Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Na, az érdekes buli lesz
  2016-07-21 23:16:33, csütörtök
 
 
Tamás Róbert 2016-07-21

Na, az érdekes buli lesz


Nem fogyunk ki a jó hírekből, hiába a kánikula és az uborkafára felkapaszkodottak tömege. Ezerrel dübörög a kormánypropaganda, csak most nem itthon, hanem a szomszédos országban.

A népszavazáson való részvételre ösztönzi a kormány a visszahonosított határon túli magyarokat - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő Tusnádfürdőn, a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen rendezett csütörtöki fórumon.

Kifejtette: a kvótareferendum arról szól, elfogadják-e a magyar állampolgárok, hogy mások döntsenek helyettük alapvető kérdésekben, a kvótareferendum pedig a nemzetegyesítés egyik szimbolikus ügyévé is vált, mivel először vált lehetővé, hogy a visszahonosított külhoni magyarok is véleményt nyilvánítsanak egy magyarországi népszavazáson.
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke elmondta: eddig 259 ezer visszahonosított magyar regisztrált, így a referendumon az érvényességi küszöb 4 millió 230 ezerre emelkedett.

MTI

A magam nevében arra kérem a visszahonosított külhoni magyarokat, hogy ne nyilvánítsanak véleményt semmiben, ami nem őket érinti, nem ők isszák meg a levét. Akkor sem, ha a Fidesz ott kampányol. Akkor sem, ha a Fidesz két marokkal szórja a magyar adófizetők pénzét Romániában.

Pálffy Ilonától pedig érdemes lenne megkérdezni, hogy őt mióta fizeti a Fidesz? Mit keres ott? Miért vesz részt egy olyan propagandaszereplésen, amin egy független szervezet vezetőjének semmi keresnivalója nincsen? Pálffy Ilona hogyan tudja így garantálni a Nemzeti Választási Iroda pártatlanságát? Miért fogjuk neki elhinni, hogy a majdan lezajló 2018-as választás becsületes vol? Ki garantálja, hogy egy Fidesz mellett sündörgő igazgató nem befolyásolja a kenyéradója irányába a választási eredményeket? Ha Pálffy Ilonában lenne egy szemernyi szakmai becsület, azonnal lemondana a hivataláról. Igaz, hogy már akkor meg kellett volna ezt tennie, amikor a kopaszok meggátolták a népszavazási kezdeményezés benyújtását és ő semmit nem tett ennek megakadályozására.

Miközben Kovács Zoltán és népi zenekara Romániában vásárolja a szavazatokat, Orbán Viktor az Unió ellen szervezkedik nagy elánnal.

Az Európai Unió drámai pillanatokat él át, ugyanis Nagy-Britannia kilépése miatt elvesztette globális vezető szerepét - mondta a magyar miniszterelnök.

Aztán miért vesztette el, tessék mondani? Nem az Unió hullott szét, csak egy ország lépett ki belőle. Miután jelenleg úgy fest, hogy ezzel a kilépéssel technikailag nem sok minden változik - gazdasági téren sem, a munkaerő szabad áramlását tekintve sem - ráadásul immár nemzetközi felmérések bizonyítják, hogy az Unió polgárainak döntő többsége továbbra is az Unió polgára óhajt maradni, mi változik a mi szempontunkból? Egyel kevesebb döntéshozó ül majd a brüsszeli asztalnál és figyelembe véve azt, hogy Nagy-Britannia igen sok kedvezményben részesült a tagsága alatt, a kilépés akár még kiegyensúlyozottabbá is teheti a működést.

Nem tudom, miben sántikál Orbán Viktor a V4-eknél. Illetve sajnos tudom, de legalábbis alapos gyanúval élek. Azonban ha abban bízik, hogy a V4-ek potens kihívói lehetnek az Uniónak, akkor az legalábbis mulatságos ötlet. Amennyiben viszont azért sertepertél, mert szeretné, ha a négy ország kéz a kézben tolatna ki az Európai Unióból, akkor nagyon rosszul mérte fel a helyzetet.

Lengyelország soha a büdös életben nem fog Putyinnal összeborulni. Még ha a jelenlegi lengyel kormány hajlandó is lenne erre, a lengyel emberek rövid úton leváltanák őket. Mert lehetséges, hogy a miénkhez hasonló áljobboldali, populista kormányt választottak, de ott még nem állt be mindenkinél az agyhalál. Az is valószínűtlen, hogy a csehek belemennének egy ilyen elképzelésbe.

Márpedig sok választás nincs. Magyarország önállóan nem életképes, már amennyiben nem óhajtunk visszatérni a középkorba. A V4-ek együtt sem életképesek. Putyin elemi érdeke az, hogy akiket ki tud szakítani az Unióból, azokat magához integrálja valamilyen módon. Az Unión kívül mi csak egy értéktelen gomb leszünk a földön, semmi más.

Az is igaz, hogy Orbán álma, hogy ő legyen az Unió vezetője, soha az életben nem fog megvalósulni. Akkor sem, ha a kormánypropaganda minden egyes kis darabkája azt igyekszik elhitetni a hívekkel, hogy mekkora tiszteletnek örvend ő arrafelé. Ebből nem sok minden igaz. Marad a kisebb falat, a V4-ek vezetése. Ami megint nem fog összejönni.

Egy valamire jó ez a Unió-ellenes uszítás: előbb-utóbb csak megunják az Unió döntéshozói is a folyamatos mocskolódást. Akkor elég egyetlen dolgot tenniük: befagyasztani a kifizetéseket, ameddig Magyarország el nem számol az eddig kapott fejlesztési források felhasználásával.

Na, az érdekes buli lesz.

http://kolozsvaros.com/2016/07/21/na-az-erdekes-buli-lesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És van pofája hetente kikérni magának, hogy bűncselekmény el
  2016-07-21 23:10:53, csütörtök
 
 
Molnár Bálint 2016-07-21


És van pofája hetente kikérni magának, hogy bűncselekmény elkövetésével vádolják


,,Valóban úgy áll a helyzet, hogy Magyarországon minden parlamenti képviselő, különösképpen a kormánytagok kötelesek vagyonbevallást tenni, és annak egyeznie kell a valósággal. Aki nem így jár el, az bűncselekményt követ el. Azt állítani tehát, hogy bárkinek strómanja van, vagy bárkinek a nyilvánosságra hozott vagyonbevallása nem felel meg a valóságnak, az valójában azt az állítást jelenti, hogy bűncselekménnyel vádolják. Szerintem ez nem helyes dolog." (Orbán Viktor, 2016. 04. 11, Parlament, azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz)



,,Orbán Viktor a jogszabályoknak és a valóságnak megfelelően töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, mely így törvényes, teljes és hiteles"

- nem átallotta ezt válaszolni Havasi Bertalan miniszterelnöki testőr, pincsikutya és sajtófőnök miután a Direkt36 olyan pontatlanságokra bukkant a felcsúti Ramszesz vagyonnyilatkozataiban, amelyek tökéletesen megmutatják: ez a rendszer ebben a formában szemfényvesztés, fölösleges papír- és pénzkidobás. Igencsak mérsékelten, legfeljebb foltokban és nyomokban, de leginkább egyáltalán nem alkalmas arra, hogy elszámoltathatóvá tegye a képviselőket és áttekinthetővé tegye vagyoni helyzetüket.

Röviden összefoglalom a lényeget, ha esetleg valakinek nincs türelme a terjedelmes okfejtést végigolvasni, amelyből kiderül, hogy - nem nagy ügy, kicsire nem adunk - Orbán Viktor még 2006 végén költözött be öt felcsúti család életébe, konkrétan tulajdonostársa lett a Fő utcán lakók egyikének másikának.

Kettő darab ingatlanban többségi tulajdont, a másik háromból csak kisebb részeket szerzett meg, ezek 2007 és 2013 között szerepeltek vagyonnyilatkozatában, csak éppen hibásan. Nem tüntette fel ugyanis, hogy ezeken a területeken társtulajdonosai is vannak, ahogy azt sem, hogy mekkora az ingatlanok teljes mérete, holott a vagyonnyilatkozati szabályok szerint így kellett volna eljárnia.

A felcsúti Fő utcán egymás mellett sorakozó öt telek a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia épületének szomszédságában fekszik, a tulajdoni lapok szerint középkorú vagy idős házaspároké volt. A Direkt36-nak nyilatkozó egykori tulajdonos azt mondta, egyáltalán nem tartották furcsának, hogy Orbán Viktor a tulajdonostársuk lett az ingatlanban. ,,Nem emlékszem már, hogy pontosan mennyit, de rendes árat kaptunk a telekért" - mondta, és ezt azzal is megerősítette, hogy ,,az alapítvány mostanában már mindent olcsón akar megvenni", de ők tíz éve nem jártak rosszul az üzlettel.

A lényeg, hogy a felvásárolt telkeket összevonta, azóta ezekből a kertecskékből focipálya, a focipályából parkoló lett az uraság stadionja mellé, aki 50 évre ingyenesen használatra átadta a szerzeményt az általa alapított a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak. Mivel az ember erre az összegányolt bevallásra van utalva, kénytelen elhinni a továbbiakat is. Orbán Viktor vagyonnyilatkozatában az ingatlanvásárlással egyidejűleg egyetlen változás történt: eltűnt az a 4 millió forintos, Lévai Anikóval közös bankbetétje, ami a fél évvel korábban leadott nyilatkozatában még benne volt. Tehát ebből azt lehet feltételezni, hogy pénzből vette meg az öt telekrészletet. Vagy nem.

Tudom, mindenki tudja: ez nem tartozik a súlyos vagyonbevallási szabálytalanságok közé, f*sznak kell beszélni róla, amikor milliós, milliárdos tételek tűnnek el naponta. F*sznak kell beszélni róla, amikor arról kellene beszélni, hogy mi nincs benne egyáltalán a nyilatkozatában, sem hibásan, sem helyesen. Szerintem igenis beszélni kell róla, mert a pocakos így is megsértette a vagyonnyilatkozatokra vonatkozó előírást. Amit saját bevallása szerint a valóságnak megfelelően kell kitölteni. Amihez hozzátartozik, hogy azt is beírjuk, mekkora területben van mekkora résztulajdonunk, hogy az ingatlanok rendeltetési jellege ,,lakóház, udvar", és nem hagyjuk üresen ezt a sort minden évben, mert csak. Mert ha 1,2 hektárban van tulajdonrészünk, akkor nem írunk 5035 négyzetmétert.

Ha Orbán Viktor képes volt helyesen kitölteni a budapesti, feleségével közösen tulajdonolt családi ház és telek adatait, akkor miért nem volt képes ugyanezt megtenni a Felcsúton nagylelkűségből összevásárolt ingatlanok esetében? Hogy van az, hogy ez az állandóan moralizáló, magának kikérő, magát jogásznak nevező miniszterelnök egy rohadt, tetves vagyonnyilatkozatot nem képes kitölteni, de erre a bevallásra hivatkozva röhögi szembe naponta a vagyonosodását firtatókat? Ebben az emberben kellene megbízni, elhinni minden szavát, amikor olyan pitiáner ügyekben is hazudik, amikor még akár igazat is mondhatna?

Ha nem az a cél, hogy ne ismerjük meg a valóságnak megfelelő adatokat, akkor egy félanalfabéta vezeti az országot. De mert nyilván az a cél, hogy semmihez ne legyen közünk, egy újabb lepel hullt alá a notórius hazudozóról, aki már akkor is hazudik, amikor tényleg semmi nem indokolná. Vagy nem abból a 4 millióból vásárolta be magát a felcsútiak életébe, vagy nem is 4 millió volt a vásárlás értéke?

Más: remélem Havasi Bertalan az elsők között lesz, akiket utolér a sorsa, midőn számot kell adnia a totális szervilizmusából fakadó megannyi görénységére, amivel a sajtóhoz viszonyult az évek során, amivel arrogáns geci módjára nézte hülyének mindazokat, akiket teljes joggal érdekelt, hogy a szolgájuk, aki uraságnak képzeli magát, mégis mibű?

Továbbá sok mindent elmond Felcsút állapotáról, hogy idős emberek oda süllyedtek, hogy már nem emlékeznek egyetlen házuk egyetlen eladott kertjének adásvételi árára. Akik még azt is felírják otthon a kockás füzetbe, hogy naponta mennyit hagynak a közértben a csirkefarhátra. Csak arra nem emlékeznek, hogy 10 évvel ezelőtt Orbán Viktor mennyiért vette meg a kert végi telket a rajta álló budival. Persze. Felcsút sem lesz gyarmat soha. Mert már régen az.

Igen, mindenki tudja, hogy az összeharácsolt vagyona a Mészárosok és még ki tudja kik nevén van, hogy talán össze sem lehet számolni, tulajdonképpen mekkora ez a vagyon milliárdokban kifejezve. De ha már a milliárdok nyelvét nem beszéli a birka, akkor igenis beszéljünk arról, hogy a bálványuk még a vagyonnyilakozatát sem hajlandó rendesen kitölteni, hogy mindenkit egységesen néz hülyének.

Senki ne merjen azzal előállni, hogy nem nagy dolog ez, előfordul. Hogy kár ezzel foglalkozni, mert amiről beszélünk, aprópénz a nagy egészhez viszonyítva. Ne tegyünk úgy, mintha az ország teljhatalmú urának apró, kicsinyes csalása és hazugsága nem lenne csalás és hazugság. Ne fogadjuk el, ne törődjünk már bele, hogy ez van, hogy ez a normális, hogy több is veszett már. Erre építi ez a köpönyegforgató nemzeti keresztény az egész hazug, rettegő életét. Ezért kapaszkodik a rögeszméibe, a migránsokba, Brüsszelbe. Azt akarja, hogy október 2-án arra szavazzunk, hogy a kis és nagy gazemberek, a kis és nagy csalók, a kis és nagy maffiózók élete ugyanúgy menjen tovább, mint eddig. Mert tudja, hogy nem értjük a milliárdokat és nem zavarnak a kis disznóságai, de elnézőek vagyunk a Rogán-féle bűzlő korrupcióval szemben is. Mert közönyös, igénytelen barmoknak néz. Akik úgysem akadnak fenn azon, hogy hetente röhögi szembe őket, amiért a vagyonnyilatkozata analógiájára csal, hazudik és mellé lop is. Meddig még?

http://kolozsvaros.com/2016/07/21/es-van-pofaja-hetente-kikerni-maganak-hogy-bunc selekmeny-elkovetesevel-vadoljak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavaly lángszóróval támadtak a cigányok a magyarokra Kiskőr
  2016-07-21 22:55:13, csütörtök
 
  Koszlott cigány banditák munkája, ehhez nem fér kétség. A tettes, vagy tettesek nem lesznek meg, mert ha eddig nem tudott a rendőrség mit kezdeni a mocskos népséggel, ezután sem tud, mert a cigánynak csak jogai vannak. Mi lenne, ha az ingyenélő putris népséget megfosztanák az állampolgári jogaiktól, vagy korlátoznák azokat közérdekből? Akkor az egész bagázst be lehetne vinni egy jó kis fegyintézetbe és a harmadik sor verés után meglenne a tettes is. A legjobb az volna, ha kemény csendőrség jönne létre és átvenné a volt csendőrség módszereit. A cigány nem ért a szép szóból, csakis az erőszakból és nem kellene őket kímélni, se apraját, se nagyját. Vágni kell mindet, mint a répát és le kell szarni, hogy mit ugat Európa, vagy bárki. Ezek nem emberek, csak emberszabásúak és rosszabbak az állatoknál is. A szaporodásukat meg kellene gátolni, mert úgy terjednek, mint a rákos sejtek. Nem kell nekünk bevándorló sivatagi patkány. Nálunk már itt vannak évszázadok óta. Nagy kár, hogy őseink nem hányták kardélre a betolakodó füstös népséget. Akkor még megtehették volna, mert belefért az adott kor normáiba, hogy a hívatlan vendéget kitessékelték bunkóval, vagy fegyverrel.

**********************



Tavaly lángszóróval támadtak a cigányok a magyarokra Kiskőrösön, most már a tanyát is felgyújtották

15 éve küzd egy magyar család a cigányokkal Kiskőrösön. Az alföldi tanyák nagy részét a magyarok elhagyták, egy család száll csak szembe velük. Tavaly disznópörzsölővel támadtak a magyarokra, idén pedig a család tanyája égett le.

https://youtu.be/cREyVRFkbgI


A hatóság még vizsgálódik, de a család szerint a cigányok beváltották tavalyi ígéretüket, és felgyújtották a tanyájukat.


https://m.kuruc.info/r/35/161585/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A társadalom működik. A kormány menthetetlen
  2016-07-21 22:46:32, csütörtök
 
 
Swan Edgar 2016-07-21

A társadalom működik. A kormány menthetetlen


Özönlenek a jó hírek Tusványosról. Igaz ugyan, hogy ilyen nevű település nem létezik, hanem a Bálványosi Nyári Szabadegyetem van, amit régebben Bálványosfürdőn, újabban Tusnádfürdőn tartanak és ezt nevezzük viccesen Tusványosnak. Még ennél is viccesebben néhányan Posványosnak hívják.

A mai jó hír:

A Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány közel egymilliárd forinttal támogatja az erdélyi és a többi határon túli magyar közösség anyanyelvi oktatását és a minőségi képzéseket, a támogatásokat pályázatokkal lehet elnyerni.

A támogatást Erdélyi Rudolf Zalán, a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány igazgatója Tusnádfürdőn jelentette be, hangsúlyozva: a cél, hogy a határon túli magyarság szülőföldjén is versenyképes tudást szerezhessen.

MTI

Tegyük mindjárt a mai jó hír mellé a tegnapit. A magyar kormány több mint 1,3 milliárd forinttal támogatta a Királyhágómelléki Református Egyházkerületet. Hát mi ez, ha nem egy valóságos sikertörténet?

Most pedig - szokásommal ellentétben - nem én fogok beszélni (írni), hanem bemásolok ide valamit. Semmit nem fogok hozzáfűzni, nem írom le a véleményemet. Nem bírná el még a blogos forma sem.


Annyit - csak annyit - hozzá kell fűznöm: a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány közel egymilliárd forintja a Nemzeti Banktól származik. A forint árfolyamának zuhanása következtében képződött nyereség egy része. Ami a Nemzeti Banknak nyereség, az a devizahiteleseknek sok esetben a teljes csőd.

Ez a pénz közpénz. Volt.

Azok a gyermekek a pécsi Dóri-házban a mi gyermekeink.

A civilek, a társadalom működik.

A kormány menthetetlen.


http://kolozsvaros.com/2016/07/21/a-tarsadalom-mukodik-a-kormany-menthetetlen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudta?
  2016-07-21 09:16:44, csütörtök
 
  Tudta?
2016.07.19. 13:44


Ez a népszavazási plakátkampány immáron a néphülyítés újabb dimenzióit hódította meg. Korábban Brüsszelnek küldözgettünk üzenetet, most viszont már nemzetünk polgárait okítjuk kérdésekbe csomagolt állításokkal, pontosabban ijesztgetjük olyasmikkel, hogy ,,a bevándorlási válság kezdete óta" mi mindennel kellett és kell szembenéznie Európának.

Igen, Európának, de nem Magyarországnak, hála a mi kerítésépítő bölcs vezetőnknek!

A tudta? kezdetű plakátok mindegyike egyébként olyasmiknek az ismerete felől érdeklődik, amiket még a leghülyébb Fideszes és Jobbikos szimpatizánsok is, éjszaka az álmukból felkeltve is, már kívülről fújnak.

Mert nem hiszem, hogy túl sokan lennének még e honban, akik nem tudnák e plakátok nélkül is, hogy ezek a gonosz bevándorlók (s nem ám menekültek!) milliószámra jönnek, mit jönnek, özönlenek, ezek a gonosz bevándorlók ( s nem ám menekültek!) erőszakosak a nőkkel, ezek a gonosz bevándorlók (s nem ám menekültek!) terroristák, akik folyton-folyvást merényleteket követnek el.

Mint ahogy azzal is jóformán minden tisztességes magyar ember tisztában van már mifelénk, amit ezek az újabb plakátok egyelőre még visszafogottan elhallgatnak, hogy ki, kik is állnak mindeme szörnyűségek mögött.

Pedig milyen jól mutatnának az ilyen szövegek is ezeken az ijesztő darázsszínű, sárga-fekete feliratú plakátokon:

Tudta? A bevándorlókat Soros György küldte a nyakunkra, hogy a keresztényi gyökerű Európát elpusztítsa.

Tudta? A hazaáruló Gyurcsány és a többi komcsi azt akarja, hogy hazánkat a bevándorlók elfoglalják.

Na persze, ha már Orbánék nagy-nagy őszinteségi rohamukban tényleg arra kíváncsiak, mikről is kéne, hogy legyen pontos ismerete mindenkinek, akkor azért megkérdezhetnének még pár dolgot.

Tudta? A kormányzó pártok prominensei soha nem loptak annyit a közösből hazánkban, még megközelítőleg sem, mint az elmúlt hat évben.

Tudta? Európában Magyarországon messze a legmagasabb a korrupció mértéke, a rendszerünk romlottsága vetekszik bármelyik diktatúráéval.

Tudta? A hazánkat valójában néhány bűnöző gazember irányítja: Orbán, Habony, Vajna, Lázár, Rogán, Matolcsy és az ő rokonságuk és baráti körük.

És még sorolhatnánk azokat a kérdéseket, amikre a válaszokat éjszaka álmából felkeltve is tudja már mindenki.
Még a leghülyébb Fidesz szimpatizánsok is.

http://proszektura.blog.hu/2016/07/19/tudta_306
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor Rogánt sarokba szorítják, akkor a Fidesz sem érdekli
  2016-07-21 09:15:10, csütörtök
 
  17 perce ·

Rogán Antal hetek óta bújkál a nyilvánosság elől.

Csak azért, hogy ne kelljen reagálnia Portik szavaira, aki szerint 10 milliót vitt neki jutalékként, vagy Vizoviczki "belső ellenőrének" állításaira, aki szerint egy teraszengedély kiadásáért 4 milliót kért Vizoviczkitől.

Tegnap viszont elkapták. Egy meg nem hirdetett sajtótájékoztatón mégis voltak újságírók a közmédián túlról is. Így a HVG megkérdezte tőle a fentieket, amire csak hebegett habogott. De már hazudni sem tud rendesen, teljesen leépült.

Ugyanis szerinte nem érdemelnek hitelt egy bűnöző szavai.
Amikor szembesítették azzal, hogy éppen a Fidesz volt az a párt, ami a 6 évet ült Zuschlag János szavaira egész kampányt szervezett, arra azt mondta, hogy nem foglalkozik pártok sajtótájékotatóival. Hehe. Azzal a párttal nem foglalkozik, mert hülyeségeket beszél, amelyiknek a frakcióvezetője volt akkor.

Arról már nem is beszélve, hogy Portikot egy bűnöző szavai alapján ítéltek el. Tehát ha nem lehet hinni bűnözőknek, akkor őt sem lehetett volna elítélni. Vagy ha mégis lehet hinni nekik, akkor Rogán mégiscsak bűnöző.

Hát így.

******************************



2016. július. 20. 12:10 2016. július. 20. 13:40 Itthon


Amikor Rogánt sarokba szorítják, akkor a Fidesz sem érdekli

Bihari Ádám


A menekültekkel riogató kormánypropagandát igyekezett lehadarni a miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter, de aztán kénytelen volt Portik-ügyben is mondani valamit.

Azok után, hogy Rogán Antal már kedden is lemondott egy nyilvános szereplést, a miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter a szerdai kormányülés szünetében úgy tartott sajtótájékoztatót, hogy azt nyilvánosan meg sem hirdették.

Rogán Antal ugyanazokat a menekültellenes szövegeket készült elmondani, mint amik a kormány propagandaplakátjain szerepelnek, illetve amiket a kedden helyette beugró Tuzson Bence kommunikációs államtitkár elmondott a Századvég-konferencián.

A jelenlévő újságírók azonban inkább a Portik-ügyről kérdezték Rogánt, vagyis arról, hogy hogyan kommentálja Portik Tamás elítélt olajbűnöző szavait, aki azt állította, hogy milliós kenőpénzt adott Rogánnak. A miniszter azt mondta, hogy bűnözők vádjaival nem foglalkozik.

Úgyhogy kénytelenek voltunk megkérdezni, hogy akkor miért foglalkoztak korábban egy elítélt bűnöző, Zuschlag János szavaival, aki a kormány egyik politikai elllenlábasát, Pukli István iskolaigazgatót vádolta. Azt mondta, hogy erre már végképp nem kíván reagálni.

Aztán azt mondta, hogy ellenzéki sajtótájékoztatók témájával egyáltalán nem kívánt foglalkozni, ezért munkatársunk közölte Rogánnal, hogy a Zuschlag-vádakra éppen a Fidesz szervezett sajtótájékoztatót. Erre Rogán azt találta mondani, hogy kormánytagként egyáltalán nem kíván pártok sajtótájékoztatójával foglalkozni.

Még feltettük a kérdést, hogy az egyik elítélt bűnöző hazugsága más-e, mint a többié, amire nem reagált.

Meg arról is kérdeztük, hogy a keddi konferencián miért nem jelent meg, mire azt mondta, hogy ezt már elmondták kedden is: a magyarázat az, hogy hazaérkezett a miniszterelnök, és amikor neki szüksége van a miniszterre, akkor dolgozni kell, és egyébként is, tette hozzá, több nyilvános rendezvényen is részt vett tegnap.


http://hvg.hu/itthon/20160720_rogan_antal_vizoviczki_zuschlag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elnéptelenedés vagy elgettósodás lehet aprófalvaink sorsa -
  2016-07-21 09:06:32, csütörtök
 
 



A faluk gettósodása elkerülhetetlen. A XX. század végéig kiváltságos volt aki városba tudott költözni. Az állandó lakáshiány miatt mindenféle kényszermegoldásokat találtak ki a városban létre. Egy csomó élelmiszer csak falun volt elérhető.
Mára egy 2 keresős család simán tud bérelni városi lakást. Talál munkát városon. Elérhető minden termék a boltokban.
Falun jellemzően 3 féle ember él. Az egyik a vállalkozó, nagygazda. Jellemzően több alkalmazottat foglalkoztató, sok földdel, géppel rendekező. A másik féle ember az elszegényedett, segílyből élő, nem tud/nem akar dolgozni, vagy éppen éhbérért dolgozik valamelyik földesúrnál. Nincs megtakartása, nem hitel képes, esélye sincs arra, hogy városba költözzön. Ez a réteg szaporodik a legjobban. Kis stílű napi lopásokból egészíti ki az állami juttatásokat. A harmadik, egyre szűkülő réteg, aki városban dolgozik, de valamiért még nem költözött oda. Vagy anyagi okok miatt, vagy megszokásból lakik falun. Gyakori eset, hogy a 20-40 évvel ezelőtt verejtékkel felépített házát csak 2,7 millióért tudná eladni a második rétegbe tartozóknak, holott az a ház egy kertvárosban akár 10-szer annyit is érne.
Nincs értelme iskoláról, óvodáról beszélni. Ha van is ezeken a településeken az nem a tanárok miatt alacsony színvonalú, hanem cigány és elcigányosodott családok gyerekei miatt. Aki teheti kevésbé fertőzött településre viszi a gyerekeit.
Itt van pár adat egy modellből, ami egy borsodi falu etnikai változását mutatja be:
1990: lakosság: 1500fő, cigány: 200fő, magyar: 1300fő
2000: lakosság: 1400fő, cigány: 450fő, magyar: 950fő
2015: lakosság: 1450fő, cigány: 700fő, magyar: 750fő
2025: lakosság: 1700fő, cigány: 1050fő, magyar: 650fő
2035: lakosság: 2200fő, cigány: 1600fő, magyar: 500fő
2050: lakosság: 3500fő, cigány: 3200fő, magyar: 300fő
2050-ben a magyarok átlagéletkora: 45év, cigányok átlagéletkora: 23év
Látható, hogy a ma aranyos cigánygyerekek 10 év múlva óriási mennyiségű reprodukcióval örvendeztetnek meg.

Érdemes egy idézetet idecitálni. " A népképviseletből kimaradt a nép, a demokráciából kimaradt a föld munkásainak milliós tömege. Nem volt történelmi szerv, nem volt képviselet, mely a magyar paraszt érdekeinek szerve és képviselete lett volna. Így az ország demokratikus, politikai, gazdasági, kulturális újjáépítésének bázisa nem a természetes alap: a minden életet adó magyar parasztság sokmilliós tömege volt. Nem a magyar paraszt érdekeinek, őserőinek céltudatos, széles horizontú megszervezésével csináltak magyar politikát, magyar gazdasági és kulturális életet. Az új magyar állam épületét nem a magyar föld és magyar munka által nyújtott természetes épületanyagokkal építették fel. Hanem, mint az arab mesék sarlatánjai, a levegőbe rögtönöztek egy felszínesen csillogó modern államot. Egy egész sajátságos, hazugul és bűnösen lehetetlen állam volt ez, melynek semmiféle földbe épített alapja nem volt. Mert természetes alapjával, a saját népével szemben idegenül állott, s azt csak kizsákmányolási lehetőségnek nézte. És a régi osztályérdekek összefogva az új kapitalizmussal, úgy csináltak államéletet, hogy ennek minden ténye örökössé állandósítsa ezt a kizsákmányolást." ( Szabó Dezső: Új magyar ideológia felé ) Nos tehát, mintha csak a mához szólna mindez. Aprófalvaink sorsa ugyanennek a mai politikának a következménye.

Annyi különbséggel, hogy ma sokkal rosszabb a helyzet, mint annak idején.



2016. július 20. 19:55


Elnéptelenedés vagy elgettósodás lehet aprófalvaink sorsa - vészjósló jövő komorlik Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató Segítség című írása a Kapu folyóirat legutóbbi számában látott napvilágot, minden egyes sora szíven ütött.




A magyar vidék megmaradása múlhat azon, hogy miként alakul a jövő egyik zálogának tekinthető kisiskolák sorsa. Somogyi honatyaként saját megyénk példáján is látom, hogy egy ilyen aprófalvas, sajátos társadalom-földrajzi adottságokkal rendelkező térségben mindennél fontosabb a kérdés, hiszen a 246 itteni település háromnegyede 1000 főnél kevesebb lélekkel bír. Márpedig ha nem lesz iskola, akkor még az a vékony értelmiségi réteg is eltűnik, ami a roncsolt társadalomszerkezetű községekben mára egyáltalán megmaradt. A mintaadó réteg meggyengülésével menthetetlenné válik a település sorsa. Zoom A Berzsenyi Emlékház Niklán (fotó: niklainfo.hu) Iskola híján falvaink népességmegtartó ereje még inkább lecsökken. Az aprófalu-szindróma végleg halálra ítéli az adott közösséget. Sorsa az elnéptelenedés vagy a menthetetlen elgettósodás, a szociokulturális nyomor lesz. Hol vannak már azok az idők, amelyekről Csokonai Vitéz Mihály még így írt Somogyi kázus című művében? ,,Tegnap Csököl és Hedrehely csaknem üstökbe kapott, / Egy sem akarván engedni a másiknak a papot" - szedte rímekbe a Kis Bálint nevű papon összeugró két somogyi község háborúskodásának történetét a költő. Akkor még ismerték annak örök érvényű igazságát, amit később Reményik Sándor úgy fogalmazott meg: ,,Ne hagyjátok a templomot, / A templomot s az iskolát!" És ezért akár harcolni is képesek voltak. Aztán más idők jöttek. Az MSZMP vidékromboló, 1971-es országos településhálózat-fejlesztési koncepciója olyan halálos pályára állította a szerepkör nélkülinek nyilvánított, a lakosság majdnem egyötödének otthont adó mintegy kétezer községet, amely halálos pályát a rendszerváltás utáni szélsőliberális felfogás - miszerint a magyar falu középkori csökevény - végképp megpecsételni látszik. Somogy településeinek több mint felében, szám szerint 132-ben több mint tizedével csökkent a lakosság száma egy évtized alatt - szólnak a legfrissebb híradások. Zoom Az általános iskola épülete Niklán (fotó: Végh László) Vészjósló jövő komorlik, ősi településeink demográfiai haláltusája sötét évtizedeket vetít elénk. Annak a falunak, ahol megszűnik a kisiskola, nem sok reménye marad a továbbélésre, a továbblépésre. Az iskola-központosítás pusztító társadalmi, társadalom-földrajzi következményei egyértelműek. Már Nikla, a 700 lelkes kicsiny somogyi település, illetve annak tavaly ősszel bezárt iskolája is jelzésértékkel bírt. Nikla az a falu, amelyből a Rózsadombról vagy Bel-Pestről nézvést tizenkettő egy tucat, de ahol 1804 és 1836 között nem más élt és alkotott, mint egyik legnagyobb nemzeti költőnk, Berzsenyi Dániel. Ha valahol, hát akkor itt mindenképpen presztízsügyként kellett volna kezelni az iskola megmentését. A település mögött már 684 évnyi írásos történelem áll, de nem kell pesszimistának, elég csak realistának lenni ahhoz, hogy belássuk, ha minden így megy tovább, már tizedennyije sincs hátra. A falu iskoláját egy pályázatnak köszönhetően 2006-ban 40 millió forintból felújították, de a fenntartás igen megterhelte a település kasszáját. Niklán ezért 2011-ben átadták az üzemeltetést a Bodrogban már szép sikereket felmutató Jó az Úr Baptista Gyülekezetnek, akik aztán itt is kisebb csodát tettek az elcigányosodó település rossz hírű iskolájában. A csőd közeli helyzetben jól jött a keresztény szellemiség meghonosítása mellett a kiváló szakmai, pedagógiai munkával is párosuló segítség. 2014 végén viszont - sokak számára máig érthetetlen módon - az önkormányzat elvette a katolikusokkal is nagyon jó viszonyt ápoló baptistáktól az iskolát, és a 2015/16-os tanévtől átadta a Klik-nek, amelyik ahelyett, hogy vállalta volna a további fenntartást, rögvest be is zárta azt. Zoom A pusztakovácsi iskola (fotó: Fb) Igaz, hogy a pusztakovácsi iskolaközpontban jobb a szakos ellátottság, de a niklai helyi iskola halálával járó lépés végső megítélése azért ennél ellentmondásosabb kell, hogy legyen minden, a vidék sorsáért aggódó ember számára. Valóban fel kellett volna újítani az iskola kazánjához tartozó kéményt, amelynek költsége a 3 millió forintot, horribile dictu, pár Louis Vuitton vagy Gucci ridikül árát is elérhette volna... De ehelyett inkább bezárták az iskolát, félszáz gyermeket pedig iskolabusszal fuvaroznak a szomszédos település központi intézményébe... Hogy a vidék népességmegtartó erejét mennyire biztosító, mennyire logikus lépésről van szó, ahhoz azért erős kételyeket fűznék. Legutóbb a vízvári kisiskola felső tagozatának bezárása keltett heves indulatokat az elkeseredett szülők körében. Ugyan a központi költségvetés nagyjából 13 millió forintot spórolna a lépéssel, csakhogy ezzel aláírták egy újabb falu tarkón lövéséről szóló parancsot. A törvények szerint valóban 56 diák kellene a felső tagozatra, de a négy osztályba csupán 41 várható. Tényleg nincs elég gyerek, de a minimális gyermekszámot előíró törvény módosítható. Mondjuk tízre, vagy akár osztályonként nyolcra. Mert a mai népesedési trendek és eltorzult demográfiai korfa mellett - hacsak nem egy elgettósodott településről van szó -, akkor sajnos sokszor még egy 1500 lakosú faluban sincs 14 gyermek évfolyamonként. Ráadásul a hazai településállomány körülbelül 55 százaléka, mintegy 1800 község még ezer főnyi népességgel sem rendelkezik. Zoom A Gróf Klebelsberg tanyasi iskola Domaszéken az 1920-as években (fotó: archív) Természetesen, egy ilyen módosításnak költségvetési vonzatai lennének, amire viszont kár is hivatkozni, hiszen csak a letelepedési kötvényekkel bizniszelő haverok százmilliárdos nyereségéből hosszú távon biztosítható lenne az összes vidéki kisiskola jövője. Látni kell, hogy a kistelepülések haldoklása egy tragikus, évtizedek óta tartó vidéksorvasztás eredménye, amire mindegyik kormány rátett még egy-két lapáttal. A mezőgazdaság szétverése, a falusi élettér beszűkülése törvényszerűen vezetett a gyermekhiányt eredményező népesedési katasztrófához. Miért akar az ilyen faluromboló lépésekkel a Reményik Sándorra oly sokszor hivatkozó kormányzat mégis újabb és újabb szeget verni a vidék koporsójába? Miért nevezik a kisiskola bezárását ,,felelősségteljes fenntartói törekvésnek", miközben a közösség - érezve annak messzire ható lényegét - azt tragédiaként éli meg. Míg Klebelsberg Kunó iskolákat vitt a legnyomorúságosabb helyekre, addig manapság központosítanak és iskolákat zárnak be a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben. Zoom Népiskolai tanóra Erdélyben 1940-ben Jövendölés az első oskoláról a Somogyban című versében Csokonai Vitéz Mihály ezt írta: Óh, szomorú sorsa / Egy szép megyének! / Hol a magyar lelkek / Megvetve heverének. / Óh, nem fáj-é a szíve / Minden magyarnak, / Hogy a magyar fiakkal / Gondolni nem akarnak? / De tán jő / Oly idő, / Melyben nékünk / A vidékünk / Új Hélikon lesz. Viszont ezen a faluromboló úton haladva Somogy nemhogy új Hélikon nem lesz, de süllyedő Atlantiszként felszámolja magát, akárcsak Magyarország többi régiója. Hiszen sorra érkeznek a hírek a falumegtartó intézmények kivégzéséről. És nem csak ebből a megyéből...



Ander Balázs - Kuruc.info
Forrás: https://kuruc.info/r/7/161535/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csekonics Viktor
  2016-07-21 08:09:18, csütörtök
 
 
Tamás Róbert 2016-07-20


Csekonics Viktor


Időnként komolyan felmerül a fejemben az a gondolat, hogy elmegyek szakácsnak. Vagy balett-táncosnak, esetleg kazánkovácsnak. Akkor sokkal kevesebb tulokság jutna el hozzám, mint így, hogy főállásban a híreket figyelem. Ha például cipész lennék, akkor nem olvastam volna frissen-melegen az MTI örömteli hírét:

A magyar kormány az elmúlt hat évben összesen több mint 1,3 milliárd forinttal támogatta a Királyhágómelléki Református Egyházkerület oktatási-nevelési és hitéleti törekvéseit - jelentette ki Soltész Miklós államtitkár szerdán Nagyváradon.

Hát hurrá! A Dóri-ház megkapta már a beígért tetves öt milliós támogatást? Ennyit ígért Balog Zoltán miniszter az év elejére, most pedig július vége van. Futotta rá? Öt millió volt még a kasszában? Vagy erre nem telik? Ráér? Most nyaralnak a honatyák?

A romániai magyarok pontosan olyanok, mint a magyarországi magyarok. Értelmi képességek terén is, amennyiben azt nézem, hogy a honosított állampolgárok számához képest mennyi az Orbán-hívők aránya. Van azonban több különbség: az egyik az, hogy másik országban élnek. A másik, hogy Románia gazdasága dinamikusan fejlődik. A béreket nemrégen emelték, mégpedig jelentős mértékben. Már régen túl vagyunk azon, amikor a romániai magyarok voltak a szegény rokonok. Minden problémája ellenére (mert persze ott is van gond gazdagon) fejlődik az ország, a munkanélküliségi mutatóik jók. Úgy értem, valóban jók, mert azt nem a magyar KSH hamisítja. Igaz ugyan, hogy döbbenetesn sokan hagyták el az országot és vállaltak munkát más országokban.

A román és a magyar nettó átlagbér között kevesebb, mint 20 ezer forint az eltérés. Romániában olcsóbb (sokkal olcsóbb) a közlekedés és számos élelmiszer is kevesebbe kerül. Köszönhetően például a 9 százalékos élelmiszer ÁFA-nak.

Távolról sem arról van szó, hogy ott már kitört az általános jólét, mert nem tört ki. De eltérés sem nagyon van a két ország között. Ok pedig arra, hogy a magyar adófizetők pénzéből egyházakat támogasson a kormány egyáltalán nincs. Sem Romániában, sem Magyarországon, sem sehol. Főleg úgy nem, hogy ugyanez a kormány igyekszik ellehetetleníteni Iványi egyházát, miközben a ők Magyarországon működtetnek iskolákat, óvodákat, idősotthonokat, menhelyeket, kórházat.

Fel nem foghatom, a kölcsönös tiszteleten és szereteten kívül miért kellene anyagilag ilyen mértékben támogatni akármelyik egyházat. Bármelyik országban. Az egyház oktatási-nevelési törekvéseit feltehetőleg támogatja anyagilag a román állam, a hitéleti törekvéseik pedig miért is kellene, hogy érdekeljenek bárkit is, a híveken kívül?

Meggyőződésem, hogy akkora kárt még a Gyurcsány-kormány idején elhangzott hülye kijelentés sem okozott az ide csődülő 20 millió románnal, mint amit a Fidesz-kormány működése okoz. A külhoni magyarok honosítása jó döntés volt, a szavazati jog megadása tragikusan rossz. Tökéletesen abnormális dolog az, hogy más országban élő emberek - akkor is, ha magyar nemzetiségűek - beleszólhassanak a magyarországi magyarok mindennapi életét érintő kérdésekbe. Ezt a feszültséget csak tetézi a magyar kormány különbző tagjainak romániai vendégszereplése, például a választások alkalmával. Amennyire én nem veszem jó néven, ha olyan valaki szavaz magyarországi ügyekben, aki nem viseli annak a következményeit, ugyanannyira azt sem veszem jó néven, ha a magyar politikusok bele akarnak avatkozni a romániai politika alakulásába. Mert nincs hozzá közük. Ha beleszólást akarnak, nyugodtan költözzenek oda és máris joggal kampányolhatnak.

A gazdag nagybácsi szerepben tetszelgő magyar kormány rendkívüli nagyvonalúsága pedig egyenesen vérlázító. Az itt dolgozó, itt adót fizető emberek pénzéből ne legyen senki Csekonics báró.

Soltész Miklós - az MTI hír szerint - adott némi magyarázatot a kormány nagyvonalúságára:

Az államtitkár megköszönte az erdélyi magyar történelmi egyházaknak és az ortodox egyháznak, hogy támogatták azt a romániai alkotmánymódosító polgári kezdeményezést, miszerint a román alkotmányba kerüljön be, hogy a házasság egy férfi és egy nő kapcsolatán nyugszik. A román alaptörvényben jelenleg a házastárs szó szerepel. ,,Partiumban és a Kárpát-medencében ma legkevésbé az a fontos, hogy ki magyar, ki román, ki szerb vagy ki horvát, sokkal fontosabb a keresztény gyökér" - mondta az államtitkár.

MTI

Kérdés: mi a fene köze van Soltész Miklósnak, a magyar kormánynak, vagy bárkinek a Fidesz-KDNP soraiból ahhoz, hogy mi van a román alaptörvényben? Miért érdekel az minket itt, ahol a kórházi ágy kitört lábát egy székkel kell pótolni, ahol magatehetetlen idős emberek nem jutnak ellátáshoz, ahol haldokló gyermekek utolsó napjainak megkönnyítésére nem jut pénz?

Amennyiben Soltész államtitkár úr, Orbán Viktor, vagy bárki más ebben az országban támogatni óhajtja a romániai magyar egyházakat, tegye ezt saját zsebből, ne pedig abból a pénzből, aminek ezer helye van itthon is. Ideje lenne békén hagyni a külhoni magyarokat és nem feszíteni tovább az egyébként is elég feszült helyzetet.


http://kolozsvaros.com/2016/07/20/csekonics-viktor/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Erdogan egy demokratikusan megválasztott török vezető, aki
  2016-07-21 08:05:23, csütörtök
 
  "Erdogan egy demokratikusan megválasztott török vezető, akinek a tevékenységét joggal kritizálják Nyugaton. "

Azért szerintem valamivel többről van szó; egy demokratikusan megválasztott vezető, aki (vegyesen törvényesen, "törvényesen" és törvénytelenül) úgy tágítja a hatalmát, hogy legközelebb is tuti, hogy őt válasszák meg -- amire nem kapott (per def nem is kaphat) felhatalmazást. (Ismerős?)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Tóni egyáltalán nem drága
  2016-07-21 08:00:48, csütörtök
 
  2016.júl.14.

A Tóni egyáltalán nem drága



Mi például egyáltalán nem nem hisszük el, hogy Rogán Antal jelenlegi propagandaminiszter még belvárosi polgármesterként minden nyár elején 4 millió forintot vett volna át személyesen Vizoviczki Lászlótól, hogy a pesti éjszaka urának teraszai kinyithassanak.

Ezt ugyan Vizovicki egyik vádlott-társa állította, de
ez nyilvánvaló hazugság.

Mint ahogy az is hazugság, amit Portik Tamás állított, miszerint

régóta ismeri Rogánt,
rendszeresen találkoztak,
közösen üzleteltek belvárosi ingatlanokkal,
és egyszer 10 millió forintnak megfelelő eurót adott át a fideszes politikusnak.

Ezt egy jogerősen elítélt bűnöző állítja, hát hogyan is hihetnénk neki.

Ha egy másik bűnöző, a milliárdos csalással vádolt Vizoviczki állítja, hogy

Kétség nélkül bizonyítható, hogy Rogán Antallal soha semmilyen kapcsolatom nem volt, még látásból sem ismer engem. Minden ezzel ellentétes hír a félreértés, butaság vagy rosszindulat tragikomikus terméke.

akkor azt viszont minden további nélkül elhihetjük.

Legfeljebb majd akkor lesznek gondban, ha előkerül egy fotó a találkozóról, mint ahogy előkerült Portikkal is. Addig viszont,

amit az egyiknek elhihetünk (ti. hogy nem fizette le Rogánt),
a másiknak nem (hogy lefizette Rogánt).

Különben is, míg Portik egy jogerősen elítélt bűnöző, addig Vizoviczki egyáltalán nem az. Sőt, most kerülhet szabadlábra az előzetesből alig 250 milliós óvadékért. Megilleti az ártatlanság vélelme. Hiszen büntetlen előéletű.

Portik viszont biztosan hazudik. Ez már csak abból is látszik, hogy azt mondta,
"nagyon drága a Tóni".

De ez nem igaz. Hiszen most derült ki, hogy alig négymilliót kért egy-egy nyárra. Hát hogy lehetne ez drága? Ez aprópénz. Kérhetett volna nyugodtan húszat is, röhögve kifizeti az az ember, aki úgy akar negyedmilliárdocskát kifizetni óvadékra, hogy a vagyona zár alatt van.

A Tóni egyáltalán nem drága. Inkább visszafogott és mértéktartó.

Ingatlanja annyi van, hogy nem fér a vagyonnyilatkozatba (ezért nem is írja bele), és ha eszik, akkor homárlevest.

De drágának egyáltalán nem drága.


http://b1.blog.hu/2016/07/14/a_toni_egyaltalan_nem_draga
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 18522
  • e Év: 151439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.