Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Az öncsalás az igazi hungarikum
  2016-06-28 21:53:48, kedd
 
  2016.jún.27.
Írta: nickgrabowszki


Az öncsalás az igazi hungarikum

Hétfőre össznépi konszenzus alakult ki arról, hogy Magyarország tulajdonképpen megnyerte az Európa-bajnokságot. De Belgiumot egészen biztosan megverte; ez már így kerül be a történelemkönyvekbe.

Mert biztosan belekerül. Mert

"Nincs magyar ember e Földön, aki a tegnapi belga csapat elleni 4-0-s végeredményt ne a magyar csapat ,,győzelmeként" értékelné."
"Mert hiába a 0-4, az egyik legszorosabb meccs volt az EB-n."
"Van csapatunk. Bárkinek méltó ellenfelei tudunk lenni. Ezekből következik, hogy a magyar foci újra él."

major-facepalm.jpgÉs ezek nem kivételek. Ez a fősodor. Mert tényleg, hát melyik fővárosban ünnepelnek hajnalig egy négygólos kiütéssel történt kiesés után? Oda jutottunk, hogy abban az országban, ahol
a 86-os 0-6 nemzeti tragédia volt, a 30 évvel későbbi 0-4 már hatalmas siker.

Csak a kijózanodás, az ne volna. Ne kellene szembesülni azzal,

hogy Magyarország végül is csak kiesett az EB-ről.
Hogy a torna legnagyobb vereségét szenvedte el.
Hogy a belgák elleni meccs nemhogy nem volt szoros, de Királynak tízszer kellett védenie, néha bravúrral.
Hogy a védelem teljesítménye fokozatosan romlott: 0,1, 3, 4 kapott gól.
Hogy az impotens osztrákokat a válogatott vitatható emberelőnyben tudta verni, és a bíró elvett tőlük egy gólt is.
Hogy Izland ellen Badlucksson öngöljával sikerült egyenlíteni, és a bíró nem adott meg nekik a legvégén egy tizenegyest sem.
Hogy Portugália ellen szerencsés gólok kellettek a döntetlenhez.
Hogy az utolsó meccsen nem 1-3, hanem kb. 2-8 volt a realitás.

Dehogy méltó ellenfele Magyarország bárkinek. Méltó ellenfelei csak akkor vagyunk bárkinek, ha a 0-4 méltónak számít.

A magyar foci egészét tekintve a válogatott eredménye nem mérvadó. Attól, mert ott voltunk a 16 között, egy Felcsút-Paks meccs nem lesz élvezhetőbb. Sőt, még a válogatott jövőbeli teljesítményét se jelzi előre.
Ez egy kicsúszott eredmény volt,

ahol a labda, a bírók, a sorsolás, a többi eredmény kevés kivételtől eltekintve a selejtezők sorsolásától kezdve a magyar válogatottnak kedvezett.

A Storck-csapatnak persze a kiesés ellenére sincs oka szégyenkezni. Ők nem tehetnek arról, hogy szerencséjük volt.

Meg végül is 30 év után mégiscsak kijutottak egy felnőtt világversenyre, mégha a leggyengébb csoportból, szerencsés körülmények között egy felhígított EB-re is.
Meg aztán veretlenül nyerték a csoportot, mégha a leggyengébbet, és bejutottak a 16-ba, bár ezt beárazta, hogy Izland, Észak-Írország és Írország is.

A magyar válogatott az EB-n
négy meccséből csak egyet tudott megnyerni.

Azt is azért, mert akkor még el tudta fogadni a helyét a világban. Volt önismerete és realitásérzéke, tudta, hogy jobb erőkből áll az ellenfél, nem szabad kiállni ellene futballozni, át kell adni a területet, visszavonulni védekezni, és csak akkor támadni, ha az ellenfél erre lehetőséget ad.

Mert ha kiáll, az történik, ami a belgák ellen, ahol már nem jöttek a szerencsésen bepattanó labdák.

Amikor kiscsapatként tekintett magára, a magyar válogatott az EB kedvence volt, ő lett minden tornán meglévő szimpatikus kiscsapat.
Amikor elfelejtette, mennyit tud, akkor belefutott egy megalázó vereségbe.

De ennek ellenére se a magyar válogatottal van a probléma. Ők erre képesek, ez most erre volt elég. Ha kicsúszott az eredmény, hát kicsúszott: a focihoz kell szerencse is.

De ennek nincs önmagán túlmutató következménye. Magyarország akkor se lett volna jobb hely, ha a válogatott megnyeri az EB-t, és nem attól lett volna rosszabb, ha ki se jut Franciaországba.

A probléma az eredmények kezelésével van: az öncsalás az igazi hungarikum. A magyarok soha nem veszíthetnek, nekünk mindenben elsőnek kell lenni. Ez magával ragadta a Storck-csapatot is.
Az illúziók nagyon makacsak tudnak lenni.

Ez egy olyan ország, ahol egy elbukott vébédöntő után bujkálni kellett a csapatnak (nemcsak 54-ben, de már 38-ban is); ahol az EB négyes döntőjét kudarcnak tekintették, ha nem nyerte meg a válogatott (mint 64-ben és 72-ben).

Mert olyan nincs, az nem lehet, hogy valamiben ne a magyarok győzzenek.

Mostanra változott a világ. Már nem tekintjük kudarcnak, ha nem mi nyertünk. Már el sem fogadjuk. Mert mi akkor is győzünk, ha kikapunk.

Kétféle jegyző- és történelemkönyv kellene. Az egyik a világ számára, a másik meg Magyarországnak. (Erre már történnek kísérletek.) Az utóbbiban mindent mi nyertünk. A második világháborút is, 56-ot is, meg a belgákat is simán vertük. Aki meg nem így látja, azt
az álmaikból felébredni képtelenek egyszerűen nem is tekintik magyarnak.

Mert az éjszaka soha nem érhet véget. (Az azért jellemző, hogy egy drogos zene lett a magyar szurkolók himnusza.)

És még merje mondani valaki, hogy pesszimista a magyar, aki folyton a múlt kudarcain kesereg.

Persze, hogy is kesereghetne, ha nincsenek is kudarcok.


http://b1.blog.hu/2016/06/27/az_oncsalas_az_igazi_hungarikum
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szorítsunk egy Döbrögi-ellenes népszavazás kiírásáért!
  2016-06-28 21:38:25, kedd
 
  Szorítsunk egy Döbrögi-ellenes népszavazás kiírásáért!

Posted on 2016-06-28 by Admin


Könnyen lehet, hogy a földügyben lesz népszavazás

Az MSZP-s Gőgös Zoltán kétszázezernél jóval aláírást gyűjtött. Ha nem lesz túl sok hiba, a parlamentnek el kell rendelnie a referendumot.
Átadta a szocialista Gőgös Zoltán az állami földek eladásának tilalmáról szóló népszavazási kezdeményezéséhez összegyűjtött aláírásokat a Nemzeti Választási Irodának kedden. Valamivel több mint 23 ezer ívet nyújtott be hitelesítésre, és ha mindegyiken maximális számú, tehát kilenc aláírás található, összesen körülbelül 250 ezren támogatták a referendumot.
,,Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról?" - ezt kérdezné Gőgös Zoltán. A kezdeményezést a Nemzeti Választási Bizottság nem engedte át, a Kúria azonban megváltoztatta a döntést, így február 29-től kezdődhetett meg az aláírásgyűjtés, amelynek határideje most járt le.
Amennyiben a szervezők nem dolgoztak túl nagy hibaszázalékkal, vélhetően meglesz a népszavazás kötelező elrendeléséhez szükséges kétszázezer hiteles aláírás. Ebben az esetben a parlamentnek kötelező kitűznie a népszavazást, amelyre - feltéve, hogy az országgyűlési határozatot nem támadják meg az Alkotmánybíróságnál - legkorábban valamikor az év végén, legkésőbb jövő januárban kerülhet sor.
A választási iroda még kedden megkezdi az ívek szkennelését, és szerdától folyik majd az aláírások tételes ellenőrzése. Ezt a hatályos szabályok szerint hatvan nap alatt kell elvégezni, így a parlament az őszi ülésszakán, akár szeptember elején már napirendre is tűzheti a kérdést. Tárgyalnia akkor is kell a kezdeményezésről ha esetleg százezer érvényes aláírás gyűlt volna össze.
Ez a helyzet Kész Zoltán független parlamenti képviselő esetében, aki az állami cégvezetők kétmilliós bérplafonjáról szeretett volna népszavazást, ám neki nem sikerült kétszázezer támogatót találnia. A választási iroda közlése szerint a százezer viszont megvan, így a parlament döntésén múlik, lesz-e referendum. Szinte biztosan nem lesz, pedig ha Gőgös kérdésével együtt a bérplafon ügyét is referendumra bocsátanák, a népszavazás ötmilliárdos költsége csak minimális mértéknek nőne.
(NOL)
Bal-Rad komm: Meggyőződésünk, hogy lesz annyi hibás aláírás, hogy a döbrögista horda szavazógépezete MÉRLEGELHESSEN! Referendumilag. És mivelhogy egy ilyen népszavazás számukra úgy hiányzik mint egy sántának a púp!-MÉRLEGELNI FOGNAK! Elutasítólag! Persze az aláírásszám az csak egy kifogás lehet. Ott van még “lehetőség" gyanánt az uniós alapszerződésbe ütköztethetőség mint hivatkozási alap, vagy a költségvetést érintő ELUTASÍTÓ INDOKLÁS! (A háromból valamelyik majd csak összejön a hordának!)
Ám ha mégis valami CSODA TÖRTÉNNE (csodák pedig nincsenek!) és lészen földügyi-azaz LOPÁSELLENES NÉPSZAVAZÁS-akkor az megrendítő lehet a döbrögista hordára nézvést. Ha lesz LOPÁSELLENES REFERENDUM, akkor azon bizony minden magyarnak ildomos lenne részt venni, és a lopás ellen voksolni!
Ez lehetne egy vissza-rendszerváltás első-kezdeti-lépése!


http://www.balrad.com/2016/06/28/szoritsunk-egy-dobrogi-ellenes-nepszavazas-kiira saert/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teljes a bizonytalanság
  2016-06-28 21:30:34, kedd
 
  Teljes a bizonytalanság

Posted on 2016-06-28 by Admin


Kritikus a magyar helyzet: nem kellenek az idősek

örg
A magyar munkavállalók a legborulátóbbak világszinten is az elhelyezkedési esélyek javulásával kapcsolatban - derül ki egy felmérésből. A vállalatok sikeres hosszú távú működéséhez elengedhetetlen lenne az idősebbek megtartása.
A tehetséges munkavállalók kivándorlása, a társadalom elöregedése, valamint a szakképzések és a munkáltatói igények ellentmondásainak eredményeként egyre nagyobb problémát jelent a munkaerőhiány Magyarországon. “A helyzet kritikusságát jól mutatja, hogy a Flexibility@Work elemzésünk szerint 2030-ra hazánk öreg társadalommá válik, vagyis minden ötödik lakos be fogja tölteni a 65. életévét" - mondta el Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.
Mit kellene tenni?
A friss diplomások és az idősek aktivizálása megoldást jelenthetne, a Randstad Workmonitor legfrissebb kutatása alapján azonban a magyarok borúlátóak. Mindössze a megkérdezettek fele bízik abban, hogy a következő öt évben nőhetnek a fiatalok elhelyezkedési esélyei, és csupán minden negyedik válaszadó számít az idősebbek foglalkoztatásának javulására.
“Ezzel sajnos világszinten a legpesszimistább országok között vagyunk, ami nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az említett korosztályok bevonzására irányuló céges programok tekintetében is le vagyunk maradva" - jegyezte meg Baja Sándor. A megkérdezett magyar dolgozók 60 százaléka mondta, hogy a munkahelyén gondoskodnak a friss diplomások bevonását célzó programokról, és mindössze feleannyian számoltak be az 55 év felettiek foglalkoztatása érdekében életre hívott kezdeményezésről.
A szakember a Brexit lehetséges munkaerő-piaci hatásai kapcsán megjegyezte, hogy bár egyes elemzések szerint a hazaköltözőknek, illetve itthon maradóknak köszönhetően is csökkenhetne a hazai munkaerőhiány, addig, amíg nem ismertek a britek lépései, korai bármit mondani.
Az idősebbek is hatékonyak
Eközben minden második megkérdezett vallja, hogy a vállalatok sikeres hosszú távú működéséhez elengedhetetlen lenne az idősebbek megtartása. “Korábbi kutatásunkból kiderült, hogy a magyarok többsége úgy véli, az 55 évnél idősebb kollégák is ugyanolyan hatékonyan tudják végezni a munkájukat, mint a fiatalok, és betegszabadságot sem vesznek ki gyakrabban, mint a 35 év alatti munkatársak - mondta az ügyvezető. - Ráadásul a 45-65 éveseknek a legmagasabb a túlórázási hajlandósága, hiszen nekik önmaguk mellett családjukról és a nyugdíjas éveikről is gondoskodniuk kell."
A legnagyobb problémát ebben a korosztályban a friss tudás elsajátítása okozza. A megkérdezettek kétharmada egyetért abban, hogy az 55 év felettieknek már nehezükre esik új ismereteket szerezni, ami befolyásolhatja a munkavégzésüket is. Különösen igaz ez azokon a területeken, amelyekre a digitalizáció térnyerése nagy hatást gyakorol. “Ahhoz, hogy ez a korcsoport is hatékonyan dolgozhasson, továbbképzésekre van szükség, melyekkel az eredményesség javítása mellett a vállalat általános megítélése is pozitívan befolyásolható" - mondta el a Randstad ügyvezető igazgatója.
A továbbképzésre kellene koncentrálni
A társadalom elöregedése mellett a migrációs mérleg felborulása is feszültséget okoz a hazai munkaerőpiacon. “A külföldön karriert építő magyarok többsége jól képzett, diplomás szakember: 25 százalékuk 30 év alatti, 63 százalékuk még nincs 40 éves, 32 százalékuk diplomás, míg az itthon maradóknak csupán 18 százaléka rendelkezik valamilyen diplomával" - ismertette Baja Sándor. Többek között ez vezet ahhoz, hogy az itthon elhelyezkedni vágyók tudása nem felel meg a cégek elvárásainak.
A Randstad Workmonitor kutatásban részt vevők közül minden hetedik megkérdezett úgy látja, hogy ez komoly problémát jelent a vállalatánál, és tízből hatan számoltak be arról, hogy a munkáltatójuk elsődleges feladatának tekinti a szakadék csökkentését. “A skill gap néven ismert jelenséggel világszinten küzdenek a vállalatok, Japánt leszámítva leginkább a tudomány, a technológia, a matematika és mérnöki tudás területén" - emelte ki Baja Sándor.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: Arra már csak Döbrögisztán idősebbjei emlékeznek, hogy volt egyszer egy tervgazdasági korszak Magyarországon. Akkoriban szocializmus volt, és Magyar Népköztársaság! Az összes járulékos dolgaival együtt! Volt annak a korszaknak a járulékos dolgai között olyan is, hogy MAGYAR GAZDASÁG! Amelyről az OTH (Országos Tervhivatal-akkoriban még nem voltak mindenféle nemmzetthy ügynökségek stb.) nagyjából tudta, hogy alágazatonként milyen és mennyi szakemberre lesz szükség.
De az már régen volt! Elmúlt! Jó ideje már más van! Kapitalizmus van! Olyan, hogy magyar gazdaság, meg fölvevőpiac-na olyan sincs már.
Jön a multi, legelész egy keveset-és tovább áll! Ahol ma telefonokat szerelnek össze, holnap már lehet hogy pelenkát fognak gyártani. Vagy autógumit. Amíg megy a bót. Aztán vagy jön egy újabb “lehetőség"-vagy nem!
Nyilvánvaló, hogy ilyen körülmények között “HAGYOMÁNYOS" szakemberképzés nem lehetséges. A szocializmusban képzettek ki-és elkoptak, a szociológusok, kommunikációs szakemberek, történészek, jogászok,-nem igazán a gazdaság produktív résztvevői. Pedig képzik őket “milliószám".
Aztán mindenki csak tévelyeg! Meg átképez! Hogy a magyarok a világon a leg borúlátóbbak? Érthető!
Nincs még egy hely a világon, ahol a rendszerváltás ilyen mérvű pusztulást, leépülést “eredményezett" volna, mint nálunk! És azért még sokan emlékeznek ám “ARRA" a korszakra, amikor minden szépnek tűnt. A szocializmus korszakára. A létbiztonság korszakára! Amikor lehetett tervezni! A jövőt is!


http://www.balrad.com/2016/06/28/teljes-a-bizonytalansag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Szalai Ádám, Király, mint kapus is...és a tisztelt C
  2016-06-28 18:48:27, kedd
 
  Kedves Szalai Ádám, Király, mint kapus is...és a tisztelt Csapat!

Fiúk, felejthetetlen órákat szereztetek millióknak, köszönet érte.
Nem csak a játékotok biztosított remek kikapcsolódást , hanem az ezt követő őrület, amit az ország apraja-nagyja a nyílt utcákon való tolongással közvetített, egyszerűen fergeteges volt.
Nem tudom, hogy mennyire tudjátok, de nagy felfordulás van az országunkban, lopják a Gellért hegyet, viszik a nyugdíjakat, az oktatás és a közgyógyellátás etióp szintre emelkedett, a rekordokat döntögető gyors elhalálozási ütemre már csak a sírásó verseny a megoldás, az éhező gyerekekről jelenleg részben Ronaldo gondoskodik ( neki is írtam, azonnal segített is... ezen felbuzdulva gondoltam rátok) ...viszont orbán családja és az őt kiszolgáló fosztóképzős brigád köszöni szépen dagad vastagon.
Fenti tények késztettek ennek a levélnek a megírására.
Úgy látom, ti képesek vagytok egy egész országot megmozgatni, pártoktól függetlenül milliók követnek titeket. Éppen ezért kérem, hogy menjünk együtt és tegyünk rendet ebben az országban, míg lehet. Mindannyiunk otthona, a hazánk...nem engedhetjük, hogy összedőljön mint egy homokvár.
Számítok rátok, a visszaszerzendő festményekből, épületekből, csilliárdos vagyonokból természetesen ti is részesültök majd. Minden képzeletet felülmúló mesebeli összeg az, amit vissza kell vennünk, nélkületek nem megy, de veletek együtt igen.
Hajrá Magyarország!


http://tarkamese.blog.hu/2016/06/28/kedves_szalai_adam_kiraly_mint_kapus_is_es_a_ tisztelt_csapat?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm _campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
GKI: jóval gyengébb lehet a gazdaság, mint ahogy eddig hitt
  2016-06-28 18:46:46, kedd
 
  Ettől is sokkal szarabb lesz a növekedés. De majd ráfogják a britekre. No meg a briteket a migráncsokra. Az se baj ha azok a migráncsok történetesen épp magyarok. Nem érdekli őket, úgy belebonyolódtak a hazudozásba, hogy már nincs hova menekülni, mindent átitat a csalás és demagógia. Ennek az országnak szarral meszeltek.


*******************


GKI: jóval gyengébb lehet a gazdaság, mint ahogy eddig hitték


2016. 6. 28. 11:39|Utolsó módosítás: 2016. 6. 28. 11:59


A korábban várt 2,3-ről 2 százalékosra módosította a növekedési előrejelzését a GKI.
Mik ezek?

A GKI Gazdaságkutató Zrt. idén 2 százalékos gazdasági növekedést vár a korábban jelzett 2,3 százalék után, a vártnál sokkal rosszabb, uniós módszertan szerinti 0,4 százalékos első negyedéves növekedési adat, valamint a "magyar modell" magánberuházásokat visszafogó hatása és az uniós támogatások visszaesése miatt - mondta Vértes András a GKI elnöke a gazdaságkutató sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: a Brexit tovább növeli a lefelé mutató kockázatokat, 1,7-1,8 százalékra is lassulhat a növekedés, mivel a britek kilépése "gazdasági katasztrófa Nagy-Britanniának és politikai katasztrófa az Európai Uniónak".

A GKI szerint az infláció enyhén gyorsul, éves átlagban 0,8, decemberben 1,5 százalékos éves áremelkedés várható.

A beruházások visszaesése a korábban gondoltnál jelentősebb, 8 százalék körüli lesz a GKI szerint idén, ugyanakkor a gyors keresletemelkedés hatására a fogyasztás a korábban prognosztizáltnál 1 százalékponttal jobban, 4 százalékkal nőhet.

Szerző: MTI



http://www.vg.hu/gazdasag/gki-joval-gyengebb-lehet-a-gazdasag-mint-ahogy-eddig-hi ttek-471952?utm_source=hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=gazdasag i
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A borsodi Fidesz üzent Brüsszelnek: visszatoloncolva jöhet m
  2016-06-28 18:39:07, kedd
 
  Röviden összefoglalhatjuk: Ha a fideszen múlik, mind itt döglünk meg!


*********************

2016. 06. 28. 12:59

A borsodi Fidesz üzent Brüsszelnek: visszatoloncolva jöhet migráns

Borsod-Abaúj-Zemplén megye múlt heti közgyűlésén és az azt megelőző bizottsági ülésen a Fidesz leszavazta a Jobbik javaslatát, mely szerint Magyarország utasítsa el a migránsok Nyugat-Európából hazánkba történő visszatoloncolását, írja közleményében Jámbor Márk, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője.

A testület a kötelező betelepítési kvóta elleni nyilatkozatot tárgyalta, melyhez a Jobbik módosító indítványt nyújtott be, azzal a céllal, hogy a testület ne csak a kvótára mondjon nemet, de a migránsok hazánkba történő visszatoloncolását, és ezzel együtt befogadó állomás létesítését is utasítsa el, áll a képviselő nyilatkozatában.

A Fidesz nem támogatta a módosítót, ezzel pedig Jámbor szerint félő, hogy

"ugyanaz fog történni a migránskérdésben, mint a földkérdésben, amelyben a kormánypárt szintén megvezette az embereket".

A képviselő emlékeztetett, korábban Orbán Viktor azt mondta:

,,Önök biztosak lehetnek abban, hogy amíg a Fidesz kormányon lesz, addig Magyarországon külföldiek itt soha termőföldet nem fognak vásárolni."

Hozzátette:

"Ma pedig már áron alul juthatnak földhöz, köszönhetően annak, hogy a Fidesz nyitva hagyta a kiskapukat."

Szavai szerint a nyilatkozattal a nemzeti párt azt szerette volna elérni, ha a migránsok visszatoloncolásának kérdésében

"nem követjük el ezeket a hibákat, és bezárjuk a kiskapukat is, ezt azonban a Fidesz nem engedte, noha egy héttel ezelőtt épp a kormány ismerte el, hogy mintegy 45 ezer embert kívánnak visszatoloncolni hozzánk a partnerországok".

Jámbor úgy véli, ha a Fideszen múlik, jöhetnek.


http://alfahir.hu/a_borsodi_fidesz_uzent_brusszelnek_visszatoloncolva_johet_migra ns
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért akart kilépni egy brit az Unióból?
  2016-06-28 18:26:22, kedd
 
  inkább az a tanulság, hogy aki nem képes a tömegek nyelvén beszélni, annak kampec. Aki nem meri az igazság bizonyos szeleteit elhanyagolni a valóságmagyarázataiban - mert a saját értelmiségi holdudvara fogja szétfikázni - annak kár próbálkozni. Aki komplikált alkotmányjogi fejtegetésekbe kezd a MNB alapítványai körül, rávilágítva a tiltott monetáris ... (és itt már a nézö el is kapcsolt) ahelyett, hogy azt mondaná, ennyi milliárdot loptak el töled, az megbukott. Akkor is, ha a valós jogi kategória nem a BTK lopás címszava alatt van. A megnyerendö szavazó figyelme 8-17 másodpercre terjed ki, ha azalatt nem érti meg, vagy nem keltették fel az érdeklödését, akkor elalszik, elkapcsol.


******************



Miért akart kilépni egy brit az Unióból?

2016.06.28. 13:12



A BBC 2011-ben elvégzett egy Great British Class Survey nevű közvélemény-kutatást, amelynek eredményét a Sociology című folyóiratban publikálták. A kutatók hét osztályra bontották a brit társadalmat: The Elite, The Established Middle Class, The Technical Middle Class, The New Affluent Workers, The Traditional Working Class, The Emergent Service Sector, The Precariat.

A felmérések azt mutatják, hogy a legalacsonyabb három osztály erősen felül lehetett reprezentálva a kilépésre szavazók körében.

Képzeljünk el valakit, aki egy áruházláncban dolgozik árufeltöltő vagy kasszás munkakörben ún. nullaórás szerződéssel. Tizenhat éves korában kettes körüli eredménnyel írta meg a kisérettségit, utána már valamiféle szakmát tanult, de fel sem merült, hogy a tanult szakmájában helyezkedik el, olyan munkahelyet kínáltak fel neki, amelyik nem jelent biztos jövedelmet, csak akkor kap fizetést, ha behívják dolgozni. Az előrelépési lehetősége gyakorlatilag nulla, a minimálbért sem keresi meg. Körülbelül egymillió emberről beszélünk. Le lehet nézni egy ilyen embert, lehet magyarázni, hogy tanulhatott volna komolyabban az iskolában, de érdemes tudomásul venni, hogy itt mély társadalmi meghatározottságról van szó. Egy ilyen ember számára a bevándorló lengyel, román, magyar, semmi mást nem jelent, mint valakit, aki miatt alacsonyabb a bére, aki túlkínálatot jelent a munkaerőpiacon.

Képzeljünk el egy ötvenhárom éves hajdani vasúti munkást, aki évek alatt került fel csoportvezetői pozícióba, majd a vasútprivatizáció után elveszítette az állását, egy ipari munkást, akinek a gyárát átköltöztették Kelet-Európába, miért rajongana ő az Unióért?

Képzeljünk el valakit, aki Kelet-Közép Angliában él, vagy Cumbriában, vagy Blackpool környékén, ahol egyre kevesebb a munka és egyre több a feszültség. Ő azt hallja, hogy heti 350 millió fontot fizet az Egyesült Királyság az Unióba (ami persze így nem igaz, de az indulóösszeg valóban ennyi), ebből ő csak annyit ért meg, annyit akar megérteni, hogy az ország valami olyasmire költ, amiből neki semmiféle előnye sem származik.

Igaz, hogy semmiféle előnye sem származik ezeknek az embereknek az Uniós tagságból? Nem, nem igaz, de ők ezt így érzik. Amit valójában éreznek az az, hogy ők a vesztesei az elmúlt évtizedeknek, a nyugdíjas úgy emlékszik, hogy a hetvenes években biztonságosabb volt az ország, britebb (nem, nem feltétlenül mondja ki, hogy "fehérebb"), jobbak voltak a lehetőségek, az volt az "aranykor" (a brit nagyipar leépítése a hetvenes évek végén kezdődött). Érdemes megnézni a fenti cikkben a brit társadalom finom struktúráit. Egy egyetemi végzettség nem feltétlenül jelent kiugrási lehetőséget, gyakran csak a kulturális igények változásával jár. Lehet, hogy ezek az emberek ugyanannyit vagy talán többet is fogyasztanak, mint a magyar közép-középosztály, de nem hiszem, hogy elégedettebbek náluk.

Többek leírták, a munkásosztály lázadása volt a Brexit, de nem a munkásosztály győzelme. Az alacsonyabb osztályok kárt okoztak a nagy bankoknak, megijesztették a felső-középosztályt, a hangjukat hallatták, de ez mintha csak virtuális géprombolás lenne és nem forradalom, a változások első vesztesei valószínűleg pont az alsóbb osztályok lesznek. Nem mintha bármit is lehetne tudni arról, hogy mi fog történni.

Egy biztos, ez az Egyesült Királyság ügye, nem Magyarországé. Nem érdemes a hazai háborúinkat rávetíteni erre az ügyre, és gyors ideológiai okosságokkal terhelni valamit, amiről fogalmunk sincs. Én is csak annyit tudok, hogy az egyetemi busz a biztos REMAIN környékről indul és óriási LEAVE fölénynél van a végállomása. Más és más megállóknál más és más sorsú és hátterű emberek szállnak fel a buszra, máshogy ejtik a szavakat, másként gondolkoznak a világról, máshogy élik meg azt, ami pénteken történt. Nem lehet kitalálni, hogy mit gondolnak, azt valahogy meg kell tudni, meg kell ismerni, ami nem mindig könnyű és egészen biztosan nem fog magyarázó erővel bírni a világnézeti vitákban. Ez itt most valódi történelem, és mint a valódi történelem általában, elég ijesztő. Ijesztő, de nem egyszerű, és ha elfeledkezünk a történelmünk végtelen komplexitásáról, akkor nem marad más csak az ijedtség.

http://orulunkvincent.blog.hu/2016/06/28/miert_akart_kilepni_egy_brit_az_uniobol_ megjegyzesposzt#comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország jobban teljesít….és mégis miben Viktor? M
  2016-06-28 18:05:53, kedd
 
  Magyarország jobban teljesít....és mégis miben Viktor? Miben?
2016-06-27 szerző:Boros Dániel


Bármerre járunk manapság Magyarországon, tudjuk, halljuk, olvassuk, hogy Magyarország jobban teljesít, a magyar reformok működnek. De mégis hol? Melyik városban?

Vasárnapi ételosztást tartott Debrecenben az MSZP. Hivatalos oldalukon az alábbiakat írták:

“Az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3.sz választókerület aktivistái, civil segítők 2016. június 26-án /vasárnap/ délelőtt egy tál meleg étellel várták a rászorulókat, a nehéz sorsú embereket, mindazokat, akik örülnek, ha hétvégén legalább kenyeret ehetnek. Már 10.00 óra után pár perccel több mint harmincan várták a Petőfi téren, hogy 11.00 órakor hozzá jussanak az ebédhez. A sor csak nőtt, sajnos mindig nagyon sokan vannak Debrecenben , akik számára hétvégén csak akkor jut meleg étel, ha a szegélyszervezetek, illetve minden hónap utolsó vasárnapján a szocialisták ételosztására elmennek.

Az elmúlt évek alatt azt láttuk, hogy egyre többen állnak a sorban. Szomorú látni,a kisgyermekes anyákat, a munkanélkülieket, az ESZOSZ károsultakat, a hajléktalanokat. Emberi sorsok, emberi tragédiák, tönkrement életek. Segítségre többségük a hivatalos állami szervek részéről nem számíthatnak, egyik napról, a másikra élnek. Esélyük sincs a jobb, emberi életre.

Tudjuk, nem segíthetünk mindenkinek, tisztában vagyunk azzal, csak egy csepp a tengerben amit mi teszünk, ettől a szegénység sajnos nem szűnik meg. De jó szívvel, szeretettel, emberséggel tesszük azt, ami tőlünk telik. Egyikőnk sem volt, nem is az, és nem is lesz tehetős ember. De örülünk, hogy mi még tudunk segíteni, s nem nekünk van szükség a támogatásra.A költségekhez mindenki annyival járul hozzá, amennyit a család kasszája megenged.Így volt ez most is, az ebédre egyetlen forint közpénzt sem költöttünk, a költségeket a párt aktivistái, illetve a civil támogatók biztosították.

Tudjuk, halljuk, olvassuk, hogy Magyarország jobban teljesít, a magyar reformok működnek. Valószínűleg azok, akik ezeket a jól hangzó, üres szlogeneket gyártották-jó pénzért-még sohasem találkoztak nyomorban, embertelen körülmények között élő magyar emberekkel. Talán, ha csak egyszer segítenének nekünk, vagy azoknak a szervezeteknek akik teszik a dolgukat, s látnák, hogyan is élnek ma 2016-ban az embertársaink, akkor elgondolkodnának azon, vajon mi is az értéke ma hazánkban az emberi életnek.

Nehéz száraz szemmel egy ilyen ételosztás után hazamenni, s leülni a vasárnapi ebédhez. Így vagyunk ezzel akkor is, ha tudjuk, hogy mi legalább megpróbálunk segíteni.Szomorú látni a tönkrement életeket, a kilátástalan helyzetben tengődőket.Jó lenne többet tenni, jó lenne, ha a mindenkori hatalom legalább annyi támogatást biztosítana az önkormányzatoknak, hogy a rászorulók számára, a hét minden napján legalább egyszer meleg ételt tudjanak biztosítani. Hétvégén, több napos ünnepeken ma Debrecenben sincs szociális ebédeltetés, a hivatal zárva. Egy a baj, hogy az emberek, hétvégén is éhesek, szeretnének ételhez jutni. Erre ma a szociális ellátórendszer, valamilyen megmagyarázhatatlan okból képtelen.

Ma, itt Debrecenben mintegy 150 nehéz sorsú ember számára jutott a töltött káposztából. Aki repetázni akart, megtehette. Senki sem ment el úgy, hogy nem lakott jól, sokan jöttek ételhordóval, hiszen kellett az ebéd az otthonmaradók számára is. Örülünk, hogy egy picinykét, de segíthettünk."

Kérdem én Viktor, és gondolom többekben felmerült már a kérdés. Ha Magyarország jobban teljesít, miért van még szükség ételosztásra Magyarországon? Miben teljesít jobban az ország?
Tags: Debrecen, Éhezés, Ételosztás, Magyarország jobban teljesít, MSZP, Orbán Viktor
szerző:Boros Dániel


http://24per7.info/magyarorszag-jobban-teljesit-es-megis-miben-viktor-miben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar rászorulók helyett, a migránsoknak adja a lakásokat
  2016-06-28 17:46:58, kedd
 
 
A magyar rászorulók helyett, a migránsoknak adja a lakásokat a zuglóban

Zugló baloldali vezetése, Karácsony Gergely polgármesterrel az élen talán kevesli a támogatottságát, ezért további, jövőbeli baloldali szavazókat költöztetne oda. Persze nem itthonról oldanák meg - ők inkább migránsok betelepítésében gondolkodnak. A migránsok XIV. kerületbe telepítésére irányuló helyi szándékról Kovács Zoltán számolt be az 50. Kormányinfón. A PestiSrácok.hu utánajárt az ügynek, és kiderült hogy nem csupán szándék van minderre, hanem már bőven egyengetik a terv útját.

Köztudott, hogy a muszlim országok felől érkező migráció nem csupán a szociális háló leterheltségét, a bűnözést és a terrorveszélyt növeliEurópa valamennyi érintett országában, hanem a baloldali pártok támogatottságát is. Ugyancsak tisztában van ezzel a magyarországi ötpárti baloldal, amely láthatóan nem adja fel a migránsok betelepítését, hiába ellenzi ezt vehemensen a kormány és a magyar nép nagy többsége is. Zuglóban Szabó Rebeka vállalta (kapta?) feladatul, hogy állandó lakhatást intézzen a reményeik szerint Magyarországra kényszerítendő betelepítési kvóta jegyében érkező migránsoknak.
ZUGLÓIAKNAK SZÁNT SZOCIÁLIS LAKÁSOKBA KÖLTÖZTETNÉK A MIGRÁNSOKAT

A képviselő a bérlakás-igényléssel foglalkozó előterjesztésébe azt is belecsempészte, hogy a migránsok lakáshoz juthassanak a kerületben. A képviselő-testület a fideszes szavazatokkal együtt leszavazta a javaslatot. A baloldali vezetésű önkormányzat a jelek szerint nem szeretne büszkélkedni az indítvánnyal, hiszen máris eltávolították a honlapjukról. Ez persze nem jelenti azt, hogy elvetették volna a tervet; portálunk megtudta, hogy júniusban újra nekifutnak, és megint a képviselő-testület elé terjesztik. A PestiSrácok.hu megkereste az ügyben Rozgonyi Zoltánt, a kerület korábbi fideszes polgármesterét, a helyi Fidesz frakció vezetőjét, aki kérdésünkre elárulta, Szabó Rebekának tényleg van egy ilyen előterjesztése, de azt a jobboldal semmiképpen nem támogatja, sőt elhatárolódik tőle. Rozgonyi azt is megerősítette portálunknak, hogy júniusban újra napirendre kerül az előterjesztés, tehát a baloldal nem tett le az ötletéről.

Noha az önkormányzat honlapjáról eltűnt az irat, a PestiSrácok.hu megszerezte, és nyilvánosságra hozza a vonatkozó részeket. A dokumentum szerint

A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, nagykorú, Európai Gazdasági Térségi állampolgár, bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy.

300w" alt="A baloldal Zuglóban is migránsokra vágyik" width="700″ height="342″ />
VISSZATÉRŐ BALOLDALI ÖTLET A MIGRÁNSBETELEPÍTÉS

Nem a PM-es Szabó Rebeka az első, akinek eszébe jut, hogy migránsokat telepítsen oda, ahol az emberek megválasztották őt. Emlékezetes, hogy Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere is hasonló módon próbál(t) jópontokat és pártfogást szerezni Martin Schulznál, az Európai Parlament szocialista elnökénél. Schulz áprilisban kijelentette:

Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni.

Botka ahelyett, hogy határozottan visszautasította volna az EP elnökének kijelentését, előbb röhejesnek nevezte a Fidesz kényszerbetelepítés-ügyben folytatott kampányát, majd inkább elvicceskedte a válaszadást.

A baloldal Zuglóban is migránsokra vágyik


http://hironline24.net/belfoldi-hirek/a-magyar-raszorulok-helyett-a-migransoknak- adja-a-lakasokat-a-zugloban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenetes számok derültek ki a budapesti úszó vb-ről
  2016-06-28 17:36:44, kedd
 
 
17 milliárdról indult a projekt és már a 7-szeresére emelkedett.Ha az olimpia rendezését cca.1800-2000 milliárdra tervezik akkor a végösszeg 14,000 milliárd lesz?Akkor az ő zsebükön kívül,hol lesz itt nyereség,no meg mennyi lesz az adósság?
Ajánlom a cikket az olimpiát támogatóknak.
RIA, RIA HUNGÁRIA!!

*************************


Döbbenetes számok derültek ki a budapesti úszó vb-ről


A 2017-es budapesti úszó vb létesítmény és infrastrukturális beruházásainak költségei már száz milliárd forintot közelítik. Most kiderült, hogy a kéthetes rendezvény kapcsán 2016-ban 27,6 milliós jegyértékesítési bevétel várható - igaz a jegyek előállításra 23,1 milliót költenek, de jut repiajándék 22 millióért a FINA fejeseknek is. A bevételekből hiányzik öt milliárd forint, most ennyi a mínusz


Papp Zsolt, 2016. június 28. kedd, 16:24


Senki sem gondolhatta komolyan, hogy a Budapest által rendezendő 2017-es úszó világbajnokság egy pillanatig is nyereséges vagy nullszaldós lesz. A kormány a projektet befektetésnek tekinti, hogy a még nagyobb pénznyelőt, az olimpiarendezést sikerrel megpályázhassa. Az úszó vb létesítmény- és infrastrukturális beruházásai mára már elérték a kilencven milliárd forintot a korábban ígért/tervezett 40 milliárd forinttal szemben.

Az úszó vb-t a Bp2017 Nonprofit Kft. szervezi - most egy parlamenti kérdés/válaszból kiderül, hogy garantált a nonprofitabilitás, sőt a működés is vaskos veszteséget ígér. Mesterházy Attila MSZP-s képviselő a úszó vb rendezéséért felelős állami cég kvázi üzleti tervét kérte a céget felügyelő Seszták Miklós fejlesztési miniszteról. A választ Fónagy János államtitkártól kapta meg - ráadásul inkább csak 2016-os számokat, ami azért különös mert ezek szerint a cég nem rendelkezik a projektre kész üzleti tervvel.

A számok így is árulkodóak, a nonprofit kft csak az idén 5 milliárd forintos működési veszteséget tervez. A hat milliárd forintos kiadásból a legnagyobb tétel a 3 milliárdos szállodai előleg. Ezt követi a cég 2016-os működési kiadása, ami 1,36 milliárd forint lesz a tervek szerint - de közel egymilliárd (984 millió forint) megy el tervezett beruházások - Dagály uszoda, Hajós Alfréd sportuszoda, Batthyány tér, Műjégpálya, Balatonfüred, a sajtóközpontok, a Host Broadcasting (hazai közvetítőrendszer) és a Market streets területein (a Dagály uszodánál és a Margitszigeten megszervezendő vizes fesztivál - tervezési és engedélyezési költségei. (A beruházási kiadásokról a terv egy szót sem ejt - joggal mert az a központi költségvetésből megy.)
Az úszó vb rendezési költségei, bevételei (millió forint) Kiadás Bevétel
Sporthelyszínek beruházásainak tervezése engedélyezése 984,8
TV tanácsadói szolgáltatás - FINA felé 13,8
Nyitó és záróünnepség 55,0
Informatikai szolgáltatások 66,0
Jegyelőállítás, jegyértékesítés költségei 23,1
Reklám, promóció 471,9
Érmek - Ajándékok FINA vezetőknek
22,0
Szálláshely 50 százalékos előleg, étkezés 3063,6
Bp2017 nonprofit Kft működési költségei 1360,9
Összesen kiadás 6061,1
FINA jogdíjból visszajáró pénz414,45 414,45
Szponzorációs bevétel 607,4
Jegybevétel 27,55
Összes bevétel 1049,4
Kiadások bevételek egyenlege 2016-ban -5011,7
Forrás: NFM



A kiadások között szerepel 22 milliót szánnak "érmékre, emléklapokra" illetve a FINA vezetőknek járó reprezentációs ajándékokra. De nem ez lesz a legnagyobb buli: csak az idén 471,93 millió forint szerepel hirdetési kampányra és kommunikációs tanácsadási költségekre.

Sajátosak a jegyértékesítéssel kapcsolatos tervek is: azok előállításra 2016-ban 23,1 millió forintot szánnak míg jegyárbevételből 27,6 millió forintot remélnek - vagyis az idén nettó 4,5 millió forintot. A legnagyobb bevételi tétel a szponzoráció, ebből 607 milliót terveznek - az egyik legjelentősebb támogatóval a Magyar Telekom Nyrt-vel a szándéknyilatkozatot már aláírták. A bevételek között szerepel a nemzetközi úszószövetségtől, a FINA-tól visszajáró jogdíjbefizetés, amit 414,45 millió forintra tesznek. Persze jogdíjat nem a rendező cég hanem a költségvetés - vagyis az adófizetők állják vagyis ez a tétel is nettó költségvetési támogatás. Így a 2016-os bevételek alig érik el az egymilliárd forintot - ezzel szemben áll a hatmilliárdos tervezett kiadás.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/dobbenetes_szamok_derultek_ki_a_budapesti_uszo _vb-rol.616933.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 470
  • e Hét: 809
  • e Hónap: 4554
  • e Év: 158050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.