Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Farkas-Szurdok
  2016-06-23 21:00:18, csütörtök
 
 










FARKAS-SZURDOK (WOLFSKLAMM)


Tirol Gyöngyszeme a Wolfsklamm szurdok. Innsbrucki városlátogatásunk után úti célunk a Stan település melletti vadregényes Wolfsklamm vagy Farkas szurdok volt, ami felejthetetlen benyomást hagyott bennünk.

Az egyre meredekebb, egyre keskenyebb és egyre nagyobb erőkifejtést igénylő úton felfelé haladva a túra útvonala 354 lépcsőn át egy hegyi patak mellett haladt, ami szinte mindenütt vízesésbe szűkült. A csodálatos szurdokban hidak keresztezték a hegyi patak útját és a mintegy 350 lépcsővel is meg kellett küzdenünk. Az út kezdett mind meredekebben emelkedni, helyenként a benyúló sziláktól egyemberes lett a csapás, a szurdokban a víz egyre hangosabban zúgott és egyre komolyabb méretűvé vált a kezdetben még szelíd patak. A patakból sok vízesés zuhant le, a látvány egészen lenyűgöző volt. A vadregényes sziklás hegyek, dübörgő vízesések és a csodálatos panoráma, az egészséges hegyi levegő felejthetetlen élményt nyújtott, megérte a fáradtságot.

Az utat zarándokok is végigjárják, számukra stációk vannak elhelyezve, ahol imádkoznak, amíg a St. Georgenberg 930 méter magas csúcsához érnek. Bencés szerzetesek építettek a hegytetőn templomot, ami mellé mára már éttermet is nyitottak.







Videó


Tiroli barangolásaink ,,Tirol Gyöngyszeme" a Wolfsklamm szurdok

Link



Képgaléria


















































































































 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Alpbach
  2016-06-23 19:30:28, csütörtök
 
 










ALPBACH


A tengerszint felett 1000 m-es magasságban fekvő 2600 lakosú Alpbach a tiroli hegyek között rejtőzik. A 15. században fedezték fel a környék réz és ezüst készleteit, a bányászat akkor az Alpbach-völgy legfőbb bevételi forrása lett.

Az Alpbach-völgybe vezető út csak 1926-ban épült meg, egészen addig a falu a külvilágtól szinte teljesen elszigetelten élt. Éppen ennek köszönhetően alakult ki egyedi arculata, ami mind az épületekre, mind a házak berendezésére jellemző. Alpbach, mintha mit sem változott volna az azóta eltelt évszázadok során. A település különlegessége, hogy minden háza hagyományos alpesi stílusban épült, de mégis egyéni jellegzetességeket visel magán. Az egész település gondozott, rendezett, a tradicionális házak faragott erkélyeit és ablakait tarka virágok díszítik. Rendelet szabályozza, hogy az újonnan épített házak is a régiekkel azonos stílust kell, hogy képviseljenek.

Ezen a kis tiroli településen folytattuk kirándulásunkat. Ez a település büszkélkedhet "Európa legszebben felvirágozott falujával" és egykoron Ausztria legtisztább levegőjét is mérték itt. A település közössége őrzi a hagyományokat, építészetükre jellemző, hogy házaikat fából építik, tipikusan alpesi házakban laknak. Változatosságként csupán annyit engedélyeznek, hogy a kőalapra épített faházat színében világosra is pácolhatják. Ezekről a hosszú fa korlátokról csüngnek le a gyönyörű muskátlik, melyeket ott jártunkkor most még nem tudtunk megcsodálni. A település a mai kort is beengedi e gyönyörű helyre, azonban a tudománynak szánt építészeti csoda nem ronthatja a táj szépségét, így a hegy oldalába (föld alá) építették a modernkor követelményének megfelelő művelődési házukat (nem mellesleg több emelet mélyen!).

Alpbach település az alábbi címeket birtokolja: Ausztria legszebb falva, Európa legszebb virágos települése és Ausztria legtisztább levegőjű települése.







Videó


Alpbach

Link



A day in Alpbach village, Austria

Link



TIROL - Alpbach "Urlaub im Sommer im schönsten Dorf Österreichs" Alpbachtal

Link










































































 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 4837 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1442
  • e Hét: 4609
  • e Hónap: 27097
  • e Év: 204972
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.