Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Evangélium
  2016-07-03 17:15:03, vasárnap
 
  "Az evangélium semmit sem szól a gyülekezeti tagságról vagy a templomba járásról, tizedfizetésről, szentségekről, böjtről vagy ruházkodásról. Ha bármit is hozzáteszünk az evangéliumhoz, beszennyezzük azt, és Pálnak a Galata 1,8-9-ben megfogalmazott átka alá esünk!
Az evangélium arról szól, amit Krisztus tett. Semmit sem szól arról, amit Krisztusnak még meg kell tennie, mert megváltásunk munkája befejeződött. 'Krisztus meghalt a mi bűneinkért.' Ez a cselekedet a múltban történt, soha többé meg nem ismételhetően, hiszen Krisztus diadalmasan jelentette ki: 'Elvégeztetett' (János 19,3O)!
Arról sem szól semmit, hogy nekünk mit kell tennünk, mert nem tudunk tenni semmit. (Titusz 3,5); (Efézus 2,8-9)
Az evangélium cselekedetek helyett hitet kér. Isten ereje ez a hívők üdvösségére.(Róma 4,5); (János 3,16)
Az evangélium kétélű kard. Kijelenti, hogy 'aki hisz a Fiúban, örök élete van.' De ugyanez a vers ezt is kimondja: 'aki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta' (János 3,36)."

- Dave Hunt -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Tanítás
  2016-07-03 17:14:08, vasárnap
 
  "Az oktatás területe tágölelésű, amennyiben szeretnénk az emberekkel az üdvözítő igazságot megismertetni. 'A lélek sem jó tudomány nélkül', és nekünk, mint az Úr eszközeinek, feladatunk az igazságot úgy megismertetni az emberekkel, hogy elhiggyék azt, és érezzék annak erejét. Nem kell megkísérelnünk az embereket a homályban megmenteni, hanem igyekezzünk, hogy a Szentlélek erejével hozzuk ki őket a sötétségből a világosságra. És ne higgyétek kedves barátaim, hogy elhanyagolhatjátok az evangélium tanait, amikor ébredési összejöveteleken, vagy alkalmi evangélizációs istentiszteleteken vesztek részt. Mert ilyenkor méginkább a kegyelem tanait kell hirdetnetek. Tanítsátok tisztán, átéléssel, egyszerűen és világosan az evangélium tanait, főleg azokat az igazságokat, amelyek aktuális és gyakorlati jelentőséggel bírnak az ember állapotára, és Isten kegyelmére nézve."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Evangélium
  2016-07-03 17:12:58, vasárnap
 
  "Az evangélium egy ésszerű rendszer, és az emberek értelmére apellál. Gondolkodásra és mérlegelésre serkent. A lelkiismeretet szólítja meg. Elmélkedésre ösztönöz. Ha tehát az embereket nem oktatjuk konkrétumokra, akkor hiába kiáltjuk: 'Higgy! Higgy! Higgy!' De mit kell hinniük? Minden felszólítást egy megfelelő magyarázat kell, hogy kövessen. Ellenkező esetben nem jelent semmit. 'Menekülj!' De miből? Ez maga után vonja válaszként a bűn ítéletéről szóló tant. 'Repülj!' De hova? Válaszként Krisztust és sebeit kell prédikálnod; valóban, az áldozatra épülő engesztelés tiszta tanát. 'Térj meg!' Miből? Itt olyan kérdésekre kell válaszolnod, mint: micsoda a bűn, miben áll a bűn gonoszsága, mi a bűn következménye. 'Meg kell térned!' De mit jelent megtérni? Milyen erőnek köszönhetően térhetünk meg? Mitől kell elfordulnunk? Mihez kell odafordulnunk?"

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Lélekmentés
  2016-07-03 17:11:50, vasárnap
 
  "Mi az Isten számára végzett hiteles lélekmentés? Amennyiben eszközökre van szükség, hadd álljon itt a következő kérdés: milyen folyamatok vezetik az embert Istenhez és az üdvösséghez?
Úgy gondolom, hogy az első művelet az emberek oktatása Isten igazságának megismerése érdekében.
Az evangélium ismertetése jelenti az emberi értelmen végzett valódi munka kezdetét. 'Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítván őket, hogy megtartsák mindazt. amit én parancsoltam nektek: és íme én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.' A tanítás jelenti a munka kezdetét, de egyben a betetézését is.
Az Ézsaiás szerinti evangélium ekképpen szól: 'Hajtsátok ide füleiteket, és jertek hozzám; hallgassatok, hogy éljen lelketek.' Akkor tehát a mi felelősségünk, hogy olyasmit nyújtsunk az embereknek, amit érdemes meghallgatniuk, vagyis oktatni őket. Küldetésünk az evangéliumot hirdetni minden teremtménynek. Ez csak akkor valósul meg, ha a kinyilatkoztatás nagyszerű igazságait tanítjuk."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Erkölcs
  2016-07-03 17:10:43, vasárnap
 
  "A jó és a rossz nem ízlés és vélemény kérdése."

- C. S. Lewis -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Magatartás
  2016-07-03 17:09:41, vasárnap
 
  "Még az idén, vagy ebben a hónapban, vagy ami sokkal valószínűbb, még ma, mi magunk sem leszünk képesek olyan magatartást tanúsítani másokkal szemben, amilyet elvárunk tőlük."

- C. S. Lewis -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Engedelmesség
  2016-07-03 17:08:51, vasárnap
 
  "Nem szabad elfelejtenünk, hogy Isten az, Aki és mi is azok vagyunk, amik. Isten az Uralkodó, és mi a teremtményei vagyunk. Ő a Teremtő, és ezért neki joga van arra, hogy parancsoljon, nekünk pedig kötelességünk, hogy engedelmeskedjünk neki. Ez egy boldogító kötelezettség, mert az 'Ő igája édes, és az ő terhe könnyű' (katolikus ford.).
Itt szeretném megint felhozni az emberi ragaszkodásunkat ahhoz az állításhoz, hogy Krisztus hajlandó részekre osztott kapcsolatot fenntartani velünk. Ezt olyan széles körben hirdetik, hogy ezt kifogásolni, vagy ennek ellentmondani azt jelenti, hogy az ember nem áll be a sorba, és ez esetben jobb, ha felkészül mindarra, ami következni fog.
De miképpen lehetséges az, hogy ragaszkodunk ehhez, és azt tanítjuk, hogy az Úr Jézus Krisztus a Megváltónk lehet anélkül, hogy az Urunk lenne? Hogyan taníthatjuk azt, hogy üdvözülhetünk anélkül, hogy eszünkbe jutna engedelmeskedni a mi Szuverén Urunknak?
Meg vagyok győződve róla, hogy ha valaki Jézus Krisztusban hisz, akkor az egész Úr Jézus Krisztusban kell hinnie, fenntartások nélkül! Biztos vagyok abban, hogy helytelen, ha Jézusra úgy tekintünk, mint valamiféle mennyei nővérkére, akihez odamehetünk, ha a bűn megbetegített, majd miután segített nekünk, azt mondjuk 'Viszlát!', és megyünk tovább a magunk útján.
Tegyük fel, hogy bemegyek egy kórházba, és közlöm az ott dolgozókkal, hogy vérátömlesztésre van szükségem, és talán az epehólyagomat is meg kell röntgenezni. Miután foglalkoztak velem, és szolgálatot végeztek nekem, csak úgy kisurranok a kórházból egy vidám búcsúintéssel, mintha semmivel sem tartoznék nekik, és kedves volt tőlük, hogy segítettek, amikor szükségem volt rá?
Lehet, hogy ez groteszknek tűnik, de nagyon jól ábrázolja azokat, akiket arra tanítottak, hogy használhatják Jézust, mint Megváltót, amikor csak szükségük van rá, anélkül, hogy elismernék szuverén Úr voltát, és anélkül, hogy engedelmességgel vagy hűséggel tartoznának neki."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jog
  2016-07-03 17:07:23, vasárnap
 
  "Az egyetlen dolog, amire jogunk van az, hogy a saját akaratunkat Isten akaratának adjuk át, hogy Isten akaratát a mi akaratunkká tegyük."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jog
  2016-07-03 17:06:42, vasárnap
 
  "Kitartok amellett, hogy az önmagunkról való döntés jogát nem kaptuk meg, mert Isten csak a lehetőségét adta meg annak, hogy a gonoszat tudjuk választani. Látva azt, hogy Isten szent, és mi erkölcsi felelősséggel bíró lények vagyunk, akiknek lehetőségük van a gonoszt választani, de joguk nincs, egyetlen embernek sincs joga arra, hogy hazudjon. Van lehetőségünk arra, hogy hazudjunk, de egyetlen embernek sincs joga hazudni. Van lehetőségünk arra, hogy lopjunk, én magam is elmehetnék, hogy egy jobb kabátot szerezzek mint a mostani. Kisurranhatnék egy oldalajtón, és elfuthatnék a kabáttal. Lehetőségem van rá, de jogom nincsen! Lehetőségem van arra, hogy késsel, borotvával vagy egy pisztollyal meggyilkoljak egy másik embert, de nincsen rá jogom. Csak a lehetőségem van meg rá. Valójában csak arra van jogunk, hogy jók legyünk. Soha nincs jogunk rossznak lenni, mert Isten jó. Csak arra van jogunk, hogy szentek legyünk; a szentségtelenségre soha. Ha szentségtelen vagy, akkor olyan joggal élsz, ami nem a tiéd. Adámnak és Évának erkölcsileg nem volt joga arra, hogy a jó és rossz tudásának fájáról egyenek, de vettek róla, és így olyan jogot bitoroltak, ami nem volt az övék."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hála
  2016-07-03 17:05:21, vasárnap
 
  "Az a keresztyén ember, aki szeretetben, világosságban és bölcsességben jár, hálával lesz tele. Ez különbözteti meg másoktól. Rész szerint már most ismeri azt, amit majd teljes mértékben csak ezután fog megismerni:

Ha éltem hálójában,
Mit Isten ujja szőtt,
Bánat harmatja csillant,
S napfényt színekre tört:
Áldom vezérlő karját,
S szívét, mely tervezett,
Dicsőségét a földön,
Mi rejt ígéretet."

Anne Ross Cousin

-Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1025 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1992
  • e Hét: 8238
  • e Hónap: 37550
  • e Év: 225352
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.