Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Újévi fogadalmam!
  2016-07-30 20:33:56, szombat
 
  "Életem ideje kezedben van!" (Zsolt. 31:16)

Szilárdan hiszek abban, hogy életem ideje Isten kezében van, ezért erre az új évre vonatkozóan alávetem most magamat és minden ügyes-bajos dolgomat Isten mennyei gondviselésének. Bármit is rendeljen az Úr felőlem, legyen az ...
egészség - vagy betegség,
békesség - vagy nehézségek,
vigasztalások - vagy keresztek,
élet - vagy halál
- az Ő szent akarata legyen meg!

Minden időmet, erőmet és szolgálatomat - még a leghétköznapibb tevékenységeimet is - arra szentelem, hogy az Úr Jézusnak dicsőséget szerezzek. Leghőbb elvárásom, reményem és vágyam, állandó célkitűzésem és törekvésem az, hogy Jézus Krisztus magasztaltasson fel az életemben.

Mindenben, amit tennem kell, teljes mértékben Jézus Krisztustól fogok függeni, hogy Ő adjon nekem erőt. És bármit is tegyek, szóban vagy cselekedetben, az Ő Nevében akarok mindent végezni, hogy Ő legyen az Alfa és az Ómega számomra. Mindenemet, amim csak van, Tőle kaptam - és ezért az Úrért is akarom használni.

Ha ez az év számomra a megpróbáltatások évének, vagy egy szomorú évnek bizonyulna - akkor minden vigaszomat és támaszomat az Úr Jézustól fogom kérni, és Őreá fogok hagyatkozni, az Ő örökkévaló vigasztalására, és arra a jó reménységre, amely kegyelem által adatott nekem Őbenne.

És ha ebben az évben történne meg az, hogy meghalok - az életem ideje akkor is az Úr Jézus kezében van. Ebben az esetben alázatosan, az Ő közbenjárására támaszkodva, elindulok bátran az örökkévalóságba, várva ama áldott reménységemet. Akár élek, akár halok - meg vagyok győződve arról, hogy Jézus Krisztus nyereségnek és haszonnak bizonyul számomra.

Ó, adja az Úr, hogy az Ő kegyelme mindig elegendő legyen számomra; hogy alázatban tudjak élni, tudatában lévén saját méltatlanságomnak, gyengeségemnek, ostobaságomnak és erőtlenségemnek; és hogy szívbeli alázattal mindig az Úr Jézus Krisztusra támaszkodjak, Tőle várva kegyelmet és erőt minden egyes napra!

Írta: Matthew Henry
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Egy új év kapujában...
  2016-07-30 20:32:43, szombat
 
 
"De egyet cselekszem, azokat, amelyek hátam mögött vannak, elfelejtvén, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nekik dőlvén, célegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára." (Fil. 3:13-14)

Együtt állunk most egy új év kapujában. Lehet, hogy ez egy olyan év lesz, amely sok áldott megtapasztalást hoz. Kövesd Őt, aki előtted jár - Őt, aki annak idején ott járt az Ő népe előtt is; az Urat, aki a mi irányadó világosságunk, állandó védelmezőnk, mindig mellettünk álló Barátunk, Tanácsadónk és mindenható Megváltónk.

S mikor az árnyak elmélyülnek, és a süvítő szél félelmeket hoz; vagy mikor szomorúság érkezik, és a gyász ködös völgyében kell vándorolnunk; vagy mikor öröm köszönt be, és utunk fényárban úszik - akkor emlékezz vissza, hogyan vezetett téged az Úr a múltban, és tudni fogod: minden rendben lesz. Mikor a múlt kísértetei rémisztenek, vagy régi szívfájdalmak és szomorúságok akarnak lenyomni téged, és próbálják kitörölni szívedből a napfényt - akkor pedig felejtsd el ,,azokat, melyek mögötted vannak", és indulj el célegyenest a reád váró öröm felé! Pál azt mondja, ,,minden erőmet megfeszítve igyekszem a cél felé" - igen, a mi utunk is sürgető, és nem szabad megengednünk, hogy bármi is hátráltasson minket, ,,futókat", az előrehaladásban.

Sokszor mi magunk emelünk akadályokat önmagunk elé - pedig Mesterünk már mindent megtett, amit csak tudott, hogy megszabadítson bennünket minden tehertől: a múltunkat befedezte az Ő megbocsátásával, a jelenünkre segítséget ad, és jövőnkre pedig bizonyosságot. Így hát, kedves Vándortársam, ahogy szembenézünk az új év reánk következő napjaival, tudván azt, hogy Urunk visszatérését minden egyes nap csak egyre közelebb hozza, cselekedjük mi is ezt: ,,Tegyünk félre minden terhet, és igyekezzünk minden erőnkkel a cél felé", őszinte és tiszta szívvel, és állandóan ,,Jézusra tekintve"!

,,De egyet cselekszem, azokat, amelyek hátam mögött vannak, elfelejtvén, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nekik dőlvén, célegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára." (Fil. 3:13-14)

Mrs. Charles E. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A hang...
  2016-07-30 20:31:34, szombat
 
  Imádkozott...
Azt gondolta, hiába esedezik. Könnyek omlottak szeméből; szíve elnehezült; hiába keresett kegyelmet, nem talált.
Újra és újra, majd megint csak újra a mennyei kegyelem trónját ostromolta, és zörgetett a kegyelem ajtaján.
Elmondani sem lehet, mennyire nehéz malomkő nehezedett lüktető szívére, és milyen nehéz vas-súlyok ették bele magukat lelkébe. Fogoly volt, fájdalmas kötelékek között; igen, ahogy gondolta: a kétségbeesés mély fogságában senyvedett, megláncolva, hogy mindörökre elveszett legyen.

Majd egy napon ez a szegény rab egy Hangot hallott, amely így szólt hozzá: ,,Oda, oda - menj a Golgotához!"
Ő azonban megremegett e hangra, s ezt kérdezte: ,,Miért mennék oda, hiszen legsötétebb bűnömet ott követtem el; vétkeimmel Megváltómat ott gyilkoltam meg! Miért is mennék oda - hogy lássam meggyilkolt tetemét annak, aki pedig testvéremül született a nyomorúság idejére?"
A Kegyelem azonban intett feléje, és hívta: ,,Gyere, gyere, ó, te bűnös ember!"
És ő követte. A láncok húzták kezét-lábát; alig tudott vánszorogni. S a Pusztulás fekete keselyűje még mindig ott körözött felette.

Ám ő csak egyre kúszott tovább, ahogy csak bírt, mígnem aztán odaért a Golgota hegyének lábához. A hegy csúcsán egy keresztet látott; a kereszten lévőnek a kezéről, lábáról és oldaláról vér csepegett le. A Kegyelem ekkor megérintette a rab fülét, és így biztatta őt: ,,Hallgasd csak!"

És ő hallotta, ahogyan ez a vér beszélni kezd, és az első dolog, amit mondott, ez volt: ,,Szeretet!"
És a második: ,,Kegyelem!"
A harmadik: ,,Bűnbocsánat!"
Majd ezt mondta: ,,Elfogadás!"
És aztán ezt: ,,Gyermekké fogadás!"
Majd így folytatta: ,,Biztonság!"
S az utolsó dolog, melyet suttogott, ez volt: ,,A Menny!"

És a bűnös ember hallotta e drága hangot, és ezt gondolta magában: ,,Ez a vér vajon HOZZÁM beszél?" És a Lélek így szólt: ,,Igen, hozzád - hozzád beszél."

És ahogy hallgatta, ó, de gyönyörű zenének hallatszott ez szegény, gondterhelt szívének - merthogy közben a kétségei egy pillanat alatt tovatűntek! És a bűntudata is megszűnt. Tudta jól, mennyire gonosz volt, de látta, hogy minden gonoszságát elmosták. Tudta jól, mekkora bűnös volt, de látta, hogy bűneiért engesztelést kapott azon a drága véren keresztül, mely onnan, a Golgotáról eredt. Azelőtt tele volt félelemmel; rettegett az élettől és rettegett a haláltól; de most már nem gyötörték e kínok: örömteli bizonyosság szállt szívére.

Krisztusra nézett, és így kiáltott: ,,Tudom, hogy az én Megváltóm él!" - s karjaival átölelte a Megváltót, és énekelni kezdett: ,,Ó, most már bizonyosságot nyertem; mert ez az áldott vér kiontatott értem!"

És a Kétségbeesés elmenekült, a Pusztulás pedig messzire űzetett.

És helyettük az Üdvbizonyosság ragyogó, hófehér-szárnyú angyala érkezett, megnyugodott kebelén, és onnantól kezdve mindig így bátorította:

,,Elfogadottá lettél ama Szeretett Fiúban:
Isten kiválasztott téged, értékes, becses vagy:
az Úr gyermekévé lettél, és az is maradsz,
mostantól fogva örökké - kedves gyermeke az Úrnak!"

Írta: C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
A jó programozás titka...
  2016-07-30 20:30:17, szombat
 
  A jó programozás titka...


De mi a baj az agyunkkal, mi ott a probléma? Az, hogy nagyon sokan helytelenül vagyunk beprogramozva. Téves információk özöne zúdult ránk. Azt hallottuk, hogy a nemi beteljesedéshez az vezet, ha csatlakozunk a forradalomhoz; ha levetjük a régi erkölcsiséget és élvezzük az újat; ha különböző partnerekkel kísérletezünk; ha nem ragadunk le egy helyen, és kielégítjük az igényeinket. El a fegyelemmel! Nekünk kielégülés kell!
A számítógép nyelvén ez úgy hangzik, mint a jól ismert "garbage in, garbage out" (szemét be, szemét ki). Ha helytelen információkat tápláltak belénk (vagy hagytuk, hogy belénk táplálják), akkor helytelen következtetésekre fogunk jutni. És közülünk igen sokan ezt is teszik! A gondolati helyett a testit hangsúlyoztuk. De most, ha újra fel akarjuk fedezni a beteljesítő szerelmet és a kielégítő szeretkezést, el kell végeznünk az újraprogramozást.
Amikor a Stanford Egyetemen beszéltem, alkalmam nyílt elbeszélgetni egy félelmetes emberrel, Dr. Gerhard Dirkssel. Ő a számítógép kifejlesztői-nek egyike. Valahol olvastam, hogy Einstein intelligenciahányadosa (IQ) 207 körül volt. Dirksé 206! Ragyogó elme, és akkoriban több találmánya volt az IBM-nél, mint bárki másnak a világon.
Négy és fél órás beszélgetésünk során elméselte nekem, hogy a számítógépet az emberi test alapján fejlesztették ki. Rendkívül izgalmas volt. Arról is beszélgettünk, hogy hogyan programozódik be az emberi test és az elme. Megtudtam, hogy a beprogramozás három módon megy végbe: (1) vizuálisan (a látottak által), (2) audiálisan (a hallottak által) és (3) mechanikusan (a cselekedetek által). Amikor megkértem Dr. Dirkset. mondja el nekem, hogyan programozódik be az emberi test és elme a szex területén, ismertette velem a témával kapcsolatos nézeteit.
Amikor egy lány közösül egy férfival, az utóbbi beprogramozza, hogyan reagáljon vizuálisan, audiálisan és mechanikusan egy bizonyos cselekedet-együttesre. Dr. Dirks így folytatta:
- Azt hiszem, ez történik: A lányt egy vagy két (vagy húsz) fickó beprogramozza. Ezután találkozik azzal a férfival, akihez feleségül megy, és az ő programozására nem tud teljes mértékben reagálni az előző élmények ellentmondó programozása miatt.
- Majd hozzátette:
- Meggyőződésem, hogy a szex akkor lehet a legjobb, ha a két ember együtt programozódik be.


Téged mi programoz be?


Dr. Dirks ezután elővette a férfiperspektívát. A férfi sohasem felejti el szexuális élményét. Az közvetlenül az agyába programozódik be. A nők alapvetően érintéssel programozódnak. A férfiak látással. Míg a nőket elsősorban az érintés ingerli fel, hozza izgalomba, addig a férfinak elég, ha lát. A nőt testileg a cirógatás izgatja fel. A férfi elég, ha csak néz... és BUMM, máris készen áll a 110 százalékos teljesítményre.
Nos, ezért annyira fontos az agyad - a legfontosabb nemi szerved. Döntő jelentőségű az, hogy hogyan programozod be. Nekünk, férfiaknak különösen meg kell nézni, hogy hova nézünk. A nőknek arra kell vigyázni, mit vesznek fel és ki, hogyan ér hozzájuk. Nagyon jól tudom, hogy ebben a társadalomban, amelyben élünk és szeretünk, az abszurdumot súrolja, amit mondok. Azonban ha az ember szexuális beteljesedése közvetlenül függ attól, hogy hogyan programozza be az agyát, akkor érdemes elővigyázatosnak lenni.
Rengeteg férfi és nő nem törődik azzal, mit lát, vagy hogyan érnek hozzá. Ennek eredményeképpen érzéketlenné válnak éppen azokon az érzékelési területeken, amelyeket Isten szexuális felgerjedésük és beteljesedésük érdekében teremtett. Szabadságát, felszabadultságát gyakran azzal fejezi ki a férfi, hogy a nők képeivel és mindenféle vizuális ingerrel veszi körül magát; szexuálisan izgató filmeket néz. A hosszú távú következmény azonban az lesz, hogy elveszti érzékenységét azon dolgok iránt, amelyeket Isten azért tervezett, hogy a házastársi viszony biztonságában hozzák meg neki a beteljesülést. Ezen veszteség következtében állandóan egyre erőteljesebb szexuális ingerlés lesz szükséges ugyanazon izgatottsági fok eléréséhez.
Ha a nő hagyja és bátorítja a férfiakat, hogy ahol lehet, fogdossák, ölelgessék, ő is úgy programozza be magát, hogy gyengén fog válaszolni annak a férfinak, akinek egy nap majd legteljesebben akarja odaadni magát.
De most lássuk ennek a programozó elvnek a pozitív oldalát is, és nézzük meg a hatását a házasságban élő férfira és nőre.
Ha a férfi eredeti beprogramozása a feleségével történik, és viszont, akkor az első szeretkező együttlét mindkettőjük számára valóságos gyönyörválasz-robbanást nyújt. A beavatás és válasz mintáit agyuk elraktározza. Következő szexuális együttlétük ehhez hozzáadódva ezt tovább növeli. És az életnek, a kölcsönhatásnak, és a szerelem közös testi élvezetének ezt követő száz meg száz élménye tovább építi és finomítja mentális programjaikat.
Így nem nehéz megérteni, hogy a szeretkezés a házasságon belül nem lesz unalmas, sőt, az élet során egyre kielégítőbbé válik. Ha helyesen van beprogramozva, agyunk hihetetlen szerve lehet a szexuális beteljesülésnek!

Josh McDowell
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
A testet öltés
  2016-07-30 20:29:23, szombat
 
  ,,... Fiút fog szülni, akit nevezz el Jézusnak, mert Ő szabadítja meg népét bűneiből." Máté 1:21


"Ez az ige arról szól nekünk, hogy a testet öltés oka a bűn volt, célja pedig a szabadítás. Nevezd annak nevét Jézusnak, mert Ő szabadítja meg népét annak bűneiből. A testet öltés oka tehát a bűn volt. Ha nem lett volna bűneset, akkor nem kellett volna eljönnie Isten Fiának erre a földre, emberi testben szenvedni, rettenetes kínok között meghalni, keresztre szegezve, letenni az Ő életét. De a testetöltés, a megváltás csodája itt kezdődik. Oka tehát a bűn, célja a szabadítás. Jó leszögeznünk, hogy Jézus Krisztus szabadítóul jött el erre a világra. Sokan félreértették, hogy Ő miért jött.
Amikor Nikodémus azon az éjszakán azt mondja Jézusnak: Mester, tudjuk, hogy te az Istentől jöttél tanítóul. Remélem, megértette Nikodémus, hogy Jézus nem tanítóul jött, hanem azért, hogy ő újjászülethessen, hogy neki új élete legyen, hogy víztől és Lélektől szülessen, mert Jézus Krisztus nem tanítóul jött, bár tanított, nem kenyéradó gazdaként jött, bár megszánta a sokaságot. Jézus Krisztus nem orvosként jött, bár beteget is gyógyított, halottat is támasztott. Jézus Krisztus jövetelének az oka és célja ebben az igében van: hogy megszabadítsa népét annak bűneiből.
Jézus Krisztus nem azért jött, hogy nekünk valamit elrendezzen, a családunkban valamit megtegyen, hanem azért jött, hogy szabadítson, megszabadítsa népét annak bűneiből. "

Horváth Géza
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Megoldhat-e problémákat a szex?
  2016-07-30 20:27:29, szombat
 
  Hadd mondjak egy példát arra, hogyan gondolkozik némelyik férfi. Ha valami probléma merül fel a nővel való kapcsolatban, az első dolog az, hogy le akarja fektetni. Hogy miért? Azért, mert azt hiszi: "Ha testileg a párom kedvére tudok tenni, akkor a probléma úgyis magától megoldódik." A nő általában nem akarja, hogy a férfi hozzányúljon, amíg a problémát meg nem beszélték. A szeretkezésre van a legkevésbé szüksége. Ez azonban nagyon sok férfit nem tántorít el. Erőszakoskodni kezdenek, és a nő a végén enged. Ennek az a következménye, hogy a nő elkezd negatív módon viszonyulni a szexhez.
Ezért hangsúlyozom azt, hogy ha nem fejleszted ki életed lelki és emberi (értelmi-érzelmi) dimenzióit, akkor magadat is, a párodat is megrövidíted a testi kapcsolat terén.
Mennyire fontos tehát a testi dimenzió? Szerintem nagyon fontos. Én azonban a maximális kapcsolat híve vagyok. A testi dimenzió egy házassági kapcsolatnak mindössze körülbelül az egytizenketted részét teszi ki. De milyen egytizenketted részét!! Ez igaz, de azért viszonyítani kell. Ezért az agyad a legfontosabb nemi szerved! Nagyon sok párt ismerek, akik azzal tették tönkre gyönyörű kapcsolatukat, hogy a szexről hamis tényeket és magatartásokat programoztak az agyukba.
E könyv előkészületei során a feleségem és én számos megbízható forrásból gyűjtöttük az információkat - olyan emberektől, akik rendszeresen adnak tanácsokat, illetve végeznek kutatómunkát a szex és házasság terén. E források közül sokan rámutattak, hogy az első pillantásra a szexhez kapcsolódó problémák 85-90 százaléka valójában az élet emberi és lelki dimenzióiban gyökerezik. Mivel azonban a testi dimenzió a kapcsolat legkönnyebben elérhető része, a problémák gyakran itt mutatkoznak meg először.
Amikor ezt mondom, sokan kötekedni és védekezni kezdenek. És ezek ugyanazok, akik szerint a szeretkezés olyan, mint "egy pohár víz".
Ők jönnek az előadás után:
- Josh, nincs minden szeretkezésnek jelentősége. Van, akivel van, másokkal nincs. - Azt hiszem, ez a felfogás mélységesen téves. A komolyabb simogatástól kezdve minden testi érintkezésnek igenis van jelentősége. Egyéni mivoltod teljes egésze részt vesz benne, így az agyad is.

Josh McDowell
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Szükség van egy szitára
  2016-07-30 20:26:43, szombat
 
  Nagyon fontos, hogy meg tudjuk különböztetni az eltérő dolgokat, mert a külső megjelenés megtévesztő. Dolgok, amelyek hasonlónak látszanak, akár egymás ellentétei is lehetnek. Egy skorpió olyan lehet, mint egy tojás, és egy kő olyan, mint egy darab kenyér, de messze nem azonosak. Hasonló dolgok nagyon különbözőek lehetnek. Különösképpen igaz ez a lelki-szellemi dolgokra, ezért kötelességünk résen lenni.
Lehetséges, hogy valaki messzire jut a vallásban, mégis bűnben hal meg; lehet, hogy a menny örökösének látszik, mégis a harag gyermeke. Sok meg nem tért embernek van valamilyen meggyőződése, ami hasonló a hithez, de mégsem valódi hit. Bizonyos emberek jámborságot mutatnak, amiben megvan a szeretet melegsége, de nélkülözik a kegyes élet jegyeit. Minden kegyelem utánozható, ahogy az ékszerek és hamisíthatók. Ahogy a gyémántutánzatok bámulatosan hasonlítanak a valódi kövekre, ugyanúgy a hamis kegyelem is bámulatosan hasonlít az evangélium művére. Lelki dolgokban az embernek minden eszességére szüksége van, különben hamar becsapja saját szívét. Attól tartok, hogy már sokan tévesztették meg magukat, és sohasem jönnek rá önámításukra, amíg ki nem nyitják szemüket a szomorúság világában, ahol szörnyű lesz a csalódásuk.
A természeti halott gyermeket az anyja gondosan megmosdatja, de ez nem teszi a kegyelem élő gyermekévé. A lelken belüli isteni élet határozottan megkülönbözteti azt az embert, akiben megvan, attól, akiben nincs meg; fontos meggyőződnünk róla, hogy bennünk megvan ez az élet.
Te biztos vagy benne, hogy benned megvan?
Szörnyű dolog azt kiáltani: "Béke, béke!", amikor nincs béke, és jóleső dolgokat jövendölni saját magadnak, megkönnyíteni szívedet, elaltatni lelkiismeretedet, és nem felébredni álmodból, amíg az ítélet mennydörgése fel nem riaszt elbizakodottságodból, vég nélküli rettegésbe taszítva....
Senki sem veszíthet azáltal, hogy őszintén megvizsgálja a szívét: BARÁTOM, KEZDJ HOZZÁ AZONNAL!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
A karácsony igaz ünneplése
  2016-07-30 20:25:42, szombat
 
  Hajlandó vagy-e arra, hogy elfelejtsd mindazokat, melyeket te tettél másokért, és inkább arra emlékezz, mások mit tettek érted; hogy figyelmen kívül hagyd mindazt, amivel a világ tartozik neked, és inkább azon gondolkodj, te mivel tartozol a világnak; hogy a jogaidat háttérbe szorítsd, a kötelességeidet középre helyezd, és azon lehetőségeidet, hogy egy kicsit többet is tudj tenni annál, mint ami kötelességed, az előtérbe állítsd; hogy észrevedd, az embertársaid éppen oly valóságosak, mint te vagy, és megpróbálj az arcuk mögé, az örömre éhező szívükbe tekinteni; hogy elismerd, az egyetlen jó ok a létezésedre nem az, hogy te mit kapsz az élettől, hanem hogy te mivel járulsz hozzá az élethez; hogy becsukd a világegyetem igazgatásával kapcsolatos panaszkönyvedet, és végre körülnézz, keresve azon helyeket, ahol kicsiny boldogság-magvakat vethetsz el - nos, hajlandó vagy-e arra, hogy mindezeket megcselekedd, akár csak egyetlen napig is? Mert ekkor tudod a karácsonyt igazán megünnepelni!

Hajlandó vagy-e arra, hogy lehajolj a kisgyermekekhez, és észrevedd szükségeiket és vágyaikat; hogy eszedbe jusson az idősödő emberek gyengesége és magányossága; hogy ne azt kérdezgesd, mennyire szeretnek téged a barátaid, hanem hogy vajon te szereted-e őket eléggé; hogy észben tartsd, másoknak mely dolgokat kell a szívükben hordozniuk; hogy megpróbáld megérteni, az otthonod lakói valójában mit is szeretnének - anélkül, hogy arra várnál, ők mondják el neked; hogy úgy igazítsd lámpásodat, hogy több fényt és kevesebb füstöt adjon, s hogy magad előtt vidd azt, hogy az árnyékod mögéd essen; hogy a rút gondolataidnak sírhelyet készíts, és a szeretetteljes érzéseidnek pedig kertet, melynek ajtaja nyitva áll - nos, hajlandó vagy-e arra, hogy mindezeket megcselekedd, akár csak egyetlen napig is? Mert ekkor tudod a karácsonyt igazán megünnepelni!

Hajlandó vagy-e arra, hogy elhidd, a szeretet igenis a legerősebb dolog a világon - erősebb a gyűlöletnél, a gonoszságnál, és erősebb a halálnál - és hogy Ő, kinek áldott élete elkezdődött Betlehemben tizenkilenc évszázaddal ezelőtt, az Örök Szeretet képmása és ragyogó kisugárzása? Mert ekkor tudod a karácsonyt igazán megünnepelni! És ha meg tudod ünnepelni egy egész napon át - miért ne ünnepelhetnéd meg minden napon? Ám a karácsonyt egyedül soha nem fogod tudni igazán megtartani!

Írta: Henry Van Dyke
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Melyik a legfontosabb nemi szerved?
  2016-07-30 20:24:44, szombat
 
  Melyik a legfontosabb nemi szerved?



Amikor a szerelem és a szex keresztyén felfogásáról beszélek, utána majdnem mindig odajön hozzá egy-két diák:
- Álljon meg a menet, a szeretkezés csak egy testi aktus! Ugyanolyan, mint amikor megiszom egy pohár vizet!
- Nos, szeretném közölni, hogy óriási különbség van a szeretkezés és a vízivás között. Akár kizsákmányoló, akár nem, a szeretkezésben egyéni mivoltod teljes egésze részt vesz. A szeretkezés sohasem csak testi aktus. Ahogy korábban mondtam, a szeretkezés testi oldala majdnem mindig megy. A hibák oka általában a fejben, az agyban van. A nemi szerveid közül tehát a legfontosabb az agy!
Remélem, lassan már érted, hogy Isten a szeretkezést azért tervezte, hogy az élvezetet szerezzen, hogy kifejezze a férfi és a nő közötti végső egyesülést és "egy-séget", egy állandó és tartós kapcsolat kötelékein belül. Remélem, látod már, hogy az alkalmi közösülés sohasem lehet beteljesítő vagy kielégítő; és hogy bármilyen gyönyört szerezzen is az egyszeri, futó kaland, vagy a hosszabb kapcsolatok akár egész sora, csak az lesz az eredménye, hogy csökkenti az erőteljes és kielégítő szerelem lehetőségét. Mégis, a társadalomtól szünet nélkül mindennek pontosan az ellenkezőjét halljuk.
Téged is, engem is, állandóan hamis és csonka szexuális etikán és gyakorlaton alapuló üzenetekkel és kényszerekkel bombáznak. Amikor az 1940-es években Kinsey a nőket a nemi életükről kérdezte, kiderült, hogy a férjes asszonyok felének, kétharmadának van rendszeresen vagy gyakran orgazmusa. Harminc évvel később egy felmérés megállapította, hogy az amerikai nők háromnegyed része "mindig vagy csaknem mindig" átéli az orgazmust a közösülés során. Lényegesen megnőtt a testi kielégülést elérő nők száma. Ennek tudatában teszi fel a kérdést Jody Gaylin Heyward a Ladies Home Journal 1978. május számában: "Akkor viszont miért látogatják a nők eddig soha nem tapasztalt nagy számban a szexuális zavarokkal foglalkozó klinikákat? És miért a sok kiábrándító és lehangoló történet, amelyeket a legkülönbözőbb korú nőket kezelő orvosoktól hallani? Talán azért, mert a kielégülés nem egyenlő a testi gyönyörrel. Talán azért, mert az orgazmus gyakorisága nem méri a pszichológiai beteljesülést."

A háromdimenziós szeretkezés

Jodynak igaza van. Nézzük csak meg, miért hiányzik oly gyakran a szeretkezésből a beteljesülés, még a házasságban is. Azért, mert a szex, ahogy Isten teremtette, három szinten - három dimenzióban - megvalósuló "egy-séget" követel. Ha e dimenziók egyike hiányzik, a kapcsolat máris felhígult, meggyengült.
Az első dimenzió nyilvánvaló. Ez a testi dimenzió, vagyis amelyben két ember testileg eggyé válik. Ez alapvetően biológiai egyesülés.
A második az emberi dimenzió. Ebben te, a valódi te, mint személy, mint eszmékkel, vágyakkal és érzésekkel teli lény eggyé leszel egy másik személlyel.
A harmadik a lelki dimenzió, amelyben két ember lelkileg (spirituálisan) lesz eggyé. A szeretkezés háromdimenziós aktus, és ha e három dimenzió egyike hiányzik, az eredmény mindig felhígult kapcsolat és a maximálisnál kisebb beteljesülés lesz.
Legtöbben úgy növünk föl, hogy nem is tudunk e három döntő fontosságú dimenzióról. Azzal a hozzáállással állunk neki szeretni, hogy:
- Ha jól megy a szex, ha testileg valóban örömet szerzek a partneremnek, akkor nem számít, milyen más problémáink vannak. Ezeket valahogy úgyis meg tudjuk majd oldani. - Nos, ez a manapság terjesztett legnagyobb hazugságok egyike. A jó nemi élet nagyon ritkán eredményez jó kapcsolatot. Egyet viszont tudok: a jó házasság fantasztikus nemi életet produkál, mivel a jó szeretkezés inkább eredménye mintsem oka a jó kapcsolatnak. Mégis, nagyon sokan egyedül a testi aktus révén igyekeznek eljutni a valódi egyesüléshez.

Josh McDowell
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Van-e helyed Jézus számára?
  2016-07-30 20:23:41, szombat
 
  A palotában, a fórumon és a vendégfogadóban - nem volt hely Krisztus számára.

NEKED van-e helyed az Ő számára?

,,Nos - mondja valaki -, nekem van ugyan helyem az Úr számára, de nem vagyok méltó, hogy eljöjjön hozzám." Nos, én nem azt kérdeztem, méltó vagy-e, vagy sem; hanem hogy van-e helyed számára?

,,Ó - mondja egy másik -, az én szívemben egy olyan fájó űr tátong, melyet a világ soha nem tud betölteni." Már látom, hogy neked van helyed Krisztus számára.

,,Igen, de a szívemben lévő szoba oly hitvány!" Nos, a betlehemi jászol is az volt.

,,De szívem szobája olyan megvetésre méltó." Igen, a jászol is eléggé megvetendő volt.

,,De az én szívem annyira szennyes!" Nos, lehet, hogy a jászol is az volt.

,,Azonban én úgy érzem, hogy a szívem egyáltalán nem egy olyan hely, amely megfelelő lenne Krisztus számára!" Nos, a jászol sem volt éppen a legmegfelelőbb, mégis abba fektették Őt.

,,Igen ám, de én igen nagy bűnös vagyok! A szívem olyan, mintha gonosz szörnyetegek tanyája lenne." Nos, a jászol is egy olyan helyen volt, ahol állatok is táplálkoztak.

Készíts helyet Jézusnak! Készíts most helyet az Úrnak!

Mert Ő eljön hozzád, és megtisztítja szíved jászolát; sőt, még többet is tesz: átalakítja arany trónussá, leül reá, és uralkodik majd örökkön-örökké!

Jézus hajlandó arra, hogy otthonra leljen minden olyan alázatos szívben, mely Őt elfogadja.

Itt van hát az Isten Fia, aki testet öltött - van-e helyed számára?

Itt van Ő, aki minden bűnt meg tud bocsátani - van-e helyed számára?

Itt van Ő, aki ki tud téged emelni a szörnyűséges gödörből és a sáros fertőből - van-e helyed számára?

Itt van Ő, aki, mikor belép a szívedbe, elhagyni azt már soha többé nem fogja; hanem mindörökre veled lakozik, hogy a menny örömét és boldogságát hozza el az életedbe az Ő áldott jelenléte által!

Van-e helyed az Ő számára? Csak ennyit kér - helyet.

Az ürességed, a jelentéktelenséged, a jóság- és kegyelem-nélküliséged - mindezek helyként tudnak szolgálni az Úr számára.

Az isteni kegyelem lenyűgöző cselekedete az, hogy az Úr minket, akik a harag örökösei voltunk, magához emel, és Isten örököseivé tesz - Jézus Krisztus örököstársaivá!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1025 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4173
  • e Hét: 10419
  • e Hónap: 39731
  • e Év: 227533
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.