|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016-06-21 21:25:44, kedd
|
|
|
Avokádókrémes spagetti
Hozzávalók
15 dkg spagetti tészta
1 db avokádó
15 dkg koktélparadicsom
1 db citrom
2 dkg pörkölt pisztácia
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
friss bazsalikom
cayenne bors pehely
só
Elkészítés
A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A koktélparadicsomokat, a citromot és az avokádót félbe vágjuk. Felszeleteljük az újhagymát, egy kés lapjával szétnyomkodjuk és apróra vágjuk a fokhagymagerezdet, a friss bazsalikomot pedig finomra vágjuk.
A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
Egy tálba kikaparjuk a kettévágott és kimagozott avokádó belsejét, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagyma és a friss bazsalikom felét. Meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg a krém. Fűszerezzük ízlés szerint egy kis sóval. Az egészet alaposan szétnyomkodjuk és összekeverjük egy villával vagy krumplinyomóval.
Egy közepes méretű serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és beletesszük a maradék fokhagymát. Ezután hozzáadjuk az újhagymát és a félbevágott paradicsomokat. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és cayenne bors pehellyel, és kevergetve 5 percig főzzük.
Összekeverjük az avokádókrémet a kifőtt tésztával, majd hozzákeverjük a serpenyőben lévő fokhagymás paradicsomokhoz.
A tésztát tányérra szedjük, a tetejére teszünk a paradicsomokból és megszórjuk a pörkölt pisztáciával, a maradék bazsalikommal díszítjük.
Megjegyzés
TIPP: Az avokádó magját úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani, ha hosszában kettévágod az avokádót, elfordítod egymással ellenkező irányba, így az egyik felében lesz csak a magja. Ezután vágj egy kést a magba és fordítsd el benne.
A tészta tetején a reszelt citromhéj felfrissíti az ízeket.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Chefbag
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-06-21 21:23:08, kedd
|
|
|
A legfinomabb Rigó Jancsi
Hozzávalók
5 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
3 dkg kakaópor
3 dkg lekvár
15 dkg csokoládéfondant (nyújtható cukormassza)
10 dkg étcsokoládé
5 dl habtejszín
A mázhoz:
10-15 dkg étcsokoládé vagy bevonó
0,5 dl habtejszín
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. Habverővel a sárgájákat a cukor 1/3-ával és 1 ek vízzel jól kikeverjük, majd belevegyítjük a kakaóport. A fehérjékből a többi cukorral kemény habot verünk, és a kikevert sárgájákhoz adjuk. Egyenletesen rászórjuk a lisztet, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a tetejét elsimítjuk. A 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverés nélkül!) 35-40 percig sütjük, majd kivesszük, és a tetejével lefelé lisztezett sütőpapírra borítjuk, hogy szép sima legyen.
A kihűlt tésztát a sütőpapírok lehúzása után középen, keresztben kettévágjuk. A felső részt a lekvárral bekenjük, majd afondant-nal áthúzzuk.
A töltelékhez a csokoládét meleg vízfürdőben felolvasztjuk. A tejszínt keményre felverjük. Az olvasztott csokit egyszerre a habhoz adjuk, és hirtelen elkeverjük. Az egészet ráöntjük a tészta alsó részére, és egyenletesen szétkenjük. Néhány perc pihentetés után rátesszük felső részt.
A mázhoz a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a felforrósított tejszínnel simára keverjük. Ezután a tészta tetejére kenjük, és késsel bejelölünk rajta 20 négyzetet. A süteményt tálalásig a hűtőben tartjuk. Végül a jelölések mentén felvágjuk.
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő
A tészta akkor sült meg, ha ujjad hegyének gyengéd nyomására visszaugrik, mint a szivacs. Ha behorpadva marad, süsd tovább még egy rövid ideig. Az eredeti recept szerint a tésztát kétfelé kell vágni, de három lapra is vághatod (mint a képen). Ebben az esetben a középső lapot is kend meg lekvárral, illetve fondant-nal és krémmel.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-06-21 21:20:31, kedd
|
|
|
Andalúziai csirkeragu
Hozzávalók
1 db tyúkhúsleveskocka
1 csipet őrölt fahéj
6 db koktélparadicsom
1 csipet sáfrány
1 marék mandula
1 ek méz
1 ek mazsola
1 db csilipaprika
2 db csirkemell (nagyobb)
1 fej vöröshagyma
3 ek olívaolaj
1,5 dl forró víz
Elkészítés
A vizet felforraljuk, beletördeljük a leveskockát, és hozzáadjuk a sáfrányt.
Olívaolajon megpirítjuk a megpucolt és felaprított hagymát, majd hozzáadjuk megmosott, szárazra törölt és kockára vágott húst. Megpirítjuk, megszórjuk fahéjjal, hozzáadjuk a felaprított csilipaprikát és a mézet, majd hozzáöntjük a sáfrányos húslevesalaplét.
A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, majd a mazsolával együtt hozzáadjuk a raguhoz, és 10 percen át főzzük. Tálalás előtt megszórjuk korianderrel és mandulával. Rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a recept egészen Andalúziáig repíti az embert! Különleges ízvilága elcsábítja kóstolóját! :) Érdemes kipróbálni!
Kovács Noémi
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-06-21 21:14:33, kedd
|
|
|
Cseresznye gazpacho
Hozzávalók
50 dkg cseresznye
5 dkg póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
néhány levél bazsalikom
2 szelet kalács
2 dl húsleves-alaplé
1 ek balzsamecet
1 ek olívaolaj
só
bors
A tálaláshoz:
2 szelet kalács
20 dkg cseresznye
néhány levél bazsalikom
Elkészítés
A kimagozott cseresznyét turmixkehelybe tesszük a megtisztított, felaprított póréhagymával, fokhagymával, a bazsalikommal, a felkockázott szikkadt kaláccsal, a húslevessel, a balzsamecettel és az olívaolajjal.
Összeturmixoljuk, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Tálkákba tesszük, és pirított kaláccsal kínáljuk, valamint kimagozott, apróra vágott cseresznye és bazsalikom keverékével.
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő
A levesnél használhatunk meggyet is a cseresznye helyett, ecet helyett pedig citromlevet. Adhatunk hozzá tejszínt is a végén, így lágyabb, selymesebb lesz az íze. Ízesíthetjük édeskésebbre kevés mézzel, csípősebbre kis csilivel, savanykásabbra vörösborral, ízlés szerint.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2016-06-21 13:39:06, kedd
|
|
|
Nyári idő frissítő záporokkal
A következő napok igazi nyári időt hoznak, de emellett elszórtan záporok, zivatarok kialakulására is számítani kell.
Kedden elsősorban a keleti tájakon alakulhat ki zápor, zivatar a reggel, délelőtti órákban, délután viszont már szárazabb idő várható ezeken a tájakon is. Máshol viszont számottevő csapadék nem lesz, de időnként megnövekedhet a felhőzet. A szél inkább csak zivatarok környezetében támadhat fel. A Dunántúlon az éjjel folyamán kevesebb lehet a felhő, ezért itt helyenként 15 fok alatti minimumokra van kilátás, a felhősebb keleti országrészben viszont csak 18-20 fok köré csökkenhet a hőmérséklet. Napközben 25 és 30 fok közötti maximumokat mérhetünk, a tartósabban napos tájakon számíthatunk majd a legmagasabb értékekre.
Többfelé lehet 32-33 fok
A folytatásban igazi nyári idő lesz sok napsütéssel, de szerdán elsősorban keleten, délkeleten, csütörtökön pedig a Dunától keletre elszórtan előfordulhatnak frissítő záporok, helyenként zivatarok. A légmozgás inkább csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg, valamint egy-egy viharos lökés sem kizárt. Tovább melegszik az idő, szerdán már 27-32 fok, csütörtökön pedig 29-33 fok között alakulhat a maximum-hőmérséklet.
Vigyázzunk a napozással!
Az UV-sugárzás továbbra is nagyon erős lesz a déli órákban, ezért továbbra is figyeljünk oda bőrünk megfelelő védelmére, viseljünk a szabadban szalmakalapot, illetve ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről sem!
Írta: Berceli Balázs
Forrás: http://www.idokep.hu
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
222 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 4412
- e Hét: 8993
- e Hónap: 22898
- e Év: 152605
|
|
|