Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Álhír:
  2016-07-19 21:39:55, kedd
 
  Álhír:
Pintér Sándor vezetésével szolidaritási küldöttség utazott Törökországba, hogy egyesítsék a demokráciáról és a sajtószabadságról szerzett tapasztalataikat. A különrepülőgépen helyet foglaló Tállai András egy festményt adott át Erdogan elnöknek, amelyen Dugovics Titusz és Jumurdzsák baráti kézfogása látható. Az átadási ceremóniát G. Fodor Gábor a ,,Gólya, gólya gilice" kezdetű dalocska eléneklésével tette igazán meghatóvá.
A magyar delegáció védelméről az Infinity Kft. világítómellényes kopasz legényei gondoskodnak.
A két ország küldöttsége a megbeszélések végeztével közös nyilatkozatban állt ki Nicolae Ceaușescu mellett a román forradalmi eseményeket illetően.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csalással szerezte doktoriját Erdő Péter húga?
  2016-07-19 21:35:18, kedd
 
  Csalással szerezte doktoriját Erdő Péter húga?

Éveken keresztül úgy vezette a váci katolikus főiskolát Fülöpné Erdő Mária, Erdő Péter bíboros húga, hogy nem felelt meg a rektori pozícióhoz szükséges feltételeknek.

Szlovákiában szerzett doktoriját csak tavaly nyáron honosíttatta, de maga a disszertáció is aggályos. Az ügyben sok kérdés tisztázatlan. Az alapvető jogok biztosa most arra szólította fel az oktatásért is felelős minisztert, adjon érdemi tájékoztatást.

Lényegében semmi mást nem tett, mint szóról szóra újrahasználta egy korábbi dolgozatát, itt-ott változtatott a dátumokon, majd doktori disszertációként benyújtotta, megvédte és doktori fokozatot is kapott érte Fülöpné Erdő Mária, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) jelenlegi rektora. Több mint egy hét telt el azóta, hogy a Népszavának több, az intézményben tanító oktató és iskolai dolgozó is beszámolt a katolikus főiskola falai közt uralkodó "áldatlan" állapotokról (oktatás minőségének romlása, hallgatók számának csökkenése, autokratikus vezetési stílus, indokolatlan kirúgások). Kérdéseinkre - mint például hogy az oktatók miért nem kapják meg a jogszabályban előírt béremelésüket - mindmáig nem kaptunk választ sem az iskolai vezetéstől, sem pedig a fenntartó váci püspökségtől.
Szabálytalan? Nem számít!

Ugyanakkor megkereste lapunkat Rostás Rita, az AVKF egykori rektorhelyettese, hogy beszámoljon a rektorasszony különös fokozatszerzéséről. Rostás 2013-ban hagyta ott az intézményt, miután tudtán kívül több jogszabályellenes intézkedés született; például egy az egyben meg akarták szüntetni a pszichológia szigorlatot, holott ez csak szenátusi határozattal lehetséges (ami nem állt rendelkezésre), és nem azonnal, csak felmenő rendszerben. Amikor ezt szóvá tette, annyit mondtak: "nem számít". Ahogy korábban az iskola dolgozói, Rostás Rita is beszámolt arról, gyakran érezte úgy, hogy Erdő Mária azt hiszi, bármit megtehet, mert testvére - Erdő Péter bíboros - mögötte áll. A rektorhelyettes számára az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a rektornő e-mailben mindenkit elküldött szabadságra, majd nem sokkal később többekhez - így a rektorhelyetteshez is - egy újabb üzenet érkezett. Erdő Mária ebben már arról írt, hogy kinek milyen munkát kell elvégeznie - a szabadság ideje alatt.

Nem sokkal távozása után jutott tudomására, hogy egykori főnöke nem is ülhetne a rektori székben: Erdő Mária 2011-ben szerezte meg doktoriját a már említett módon a szlovákiai Rózsahegyi Katolikus Egyetemen, 2012-ben választották meg rektornak. A doktori honosítására azonban csak tavaly nyáron került sor, ami lényegében azt jelenti, hogy a rektorasszony évekig úgy vezette az AVKF-et, hogy a pozíciójához szükséges feltételeknek nem felelt meg. Rostás Rita kezdeményezte a honosított doktori visszavonását, mert miután a dolgozatot nagy nehezen sikerült megszereznie, egyértelművé vált, hogy szinte semmilyen új kutatási eredményt nem tartalmaz, Erdő Mária gyakorlatilag a teljes szöveget egyik 2002-es munkájából emelte át. Az anyagot úgy próbálta "frissíteni", hogy az irodalmi jegyzékben felsorolt művek kiadási dátumát átírta, ugyanakkor arra már nem figyelt, hogy az önkényes változtatásokat a lábjegyzetekben is mindenhol kivitelezze, így akadnak eltérések. Egy könyv esetében előfordult, hogy a kiadását 2007-re dátumozta, holott a mű kiadója akkor már nem is létezett.
Törvényes, de nem etikus

Rostás Rita a doktori ügyében 2014-ben kereste a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottságot, ahonnan azt a választ kapta, hogy a bizottságnak "nem feladata a felsőoktatási intézmények akkreditációja kapcsán a miniszteri hatáskörbe tartozó jogi aktusok törvényességi felülvizsgálata". Kereste az Országos Doktori Tanácsot is, ők azt írták, nincs jogszabályi felhatalmazásuk a doktori cím használata jogosultságának elbírálására, keresse az Oktatási Hivatalt (OH), mert a honosítási eljárásokról ott vezetnek nyilvántartást. Rostás Rita ezt is megtette; az OH azt válaszolta, hogy ilyen nyilvántartás nincs, kérdésével pedig keresse közvetlenül az érintettet. Erdő Mária azonban, a főiskola más vezetőivel egyetemben minden kínos kérdés ügyében "szent hallgatásba" burkolózik, a sajtó kérdéseire sem hajlandóak válaszolni.

A volt rektorhelyettes ekkor az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) fordult, s egy nyílt levelet is közzétett, külön Balog Zoltán humánminiszternek címezve. Ebben azt írta, félő, hogy miniszter csak a formális jogi követelmények teljesülését vizsgálhatja, tartalmi kérdésekben nem foglalhat állást. "Aki a tartalomról véleményt mondhat, annak nincs jogszabályi felhatalmazása, akinek pedig jogszabályi felhatalmazása van, az a tartalmat nem vizsgálja? Innen egyenes út vezethet a politikus berkekben gyakran hangoztatott felmentő mondathoz: törvényes, de nem etikus. Jó lenne, ha a felsőoktatás, ami a jövő nemzedék erkölcsi értékítéletének kialakításáért felelős, nem süllyedne erre a szintre. Tisztességes célként tűzzük ki azt, hogy ami nem etikus, az nem elfogadható" - fogalmazott.
Intézkedjen a miniszter!

Rostás Rita egyebek mellett arra szeretett volna választ kapni, lehet-e úgy érvényes a doktori fokozat Magyarországon, hogy a szerzőnek egyetlen lektorált folyóiratban sem jelent meg cikke a kutatásáról, illetve hogy kimeríti-e a hamisított adatok használatának tényállását, ha egy szerző számos esetben megváltoztatja az irodalmi hivatkozások évszámát, és saját, több évvel korábbi, belső kiadványban megjelent munkáját szinte szó szerint felhasználja doktori dolgozatában. Az Emmi hónapokkal később érkezett levelében nem adott konkrét válaszokat, több kérdést figyelembe se vettek, azt viszont megírták, Erdő Máriát tájékoztatták arról, hogy "a jogszabályi feltételek érvényesülése érdekében" a honosításra irányuló eljárást kezdeményeznie kell. Így sikerült a doktorit tavaly júliusban honosíttatni.

Mivel az Emmi második nekifutásra sem adott teljes körű tájékoztatást az ügyben, az AVKF egykori rektorhelyettese az alapvető jogok biztosához fordult. Székely László ombudsman most júniusban adta ki állásfoglalását; megállapította, hogy mivel a minisztérium válasza nem tartalmazott érdemi megállapítást - illetve az érdemi válasz mellőzésének indoklását -, és az egy hónapos ügyintézési határidőt is jelentősen túllépte, "a jogbiztonsággal, a petíciós és a tisztességes hatósági eljáráshoz való joggal összefüggésben visszásságot okozott". Székely László felszólította Balog Zoltán humánminisztert, intézkedjen az ügyben valamennyi megválaszolatlan kérdéssel kapcsolatos tájékoztatás megadásáról, és hogy a jövőben a közérdekű bejelentések intézése során fokozottan ügyeljen a vonatkozó előírások maradéktalan betartására.


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1020712844650456&id=7698440 53070671&substory_index=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kenderkötéllel való akasztás függőséget okoz
  2016-07-19 21:30:22, kedd
 
  SÁNDOR GYÖRGY HUMORALISTA

- A kenderkötéllel való akasztás függőséget okoz

- A kisbaba olyan, mint a Nescafé. Könnyű megcsinálni és egész éjjel ébren tart

- A második házasság az optimizmus győzelme a tapasztalat felett

- Az embernek három korszaka van: ifjúság, felnőttkor és a "remekül nézel ki"

- Az élet olyan tragikus, Az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén

- Az öregségnek két fő tünete van: Az egyik a memóriazavar, a másikat elfelejtettem

- Becsaptam egy ajtót. Azt mondtam neki, hogy nyitva van

- Ha három madár lennék, látnám magam felülről, amint magam után repülök

- Hatalmas kagylógyűjteményem van, amit csak úgy elszórva tartok a világ tengerpartjain. Talán már láttad

- Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki

- Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát

- Ma reggel arra ébredtem, hogy már nem alszom

- Miért ülsz ilyen egyenesen? Nyilván tartásod van?

- Neked, mint kívülállónak mi a véleményed az intelligenciáról?

- Nem szabad vizet inni, mert az nagyon erős ital. Fenntartja azokat a nagy hajókat

- Olyan mélyen aludtam tegnap este, hogy amikor felébredtem nem tudtam kimászni

- Rómában a papi nőtlenség apáról fiúra szállt

- Stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Az a baj, hogy ezek a szemtelen, suttyó g*cik meg vannak gy
  2016-07-19 21:13:56, kedd
 
 
Molnár Bálint 2016-07-19


Az a baj, hogy ezek a szemtelen, suttyó g*cik meg vannak győződve róla, hogy jár nekik


Polt, legfőbb ügyészek szégyene és Matolcsy jegybankelnökök megcsúfolója enyeleg a parlamentben. Más szavakkal: kiröhögik a birkákat (Fotó: Illyés Tibor/MTI)

Miközben a helyből és nekifutásból egyaránt bűnözőnek látszó Rogán elsunnyogta a sajtónyilvános Századvéges belterjes migránsozó-uszító-riogató tudományos-fantasztikus konferenciát és a Tuzson nevűt szalajtotta maga helyett óbégatni, szerintem ízlelgessük az alábbi hírt, nagyon finom:

Szemerey Tamás, az MNB elnökének unokatestvére megvásárolt egy budapesti luxuslakást saját vállalkozása nevére, egy másik érdekeltségével 50 millió forintért felújíttatta, majd a 200 millió forint értékű ingatlan használatát átengedte Matolcsy György fiának. A felújítást ugyanaz a cége végezte, amely a Matolcsy fiú balatoni házát építi, és közben a jegybank alapítványaitól kapja a megrendeléseket.

Hát így van ez mifelénk, egyeseknek csak megszületni volt nehéz. Lásd az egész kib*szott Matolcsy-Szemerey klánt, beleértve ifjabb Matolcsyt is. Akinek nagyon szívesen megnézném a pofáját, ha már ilyen jól felvitte az idióta magyar adófizető a dolgát. Mivel hivatalosan nem közszereplő, most nem mutatom meg az egyetlen fotót, amit találtam róla, viszont beszéljünk egy kicsit az ügyéről.

Matolcsy Ádám, aki most 30 éves, fél esztendeje saját tehetségéből (ja, nem) egy veszprémi bútorgyár tulajdonosa lett, a félmilliárdos vásárlást a nagylelkűségéről ismert rokona, Szemerey Tamás finanszírozta a jegybank növekedési hitelprogramjából;

Matolcsy Ádám, aki most 30 éves, tavasszal egy gazdasági melléképületnek álcázott körpanorámás nyaralót kezdett építeni Balatonfüreden. Bocsánat, nem ő: kivitelezője - a véletlen egybeesések folytán - szintén ugyanehhez a Szemerey Tamáshoz köthető Raw Development;

Matolcsy Ádámnak, aki még mindig 30 éves, ezúttal egy 200 milliós, XIII. kerületi loftlakás hullott az ölébe (mert mit vágtak volna hozzá, egy téglát?). Amelyet szintén ez a csodálatos, Szemerey Tamás című reneszánsz ember vásárolt, belefeccölt még 50 milliót és piros masnival átkötve átadta Ádikának.

Ádika a fényes sikertörténetet nyilvánosságra hozó Népszabadság kérdésére azt írta: nincsen neki lakása a Riverloft lakóparkban, 2010-ben, 24 éves korában egy I. kerületi 120 négyzetméteres lakást vásárolt. Azóta már kiderült - a 444.hu írta meg -, hogy ezt a luxus módon felújított kócerájt most 400 ezer forintért adná bérbe. Miért is ne? A Riverloft-házban működő portaszolgálat megerősítette, hogy Matolcsy Ádám az épületben lakik, egy szemtanú pedig határozottan kijelentette, hogy a lakást legalább egy éve használja sajátjaként a Matolcsy fiú. Vagyis nincs miért üresen álljon a saját kégli, zsebpénznek jól jön majd a kiadott lakás bérleti díja. Nem? De.

Hát így mennek a dolgok urizáló trógeréknél, így futnak szét és így érnek össze a szálak a maffiában, ahol a család mindenek felett áll. Ádám gyereknek bejött az élet és kétségünk nem férhet hozzá, hogy pontosan ugyanolyan hasznos tagja ennek a mély álmát alvó társadalomnak, mint az összes Matolcsy és Szemerey, aki tokáig röfög a köz pénzében.

Nem tudom, a készséges portás és főnöke még a helyükön vannak, vagy már kirúgták őket, de így kerekedik megfárdt szemeink előtt egy újabb hányingerre okot adó történet a megválasztott és soha meg nem választott maffiavezérek által foglyul ejtett ország mindennapjaiból. Igen jó kezekben van a jelen, a jövő és felhívnám a tisztelt bégető nyáj figyelmét: ez csak egy szánalmas, szinte szóra sem érdemes, elhanyagolható töredéke/tétele annak a sok száz milliárd forintnak, aminek a Matolcsy-féle unortodoxia jegyében, az MNB áthatolhatatlan bűnbarlangjában lába kélt. A forint shortolgatásából, az árfolyamnyereségből, a kiröhögött devizahitelesek kínjából fényre derül a Matolcsy-família, akárki meglátja. Aki nem néz félre szándékosan.

A forintosítás nyomán szó szerint földönfutóvá vált családok, az életnek alig nevezhető emberi tragédiák napfényes oldalán a senkiházi Matolcsy György senkiházi fia kacsalábon forgó istállót épít és valószínűleg élete végéig haszonélvezi az idősebb rokonok által összeharácsolt - közpénz jellegüktől megfosztott - milliárdokból szárba szökkenő luxusingatlanokat.

És nem az a baj, hogy emberek 24 évesen luxuslakást vesznek a budai Vár tövében, mert annyira tehetségesek. Jó lenne, ha minél többen tehetnék kivételes adottságaik, szorgalmuk okán. Nem az a baj, hogy az emberek 93%-a 24 évesen örül, ha össze tudja dobni az albérlet árát a haverokkal, hogy ne a szülők nyakán lógjon.

Az a baj, hogy ezek a szemtelen, suttyó gecik meg vannak győződve róla, hogy jár nekik. Hogy ők arra születtek, hogy a közösből családi vagyont kapirgáljanak össze. Mert szerintük a Matolcsy által elindított akciós jegybanki hitelprogram révén a Szemerey-féle Növekedési Hitelbanknak kötelezően a pereputtyot kell hiteleznie. És nem probléma, hogy hemzseg a famíliájuk az MNB körül, de fel vannak háborodva, ha felelősségre vonják őket. Pedig a birkanyájnak már az sem lenne baj, ha a blöffölésről szóló köröket kihagynák. Mert akkor sem történik semmi.

Apuka először leszerelteti a 8-as számot, aztán magánhadsereget alapít, szórakozik a forinttal, megnyúzza a devizahiteleseket, a nyereségen nekiáll shoppingolni, a rokonait hitelezi, akik a fiát hitelezik, akinek jár az örökpanorámás balatoni istálló, a bútorgyár, a többszáz milliós luxuslakás. Ami persze nem az ő nevén van, mert itt a gazdaságélénkítőnek csúfolt állami, azaz közpénzből úgy is jól lehet járni, hogy az embernek nem is kell a nevére kerüljön semmi. Közben a becsületes, nyomorult magyar, aki egy élet munkája árán sem kapar össze egy középkategóriás lakásra valónál többet, aki meggondolja, hogyan ossza be a hónap végét, vagy nem is érti, mi történik körülötte, vagy belefásult és leszarja.

Ezek pedig rászabadultak az összes kasszára, eldugták a kulcsokat és hörögve habzsolnak-dőzsölnek. Nem hogy ők, a gyerekeik, unokáik, unokatestvéreik, fel- és lemenőik zabálnak kétpofára, gátlástalanul és nem múlik az éhségük. Az ország meg élősködő, tehetségtelen alakok végeláthatatlan sorát tartja el. Fel nem fogom hány rokont képes még mindig kiszolgálni ez a nép? Hány napnál világosabban korrupt, maga felé húzó, enyves kezű sarlatánnak van még itt hely? Aki hozza magával a népes zenekarát, famíliáját, bűnbandáját. Egy egész ország asszisztál ehhez és nyalja fényesre az uraságok korrupciótól bűzös seggét. Dohos középkor, kis- és nagyobb méretű királyokkal, tátott szájú jobbágyokkal. Akik ugyanúgy nem értik, mi ezzel a baj, mint azok, akik a fejükön taposnak a 120 négyzetméteres, 200 milliós luxusuk ablakán kilesve.

Ha majd lesz valaha jogállam ebben az országban, és Polt Péter Matolcsy oldalán közmunkában lapátolja a trágyát (vagy nem), akkor majd beledőlhet a kardjába az összes félrefordított fejű, torz lelkű, megvezetett keresztény hívő. Aki Gyurcsány családját már régen megnyúzta volna, ha annak a töredékét lett volna bátorsága elkövetni, amit ez összeborzolt tekintetű rontás és a pereputtya művel ezzel az országgal évek óta.

http://kolozsvaros.com/2016/07/19/az-a-baj-hogy-ezek-a-szemtelen-suttyo-gcik-meg- vannak-gyozodve-rola-hogy-jar-nekik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jaj, de fura, hogy pont a választás évében lettek 1400-zal t
  2016-07-19 21:02:09, kedd
 
  A határon túli magyarok voksolásáról azonnal az jut az eszembe, hogy csak mi magyarok mondhatjuk meg, kivel akarunk együtt élni. Legalábbis a kormányzati szlogenek szerint. De akkor mondjuk 800 km-re miért szavazhatnak nekünk képviselőket, akiken pont múlhat, hogy milyen adózási rendszerünk legyen pl.

Számoljunk csak egy kicsit. Egy 37 ezres városba papíron beköltöztettek 1400 embert, akkor ha az arányokat országos szintre vetítjük ki, mert nyilvánvaló,hogy nem csak Baján csaltak, az majdnem 400 000 fideszes szavazó. Azért ez nem kevés! Ehhez jönnek még külföldön leadott voksok.Háááááát, párt legyen a talpán, aki ezeket megveri 2018-ban!
Naponta derül ki hogy lop. Vagy épp itt csal a fidesz!
És baszki így is 40% ezekre a szarokra szavazna ma is.
Nem is a fidesszel a baj hanem a rettentő buta (és/vagy aljas) szavazóival.
Hogy rohadnának meg mind már...




Jaj, de fura, hogy pont a választás évében lettek 1400-zal többen a bajaiak

akiraly
POLITIKA
ma 11:51


Különös demográfiai jelenségre figyelt fel a Sikeres Bajáért Egyesület: városuk népessége hat éve folyamatosan fogyatkozik, de a folyamat 2014-ben

a legandás bajai választás évében váratlanul megfordult.

A választási statisztikák az országgyűlési és az önkormányzati választás közötti néhány hónapban 1400 fővel nőtt Baja népessége. Ez kimagaslóan jó adat amúgy, mert a statisztikai hivatal adatai szerint összességében a vidéki városok abban az évben átlagosan 3615 lakost vesztettek.

Sajnos az örvendetes népszaporulat gyorsan a visszájára fordult, 2015 január 1-én 1665 fővel csökkent a város népessége.


http://444.hu/2016/07/19/jaj-de-fura-hogy-pont-a-valasztas-eveben-lettek-1400-zal -tobben-a-bajaiak


*



Azt mondják, hogy a számok makacs dolgok

Sikeres Bajáért Egyesület·2016. június 14.


Mit szólna Ön, ha valaki azt állítaná, hogy 2014-ben a valóban Baján élők nem Fercsák Róbertet választották meg polgármesternek városunkban, sem pedig Dr. Vácity Józsefet képviselőnek a 6-os választói körzetben?
Elfogadjuk, első hallásra ez elég merész állításnak tűnik, pedig lehet az is, hogy ennek az írásnak az elolvasása után esetleg másképpen fogják gondolni.
Történt az, hogy a bajai képviselő-testület a 2015. októberi ülésén megtárgyalta és elfogadta a város esélyegyenlőségi programjáról szóló előterjesztést. Az elfogadott esélyegyenlőségi program 7. oldalán egy táblázat foglalja össze Baja demográfiai adatainak változását (természetesen a hivatalos statisztikai adatok szerint), amelynek alapján:
2007-ben 37573 fő
2008-ban 37707 fő
2009-ben 37638 fő
2010-ben 37508 fő
2011-ben 37330 fő
2012-ben 36224 fő
2013-ban 35990 fő
2014-ben 37383 fő lakott Baján.
Az előterjesztésnek nem része a 2015-ös adat, de a Központi Statisztikai Hivatal közelmúltban kiadott adatai alapján Baja városában 2015. január 01-én 35718 fő lakott.
Feltűnő ebből az adatsorból az, hogy 2007 és 2013 között általában (egy évet kivéve) néhány száz fős csökkenés volt jellemző a bajai népességváltozásra, ugyanakkor 2014-ben hirtelen közel 1400 fővel megnövekedett a bajaiak száma. Talán még érdekesebb, hogy ugyanez a közel 1400 fő 2015. január elsejére el is tűnik a bajai népességnyilvántartásból.
Sőt, még további, közel 270 fős népességcsökkenés is bekövetkezett, hiszen összesen (megint csak hirtelen) 1665 fővel lett kevesebb a lakosságszám.
Önök szerint mi lehet ezeknek a hirtelen változásoknak az oka?
Mi történt 2014-ben Baján?
Talán szép számú, és jól fizető új munkahely csalta ide ezt az 1393 embert 2014-ben?
Önök tudnak ilyenekről?
Ha nem, akkor vajon milyen jelentős esemény eredményezhette ezt a növekedés 2014-ben? Jó, persze, volt tavasszal és ősszel egy-egy választás is.
No, de ki gondolna erre?
Vagy talán mégis...?
Az ilyen feltűnő változásokat nem árt más forrásból is ellenőrizni, persze meg is tettük. A Nemzeti Választási Iroda 2014-es országgyűlési és önkormányzati választási adatai biztosan pontos adatokat tartalmaznak, ezért megnéztük a 2014-es tavaszi országgyűlési választás, és a néhány hónap múlva, 2014. őszén megtartott önkormányzati választás szavazókörönkénti adatait. Talán nem is lep meg mindenkit: azok is feltűnő változásokat mutatnak.
Győződjenek meg róla Önök is, hogy a Baján választási névjegyzékbe vett választópolgárokra vonatkozóan a következőket olvashatja ott bárki:
* A 30. a szavazókörben volt az ogy. választáson nyilvántartva 989 átjelentkezett és 173 külföldön szavazó szavazata, de ez az önkormányzati választáson nem létező lehetőség.
Így az eredmény az, hogy 2014-ben a tavaszi országgyűlési választás és az őszi önkormányzati választás közötti pár hónapban 826 névjegyzékbe vett választóval lett több Baján.
Sőt a népességi adatok 2014-ben 1393 fővel való növekedése azt mutatja, hogy valószínűleg már az országgyűlési választások előtt elindult ez a folyamat. Akár örvendetes is lehetne ez a növekedés, ha pár hónap múlva, 2015 januárjára nem tűnne el ennél jóval több, pontosan 1665 fő a bajaiak létszámából.
No, de mire következtethetünk ezekből az adatokból?
Például a 6. sz. választási körzetben (Homokváros), ahol 17 szavazat volt a különbség Dr. Vácity József, Fidesz-KDNP-s és Vő András, Sikeres Bajás jelöltek között?
Figyelemre méltó az, hogy az oda tartozó szavazókörök adatai alapján 110 névjegyzékbe vett választóval növekedett meg tavasztól őszig a választók száma. Ők feltehetően azért jelentkeztek be, vagy lehettek ebbe a városrészbe bejelentve, hogy el is menjenek választani.
A fenti számokból kiindulva talán már hihetőbb lehet az az állítás, hogy a valóban Baján élő választók (tehát a nemcsak időlegesen, pl. esetleg a választás miatt határon innen esetleg túlról be- majd kijelentkezők) nem Fercsák Róbert, és nem Dr. Vácity József fideszes jelölteket választották meg 2014 őszén.
Csak emlékeztetőül: a polgármester választás első két helyezettje között csak 1229 szavazat különbség volt a hirtelen történt 1393 fős növekedéssel összevetve, a homokvárosi városrészben pedig 17 volt a különbség csak a két választás közötti 110-es növekedéshez képest is.
Persze a többi választási körzetben is jelentősen befolyásolhatta ez a kétes és hirtelen "gyarapodás" a választás eredményét, a valóban bajai választók által akart és támogatott arányok helyett a város önkormányzatában.
Nyilván senki nem vitatja azt, hogy bárkinek joga van bejelentkezni Bajára, és ahhoz is joga van persze, hogy rövid időn belül ki is jelentkezzen. Viszont tömegesen, a két választás környékén, azért ez elég feltűnő.
Biztos elhangzik majd olyan vélemény, hogy: ha igazak is ezek a számok, az akkor sem tudható, hogy kinek az érdekében jöttek nagyjából 1400-an egy-egy kis bajai “próba-letelepedésre", mint ahogy az sem mi riasztotta el városunkból rövid időn belül szinte mindannyiukat. Az ilyen felvetések megítéléséhez talán az adhat jó támpontot, hogy az Önök véleménye szerint vajon kik azok, akiknek a hívó szavára ilyen mozgásra hajlandóak lehetnek pl. a más településeken, vagy akár a határon túl élők, és kiknek állhatott módjában mindezt lebonyolítani 2014-ben?
Persze akadhatnak, akiknek mindez jogilag rendben lévőnek tűnik, de a számok makacs dolgok, és legalábbis figyelemre méltóak szerintünk ezek az adatok, különösen azért, mert újabb szavazások, és választások felé közeledünk. Úgy gondoljuk, hogy az Ügyészség az akinek módja van arra, hogy megvizsgálja ennek az egy év alatt történt hirtelen népességváltozásnak a részleteit is.
Sikeres Bajáért Képviselőcsoport


https://www.facebook.com/notes/sikeres-baj%C3%A1%C3%A9rt-egyes%C3%BClet/azt-mondj %C3%A1k-hogy-a-sz%C3%A1mok-makacs-dolgok/1121590544577978
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy idős férfi megy az erdőben, amikor valami furcsa hangot
  2016-07-19 20:55:39, kedd
 
  Egy idős férfi megy az erdőben, amikor valami furcsa hangot hall a földről. Lenéz, hát nem egy béka ugrál előtte?
- Vegyél fel! - kiáltja vékony hangon a béka.
Az öreg nagy nehezen lehajol, és a tenyerébe veszi a békát.
- Én igazából egy elvarázsolt királykisasszony vagyok - mondja a béka. - Ha megcsókolsz, visszaváltozom, és akkor olyan szenvedélyes sz*xben lesz részed, mint még sohasem!
Az öreg szó nélkül fogja a békát, beteszi a zsebébe, és elindul hazafelé.
- Héé, miért nem csókolsz meg? - kiáltja a zsebéből felháborodva a béka.
- Nézd kedveském, az én koromban már többet érek egy beszélő békával, mint egy sz*xmániás királylánnyal!

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Fidesz seggnyalóknak IQ-light version 0.01
  2016-07-19 20:40:55, kedd
 
  Leegyszerűsítve a plakát, mert szegény átlag magyar nem fogja érteni

Fidesz seggnyalóknak IQ-light version 0.01

http://66.media.tumblr.com/664bf7abaa64180c1b4725908582ba21/tumblr_inline_oak9gmz 16s1sb8dne_500.jpg

http://66.media.tumblr.com/6a48fedbcd0822333d08577ff454af60/tumblr_inline_oak9gxo Lnx1sb8dne_500.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkéselt egy francia nőt és a három lányát egy marokkói s
  2016-07-19 20:18:53, kedd
 
  Ez egy beteg elme beteg cselekedete. Minden napra jut egy ilyen, vagy sokkal rosszabb hír. Sajnos ki kell mondani, hogy a vallási fanatikusok egytől egyig potenciális gyilkosok. Miért nem teszik ki az ilyen pöcsfejeket egy lakatlan szigeten? Ott nyugodtan kinyírhatnák egymást. Senkinek sem hiányoznának. Ráadásul mind aluliskolázott, befolyásolható seggfej, rengeteg elfojtott agresszióval. Honnan ez a gyűlölet, ami mozgatja őket? Pszichiáterek vajon vizsgálják a háttérben megbúvó motivációt? Ha Európa nem lép fel kurva keményen, hogy kipaterolja a szart a kontinensről, és hogy megakadályozza az ehhez hasonló támadásokat - Nizza, Párizs, Brüsszel, Köln - hamarosan tényleg eltemethetjük magunkat. A kurva Fidesz meg persze csak profitál ebből az egészből. Mindent ellopnak, de legalább nincs terrorcselekmény nálunk. Olyan lehetőség nincs, hogy nem engedünk be ugyan terroristákat az országba, viszont Orbánt és csapatát kiutaztatjuk Szíriába? Hadd legyen már nekik is egy kicsit szar, ne csak nekünk miattuk.



Megkéselt egy francia nőt és a három lányát egy marokkói születésű férfi

Herczeg Márk
bűnügy
ma 17:37


A Nyugati-Alpokban egy sípályán, reggeli közben támadta meg őket késsel. A 46 éves anyuka, és a 12 meg a 14 éves kislány komoly, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, a legkisebbik, 8 éves áldozattal viszont kilyukadt tüdővel siettek kórházba.

A Párizs közeléből való, marokkói születésű támadó, a 37 éves Mohamed B. az első hírek szerint azt üvöltözte, hogy a nő és a gyerekei hiányosan voltak öltözve, de egy helyi ügyész ezt tagadta. A TF1 francia televízió szerint viszont a támadás hátterében ,,vallási motiváció" állhatott, és a férfi bedühödött, hogy a lányok rövidnadrágot viseltek.

A támadót, aki az elmúlt 15 évben piti ügyekben került a rendőrség látókörébe, elfogták. Úgy tudni, ő a terhes feleségével és két gyerekével szintén ott nyaralt. (Telegraph)

http://444.hu/2016/07/19/megkeselt-egy-francia-not-es-a-harom-lanyat-egy-marokkoi -szuletesu-ferfi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatvanmillióból építünk faházakat Tusnádfürdőn Németh Zsolt
  2016-07-19 19:05:09, kedd
 
  2016. 07. 19. 18:26

Hatvanmillióból építünk faházakat Tusnádfürdőn Németh Zsolt szomszédjának?

Tavaly év végén írtunk arról, hogy a Tusványost szervező Pro Minoritate Alapítvány a Bethlen Gábor Alaptól (BGA) kapott támogatásból egy olyan cégnek adott több mint hatvanmilliós megbízást, amelyben érdekelt a szervezet egyik vezetője is. Mostanra kiderült, hogy a pénzből épülő ingatlanok sem az alapítvány, hanem Németh Zsolt fideszes politikus körének vagyonát gyarapítják.

Az elszakított magyarság támogatását szolgáló Bethlen Gábor Alap tavaly május végén 150 millió forint támogatást ítélt meg a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (közismertebb nevén Tusványos) helyszínéül szolgáló tusnádfürdői kemping felújítására. Ebből az összegből

62 millió forintot

három, egyenként 6-8 fő befogadására alkalmas faház felépítésére fordítottak, a többiből pedig a tábor már meglévő infrastruktúráját újítják fel. Ez (a túlárazás gyanújától eltekintve) idáig teljesen rendben is van, hiszen a minden évben ezrével érkező táborozók kulturált elhelyezése fontos és jó cél. A megvalósítás körül azonban egyre több a kérdőjel.

Az ideális kivitelező megtalálása céljából pályázatot írtak ki, amelyre több vállalkozás is jelentkezett. Köztük az S.C. MITESEK, amelyet Vadász-Szatmári Huba, Tusványos egy évvel korábbi táborigazgatója képviselte. Végül nem ez a cég nyert - ám, ha azt hisszük, hogy ez az eljárás patyolattisztaságának ékes bizonyítéka, akkor sajnos alighanem rossz nyomon járunk. Vadász-Szatmári ugyanis gyanúsan hamar túltette magát a kudarcon, és az építési engedélyi kérvényt már ő nyújtotta be az illetékes hatóságokhoz a kempinget bérlő cég képviseletében. Ráadásul a megbízást is egy olyan vállalkozás, a Pellet Hargita SRL nyerte, amelynek áttételesen résztulajdonosa Nagy Szabolcs, a Pro Minoritate főtitkára. A 62 milliónyi közpénz tehát lényegében

az alapítvány egyik vezetőjénél kötött ki.

De van ennél sokkal nagyobb gond is.

Erre ugyanis még mondhatnánk, hogy végül is a lényeg, hogy a beruházás megvalósul, az erdélyi magyar közéletben meghatározó szerepet betöltő alapítvány pedig gyarapodik. Csakhogy sajnos még csak ez sem igaz.
Elveszti közpénz jellegét


Tavaly még csak költői kérdésként tehettük fel, hogy az állami forrásból épülő faházak végül kinek a tulajdonát képezik majd. Szávay István jobbikos képviselő tavaly hiába érdeklődött a BGA-nál és Pro Minoritaténél, mindkét helyről egy ,,döntés előkészítő anyagra" hivatkozó sablonlevéllel lepattintották. Mostanra kiderült: nem volt véletlen a titkolózás. Egy, a BGA működésére napi szinten rálátó forrásunk szerint az ingatlanok jó eséllyel nem a támogatást kapó Pro Minoritate Alaptványé, de még csak nem is a kempinget tulajdonló tusnádfürdői önkormányzaté lesznek. Hanem - tessék megkapaszkodni a székben! -

egy cégé.

Igen, jól olvassa. Egy alapítványnak megítélt állami támogatásból épülő ingatlan felépülve egyszerűen magánkézbe kerülhet.

Méghozzá azért, mert a Tusványosnak otthont adó kempinget egy TBT RO SA nevű cég bérli, amellyel még 2013 novemberében kötöttek 25 évre szóló szerződést. A dokumentum szerint viszont minden, a kemping területén, ezt követően létrehozott felépítmény a bérlő tulajdonát képezi. Mivel a faházak a kemping területén épültek, nehéz nem arra következtetni, hogy ennek értelmében

átadásuk után a TBT RO SA vagyonát gyarapítják.

Akik ugyan a tusványosi szervezőktől nem kérnek pénzt a kemping használatáért - ám az év 360 másik napján, amikor épp nincs szabadegyetem és diáktábor, kiadhatják a faházakat. Az ebből befolyó bevétel pedig

egyedül a céget illeti.

BGA-s forrásunk szerint az Alap tisztában volt ezzel a körülménnyel, mivel a támogatási kérelemhez ezt a bérleti szerződést is csatolták. Ám ennek ellenére nem nagyon foglalkoztak azzal, hogy az általuk megítélt összegből végül tényleg az alapítványnak épülnek ingatlanok, vagy útközben ,,elveszti közpénz jellegét". De az sem kizárt, hogy pontosan ez volt a valódi elképzelés.
Szomszédok

Mivel a teljes pályázati anyagot, illetve a támogatási szerződést, mint ,,döntés előkészítő anyagot", a BGA nem adja ki, nem tudhatjuk, hogy pontosan mi a helyzet. Az azonban mindenképp az utóbbi verzió valószínűségét erősíti, hogy a faházak tulajdonjogát megkapó TBT RO SA tulajdonosait erős szálak kötik Németh Zsolthoz és a Fideszhez. A cég 50%-ban Vass Attila István tulajdonában van, aki ugyanakkor

Nagy Szabolcs üzlettársa

az NG Invest nevű vállalkozásban. Ez pedig azért fontos, mert minden jel arra mutat, hogy a projekt hasznolvézői körének közepén Nagy áll. Összefoglalva:

ügyvezető titkára a Pro Minoritate Alapítványnak
ügyvezetője annak a Carpathia Tanácsadó Zrt.-nek, amelynek székhelye megegyezik a Pro Minoritate Alapítvány székhelyével
A Carpathia Zrt. érdekelt a romániai Pellet Invest SRL-ben, amely résztulajdonosa a Pellet Harghita SRL-nek, ez a cég nyerte el a felújítási megbízást.
A tusványosi kempinget az önkormányzattól bérlő TBT RO SA-t 50%-ban tulajdonolja Vass Attila István, akinek közös cége van Nagy Szabolccsal, az NG Invest.


Nagy Szabolcs tehát a Pro Minoritate Alapítvány egyik tisztségviselőjeként közvetett érdekeltséggel rendelkezik abban a cégben, amely a Pro Minoritate Alapítvány részéről 62 millió forintnyi megbízást kapott a faházak megépítésére, valamint közös cége van a kempinget bérlő cég társtulajdonosával is. Közvetlenül vagy közvetve tehát

a támogatás felhasználásában érintett mindhárom szereplőnél megjelenik.

Nagy mindezeken felül

Németh Zsolt egyik régi bizalmi embere,

is, aki egyébként Budapesten a XXII. kerületben

a fideszes politikus szomszédságában él.

De persze nem ez a legszorosabb kapocs kettejük között - igaz, a csomópont üzleti téren is Budafok-Nagytétény. Nagy már a kilencvenes évek első fele óta a helyi Fidesszel dolgozott, 1994 és '98 között a párt delegáltja volt a képviselő testület jogi bizottságában. 1998-ban ezt a választókörzetet nyert meg Németh Zsolt, aki a Fidesz kormányra kerülés után magával is vitte a Külügyminisztériumba, ahol ő államtitkár, Nagy pedig tanácsadó lett. A Fidesz 2010-es második választási győzelme után már nem politikai, hanem üzleti vonalon mozgott. Egyik cége mintegy húszmillió forintért figyel és ír pályázatokat a XXII. kerületi önkormányzatnak, illetve 24 millióért ad pénzügyi tanácsokat a Fővárosi Vízműveknek.

Most pedig, könnyen lehet, hogy

hatvanmillió forint értékű ingatlant bulizott ki Tusványoson az üzlettársának.

Jó volna megnyugodni, hogy ez nem így van.

olyan nincs, hogy a határon túli véreink támogatására szánt magyar közpénzből kormányközeli zseb-oligarchák nyithatnak üdülőtelepet.
az lehetetlen, hogy az erdélyi magyarság egyik legnagyobb, sok-sok jóérzésű ember munkájából felépített civil szervezetének vezetése magánkézbe játssza át a rá bízott vagyont.
az nem létezik, hogy az elszakított magyarság szolgálatára szánt intézményben ez senkit sem érdekel - pláne, hogy még így is látják jónak.

Ehhez azonban az kellene, hogy a BGA megszólaljon. Ők azonban tavaly óta görcsösen kapaszkodnak a közérdekű adatok botrányosan pofátlan szabályozásába, amelynek jegyében lényegében bármit ,,döntés előkészítő anyagnak" minősíthetnek, és így megtagadhatják a kiadását. Újabban azonban már arra sem veszik a fáradságot, hogy a vonatkozó jogszabály sunyi passzusait bemásolják egy levélbe. Éppen két hete elküldött, a Pro Minoritate Alapítvány támogatásával kapcsolatos kérdéseinkre, azóta sem küldtek egy sornyi választ sem. Ahogyan a tusnádfürdői önkormányzattól sem, amelytől a TBT RO SA-val kötött kemping bérleti szerződést szerettük volna megkapni.

Én örülnék a legjobban, ha ez után a cikk után jól helyreigazítanának, és tételesen, a vonatkozó dokumentumokat nyilvánosan az arcomba tolva cáfolnák az összes aggodalmam. Ugye, így lesz, kedves BGA?


http://alfahir.hu/hatvanmilliobol_epitunk_fahazakat_tusnadfurdon_nemeth_zsolt_szo mszedjanak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2018 Országgyűlési választások, Lázár Jani szalad Viktorhoz:
  2016-07-19 18:31:13, kedd
 
  2018 Országgyűlési választások, Lázár Jani szalad Viktorhoz:

- Viktor, szia, megjöttek az eredmények, van egy jó meg egy rossz hírem. Melyikkel kezdjem?
- Kezdjük a jóval Jani. Nem akarom rögtön a rosszal indítani a napomat.
- Megnyerted a választást!
- Igen? Ez szuper, de akkor mi lehet a rossz hír?
- Senki sem szavazott rád.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.