Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Két román koldus Párizsban az Eiffel toronytól nem messzire
  2016-06-23 23:58:02, csütörtök
 
  Két román koldus Párizsban az Eiffel toronytól nem messzire találkozik:


- Mennyi pénzt kerestél ma? kérdi az egyik.
- 6 eurót.
- 6 eurót? Hát mit csináltál, hogy csak 6 eurót gyűjtöttél össze ?
- Mindent amit kell.Szegényesen öltöztem, nyomorult koldusarcot vágtam, egy kis kartonlapra pedig azt
írtam hogy a feleségemet és 5 kiskorú gyermekemet kell fenntartanom. De te mennyit kerestél?
- 600 eurót!
- Mennyit??! Mit csináltál hogy annyi pénzt adtak?
- Magam elé tettem egy kartont amire ezt írtam :
“Még 2 euróm hiányzik ahhoz, hogy visszamehessek Romániába!"

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Messze elkerüli a tőke Magyarországot
  2016-06-23 23:51:14, csütörtök
 
 
168 Óra Online írása





2016. június 22.

Messze elkerüli a tőke Magyarországot

A múlt évben 1,3 milliárd dollárra apadt a beérkező külföldi közvetlen tőkebefektetés értéke Magyarországon, ez 83 százalékos csökkenés a megelőző, amúgy kiugrónak látszó 2014-es évhez képest - derül ki az ENSZ kereskedelmi és fejlesztési szervezetének (Unctad) most közzétett jelentéséből.


A magyarországi jelenség oka az, hogy tavaly infrastrukturális vállalatokból szálltak ki befektetők. A megelőző két évben pedig azért érkezett viszonylag sok külföldi tőke Magyarországra, mert a különadók miatt is veszteségessé váló bankokat az anyacégeknek fel kellett tőkésíteniük - írja a Világgazdaság.

Közép- és Kelet-Európa uniós tagországai sem értek el kimagasló eredményeket tavaly, a beáramlás összege megfeleződött, s csupán 19 milliárd dollárt ért el. Lengyelországban negyven százalékkal 7,5 milliárd dollárra, Csehországban 78 százalékkal 1,2 milliárdra esett vissza a befektetések értéke. Románia és Bulgária azonban tartotta a korábbi tempót. Lengyelország esetében a palagázfeltárások nem hozták meg a remélt eredményt: az ExxonMobil és a Total példáját követve tavaly a ConocoPhilips és a Chevron is kivonult az országból.

Globálisan azonban élénkültek a tőkebefektetések, amelyek 1762 milliárd dollárt tettek ki, a válság utáni évek legmagasabb szintjére kapaszkodtak fel. A vállalati összeolvadások és felvásárlások lendületet kaptak, értékük 432 milliárdról 721 milliárd dollárra ugrott. Ám ez nem szükségképpen takar új tevékenységet, inkább vállalati átszervezésekre utal. Ha kiszűrjük ezt a hatást, akkor globálisan csak 15 százalékkal gyorsult a tőkeáramlás.

Európában Írország, Svájc és Hollandia vezette a tavalyi listát, de Franciaország, Németország és Nagy-Britannia sem panaszkodhat - írja a Világgazdaság.


http://www.168ora.hu/buxa/messze-elkeruli-toke-magyarorszagot-146681.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több családi ház árát kapják a magyar focisták az EB-szerepl
  2016-06-23 23:00:04, csütörtök
 
  NO CSAK NO CSAK , A DEVIZÁSOK BÍRJÁK, MÉG EGY KÉT FORINTOSÍTÁS OSZT MEG VAN. AZ OKTATÁSÉRT A GYEREKÉRT NEM MENT AZ UTCÁRA TÜNTETNI, DE A FOCIÉRT MEG DZSUDZSÁKÉRT, AZÉRT IGEN AZ FONTOS, AZ NEM BAJ HA A KÖLKÖDBŐL KÖZMUNKÁST CSINÁLNAK, VAGY MEG DÖGLESZ A KÓRHÁZBA. A FOCIÉRT VÉGIG NYALOD A KÖRUTAT TE IDIÓTA BIRKA.


****************************


Több családi ház árát kapják a magyar focisták az EB-szereplésért

Pénzcentrum
2016. június 23. csütörtök 14:35



A magyar csapat tizenhat közé jutása az Európa Bajnokságon nemcsak a válogatottban szereplő labdarúgók karrierje miatt hasznos, hanem az UEFA a szereplésért pénzjutalomban is részesíti az MLSZ, amelynek harminc százalékát a focisták kaják meg. Kiszámoltuk, mennyit kapnak a válogatott tagjai fejenként.

A magyar labdarúgó válogatott szerdán parádés meccsen harcolta ki a csoportelsőséget a portugálok ellen. Ugyan a továbbjutás már biztos volt, ennek ellenére az Európa Bajnokság legtöbb gólját hozó meccs végén nemcsak az egy pontnak örülhetett a csapat.

Mennyit fociztak össze eddig a magyarok?

Az EB-szereplésért a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénzt kap az UEFA-tól (az európai labdarúgó szövetségtől), amelynek 30 százalékát a válogatott tagjai között oszt szét. 8 millió euró járt a tornára kijutásért, amelynek a 30 százalékát a Bors információja szerint már szét is osztottak a kerettagok között.

Az EB-n a győzelemért 1 millió, a döntetlenért 0,5 millió euró jár, a továbbjutásért pedig 1,5 millió eurót utalnak az MLSZ-nek. Ezeket összeadva láthatjuk, hogy A kijutással együtt eddig 11,5 millió eurót, vagyis 3,6 milliárd forintot focizott össze a magyar válogatott a szövetségnek.
Ennek a 30 százaléka pedig közel 1,1 milliárd forint, amit ha egyenlően osztanánk szét a 23 kerettag között, akkor fejenként 47 millió forintot kapnának a játékosok.

Az összeget egyébként nem egyenlő arányban osztják szét, azt is figyelembe veszik, hogy melyik játékos mennyit tett hozzá a szerepléshez, azonban az kijelenthető, hogy mivel mind a 23 kerettag pályára lépett, így senkit nem hagynak ki a pémiumosztásból.

A játékosok mellett egyébként a szakmai stábot is jutalmazza az MLSZ, ők az UEFA-tól kapott pénz 20 százalékán osztozhatnak, vagyis 720 millió forintot kapnak összesen.


http://www.penzcentrum.hu/karrier/tobb_csaladi_haz_arat_kapjak_a_magyar_focistak_ az_eb_szereplesert.1050183.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&ut m_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
DRÁGa TÓNI…
  2016-06-23 22:57:52, csütörtök
 
  DRÁGA TÓNI...


Posted on 2016-06-22 by Admin

Rogán Tóni nyakán szorul a hurok.


Hősiesen vergődik ugyan, de akit érdekel, mindenki láthatja, hogy a mi Tónink enyveskezű.
Nagy kár, hogy nem sokmindenkit érdekelnek Tóni enyves kezei, sőt még ezer más enyves kéz sem, ezerféle hatalmaskodás sem - egyáltalán, ebben a következmények nélküli országban senkit nem érdekel már semmi.
Az a baj, hogy lehetetlen pontosan felmérni, hogy ki miért közömbös, vagy közömbös-e egyáltalán, vagy csak hallgatag típus.
Sokan bíznak abban, hogy a tömeg egyszer majd megmérgeli magát és nekimegy a mai elitnek nevezett rablóbandának, de - szerintem - csalódni fognak.
A mai magyar társadalom atomizált, csalódott a politikában, a demokráciában, de jószerivel még azt se képes megállapítani, hogy kinek szép ígéreteiben csalódott, pedig nem lenne ez olyan nehéz dolog.
De egyszerűbb a sztereotip megoldással élve megkeresni az ellenséget, melyből az idő előrehaladtával egyre nagyobb a választék, hiszen ellenséget mi veszni nem hagyunk, megtartjuk mindet az idők végezetéig.
Így aztán a mai helyzet oka a migráncs, a komcsi, a cigány meg a zsidó, tájjelleggel esetleg a tót meg az oláh is.
Az is tradicionális, hogy aki leköp bennünket, ellopja a vagyonunkat, éhenveszejti a fél országot, annak kinyaljuk a seggét és alázatosan megcsókoljuk a kezét.
Meg nyálas gratulációkkal próbáljuk feledtetni, hogy a királyi kisded csak egy újabb nyűg az országnak, kezdhetjük gyűjteni a kelengyét, hiszen, az anyját is kistafírozta a kedves papa, hát az unoka se maradhat szégyenben - majd övé lesznek az erdők - de előtte még van egy kocsirakomány lány, akit férjhez kell adni, nincs henyélés...
Hogy börtönbe csuknák Tonyát, arra jelenleg nincs esély, a Pasa Park megnyugodhat, a neves politikus és immár neves felesége nem hagyják el a gumikéglit, tágulhat tovább az a lakás, mint Viktor pupillája Simicska tudományos minősítése hallatán...
Az is érdekes kérdés, meddig fog tartani a készlet ezekből a roppant megbízható vazallusokból, hiszen elkopnak lassan, mint gatya a mosásban, utánpótlás meg nincs belőlük.
Jelentkező lenne, de a régi, kipróbált darabokból már nincs a készleten, s ezek a jelentkezők - hol vannak ezek a maiak a régi, kipróbált harcostársaktól?
Őket visszahozni meg nem lehet, túl sokat tudnak, veszélyesek, némelyik még akár csereszabatos is lehet a Vezérrel, ha rossz a csillagok együttállása, ez pedig megengedhetetlen.
Régen az volt a jelszó, hogy minden hatalom a dolgozó népé, ma meg minden hatalom a lopógépé.
A nép meg magába merülten szemléli saját köldökét, és egyéni életstratégiák kidolgozásával teszi élhetővé környezetét, például libát lop a másik szegényembertől, már amennyiben szegénynek mondható az, akinek van egy libája.
Vagy nyelvgyakorlatot folytat a Vezér valamelyik vazallusának vazallusánál, így válva maga is vazallussá a hűbéri láncban.
Igaz, a legalsó szinten, de időnként oda is hajítanak egy-egy lerágott csontot, hadd vígadjon a nép.
Elspekuláltam, mit tett volna az akkor népnek nevezett választópolgár, ha a Kádár-rendszerben így bántak volna vele, ahogy most, mert azért az nem igaz, hogy a hatalom minden körülmények között ugyanúgy viselkedik.
A nép meg, van, amikor önérzetes lesz, van meg, amikor meglapul, mint liba a tarlón, sólyom fennforgása esetén.
Apropó Sólyom...
Hogy miért nem szembesítik a demokrácia nem is olyan régen még felettébb elkötelezett bajnokait, mint például a volt Köztársasági Elnököt a mai helyzettel, és miért nem kérik számon rajta a következetességet - rejtély.
És a liberálisok máskor oly bátor megmondóemberei se villognak, ők sértett képpel gubbasztanak és várják a csodát.
Farkasházy sem biztos abban, hogy jövőre is lesz találkozó, hiszen többen egzisztenciájukat féltve kihagyják a lehetőséget, ők majd aztán később, ha még élnek, büszkén hivatkoznak majd rá, hogy anno felkérést kaptak a szárszói találkozón való részvételre, de elvi okokból, ugye...
A panelproli meg bezárkózik, nézi az ingyens csatornákat az alapcsomagban, és valódi problémák helyett tv-sorozatai műproblémáin spekulál, és ezzel be is éri.
Pedig gondolkodhatna azon is, hogy mi lesz, ha elveszik a nyugdíját, vagy annak egy részét, mi lesz, ha az Unió nem ad pénzt, vagy kevesebbet ad, mi lesz, ha az egészségügyi ellátást karcsúsítják és neki csak a szemölcslevételre futja, jóllehet vesetranszplantációra lenne szüksége, és ki fogja őt eltartani, hiszen a felnőtt gyermekét és unokáit is ő tartja el a nyugdíjából...
Egyáltalán - gondolkodhatna, de ő az Istennek se, abból csak a baj van.
Inkább mosolyogva szemléli a válogatott diadalmenetét, a mérkőzést, ahol győztünk 1:1-re, az angolok uniós kilépéséről meg azt gondolja, hogy igazuk van, és azt nem, hogy esetleg hazaküldenek néhányszázezer magyart, akiknek ez az ország a mai állapotában nem tud kenyeret adni, csak úgy, ha az ő kezéből kicsavarja...
Úgyhogy Tóni marad, Rogáncilistől, Sarkakatástól - a harmadik művirág, Vajna Timi Ascotban egyensúlyozza a fején a kalapot, VV Anikó meg “elhagyja az országot"
Megy pingvinnek - azok élnek a sarkon, ha jól emlékszem...
Így megy ez mostanság, a Vál-völgyi kisvasút meg készül az ünnepre, melyet a századik utas tiszteletére rendeznek, - fellép Ákos, a trubadúr...
Az ember ha nem sír éppen, akkor igennagyon kell röhögnie, és akkor még Matolcsyt meg se említettük...
Öt év múlva jön el a dicső perc, mikor az ország éppen száz éves visszalépését ünnepelhetjük, talán még azt is megérjük, hogy a fehér ló teleszarja a körutat.
Várjuk ki türelemmel...
(PuPu)

http://www.balrad.com/2016/06/22/draga-toni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Többen szavaznának a Fideszre, mint másokra összesen
  2016-06-23 17:46:26, csütörtök
 
  Ez ha igaz, akkor kardomba dőlök...ennyi agyhalott nem létezik...másrészt meg akárkit ismerek aki fideszes volt, mind kiábrándult ebből a népnyomorító hazug diktátorból, senki nem szavazna már rá! Eleve 27% szavazott rá, a többi nem, vagy nem ment el szavazni! Azaz eleve nem volt itt semmiféle 2/3-ad, a másik meg, hogy az egy dolog, hogy töketlenkedik a bal oldal, de most ez vagy fizetett közvélemény kutatás, vagy nem tudom...mert ez képtelenség, kivéreztették az embereket, mindent elloptak és tönkre tettek amit csak lehetett, és van még olyan barom, eki ezekre szavaz..behalok.

valoszinü hogy a kinti érdekeltségeket kérdezték ahova a pénzt pumpálja kifelé vikike mert ugyebár nekik jol fog jönni késöbb is egy kis ingyen adomány ezért is tiltanám be a külföldröl szavazást hiába kettös állampolgár ha nem itt él nem szavazhatna

*************************



Többen szavaznának a Fideszre, mint másokra összesen
MTI2016.06.23. 12:06230

A Medián a kormánypárt erősödését mérte friss közvélemény-kutatásában. Eszerint a teljes népesség 37 százaléka választaná a jelenlegi kormánypártot, így több szavazója van, mint az összes többi pártnak együttvéve.


A Fidesz áprilishoz viszonyítva újabb négy százalékpontot erősödött, jelenleg a teljes népesség 37 százaléka támogatja, így több szavazója van, mint az összes többi pártnak együttvéve - derül ki a Medián HVG számára június közepén készített reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Create pie charts

Az újságban csütörtökön közölt írás szerint a nagyobbik kormánypárt támogatottsága legutóbb 2014 őszén volt ilyen magas. A felmérés szerint a teljes lakosság körében a Jobbik támogatottsága 12 százalék, az MSZP 9, a Demokratikus Koalíció (DK) 5, a Lehet Más a Politika (LMP) 4, az Együtt 2, a Magyar Liberális Párt (MLP) pedig 1 százalékon áll. Huszonkilenc százalék nem tudott választani.

Az emberek kétharmada szerint egy közeljövőbeli választást a Fidesz nyerné, még az ellenzéki pártok támogatóinak egyharmada is erre számít - olvasható a cikkben.

A vezető politikusok népszerűségi rangsorának első kilenc helyén kormánypárti politikusok találhatók, a tizedik helyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke áll, az ellenzéki politikusok népszerűsége április óta számottevően csökkent - írták.


http://www.origo.hu/itthon/20160623-tobben-szavaznanak-a-fideszre-mint-masokra-os szesen.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Palkovics: Rövidebb lesz a nyári szünet, könyv helyett table
  2016-06-23 17:41:11, csütörtök
 
  ahham... ezután már csak az jöhet, h Mienk a gyár, magunknak építjük... mint az autópályát. Jön még Arccal a vasút felé! Aztán a negatív GOELRO-terv: minek a falvakba villany, úgysem tudják fizetni a számlát. Kellene még pártbizottság minden önkormányzat mellé. A fidesz-titkárnak véleményezési joga van, amit a képviselő testület köteles figyelembe venni.
A párttal, a néppel egy az utunk. Jelszavunk foci, szotyi, csalás. Ép testben éphogy lélek, de majd kitapossuk. Dicsőség a Fényességesnek, a Kárpátok Örökifjú Géniuszának. Hűség a néphez, hűség a párthoz.
Na ez ám a szemfényvesztés fideszes módra!
Dilettáns, befolyásolható, irányítható szavazó-adófizető droidokat akarnak nevelni, ez nem vitás.
Rohadékok.

*********



2016. június. 23. 11:25 5 órája Itthon


Palkovics: Rövidebb lesz a nyári szünet, könyv helyett tablet jön
szerző:
hvg.hu


30 perc alatt leadott tananyag alsóban, könyv helyett tablet, rövidebb nyári szünet, és igen, teljes államosítás - vázolta fel a kormány terveit egy interjúban az oktatási államtitkár.

Látványos változásokat ígért a közoktatásban Palkovics László, a területért felelős államtitkár az Indexnek adott interjúban.

Elmondta egyebek mellett, hogy 2018-tól indul az új alaptanterv, és várhatóan rövidebb lesz a jelenleg két és fél hónapos nyári szünet. A 45 perces tanórák nem rövidülnek - mondta -, de a tananyag mennyiségét úgy csökkentik, hogy alsó tagozatban beleférjen 30 percbe. A maradék 15 percben pedig a gyerekek igényeihez szabott foglalkozásokat tarthatnak a tanítók.

A kormány terve emellett, hogy 2018-tól digitális átállást indítanak el az iskolában, a cél, hogy a jövőben a diákok tankönyvek helyett tabletekből tanuljanak. "2020-ra biztosan lesznek olyan iskolák, ahol már főleg ez az újfajta digitális oktatás zajlik. Ahol a diák már nem tankönyvekből, hanem táblagépről dolgozik, vagy ki tudja, milyen eszköz lesz a legmegfelelőbb pár év múlva" - fogalmazott Palkovics László.

Minden tiltakozás ellenére az állam valóban átveszi az önkormányzattól az iskolákat, de tankerületi tanácsokat állítanak fel, ahol a polgármesterek is helyet kapnak. Palkovics értelmezésében ez azt jelenti, hogy az állam most átvállalt minden terhet az önkormányzatoktól.

Szeptembertől jön a szakgimnáziumi rendszer, ahol az előzetes híreknek megfelelően valóban csökkentik a természettudományos órák számát, de bevezethetik az összevont tudomány (science) nevű tantárgyat - mondta az államtitkár.



http://hvg.hu/itthon/20160623_palkovics_interju_valtozasok_tablet_rovidebb_nyari_ szunet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Különös dolgokat derítettünk ki Cser Ágnesről, az egészségüg
  2016-06-23 17:31:30, csütörtök
 
 

Különös dolgokat derítettünk ki Cser Ágnesről, az egészségügy mumusáról

Ma, 14:32
Az egészségügy képviseletében tetszeleg, miközben a hatalmat szolgálja. Azt a kormányt, amelyiknek nem érdeke rendbe hozni a kórházakat, fejleszteni az ellátórendszert. Cser Ágnes egy nagyon megbízható káder. Kiszámoltuk, hányan vannak a szakszervezetében, amelynek elnökeként a komplett hazai egészségügy helyzetéről tárgyal a döntéshozókkal.

Véltük, hogy ha már Cser Ágnes örömhírről beszél a TV2-n, képviselve ezzel azt az ágazatot, amely mögötte áll, és amelyik egy átgondolatlan bejelentett béremelésre vár, legalább olyan szakszervezet éléről szól, amelyik valódi bázissal bír. Kíváncsiak voltunk hány tagja lehet ennek a szakszervezetnek, ezért számításokat végeztünk.

Először figyelembe vettük a beszámoló szerinti tagdíj bevételt, majd az ágazati tagdíjfizetést. Ebből következik, hogy mennyi a tagdíj mértéke. A végeredményünk pedig az a becsült taglétszám lesz, ami alapján megkérdőjeleződik Cser Ágnes létjogosultsága.



Alig több mint hatezer tagot számlál Cser szakszervezete. Ez adja a legitimációját annak, hogy a kormány őt hívja tárgyalni, és hogy az ennél sokkal nagyobb háttérrel rendelkező érdek-képviseleti szervekkel szóba sem állnak.

Korábban írtunk róla hogy Cser Ágnes milyen beszélgetést folytatott a TV2 Mokka című műsorában Demcsák Zsuzsával. Lényegében elmondta, hogy csodálatos örömhír az egészségügyi dolgozók béremelése, és az előző szoci kormányok a ludasak abban, hogy mindeddig ez nem történt meg. Találtunk egy cikket a Liga szakszervezetek honlapján még 2012-ből, ahol megdöbbentő dolgokat írnak Cserről.

"Miután a bíróság másodfokon, jogerősen kihirdette, hogy dr. Cser Ágnes 2010-ben jogszerűtlenül választatta meg magát az EDDSZ elnökének, ő gyorsan fegyelmivel kirúgatta a szervezetből a felperest, majd ugyanolyan Alapszabály-, és törvényellenesen kongresszust hívott össze, ahonnan az ellenjelölteket és a küldöttek egy részét biztonsági őrök közreműködésével kituszakolta, kizárta" - írja a liganet.hu.

Cser Ágnes korábban a Liga szakszervezet jelöltjeként és delegáltjaként vett részt az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság munkájában 5 éven keresztül. Ez a poszt kötségtérítéssel, napidíjjal jár. Amikor Cser szénája nem állt túl jól a szakszervezeti oldalon, átment a civil szervezetekhez, és kormányhatározatban nevezték ki újra.




Nem akármilyen hátszéllel bír az egészségügy mumusa, hiszen jó barátságot ápol a kormányzattal. Amíg Cser Ágnes a helyén van, érdemi egyeztetések biztosan nem fognak történni...
Forrás: Sztárklikk

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/kulonos-dolgokat-deritettunk-ki-cser-agnesrol-az -egeszsegugy-mumusarol/273065
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az összes frissen ültetett fát derékba törte egy 16 éves fiú
  2016-06-23 17:28:33, csütörtök
 
  Ebben az országban a "Renátóknak" mindent szabad mert a "Fő-Renátó" a miniszterelnök....

cigó népi hősök:

fanyüvő aladár
segílykés edujardó
24 éves nagymama dzsenifer
szorgalmas kalányos a rabló

A cigany ugy sem kap buntetest! Kap majd karteritest a cigany gyerek mert reszegen 16 evesen sikerult ilyen sikeresen megolni a csomo facsemetet de a sajto megsertette a fiatalkoru szemelyiseget!

*


2016. június. 21. 09:04 2016. június 21. 11:10


Az összes frissen ültetett fát derékba törte egy 16 éves fiú Mórahalmon
szerző:
hvg.hu


Egy 16 éves fiú részegen szórakozásból 22 (!) frissen ültetett akácfát tört el Mórahalmon.

Szombat hajnalban tettek bejelentést a mórahalmi rendőrségen arról, hogy a Béke utcában valaki derékba törte a frissen telepített akácfacsemetéket - írja a Police.hu.

A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrse soron kívül elvégzett adatgyűjtés eredményeként azonosította a tettest, egy helybeli, 16 éves fiút, akit hétfőn elő is állítottak.

A fiú a bűncselekmény elkövetését elismerte, tettét azzal magyarázta, hogy ittas volt.

Garázdaság vétségének és rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.


http://hvg.hu/itthon/20160621_Az_osszes_frissen_ultetett_fat_derekba_torte_egy_16 _eves_fiu_Morahalmon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emberhiány miatt maradnak el sorra a műtétek
  2016-06-23 09:17:10, csütörtök
 
  Sorra mondják le az orvosok a műtéti időpontokat, volt, hogy a műtősnők pótlására rezidenseket küldtek az operáló orvosok mellé.


Emberhiány miatt maradnak el sorra a műtétek


Elmaradnak a műtétek az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben (OKITI), mert nincs műtősnő a beavatkozásokhoz - értesült a Népszabadság.

Az Amerikai úti intézet a harmadik legnagyobb idegsebészeti központ Európában. Évente négyezer fekvő beteget látnak el, köztük a legsúlyosabb koponyasérüléseket, bonyolult agy- és gerincműtéteket is itt végzik.

Lapunknak betegek arról panaszkodtak, hogy sorra mondják le a kórház orvosai a műtéti időpontokat. A kórház egyik orvosa azt mondta: a műtétek leállása miatt napok óta nem tudnak a betegeknek és a hozzátartozóiknak mit mondani, akik egyre türelmetlenebbek. Volt olyan beosztott is, aki arról beszélt, hogy a műtősnők pótlására rezidenseket küldtek az operáló orvosok mellé.
Előfordulhatnak csúszások a nyári szabadságolások idején
Előfordulhatnak csúszások a nyári szabadságolások idején
Teknős Miklós / Népszabadság

- Egyetlen halasztást nem tűrő vagy daganatos beteg operációja nem maradt el - nyilatkozta lapunknak Óváry Csaba, az OKITI orvos igazgatója, aki elismerte, hogy az elmúlt öt napban a hat műtőjükből csak négyben dolgoztak. Emiatt körülbelül húsz beteg műtétjét öt-tíz nappal későbbre ,,csúsztatták". Ezek azonban mind halasztható esetek, olyanok, amelyeknél a beavatkozás későbbre halasztása nem okoz egészségkárosodást vagy állapotromlást. Amikor kiderült, hogy kevesebb műtőben lehet csak dolgozni, mindennap átnézik a kórtörténeteket, és minden olyan esetben, amikor a legkisebb gyanúja is van, hogy a betegnek kára lehet, ott azonnal kiírják másnapra a műtétet.

Hozzátette, az sem igaz, hogy nincs műtősnője az intézetnek. Mint mondta: ahogyan bármely más fővárosban lévő intézmény, ők is föl tudnának venni azonnal legalább két ilyen szakembert. Határozottan cáfolta Óváry Csaba azt is, hogy rezidensekkel pótolnák a műtősnőket. Szakmailag ez lehetetlen - mondta. Előfordulhat, hogy kisebb bőrfelszínhez közeli beavatkozásoknál, amikor nincs is szükség műtősnőre, van benn rezidens, de ott sem a szakdolgozó helyettesítése a feladata. Hozzátette: nyáron éppen a szabadságolások miatt előfordul, hogy kevesebb műtő működik, most is megpróbálják a kevésbé gyakorlott műtősnőket fölkészíteni, hogy az augusztusi szabadságok idején pótolhassák a gyakorlottabbakat.


http://nol.hu/belfold/idegsebeszet-idegorlo-mutethalasztasok-1620751
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BRÉKING: Balog Zoltán hosszas keresés után megtalálta Csányi
  2016-06-23 09:14:03, csütörtök
 
  A plébános jobban teljesít...
Magyarország a korlátlan lehetőségek hazája. Még egy ilyen büdös senkiből is lehet miniszter.Már csak egy Brezsnyevi puszi hiányzik.
Miutan megtalalta a Kezet, Orban Viktor segglyuka iranyaba lattak tavozni.
Rettenetes seggnyalás mehet egy ilyen páholyban. Mindenki nyújtogatja a nyakát, látja-e a főnök, hogy "én is itt vagyok" .... "ne tessék kilövetni engem főnök" ... "nyalom a segget télen nyáron" ... öreg Orbán is ott lebzsel .... jó kommunistából jó milliárdos.

Köszönjük a szüleinknek, hogy túélték a kommunizmust, - mondta vitya a Bálnánál.
Papa, mama,mszmp. Így könnyű túlélni.

Bicskanyitogató látni ezt a csürhét, amint eljátszák az elitet, pedig Magyarországon egy-két arctól eltekintve csak a söpredék megy politikusnak.

*****************



BRÉKING: Balog Zoltán hosszas keresés után megtalálta Csányi Sándor kezét

sarkadizs
POLITIKA
június 22., szerda 12:03


Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek eddig gyakorlatilag egy médiapassió volt ez a foci-Eb. Ott volt a magyar-osztrák és a magyar-izlandi meccsen is, de mindkét mérkőzésről leginkább az maradt meg, hogy egyszer sem sikerült rendesen kezet fognia Csányi Sándorral az Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével.

Az osztrák meccs után történt ez:

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAP///wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw= =

Az izlandi meccsről meg ez a fotó terjedt el, mintha Baloggal még az MTI is ki akarna szúrni:
MTI Fotó: Illyés Tibor

De azért az UEFA-nak van olyan képe is, amin Balog nem pattan le Csányi könyökéről:
Forrás: UEFA

Gratulálunk, miniszter úr!


http://444.hu/2016/06/22/breking-balog-zoltan-hosszas-kereses-utan-megtalalta-csa nyi-sandor-kezet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1700
  • e Hét: 3622
  • e Hónap: 7367
  • e Év: 160863
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.