Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Avokádókrémes spagetti
  2016-06-21 21:25:44, kedd
 
  Avokádókrémes spagetti

Hozzávalók

15 dkg spagetti tészta
1 db avokádó
15 dkg koktélparadicsom
1 db citrom
2 dkg pörkölt pisztácia
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
friss bazsalikom
cayenne bors pehely



Elkészítés

A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A koktélparadicsomokat, a citromot és az avokádót félbe vágjuk. Felszeleteljük az újhagymát, egy kés lapjával szétnyomkodjuk és apróra vágjuk a fokhagymagerezdet, a friss bazsalikomot pedig finomra vágjuk.
A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
Egy tálba kikaparjuk a kettévágott és kimagozott avokádó belsejét, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagyma és a friss bazsalikom felét. Meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg a krém. Fűszerezzük ízlés szerint egy kis sóval. Az egészet alaposan szétnyomkodjuk és összekeverjük egy villával vagy krumplinyomóval.
Egy közepes méretű serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és beletesszük a maradék fokhagymát. Ezután hozzáadjuk az újhagymát és a félbevágott paradicsomokat. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és cayenne bors pehellyel, és kevergetve 5 percig főzzük.
Összekeverjük az avokádókrémet a kifőtt tésztával, majd hozzákeverjük a serpenyőben lévő fokhagymás paradicsomokhoz.
A tésztát tányérra szedjük, a tetejére teszünk a paradicsomokból és megszórjuk a pörkölt pisztáciával, a maradék bazsalikommal díszítjük.





Megjegyzés

TIPP: Az avokádó magját úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani, ha hosszában kettévágod az avokádót, elfordítod egymással ellenkező irányba, így az egyik felében lesz csak a magja. Ezután vágj egy kést a magba és fordítsd el benne.

A tészta tetején a reszelt citromhéj felfrissíti az ízeket.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Chefbag

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
A legfinomabb Rigó Jancsi
  2016-06-21 21:23:08, kedd
 
  A legfinomabb Rigó Jancsi

Hozzávalók

5 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
3 dkg kakaópor
3 dkg lekvár
15 dkg csokoládéfondant (nyújtható cukormassza)
10 dkg étcsokoládé
5 dl habtejszín
A mázhoz:
10-15 dkg étcsokoládé vagy bevonó
0,5 dl habtejszín


Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. Habverővel a sárgájákat a cukor 1/3-ával és 1 ek vízzel jól kikeverjük, majd belevegyítjük a kakaóport. A fehérjékből a többi cukorral kemény habot verünk, és a kikevert sárgájákhoz adjuk. Egyenletesen rászórjuk a lisztet, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a tetejét elsimítjuk. A 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverés nélkül!) 35-40 percig sütjük, majd kivesszük, és a tetejével lefelé lisztezett sütőpapírra borítjuk, hogy szép sima legyen.
A kihűlt tésztát a sütőpapírok lehúzása után középen, keresztben kettévágjuk. A felső részt a lekvárral bekenjük, majd afondant-nal áthúzzuk.
A töltelékhez a csokoládét meleg vízfürdőben felolvasztjuk. A tejszínt keményre felverjük. Az olvasztott csokit egyszerre a habhoz adjuk, és hirtelen elkeverjük. Az egészet ráöntjük a tészta alsó részére, és egyenletesen szétkenjük. Néhány perc pihentetés után rátesszük felső részt.
A mázhoz a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a felforrósított tejszínnel simára keverjük. Ezután a tészta tetejére kenjük, és késsel bejelölünk rajta 20 négyzetet. A süteményt tálalásig a hűtőben tartjuk. Végül a jelölések mentén felvágjuk.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

A tészta akkor sült meg, ha ujjad hegyének gyengéd nyomására visszaugrik, mint a szivacs. Ha behorpadva marad, süsd tovább még egy rövid ideig. Az eredeti recept szerint a tésztát kétfelé kell vágni, de három lapra is vághatod (mint a képen). Ebben az esetben a középső lapot is kend meg lekvárral, illetve fondant-nal és krémmel.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Andalúziai csirkeragu
  2016-06-21 21:20:31, kedd
 
  Andalúziai csirkeragu

Hozzávalók

1 db tyúkhúsleveskocka
1 csipet őrölt fahéj
6 db koktélparadicsom
1 csipet sáfrány
1 marék mandula
1 ek méz
1 ek mazsola
1 db csilipaprika
2 db csirkemell (nagyobb)
1 fej vöröshagyma
3 ek olívaolaj
1,5 dl forró víz


Elkészítés

A vizet felforraljuk, beletördeljük a leveskockát, és hozzáadjuk a sáfrányt.
Olívaolajon megpirítjuk a megpucolt és felaprított hagymát, majd hozzáadjuk megmosott, szárazra törölt és kockára vágott húst. Megpirítjuk, megszórjuk fahéjjal, hozzáadjuk a felaprított csilipaprikát és a mézet, majd hozzáöntjük a sáfrányos húslevesalaplét.
A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, majd a mazsolával együtt hozzáadjuk a raguhoz, és 10 percen át főzzük. Tálalás előtt megszórjuk korianderrel és mandulával. Rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.





Megjegyzés

Ez a recept egészen Andalúziáig repíti az embert! Különleges ízvilága elcsábítja kóstolóját! :) Érdemes kipróbálni!
Kovács Noémi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Cseresznye gazpacho
  2016-06-21 21:14:33, kedd
 
  Cseresznye gazpacho

Hozzávalók

50 dkg cseresznye
5 dkg póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
néhány levél bazsalikom
2 szelet kalács
2 dl húsleves-alaplé
1 ek balzsamecet
1 ek olívaolaj

bors
A tálaláshoz:
2 szelet kalács
20 dkg cseresznye
néhány levél bazsalikom


Elkészítés

A kimagozott cseresznyét turmixkehelybe tesszük a megtisztított, felaprított póréhagymával, fokhagymával, a bazsalikommal, a felkockázott szikkadt kaláccsal, a húslevessel, a balzsamecettel és az olívaolajjal.
Összeturmixoljuk, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Tálkákba tesszük, és pirított kaláccsal kínáljuk, valamint kimagozott, apróra vágott cseresznye és bazsalikom keverékével.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

A levesnél használhatunk meggyet is a cseresznye helyett, ecet helyett pedig citromlevet. Adhatunk hozzá tejszínt is a végén, így lágyabb, selymesebb lesz az íze. Ízesíthetjük édeskésebbre kevés mézzel, csípősebbre kis csilivel, savanykásabbra vörösborral, ízlés szerint.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Nyári idő frissítő záporokkal
  2016-06-21 13:39:06, kedd
 
  Nyári idő frissítő záporokkal





A következő napok igazi nyári időt hoznak, de emellett elszórtan záporok, zivatarok kialakulására is számítani kell.

Kedden elsősorban a keleti tájakon alakulhat ki zápor, zivatar a reggel, délelőtti órákban, délután viszont már szárazabb idő várható ezeken a tájakon is. Máshol viszont számottevő csapadék nem lesz, de időnként megnövekedhet a felhőzet. A szél inkább csak zivatarok környezetében támadhat fel. A Dunántúlon az éjjel folyamán kevesebb lehet a felhő, ezért itt helyenként 15 fok alatti minimumokra van kilátás, a felhősebb keleti országrészben viszont csak 18-20 fok köré csökkenhet a hőmérséklet. Napközben 25 és 30 fok közötti maximumokat mérhetünk, a tartósabban napos tájakon számíthatunk majd a legmagasabb értékekre.





Többfelé lehet 32-33 fok

A folytatásban igazi nyári idő lesz sok napsütéssel, de szerdán elsősorban keleten, délkeleten, csütörtökön pedig a Dunától keletre elszórtan előfordulhatnak frissítő záporok, helyenként zivatarok. A légmozgás inkább csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg, valamint egy-egy viharos lökés sem kizárt. Tovább melegszik az idő, szerdán már 27-32 fok, csütörtökön pedig 29-33 fok között alakulhat a maximum-hőmérséklet.

Vigyázzunk a napozással!

Az UV-sugárzás továbbra is nagyon erős lesz a déli órákban, ezért továbbra is figyeljünk oda bőrünk megfelelő védelmére, viseljünk a szabadban szalmakalapot, illetve ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről sem!

Írta: Berceli Balázs

Forrás: http://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4412
  • e Hét: 8993
  • e Hónap: 22898
  • e Év: 152605
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.