Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2016-06-20 23:49:57, hétfő
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
A karmikus kapcsolatok legnagyobb buktatóiról – Az ígé
  2016-06-20 23:47:21, hétfő
 
  A karmikus kapcsolatok legnagyobb buktatóiról - Az ígéretek, eskük, fogadalmak

Kapcsolataink, különösen azok a karmikus kapcsolataink, amelyekhez életek sokasága köt minket, tükörként verhetik vissza számunkra a legmélyebb fájdalmainkat, félelmeinket és feladatainkat. Ilyenkor ahelyett, hogy a másikat próbálnánk ,,megjavítani", érdemes olyan szemmel is magunkra nézni, mi az, amit mi elutasítunk saját magunkban?






Minden “soha" valójában Önmagunk elutasítása

Mi az, amire azt mondtad és mondod, te ezt aztán soha? Mi az, amit soha nem tennél meg? Mi az, amire nem vagy hajlandó? Milyen ígéretet tettél magadnak vagy másoknak?

Például ilyenekre gondolok: Soha nem leszek olyan, mint az anyám/ apám/ főnököm/ akárkim... Ezt soha nem bocsátom meg neked... Soha nem okozok fájdalmat... Soha nem hagylak el... Soha többé nem nyílok meg senki előtt még egyszer... Soha nem házasodok meg/ válok el/ leszek szerelmes/ teszek vagy nem teszek ezt vagy azt...

Olyan könnyen csúsznak ki a szánkon ezek a mondatok. Észre se vesszük, hogy minden soha mögött egy ígéret rejlik - akár Önmagunknak, akár másoknak tesszük. Minden soha ellenállásból fakad. Amikor pedig ellenállásban vagyunk, nem vagyunk megengedésben, elfogadásban. Küzdünk valami ellen, és minél inkább küzdünk ellene, annál nagyobb valószínűséggel hívjuk be az életünkbe. A ,,soha" szüli a karmát és indít el az örvényben, borítja fel az egyensúlyunkat.

Az önmagunknak tett fogadalmak talán a legveszélyesebbek. Mert megakasztanak, beragasztanak minket. Minden fogadalmunkkor a végtelen lehetőségeink száma eggyel csökken, valamit kizárunk az életünkből. Eggyel nem számolunk, hogy időközben talán változunk mi is és az életünk is, és lehet, hogy már néhány hónap, év vagy élet múlva teljesen másképp tekintünk ugyanarra a kérdésre. Energiában azonban az ígéreteink lenyomata ottmarad bennünk.






Előző életes fogadalmak

A fogadalmaink származhatnak ebből az életünkből, de még trükkösebb, mikor előző életeinkből jönnek. Életünk buktatóinak számos oka lehet, és elsőre mindig azt szoktam javasolni, hogy kutakodjunk jelen életünkben, azonban egy idő után érdemes messzebb perspektívából is ránéznünk életünk mozaik kirakójára.

Előző életből pedig volt már néhány, így képzeljük el, mennyi fogadalmat tettünk már pro és kontra ugyanabban a szituációban is. Például ha előző életeink valamelyikében gazdagok voltunk, de boldogtalanok, a két helyzet között ok-okozati viszonyt feltételezve megfogadtuk, hogy ha a gazdagság boldogtalansággal jár, akkor inkább soha de soha nem akarunk gazdagok lenni. Jelenünkben pedig nem értjük, miért is küszködünk pénzügyi nehézségekkel.

A legnagyobb csavart azzal teszed magadnak, amikor arra teszel ígéretet, hogy nem szeged meg az ígéreteidet. Gyönyörű huszonkettes csapdája, hogy végérvényesen lemondj minden választásodról. Amikor szélsőséges érzelmeket élsz meg: nagyon szeretsz vagy nagyon gyűlölsz, netán nagyon fáj, öntudatlanul is könnyen teszel fogadalmakat.

És igen, most ezzel talán most mást mondok, mint amire a szüleid neveltek, mert hát ugye “ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó" - valamikor régen ilyesmit is tanítottak nekünk. De tényleg biztos hogy mindig így a jó?

Hajlandó vagy-e megszegni az ígéreteidet?

Hajlandó vagy-e megszegni az ígéreteidet, ha azok már régen nem szolgálnak Téged? Ha meggátolnak abban, hogy azt a jelent és jövőt teremtsd, amelyet igazán szeretnél? És ha most azt mondod magadban: nem én nem, ne csodálkozz, ha előbb vagy utóbb jönni fog valaki, aki megtanít arra, hogy mindezt érdemes lenne megtenned.

Hogy mivel tanít? Azzal, hogy ő hajlandó lesz megszegni az ígéreteit. Csak rávilágít a benned lévő egyensúly felbomlására és az ellenállásra, valamint arra, hogy nem vagy elfogadásban saját magaddal, saját magad polaritásával. Arra, hogy valamit elutasítasz magaddal kapcsolatban, valamit kitaszítasz magadból.






Az egyensúlyunk felborulása

Mi az, amire nem vagy hajlandó? Bármi, amivel kapcsolatban úgy érzed, nem vagy hajlandó az lenni vagy azt tenni, a mögött rejtőzhet egy ilyen fogadalom. Mindenek voltunk már és valójában mindenek vagyunk: nem csak fehérek, de feketék is. Ennek elismerése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy beálljon bennünk az egyensúly. Földi világunkat a polaritás határozza meg, és amikor tagadunk, kilökünk magunkból bármit is, azzal felborítjuk ezt az egyensúlyt.

A hajlandóság nem azt jelenti, hogy azt is kell választanunk, egyszerűen csak megszűnik bennünk az ellenállás és megengedésbe kerülünk a helyzettel.

Ha tehát hajlandóvá válasz megszegni az ígéreteidet, az nem azt jelenti, hogy akkor holnaptól teljesen megbízhatatlanná kell válnod. Csak érdemes hajlandóvá válnod arra, hogy ránézz: egy ígéreted aktuális-e még a jelenben? És ha nem, akkor hajlandó legyél arra, hogy felszabadítsd magad alóla. Az ígéreteink következménye az lesz ugyanis, hogy ha nem tudjuk megtartani, bűntudatot szül bennünk, a bűntudat pedig az egyik legalacsonyabb energiájú rezgés.

A gyógyulás kulcsa: megbocsátás és szeretet

Minden bűntudat megbocsátással és szeretettel gyógyítható és oldható fel. Tehát hajlandó vagy-e megbocsátani magadnak akár azért, mert megszegted, akár azért, mert nem szegted meg az ígéreteidet? Illetve hajlandó vagy-e megbocsátani másoknak akár azért, mert megszegték, akár azért, mert nem szegték meg az ígéreteiket?

Ha ugyanis benned visszaáll az egyensúly, eltörlöd az összes esküdet, fogadalmadat és megbocsátasz Önmagadnak, a kiegyenlítődésre váró karmikus kapcsolataid is teljesen megváltozhatnak!

Szerző: dr. Hörömpő Andrea - Lélekmozaikok

Forrás: http://spiritualis.tippek.net

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
A TITOK – Ezért gondolkozz pozitívan nap mint nap!
  2016-06-20 23:42:37, hétfő
 
  A TITOK - Ezért gondolkozz pozitívan nap mint nap!

Te hallottál a Titok című filmről? Ha igen, sikerült az életedbe nagy változásokat hoznod?







Home / Egyéb • Ezotéria • Spirituális / A TITOK - Ezért gondolkozz pozitívan nap mint nap!
A TITOK - Ezért gondolkozz pozitívan nap mint nap!
Raul június 18, 2016 Egyéb, Ezotéria, Spirituális Nincs hozzászólás
A TITOK - Ezért gondolkozz pozitívan nap mint nap!

Te hallottál a Titok című filmről? Ha igen, sikerült az életedbe nagy változásokat hoznod?

titok-logo

“Mindaz, ami vagy, gondolataid eredménye." (Buddha)
“A titok a válasz mindarra, ami volt, ami van, és, ami valaha lesz." (R.W. Emerson)
“Nem számít, hogy Indiában vagy Stockholmban, Londonban, Torontóban, Montrealban, New Yorkban élsz. Egy energiát használunk, egy törvényt, a vonzást. A titok a vonzás törvénye." (Bob Proctor)

A titok című könyv világszerte több mint 19 millió példányban kelt el eddig, 46 nyelvre fordították le. A nagy sikerű könyv hatására emberek milliói tanulták meg, hogy az életben bármi elérhető. Hogy jól, vagy rosszul élünk az csakis a gondolatainktól függ.

Azt kapjuk az Univerzumtól, amit kérünk, vagyis, amit bevonzzunk. Figyeljünk gondolatainkra, és érzéseinkre, felelősséget vállalva éljük napjainkat. Ha az életünk rossz, azért nem a környezetünk a hibás, ha kevés a pénzünk, vagy nem működik a kapcsolatunk, nem másokat kell okolni érte.

Tervezzük meg, és kérjük a számunkra legmegfelelőbb életet, az elegendő mennyiségű pénzt, vagy a tökéletes kapcsolatot, és az Univerzum megadja. A könyv alapján született film, bár számos vitát váltott ki, egy a lényege: gondolkozzunk pozitívan, és az életünk teljesen meg fog változni. Tudnunk kell pontosan, hogy mire vágyunk, kérjük az Univerzumtól. Teremtsünk boldog, egészséges és harmonikus életet önmagunk számára. Összpontosítsuk érzéseinket a kívánt dologra, adjunk hálát, és tegyünk úgy, mintha már a tulajdonunkba lenne az, amit szeretnénk. Fogalmazzunk mindig jelen időben, és köszönjük meg, hogy gazdagok, boldogak, egészségesek stb. vagyunk, még, ha most csak ábrándozunk is egy szebb életről.

Például: Hálát adok, hogy ez az új, és szép ház tulajdonosa vagyok. Elfogadom a gazdagság állapotát.

Ha negatívan gondolkodunk, és arra összpontosítunk, hogy mi az, amiben hiányt szenvedünk, akkor abból még többet fog adni az élet. Soha ne fogalmazzunk negatívan. Pl. ahelyett, hogy azt mondanánk, hogy “nem akarok beteg lenni", fogalmazzunk így: elfogadom a tökéletes egészség állapotát. Ha arra panaszkodunk, hogy milyen rossz nekünk, akkor létrehozunk még többet abból, ami olyan rossz nekünk. Ha valamiről érzelemmel telve beszélünk, akkor az hamarabb megtörténik, mint, amire nem fektetünk akkor hangsúlyt. Koncentráljunk azokra a dolgokra, amit el szeretnénk érni, ahelyett, hogy arra gondolnánk, amitől félünk, rettegünk.

“Legyünk pozitívak terveinkben, hozzáállásunkban, így vonzhatunk magunk köré pozitív embereket, eseményeket és történéseket. Ha negatívak vagyunk, és mérgesek, akkor negatív, mérges embereket, és körülményeket vonzunk folyamatosan az életünkbe" - tudhatjuk meg a Titok című filmből.

A vonzás törvénye mindig működik, akkor is, ha hiszel benne, és akkor is, ha nem. Érdemes megnézni az alábbi videót, hiszen hatására teljes mértékben megváltozhat az életünk.

Videó:
Link

Forrás: http://spiritualis.tippek.net
Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Június 20-án különleges nap jön: vonzd magadhoz a jólétet és
  2016-06-20 23:38:20, hétfő
 
  Június 20-án különleges nap jön: vonzd magadhoz a jólétet és a bőséget!

Nem várja meg Szent Iván éjszakáját a júniusi telihold, teljes erővel június 20-án pompázik majd. Egy szomorkás időszakot zár le, újjászületést, új reményeket, új terveket hoz magával, ráadásul százszoros erővel lép életre minden pozitív gondolat, minden jó tett.






Őseink ilyen napok alkalmából folyamodtak az úgynevezett lencsemágiához, amellyel bevonzották magukhoz a bőséget, a jólétet. A nyári teliholdnál ezzel reméltek jó termést az aratásnál, bőséges gyümölcsáldást, csapadékban gazdag és nem száraz természeti adományt.

Hogy mit is tégy az elkövetkezendő napokban:

Június 19-én készíts egy nagy adag hús nélküli lencsét, ahogyan szereted. Akár majonézes salátában, akár leves, akár főzelék formájában tökéletes lesz. Miközben főzöd, tégy magad mellé egy meggyújtott gyertyát, aminek fénye erőt ad.

Június 20-án, 21-én és 22-én egyél hét evőkanálnyit a lencséből: fontos a mennyiség és fontos, hogy a napnak ugyanazon percében fogyaszd. Étkezéskor fontos, hogy megadd a módját.

Ülj le, teríts meg, gyújts gyertyát, szóljon halk zene és próbálj meg semmi másra nem koncentrálni, csak a belső békédre.

A gyertyát tilos elfújni, helyette két ujjal pattintsd le, vagy helyezz rá üvegbúrát, esetleg hagyd végigégni, de elfújni nem szabad.

Bőségben, jólétben, biztonságban és új kezdetekben gazdag nyarat varázsolhatsz vele!

Forrás: http://spiritualis.tippek.net/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Vegetáriánus pizza calzone
  2016-06-20 22:31:33, hétfő
 
  Vegetáriánus pizza calzone

Hozzávalók

2 csomag konyhakész pizzatészta (hűtőpultból)
20 dkg feta sajt
2 ek olívaolaj
30 dkg koktélparadicsom
10 dkg magozott olajbogyó
20 dkg bébispenót
50 dkg mozzarella
paradicsomos pesto
olaj a tepsihez
bazsalikomlevél a díszítéshez


Elkészítés

1. A pizzatésztát kitekerjük, majd 4 db kört kivágunk belőle. Egy kevés paradicsomos pestóval megkenjük mindet, a feta sajtot rájuk morzsoljuk, elrendezzük rajtuk a négyfelé vágott, olívaolajon megpárolt paradicsomot, a durvára aprított olajbogyót, valamint a felcsíkozott, megfonnyasztott spenótot. Végül ráreszeljük a mozzarellát.

2. A megtöltött tésztákat félbehajtjuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha már kezdenek megbarnulni, megfordítjuk őket. Akkor készültek el, ha a tészta kissé megemelkedett és szép aranyszínű. Forrón tálaljuk. Néhány bazsalikomlevéllel kínáljuk.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tejszínes eperkrém - paleo módra!
  2016-06-20 22:27:54, hétfő
 
  Tejszínes eperkrém - paleo módra!

Hozzávalók

50 dkg eper
3 dl kókusztejszín
1 evőkanál eritrit, xillit, méz, vagy ezekhez mérten sztívia
1 mokkáskanál vanília őrlemény (elhagyható)
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál zselatin
2-3 db citromfű vagy menta levél a díszítéshez

Elkészítés

A zselatint 1dl vízben tesszük, és hagyjuk 10 percet duzzadni. Ez alatt az epret megpucoljuk (néhányat hagyjunk díszítésnek), majd leturmixoljuk a citromlével és az édesítővel.
A vaníliaőrleményt és a kókusztejszínt egy tálba tesszük, és kézi vagy gépi habverővel felverjük. A zselatint felmelegítjük kézmelegre, és az eperturmixhoz öntjük, majd az egészet óvatosan a habhoz keverjük.
A habot poharakba, vagy üvegtálakba kanalazzuk, majd a megmaradt eperrel és a citromfűvel díszítjük. Pár órát érdemes hűtőszekrényben pihentetni, ezután lehet tálalni.





KISS NOÉMI

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Barbecue sertésszűz tepsis krumplival
  2016-06-20 22:25:27, hétfő
 
  Barbecue sertésszűz tepsis krumplival

Hozzávalók

30 dkg sertésszűz
40 dkg krumpli
5 dkg saláta mix
0,3 dl méz
1 evőkanál mustár
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál chipotle szósz
fél evőkanál szójaszósz
1 evőkanál Worchester szósz
olívaolaj
pirospaprika

bors


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 240°C-ra. A krumplit sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, rászórjuk a pirospaprika felét, sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek (kb. 20 perc).
Egy keverőtálban összekeverjük a mézet, a mustárt, a chipotle szószt, a szójaszószt, a worchester szószt és a maradék paprikát.
Bekenjük a szűzérméket kevés olívaolajjal, sózzuk meg mindkét oldalát. Felforrósítunk egy serpenyőt, és közepes lángon, oldalanként 2-3 percig sütjük, amíg egy kevés színt nem kapnak.
A megpirult szűzérmékre öntjük a barbecue szószt, majd kis lángon 3-4 percig tobább sütjük.
A salátát egy keverőtálba rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, és ízlés szerint sózzuk.
Szedünk egy tányérra a salátából, mellé a krumpliból, és a szűzérmékből.





Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Chefbag

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Hidegen készült uborkaleves
  2016-06-20 22:22:27, hétfő
 
  Hidegen készült uborkaleves

Hozzávalók

20 dkg uborka
20 dkg kovászos uborka
6 dl zöldségalaplé
4 szál újhagyma
2 dl tejföl
0,5 dl olaj
1 ek vörösborecet
1 db kápia paprika
1/2 csokor tárkony
1/2 csokor petrezselyemzöld
4 szelet kenyér
4 dkg szardella
tengeri só
frissen őrölt bors

Elkészítés

Karikázzuk fel az újhagymát, és a felforrósított olajon, közepes lángon pirítsuk világosra 1 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni. A magok eltávolítása után magozzuk ki, majd aprítsuk fel az uborkákat.
Pürésítsük az uborkákat, az alaplét, a tejfölt és a pirított hagymát. Ízesítsük sóval, borssal, és tegyük hűtőbe legalább 2 órára.
Grillezzük meg a paprikát, majd, a héja lehúzása után vágjuk vékony csíkokra. Adjuk ezt is a leveshez. Pirítsuk meg a kenyeret, és helyezzük rá a szardellát. Tálaljuk a levest a pirítóssal és a felaprított zöld fűszerekkel.





CSEH JÁNOS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Boldog hetet!
  2016-06-20 14:07:47, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1682
  • e Hét: 6196
  • e Hónap: 11234
  • e Év: 140941
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.