Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Egyszerű spárgás-sajtos leveles tészta
  2016-06-04 23:12:04, szombat
 
  Egyszerű spárgás-sajtos leveles tészta

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
zöld spárga (ízlés szerint)
15 dkg füstölt sajt

őrölt színes bors
1 ek citromlé
2 ek olívaolaj
1 kisebb tojás a lekenéshez


Elkészítés

A füstölt sajt felét vékony csíkokra felvágjuk, a spárgát meghajlítjuk, letörjük az alsó, fás részét, majd folyó víz alatt alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. Az olívaolajat összekeverjük sóval, frissen őrölt színes borssal, és a citromlével, majd ráöntjük az alaposan lecsepegtetett spárgára, és összeforgatjuk. Ezután hagyjuk kicsit állni.
Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd a szélétől kb. 2 cm-re rárakjuk a vékonyan felszeletelt sajtot. Ezután a sajt szélénél, egy csíkban lekenjük a felvert tojással, majd ráhajtjuk rá a tésztát kicsit lenyomkodjuk, majd a ráhajtott tésztát, szintén lekenjük tojással. Ezután tésztára helyezzük a spárgát, majd meglocsoljuk a visszamaradt fűszeres olajjal, és ráreszeljük a megmaradt füstölt sajtot.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepesnél kicsit melegebb fokozaton, kb. 20 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. (Légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem.)





Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és melegen kínáljuk.
Kard Sándorné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Epres joghurt torta
  2016-06-04 23:09:27, szombat
 
  Epres joghurt torta

Hozzávalók

Krémhez:
25 dkg mascarpone
20 dkg sűrű állagú joghurt (pl. görög joghurt)
2 dl tejszín (30 %-os)
1,5 dl tej
2 dkg keményítő
7 dkg cukor
3 dkg vaj
1 nagy citrom (vagy 2 kisebb)
3 zselatin lap
1 vaníliás cukor
Tésztához:
3 tojás
6 dkg cukor
6 dkg liszt
Díszítéshez:
8-10 szem eper
1 csomag zselatin

Elkészítés

A tojást szétválasztjuk, a cukrot megfelezzük. A sárgáját kemény habbá verjük, a fehérjét lágyabb habbá. Összekeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 160 fokos sütőben 35 percig sütjük. Ha kihűlt, félbevágjuk a tésztát.
A tejet felforraljuk, 2 evőkanál hideg tejjel kikeverjük a keményítőt. A forró tejből egy keveset hozzáadunk (hő kiegyenlítés miatt), majd sűrű krémet főzünk. Ezután beletesszük a cukrot és a vajat. Kihűtjük.
Az alapkrémhez hozzáadjuk a mascarponet és a görög joghurtot, és sima krémet keverünk. Hozzáadjuk a citromot, majd a vaníliás cukorral felvert tejszínhabot. Összedolgozzuk óvatosan, lehetőleg ne törjük össze a tejszínt. A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat kicsavarjuk, és kb. 3 evőkanálnyi vízbe tesszük, 15 másodpercre mikroban megmelegítjük. Hozzákeverjük a krémhez. Gyorsan dolgozunk, hogy ne kössön csomósra.
A félbevágott tésztát visszatesszük a gyűrűbe (ha kapcsos a gyűrű, akkor az alja nélkül). A tésztára rákenjük a krémet, kihagyunk kb. 3-4 evőkanállal, hogy a tetejére vékonyan jusson krém. A tészta másik felét rányomjuk, jó szorosan a töltelékre, és a kihagyott krémmel bekenjük a tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük - ennyi kell, hogy megdermedjen a joghurt.
A gyűrű oldalát hajszárítóval átmelegítjük, így sérülés nélkül le tudjuk húzni a gyűrűt. A tortára helyezzük a gyümölcsöt, a zselatint, az utasítás szerint megfőzzük, és ráöntjük a tortára(ezért kell, hogy a gyűrű széle kilógjon kb. 2 cm-re, hogy ne folyjon le oldalra a zselé). Ha megkötött lehúzhatjuk a gyűrűt és már fogyasztható is!





Soltész Nóra

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Töltött csirkecomb - paleósan
  2016-06-04 23:05:01, szombat
 
  Töltött csirkecomb - paleósan

Hozzávalók

4 egész csirkecomb
1 nagy fej csiperke gomba
1 közepes pasztinák
2 db egész pecsenyekacsa máj, vagy 4 db csirkemáj
1 csokor petrezselyemzöld
2 db főtt tojás
1 db nyers tojás
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
só himalája vagy parajdi
bors
1 marék natúr, sómentes, szárított zöldségkeverék
sütéshez zsiradék


Elkészítés

A combokat hideg vízzel leöblítjük, majd egy deszkára helyezve, kézzel benyúlunk a bőre alá, és a tölteléknek egy kis zsebet készítünk. Egy hőálló tál aljára egy bő ujjnyi zsiradékot teszünk. A szárított zöldségeket, ha nagyobb darabkák, 1 mokkás kanál sóval aprítóban ledaráljuk, majd a keverékkel a combokat jól bedörzsöljük,és a zsírra fektetjük őket.
Egy serpenyőbe 1 evőkanálnyi zsiradékot teszünk, majd rátesszük a felkockázott gombát, az egyik májat, szintén felkockázva, 1 újhagymát feldarabolva, és lepirítjuk. Amikor készen van, kiszedjük egy tálba úgy, hogy a szaft a serpenyőben maradjon.A szaftra rátesszük az aprítóban ledarált pasztinákot, és lepároljuk egy kicsit, majd rátesszük a gombás-májas keverékre. Minderre rákockázzuk a főtt tojásokat,rászórjuk a fedarabolt petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. A maradék májat aprítóban pürésítjük - vagy egy késsel lekapargatjuk -, és a masszához adjuk. A fokhagymát lereszelve hozzátesszük, és jól összekeverjük.
Az elkészült tölteléket a csirke bőre alá tömködjük úgy, hogy bőven legyen benne, de a bőr még teljesen lefedje. A maradék tölteléket kizsírozott szuflé formába teszem, és a csirkével együtt, egy másik tállal letakarva 180 fokon, kb. 40 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, és tovább sütjük. A kis edénykében levő töltelék ekkor már készen van, azt kivesszük. A csirke korától, méretétől függ a sütési idő, így 30 perc múlva villával megszúrva eldöntjük, hogy maradjon-e még, vagy már készen van.

Szafttal megcsorgatott, vegyes zöld salátával tálaljuk.





KISS NOÉMI

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Darált húsos pite
  2016-06-04 23:01:28, szombat
 
  Darált húsos pite

Hozzávalók

30 dkg liszt
16 dkg puha vaj
1 db tojás
A töltelékhez:
1 fej hagyma
1 db sárgarépa
1 ek vaj
50 dkg darált marhahús
1 dl tejszín
1 ág kakukkfű
1 db tojás
bors



Elkészítés

1. Összekeverjük a lisztet, 1 csipet sót, a vajat, a tojást és 3 evőkanál hideg vizet. Összedolgozzuk, és becsomagolva 30 percig hűtjük.

2. A töltelékhez meghámozzuk a hagymát, és finomra vágjuk. A meghámozott sárgarépát lereszeljük. Felforrósítjuk a vajat, és a hagymát üvegesre sütjük rajta, majd hozzáadjuk a répát, és néhány percig együtt pirítjuk.

3. A darált marhahúst tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Hozzáadjuk a hagymás keveréket, a kakukkfű lecsipkedett leveleit, majd az egészet összedolgozzuk.

4. A tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk, majd az egyiket kivajazott piteformába simítjuk. A tésztán elosztjuk a darált húst, majd a másik tésztalappal befedjük. A széleket összenyomjuk, majd átkenjük a tésztát a felvert tojással. 180 fokon 40 percig sütjük.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Pihentető hétvégét!
  2016-06-04 22:56:48, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 5008
  • e Hónap: 18913
  • e Év: 148620
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.