Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Júniusi élet-szimfónia
  2016-06-30 23:49:01, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Szeretet
  2016-06-30 23:32:04, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép képek  
Túróval és sajttal töltött gomba
  2016-06-30 23:30:02, csütörtök
 
  Túróval és sajttal töltött gomba

Hozzávalók

4 db csiperkegomba (nagy)
1 fej makói hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db pritaminpaprika
5 dkg mozzarella
5 dkg parmezán
8 dkg ricotta vagy túró
1 db tojás
5 cl marinara szósz
friss bazsalikom
olívaolaj

bors


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A fokhagymát és a hagymát felaprítjuk. A pritaminpaprikát kis kockákra vágjuk, a sajtokat lereszeljük. A bazsalikomot felaprítjuk, és a felét félretesszük a tálaláshoz.
Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat. Közepes lángon megpirítjuk a hagymát, majd a fokhagymát. Ha megpirultak (kb. 5 perc), hozzáadjuk a pritaminpaprikát. Megsózzuk, és pirítjuk azt is kb. 4-5 percig. Ha kész, félretesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Egy keverőtálban összekeverjük a ricottát vagy túrót, a parmezánt, a tojást, a megpirult zöldségeket, és a felaprított bazsalikomot.
Egy kevés olívaolajat csepegtetünk a gombafejek tetejére, megsózzuk, megborsozzuk. A gombákat megtöltjük a sajtos töltelékkel, rákanalazunk a marinara szószból, és megszórjuk mozzarellával. Sütőpapírt teszünk a tepsibe, megkenjük olívaolajjal, és 20-25 perc alatt készre sütjük a gombákat. Ha kész, bazsalikomlevelekkel tálaljuk.





Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Chefbag

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Rántott tejbegríz meggymártással
  2016-06-30 23:26:26, csütörtök
 
  Rántott tejbegríz meggymártással

Hozzávalók

5 dl tej
20 dkg búzadara
1/2 db vaníliarúd
5 dkg cukor
1 csipet só
3 db tojás
1 csipet őrölt fahéj
1 dl olaj
A meggymártáshoz:
30 dkg meggy
1 db fahéj
5 szem szegfűszeg
5 dkg cukor
porcukor


Elkészítés

Felforraljuk a tejet. Hozzákeverjük a vaníliarudat a kikapart magjaival együtt, majd hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük 3-4 perc alatt. Belekeverjük a cukrot, a sót, majd levesszük a tűzről. Eltávolítjuk belőle a vaníliarudat, majd egy kisebb tepsibe simítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Kimagozzuk a meggyet, és puhára pároljuk a fahéjjal, a szegfűszeggel, a cukorral és egy kevés vízzel. A 3/4-ét leturmixoljuk, majd a többihez adjuk.
Feldaraboljuk a kihűlt tejbegrízt. A tojást felverjük a fehéjjal. Felforrósítjuk az olajat. A tejbegrízkockákat belemártjuk a fahéjas tojásba, és aranyszínűre sütjük az olajban. Meghintjük porcukorral, és a meggymártással kínáljuk.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

A búzadarát mézzel is ízesíthetjük.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Pulykafasírt
  2016-06-30 23:23:44, csütörtök
 
  Pulykafasírt

Hozzávalók

45 dkg darált pulykamell
1 db tojás
1/2 csokor snidling
1 db citrom
1 dl olaj
olívaolaj



Elkészítés

1. Tálba tesszük a darált húst, a tojást, a megmaradt és összetört burgonyát, a finomra vágott snidlinget, valamint a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Az így kapott masszából lapos húspogácsákat formázunk.

2. Az olajat felforrósítjuk, és aranyszínűre sütjük rajta a fasírtok mindkét oldalát. Mindet papírtörlőre szedjük.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tejfölös meggyleves
  2016-06-30 23:21:04, csütörtök
 
  Tejfölös meggyleves

Hozzávalók

40 dkg magozott meggy
9 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag vaníliás pudingpor
1 dl tejföl (20%-os)
1/2 db citrom (reszelt héja és leve)
1 dl tej

Elkészítés

A magozott meggyet egy fazékban a cukrokkal 5 percig pároljuk,





majd kb. 1 liter vízzel felöntjük, és 15-20 percig főzzük.





A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a meggyleves levével hígítjuk egy kicsit, és csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük, és közben folyamatosan kevergetjük. Addig főzzük lassú tűzön, amíg besűrűsödik.





Tálalás előtt alaposan lehűtjük.





Farkas Bernadett

Forrás: Mindmegette.hu



 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szombatig kánikula, vasárnap hidegfront
  2016-06-30 19:35:21, csütörtök
 
  Szombatig kánikula, vasárnap hidegfront





Szombatig tart a hőség, aznap 30-35 fokkal tetőzik a kánikula, majd vasárnapra hidegfront hoz felfrissülést.

Szombat estig meleg légtömeg határozza meg időjárásunkat, kissé tovább fokozódik a kánikula: pénteken 29-34, a hétvége első napján 30-35 fokra készülhetünk a legmelegebb órákban, és hajnalonként is egyre kevésbé hűl le a levegő.





Sok napsütés, nagyon erős UV-sugárzás!

Továbbra is sok lesz a napsütés - így a 10 és 16 óra közötti időszakban továbbra is nagyon erős lesz az UV-sugárzás -, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből szombat késő délutánig inkább csak a nyugati és északi tájakon fordulhat elő helyenként egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar.

Szombat estétől nyugat, északnyugat felől már több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, vasárnapra virradóra

hidegfront érkezik.





A front érkeztével egyre többfelé feltámad az északira, északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében és a Dunántúlon helyenként viharos lökések is lehetnek, valamint mérséklődik a nagy meleg: a hét utolsó napján 24-32 fokra van kilátás, melegebb még a keleti tájakon lehet. Eleinte még több helyen, majd egyre inkább csak keleten várható újabb zápor, zivatar, nyugat felől ismét a napsütés veszi át a főszerepet.

Hétfő hajnalra országszerte felfrissül a levegő, 10 és 15 között alakulnak majd a minimumok, érdemes lesz kiszellőztetni a nagy melegben átmelegedő lakásokat.

Borítókép: Micsuda András, cikkben szereplő fotók: Hódos Tamás és Vass Károly

Írta: Cséki Gergő

Forrás: http://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 2214
  • e Hónap: 16119
  • e Év: 145826
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.