Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Brokkolikrémleves diós burgonyagombóccal
  2016-07-28 23:19:03, csütörtök
 
  Brokkolikrémleves diós burgonyagombóccal

Hozzávalók

Leveshez:
1,5 kg fagyasztott brokkoli
1 db burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt szerecsendió
csipet szódabikarbóna a főzővízbe (így megtartja szép zöld színét)
őrölt fehér bors
petrezselyem
2 dl laktózmentes tejszín
növényi zsiradék
Burgonyagombóchoz:
1 db nagyobb burgonya
2 dkg durvára vágott, pirított dió
1 tojás sárgája
só, szerecsendió


Elkészítés

1. A vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát, kevés vizet, sózom, és fedő alatt öt percig közepes fokozaton pároljuk. Ezután rátesszük a brokkolirózsákat, átforgatjuk a hagymás, burgonyás alappal, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ekkor tesszük bele a szódabikarbónát.

2. Ízesítjük sóval, fűszerezem őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval és zúzott fokhagymával. A szerecsendiót frissen reszeljük a levesbe. Amikor megpuhultak az alapanyagok, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és botmixerrel pürésítjük. Mivel liszt nélkül készítjük ezt a levest, ezért a tejszínnel csak krémesíteni kell.

3. A megmosott burgonyát héjával együtt sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott diót serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül), alacsony tűzön addig pirítjuk, míg színe, illata nem lesz. Folyamatosan kevergetjük, nehogy megégjen. A kihűlt főtt burgonyát megpucoljuk és burgonyanyomóval áttörjük. Összekeverjük a tojássárgájával, fűszerekkel, és a pirított dióval.

4. Vizes kézzel tetszés szerinti gombócokat formázunk, és sós, enyhén forrásban lévő vízben pár percig közepes lángon főzzük. (Miután feljöttek a gombócok a víz tetejére, forralunk még egyet rajta, és kész.) Vigyázni kell, ha túlfőzzük, szétesnek a gombócaink! Ha megfőtt, szűrőkanállal kiemeljük, és a forró levesbe tálaljuk.





Felcsiki Tünde

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Málnás pohárkrém
  2016-07-28 23:15:35, csütörtök
 
  Málnás pohárkrém

Hozzávalók

Hozzávalók 4 pohárhoz:
30-40 dkg málna
3-4 evőkanál porcukor
őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
10-15 dkg tejföl
2 csomag vaníliás cukor
porcukor

Elkészítés: A málnát tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

Ezután óvatosan, nehogy a málnaszemek teljesen összetörjenek, keverjük össze a porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Hagyjuk legalább fél óráig állni, hogy az ízek jól összeérjenek, közben óvatosan keverjük át.

A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel.

A poharakba kanalazzuk bele az ízesített, kissé összetört málnát a levével együtt. Ezután kanalazzuk rá a mascarponekrémet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd díszítsük csokoládéforgáccsal, és úgy kínáljuk.





Kard Sándorné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tejszínes-laskás-mustáros sertéslapocka (gluténmentes)
  2016-07-28 23:12:58, csütörtök
 
  Tejszínes-laskás-mustáros sertéslapocka (gluténmentes)

Hozzávalók:
50 dkg sertés lapocka
30 dkg laskagomba
2 dl rizs tejszín (aki nem laktózmentesen táplálkozik, használjon hagyományos főző tejszínt)
3 evőkanál lm tejföl
1 dl víz
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál hagyományos mustár
3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyemzöld
frissen őrölt fehérbors
só ízlés szerint

Elkészítés: A húst alaposan megmosom, kockára vágom, sózom, borsozom, és egy kevés olajon egy lefedhető serpenyőben addig pirítom, amíg a hús szépen kifehéredik, majd hozzáadom a gombát, felöntöm 1 dl vízzel, lefedem, és 15-20 percet párolom.

A tejszínt elkeverem a tejföllel, a mustárral, hozzáadom a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet.

A 20 perc leteltével a húst átszedem egy hőálló tálba, leöntöm a tejfölös mustáros keverékkel, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöm. A sütési idő felénél kiveszem és átkavarom.

Párolt rizzsel, petrezselyemzölddel meghintve tálalom. Jó étvágyat!





Csonka Enikő

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Hideg uborkaleves (glutén- és laktózmentes)
  2016-07-28 23:09:56, csütörtök
 
  Hideg uborkaleves (glutén- és laktózmentes)

Hozzávalók:
2 uborka
pár szál snidling
fűszersó
tökmagolaj
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 nagy pohár szójajoghurt
bors
fűszerpaprika

Elkészítés: Az uborkákat lereszeljuk, meglocsoljuk a kifacsart citrom levével, majd megszórjuk fűszersóval,meglocsoljuk kevés tökmagolajjal, és jól elkeverjük.

A szójajoghurtba belepréseljük a 2 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, majd miután összekevertük, ráöntjük az uborkára. Azonnal fogyasztható, de érdemes kicsit behűteni.





Megjegyzés

Hátránya, hogy nem lehet abbahagyni...
Szabo Csilla

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 220 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 214
  • e Hét: 1022
  • e Hónap: 14927
  • e Év: 144634
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.