Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Sötét erdő (The forest) Teljes film 2016
  2016-07-26 12:26:19, kedd
 
 



Link




 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Érdekességek
  2016-07-26 12:22:26, kedd
 
  A világ legismertebb Krisztus-szobra kétségkívül Rio de Janeiróban található, Brazíliában. A Megváltó Krisztus szobra (portugál nyelven Cristo Redentor), a kitárt karjaival keresztet formáló Jézus az ország leglátogatottabb látványossága, évente közel kétmillióan keresik fel. Az ország jelképe 700 tonna (talapzattal együtt 1000 tonna), magassága 30 méter.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-07-26 12:19:32, kedd
 
  Észak-Írországban, Antrim megyében találhatók ezek a gyönyörű bükkfák, amelyekről azt gondolják, hogy körülbelül 300 évesek. A helyi feljegyzések szerint James Stuart ültetett 150 bükkfát a 18. században, szerette volna lenyűgözni a vendégeit, akik ezen az úton közelítették meg gyönyörű házát, a Gracehill House-t. A legenda szerint egy szobalány kísért az országúton, aki a szomszédos kastélyban élt, és több száz évvel ezelőtt rejtélyes körülmények között halt meg. A “Szürke Hölgy" némán lebegve halad az utolsó bükkfáig, és ott nyomtalanul eltűnik.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-07-26 12:15:04, kedd
 
  A Nápolyi-öbölben, a város Posilippo lakónagyedétől mindössze 30 méterre található két kis sziget. Az egyik lakatlan, a másikon magányos villa van. Egy kis híd köti össze a két kis földdarabot, ami úgy néz ki, mint egy természetes boltív.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-07-26 12:12:34, kedd
 
  Az Amazonas vidékén él ez a gyönyörű, csodálatos kék pillangó. Tekintettel arra, hogy ezen a tájon él a Föld 2 millió ismert fajának egyharmada, felháborító, hogy az ismert amazóniai fajok nagy része a kihalás szélén áll, nem utolsósorban a jaguár. Valószínűleg nem sokáig gyönyörködhetünk ezekben a csodaszép pillangókban sem.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Történet
  2016-07-26 12:04:32, kedd
 
  A VÖDÖR

Volt egyszer egy kiváló, vitéz katona. Becsülettel helytállt minden fronton. Szerencsétlenségére egyik lába megsérült és félt, hogy elbocsátják.
Kórházi ágyán látomása volt. A Mennyországot látta, nagyon távolról. A pokol ellenben egészen a közelében volt.
Eszébe jutott, hogy a múltban nem volt mindig becsületes, többször fegyelmezetlen volt, sértegette, ütlegelte, sokszor még bajtársait is.
A lelkiismerete nem hagyta nyugodtan. Felszerelését otthonában hagyta és felkereste a közelben lakó szentéletű remetét.
- Atyám, szívből bánom minden bűnömet, mert félek a kárhozattól. Minden elégtételt hajlandó vagyok elvégezni, ha nehéz, akkor is.
- Jól van fiam! - szólt a remete. Itt egy vödör és töltsd meg vízzel.
- Na, hát ez igazán semmi, gyerekjáték - szólt a katona.
Egy vigyorgó kisördög képe azonban ráijesztett.
Fogta a vedret és elindult a közeli folyó irányába. Bemerítette a vízbe, de az nem akart megtelni.
- Ez nagyon furcsa - szólt a vitéz. - De majd meglátjuk...
Elindult a forrás felé, próbálkozott, de ott sem lett szerencséje. Dühösen ment a falu egyetlen kútjához, de hiába, ott sem sikerült.
Egy esztendő múltán lát az öreg remete egy lerongyolódott, kiéhezett és kimerült férfit közeledni, kezében egy üres vödörrel.
- Atyám! - szólította meg a lovag (merthogy ő volt a koldus kinézésű férfi), voltam az ország összes kútjánál és forrásánál. Nem sikerült megtölteni a vödröt. Most már tudom, hogy nem nyerhetek bűnbocsánatot. Örökre elkárhozom. Jaj, de nehezek is a bűneim... késő bánat.
Keservesen sírt és a könnycseppek a vederbe hullottak. Pillanatok alatt csordultig megtelt a veder friss vízzel.

A Bűnbánat egy pár igaz könnycsepp...



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Történetek
  2016-07-26 11:58:47, kedd
 
  Volt egyszer egy ember, aki az ő háza udvarán oszlopot
épített az ő Istenének.
De az oszlopot nem márványból faragta, nem kőből építette,
hanem ezer, meg ezer apró csillámló homok-szemcséből,
és a homok-szemcséket köddel kötötte össze.
És az emberek, akik arra járva látták, nevettek rajta és azt mondták: bolond.

De az oszlop csak épült, egyre épült, mert az ember hittel a szívében
építette az ő Istenének.
És amikor az oszlop készen állott, az emberek még mindig nevettek
és azt mondták: majd a legelső szél összedönti.
És jött az első szél: és nem döntötte össze.
És jött a második szél: és az sem döntötte össze.
És akárhány szél jött, egyik sem döntötte össze,
hanem mindegyik szépen kikerülte az oszlopot, amely hittel épült.
.
És az emberek, akik ezt látták, csodálkozva összesúgtak és azt mondták:
varázsló.
És egy napon berohantak az udvarára, és ledöntötték az ő oszlopát.
És az ember nem szitkozódott és nem sírt, hanem kiment megint az ő
udvarára
és hittel a szívében kezdett új oszlopot építeni az ő Istenének.
És az oszlopot most sem faragta márványból, sem nem építette kőből,
hanem megint sok-sok apró homok-szemcséből
és a homokszemcséket köddel kötötte össze.


 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Történet
  2016-07-26 11:43:50, kedd
 
  A KERTÉSZ

A reggeli órákban a kertész kiment, hogy gondozza kertjét. Az egyik ribizlibokornak túlságosan nagyra nőttek az ágai és félt, hogy nem fog termést hozni, ezért visszametszette őket. Ahogy visszavágta ágait, a végénél nedves lett, olyan, mintha sírna a bokor. A kertész úgy érezte, mintha beszélne hozzá, és ezt mondaná: Ó, kertészem hogy tehetsz ilyet velem? Azt gondoltam, hogy a barátom vagy, aki szeretettel gondot visel rólam, mióta csak elültettél. Nem látod, milyen szépen fejlődök? Már majdnem fele akkorára nőttem, mint a kerítés melletti fák, és nemsokára olyan nagy lehetek, mint ők. De te most levágtad ágaim és szépséges leveleim odalettek. Csalódott és keserű vagyok, hogy így bánsz velem...
Erre a kertész szelíd, szeretetteljes hangon így felelt: Kérlek, ne sírj! Szükséges volt megmetszeni téged. Nem azért ültettelek, hogy nagyra nőj, és árnyékot adjál, hanem, hogy termést hozzál. A fák a kerítés mellett hiába nagyok, de nem képesek termést hozni, szemben veled. Ha nem vágom vissza ágaidat, akkor minden erőd elmegy arra, hogy nagyobbra nőj, de akkor nem lennél képes termést hozni. Ne aggódj, egy napon hálás leszel azért, amit tettem. Lehet, hogy most még nem érted, de bízz bennem és javadra lesz. Nagyon hálás leszel, amikor meglátod a termésedet.
Az évek során a kertésznek egyre több kertre kellett ügyelnie. Arról álmodozott, hogy egy napon rábízzák az egyik arborétum gondozását. Úgy tűnt, hogy álma megvalósul, de végül - nem tudni, milyen okból - egy másik kertész kapta meg az állást, akinek fele annyi tapasztalata sem volt, mint neki. A kertész nagyon elszomorodott és Istenhez kiáltott: Istenem, hogyan tehetted ezt velem? Hosszú évek munkája és fáradozása, erre egy ilyen ember kapja meg ezt az állást. Azt hittem, hogy segítségemre leszel és támogatsz, hogy előrébb jussak, és pont a cél előtt teszed ezt? Miért vagy ilyen kegyetlen, mivel érdemeltem ki??

Isten gyöngéd hangon így felelt: A te életedben Én vagyok a kertész.
Ekkor a kertésznek eszébe jutott, hogy évekkel ezelőtt ő mit mondott a bokornak...
Sokszor van az, hogy az ember úgy érzi, megrekedt az élete. De Isten útjai kifürkészhetetlenek. Ő még a legrosszabb dolgot is a javunkra tudja fordítani. Ismer minket, és a javunkat akarja, nekünk végeznünk kell a ránk bízott feladatot és bízni Istenben, hogy Ő vezérli életünket és soha nem hagy cserben, még ha valamikor úgy is érezzük. Jézus azt mondja: Ne aggódjatok életetekért!


 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Érdekességek
  2016-07-26 11:02:07, kedd
 
  A női test talán mindörökké rejtély marad. Azonban mégis létezik néhány megállapítás, amelyről az is meglehet, hogy még sosem hallottál! Az alábbi összeállításunk tehát nemcsak női, hanem férfi olvasóinknak is valódi különlegességnek számíthat.

A karamell csizmák utáni kényszerképzet genetikailag kódolt: az Oprah folyóirat által idézett kutatók úgy vélik, a nők vágya a karamell színű csizmák iránt nem más, mint genetikailag kódolt hóbort. A szakértők szerint, az a gén, amely a piros szín felismeréséért felelős, csupán az X kromoszómában lelhető meg, a férfiak pedig sokkal hajlamosabbak a génmutációkra, mint a nők. Így már érthető, miért nem képesek látni megannyi színárnyalatot - a nőkkel szemben, akik rengeteg árnyalatot képesek érzékelni, mint például a piros és a narancs közötti karamellt is.

Az ajkak, a csábítás fő ,,fegyverei": a testbeszédben igen fontos szerepet játszanak az ajkak. Az, ahogyan mosolyogsz, sokat elárul rólad. És a férfiak általában odáig vannak a női ajkakért, nem hiába lett a vörös rúzs a hódítás legyőzhetetlen eszköze! Továbbá, a Káma Szútra szerint, a felső ajak egyike a nők legerogénebb zónájának.

A gazdag, sűrű hajkorona egészségre utal: íme még egy indíték arra, hogy figyelmet fordítsd a tincseidre! Ha első randira készülsz, tökéletes látványt kell mutatnod, és a hajad lesz az egyik fő attrakciója a férfi szemnek. A dús fürtök egészséges szervezetre utalnak, továbbá azt is elárulja rólad, hogy kellő törődést fordítasz magadra és a külsődre.

A széles csípő termékenységet jelöl: gyorsan gondold át még egyszer, ha lapos testet és enyhe idomokat faragnál magadból az új fogyókúrád által! Ugyanis tudnod kell - ismételten -, hogy férfiak ezt nem díjazzák. Az egy dolog, hogy bámulják a lányokat a kifutókon, viszont az életük párját nem olyannak szeretnék látni maguk mellett. Ha kerek idomaid vannak, ne vágyj megszabadulni tőlük! Hisz a férfiak odáig vannak a formás csípőkért, popsikért, melyek ugyanakkor a nőiesség, termékenység jelei.


A különböző méretű mellek sem jelentenek gondot: a legtöbb nő keblei nem egyforma méretűek. Ezért általában a szebbik nem képviselői arra törekszenek, hogy ezt valamilyen módon leplezzék, észrevétlenné tegyék. Az orvosok azonban azt állítják, ez teljesen normális, és a hormonális változások idézik elő. Továbbá ne feledd, egyetlen páros szervünk sem tökéletesen egyforma! Szóval fölösleges emiatt aggódni.


A nők fejlettebbek a férfiaknál: újabb előny, mely a nők számlájára kerül, az erősebbik nem képviselőivel szemben. Talán nem tudtad, de a nők már megszületésük pillanatától kezdve fejlődnek, főként nemi szempontból. A férfiaknál a megszületés inkább gátat szab a nemi evolúciónak, így az etéren történő fejlődés csupán a serdülőkorban indul be újra.











 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-07-26 10:42:55, kedd
 
 




Menni kell előre. Nem másokkal foglalkozni, vagy épp azzal, hogy mindenki hülyének néz... Tudod, egy dologban biztos vagyok: a nagy utak, azok, amelyek igazán hosszúak és jelentőségteljesek, hatalmas megállító táblákkal vannak tele, és nehézségekkel, pontosan azért, hogy próbára tegyenek, hiszen nem mindenki érdemli meg a jutalmat. Azt a valamit, amit neked szántak, és a tiéd. Nem kell mindenkinek felérnie a csúcsra - pedig mindenki előtt ott a lehetőség. De egy dolgot érdemes szem előtt tartani: a tiéd lehet minden, amire vágysz, de ha nem teszel érte semmit, a helyén marad - ahogy Te is.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 197 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 316
  • e Hét: 1934
  • e Hónap: 9802
  • e Év: 51747
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.