2016-06-21 12:39:10, kedd
|
|
|
Hozzávalók (20 szelethez:)
26 dkg zabpehely
20 dkg érett banán
10 dkg durvára tört dió
A sütőt melegítsük elő 200 fokon.
A banánt villával pürésítsük, keverjük hozzá a zabpelyhet és a durvára vágott diót
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre formázzunk belőle 1,5-2 cm magas téglalapot, tegyük be sülni 10 percre
Vegyük ki a sütőből, éles késsel szeleteljük
Az alapanyagokat lehet variálni, aki több édes ízre vágyik benne, használhat mazsolát, aszalt sárgabarackot (ne kandírozott gyümölcsöt!), szilvát. Tehetünk bele mogyorót, kesudiót, mandulát, sőt egy 80% +-os csoki sem árt meg neki.
Ezt az alapot használhatjuk tortaalapnak is akár gyümölcshabos krém alá.
Egy szelet szénhidráttartalma: 10,2 gr
forrás:dolcevitablog.hu |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|