Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
5 éve vettük meg a Molt - ennyit bukott az állam
  2016-07-17 23:20:51, vasárnap
 
  2016. július 17. vasárnap

5 éve vettük meg a Molt - ennyit bukott az állam

2016. július 15. péntek 10:22:59

Idén 5 éve annak, hogy az állam bevásárolta magát a Molba, így érdemes egy pillantást vetni az aktuális helyzetképre.

Azt megítélni, hogy megérte-e az államnak bevásárolnia magát a Molba, még 5 év is kevés, hiszen az ilyen volumenű tranzakiók ennél jellemzően sokkal hosszabb távú befektetések. Mivel jelenleg a részvénypakett értékesítésének mégcsak a gondolata sem merül fel a kormány részéről, a következő sorok pusztán egy aktuális állapotfelmérésnek tekinthetők.

2011. július 7-én 1,8 milliárd eurót (részvényenként 84,863 eurót, vagyis 22 463 forintot) fizettünk ki az orosz Surgutnyeftegaznak 22 179 488 darab Mol-részvényért. A forintosítva 498,2 milliárdos üzlettel a magyar állam 21,2 százalékos tulajdonrészhez jutott az energiaipari cégben. Ennél azonban nagyobb részesedéssel rendelkezik az állam, 24,74 százalékkal, ami annak köszönhető, hogy még 2011-ben 2,4 százalékos részesedéshez jutott az állam a magánnyugdíjpénztári vagyon beolvasztásával, és titokzatos módon még 0,8 százalékra tett szert.

A Mol-paketthez tehát részvényenként 22 463 forintos áron jutott hozzá a magyar állam, a cikkünk írásakor érvényes legutolsó záróár 17 420 forint volt (július 13-án). Vagyis a megszerzett paketten az aktuális állapot szerint 112 milliárd forintos (nem realizált) veszteséget lehet kimutatni.

Az egykor 498,2 milliárd forintért megvett részvénycsomagot a jelenlegi tőzsdei jegyzésárak mellett 386,4 milliárdért lehetne eladni, ha felmerülne ilyen a kormányban.



Ezzel párhuzamosan azonban már nyert is valamennyit az állam a tranzakción, tulajdonosként ugyanis részesül az osztalékfizetésekből is. Mivel több részletben jutott hozzá a jelenlegi tulajdonosi hányadához az állam, az osztalékok kiszámításánál csakis az oroszoktól visszavásárolt pakettet vesszük figyelembe. A 21,2 százalék után 2011 óta összesen 54,5 milliárd forintnyi osztalékhoz jutott az állam. A társaság tavalyi eredménye után 10,77 milliárd folyt be a kasszába, és hasonló nagyságrend figyelhető meg a korábbi években is. Ez alól a 2014-es év volt kivétel, akkor kiemelkedő mértékű osztalékfizetésről határozott a Mol-közgyűlése (590 forintról részvényenként), így az állam 13,1 milliárd forinthoz jutott.

Az 5 évre számolt osztalék ellensúlyozza a fent számolt nem realizált veszteséget is, így

a tranzakció a jelenlegi körülmények és az eddigi osztalékok alapján 57,3 milliárd forintos veszteséget mutat.

mfor.hu

http://m.mfor.hu/cikkek/vallalatok/5_eve_vettuk_meg_a_Molt___ennyit_bukott_az_all am.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz háza előtt ne tüntess, mert odabent közpénzt lopnak
  2016-07-17 23:18:01, vasárnap
 
 
A Fidesz háza előtt ne tüntess, mert odabent közpénzt lopnak.
2016.07.15. 09:16

Főleg Orbán Viktor házát hagyd békén, még azt is amelyik nem a nevén szerepel a köztudatban. Ez lehet hogy kastély, kacsalábon forgó nyaraló, a stadionja mellett álló kis hétvégi ház, vagy saját lábon álló családi tulajdon. Figyeld a tiltó táblákat, melyt az Alkotmánybíróság helyezett eléd a jog sajátos értelmezésével. Értsd meg, odabent gyerekek vannak, akiknek a nyugalma, és boldogulása azon múlik, a kedves papa, vagy mama éppen milyen ordas hazugságot talál ki a vagyona növelésére, és azt milyen módszerrel igyekszik eltitkolni előled. Nincs nehéz dolgod ha be akarod tartani a törvényt ami megtiltja számodra a véleményed kinyilvánítását a másik család nyugalma érdekében, csak kövesd a közpénz útját, figyeld a közbeszerzések nyerteseinek névsorát, nézd meg, merre megy a sok támogatás amit munka nélkül osztanak ki egymás között a haveri társaságban. Ne törődj vele az anyagi javakat amelyből olyan jól megélnek az ilyen ingatlanokban éppen tőled veszik el, hogy ezért a maguk érdekében emelik az adókat amit te fizetsz ki, a te jövedelmed tartják alacsony szinten, hogy csak a napi megélhetéssel kelljen foglalkoznod, ez a törvény, azt be kell tartanod.

Ne menj Rogán Antal háza közelébe se tüntetni, mert az folyamatosan tágul, így ott baleset érhet ha nem vigyázol magadra. Hirtelen megjelenik ott egy szoba, vagy garázs, terasz, megtaszít, miközben te gyanútlanul figyeled ez hogy történik, és máris kész a baj. De az sem segít ha a Belvárosból figyeled a Rogán Tóni ház növekedését, mert ott pont akkor tűnik el egy önkormányzati ingatlan amikor a hegyen álló ház növekszik, így beleeshetsz a polgármestersége alatt szerzett javak jegyző által való törvényes ellopásába. Na és a közbiztonság sem jó Rogán Antal közelében, mindenféle alvilági alakok járkálnak hozzá szatyorszám hordva neki a támogatást a háza növeléséhez. És azt is vedd figyelembe ha tüntetsz Rogán " parasztgyerekvagyokénnemurizálok" Tóni már miniszter ellen, neki a szomszédja nyer régóta minden plakátkampányt, ahol üzengetni lehet mindenkinek aki el tudja olvasni most éppen ki az ellenség, aki nem támadja ugyan az országot, de ő sokat keres vele legalább. Az Alkotmány Bíróság döntése szerint a szomszédok nyugalma is fontos dolog, fontosabb, mint a neked ezzel kapcsolatos véleményed, miközben ezek éppen kilopják a szemed.

De a jegybank közelében se menj tüntetni. Meg a te pénzeden vásárolt jegybanki ingatlanok elé se vonulj anyázva, miközben ott a közpénz átalakítását végzik magán vagyonná. Lehet nem is látszanál a magányos tiltakozásoddal a sok Matolcsy unoka testvér mögött, akik hosszú sorban állnak ott a talicskájukkal amivel hazahordják az államdósság csökkentésére hivatott jegybanki tartalék devizanyereségét. De amíg a sorodra vársz, hogy hangot adj a pofátlan lopkodás miatti felháborodásodnak, megtanulhatod egy elmebeteg jegybank elnök nem megszorításra épülő adóemelési trükkjeit a sok általa megalapított oktatási intézmény egyikében, majd ha kész lesz belőle valamelyik. Addig is olvasgathatod a jegybank elnök könyveit, amiből ugyan egy szót nem értesz , de vele sok milliót elloptak már a megírásával, és kiadásával tőled, de legalább nem lett siker egy könyvvásáron sem. Azért ha szellemileg le akarsz épülni a Fidesz kormány szintjére, a könyv arra is kiválóan alkalmas.

Ha Orbán Viktor és a kormánya nem akarja hogy tiltakozz ellene, mindig megtalálja a módját annak ne is tehesd azt meg. Törvénybe csomagolja a közpénz szétosztását a maga javára, hogy azt ne lehessen utána lopásnak nevezni. Így szabadon hozzáférhet már akár a családtag is az adózók által összerakott közpénzhez, nem kell külön megmagyarázni miért mindig ugyanaz a banda nyeri el az állami pénzek túlárazott közbeszerzéseit. Előfordul azonban hogy a Fidesz, vagy a kormány a saját maga által hozott törvényeket képtelen betartani, de az állampolgárra vonatkozóan azt minden körülmények között kötelezően előírja. De ha már odáig ért a gátlástalan élősködésük az ország javainak a szabad felhasználásában, hogy az ellen már a józan eszét használó állampolgár szeretné a nem tetszését kifejezni, akkor ezt a kormány minden esetben szeretné elhallgattatni, vagy minél nehezebben megvalósíthatóvá tenni. Nem szeretné ha kiderülne mennyi embernek nyílt már ki a szeme akik felismerték a politikai céljukat, aminek a hatalom segítségével való meggazdagodásuk a lényege, az ország kárára. Ennek is igyekeznek törvényes látszatot adva gátat szabni a saját érdekükben. Mivel a hatalmi ágak mindegyike a kezükben van, nem kell tartaniuk a felelősségtől, vagy az eljárástól az igazságszolgáltatás részéről. De csendben is szeretnék végezni az áldatlan tevékenységüket. Ehhez pedig az kell, ne ott, és akkor, és úgy mond el a véleményed ahogy azt te szeretnéd, hanem ahogy a hatalom azt engedi neked. Veled bármit megtehet a kormány, de ellene nem szólhatsz semmit, csak ami szerinte megfelelő. Röviden legyél kussban, fogd be a szád, hagyd őket ellopni tőled a jövődet, szülj nekik unokát, legyél közmunkás, fizesd az adót, maradj engedelmesen néma, ők hagy folytassák mit elkezdtek. Mert a törvényeket be kell tartani, ezt számon fogják tőled kérni, ha betartani ők maguk nem is tudják, hiába hozták azt meg a maguk érdekében ellened.


http://banditapolitika.blog.hu/2016/07/15/a_fidesz_haza_elott_ne_tuntess_mert_oda bent_kozpenzt_lopnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így megy tönkre minden abban az országban, ahol szakemberek
  2016-07-17 23:05:18, vasárnap
 
 


Ebben a történetben a legfelháborítóbb az, hogy a szakszervezetek - mert több is van a MÁV-nál - nem hirdettek azonnali általános munkabeszüntetést a két kollégájuk miatt.

Mert egy civilizált országban, ha ez a történet a kirúgásig bezárólag ilyen egyértelmű körülmények között megtörténik, ott minden kolléga sztrájkba lép.
A lelkesek azért, mert a kirúgott kolléga nem hibázott, viszont elvesztette a kenyerét, és nem tudja eltartani se magát, se a családját.
A nem lelkesek de elég okosak meg azért, mert tudják hogy holnap esetleg ugyan ez a történet, ugyan így, velük történhet meg ha nem tesznek semmit.
A maradék 30% meg az egészet nem érti, de megy a nyáj után.

Egy olyan országban, ahol ez a kirúgás kb a halálos ítélettel egyenértékű, ott kétszer gyorsabban kellett volna akcióba lépni a szakszervezetnek mint egy civilizált országban szokás. Ugyan is itt már nem csak a kollektív szerződés felrúgásáról van szó, hanem a társadalom védelméről is! A FELKAPASZKODOTT HÜLYÉK ELLEN!


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// /////////////////////////////


H. A. 2016-07-17

Így megy tönkre minden abban az országban, ahol szakemberek helyett NERtársak ülnek minden állami kulcspozícióban


Dávid Ilona, a MÁV havi 5 millió forintért hozzáértő elnök-vezérigazgatója (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Vasárnap van, nyár van, nő az uborkafa, beszéljünk valami másról. Dehogy politikáról. Tegnap olvastam, hogy két vezető-jegyvizsgálót rúgott ki a MÁV, mivel létszámhiány ­miatt nem indították el a vonatot. A tudósítás szerint az egyikük jelezte, hogy egyedül nem vállalja a vonat indítását, csak abban az esetben, ha leveszenek egy vagont, ugyanis baleset esetén őt vonják felelősségre és a kollektív szerződés is tiltja azt, amit elvártak tőle.

A jegyvizsgáló azt állította, hogy egy 160 méter hosszú szerelvényen hagyták egyedül, márpedig azt egymagában képtelen belátni az elejétől a végéig. Ha kiadja az engedélyt az indításra, miközben valaki még lekászálódik a csomagokkal a lépcsőn, az utast elsodorhatja a vonat, tragédia történhet.

Mit tesz ilyenkor egy igen jól működő, gazdaságos, sikeres állami vállalat? Nyilván nekiáll kommunikálni, ahogyan az elvárható minden olyan szervtől, amelyre a jelenlegi államvezetés rátette a patáját. A MÁV sajtóirodája szerint megalapozatlan, amire hivatkoztak a jegyvizsgálók. Állításuk szerint súlyosan megszegték kötelezettségüket, veszélyeztették a MÁV-START Zrt. jó hírnevét és érdekeit.

A vonat szabályosan és biztonságosan közlekedett volna egy fő vezető jegyvizsgálóval is. Kollégáink csak abban az esetben tartoznak bárminemű felelősséggel, ha saját hibájukból nem megfelelően végzik tevékenységüket - indokolta a vasút a kirúgásokat.

Ha valaki értette ezt a félanalfabétán megírt, értelmetlen, összefüggéstelen érvelést, az előtt megemelem a kalapomat, amit most a viszontagságos időjárásra való tekintettel valami távoli sarokba elhajítottam. Mivel nem vagyok hajlandó készpénznek venni mindent, amit az újság megír, kíváncsi voltam, egy kirúgott alkalmazott valóban lehet annyira hülye, hogy névvel, arccal vállalja az állításait úgy, hogy közben tudja, hogy mindaz amit mond, leellenőrizhetően nem igaz? A hivatkozott kollektív szerződésben ezt találtam:

A fentiekből következik, hogy amennyiben a szóban forgó, 160 méter hosszú vonat nem a MÁV-Start Zrt. kollektív szerződése 9. mellékletének 1.2 pontjában foglalt bármelyik szerelvény, úgy a két jegyvizsgáló szakmai kifogása teljesen jogszerű, elmarasztalásuk és kirugásuk ellenben gyalázatos. Hogy az állami vállalat sajtóirodája mély kussolás helyett kiad egy ilyen közleményt, az súlyosbítja a helyzetet.

Nemrég egy olvasói levélben mutattuk meg, hogy milyen állapotok jellemzik egyébként ezt a vízfejű szörnyet. A vízfejű szörny alátámasztásául jegyzem meg, hogy a MÁV Zrt. menedzsmentje így néz ki:

elnök-vezérigazgató
általános vezérigazgató-helyettes
gazdasági vezérigazgató-helyettes
humánerőforrás vezérigazgató-helyettes
biztonsági főigazgató
nemzetközi kapcsolatok igazgató
jogi igazgató
infokommunikációs igazgató
belső ellenőrzési vezető
kommunikációs igazgató
pénzügyi igazgató
kontrolling igazgató
humánerőforrás gazdálkodási igazgató
operatív HR igazgató
beszerzési stratégiai igazgató
vagyonkezelési és gazdálkodási igazgató
pályavasúti beszerzési igazgató
műszaki felügyeleti és technológiai igazgatóforgalmi üzemviteli igazgató
műszaki lebonyolítási igazgató
+ 6 darab pályavasúti területi igazgató

A MÁV-Start Zrt. (amely a MÁV személyszállítással foglalkozó leányvállalata) cégvezetése pedig így:

1 vezérigazgató
1 üzemeltetési vezérigazgató-helyettes
1 értékesítési vezérigazgató-helyettes
1 gazdasági igazgató
1 humánerőforrás igazgató
1 beszerzési igazgató.

Ebben persze a felügyelőbizottsági, igazgatósági tagok nincsenek benne és kizárólag azért tettem ide, mert miközben a MÁV jó hírnevére hivatkozva rúgnak ki embereket, a budapesti pályaudvarokon a vonatindulások helyett rendszeresen a betöltetlen álláshelyeket olvassák be a hangosbemondóba: pályamunkásokat, szerelőket, jegyvizsgálókat, mozdonyvezetőket keresnek, összesen 780 ember hiányzik a rendszerből. Ha ehhez még a szakszervezet oldalát is fellapozzuk néhány pillanat erejéig, akkor egyenesen leszakad a pofánk.

Amit itt feltétlenül meg kell jegyezni: a kismillió igazgatóval, 5 millió forintos fizetésért körmöt lakkozó vezérigazgatókkal felszerelt MÁV pontos keresztmetszete a honi állapotoknak, egy szelete annak, ami egyébként majdnem mindenhol másutt történik. Ha betartod a szabályokat kirúgnak, ha nem tartod be, akkor azért. Béremelés helyett a dolgozókon spórolnak a hölgyek, urak. Pontosan ugyanolyan pofátlanul szakadtak el a valóságtól, mint az ország vezetése, akiknek akaratából hozzá nem értő, lojális, szervilis dilettánsok egymás hegyén hátán igazgatóskodhatnak.

A dolgozók, szerződések, szabályok lefosva, a vonat nem vár, menni kell neki. Az alulfizetett, agyonhajszolt munkavállaló pedig csinálja, amíg bírja a havi 300 túlórát, aztán feladja. Vízfejék pedig kommunikálnak és a jó hírnevűket fájlalják. Milyen jó hírnév? Az érdekeket értem, a jó hírnevet kevésbé. Ami nincs, azt nem lehet veszélyeztetni. A MÁV szintjén (is) burjánzó munkaerőhiánynak pontosan körülhatárolható okai vannak, de egyenesen gyomorforgató, hogy miután megfizetni nem hajlandóak az embereket még arra is kényszerítik őket, hogy saját nyomorult kis egzisztenciájukat és az utasok életét is kockára tegyék.

Nem az a baj, hogy névtelen, semmihez nem értő seggnyalók 5 milliós fizetésért nem értenek semmihez, hanem hogy a röhejes bérekért munkájukat lelkiismeretesen végző, az utasok testi épségét semmilyen felső utasításra kockáztatni nem hajlandó kisembereket kirúgják. És meg is magyarázzák. Hogy a MÁV jó hírneve és érdekei fontosabbak, mint az utasok biztonsága. Munkaerőhiány van? Hát rúgd ki azokat is, akik jól végzik a munkájukat! Nem logikus? Nem, baromira nem.

Az van, hogy így pusztul el és megy tönkre minden ebben az országban azért, mert szakemberek helyett NERtársak ülnek minden állami kulcspozícióban. A MÁV egy ilyan pénznyelő, veszteségesen működő, csókosoknak megélhetést biztosító, állami vállalatnak csúfolt kifizetőhely. Ahol az egymás hegyén hátán tobzódó, megszámlálhatatlan igazgatóval és a krónikus munkaerőhiánnyal küzdő, gyatra és egyre gyatrább szolgáltatásokat nyújtó cég embereket rúg ki azért, mert az utasok biztonságát fontosabbnak tartják Dávid Ilonák és Csépke Andrások nem létező hírnevénél. Akik nem elég, hogy ötvenszer annyit keresnek, mint egy közönséges jegyvizsgáló, de meg is alázzák azokat, akik még nem hagyták ott a rohadó MÁV-ot. Hát ez megy, így megy.


http://kolozsvaros.com/2016/07/17/igy-megy-tonkre-minden-abban-az-orszagban-ahol- szakemberek-helyett-nertarsak-ulnek-minden-allami-kulcspozicioban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A VILÁG URa
  2016-07-17 22:55:17, vasárnap
 
  2016. július 12., kedd

A VILÁG URA


Várni lehetett, hogy kicsi lesz neki a hazai pálya, hiszen lappangó megalomániájára már régebben felfigyelhettünk.

Ez hajtotta annak idején is, mikor a felcsúti libalegelőn zöldre festett atlétatrikójában a Fradi centerét alakította, meg akkor is, mikor a Hősök terén odaállt az üres koporsó mellé, és elmondta emlékezetes beszédét, melynek hatására az oroszok úgy berezeltek, hogy nem is merték abbahagyni a kivonulást, pedig Magyarország lett volna a cári korona legszebben csillogó gyémántja.
Tudták, hogy velünk megütnék a főnyereményt, esetleg őket ütné meg a guta, de aztán megnézték a kis szőrös Rumcájszot a televízióban és megijedtek, még a végén megkapnák velünk együtt és akkor el lehetne dobni Oroszország Anyácskát.
Így aztán lemondtak rólunk, és azóta egyhangúan tengetik a nagyhatalmi lét szürke hétköznapjait és irigykedve lesik Brüsszel pávatáncosát.

Mi meg boldogok vagyunk, hogy az Úr abban a szerencsében részeltetett bennünket, hogy egy ilyen, nemzetközi méretekben is kimagasló szupersztár kizárólagos tulajdonosai lehetünk.
Persze azzal az apró hibával, hogy miután a világ is igényt tart az ő végtelen bölcsességére, így egyre kevesebb ideje jut ránk, de nem panaszkodhatunk, nem hagyott gazdátlanul bennünket, helytartói gondoskodnak rólunk, hogy a fal adja a másikat.
Ő pedig intézi a világpolitikát, védi az országot a migránsoktól, akik- mint tudjuk - kétfélék: az egyik egy szerencsétlen nincstelen, akit a prérin kell aszalni, mígcsak el nem megy a kedve a migrálástól, a másik az, akinek pénze mint a pelyva, és megvásárolja attól a cégtől a betelepülést, mely megfelelő kezekben van ahhoz, hogy a magánkincstárba is jusson belőle.
Természetesen ennek során a Nemzet Hőseinek, Rogánnak, Lázárnak, Matolcsynak is módja van megnedvesítenie a csőrét, ahogy a neves olasz szakember, Don Massimo Fanucci fogalmazott...

Hamar kinőtte ezt az országot, meg aztán itt már nincs dolga, hiszen Magyarország problémamentes ország, van itt folyó és földje jó, meg vannak pártos honfiak is, de velük nemigen kell számolni, elvannak egymásközt torzsalkodva, arra kell csak odafigyelni, hogy amikor lankad a gyűlölködés, oda kell vetni közéjük egy kis koncot, azon majd megint elmarakodnak darabideig.
Aki világpolitikát csinál, annak elsősorban ellenséget kell választani, mégpedig körültekintően, hiszen az élet harc.
Elsőszámú ellenség Brüsszel, az ellene való harc eszköze a migráns, aki errefelé olyan, mint Columbo felesége, senki nm látja, de remekül lehet rá hivatkozni.
A harchoz szövetségesek is kellenek, erre a visegrádi országok a legalkalmasabbak, melyek közül Lengyelország arról nevezetes, hogy még soha nem volt egységes, állandó belharcaival elérte, hogy a függetlensége úgy bukkant fel időnként, mint a liba feneke, mikor tulajdonosa a meder alján keresi az élelmet.
A lengyel nacionalisták a kétségtelen hasonlóság dacára talán még a mi nacionalistáinknál is ostobábbak, lehet, innen a lelki rokonság.
A csehekkel két dolog köt össze bennünket, egyyik a benga Holubár, akit Toldi kupánvágott, a másik meg a Monarchia, melyben mi akadályoztuk meg, hogy a csehek is olyan jogokkal rendelkezzenek, mint mi, ez elégséges alap a szövetségesi jóviszonyhoz.
A szlovákok imádnak minket államuk fennállásának első percétől, őket ingerli legjobban a magyar nacionalizmus, meg ott van magyar nemzetiség, ettől még külön viszketnek szlovák szövetségeseink, néha teszünk róla, hogy ellenszenvük ne lankadjon, lásd Bős-Nagymaros. meg Malina Hedvig.
Ma ez a csapat harcol Brüsszel ellen, de ha minden igaz, a győzelem után a csehek nekiesnek a szlovákoknak, mi meg a lengyeleknek - hogy mernek helyi hatalomként viselkedni, mikor az egész világ tudja, hogy a magyar szupremácia a térség meghatározó ideológiai axiómája, nem igaz?

De addig még sok víz lefolyik a Dunán, meg a Visztulán, nem is szólva az Oderáról, mely határfolyóként választ el bennünket Európától.
A világpolitikai jelentőségű politikusnak itthon dolga nincs, legfeljebb a felcsúti új sportcsarnok és a királyi vár átépítése jelent még feladatot, de az elvek tiszták: a királyi székhely Budapest lesz, míg Felcsút a magyar Balmoral és a Nemzet Sportjának Fővárosa lészen, ahol lesz a Kancsó Aréna mellett a futballon kívül futópálya, kézilabda, kosárlabda, és új nadrág a Vezérnek, hogy a zsebhoki is magasabb szintre emelkedhessen...
Aki pedig azt gondolja, hogy a stadionokra, sportcsarnokokra fordított és fordítandó pénzekből fel lehetett volna építeni az ország összes iskolájának tornatermét, tanuszodáját, az demagóg.
Kishitűség, kisszerűség - ez jellemzi azokat, akik itt az Unióból való kilépést vizionálják, akik a menekültkérdést elbagatellizálják és nem bíznak Őfőméltóságában.


Fuj, le velünk!


http://www.pupublogja.hu/2016/07/a-vilag-ura.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán a mi Erdoganunk
  2016-07-17 22:52:20, vasárnap
 
  Orbán a mi Erdoganunk

Aki Erdoğan legitimitása mellett tör lándzsát, bár tudja: Erdoğan az igazi veszély a török demokráciára, az vak vagy idióta.


Banánköztársaság | Szerző: Zsebesi Zsolt | 2016. július 16.

Orbán Viktor kormányfő (balra) és Recep Tayyip Erdoğan török elnök

Recep Tayyip Erdoğan török elnök számára isten ajándékaként jött a szombatra virradó éjszaka elvetélt katonai puccs, ha nem maga áll az egész mögött. Az ugyanis nem sokára mindenki számára világos lesz, hogy a katonai hatalomátvétel megakadályozása egy fikarcnyit sem fogja a török demokrácia erősödését szolgálni, hanem éppen ellenkezőleg, a török elnök saját megerősödését arra fogja felhasználni, hogy leszámoljon minden politikai ellenfelével a hadseregben és azon kívül is.

Mindenkit szigorúan meg fognak büntetni, le fognak váltani, börtönbe fognak zárni, aki akadályozhatná Erdoğant céljai megvalósításában, egy elnöki diktatúra kiépítésében, amelyben eddigi, a demokratikus játékszabályokat betartó erőfeszítései nem vezettek eredményre. A hatalom imádatának betegségében szenvedő politikus mellett fellépő tömegek az elfogott katonák tucatjait lincselték meg az éjszaka, de nyilván nem ők fognak majd a leváltott, több mint háromezer bíró helyett kinevezett újak előtt állni, hanem mindazok, akik átlátnak a török elnökön és felismerik igazi célját.

Erdoğan most a demokrácia győzelméről, a legitimen megválasztott elnök és kormány megvédésében történelmi szerepet játszó népfenségről papol, miközben lázasan állítja össze azok listáját, akiket - akár a szó igazi értelmében véve - ki kell nyírni, mégpedig gyorsan, amíg a nép hangulata az elnök mellett kitart. Közöttük lesznek, többek között azok a független médiában dolgozó újságírók is, akik már most is az ítéletükre várnak, arra, hogy a börtönbe vonulhassanak, sokan csak azért, mert egy kurd tüntetésen magasba emelt transzparensek szövegét leírni merészelték a tudósításukban. Nyilván rajta vannak a listán azok az ellenzéki politikusok is, akiknek az immunitását már feloldották, csak hogy bíróság elé lehessen őket állítani ellenzéki tevékenységükért, amit nemes egyszerűséggel a terrorizmus támogatásának minősít a török rezsim.

A nagyhatalmak, az EU és a NATO vezetői annak elkerülése végett, hogy esetleg a puccs támogatói közé soroltassanak, mindjárt a puccs kitörésekor támogatásukról biztosították a ,,legitim" török elnököt és kormányát, ahogy tették azt a múlt század Németországában az ugyancsak legitimen megválasztott Adolf Hitler esetében. Kétsége ne legyen senkinek, hogy a vége ugyanaz lesz, mint akkor, hogy a demokratikus nyugatnak egyszer le kell tennie a garast és választania kell a ,,legitim" diktátor és a demokrácia, a humánus alapelvek és a diktatúra eltűrése között, de akkor - már szokás szerint - túl késő lesz.

Barack Obama és Angela Merkel nyilván azt tette, amit tennie kellett, és kiálltak a jelenlegi ankarai vezetés mellett. Ki-ki a maga érdekeit tartva szem előtt. Berlin a menekült válság megoldására összeeszkábált EU-török megállapodást, Washington az egyik legfontosabb NATO-partnert, az orosz terjeszkedés miatt stratégiai pozícióban lévő Törökországot látta a szemei előtt. Merkel, aki egyébként immár sokadszor bizonyította, hogy az egyik legszélesebb látókörű politikus, nem felejtette el azonnal arra figyelmeztetni Erdoğant, hogy tartson mértéket a puccs kieszelőinek és vezetőinek a megbüntetésénél is. És itt az is szócskán van a hangsúly, mert a német kancellár is tudja, hogy az ostor most elsősorban a török ellenzéken fog csattanni, a puccs jó ürügy lesz a véres leszámolásra mindenkivel, aki nem Erdoğan embere, és igazából a török demokrácia maradékát fogják a következő napokban kínpadra vonni vagy simán az utcán meglincselni.

Mindezek fényében kell értékelni a magyar külügyminiszter első reakcióját, amely szerint “Ha lehet, akkor most még szorosabbra kell fűzni a kapcsolatot Törökország demokratikusan megválasztott elnökével és kormányával". Azzal az elnökkel és azzal a kormánnyal, amely pont ugyanúgy - demokratikus választás útján - jutott hatalomra és pont ugyanúgy, ahogy Orbán Viktor és emberei Magyarországon Törökországban akarja véglegesen felszámolni a demokráciát.

Erdoğan már messzebbre jutott az orbáni úton, és így nem véletlen, hogy Szijjártó külügyminiszter példaképnek és a szoros kapcsolatokra méltónak tartja Ankarát. A magyar demokratikus ellenzéknek ezzel szemben pontosan annak kell neveznie a mai török rezsimet, ami, vagyis véres diktatúrának, amely keményen halad Erdoğan vezetésével az orbáni illiberális modell megvalósítása felé, egyre távolabb kerülve az európai normáktól, ahogyan azt a mi kis Erdogánunk, Orbán Viktor oly szépen megfogalmazni szokta volt.

Az hogy a szombatra virradó ankarai puccs valódi katonai hatalomátvételi kísérlet volt, vagy az események mögött maga Erdogan állt-e, aki ezzel a színjátékkal akart ürügyet kreálni ellenfelei végleges kiiktatásához, talán egyszer majd kiderül, vagy talán soha sem tudjuk meg. Nem is ez a lényeg. A lényeg ugyanis az, hogy aki figyel és nem csak néz, de lát is, annak észre kell vennie azokat a hasonlóságokat, amelyek az orbáni diktatúra és a török diktatúra között mutatkoznak.

És itt nem csak arra gondolok, hogy Erdoğan már régen beköltözött a világ legnagyobb palotájába, amely nagyobb, mint a Buckhingam palota, vagy a Versailles-i kastély a maga 2,8 millió négyzetméterével. Az épületet részben maga az elnök tervezte, a törvények megszegésével egy természetvédelmi területen építtette fel. Nem elsősorban arra, hogy Orbán Viktor is a budai várba készül, amihez védelem alatt álló fákat vágnak ki a Városligetben, és szép nagy várkastély épül a leendő magyar Erdogán számára is, hanem elsősorban arra, hogy volt a török demokrácia történelmében is nem egy olyan pillanat, amikor Erdoğant meg lehetett volna állítani az ámokfutásban, de a török nép és a török ellenzék, az európai módon gondolkodó törökök ezt a pillanatot elszalasztották, vagy - mint a magyar ellenzék - abban reménykedtek, hogy az egyeduralomra törő török Erdoğant - aki egyébként Orbánhoz hasonlóan sokáig országa kormányfője volt - demokratikus úton, választásokon is meg lehet állítani.

Aki most Törökországgal kapcsolatban a demokratikusan megválasztott köztársasági elnök, Recep Tayyip Erdoğan legitimitása mellett tör lándzsát, függetlenül attól, hogy ezzel oltalmába vesz egy, a kígyótojásból frissen kibújt ronda hüllőt, amely hamarosan meg fogja fojtani és el fogja emészteni országa maradék demokráciáját is, az vagy vak, vagy idióta, vagy mindkettő egyszerre. Az erdogáni bűntett nem más, sőt egészen pontosan ugyanaz, mint amit Orbán Viktor fog elkövetni néhány év múlva. Ha a magyar nép ezért ellene kaszára és kapára fog kelni, akkor - ne legyenek kétségeink - Orbánt is védelmébe fogja venni a demokráciában hinni akaró Nyugat-Európa és a formalitások talaján megragadt magyar demokratikus ellenzék, mert utóbbiak úgy fogják gondolni, hogy nem szép dolog erőszakkal eltávolítani a diktátort, ha demokratikusan került hatalomra.

A magyar parlamenti ellenzék egyébként a saját sírját ássa már most is, amikor részt vesz Orbán demokráciát mímelő cirkuszában. A saját fejét teszi a hurokba, de ezt a vezetői nem akarják észre venni. Ők még az akasztófa alatt is azon fognak morfondírozni, hogy szabad-e a szabadságért, az egyenlőségért, a testvériségért, a demokráciáért verekedni, erőszakos cselekedeteket elkövetni, vagy arra másokat felhívni. Ne adj isten, a magyar parlamentet a Bastille példájára lerombolni, ha már csak a Kossuth térre lépés is engedélyköteles, lévén kiemelt nemzeti emlékhely, amelynek megközelítéséhez is a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottságot elnöklő Kövér László előzetes engedélyére van szükség.

Zsebesi Zsolt


http://gepnarancs.hu/2016/07/orban-a-mi-erdoganunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: Törökország sikere példaértékű
  2016-07-17 22:38:28, vasárnap
 
  Másolni akar? Az igazi puccs most kezdődik Törökországban, vagy valójában kamu volt az egész???!!!
Erdogán azt érte el az általa megrendezett puccsal, amit akart: Tisztogathat rendesen... hozzá is kezdett..2745 bírót rúgott ki!!!!!Aki eddig ellenállt ennek az elmebetegnek, azokat elsöpörheti teljesen "legálisan...Szóval, Orbán most nagyon figyel!




http://index.hu/belfold/2013/02/05/orban_torokorszag_sikere_peldaerteku/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahelyett, hogy a hűvösön ülne és azon merengene, hol rontott
  2016-07-17 22:35:28, vasárnap
 
 
Molnár Bálint 2016-07-17

Ahelyett, hogy a hűvösön ülne és azon merengene, hol rontotta el (nem Cilire gondolok)


Nem szívesen lapátolom a trágyát vasárnap délután, de mert a kormányzati moslék-generátor nem pihen, kénytelen vagyok feláldozni magam. Pár órája írtunk arról, hogy ha a miniszterelnök úrelvtársnak menő és vállalható totálisan vállalhatatlan, ciki, gáz, erkölcstelen, korrupt emberekkel körülvenni magát, tegye: jól már semmiképp nem jöhet ki a dologból. Sem ő, sem a pártfogoltja(i).

Ez a cikk következésképpen nem Rogán Antal viselt dolgairól szól, csak annyiban kapcsolódik az okfejtéshez, hogy ma történetesen ő a szolgálatos félrevezető, kábító, uszító szócső. Ahelyett, hogy a hűvösön ülne és azon merengene, hol rontotta el az életét (nem Cecília asszonyra gondolok, pedig mekkora felkapaszkodott celeb már), a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában kedélyesen enyeleg a mikrofonállvánnyal.

Ezek szerint a Habony Művek úgy gondolja, hogy ha a kormány egyetlen, lakossági ópiumként funkcionáló témája könyököl ki a száján, talán még mindig jófiúként lehet eladni a messziről bűzlő, romlott árut. Az országot letelepedési kötvényenként, áron alul értékesített ingatlanonként és kenőpénzes zacskónként herdáló, műparasztnak született maffiózót. (A mű a pejoratív, nem a paraszt.)

Mivel a mikrofonállványok azért vannak, hogy hagyják kibontakozni a kibontakoznivalót, Rogán mondhatta a magáét. Most kivételesen erre korlátozom a mondanivalómat és eltekintek a korrupt f*szparaszt propagandaminiszter későbbi sajtótájékoztatójától, ahol megismételte az egybitesek kedvéért a már elmondottakat, még sorosozott egyet, dobálózott az Európára potenciálisan rászabaduló migránsok millióival és csak Magyarország, népszavazás, csak a Fidesz, hajrá magyarok.

Rogán állításai:

Apropó nizzai terrortámadás: Brüsszelnek el kellene gondolkodnia azon, hogy radikálisan megváltoztassa a jelenlegi európai menekültpolitikát, és megállítsa a bevándorlást, mert a mostani hozzáállás ösztönzi azt.
Európa jelentős részén az emberek szembefordultak a bevándorlással, de úgy tűnik, hogy Brüsszel nem akarja meghallani az emberek hangját.
Nyugat-Európának nem sikerült integrálnia a bevándorlókat, ezért nem még több migránst kell behozni Európába, hanem meg kell állítani a migrációt.
Az európai uniós tagállamok közül Magyarország az első, amely hajlandó figyelembe venni az emberek véleményét, ezért lesz október 2-án népszavazás, amelyen arról dönthet az ország, elfogadja-e Brüsszel ultimátumát.
Magyarország az európai határok egyik legerősebb őrzője, nálunk lehet a legnehezebben átjutni a határon.
A menedékkérelem benyújtásának van hivatalos módja, de az érkezők 90 százaléka nem jogosult a kérelem beadására sem a magyar törvények, sem az európai jogszabályok szerint.

Nehezen tudok eltekinteni attól, hogy ez a sötét, alvilági emberekkel közelebbi és távolabbi kapcsolatot ápoló hihetetlen gátlástalan tahó legfeljebb beismerő vallomás céljából nyithatná ki a pofáját vasárnap délelőtt. De ha már ez jutott, hogy kábít. Nem ártott volna egyeztetni a propaganda más elemeivel, mielőtt a nizzai terrortámadásról ugatna a mára beosztott nyomorult. Nem arról volt szó, hogy az elkövető nem volt semmilyen dzsihadista szervezet katonája, vagyis azt jelenti, bárkiből lehet terrorista, csak elhatározás kérdése? Nem azt mondta a Migráns1-re behurcolt kormányzati szagértő, hogy az Iszlám Állam azzal, hogy a saját soraiba emelte a merénylőt, propagandának használhatja fel a történteket. Akkor milyen terrortámadás, te másik szerencsétlen?

Reménytelennek látszik, de ahányszor migránsoznak és kongatják, verik, rúgják félre a vészharangot, annyiszor fogjuk leírni és szájbarágni a csirkefarhátért és rezsicsökkentésért szurkoló, vagy esetenként a polgári jóléttől kettőig nem látó hívek okulására a tényeket.

Igen, a magyaroknak joguk van beleszólni abba, hogy kikkel akarnak együttélni és kikkel nem. Mint ahogy abba is kötelező lett volna beleszólniuk (ha a kormányuk nem szarta volna le magasról a fejüket), hogy Rogán Antal kinek árulja az országot letelepedési kötvényenként, kiket fogad be jó pénzért. Hogy akar-e olimpiát, Várba költözést, paksi bővítést, betontengert a fák helyére, iskola helyett stadiont, vagy súlyos milliárdokért akar-e népszavazni valamiről, ami nincs. Az nem beleszólás és nem a problémák érdemi megbeszélése, hogy hazug, manipulatív, pillanatnyi hatalmi érdekeket kiszolgáló, populista, mások lejáratására irányuló negatív indulatokat gerjesztünk.

Nem, nem létezik kényszerbetelepítés, ez kizárólag a magát túlszipogott vitrinőr torz agyának szüleménye! Senki nem kényszerít semmit az országra, Rogán, Kósa, Németh, Kovács, Lázár, Orbán, Szijjártó, Kövér, Hollik, Tuzson súlyos hónapok óta következetesen hazudik. A magyar kormány, a Fidesz és a KDNP naponta félretájékoztatja a társadalmat, elferdíti és manipulálja a valóságot.

Attól, hogy a Fidesz és külön Rogán képtelen kiejteni a száján a menekült szót és szakmányban migránsozik-bevándorlózik-terroristázik, az igazság az, hogy ezek az emberek, akik ellen ma már kizárólagos kormányprogram formájában uszít az állampárt, éppen terroristák, korrupt, hataloméhes, elmeháborodott diktátorok elől menekülnek felperzselt, felégetett, tönkrevágott országokból. Európában nem a menekültek követnek el terrorcselekményeket, hanem az ISIS megbízásából, többnyire legálisan, útlevéllel, célzottan merényletek elkövetésének okán érkező nem európai polgárok, vagy az adott országban már hosszú ideje élő, korábbi bevándorlók akárhányadgenerációs leszármazottai.

Az október 2-ára összekürtölt népszavazás demagóg, okafogyott, értelmetlen pénzkidobás (nem a Rogán zsebére megy, hanem az országéra), ráadásul senkit nem kötelez semmire. Az a kormány, amely az összes migrációs döntést (kerítés, uszítókampány, üzengetés, kényszernépszavazás) a társadalom véleményének kikérése nélkül hozta meg, aki azt szavaz meg magának a parlamentben, amit akar, az nem a magyarok álláspontjára kíváncsi, hanem választásilag kampányol és kapaszkodik a hatalomba.

Az, amivel kapcsolatban habzó szájjal uszít Rogán és tetszőleges fideszes, nem létezik és teljesen másról szól, mint amiről pofáznak. Az Európai Unióban nincsen döntés erről a kérdésről, javaslatok vannak, amelyeket szintén lehet köpködni, de azok semmiféle kényszerről nem szólnak. Nem véletlen, hogy a Fidesz páros lábbal szállt bele saját emberébe, Navracsics Tiborba, amikor világossá tette: az Európai Unió semmilyen értelemben nem zsarolja Magyarországot, szó nincs ilyesmiről; nincs kötelező betelepítési kvóta; a magyar Üzenjük Brüsszelnek-kampánya nehezen értelmezhető. A szintén napi szinten gyalázott Angela Merkel már hónapokkal ezelőtt világossá tette: nem fognak kötelező kvótát javasolni, ellenben önkéntes kvóták megállapítására sor kerülhet. Vagy nem. Ebben a pillanatban erre sem lehet mérget vetni.

Pofázni könnyű, de az integráció lassú, nehéz, sok helyen valóban tökéletlenül végrehajtott folyamat, ezzel érvelni és ezt szemrehányi primitív húzás. Egy olyan ország részéről főleg, amelynek nem kellett szembe néznie soha azzal a problémával, amivel Nizzában, Brüsszelben, Párizsban azoknak, akik ennek ellenére sem óbégatnak, riogatnak reggeltől estig, mint Rogán. A terrorveszélyt nem a menekültek száma növeli, legfeljebb a beengedett emberek nem megfelelő szűrése. Integrálni egyebek mellett úgy lehet, hogy segítjük az újonnan érkező, segítségre szoruló embereket, nem a vasvillával várjuk őket a határon, nem alázzuk meg őket, ahogy erőnkből telik, nem sajnálunk tőlük egy rohadt mobilvécét és tisztességes eljárásnak vetjük alá őket.

De Rogán és bandája nyilván nem integrálni akar, hanem lopni, lopni, lopni. Azt meg úgy lehet a legnyugodtabban, ha háború van. Ha üzengetünk, kamunépszavazunk. Aki a vasárnapi boltzárról szóló ellenzéki népszavazási kezdeményezést gyáva volt átengedni és kopaszokkal védte magát, az csak olyan népszavazási kezdeményezést támogat, aminek nem kétséges a kimenetele. Amit ő maga kezdeményez. Ez a népszavazás a Fidesz politikai érdekeit szolgáló hazai manipuláció, amire kurva sok pénzt elköltenek és amivel együtt/ami nélkül minden ugyanúgy megy a maga útján az Unióban, mint eddig.

A Fidesz úgy üzenget Brüsszelnek, hogy katonái Brüsszelben szívják a levegőt és veszik fel a fizetésüket. Aki képes volt a száján kiejteni, hogy a demokratikusan megválasztott Erdogan nevű diktátort támogatja, az vegye tudomásul: Magyarország része (egyelőre) az EU-nak, Brüsszelben megválasztott képviselői révén van jelen, nem kívülálló bírálója, hanem alakítója a történéseknek, ott csak olyan intézkedéseket hozhatnak, amelyeket az oda delegált anyák és atyák többsége demokratikusan elfogad. Innentől kezdve nincs miről beszélni.
Illetve de. Beszélni fogunk ezután is arról, hogy miközben nincs az a menekült, aki Magyarországra akarna jönni, Magyarország kormánya 1297 önkéntesen befogadandó menekült mögé bújva lopja tovább az országot. Nincs nagyobb veszély pillanatnyilag, mint a bársonyszékekbe kapaszkodó, Rogán-féle sötét és korrupt figurák, akik az emberek legalantasabb ösztöneivel, félelmeivel, érzéseivel szórakoznak. Következmények nélkül. Minél tovább csinálják, annál kevésbé lesz mit ellopni. Ezek az emberek közösen elérték, hogy Magyarország Európa leggyengébben teljesítő országa legyen, ahonnan évek óta menekül, vándorol az értékes munkaerő.

Cserébe Rogán Antal és a Fidesz tízszer annyi gazdasági bevándorlót szabadított rá Magyarországra és Európára, mint amennyiről átmenetileg gondoskodnia kellene. Az Európát féltő Fidesz pénzért árusítja ki Európát. És benne Magyarországot. 4 millió magyar tántorog a szegénység szakadékának szélén, ők 5-10 milliárdokért népszavaztatják a birkát a semmiről. Nincs nagyobb veszély Európa stabilitására, mint az ilyen bennszülöttek, akiknek semmi sem drága az örök hatalomért. Úgy jártak, mint a gorilla. Aki felemelt egy akkora követ, hogy nem tudta letenni. Ezek meg már annyit loptak, hogy nem tudják abbahagyni. Itt egyvalaki van, aki évek óta süket a magyarok hangjára: a Fidesz-KDNP nevű kormánypárt.


http://kolozsvaros.com/2016/07/17/ahelyett-hogy-a-huvoson-ulne-es-azon-merengene- hol-rontotta-el-nem-cilire-gondolok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Török Monika: Javaslat
  2016-07-17 21:35:05, vasárnap
 
  Török Monika: Javaslat

2016/07/16

Olvasom, hogy focistáink az EB-n való szereplésért - amelyért én is gratulálok! - fejenként 50 millió forintot kapnak.
Olvasom, hogy egy gyermek hospice-házban kikapcsolják a villanyt, mert nem érkezett meg az államtól a megígért 5 millió forint.
Ez ugyanabban az országban, egyidőben történik.
Azt gondolom, nagyon jelentőségteljes és erős gesztus volna, ha a focistáink - akiknek még most is gratulálok - felajánlanák a jövedelmük egy részét a haldokló gyerekeknek.
Azt is gondolom, hogy egyszerűen csak szólni kell nekik.

Nem hiszem, hogy bármit bárkinek magyaráznom kellene.
És nem, nem demagógia.
Egy Ronaldo megteheti. Sportember.
Szerző: Török Monika


http://huppa.hu/torok-monika-javaslat/
Forrás: Huppa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Játékfüggő oligarchák, kaszinókirály és a félkarú rablók ors
  2016-07-17 21:23:04, vasárnap
 
  2016. 07. 17. 11:59

Játékfüggő oligarchák, kaszinókirály és a félkarú rablók országa

Most kapaszkodjon bele az asszonyba, karfába, húzza meg a fröccsöt alaposan, mert nagyon meg fog lepődni: a sportfogadások milliárdos piaca is Andy Vajnáékhoz vándorol át.
Annyira tombol a játékkedv, hogy aligha marad állami monopólium a sportfogadás. Legalábbis ezt rebesgetik szakmai körökben, ahol Andy Vajna és Garancsi István online kaszinóját várják - írja a Hvg.hu.

A Szerencsejáték Zrt.-nek 2015-ben már 350 milliárd forint árbevétele volt. Szakértői becslések szerint ehhez jön még mintegy 100 milliárd forint, amely az illegális távszerencsejátékokra (az online sportfogadásra és az online kaszinókra) megy el, és tavaly már 30 milliárd forintos forgalmat produkáltak a legális kaszinók is. Utóbbiak mindössze négy-öt embernek hoznak profitot, amelynek az összege együttesen már közelíti az állami Szerencsejáték Zrt. nyereségét.

És ez még csak a kezdet. Hiszen az öt budapesti kaszinó felett regnáló filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna már több finn és svéd játékfejlesztő céggel kötött szerződést.

De ismert tény, hogy Garancsi István birtokolja a soproni kaszinót. Ennek koncessziós joga január óta ugyancsak kiterjed arra, hogy interneten is működjön. Márpedig a távszerencsejáték még a hagyományos kaszinóknál is jobban fial, hiszen térben és időben kötetlen műfaj.

A lap szerint egyszerűen nem történt más, mint hogy több tízezer vállalkozás helyett most fél tucat jár jól, miközben az államnak sincs több bevétele. Hogyan is lenne, ha a kormány még a kaszinókért fizetendő koncessziós díjat is leírhatóvá teszi a játékadóból?

Sokáig emlékezetes marad Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, online pénztárgépek telepítésére adott válasza: eszerint a játéktermek esetében jobbak a papíralapú bizonylatok és a kaszinók saját videófelvételei, mint a pénztárgépek.
Nem bízzák a szerencsére: átlátszó kettős mérce, magától az államtól
Nehezen indokolható, hogy a több száz milliárd forintos forgalmat lebonyolító, és ennek csupán a töredékét adózó kaszinó üzletágban miért nem kötelező az, amit minden tisztességes vállalkozó számára előír az állam - mondta egy korábbi sajtótájékoztatóján Hegedűs Lorántné.

sd

A jobbikos politikus áprilisban Andy Vajna kaszinóbirodalmát érintő kiváltságok és anomáliák ellen tiltakozott: egy NAV-kompatibilis, online pénztárgépet szeretett volna felajánlani a kaszinó számára, melyet a helyszínen kívánt átadni az alkalmazottak valamelyikének.

"Reméljük, hogy legalább annyi örömet fog okozni nekik, mint egy fodrásznak, egy taxisnak, vagy bármilyen olyan embernek, akinek kötelező használni az online pénztárgépeket"

(a pénztárgép átvétele elől természetesen elmenekültek a biztonságiak)
Kiszervezik a szerencsét az oligarchaszektorba
A már csak magánembereket tömörítő Szerencsejáték Szövetség elnöke, Schreiber István úgy véli, nem véletlen, hogy nem hagyták meg a kaszinókat az állami szerencsejáték-szervezőnél. A Szerencsejáték Zrt.-ből sokkal nehezebb kivenni a pénzt - bár reklámköltéseinek irányításával ez sem lehetetlen.

Az állami vállalat 2014-ben hiába pályázott hét kaszinókoncesszióra, egyet sem nyert el, tavaly novemberben pedig még a kisebbségi részesedésétől is megvált a soproni kaszinót üzemeltető cégben. Így a budapesti Tropicanában ma már Vajna üzemelteti a nyerőgépeket, Sopronban pedig immár Garancsi.

A sportfogadás lehet a következő falat az oligarchák számára, ezt rebesgetik azok, akik azt is látják, hogy Orbán Viktor kormányfő Garancsival együtt röpködött a foci-Eb mérkőzéseire az OTP különgépén.

Az állam jelenleg lemond annak a százmilliárd forintra taksált összegnek az adójáról, amelyet illegális távszerencsejátékra költenek a magyarok. Merthogy költenek, az biztos, de ez a pénz egyelőre szőröstül-bőröstül külföldre vándorol. Élénk a határ menti forgalom is, Romániában például szerencsejáték-automatákkal várják a kocsmákba betérőket.


http://alfahir.hu/jatekfuggo_oligarchak_kaszinokiraly_es_a_felkaru_rablok_orszaga
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parádésabbra sikerült a kölni szilveszteri buli, mint azt ed
  2016-07-17 21:20:45, vasárnap
 
  Parádésabbra sikerült a kölni szilveszteri buli, mint azt eddig gondolták!


Posted on 2016-07-17


Sokkal durvább lehetett a kölni szilveszter

Erőszakos közösülés is történhetett Kölnben a szilveszter éjjel nők ellen tömegesen elkövetett támadások során hétvégi német sajtójelentések szerint.
A beszámolók alapján az észak-rajna-vesztfáliai tartományi gyűlés (Landtag) vizsgálóbizottságának legutóbbi ülésén a Lobby für Mädchen nevű, lányokat és fiatal nőket segítő egyesület koordinátora, Frauke Mahr elmondta, hogy két erőszakos közösülésről is tudnak.
Az áldozatok januárban jelentkeztek náluk telefonon, egyikükkel csak egyszer beszéltek, a másik viszont még mindig a kliensük, rendszeres támogatásra, tanácsadásra szorul. Elmondásuk szerint mindkettejüket a kölni főpályaudvar előtti téren erőszakolták meg szilveszter éjjel. A szégyenérzet miatt egyikük sem tett feljelentést.


Az egyik áldozat arról számolt be, hogy a tömegben elszakadt a barátaitól és egy csoport férfi körbevette. A támadók egymás között lökdösték, majd leteperték és megerőszakolták. Az elkövetőt egy rendőr rángatta le a 18 éves áldozatról, aki sokkos állapotban elmenekült. Később sérüléseit kezelni kellett kórházban, ahol megállapították, hogy terhes. Az áldozat nem tudta megállapítani, hogy mikor esett teherbe. Végül a terhesség megszakítása mellett döntött.
A sajtójelentések szerint a parlamenti vizsgálóbizottságot meglepte az egyesület munkatársának beszámolója, mert ilyen esetről nem tudtak. Az eddigi adatok szerint a szilveszteri támadások többsége szexuális kényszerítésnek minősülő molesztálás, és ugyan vannak áldozatok, akik azért tettek feljelentést, mert a támadók ujjal behatoltak valamely testnyílásukba, ami már nemi erőszaknak számít, de úgynevezett befejezett erőszakos közösülésről nem készült feljegyzés.
A Kölnische Rundschau című helyi lap és a Rheinische Post című tartományi lap szombaton egyaránt arról számolt be, hogy a vizsgálóbizottság az új információk nyomán első lépésként újra áttekinti a rendőrség szilveszteri tevékenységét, hogy megtalálják azt a rendőrt, aki a földre tepert áldozat segítségére sietett, és meg akarják hallgatni az egyesületnek az áldozattal kapcsolatban álló munkatársát is.
Szilveszter éjjel Kölnben, Hamburgban és több más nagyvárosban tömegesen követtek el nők sérelmére szexuális zaklatást és lopást. Az elkövetők a hatóságok szerint többnyire észak-afrikai férfiak voltak, akik csoportosan körbevették, molesztálták és meglopták az áldozatokat. A 16 német tartomány közül 12-ben történtek ilyen bűncselekmények.
A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) kimutatása alapján több mint 1200 nő ellen követtek el szexuális bűncselekményt szilveszter éjjel nagyvárosok közterein, az elkövetők száma pedig meghaladhatja a kétezret. Azonban csak 120 feltételezett elkövetőt sikerült azonosítani és eljárás alá vonni, és azzal kell számolni, hogy számos esetet már nem lehet feltárni - mondta a napokban Holger Münch, a BKA elnöke a Süddeutsche Zeitung című lapnak.
(propeller)
Bal-Rad komm: “...Az elkövetőt egy rendőr rángatta le a 18 éves áldozatról..." - és tovább ballagott! Nem ütött, nem lőtt, nem tartóztatott le!
Most EZT A RENDŐRT KERESIK! Az meg bolond lenne jelentkezni! Nem akar magának bajt. Polkorrektségből származót. Hallhatott már néhány történetet az utóbbi időben!
-Mondjuk amúgy az “áldozat" is jóféle firma lehet! NEM TUDJA MIKOR eshetett teherbe?!
A cikk illusztrálásául szolgáló felső kép viszont félelmetes! Nekünk-MAGYAROKNAK FÉLELMETES! Ugyanis az BUDAPESTEN KÉSZÜLT, 2015 szeptemberében. Ezen is migránsok gyepálnak valakit. BUDAPESTEN! Egy osztrák lap fedte fel a titkot!


http://www.balrad.com/2016/07/17/paradesabbra-sikerult-a-kolni-szilveszteri-buli- mint-azt-eddig-gondoltak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1475
  • e Hét: 4577
  • e Hónap: 15688
  • e Év: 169184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.