Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Ipari méretű a baj Magyarországon - bukják a nagy tervet Orb
  2016-06-07 22:59:55, kedd
 
  Magyarország összeszerelő üzemként funkcionál amíg van munkaerő és relative olcsó.

A fejlődéshez világszinvonalú oktatés és szakembergárda kell valamint befektető és kapitalizmusbarát légkör.

Ehhez képest a szellemi munkaerő és a szakmunkásgárda kimegy nyugatra melózni.Orbán veszettül építi a szocializmust miközben ordít a korrupció..A hosszú távú befektetők meg alapból nem is gondolkoznak azon, hogy itt csináljanak valamit, az oktatás szétverve és a gazdagok kiváltsága lett fele annyian tanulnak felsőoktatásban mint 10 éve stb stb..

No és az EU pénzek is lassacskán elapadnak.szóval nincs min csodálkozni ha nem megy a szekér úgy ahogy azt szeretnék... a szocializmus lejárt lemez..ami nem ment Kádárnak az Orbánnak sem fog hiába a nagy nosztalgia, elapad az eu pénz (2020-2021 ) és vége az Orbán rendszernek !


*****************************


Ipari méretű a baj Magyarországon - bukják a nagy tervet Orbánék?


A nem túl acélos GDP-növekedésnek lehetett volna egy pozitív hozadéka, az iparosodottság bővülése. Magyarországnak azonban ez sem jött össze.


Szász Péter, 2016. június 7. kedd, 18:23



A magyar kormány évek óta hangoztatja, hogy a jelenlegi 23 százalékról 30 százalékra szeretné növelni az iparosodottság arányát 2020-ig.

Ennek a célnak az elérése könnyűnek tűnhet az ipari termelés eddigi teljesítményét nézve. Bár az első negyedévben ebben is volt némi megtorpanás, a magyar ipar nem muzsikált rosszul az elmúlt években.

Ám ez közel sem elég, hiszen a termelés és a hozzáadott érték teljesen mást jelentenek. Lehet egy üzemnek hatalmas kibocsátása, ha közben összeszerelő-üzemként funkcionál és a felhasznált inputok összege felemészti a kibocsátási érték nagy részét. A KSH definíciója szerint ugyanis a kibocsátás az értékesítés nettó árbevétele korrigálva a saját termelésű készletek állományváltozásával, míg a hozzáadott érték a kibocsátás és a folyó termelőfelhasználás (termékek és szolgáltatások előállításához felhasznált inputok értékének) különbsége. A hozzáadott érték alakulását tehát egyfelől a kibocsátás dinamikája, másfelől az egységnyi kibocsátásra jutó hozzáadott érték változása befolyásolja érdemben.
Mi az az iparosodottság?
A bruttó hazai termék a mezőgazdaság, az ipar, az építőipar, a szolgáltatások és a termékadók egyenlegéből áll. Az iparosodottság az ipar folyó áron számolt hozzáadott értékének és a teljes GDP-nek a hányadosa.

Az elmúlt években részben ennek volt tulajdonítható, hogy az ipari termelés jelentős növekedése ellenére az iparosodottság emelkedése csak néhány tízed százalékpontos volt. A 2013-as összesített 21,96 százalék 2014-ben 22,57-re nőtt, de tavaly is csak 22,95 százalékot tudott elérni.
Forrás: KSH, Napi.hu

A másik ok természetesen az, hogy ha maga a GDP is emelkedik folyó áron, akkor az iparnak ennél nagyobb mértékű bővülést kell elérnie. A tavalyi év végéig ez összejött, az idei első negyedévben azonban csökkent az ipar folyó áron számolt hozzáadott értéke, még ha nem is sokkal. Az első negyedévben 0,7 százalékos volt a csökkenés éves bázison, miközben a GDP-é 2,2 százalékkal nőtt (piaci beszerzési áron nézve).

Ennek eredményeképpen az iparosodottság mértéke az első negyedévben 0,67 százalékponttal 23,45 százalékra csökkent. Negatív előjelű változásra utoljára 2013 második negyedévében volt példa.
Forrás: KSH, Napi.hu

Ez azt jelenti, hogy most már nem csak az iparosodottság mértékének csigalassúságú emelkedése miatt fájhat a kormány feje, hanem a csökkenés miatt is, vagyis érdemes átgondolni, hogy az állami vezetők milyen ígéreteket tesznek egy-egy üzem átadásakor.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ipari_meretu_a_baj_magyarorszagon_bukjak_a_nag y_tervet_orbanek.615805.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU-ból kilépés utáni teendőket tervezi a brit parlament
  2016-06-07 22:47:51, kedd
 
  hidfo.ru 2016.06.06. 20:36
Az EU-ból kilépés utáni teendőket tervezi a brit parlament

A brit parlament alsóházának külügyi bizottsága bizonyítékok sokaságával támasztotta alá, hogy mind a kilépéspárti, mind pedig az uniós tagság fenntartását szorgalmazó kampány becsléseken alapszik, és a kampány során elhangzó állítások nem megbízhatóak. A bizottság azonban már főként arra összpontosít, mik lehetnek a referendum várható következményei.

Nigel Farage hidfo.ruBárhogy is döntsenek a britek, a június 23.-i népszavazás egyértelmű utat jelöl ki az Egyesült Királyság számára, és a jelenlegi helyzet legnagyobb problémája a bizonytalanság. A bizottság szerint, amennyiben a királyság kilép az Európai Unióból, a szabadkereskedelmi egyezmény feltételeinek tárgyalása lesz a követendő út, emellett szerintük a kormány el kell fogadja a Lisszaboni Szerződésben foglalt feltételeket, ami két éves átmeneti időszakot ír elő, és meghatározza, hogyan léphet ki egy tagállam az unióból.

“Ha nem születik megállapodás a kétéves átmeneti időszakban, az Egyesült Királyság a WTO standard kapcsolati viszonyaihoz tér vissza, majd el kell döntenie, hogy az EU által hozott összesen 6987 rendszabály közül melyeket kell új brit törvénnyel helyettesíteni. A kölcsönösen előnyös feltételeken alapuló kapcsolat eredménye azonban idővel a szabadkereskedelmi egyezmény lesz."

A bizottság jelentése szerint az ország valamennyi szövetségese támogatja az uniós tagság fenntartását szolgáló kampányt, különösen az Amerikai Egyesült Államok, ami úgy gondolja, hogy az Egyesült Királyságon keresztül tud “pozitív befolyást gyakorolni" az Európai Unió kül- és biztonságpolitikájára.

A bizottság tagjai szerint továbbra is vita zajlik arról, hogy a brit kilépés utáni átmeneti időszakban - amíg az ország a kilépés gazdasági következményeivel küzd - ez a történés destabilizáló hatással járna-e az Európai Unió egészére; annak lehetősége is felmerült, hogy a brit kilépés esetleg arra ösztönözné az EU más tagállamait, hogy fokozzák az integrációt és szorosabbra fonják az együttműködést.

http://www.hidfo.ru/2016/06/az-eu-bol-kilepes-utani-teendoket-tervezi-a-brit-parl ament/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új sarcot rejtettek el az adócsomagban
  2016-06-07 21:51:05, kedd
 
 






2016. június 7.

Új sarcot rejtettek el az adócsomagban

Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi adócsomagot. A baromfihús, a tojás és a friss tej áfája 5 százalékra, az internetszolgáltatásé és az éttermi étkezésé pedig 18 százalékra csökken. Emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója, és az e-cigaretta is bekerül a jövedéki termékek közé. 2018. január elsejétől jön a turizmusfejlesztési hozzájárulás.
Kapcsolódó írásaink

Agyonadóztatnak minket
Ez hidegzuhanyként érheti a nyugdíjba készülőket
Visszatalálás

Az Országgyűlés kedden elfogadta a kormány jövő évre javasolt adócsomagját, amely a baromfihús, a tojás, a friss tej forgalmi adóját 5 százalékra, míg az internetszolgáltatás és az éttermi étkezés áfáját 18 százalékra mérsékli 2017-től. A képviselők 126 igen szavazattal, 6 nem ellenében és 59 tartózkodás mellett fogadták el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mintegy harminc törv ényt megváltoztató javaslatát.

A kormány szerint egy nyugdíjas házaspárnál átlagosan 15-20 ezer forintot, a nagycsaládosoknál 30-35 ezer forintot, a kétgyermekeseknél pedig 80-85 ezer forintot hagyhat jövőre az áfacsökkentés és a személyi jövedelemadó-kedvezmény növelése. A kétgyermekesek családi adókedvezménye az szja-törvény módosításával 5 ezer forinttal, 30 ezerre emelkedik.

Új adó bevezetéséről döntöttek

A végszavazás előtti módosítókban került a törvényjavaslatba egy új hozzájárulás bevezetése 2018-tól: a 4 százalékos turizmusfejlesztési hozzájárulásból befolyó bevételeket kizárólag turisztikai fejlesztésre lehet használni. Hozzájárulást az étkezőhelyi vendéglátásban az étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalom után kell megfizetni, ebben a körben csökken az áfa 2017-től 27 százalékról 18 százalékra, majd 2018-tól várhatóan 5 százalékra. A hozzájárulás alapja a szolgáltatás áfa nélküli ellenértéke, mértéke 4 százalék. Az összeget az önadózás szabályai szerint kell megállapítani és bevallani.

Módosulnak a cafeteriaszabályok

Az adócsomag a cafeteriaszabályokat is módosítja. Ennek értelmében az alkalmazottak kedvezményes adózás mellett évente 100 ezer forintot kaphatnak készpénzben, ezen felül a közszféra alkalmazottjainak 100 ezer forintot, a magánszféra dolgozóinak 350 ezer forintot utalhat SZÉP-kártyára a munkáltató.

Drágulhat a cigaretta és az üzemanyag

Az üzemanyagok jövedéki adója abban az esetben emelkedik, ha a kőolaj világpiaci ára hordónként 50 dollár alá csökken. Ebben az esetben a gázolaj közterhe literenként 10, a benziné 5 forinttal növekszik. A kormány az így szerzett többletbevételeket elsősorban az alsóbbrendű utak felújítására fordítaná.

A kabinet szerint a dohánytermékek jövedéki adóját uniós előírások miatt kell 29 százalékkal emelni 2017 végéig, három lépésben. A cigaretták adója elsőként idén szeptembertől emelkedik. A parlament döntött arról is, hogy a dohánytermékekre 2017-től adójegy helyett zárjegy kerül és az e-cigaretta is bekerül a jövedéki termékek közé.


http://www.168ora.hu/itthon/uj-sarcot-rejtettek-el-adocsomagban-146289.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mentális, szociális vagy egészségügyi okból foglalkoztatás
  2016-06-07 21:17:48, kedd
 
  Csak a féllábú, süket és vak magyarokra vonatkozik, a kétszersültek továbbra is hópelyhecskéket rajzolnak majd (dupla pénzért).
Tüdőrákost valami poros építkezésre! Bontásra mondjuk! De mehet aszfaltozónak is a gőzők nem érdekesek védő felszerelést is megspóroljuk, hisz úgy is mindegy már neki. Bőrrákos meg csatorna tisztítónak kivezényelni. Agybetgeket meg mehet aknát szedni. Vakot, süketet meg Afganisztánba a front vonalra. Bátor, se nem lát, se nem hall. Tökéletes - nem is fél. Tálibok meg el lesznek képedve az előrenyomulási morálon - félelmet nem ismerő harcosok, bátrak lehetnek. Nyugdíjat se kell adni. Elég egy posztumusz kitüntetés. Félkarúak meg a boxakadémiára zsáknak hagy gyakoroljanak rajtuk. Bicebócák meg kapusnak a Felcsúti Pancsóba , így legalább győzhet Orsós csapata!

Országházban lett rosszul Rubovszky! Nosza rajta mehet közmunkára. Öreg is, meg beteges is.


*******************


2016. június 7. 10:26

A mentális, szociális vagy egészségügyi okból foglalkoztatásba be nem vonhatók közmunkára fogását tervezi a kormány


A mentális, egészségügyi és szociális problémák miatt nem foglalkoztatható embereket is bevonná a közfoglalkoztatásba a kormány. Hétfőn a Magyar Közlönyben Orbán Viktor aláírásával megjelent egy kormányhatározat "a mentális, szociális vagy egészségügyi okból foglalkoztatásba be nem vonható álláskeresők foglalkoztathatóságának növelését szolgáló" intézkedésekről - vagyis arról, hogy hogyan lehet dolgoztatni azokat, akiket egyébként nem lehet dolgoztatni. A kormányhatározatból egyébként az derül ki, hogy a közfoglalkoztatásba vonná be a kormány a mentális, szociális és egészségügyi problémával küzdőket, ehhez "speciális közfoglalkoztatási bérezést", a foglalkoztatásukat célzó közfoglalkoztatási programok támogatását, illetve 209 millió forintból egy "közfoglalkoztatási pilot mintaprogramot" terveztek be, amit a belügyminiszternek kell intéznie. Az egészségügyi okok miatt nem foglalkoztathatókat egyébként elismerik, hogy törölni kell az álláskeresői nyilvántartásból. (HVG)


Forrás: https://kuruc.info/r/1/159823/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rezsicsökkentés Fidesz-módra: ha csökken az ár, nő az adó
  2016-06-07 21:07:25, kedd
 
 
Lengyel L. László írása





2016. június 6.

Rezsicsökkentés Fidesz-módra: ha csökken az ár, nő az adó

Miközben az utóbbi két évben az eurózónában közel ötödével csökkent az energiaár, nálunk ugyanannyi maradt az áram és a földgáz fogyasztói ára. Hatalmas haszonhoz jutottak viszont a nagy állami és kormányközeli forgalmazó cégek.


Az MNB által finanszírozott unortodox közgazdász-képzéseken minden bizonnyal tanítani fogják, hogyan kell tudatosan túllépni a piaci viszonyokon és a hagyományos gazdasági elveken úgy, hogy azzal több legyet lehessen ütni egy csapással. Az egyik legjobb példa a rezsicsökkentés lesz, amelynél minden éppen fordítva működik, mint azt a hagyományos közgazdaságtan hirdeti, és ehhez nem kell más, csupán határozott hatalmi szándék és beavatkozás.

Az energiaár minden gazdaságban kulcsfontosságú kérdés, a vállalkozások és a lakosság számára egyaránt. A gond vele az, hogy alakulása globalizált világunkban nem kiszámítható, és lényegében minden ország ki van szolgáltatva a világpiaci mozgásoknak. Ez igaz az energiahordozókban gazdagokra csakúgy, mint a behozatalra szorulókra, gondoljunk az elmúlt évtized példájára, amikor az áringadozás akár háromszoros is volt, aminek hol az exportőrök, hol pedig az importőrök voltak a nyertesei vagy vesztesei.

A bizonytalanságban egy biztos pont mindig volt: az országokon belüli árviszonyok többé-kevésbé követték a világpiaci trendeket, noha az egyes államok különböző eszközökkel igyekeztek tompítani a nagy kilengések hatásait. Ebbe az általános ármozgási rendszerbe vitt teljesen új színt Orbánék unortodoxiája azzal, hogy nem egyszerűen figyelmen kívül hagyta a piaci viszonyokat, hanem éppen az ellenkezőjét lépte annak, mint ami várható lett volna.

A korábbi magyar kormányok az európai gyakorlathoz hasonlóan úgy kezelték az energiaárak ingadozását, hogy az ellátást végző cégekkel megállapodva szűkebb sávba szorították az ármozgást. Ez annyit jelentett, hogy nem követték automatikusan a világpiaci kilengéseket, azaz a beszerzési árakat sem felfelé, sem lefelé nem érvényesítették teljesen a fogyasztók felé. Ez időnként veszteséget, máskor nyereséget hozott az érintett cégeknek, de ez hosszabb távon kiegyenlítődött.

Ezzel a gyakorlattal szakítottak drasztikusan Orbánék. A nemzetközi áringa éppen jelentősen felfelé lendült ki, amikor előálltak a rezsicsökkentés ötletével, aminek a lényege az volt, hogy a beszerzési áraktól elvonatkoztatva teljes állami árképzést vezettek be, és több lépcsőben önkényesen csökkentették a lakossági áram- és gáztarifákat. Azaz miközben az energiaárak mindenhol felfelé tartottak, nálunk alacsonyabbak lettek, az ebből származó hatalmas veszteséget pedig teljesen a szolgáltatókra, jellemzően külföldi tulajdonban lévő cégekre terhelték.

Ezzel kettős célt követtek: egyrészt politikai hasznot húzzanak a rezsicsökkentési kampánnyal, amivel sikerült is az adóemelésekről és egyéb megszorításokról elvonni a figyelmet, másrészt előkészítették a tervezett államosításokat azzal, hogy egyre nehezebb anyagi helyzetbe kényszerítették az egyetemes szolgáltatást végző vállalatokat. Az eredmény meg is lett, az érintettek egymás után adták el itteni érdekeltségeiket, aminek nyomán az áram- és földgázellátási hálózat nemsokára teljesen állami kézbe kerül.

Időközben viszont fordulat jött a világpiaci árakban: a kőolaj jegyzése mélyrepülésbe kezdett, amit a földgáz is követett. Az olaj ára 2013 óta közel harmadára, a gázé pedig kevesebb mint felére csökkent Európában - ez utóbbit az oroszok akkor ezer köbméterenként több mint 400 dollárért adták, most 170-ért. A beszerzési árviszonyok tehát igazi, piaci alapú rezsicsökkentést tesznek lehetővé, ami az uniós országokban meg is történik. Nem úgy nálunk, ahol a fogyasztói energiaárak két éve változatlanok, holott elvileg akár negyedével csökkenthetők lennének.

Ahogy tehát fentebb szó volt róla, a józan logikával éppen ellentétes a mozgás nálunk: amikor nő a világpiaci ár, nálunk csökken a fogyasztói, amikor pedig zuhannak a külső árak, nálunk minden marad a régiben. Ez az unortodoxia diadala, hosszú idő után ismét sikerült a hatalomnak mesterséges árrendszert létrehoznia, ami pedig korábban sem vezetett semmi jóra.

A különbözet anyagi kockázatát ugyanis az állam viseli, azaz mi adófizetők mindannyian, nem pedig a tényleges fogyasztók a fogyasztásuk mértékének megfelelően. Ez jelenleg annyit jelent, hogy az ellátásban résztvevő állami cégeknél, valamint a kormányközeli közvetítőknél - lásd MET - csapódik le hatalmas, évi százmilliárd forintnál jóval nagyobb nyereség, ahelyett, hogy ez a fogyasztói árban jelentkezne. A Fidesz nem is titkolja, hogy az extraprofitot a választási kampányra tartalékolják, akkor akarnak újabb rezsicsökkentéssel előállni, még abban az esetben is, ha addigra megindulnának felfelé a világpiaci árak.

Az árképzést tehát közvetlen politikai céloknak rendelik alá, ezzel akarnak választókat nyerni. A baj az, hogy csökkenő áraknál ez működőképes, magasaknál viszont visszaüt, és két lehetőség marad: vagy kénytelenek drágítani a gázt és az áramot, vagy vállalni az állami cégek növekvő veszteségét, amelyet persze az adófizetők pénzéből pótolnak. Ez visszatérést jelentene a szocialista idők árkompenzációs rendszeréhez, ami már egyszer életképtelennek bizonyult.

A sajátos, unortodox árképzést Orbánék még az elvileg szabadpiaci területen is érvényesítik: felettébb meghökkentő az a most elfogadott rendelkezés, ami az üzemanyagok jövedéki adójának mértékét a beszerzési árhoz igazítja. Eszerint ha az utóbbi csökken, az adóteher nő, azaz nehogy már a fogyasztó jól járjon, a hasznot itt is az állam fölözi le. Ez aztán az igazi unortodox rezsicsökkentés!


http://www.168ora.hu/itthon/energia-arkepzes-allamositas-vilagpiac-146218.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-06-07 21:05:05, kedd
 
  Álhír:
Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában büszkén kijelentette, hogy idén karácsonyra utolérjük Svájcot, jövő húsvétra az Egyesült Államokat, és, ha ilyen léptékben fejlődünk tovább, akkor 2018-ra utolérjük a sánta kutyát is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigány szülők verték meg a tanárnőt egy pesterzsébeti iskola
  2016-06-07 20:57:19, kedd
 
  Gondolom a kis ártatlan pulya valamit nem kapott meg amit akart igy berendelte a pár (száz) tagu rokonságot... Tipikus cigány megoldás... Ezekkel csak gépfegyverrel lehet szót érteni...
A nácifasiszta tanárnő nem teljesitette a kis cigány őőő izééé roma minden kivánságát igy teljesen jogosan jelent meg ez a pár szimpatikus rokon és vonta felelösségre...
Az átkozott liberálisok meg azért küzdenek, hogy még több olyan iskola legyen, ahol a magyar diákok mocskos cigányokkal járjanak együtt.
Legalább 5-6 évre be kéne zárni az összes résztvevő büdös cigány tehenet. Olaszliszka és Veszprém után már éppen ideje lenne a lincselés tényállását bevezetni a BTK-ba! Nem azt kell vizsgálgatni, hogy a horda melyik tagja ütött pontosan, hanem a lincselés helyszínén 20m-es körzeten belül tartózkodó összes cigányt 10 évre becsukni.
Azok a boldog ötvenes évek az usaban. Mikor gyapoték nem szallhattak fel feherekkel egy buszra. Most is ezt kellene
Ha 600 év kevés volt ezeknek , hogy viselkedésben és kulturáltságban felzárkózzanak akkor még mi a lófaszt várunk??

*********************

Cigánybűnözés

2016. június 7. 19:03

Cigány szülők verték meg a tanárnőt egy pesterzsébeti iskola folyosóján, a kisdiákok szeme láttára

Ököllel arcon vágtak egy tanárnőt az egyik pesterzsébeti általános iskolában tegnap délután - értesült az RTL-Híradó. A feldühödött cigányok falkában támadtak a pedagógusra, akit azzal vádoltak, hogy megverte a gyereküket. Az iskola biztonsági kamerái azonban ilyet nem rögzítettek. A tanárnő megverését viszont igen.

https://youtu.be/s1qthRkDc0g

Forrás: https://kuruc.info/r/2/159853/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fordulat: valódi korrupció állt a kitiltási botrány mögött
  2016-06-07 20:28:42, kedd
 
  Öszödi beszéd ehhez képest ovis mondóka

Mindegy...Vida ténsasszony nem korrupt..Megállapitotta magáról..Az USA-ból meg azért b@ccták ki,,,,mert a Bevándorlási Hivatal is Gyurcsány kottájából játszik,,Ha most próbálkozna bejutni,,Goodfriend biztos protezsálná...:) :) :) :)


*****************************

Fordulat: valódi korrupció állt a kitiltási botrány mögött

ma, 17:17

Mégsem igaz, hogy a kitiltási botrány csak egyetlen kívülálló, senkihez nem köthető simlis vállalkozó hazugsága miatt robbant ki - írja az Index. A bíróság most lesöpörve az ügyészség álláspontját, elsőfokú ítéletében kimondta, a vádlott csak közvetítő és bűnsegéd volt a történetben, és egy valódi 2 milliárdos korrupciós ajánlatot közvetített. De hogy kinek az ajánlatát, nem lehet tudni.

Idén áprilisban kezdődött a kitiltási botrány miatt indított vesztegetési per. Az amerikai Bunge étolajgyártó lobbistája 2014 májusában azt állította: kétmilliárd forintért elintézték volna a cégnek, hogy az étolaj áfáját 27-ről 5 százalékra csökkentsék, illetve hogy a cég egyik versenytársának áfaigénylését visszatartsák. Az Index cikke szerint pedig a bíróság kimondta, hogy T. Viktor nem csak úgy tett, mintha befolyásos ismerősei lennének.

T. közvetítő és bűnsegéd volt a történetben, és egy valódi 2 milliárdos korrupciós ajánlatot közvetített, ezért a Fővárosi Törvényszék nem jogerősen két év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Megbízóját a bíróság nem nevezte meg.

A bíróság szerint az ajánlat valóságtartalmát igazolja, hogy a vádlottal jó barátságban levő tanúnak nem volt oka hátrányos helyzetbe hozni, a vádlottak padjára ültetni T. Viktort. A bíró szerint Tábor ajánlata

olyan konkrétumokat tartalmazott, amelyre csak olyan személynek lehetett rálátása, aki ezzel a gazdasági szegmenssel tisztában van.

T. szerint törvénymódosítással érték volna el a áfacsökkentést, így gyaníthatóan az összeg részben vezető beosztású hivatalos személyek megvesztegetésére kellett volna.

Az Index cikke szerint az ügyész súlyosbításért és letöltendő szabadságvesztésért fellebbezett, a védő pedig elsősorban felmentésért, illetve megalapozatlanságra hivatkozva a per hatályon kívül helyezéséért és új eljárás lefolytatásáért.


http://propeller.hu/itthon/3222908-valodi-korrupcio-allt-kitiltasi-botrany-mogott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőrkézen a féreg
  2016-06-07 20:08:59, kedd
 
  egy agyon integrált, hófehérke!

Szép volt more,nyalom a hangod,te egy igazi férfi vagy...!
Remélem a sitten is értékelik valamennyire,de az igazi kísérlet az volna,ha 8-10 jobb érzésű,ám az ilyen kollégák miatti megkülönböztetést elszenvedők közé bedobnák,és oldják meg azt,amit az anyja elmulasztott.
Esetleg néhány záhonyi szívlapátos,vagy aszfaltozó közé keveredne,átnevelési céllal.

aki az események kapcsán valóban szívni fog, de jó sokat ,az bizony a kerékpáros csajszi. A cigány rég elfelejti a dolgot, lehet közben más miatt elítélik, vagy csak simán ellébecol, az ügyvédei kimossák, mivel Orbán védett népe, ezért semmiféle retorzió nem érheti. A telefonos felvétel véletlenül meg fog semmisülni, a bkv-s kamerákat idővel lecserélni, és az eredeti felvétel elvész, így nem marad bizonyíték. Viszont a csajszi még évek múlva is tanúskodni fog, az X+1-ik tárgyaláson is, és jobb híján őt fogják b.sztatni, ahogy ez nálunk lenni szokott. Lehet, az ő telefonján találnak majd valami nem odaillő dolgot, szintén véletlenül, szóval, vannak itt védelmi eszközök a tarsolyban, bőven. Ez egy ilyen ország.

*******************************


Rendőrkézen a féreg

Posted on 2016-06-07

Elfogták az idős nénit a Keletinél csak úgy kiütő férfit


S. Kálmánt Károly körúti lakásából állították elő ma hajnalban. A gyanú szerint vasárnap délelőtt a 7-es busz megállójában minden előzmény nélkül ütött le egy idős nőt.
Kedd hajnalban, két óra előtt elfogták azt a férfit, aki vasárnap délelőtt a 7-es busz Keleti pályaudvari megállójában minden előzmény nélkül leütött egy idős asszonyt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A támadás után a férfit megvárta az 5-ös buszt, és elment vele. Hiába volt számos szemtanúja az esetnek, senki nem merte visszatartani.
A rendőröknek azonban sikerült azonosítanuk S. Kálmánt, és meg is találták Károly körúti lakásán.
A férfit előállították, ellene súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoznak.

(HVG)
Bal-Rad komm: S. Kálmán, aki Pesten a Károly körúton lakik. Olyan nagyon sok S. Kálmán nem lakhat arrafelé!

http://www.balrad.com/2016/06/07/rendorkezen-a-fereg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Börtön helyett pénzt kap Farkas Flóri és a programja
  2016-06-07 19:57:39, kedd
 
 
Börtön helyett pénzt kap Farkas Flóri és a programja



Bár az Emberi Erőforrások Minisztériuma részletfizetési megállapodásban garantálta az Országos Roma Önkormányzat számára, hogy nem állnak le a Híd a munka világába program kifizetései a szervezet 1,6 milliárd forintos adóssága ellenére, tegnap a tárca már letagadta, hogy lenne ilyen része az alkunak. Az ügyben hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentés született az V. kerületi ügyészségen.

Úgy tűnik, teljes fejetlenség lett úrrá az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi), mi-után tegnap már saját szerződéseiken sem tudtak kiigazodni a tárca munkatársai. Legalábbis erre utal az a sajtó-helyreigazítási kérelem, amit tegnap küldött lapunknak a Balog Zoltán vezette minisztérium. Ebben ugyanis az Emmi megcáfolná annak a részletfizetési megállapodásnak egyes pontjait, amit maga kötött az Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ), és amelynek másolatát közérdekűadat-igénylésünk után lapunknak is elküldött.
A cigány szervezetnek kirívóan méltányos feltételeket kínált a minisztérium. Méghozzá annak az 1,6 milliárd forintnak a visszafizetésére, amit a botrányos Híd a munka világába program szabálytalan pénzköltései miatt követel vissza a kormány az ORÖ-től. A májusban kötött szerződés szerint a roma önkormányzatnak a törlesztés első 11 hónapjában mindössze a teljes tartozás alig több mint 3 százalékát kell megfizetnie, összesen 55 millió forintot, azaz havonta ötmilliót.

A tizenkettedik hónapban pedig a fennmaradó több mint másfél milliárd forintot egy összegben kell törlesztenie. De nem ez az egyetlen figyelemre méltó részlet az alku részletei között. Kiderült az is, hogy a megállapodás ötödik pontja alapján ,,a projekt (Híd a munka világába - a szerk.) további kifizetései a követelés teljes összegének megtérüléséig nem kerülnek felfüggesztésre". Vagyis azután, hogy a minisztérium megállapította, hogy a programban semmilyen szakmai tevékenység nem folyt, és elállt a támogatási szerződéstől, úgy látszik, tovább fizetne a cigány szervezetnek.

A minisztérium szerint ugyanakkor mindez nem igaz. A részletfizetési megállapodásnak ellentmondva azt írták: az egykori Híd a munka világába felzárkóztatási program kapcsán kötött támogatási szerződés megszűnése okán további kifizetések semmilyen formában nem lesznek. Az ügyben többször kerestük az Emmi sajtóosztályát, ám a tárca munkatársai hónapok óta nem elérhetők. Arról érdeklődtünk volna náluk, hogy ha a felzárkóztatási programban további kifizetések nem lesznek, akkor az ORÖ-vel kötött alkuban miért szerepel az, hogy a projekt további kifizetéseit nem függesztik fel.


http://kormanyvalsag.info/borton-helyett-penzt-kap-farkas-flori-es-a-programja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1502
  • e Hét: 7234
  • e Hónap: 18345
  • e Év: 171841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.