Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Film Csak semmi pánik teljes film
  2016-07-28 12:35:19, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Szép írások
  2016-07-28 12:32:31, csütörtök
 
  Vajon hány lélektársad van? Vajon hány nagy Ő van? Biztosan benned is felmerült már a kérdés akár a találkozás előtt, akár utána, hogy vajon ő az egyetlen?"

herceg-hercegné-szerelem-nagy-ő A régi mesékben mindig megjelenik az egyetlen, az igazi, a nagybetűs NAGY Ő.
Aztán ahogy elindulsz a kapcsolataidban és folyamatosan tapasztalsz, úgy jönnek az élettől a különböző jelek, érdekes szenvedélyes találkozások, a felismerések és persze a kétely is felébred.

Most egy olyan történetet mesélek el, ami részben a képzeletedet hívja életre, részben sokunk története elevenedik meg benne, tehát valóság alapú.

Képzeld el, hogy 18 éves korodban beleszerelmesedtél egy emberbe. Olyan érzéseket hozott fel benned, amit ritkán érez az ember. Egyből össze is kötötted a legendával, miszerint egyszer az életben megtalál az igaz szerelem. Bár körülötted sokan mondták, hogy Csipkerózsika ébredj fel!, Te mégis úszkáltál tovább a csodás érzésekben, tapasztalásokban.

Első nagy Ő. De nem az egyetlen.
Aztán valamilyen izgalmas vagy unalmas oknál fogva vége szakad ennek az élménynek, mert rájöttök, hogy sok minden nem passzol és nem is igazán szeret a másik, vagy egyszerűen valamiért nem tudjátok folytatni.

Eltelnek hetek, hónapok, amikor találkozol egy másik emberrel, akivel azt érzed, hogy ezer éve ismeritek egymást. Ugyanabban az élethelyzetben tartotok, épp ő is túl van egy nagy szerelmen. Épp munkát vált. Épp a pörkölt a kedvenc étele és milyen izgalmas, épp ugyanabban a városban is dolgozik. Sőt, a kedvenc száma az a szám, amelyik busszal te minden nap utazol hazafelé. Ez nem véletlen lehet. Persze most picit ironizáltam, de szerintem itt belefér. Én magam is átestem már hasonlón, amikor jelnek vettem azt, ami nem az. És nem vettem jelnek azt, ami kibökte a szemem, és birizgálta már az orromat.

ikerlélek-találkozás Tapasztalásnak remek. Ha ehhez a találkozáshoz betársul egy hatalmas öröm, felébred benned a szenvedély és még az életed is felívelőben tőle, akkor csodálatos energiákat meríthetsz, duzzaszthatsz az életedbe.

Persze itt is felmerül a kérdés: kicsoda ez az ember nekem? Tán egy segítő? Vagy a második nagy ő? Vagy netán az ikerlelkem, hisz annyi mindenben hasonlítunk, és megkaptam végre, megértem rá?

Sokszor találtam már szemben magam azzal a kérdéssel, hogy minek mindent megmagyarázni? Minek ennyit gondolkodni?

Tudod, kedves olvasó, ez emberi dolog. Mindenki gondolkodik, mindenki magyarázatokat keres, mindenki válaszokat szeretne, mert EMBERI DOLOG megérteni azt, ami körülöttünk és bennünk folyik.

Ha megértesz valamit, akkor tudatosabb működésben élhetsz. Sőt, ha megérted az életed, akkor változtathatsz rajta. Ha nem érted meg, vagy nem érted meg miért hagyd abba a miérteket, akkor továbbra is magadhoz fogod vonni.

Tehát visszatérve a kérdésre: kicsoda ő nekem és hányadik és egyébként is? Akkor azt mondanám, hogy minden kapcsolatban rengeteg tapasztalás van. Van, ami csupán ébresztő, van, ami csupán kezdő lökést ad, van, ami szenvedélyt ébreszt, van, ami elrettent. Tulajdonképpen az összes kapcsolatban van egy közös: megmutatja, hogy ki vagy valójában!

Minden ilyen kapcsolat erős nagyító alá vesz téged! Láthatod a fényes és a sötét árnyas oldaladat is. Belenézel a tükörbe? Tanulhatsz, tapasztalhatsz, meríthetsz belőle és megtanulhatod milyen amikor IGENT mondasz és milyen amikor NEMET mondasz. Természetesen mindezt Önmagadért, mert így érzed jónak!

életfa Kanyarodjunk csak a főszereplőnkhöz. Úgy érzi ez a sok hasonlóság arra enged következtetni, hogy megtalálta az ikerlelkét, hisz lélekben úgy érzi összetartoznak, hasonlók, akár egymás másolatai is lehetnének. Később az árnyékos oldalt is elkezdte felfedezni, ami már annyira nem volt szépséges, de még így is azt mondta, hogy szerethető.
Ez egy újabb tapasztalási szint lehet, ha befogadó vagy a másikra és önmagadra, hiszen gondolj csak bele: megszereted a másikban azt, amit előtte önmagadban nem voltál képes elfogadni. Innentől kezdve pedig a saját életedbe is befogadhatod, hiszen oda-vissza szeretet indul el közöttetek. Egymást gyógyítjátok ezáltal.

Pár év közös barátkozás közben többször felmerül bennetek, hogy mi lenne, ha kapcsolatban élnénk egymással? de a félelem a másik elvesztésétől erősebb. Mi lesz, ha elmúlik a barátság? Mi lesz, ha mégsem annyira jó, ha még többet vagyunk együtt? Inkább maradjon minden a régiben.

És ilyenkor jön be még egy ember. Potty.
Második nagy Ő? Vagy az előző nem is volt annyira nagy?
Kis zuhanás kíséri az egészet lelkileg, miközben mégis szárnyalsz. Megtanulod azt is, hogy a repkedésben több irány is van, több dimenzió. Ezen kívül azt is, hogy nem gond néha lefelé ereszkedni, vitorlázni a lélek tengerében, vagy épp fel-le cikázva.

A legtöbb zavart az okozza fejben és szívben, hogy sokan azt hiszik EGY VAN. Közben szerintem ez tévhit, ezt tapasztaltam és ha körülnézek a világban erre millió példát láttam már. Az egy van olyan, mint az örökké együtt és a soha nem teszek ilyet gondolat. Nem létezik, csupán ámítás és hamis kép, amit ha követsz, szépen bezár egy gyönyörűséges ketrecbe.

Biztosan te is érezted már sokszor azt, hogy be vagy zárva, nem tudsz szabadulni, egy helyben toporogsz, mindig ugyanazokat a köröket járod. Ugye?

Ezeket saját magad teremtetted azzal, hogy kitaláltad és elhitted a ketrecet. Vagy épp azzal, hogy mások gondolatait követni kezdted. Beléd ivódott.

teljesség Főszereplőnk beleesett egy újabb nagy Ő-be. A nagy Ő viszont. Hónapok telnek ebben az állapotban, majd úgy döntenek, hogy hivatalosan is kapcsolatban élnek, összeköltöznek és elkezdik szövögetni együtt az életüket. Jönnek, mennek, dolgoznak, alszanak, szeretkeznek, szórakoznak. Aztán 3 év múlva amikor már mélyült a közös kapcsolódás, hirtelen bejön egy újabb ember a képbe.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-07-28 12:13:08, csütörtök
 
  Majd szót ejthetünk arról is, hogy bezzeg régen nem voltak ilyen lehetőségek. Aztán rájövünk, hogy igen, és mennyivel nagyobb is volt a siker rátája a pártalálásnak, valamint átlagosan mennyivel őszintébbek és tartósabbak is voltak azok a kapcsolatok.

Hiszen gondoljunk csak bele a szüleink történeteibe, melyek még arról szólnak, hogyan is ismerkedtek meg. Ők mással, majd végül egymással. A legegyszerűbb ismerkedések régről is szebbnek minősülnek mint bármelyik mai, mely a modern világ hozamával jön létre. Mi szépet rejt magában az, hogy képek alapján írunk rá a másikra? Jó kép bárkiről készülhet. Jellemzően ma már a képek jelentős százaléka, nem a színtiszta valóságot mutatja, nem csak az adott emberről, de az adott élethelyzetről sem. Felvágás az egész online felület, hiszen ki rakna ki magáról egy képet azzal, hogy éppen otthon fekszik betegen, amíg persze mások szívesen közszemlére bocsájtják, hogy mindeközben Ők épp nyaralnak. Az internet egy torz képet mutat a valóságról, ami nincs jó hatással az emberekre.





 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-07-28 12:00:31, csütörtök
 
  Nem lenne jobb a valódi értékekre figyelni, amik elsősorban nem pénzben mérhetők, tehát abszolút nem kapcsolhatók a sznobizmushoz? Vajon mikor jön el, egyáltalán - eljön az az idő, amikor azok a számunkra fontos dolgok teret kaphatnak...és nem néznek ránk kikerekedett szemmel, értetlenül....
Hogy értsd, egy pohár víz mit ér, ahhoz hőség kell - ahhoz sivatag kell,
Hogy lásd, egy napod mennyit ér, néha látnod kell - az élet hogyan fogy el



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Katalin György
  2016-07-28 11:42:20, csütörtök
 
  Jólét, jó lét
Ezen gondolkodtam már párszor, hogy mit is jelent.

Többet, mint azt bárki gondolná.
A jólét az gazdagság.
De mi a gazdagság?

Pár évvel ezelőtt azt gondoltam, hogy akkor jó, ha tenger mellett nyaralok, vagy meg tudok venni magamnak valamit amit csak kívánok! Ennek mindig híján voltam. A tengert csak fényképen láttam, és, bizony soha nem vehettem meg mindent amit megkívántam.

Meg kellett tanulni, hogy kívánni tudni kell!

Nem nézek tengert, de nyáron minden nap úszok a Dunában, és látom a pilis vonulatát. Tengerparti félingű szigetcsúcsra járhatok, és büszke vagyok, hogy láthatom ezt a csodát.

Van akinek a medencés palota a gazdagság!
nekem csak egy kis kerti ház, ahol a medence lenn van a domb alján.

Néha árad, és néha pici, hogy könnyedén átúszom.
Nem kívánom a tenger gyümölcseit. (hangzatos név) de íztelen, bűztelen...valami.
De az út mentén kilógó ágakról eszem a cseresznyét, meggyet, szilvát, vagy éppen a vad málnát.

Nekem jó. Jó a lét, hogy nem kívánok többet, mint amit magam erejéből elérhetek....
Nekem ennyire telt... elég


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-07-28 11:37:10, csütörtök
 
  Szép az, amit szeretni lehet. Ami megérinti lelkünket.
Ami gondolatokat ébreszt. Megfog és felemel.
Minden szép, ami úgy emberi, hogy közben nincs benne ártó szándék. Hat, de nem telepedik ránk. Irányt mutat, ám nem kényszerít. Megmosolyogtat, megnevettet, de nem tesz köznevetség tárgyává senkit.
S miért szép? Mert örömöt ad, nyugalmat sugároz, vagy éppen felajz, munkára, jó cselekedetekre ösztönöz



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-07-28 11:32:58, csütörtök
 
 



Még ha létezik is a sors mint olyan, emberi közvetítéssel működik. A filmvásznon a lány, aki majd megváltoztatja a főhős életét, egyszerűen odasétál hozzá egy váróteremben. A való életben azonban az igazán fontos találkozások más kapcsolataink hozadékai.
Joshua Wolf Shenk
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 197 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 189
  • e Hét: 837
  • e Hónap: 4179
  • e Év: 56887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.