Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A szegények eledele védi a májat, meghosszabbítja az...
  2016-06-29 23:18:44, szerda
 
  A szegények eledele védi a májat, meghosszabbítja az életkort és fejleszti az izomzatot is!

A szegények eledelének is hívják. Védi a májat, meghosszabbítja az életkort és fejleszti az izomzatot is!






A puliszka jellegzetesen egy román eledel, azonban most már a világ többi táján is kezdik felfedezni az igencsak egészséges ételt. Szakemberek szerint a málélisztből készült ételek rendben tartják a gyomorműködést, és fiatalító hatásuk is van.

A málé vagy más néven puliszka már Kolumbusz óta egy igencsak tápláló és közkedvelt eledel. Legutóbbi felmérések szerint, jóval meghosszabbodik azon személyek életkora, akik rendszeresen fogyasztanak puliszkát.

Védi a gyomor és a máj egészségét

A puliszka alapanyagául szolgáló kukoricaszemek aracin- és palmitinsavat tartalmaznak, melyek nagyon fontosak az egészséges gyomorműködés szempontjából. A bélrendszerben könnyen felszívódnak, innen pedig átjutva a véráramba, megszabadítanak a toxikus anyagoktól.

A puliszkában levő savak 57 féle méreganyagot képesek semlegesíteni. A puliszka erős méregtelenítő hatással rendelkezik, segíti a máj működését, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszunk kenyér helyett puliszkát, hiszen gyomornyugtató, és savcsökkentő hatása is van.

Meghosszabbítja az életkort

Kutatások szerint kiderült, hogy a puliszka napi fogyasztása akár 60%-al is csökkentheti a pajzsmirigy rendellenességek okozta idegi zavarokat. Szabályozza a vércukor-, és koleszterinszintet, ezért fogyasztása a cukorbetegeknek is kifejezetten ajánlott. A puliszka csökkenti az érelmeszesedés és a szívroham kialakulásának kockázatát is.

Fejleszti az izomzatot

Egy kolumbiai kutatás szerint a kukoricában található savaknak fontos szerepük van a izomrostok megerősödésében is. Az equadori gyerekek a világ legjobb sportteljesítményeivel büszkélkedhetnek, étrendjükben pedig rendszeresen szerepel a puliszka.

A kukoricalisztből készült ételek csökkentik a menstruációs problémákat, de vesekő, és májgyulladás esetén is ajánlott. Kutatások alapján megállapították, hogy a puliszka 9%-al növeli a 65 év feletti nők petefészek aktivitását.

Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
3 dolog, amit soha ne csinálj, ha vihar van, mert beléd...
  2016-06-29 22:15:44, szerda
 
  3 dolog, amit soha ne csinálj, ha vihar van, mert beléd csaphat a villám - Akkor is, ha fedett helyen vagy
Ne tedd ki magad a veszélynek!

Azzal remélhetőleg már mindenki tisztában van, hogy egy mennydörgéssel és villámlással fűszerezett nyári vihar kellős közepén nem szabad egy fa alatt menedéket keresni, mert ezzel megsokszorozódik annak esélye, hogy az illetőt villámcsapás érje. Azt azonban kevesen tudják, hogy bizonyos hétköznapi, akár a biztonságosnak hitt lakásban végzett tevékenységek is tiltottak ilyenkor.

Telefonálás

Mivel a telefonvezetékek kiválóan vezetik az elektromosságot, nem ajánlott vezetékes telefont használni, miközben odakint villámlik: több olyan esetről is tudnak a világon, amikor a villámcsapás a vonalas telefon használata közben érte az áldozatot. Ezzel szemben a mobiltelefon biztonságos, mert a tévhittel ellentétben sem a rádióhullámok, sem a készülék fém alkatrészei nem vonzzák a villámot, ezért ha sürgős hívást akarsz bonyolítani a vihar idején, inkább mobilon tedd meg.
Zuhanyozás

Veszélyes lehet zuhanyozni vagy kádban fürdeni az égi háború kellős közepén, hiszen a telefonvezetékekhez hasonlóan a fémből készült vízvezetékek is vezetik az áramot, így ezek segítségével bejuthat a lakásba a villám, majd a folyóvízen keresztül beléd is csaphat.






Számítógépezés

Nemcsak azért érdemes kihúzni a konnektorból az elektromos kütyüket, például a számítógépet és a televíziót, hogy megvédd őket a villámcsapástól. Ilyenkor saját magadat is véded, hiszen ha egy áram alatt lévő laptopot használsz a vihar közben, a fentiekhez hasonlóan - azaz a vezetékeken keresztül - hozzád is könnyedén eljuthat a villám.

Szerző: Marton Adrienn

Forrás: Femina.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rostonsült sajt
  2016-06-29 21:58:49, szerda
 
  Rostonsült sajt

Hozzávalók

1 szelet trappista sajt
1 szelet füstölt sajt
1/2 ek olaj
grill fűszerkeverék
bors


Elkészítés

1. A sajtot megforgatjuk a fűszerkeverékben. Teflon serpenyőbe az olajat felforrósítjuk, belerakjuk a befűszerezett sajtot, és többször megforgatjuk, míg aranysárga színe lesz. Kb. 1-2 perc alatt kész.





Megjegyzés

Ha túl zsíros vagy lágy sajtfajtát választasz, szétfolyik és leragad.
MME

Forrás: Mindmegette.hu



 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Epres-kókuszos-pudingos kocka (bögrés)
  2016-06-29 21:55:57, szerda
 
  Epres-kókuszos-pudingos kocka (bögrés)

Hozzávalók

A tésztához:
1,5 pohár liszt (30 dkg)
1 csomag sütőpor
4 db tojás
1 pohár cukor (20 dkg)
2 kis doboz kefír
0,5 pohár olaj (1,5 dl)
1 csomag vaníliás cukor
3 ek kókuszreszelék
1 csipet só
A pudingohoz:
2 db kókusz vagy tejszín ízű pudingpor
8 dl tej
6 ek cukor
pár csepp kókuszaroma
4 ek kókuszreszelék
20 dkg eper
A tetejére:
3 dl habtejszín (cukrozott)
3-4 ek kókuszreszelék
10 db eper (a díszítéshez)
0,5 tábla étcsoki
2 tk olaj


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot felét a sárgájához adjuk, a másik felét a fehérjéhez teszünk, és kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, és alaposan összekeverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is.
A pudingport felfőzzük a tejjel, a cukorral a kókuszaromával és a kókuszreszelékkel, majd lehűtjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd foltokban rákanalazzuk a pudingos krémet. Végül egyenletes rászórjuk a feldarabolt epret. Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, a keményre felvert tejszínhabba keverjük a kókuszreszeléket, majd rákenjük a sütemény tetejére. A félretett eprekkel díszítjük.
Az étcsokit mikróban felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, majd zacskóba töltjük, aminek levágjuk a sarkát. Végül a csokival becsíkozzuk a sütemény tetejét.





Megjegyzés

Mérőnek egy 315 g-os poharat használhatunk.

Egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom desszert.
Csilla

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Gombás-tejszínes sertésszelet
  2016-06-29 21:51:52, szerda
 
  Gombás-tejszínes sertésszelet

Hozzávalók

4 szelet sertéstarja
50 dkg gomba
3 dl főzőtejszín
szerecsendió
½ csokor petrezselyem

bors
6 ek olívaolaj
1 db húsleveskocka
2 ek vaj
1 fej vöröshagyma
2,5 dl száraz fehérbor


Elkészítés

A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, és kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk őket, majd megpirítjuk 3 ek, felforrósított olívaolajon. Végül mindet kiszedjük, és félrerakjuk.
A leveskockát feloldjuk 250 ml forró vízben. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a vajat, továbbá a megmaradt olívaolajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, felkockázott hagymát, valamint a megtisztított, felszeletelt gombafejeket.
Felöntjük borral, és nagy lángon sűrűre forraljuk. Ezután hozzáadjuk az alaplét a tejszínnel együtt, ismét felforraljuk, majd közepes lángon főzzük 3 percig. Ízesítjük egy kevés sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Végül rátesszük a hússzeleteket, és további 2 percig főzzük.
A petrezselyem lecsipkedett, felaprított leveleivel megszórva tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN
Gasztroblogger

Rizzsel és bulgurral is finom, de akár szélesmetéltet is főzhettek hozzá!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Hideg eperkrémleves
  2016-06-29 21:48:27, szerda
 
  Hideg eperkrémleves

Hozzávalók

40 dkg eper
2 ek porcukor
1 ek citromlé
3 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
4 gombóc vaníliafagylalt


Elkészítés

1. Az epret megmossuk, szárazra törölgetjük, majd kicsumázzuk, nagyjából felaprózzuk, és meghintjük a porcukorral és a citromlével.

2. Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt a vaníliás cukorral, és csillagbetétes nyomózsákba szedjük. Az eperhez adjuk a maradék tejszínt és a fagylaltot, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Csészékbe szedjük, és a tetejükre habrózsákat nyomunk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szép estét!
  2016-06-29 21:40:11, szerda
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Szép estét!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 124
  • e Hét: 2929
  • e Hónap: 11195
  • e Év: 127848
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.