Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az én erőm erőtlenség által végeztetik el
  2016-06-03 22:27:04, péntek
 
  ,,Elég az a kegyelem, amelyet kaptál, mert az én erőm a te erőtlenséged által éri el a célját." Ezért boldogan dicsekszem a gyengeségeimmel, hogy Krisztus ereje lakjon bennem.- 2Korinthus 12: 9

Amikor olyan helyzettel szembesülsz, amiből nem tudsz a saját erőd vagy képességeid által kikerülni, alkalmasint kísértést érzel arra, hogy feladd, és elfogadd a vereséget. Ne tedd! Inkább kiálts dicsőséget, mert az Ige szerint Isten erejének a teljessége fog megnyilvánulni benned.

Az ,,erő"-nek fordított szó a dünamis, azt jelenti: ,,Isten csodatévő ereje". Gondolj csak bele, amikor a te erőd véget ér, Isten ígérete szerint, az Ő csodatévő ereje visz győzelemre!

Ha megnézed az Apostolok Cselekedetei 14-et, ezt az ígéretet láthatod működésben. Pál apostolt megkövezték, kivonszolták a városból, és ott hagyták, mert azt hitték, hogy meghalt. A saját erejéből semmire nem volt már képes. Teljesen erőtlen volt.

De a tanítványok köréje gyűltek, imádkoztak érte, az Úr pedig felemelte őt, és ment tovább az útjára. Más szóval, amikor Pálnak nem volt elég ereje, hogy győzedelmeskedjen, Isten csodatévő ereje elég volt neki. Ez tette képessé arra, hogy erőtlensége ellenére győzedelmeskedjen.

Ha tehát ma egy krízissel nézel szembe... ha beteg vagy, és az orvosok sem tudtak segíteni rajtad... ha a pénzügyeid kicsúsztak a kezeid közül... ha a családod szétesőben van... ha rossz szokások tartanak fogságban... ha már mindent megtettél, amit csak tudtál, mégsem értél el semmi eredményt... akkor örvendezz! Mert amikor a saját erőd véget ér, Isten ereje fog megnyilvánulni!

Csak hidd el! Istenkegyelme elég neked!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Apostolok Cselekedetei 14: 1-22
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Szabadon a félelemtől
  2016-06-03 08:27:44, péntek
 
  Link

Hiszen a Szent Szellem, akit Isten adott nekünk, nem a félénkség, gyávaság szelleme, hanem az erő, az isteni szeret, a kiegyensúlyozottság és a fegyelmezettség Szelleme! 2 Timótheus 1: 7

Mit gondolnál, ha azt mondanám neked, hogy lehetséges félelem nélkül élni? El tudnád hinni mindannak ellenére, amit a híradóban látsz, hogy élhetsz tökéletes békességben? Lehetetlen? Irreális? Nem!

A félelem ugyanis nem csupán reakció a külső körülményekre, hanem egy szellemi erő. A bensőnkből indul. És teljesen destruktív [romboló]. Valójában a félelem a sátán elsődleges fegyvere. Ő a félelemre mozdul, míg Isten a hitre. Az ördög a félelemmel Isten ígéreteit kérdőjelezi meg az életedben.

A Máté 14-ben egy tökéletes példát találunk erre. Jézus azt mondta Péternek, hogy jöjjön hozzá a vízen:

" Péter ki is lépett a csónakból, és a vízen járva elindult Jézus felé, 30 de mikor látta, hogy milyen erősen fúj a szél, megijedt. Ekkor süllyedni kezdett, és felkiáltott: ,,Ments meg, Uram!"


Mi tette lehetővé azt, hogy Péter a vízen járjon? A Jézus szavába vetett hite.

Miért kezdett el süllyedni? Mert a nagy szél megijesztette. De nem a szél győzte le, hanem az attól való félelme! A körülményekre tekintett, megadta magát a félelemnek, és ennek az eredménye kudarc lett. Ha továbbra is Jézusra figyelt volna, nem ingott volna meg a hitében. Semmilyen égzengés vagy földindulás sem tudta volna elterelni a figyelmét.

A hit azáltal fejlődik ki bennünk, hogy elmélkedünk Isten Igéjén. A félelem úgy alakul ki, hogy elmélkedünk a sátán hazugságain.

Isten Igéje a Szellem kardja. Ezt használd minden alkalommal, amikor a sátán ellened jön. Tartsd magad elé a hit pajzsát, és oltsd ki az ördög tüzes nyilait. Szóld a hit szavát, és a félelem el fog távozni.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Zsoltárok 27
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 784
  • e Hét: 3123
  • e Hónap: 6924
  • e Év: 68225
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.