|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016-06-04 23:12:04, szombat
|
|
|
Egyszerű spárgás-sajtos leveles tészta
Hozzávalók
1 csomag leveles tészta
zöld spárga (ízlés szerint)
15 dkg füstölt sajt
só
őrölt színes bors
1 ek citromlé
2 ek olívaolaj
1 kisebb tojás a lekenéshez
Elkészítés
A füstölt sajt felét vékony csíkokra felvágjuk, a spárgát meghajlítjuk, letörjük az alsó, fás részét, majd folyó víz alatt alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. Az olívaolajat összekeverjük sóval, frissen őrölt színes borssal, és a citromlével, majd ráöntjük az alaposan lecsepegtetett spárgára, és összeforgatjuk. Ezután hagyjuk kicsit állni.
Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd a szélétől kb. 2 cm-re rárakjuk a vékonyan felszeletelt sajtot. Ezután a sajt szélénél, egy csíkban lekenjük a felvert tojással, majd ráhajtjuk rá a tésztát kicsit lenyomkodjuk, majd a ráhajtott tésztát, szintén lekenjük tojással. Ezután tésztára helyezzük a spárgát, majd meglocsoljuk a visszamaradt fűszeres olajjal, és ráreszeljük a megmaradt füstölt sajtot.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepesnél kicsit melegebb fokozaton, kb. 20 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. (Légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem.)
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és melegen kínáljuk.
Kard Sándorné
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-06-04 23:09:27, szombat
|
|
|
Epres joghurt torta
Hozzávalók
Krémhez:
25 dkg mascarpone
20 dkg sűrű állagú joghurt (pl. görög joghurt)
2 dl tejszín (30 %-os)
1,5 dl tej
2 dkg keményítő
7 dkg cukor
3 dkg vaj
1 nagy citrom (vagy 2 kisebb)
3 zselatin lap
1 vaníliás cukor
Tésztához:
3 tojás
6 dkg cukor
6 dkg liszt
Díszítéshez:
8-10 szem eper
1 csomag zselatin
Elkészítés
A tojást szétválasztjuk, a cukrot megfelezzük. A sárgáját kemény habbá verjük, a fehérjét lágyabb habbá. Összekeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 160 fokos sütőben 35 percig sütjük. Ha kihűlt, félbevágjuk a tésztát.
A tejet felforraljuk, 2 evőkanál hideg tejjel kikeverjük a keményítőt. A forró tejből egy keveset hozzáadunk (hő kiegyenlítés miatt), majd sűrű krémet főzünk. Ezután beletesszük a cukrot és a vajat. Kihűtjük.
Az alapkrémhez hozzáadjuk a mascarponet és a görög joghurtot, és sima krémet keverünk. Hozzáadjuk a citromot, majd a vaníliás cukorral felvert tejszínhabot. Összedolgozzuk óvatosan, lehetőleg ne törjük össze a tejszínt. A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat kicsavarjuk, és kb. 3 evőkanálnyi vízbe tesszük, 15 másodpercre mikroban megmelegítjük. Hozzákeverjük a krémhez. Gyorsan dolgozunk, hogy ne kössön csomósra.
A félbevágott tésztát visszatesszük a gyűrűbe (ha kapcsos a gyűrű, akkor az alja nélkül). A tésztára rákenjük a krémet, kihagyunk kb. 3-4 evőkanállal, hogy a tetejére vékonyan jusson krém. A tészta másik felét rányomjuk, jó szorosan a töltelékre, és a kihagyott krémmel bekenjük a tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük - ennyi kell, hogy megdermedjen a joghurt.
A gyűrű oldalát hajszárítóval átmelegítjük, így sérülés nélkül le tudjuk húzni a gyűrűt. A tortára helyezzük a gyümölcsöt, a zselatint, az utasítás szerint megfőzzük, és ráöntjük a tortára(ezért kell, hogy a gyűrű széle kilógjon kb. 2 cm-re, hogy ne folyjon le oldalra a zselé). Ha megkötött lehúzhatjuk a gyűrűt és már fogyasztható is!
Soltész Nóra
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
1 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-06-04 23:05:01, szombat
|
|
|
Töltött csirkecomb - paleósan
Hozzávalók
4 egész csirkecomb
1 nagy fej csiperke gomba
1 közepes pasztinák
2 db egész pecsenyekacsa máj, vagy 4 db csirkemáj
1 csokor petrezselyemzöld
2 db főtt tojás
1 db nyers tojás
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
só himalája vagy parajdi
bors
1 marék natúr, sómentes, szárított zöldségkeverék
sütéshez zsiradék
Elkészítés
A combokat hideg vízzel leöblítjük, majd egy deszkára helyezve, kézzel benyúlunk a bőre alá, és a tölteléknek egy kis zsebet készítünk. Egy hőálló tál aljára egy bő ujjnyi zsiradékot teszünk. A szárított zöldségeket, ha nagyobb darabkák, 1 mokkás kanál sóval aprítóban ledaráljuk, majd a keverékkel a combokat jól bedörzsöljük,és a zsírra fektetjük őket.
Egy serpenyőbe 1 evőkanálnyi zsiradékot teszünk, majd rátesszük a felkockázott gombát, az egyik májat, szintén felkockázva, 1 újhagymát feldarabolva, és lepirítjuk. Amikor készen van, kiszedjük egy tálba úgy, hogy a szaft a serpenyőben maradjon.A szaftra rátesszük az aprítóban ledarált pasztinákot, és lepároljuk egy kicsit, majd rátesszük a gombás-májas keverékre. Minderre rákockázzuk a főtt tojásokat,rászórjuk a fedarabolt petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. A maradék májat aprítóban pürésítjük - vagy egy késsel lekapargatjuk -, és a masszához adjuk. A fokhagymát lereszelve hozzátesszük, és jól összekeverjük.
Az elkészült tölteléket a csirke bőre alá tömködjük úgy, hogy bőven legyen benne, de a bőr még teljesen lefedje. A maradék tölteléket kizsírozott szuflé formába teszem, és a csirkével együtt, egy másik tállal letakarva 180 fokon, kb. 40 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, és tovább sütjük. A kis edénykében levő töltelék ekkor már készen van, azt kivesszük. A csirke korától, méretétől függ a sütési idő, így 30 perc múlva villával megszúrva eldöntjük, hogy maradjon-e még, vagy már készen van.
Szafttal megcsorgatott, vegyes zöld salátával tálaljuk.
KISS NOÉMI
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-06-04 23:01:28, szombat
|
|
|
Darált húsos pite
Hozzávalók
30 dkg liszt
16 dkg puha vaj
1 db tojás
A töltelékhez:
1 fej hagyma
1 db sárgarépa
1 ek vaj
50 dkg darált marhahús
1 dl tejszín
1 ág kakukkfű
1 db tojás
bors
só
Elkészítés
1. Összekeverjük a lisztet, 1 csipet sót, a vajat, a tojást és 3 evőkanál hideg vizet. Összedolgozzuk, és becsomagolva 30 percig hűtjük.
2. A töltelékhez meghámozzuk a hagymát, és finomra vágjuk. A meghámozott sárgarépát lereszeljük. Felforrósítjuk a vajat, és a hagymát üvegesre sütjük rajta, majd hozzáadjuk a répát, és néhány percig együtt pirítjuk.
3. A darált marhahúst tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Hozzáadjuk a hagymás keveréket, a kakukkfű lecsipkedett leveleit, majd az egészet összedolgozzuk.
4. A tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk, majd az egyiket kivajazott piteformába simítjuk. A tésztán elosztjuk a darált húst, majd a másik tésztalappal befedjük. A széleket összenyomjuk, majd átkenjük a tésztát a felvert tojással. 180 fokon 40 percig sütjük.
PATAKY KRISZTINA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-06-04 22:56:48, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
222 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 427
- e Hét: 5008
- e Hónap: 18913
- e Év: 148620
|
|
|