügyvezetője, Romhányi Balázs célzott rá, a gyatra gazdasági növekedési teljesítmény miatt tekintélyes költségvetési lazítást hajt végre a kormány idén és jövőre is.
Pénzszórás nélkül még Orbán nagy álma, a nullás, vagyis hiány nélküli költségvetés is elérhető lenne az évtized végére - de most mégis máson lesz a hangsúly. A beinduló költekezés ­miatt a 2010 óta kézben tartott deficit nagyon elszalad a szakértők szerint: idén éppen csak alatta marad az EU-ban kiemelt figyelemmel kísért 3 százalékos GDP-arányos szintnek, 2017-ben pedig 3,7 százalékra ugrik fel.
Emiatt aztán megszorítást kell végrehajtania a kormánynak - a nagy trükk az, hogy csak a 2018. tavaszi parlamenti választások után. A választásokig ejnye-bejnyével és figyelmeztetéssel meg fogja úszni az EU részéről az Orbán-kormány, az uniós menetrend szerint pedig csak 2018 áprilisában derül ki hivatalosan, hogy a hiány messze túl van a Brüsszel által tolerálható szinten.
Az uniós miniszterek leghamarabb pedig májusban vagy júniusban szoríthatják rá a kabinetet, hogy húzza meg a nadrágszíjat - de akkor már túl leszünk a parlamenti képviselői voksoláson. Amennyire jó hírrel szolgáltak a KFIB szak­értői a nyugdíjasoknak, annyira borús képet festettek a versenyszektorban dolgozók számára. Bár idén sorjáznak a hírek óriási vállalati béremelésekről, ez nem fenntartható.

áaa
A bérnövelést főként a szakemberhiány hajtja, szokatlanul nagy, 4-5 százalék közötti reálbér-emelkedést eredményezve. Az ilyen mértékű emelés azonban szinte biztosan a cégek profitjának kárára megy, amit pedig nem fognak tolerálni. Idén év végén a jó világ véget érhet, Romhányiék becslése szerint jövőre még szerény reálbér-emelkedés lesz a magánszektorban, de utána két évig a reálbér vissza fog esni.
(NOL)
Bal-Rad komm: “...Amennyire jó hírrel szolgáltak a KFIB szak­értői a nyugdíjasoknak, annyira borús képet festettek a versenyszektorban dolgozók számára..." - Már amennyiben! Mert ÁTLAG (!) HÚSZEZER FORINT a nyugdíjasoknak (hiszen lesz akinek csak ötezer, lesz akinek harmincezer forinz lesz az egyszeri juttatás mértéke!) 2017 Karácsony előtt legfeljebb arra lesz jó, hogy lesz aki tud ajándékot adni az unoká(k)nak.
-Viszont NAGYON HÁLÁSAK LESZNEK az odavetett alamizsnáért! A döbrögista hordának lesznek hálásak, a magyarországi nyugdíjasok-a LEGNAGYOBB VÁLASZTÓI RÉTEG! Ők-lásd Dunaújváros-AKIK ADOTT ESETBEN KÉT “AJÁNDÉK" GOLYÓSTOLLÉRT HAJLANDÓAK a hordajelöltekre szavazni, ELDÖNTHETIK a 2018-as “választások" sorsát! Tulajdonképpen egy mézesmadzaggal, ami pedig a társadalom számára fojtókötél.
A döbrögista horda nem hülyegyerekek gyülekezete. (A horda kifejezés alatt az agytröszt és a kimódoló-végrehajtó banda értendő!)
Erőszakos, gonosz, rablótermészetű népség-de rafinált! Hosszú távban gondolkodnak-MEGTERVEZVE A LÉPÉSEIKET! Saját maguk érdekében. Ez pedig a 2010-es falkaforradalmi kétharmad óta jellemző. Az egy más kérdés, hogy mi lesz 2018 után, egy újabb megnyert “választást" követően!
Ők már tudják! Totális összezuhanás! Ők már tudják, hogy számukra csak a menekülés marad a tízezermilliárdokkal! Ők erre készülnek már 2010 óta! Számukra ezért ÉLETFONTOSSÁGÚ A 2018-AS “VÁLASZTÁS" MEGNYERÉSE! Hatalomból könnyebb menekülni!
A nyugdíjasok pedig csak az unokáknak adható ajándék lehetőségéig tudnak gondolkodni! Az, hogy az unokák jövőjét vágták/vágják tönkre havi ezer forintért!-azt nem fogják fel! Helyettük a döbrögista horda gondolkodik. Amely tisztában van azzal, hogy 2018 után NYUGDÍJ SEM LESZ!
De az már legyen a rájuk szavazók és rájuk nem szavazók gondja! Oldják meg a problémáikat maguk!
ŐK A SAJÁT GONDJAIKAT HATALOMBÓL MEG FOGJÁK OLDANI! Könnyedén.


http://www.balrad.com/2016/06/18/nyugdijasmentalitas-ket-golyostollert-az-unokak- jovojet-is/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy ország várja tűkön ülve Rogán Antal halaszthatatlan Bild
  2016-06-18 10:28:43, szombat
 
  Lehet, hogy Simicska erre gondolt, mind dzsungelharcra? Nem ő és nem személyesen Orbánt fogja támadni, hanem az embereit lövöldözi ki, mert az hétszentség, hogy sok mindent tudhat Lázárról, Rogánról, Spéderről, a többiekről.

- Miniszter Úr most hogy megkért hogy csináljak egy interjút,miről beszélgessünk?
- Semmiről csak vallja eskü alatt hogy itt voltam
- Köszönöm az interjut....meg a kápét




- Portik azt állítja, hogy ismeri Rogán Tónit.
- Tóni azt állítja, hogy nem ismeri és sose találkozott Portikkal.
- Portik azt állítja, hogy találkoztak, és vitt is Tóninak egy rahedli pénzt, miközben arról morogtak, hogy Tóni túl sokat nyúl le (láthatóan ő is 20%-ot, mint Kósa).
- Rogán Tóni azt állította, hogy Szilvásy találkozgatott rendszeresen Portikkal.
- Laborc ugyan találkozott két ízben Portikkal, amiről hangfelvétel is készült, de az még egyrészt nem "rendszeres", másrészt meg Laborc azért mégsem Szilvásy.
- Szilvásy beperelte Tónit, és megnyerte a pert.
- Tóni pedig nem mert elmenni a Portikkal való szembesítésre, nehogy elkezdjenek ott tegeződni a nagy nyilvánosság előtt.

Plusz még 2014-ben megszüntették a nyomozást a Laborc-Portik-ügyben, bűncselekmény hiánya miatt.


**************************




Egy ország várja tűkön ülve Rogán Antal halaszthatatlan Bild-interjúját

Rényi Pál Dániel
bűnügy
ma 9:44


,,Háttérbeszélgetést folytat a német sajtó munkatársaival Münchenben, illetve interjút ad a Bild napilapnak"

- írta pénteki válaszában a 444-nek a Miniszterelnöki Kabinetiroda, amikor arról kérdeztük, miért nem vett részt Rogán Antal miniszter azon a szembesítésen, ahol Portik Tamás többek között arról mesélt, hogyan vitt tízmillió forintnyi eurót az egykori belvárosi polgármesternek.

Sűrű hetei vannak Rogánnak, aki a magyar-osztrák meccsre is épp hogy el tudott szakadni a munkájától, viszont válasza szerint sem az izlandi-magyar, sem a portugál-magyar meccsen nem fog tudni helyszínen szurkolni, mert más előre egyeztetett, külföldi programja lesz. Rogán nem osztott meg részleteket arról, hogy hol lesz jövő szerdán, amikor Magyarország-Portugália mérkőzést rendeznek Lyonban.

"A Bild müncheni szerkesztőségében tudósítónk érdeklődésére elmondták: nem tudnak arról, hogy Rogán Antal ma interjút adna, és arról sem, hogy háttérbeszélgetést folytatna német újságírókkal" - írta mindenesetre a Magyar Nemzet, igaz a központi (berlini) szerkesztőségnek küldött írásos megkeresésükre egyelőre nem érkezett válasz.

Az mindenesetre biztos, hogy Rogán - aki lelkesen végigtapsolta az osztrákok elleni győzelmet Bordeaux-ban - elég rosszul mutatna ismételten a VIP-páholyban a miniszterelnök mellett, egy nappal azután, hogy egy (többek között) gyilkosságért elítélt, a magyar alvilág krémjéhez tartozó bűnöző beszélt nyíltan arról, miként üzletelt a kormányfő egyik legfőbb bizalmasával még néhány évvel ezelőtt is. (Magyar Nemzet)


http://444.hu/2016/06/18/egy-orszag-varja-tukon-ulve-rogan-antal-halaszthatatlan- bild-interjujat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MTI inkább nem közölte Juhász Péter közleményét a Rogán-
  2016-06-18 10:16:43, szombat
 
  Csak merő kíváncsiságból: Milyen tényleges jelentősége, vagy hatása van annak, hogy az MTI miről és mit ír? (Persze tudom, hogy elvileg állami, az én pénzemből, meg elvileg független ennek ellenére egy sima párt szócső stb., stb. )

A nyolcvanas években is már abból értesültem az afganisztáni szovjet megszállásról meg a koreai repülőgép lelövéséről, hogy cáfolta a magyar tévé híradója...
az MTV nézői - személyes tapasztalat szerint főleg idősebb, vidéki emberek- akik leéltek x évet egy diktatúrában, nem veszik észre, hogy manipulálják őket, pontosan ugyanolyan módszerekkel ... Más hírforrást persze kizárt, hogy meghallgatnak, mert azon lipsi hazugság megy. Stockholm szindrómás az egész ország, vagy mi a halál van?
A csernobili sajnálatos eset után három hétig nem történt semmi - majd az MTI örömmel közölte, hogy jelentősen csökkent a háttérsugárzás szintje.



********************



Az MTI inkább nem közölte Juhász Péter közleményét a Rogán-Portik ügyben

Rényi Pál Dániel
bűnügy
ma 8:14


Juhász Péter. Fotó: MTI / Marjai János

Juhász Péter, az Együtt politikusa lemondásra szólította fel Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert azok után, hogy Portik Tamás terhelő vallomást tett rá pénteken délelőtt, és többek közt arról beszélt, zsákban hordta a milliókat az egykori belvárosi polgármesternek.

De az MTI ezt a hírt nem hozta le, és a párt közleménye szerint a hírügynökség "Pápa Marianne és Habony Árpád mondvacsinált személyiségi jogaira" hivatkozott. Pedig Juhász Péter, írja az Együtt, személyesen is részt vesz a perben alperesként, illetve Portik beidézésében is.

Nem igaz egyébként, hogy az MTI teljes egészében elhallgatta volna a pénteki tárgyalást. Magáról a bírósági eseményről ugyan valamiért nem tudósítottak, de közölték többek között a minisztérium tagadását, a Jobbik és a PM közleményét, "lapszemle" rovatukban pedig a Fidesz-frakció megbízásaiból is dolgozó Pesti Srácokból idéztek pár sort, miszerint Portik "önmagának ellentmondva vallott Rogán ellen".


http://444.hu/2016/06/18/az-mti-inkabb-nem-kozolte-juhasz-peter-kozlemenyet-a-rog an-portik-ugyben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az idióta avatások országa vagyunk
  2016-06-18 09:50:51, szombat
 
 
Az idióta avatások országa vagyunk


2016-06-18 07:35:00



Tarlós István budapesti főpolgármester ugyan elkerülte a mások által már unos-untalan eljátszott politikai allűrt, de a Széll Kálmán tér pénteki hivatalos átadása kapcsán összeszedtük, hány épületet vagy más létesítményt hányszor adtak már át az elmúlt években Magyarországon.
hirdetés

Három évig, 44 milliárd forintból épült a Budapest-Esztergom-vasútvonal, amelyet tavaly augusztusban adtak át. Az avatás ünnepi hangulatát azonban némiképp rontotta, hogy az átadásakor még javában dolgoztak a vonal mentén, hiszen a ceremóniára nem végeztek a tereprendezéssel, a felüljáró-építéssel, és a villamos motorvonatok sem indulhattak el, mert a felsővezeték-rendszer sem készült el.
Fotó: M. Schmidt János / Népszabadság/archív

Először a választások előtt, 2014 áprilisában adták át az akkor még csak félkész Várkert Bazárt. Néhány hónappal később aztán az önkormányzati választások előtt is felavatták, pedig még akkora sem készült el minden.



A helyzet abszurditását mutatja, hogy percekkel a második átadás előtt is munkások dolgoztak, markolók robogtak a Lánchíd utcán.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

2014. március 31-én táncegyüttessel, dandárzenekarral, katonai sorfallal és illusztris vendégsereggel átadták a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika campusát, de annak csak a főépületét fejezték be a kampány végére.

A hányatott sorsú közösségi bringarendszernek, a Mol BuBinak hivatalosan átadóünnepsége sem volt, csupán a tesztüzem ,,záróeseményét" tartották meg 2014 szeptemberében. Nem csoda: az 1,1 milliárd forintból megvalósított projektet 2013 tavaszára ígérték, és még a tesztüzem alatt is többször leállt a rendszert működtető szoftver.
Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

2014 októberében adták át a BKV-járatok valós érkezési és indulási idejét kijelző Futár-rendszert, amely 6,7 milliárd forintba került. Ehhez képest a Nagykörúton futó Combinókra csak az idén januárban kezdték el felszerelni a kijelzőket. A közterületi kijelzők tesztelését egyébként 2013 októberében kezdték el, de hónapok múltán is az előre betáplált menetrendet jelenítették csak meg.


http://nol.hu/belfold/az-idiota-avatasok-orszaga-vagyunk-1620095
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyanút fogtak Lázár miatt, mindenkit megfigyel a magyar titk
  2016-06-18 09:43:04, szombat
 
  Itt tartunk.

Gyanút fogtak Lázár miatt, mindenkit megfigyel a magyar titkosszolgálat?

»...nem lehet csodálkozni azon, hogy Szabó Máté Dániel kijelentette: bár bizonyítani nem tudja, de van olyan érzése, hogy megfigyelik. Egyébként nem csak neki van efféle ,,paranoiája", mert bizalmas beszélgetések során mások is sokszor felvetik - mondta -, hogy erről a kérdésről ne most, ne itt essék szó. De akkor hol? A választ Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság alapító elnöke adta meg: az utcán.«

***********


Gyanút fogtak Lázár miatt, mindenkit megfigyel a magyar titkosszolgálat?


2016-06-17 20:58:22


Lencsés Károly

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt találta nyilatkozni, hogy titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros György magyarországi befolyását. Így nem véletlen, hogy a részben a Soroshoz köthető pénzekből támogatott civil jogvédők arról szerveztek beszélgetést, ma is kell-e félniük a nemzetbiztonsági szervektől.


Az egykori ellenzék tagjai még a múlt század nyolcvanas éveiben is biztosak lehettek benne, hogy a titkosszolgálat különböző módszerekkel figyeli őket. A mostaniak legfeljebb így érzik, miközben bizonyítani semmit nem tudnak - derült ki az Eötvös Károly Intézet (EKINT), a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által Lehallgatás akkor és most címen rendezett kerekasztal-beszélgetésen csütörtök este.
Fotó: Andrew Kelly / Reuters

Csupán Majtényi László EKINT-elnöknek van valami a kezében: egy titokzatos szerkezet, amelyre a múlt héten a szervezet irodájában bukkantak rá, és amely a szakértők szerint alkalmas a vonalas telefonon folytatott beszélgetések lehallgatására, az internetes adatforgalom figyelemmel kísérésére, de állítólag hozzáférést biztosít akár a helyi hálózathoz csatlakozó számítógépeken tárolt adatokhoz is. A jogvédő szerint nem ez az első kütyü, amelyet civil szervezetnél találtak, legfeljebb mások nem beszéltek róla.



Miután a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt találta nyilatkozni, hogy titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros György magyarországi befolyását - az amerikai üzletember által létrehozott alapítvány az EKINT-et is támogatja -, Majtényiék gyanakodni kezdtek, és szakembert kértek fel, hogy vizsgálja át az irodát. És valóban előkerült egy fura szerkentyű, bár senki nem tudja, hogy ki szerelte fel. Mindazonáltal érdekesnek tartja a kormányfő belbiztonsági főtanácsadójának megjegyzését: ha a poloskát a titkosszolgálatok helyezik el, azt biztosan nem találták volna meg. Ezt szerinte úgy is lehet értelmezni, mint felhívást arra, hogy keressenek tovább.

Különös esetek a TASZ-nál is történtek.

Szabó Máté Dániel szakmai igazgató elmondta, hogy a jogsegélyszolgálatuk vezetője egy külföldi partnerével beszélt, amikor a hívás megszakadt, és felvételről a korábban elhangzottakat hallották vissza. Ezután másik vonalon ismét telefonált, s amikor a túloldalon fogadták a hívást, még mindig a rögzített beszélgetés ment. Ebből azt a következtetést vonták le, hogy vélhetően lehallgatták a telefont, csak valamilyen technikai malőr történt.

Ekkor megnézték, miként lehetne a végére járni a dolognak. Jogorvoslati lehetőség gyanánt panaszt tettek a titkosszolgálatokat felügyelő valamennyi miniszternél. Egyenes választ azonban csak a honvédelmi tárca vezetőjétől kaptak, aki leszögezte: a katonai titkosszolgálatnak semmi köze a dologhoz. A hírszerzést irányító Lázár János, illetve az Alkotmányvédelmi Hivatal működéséért felelős Pintér Sándor belügyminiszter viszont csak azt közölte, hogy nem történt jogellenes megfigyelés.
hirdetés

De nem érték be ennyivel, hanem az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságához fordultak. Ott viszont Szabó szerint

egyértelműen politikai döntés született, mert a kormánypárti többség úgy szavazott, hogy a testületnek nincs dolga ezzel az üggyel.

Így talán soha nem derül ki, hogy a TASZ aktivistáját valóban lehallgatta-e valamelyik szolgálat, vagy csupán titokzatos műszaki hiba magyarázza a történteket.

Mindezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy Szabó Máté Dániel kijelentette: bár bizonyítani nem tudja, de van olyan érzése, hogy megfigyelik. Egyébként nem csak neki van efféle ,,paranoiája", mert bizalmas beszélgetések során mások is sokszor felvetik - mondta -, hogy erről a kérdésről ne most, ne itt essék szó. De akkor hol?

A választ Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság alapító elnöke adta meg:

az utcán.



Neki az egykori demokratikus ellenzék tagjaként kétségkívül van praxisa a konspirációban. A helyzet a létező szocializmus idején viszont legalább egyértelmű volt, hiszen Kőszegék tudták, hogy megfigyelik őket. Ez utóbb egyértelműen ki is derült, mert amikor 1997-ben kikérte a róla őrzött titkosszolgálati dokumentumokat, nem egy esetben a korábbi találkozásain elhangzottak szó szerinti leiratával szembesült.

Gyakran tehát az óvatosság sem segített. Pedig a volt SZDSZ-es politikusnak még azzal is szembesülnie kellett, hogy az állambiztonság többször megfordult a lakásán, mert bizonyos dolgok - levelek, más dokumentumok - eltűntek. S ha esetleg a ,,poloskákat" nem fedezte volna fel, 1990-ben - amikor az Országgyűlés nemzetbiztonsági tagja volt - közölték vele, hogy azokat operatív módon eltávolították. Többek között Haraszti Miklós, Kiss János, Konrád György esetében viszont ,,ünnepélyesen" szerelték le a lehallgató berendezéseket, és tőlük még elnézést is kértek.

Kőszeg szerint a pártállam idején szinte minden tilos volt, így könnyen lehetett terhelő adatokat gyűjteni bárkiről. Most azonban nem ez a helyzet, a civilek mégis aggódnak. A kerekasztal-beszélgetésen felvetődött egyebek mellett az is, hogy a mobiltelefonok alapján - a cellainformációk birtokában - megállapítható például, ki vett részt a csütörtöki rendezvényen. Ugyancsak szóba került, hogy a szolgáltatóknak évekig meg kell őrizniük, ki, mikor, kivel és mennyi ideig beszélt. Az, hogy miről, nem rögzíthető, de az egyes emberek mozgása és kapcsolatrendszere e nélkül is feltérképezhető.

Majtényi szerint a megoldás a jogállam helyreállítása, a titkosszolgálatok alkotmányos kontrolljának maradéktalan biztosítása. Szabó Máté Dániel pedig hangsúlyozta: elfogadhatatlan, hogy igen laza szabályok alapján szinte bárki lehallgatható,

az egyedi ügyekben pedig semmilyen érdemi jogorvoslat nincs.

Ráadásul - tette hozzá - az egyik miniszter engedélyezheti, hogy egy másik tárvezető irányítása alatt működő szolgálat titkos akciókat hajtson végre.

Ez a múlt hét óta jogerős strasbourgi verdikt szerint sem megy - emelte ki -, mert csak független és pártatlan bíróság bólinthat rá efféle intézkedésre. Úgy gondolja, az emberi jogi bíróság ítéletéből az is következik, hogy a megfigyeltek számára hatékony jogorvoslatot kellene biztosítani. Vagyis: derüljön ki, ha a titkosszolgálat dolgozott valakire, ám nem bukkantak semmilyen terhelő információra.

Amíg ez nem így van, ki-ki eldöntheti, miként védekezik. A TASZ-nál figyelnek például arra, hogy a bizalmas beszélgetéseket titkosított kommunikációs csatornákon folytatják. Ha kell - bár az macerás - az e-maileket is titkosítják, ha pedig kényes ügy kerül elő, akkor arról nem az irodában ejtenek szót.

Majtényi az információbiztonság-politika kapcsán pedig csak annyit jegyzett meg: az elmúlt hetekben sokat tanultak...

A kerekasztal-beszélgetést amúgy az előző rendszerben a rendőrök, illetve az állambiztonsági tisztek számára készített oktatófilmekből készült összeállítás vetítésével kezdték. Abban mai szemmel nézve elég vidám jelenetek vannak, de okulásul szolgálhatnak mindenkinek arra nézvést, hogy a titkosszolgálatok mennyire gátlástalanul működnek. A technikai lehetőségek pedig azóta szinte korlátlanná váltak.


http://nol.hu/belfold/ma-is-felni-kell-a-titkosszolgalatoktol-1620055
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb egy évig rúgja magát tökön az EU
  2016-06-18 09:32:46, szombat
 
  Nem az EU rugja tökön magát, hanem a libsik által beültetett politikusok rugják tökön az EU állampolgárait.Nem mindegy!

*******************************

2016. 06. 17. 15:52
Oroszország
Európai Unió


Újabb egy évig rúgja magát tökön az EU

Egy évvel meghosszabbította az Oroszország ellen a Krím félsziget elcsatolása miatt hozott szankcióit az Európai Unió - jelentette be közleményben az uniós tanács pénteken.

A kereskedelmi és befektetési tevékenységeket korlátozó intézkedések a most hozott döntés értelmében 2017. június 23-ig maradnak érvényben - derül ki a közleményből. A két évvel ezelőtt hozott szankciók elsősorban a Krím félszigetről származó áruk exportjára és importjára, valamint a területen eszközölt befektetésekre vonatkoznak. Tiltják emellett az uniós bejegyzésű turisztikai cégek tevékenységét a félszigeten, a közlekedési, a távközlési és az energetikai szektorhoz kapcsolódó áruk kereskedelmét, az olaj-, gáz- és ásványianyag-források feltárását és kitermelését is.

Diplomáciai források szerint az unió fontolgatja a kelet-ukrajnai konfliktusban játszott orosz szerepért kirótt gazdasági szankciók féléves meghosszabbítását is. Erről jövő héten dönthetnek a tagállamok külügyminiszterei, arra hivatkozva, hogy Moszkva nem tartja be a konfliktus tartós rendezését célzó minszki egyezményekben foglaltakat. A Krímre vonatkozó szankciók meghosszabbítása nem volt váratlan, bár a közelmúlt egyes fejleményeit megfigyelők úgy értékelték, hogy enyhülés körvonalazódik az EU-orosz viszonyban.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke például a 20. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum csütörtöki megnyitóján úgy vélte: nem helyrehozhatatlan az Európai Unió és Oroszország viszonya, és szükség van a párbeszédre. Hangoztatta azonban, hogy az uniós szankciók feloldásának egyetlen módja a minszki megállapodások végrehajtása.


http://alfahir.hu/ujabb_egy_evig_rugja_magat_tokon_az_eu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy Csendes-óceánba épp elsüllyedő országgal sikerült felven
  2016-06-18 09:24:49, szombat
 
  Lesz az még virtuális adóparadicsom,cégtemető.:)
De nézzük a jó oldalát.Télen,a derék fülkeforradalmárjaink,mehetnek oda .A nép szolgálatában megfáradt testüket pihentetni.Mert ők megérdemlik.A kötelet.


*************************

2016. június 17. 22:28


Egy Csendes-óceánba épp elsüllyedő országgal sikerült felvennünk a diplomáciai kapcsolatot



Magyarország felvette a diplomáciai kapcsolatokat Kiribatival. Az erről szóló megállapodást pénteken New Yorkban Magyarország állandó ENSZ-képviseletén írta alá Bogyay Katalin Magyarország és Makurita Baaro, a Kiribati Köztársaság állandó ENSZ-képviseletének vezetője. Kiribatinak 2013 óta van külképviselete New Yorkban. A magyar ENSZ-misszió közleménye szerint a diplomáciai kapcsolatok felvétele elősegíti a Magyarország és Kiribati közötti együttműködést mind a világszervezetben, mind a kétoldalú viszony terén. Innen csak százezer migráns jöhet A Kiribati Köztársaság a Csendes-óceán középső részén található, az országot három szigetcsoport alkotja. Az alig több mint százezer lakost számláló állam fővárosa Tarawa szigetén található, amely egyben a legnépesebb sziget is. A szigetország lakói a klímaváltozás által leginkább fenyegetett népek közé tartoznak, tudósok előrejelzései szerint a szigetek egy része néhány évtizeden belül eltűnhet az óceánban. Ennek a fenyegetettségnek is betudható, hogy Kiribati nemzetközi színtéren is aktív szerepet játszik a klímaváltozás elleni küzdelemben és az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődés céljainak hatékony végrehajtásában. Kiribatin elsöprő többségükben mikronézek élnek, kókusztermesztésből és halászatból, valamint halászati jogok bérbeadásából. A termőföld és a vízkészlet szűkös, a korábbi foszfátbányák már 1979-ben kimerültek, de az abból származó bevételek egy részét külön pénzügyi alapban gyűjtötték össze a jövő nemzedékei számára. Az ország jelentős bevételre tesz szert a turizmusból is. (MTI)


Forrás: https://kuruc.info/r/4/160249/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NEM AZ OLAJON CSÚSZOTT eL ...
  2016-06-18 09:11:34, szombat
 
  NEM AZ OLAJON CSÚSZOTT EL ...


Amikor tegnap meghallottam a hírt, nekem rögtön az ugrott be, hogy Portiknak talán nem ártott volna egy kicsit régebbi dolgokról is beszélnie. Például az olajügyekről. Persze az nagy kérdés, hogy akkor mi történhetett volna a tárgyalásról a börtönig vezető úton a rabszállító autóban?
Egyébként a kormánynak nincs túl nagy szerencséje mostanában az általa kezdeményezett személyiségi jogi perekkel. Tavaly például azért perelte az egyik NAV-vezető a médiát, mert szerinte nem állítottak le vizsgálatokat a NAV-nál. Aztán OTT IS JÖTT EGY TANÚ. Aki elmondta, hogyan akadályozták meg egy jegyzőkönyv kiadását egy 40 milliárdos adóvisszaélési ügyben.
Még néhány ilyen személyiségi jogi per kormányoldalról ... Csak így tovább!



https://www.facebook.com/andras.horvath.7731247?fref=nf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a hajléktalanszállókon is migránsokat spájzol a közben B
  2016-06-18 09:09:47, szombat
 
  Teljesen hülyének nézi az embereket és sajnos az emberek nagy része az is,főleg akik örökké rájuk savaznak!
Nem menekültek, betolakodók. Jó lenne, ha az N1 TV is megtanulná a helyes kifejezést.
Az n1 tv t azonnal felmondott Petrának mert állítólag "felrúgta" a "menekültet", aki nem is menekült csak egy terrorista, és Petra nem is rúgta fel, ahogy más kameraállások is bizonyítják? És az n1 ezt azóta sem ismerte el, nem kért bocsánatot tudtommal. Szóval ettől az n1-től én már nem csodálkozom semmin
A szálló vezetőnője is egy rohadt liberális féreg! Ezt a dumát,hogy a migránsokkal sincs több probléma,mint a magyarokkal!!! A kurva anyádat! Arról nem beszélve,hogy a fidesz ilyen aljas,sunyi módon keveri a nép közé ezeket a mocskos illegális bevándorlóállatokat! Tetves fidesz,vigyétek haza őket, vagy tartsátok őket zárt táborokban!




2016. június 17. 19:05


Már a hajléktalanszállókon is migránsokat spájzol a közben Brüsszelnek üzengető kormány

Már a hajléktalanoknak fenntartott intézményekben is bevándorlók laknak. A Felderítő birtokunkába kerület rejtett kamerás felvételeken jól látszik, hogy a soroksári hajléktalanszállón élő befogadott bevándorlók többsége fiatal férfi, akik a hajléktalanok szerint sokkal több adományt és pénzt kapnak mint ők.




https://youtu.be/0sG-HaVmgtw





Forrás: https://kuruc.info/r/34/160239/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4117
  • e Hónap: 7862
  • e Év: 161358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.