Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2067-ben kereshetünk annyit, mint az osztrákok most
  2016-07-30 22:52:52, szombat
 
  2067-ben kereshetünk annyit, mint az osztrákok most


Megjelent: 2016. július 20. szerda, 07:57
2067-ben kereshetünk annyit, mint az osztrákok most


A magyarországi rendszerváltás egyik fő ígérete az volt, hogy mielőbb hozzuk be Ausztriát mind életszínvonalban, mind életminőségben. A kezdeti különbség viszont - főleg, ha az életminőség-mutatókat nézzük - alig csökkent. Ausztriában ugyanis az átlagjövedelem még mindig négyszerese a magyarnak. Míg 2015-ben egy átlag magyar havi 559 eurót, azaz 176 ezer forint nettó bért kapott kézhez (ez éves szinten 6702 eurót), addig Ausztriában ez az összeg 2359 euró, vagyis nettó 743 050 forint (éves szinten 28307 euró) volt. Tehát a mostani szinten legalább négyszeresére kellene emelni a béreket ahhoz, hogy ezt beérjük. (http://mfor.hu)

A nyugati életszínvonal elérése a rendszerváltás nagy hazugsága. A nyugatnak, a multiknak olcsó munkaerő kell Magyarországon. A bérek legfeljebb annyival emelkednek, hogy a magyar emberek meg tudják vásárolni a nyugati termékeket. Ideje felébredni! Ezen az úton soha sem fogjuk behozni a nyugatot, hiszen ők is haladnak. A megtermelt jövedelmet kell másként elosztani. Ehhez a kapitalizmus helyett közösségi társadalomra van szükség.


http://munkaspart.hu/mi-ti/959-2067-ben-kereshetunk-annyit-mint-az-osztrakok-most .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2016-07-30 22:31:03, szombat
 
  ÁLHÍR

Pokémonokkal helyettesítené a jövőben a Fidesz a képviselőiket az országgyűlésben, különös tekintettel a rendkívüli szavazásokra. Az ellenzéki pártok természetesen megkapják telefonjaikra a megfelelő applikációt, hogy láthassák a képviselőket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mozdonyhorgony
  2016-07-30 22:15:38, szombat
 
  A mozdonyhorgony

2011.07.05. 05:00 Tóta W. Árpád

"A KDNP világnézeti párt, a horgony
a csapkodó hullámokban, a Fidesz szerepe a mozdonyé."
- Harrach Péter a Fidesz-kongresszuson




A csapkodó hullámokban lehorgonyzott mozdonyból előbb dühödt toporzékolás és káromkodás hallatszott, aztán erőlködés jellegzetes hangjai. Végül kivágódott az ablaka, és két kormos kéz jelent meg a nyílásban. A mozdonyvezető nagy nyögésekkel kipréselte magát az ablakon, és a fülke tetejére mászott. Idegesen meredt a csapkodó hullámokra, aztán letelepedett, és rágyújtott.

- Elégedett lehetek magammal - mondta csak úgy magamagának. - Nem semmi, amit elértem. - Valóban az első volt a világon ebben a műfajban, mert lehorgonyzott mozdonyt még senki sem vezetett előtte. Így aztán ő volt a világon a legjobb, igaz, egyben a legrosszabb is.

A mozdony után kötött kocsik ablakaiban emberfejek jelentek meg, és türelmetlenül kiabáltak a mozdony irányába. A mozdonyvezető ezt sosem tűrte, hirtelen benyúlt a gépbe a piszkavasért, végigügetett a kocsik tetején, és jól odavert az ablakpárkánynak, ahol szemtelenkedést hallott. - Kuss! - förmedt az utasokra. - Fogalmatok sincs, milyen nehéz volt idáig is eljutni!

Magában azon töprengett, hogy nem lenne-e jobb horgony nélküli mozdonyt vezetni, vagy legalább mozdony nélküli horgonyt. De nem tudott dönteni. - Ha nem lenne a horgony, akkor gurultunk volna tovább a mélyvízbe, és mind megfulladunk. Viszont most meg a horgony miatt nem tudunk kitolatni.

Ezenkívül pedig sima mozdonyvezetéssel tízezrek foglalkoznak világszerte, éles a verseny, és talán senki se figyelt volna fel rá, ha nem találja ki ezt a nyaktörő mutatványt, a mozdonyhorgonyzást csapkodó hullámokban, ami az egész világon egyedülálló. Úgy remélte, ezzel bekerül a Guiness Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

A horgony egyébként keményen beékelődött a sziklák közé, tökéletesen betöltötte feladatát, senkinek egy szava nem lehetett rá. Nem lett volna igaza annak, aki olyat mond, ,,az a kurva horgony", vagy hogy ,,az ördög vinné el azt a horgonyt", ő tette a dolgát. Arról viszont nem volt ajánlatos beszélni, hogy nem kellett volna horgonyt szerelni egy mozdonyra, meg hogy akinek ez eszébe jutott, az akasztani való bolond. Mert akkor lecsapott a piszkavas.

A lehorgonyzott mozdony és a tetején ácsorgó alak persze magára vonta az arrajárók figyelmét. Ujjal mutogatva, kamerázva, röhögcsélve gyűltek össze a parton, némelyek gumicsónakkal és ladikokkal evezték körbe a nem mindennapi látványosságot. Voltak, akik segíteni próbáltak, tölcsért formáltak a kezükből, és tanácsokat kiabáltak. - Tán el kéne vágni a horgonyláncot! Hozzak flexet? - ilyenekkel álltak elő, amitől a mozdonyvezető paprikavörös lett.

- Mit ugatnak bele? - ordított a vagonról, és közben árgus szemekkel leste, ki mer odalent arról szövegelni, hogy a vonat nincs a lehető legjobb helyen itt, tengelyig vízben. Az elégedetlenséget látva gyorsan beszédet rögtönzött arról, hogy vérszomjas kalózok támadtak a megfeneklett szerelvényre, de ő kiosztott pár kokit meg sallert, és visszaverte őket. A személyzeti kocsiból nagy tapsot kapott ezért, pedig abban már derékig ért a víz.

A vízirendőrség motorcsónakján rendőrök figyelték a jelenetet már egy ideje. A rangidős tiszt leeresztette a távcsövet, megcsóválta a fejét.

- Altatólövedék kéne ide - mondta végül. - Nincs fegyvere, de félek, hogy kárt tenne magában vagy a többiekben, ha megpróbálnánk befogni.

- Unortodox! Unortodox! - visított a mozdonyvezető a rendőrök felé, ahogy közelebb manővereztek. A százados borzongva nézte, amint a fura alak letolja a nadrágját, és az ülepét mutogatja feléjük. Elővették a hangosbeszélőt.

- Minden rendben lesz! Hamarosan kimentjük önöket, őrizzék meg nyugalmukat!

A mozdonyvezető erre azt üvöltötte, hogy senkinek nincs joga rájuk kényszeríteni a saját szempontjait, és hogy csak azért, mert a vonatok eddig nem közlekedtek a csapkodó hullámokban lehorgonyozva, még bőven lehet, hogy ez a megoldás. A vonat utasai pedig énekelni kezdték, hogy jajj úgy élvezik ők a strandot.

- Uram, gyerekek is vannak ott - mondta a rendőrhajó vezetője a parancsnoknak, de az csak ingatta a fejét. - Ezek nem akarnak kijönni. Nincs mit tennünk, joguk van hozzá. Korallzátonynak végül is jók lesznek. Húzzunk vissza a kikötőbe, mindjárt itt a dagály.


http://w.blog.hu/2011/07/05/a_mozdonyhorgony
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vizoviczki levélben emlékeztette Kubatovot a kampányban nyúj
  2016-07-30 22:06:07, szombat
 
  Milyen címletekben volt a 75 ezer euró? Különben nem hiszem el.


Nem ennél a rendőrségnél tűnt el a rogán féla ingatlanok listája?
Most meg ezis !!

Ez a geci Soros mindenhova odaér....

Ilyenkor látszik, hogy mennyire nyomorult és reménytelen egy olyan ország, amelyiknek nincs klasszikus értelemben vett ügyészsége (se).

felmerül azért elég sok kérdés most már:

1. Van valaki, akivel az ügyészség tárgyal, vagy legalábbis megkeresi az ügyészséget, hogy vádalkut kérjen.
2. Olyan információkat mond, hogy neki olyan adatai vannak, amely akár a kormányzati stabilitást is megrengetheti.

Ezek után kérdések:

Hogy van az, hogy egy ilyen dokumentum és állítás nem érdekli sem az ügyészséget, sem az ellenzéket, sem senkit? Hogy van az, hogy egyik ellenzéki képviselő sem hívatta még össze a nemzetbiztonsági bizottságot? Mert, ha ez igaz, akkor az nemzetbiztonsági kérdés.
Hogy van az, hogy nem tart egyik ellenzéki párt sem sajtótájékoztatókat, hogy van az, hogy nem borítják el kérdésekkel legfőbb ügyész urat a parlamentben vagy sajtótájékoztatón, hogy mégis miért nem érdekli a magyar nyomozóhatóságokat egy ilyen információ?

Az pedig külön kérdés, hogy hogy nem kerül be egy irat egy nyomozási aktába. Ha ez igaz, akkor ez is kérdéseket kellene hogy felvessen...


*******************************

Vizoviczki levélben emlékeztette Kubatovot a kampányban nyújtott segítségére, mikor a szabadon engedését kérte

Czinkóczi Sándor

július 28., csütörtök 10:52


A Központi Nyomozó Főügyészség még egy 2013-as házkutatás során talált Vizovoczki anyósának élettársánál egy ,,Gábornak" címzett levelet, amiben az éppen most házi őrizetbe kerülő vállalkozón a kampányban nyújtott támogatásért és fideszes politikusokat nem érintő bűnügyi információkért cserébe azt kéri, hogy a K.G. Segítsen abban abban, hogy Vizoviczki László szabadlábon védekezhessen. A levélen V.L. vagyis Vizoviczki László aláírás látható. Ugyanakkor a a tízoldalas levél első két lapja hiányzott.

Az N1TV oldala a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos feljegyzésére hivatkozva azt írja, a levelet ,,a Fidesz országgyűlési képviselőjének és azóta a párt alelnökének választott Kubatov Gábornak írta a diszkópápa".

Megemlítik, hogy a házkutatás során a nyomozók összesen 56 tételt foglaltak le, többe között 75 ezer euró készpénzt, telefonokat és sok dokumentumot is. A szabadon bocsátást kérő levél a kézzel írt jegyzőkönyv szerint az első emeleti hátsó szerszámos raktárszobából az íróasztal feletti zárható kis szekrényből került elő.

Ugyanakkor a levelet az ügyészség valamiért nem tette be a bíróságra benyújtott bizonyítékok közé. Létezéséről csak a házkutatási jegyzőkönyv és ez a feljegyzés árulkodik. Emlékeztetnek, hogy Vizoviczki Lászlót nem sokkal a levél lefoglalása után, 2013. május 30-án kiengedték a börtönből, házi őrizetbe került.

2013 szeptemberében Vizoviczki az ügyészségnek is írt egy levelet, amiben felvetette, hogy segít lebuktatni a Budapestet 2002 és 2010 között uraló baloldali maffiát, és annak vezetőjét, aki polgármester és országgyűlési képviselő is volt ebben az időszakban. Az ajánlatban azonban fenyegetőzik is, hogy ellenkező esetben a 2010 utáni időszakról is ad ki információkat.



http://444.hu/2016/07/28/vizoviczki-levelben-emlekeztette-kubatovot-a-kampanyban- nyujtott-segitsegere-mikor-a-szabadon-engedeset-kerte

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigányok nyakán taposva zsarol és szorongatja Orbán tökeit
  2016-07-30 21:47:46, szombat
 
 
Molnár Bálint 2016-07-30

A cigányok nyakán taposva zsarol és szorongatja Orbán tökeit

Nincs az az isten, hogy elengedje a kezét (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A helyzet a következő: szombat délután van, meg már lassan este inkább, de mára is jutott bőségesen kurv*anyáznivaló. Pedig olyan jó lenne tiszta elmével, higgadtan fogadni az újabb és újabb kokikat és sallereket. Azt írja a Simicska Lajos tulajdonában lévő, a G-nap óta tényfeltáróba átment Magyar Nemzet, hogy éppen megint megúszni látszik egy újabb nyomozást Farkas Flórián miniszterelnöki bizalmas és nagyon biztos.

Minden idők egyik legsunyibb, legaljasabb fideszes gazemberéről, a kormány által hímestojásként kezelt és óvott köztörvényes bűnözőről, a cigányság felzárkóztatásának elsőszámú kerékkötőjéről, az általános iskolai tanulmányait 20 évesen befejező börtöntöltelékről beszélek. Aki májusban saját mosdatlan szájával ismerte el (igaz, nem a nyilvánosságnak beszélt, de kiderült), hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) több képviselője az ő közbenjárására kerülte el a börtönt, miután 18-20 millió forint közötti összegeket vettek fel az önkormányzattól. Mert csak. Szerencsére Farkas Flórián kib*szott nagy ember, megmentette hát a seggüket. Bűnözőként bűnözőket pártolt, de kit érdekel. A rendőrség a lábainál hever.

A Fidesz kamu házmestere, Tényi István tette is a dolgát: büntetőfeljelentést tett az ügyészségen bűnpártolás gyanújával. Polt vádhatóságnak csúfolt maffiahivatala átpasszolta az ügyet a rendőrségnek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya pedig elutasította a feljelentést, méghozzá azért, mert szerintük hiányzik a bűncselekmény gyanúja. Pofátlanul bele az arcunkba:

Mivel a hűtlen kezelés alapbűncselekmény gyanúja hiányzik, ezért a bűnpártolás bűncselekmény elkövetésének gyanúja sem állapítható meg.

Remélem ezt is értjük és felírtuk a többi mellé. Rogán Antal után Farkas Flórián az a legnyilvánvalóbban korrupt bizalmi embere Orbánnak, aki szent és sérthetetlen és ha naponta tolná le a gatyáját a Migráns1-en főműsoridőben és szarna bele a kamerába, akkor is a helyén maradna. Ha végigturnézná az országot és mindenhonnan azt lopná el fényes nappal, ami ellopható, akkor sem görbülne a haja szála sem.

Orbán hűséges seggnyalója korábban pénzt ajánlott fel azoknak, akik segítenek megbuktatni az ÖRO akkori elnökét, ám a hivatali vesztegetés ügyében indult ügyészségi nyomozás is a múlt ködébe veszett. A menesztését sürgető ellenzéki felvetésre (Ikotity István LMP-s képviselőről van szó) a magát sötét alakokkal körbebástyázó miniszterelnök ezt válaszolta:

Nincs ilyen szándékunk. Ön utazik Farkas Flóriánra, és ez az ő pozícióit erősíti.

Értjük? Át tudja fogni a tudatunk? Nem baj. Farkas Flórián azóta is éli világát. A félanalfabéta gengszter, aki magát egyetemi oktatónak hazudta, de még érettségije is alig van. Akinek dicsőséges ténykedése oda vezetett, hogy a Híd a munka világába felzárkóztatási programból semmi nem valósult meg, az ÖRO működésképtelenné vált, a projektre szánt 1,6 milliárd forintnak nyoma veszett és a büdös életben nem lesz visszafizetve. Az elkártyázott, szétlopott program ügyében a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) is kihallgatta volna, ám Farkas akkora nagy ember, hogy nem tett eleget a szervezet felhívásának, és egyszerűen nem ment el az OLAF irodájába.

A mindig éhes Tállai András NAV-ja csaknem másfél éve nyomoz ugyanebben az ügyben jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt, de hogy és hogy nem, semmi eredményre nem jutottak. Másfél év alatt. Az eljárást októberig meghosszabbították. Gyanítom, hogy addig fogják meghosszabbítani, amíg a 2018-as választáson túl nem esünk. Majd akkor hirtelen megvilágosodnak.

Farkas Flórián mindeközben éli világát, legutóbb Balog Zoltán felkérésének nem sikerült eleget tennie, pedig meghívták, mint elsőszámú illetékest, mint felkent miniszterelnöki biztost, hogy beszéljen már a roma felzárkóztatás sikerével kapcsolatban szervezett konferencián. Farkas Flórián akkora nagy ember, hogy elsunnyogta a dolgot, pedig előadást tartani hívták oda. Egy iskolázatlan, korrupt szarházit. Előadni.

Farkas Flórián Rogán Antal gyanánt kerüli a tömeget: az elmúlt hónapokban nem jelent meg egyetlen nyilvános eseményen sem. Sunnyog, bujkál, telefonhívásokra, sajtómegkeresésekre nem válaszol. Ezzel szemben a kismillió pénzügyi visszaélésnek - ami miatt már régen a propagandaminiszter cellatársa kellene, hogy legyen -, még a gyanúját sem találják a hatóságok. Sem az ügyészség, sem a rendőrség. Pedig annak a szaros másfél milliárdnak akkor kélt lába, amikor ez a sunyi, meztelencsigákat jobbról előző, hajlott gerincű Orbán-nyalonc volt az ÖRO elnöke.

Ha ezek a Farkas Flórián típusú, többszörösen visszaeső gecik embereket gyújtogatnának fel, a fejüket a falba vernék és utána a hátukon ugrálnának, Orbán akkor is a védelmébe venné őket, vagy valamelyik végrehajtója révén üzenné, hogy le kéne szállni Flóriánról. Mint ahogy üzente Lázárral (,,azért, mert valaki cigány ember, illetve cigány vezető, még nem szabad rászállni"), vagy Halász János valamilyen szóvivővel (,,Farkas a frakció nagyon értékes tagja").

Tudom, hogy már rég nem üti át az ingerküszöböt, de azért írjuk le, nézzünk vele szembe és ne feledjük el majd akkor, amikor végre eldöntjük, hogy ez így nem mehet tovább: Farkas Flórián a legközönségesebb bűnözők egyike, akinek valaha köze volt a magyar politikához. Mindenféle rezsimeknél jól feküdt, közös felelőssége a mindenkori kormányoknak, hogy ez a selejtes emberszerű ennyi év után is a húsosfazékba bukott pofával röfög és zabál megállíthatatlanul. Az, hogy nem mondott le mentelmi jogáról, nem állt nyilvános vizsgálat elé, hogy az OLAF meghallgatását is megtagadta (nem kétlem, hogy felsőbb utasításra), Orbán Viktor bűnrészességét támasztja alá. Semmi mást.

Az, hogy ez az undorító, gyomorforgató, fideszes díszcigány továbbra is a helyén van, ugyanazért lehetséges, mint amiért Rogán is sérthetetlen. Ha kiesik egy darab, dől az egész dominó. A cigányok hátán, nyakán taposva, a cigány közösséget kisemmizve zsarolja és szorongatja Orbán tökeit. A fülkeforradalom kétharmada elpárolgott, Farkasnak pedig minden szavazatot ki kell taposnia a roma közösségből. Ezért áll a rendőrség fölött, a Csalás Elleni Európai Hivatal fölött. Mert kellenek a szavazatok, amiket az évek óta sikeresen alkalmazott megfélemlítő maffiatempójával ki tud zsarolni a cigányoktól. Nem csak a kisemmizett, a nyomorba beledöngölt romák, hanem az egész ország szégyene ez az ember. Hogy lenyeli, hogy nyolcosztályos, börtönviselt gazemberek lopják meg. Farkas Flórián már előre felélte az élete hátralevő részét, ha valaha lesz elszámoltatás, akkor ezt nem kellene szem elől téveszteni. Ha már az általa végzett pusztítást helyrehozni nem is lehet.

http://kolozsvaros.com/2016/07/30/a-ciganyok-nyakan-taposva-zsarol-es-szorongatja -orban-tokeit/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ferenc pápa a menekültek befogadását sürgette
  2016-07-30 21:20:19, szombat
 
  Ferenc pápa a világban turnézik és mindenhol azon nyavajog, hogy a krisztusi szeretet értelmében a "menekülteket be kell fogadjuk".

Miért nem azt követeli, hogy:
- senkit nem szabad otthonából elüldözni???
- a kersztény vallást a muzulmánok is egyenrangúként fogadják el???
- hogy a nyugati kormányok a nem fenntartható és igazságtalan globális gazdasági és pénzrendszert fel kell adják???

A világ tele van érdekes és jövőbemutatő vizíokkal és projektekkel. Miért nem ezeket támogatja a pápa?

Ehelyett a Vatikán is a rablás gazdasági logikájában vesz részt, a tőzsdén ugyanúgy spekulál, mint Soros. A vatikán is egy ördögi szekta, aminek működési szerkezete a maffiára hasonlít. Lásd a nemrég leleplezett pénzügyi botrány. Semmi közük ezeknek már a keresztény etikához. A Vatikán a globalista NWO egyik pillére.


***

Ferenc pápa a menekültek befogadását sürgette


2016-07-28 07:05:00


Miklós Gábor

A katolikus egyházfő első kelet-európai úti célja Krakkó volt. A kormány sürgette a látogatást, de a luxusban élő papságnak kellemetlen a pápa szerény életmódja.

Ferenc Pápa és Andrzej Duda elnök
Ferenc Pápa és Andrzej Duda elnök
David W. Cerny / Reuters

A világ háborúba süllyedt - mondta az őt kísérő újságíróknak a Krakkóba tartó Ferenc pápa, aki szerint a világ elveszítette békéjét. Utalt a világ különböző részein, így Afrikában dúló keresztényüldözésekre, s a minap Franciaországban istentisztelet közben megölt ,,szent papra" is. - A háború érdekekért, pénzért, a természet és a népek feletti uralomért tart. Nem beszélek vallásháborúról, mások akarják, hogy ez vallásháború legyen - mondta.

A nyolcvanéves, argentin születésű pápa először utazott Kelet-Közép-Európába. Az őt fogadó állami méltóságok, politikusok előtt hangsúlyozta, mennyire örül, hogy II. János Pál szülőhazájába vezetett első útja, a katolikus ifjúsági világtalálkozóra. A pápa találkozik a lengyel nagyvárosba gyülekezett sok százezer zarándokkal, és elutazik Auschwitzba, az egykori náci haláltáborba és a czestochowai Jasna Góra kegyhelyre is.


Az első alkalom, ahol elmondhatta üzenetét vendéglátóinak az egykori királyi vár, a Wawel udvarán volt. A beszédben Ferenc méltatta a lengyeleket, hogy képesek voltak a ,,jó emlékezetet" választani. Ez a németekkel való megbékélést kezdeményező, ötven éve megírt lengyel püspökkari üzenet mai tanulsága - intett az egyházfő a nacionalista jelenségek ellenében. A pápa beszélt a mai népmozgalmi jelenségekről. - Meg kell érteni, miért hagyják el az emberek Lengyelországot, s aki haza akar térni, azt segíteni kell ebben - mondta.

Hangsúlyozta: késznek kell lenni a háború és éhezés elől menekülők és az emberi jogaiktól - beleértve a vallásgyakorlás jogától - megfosztottak befogadására. Az egyházfő mindezt annak tudatában mondta, hogy az őt fogadó hatalom (hasonlóan Orbán Viktor kormányához) elutasítja a háború elől menekülők befogadását. A pápa az Andrzej Duda lengyel elnökkel való megbeszélés után a lengyel püspökökkel találkozott a Wawel székesegyházában.

A pápa látogatását a lengyel kormány és a püspöki kar régóta szorgalmazta, miközben a lengyel klérus számára Ferenc eddigi pápasága inkább zavaró. Az egyházfő több gesztusa és intézkedése ellentétes a lengyel főpapság gyakorlatával. A pápa szerény életmódja a palotákban élő és luxusautókkal járó lengyel püspökök számára kihívás. A jobboldali politika, a kormányzó Jog és Igazságosság Párt (PiS) összefonódott a püspöki karral, kiszolgálja, pénzeli annak vállalkozásait, amit a főpapság politikai lojalitással hálál meg. Ilyen gesztus a vallásoktatás kötelezővé tétele, az abortuszpolitika megszigorítása és a nacionalista, gyűlölködő Radio Maryja állami pénzelése is.

Cserébe a papság csak csendesen támogatta Ferencet, amikor ő a menekültekkel való jobb bánásmódot sürgette. A PiS kampányai brutálisan idegengyűlölőek. A pápa üzenetei nem esnek egybe a lengyel katolikus egyház ultrakonzervatív politikai gyakorlatával. Nemcsak az idegenek befogadásának ügyében, de a szegények, a melegek, az elváltak kezelését illetően sem. A pápa határozott fellépést követel a gyermeki életeket tönkretevő pedofil papok ügyé­ben. Lengyelországban továbbra is inkább eltussolják a hasonló ügyeket.


http://nol.hu/kulfold/ferenc-papa-a-menekultek-befogadasat-surgette-1625391
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ásotthalom: Megdöbbentő, hogy mi lapult a migránsok által e
  2016-07-30 21:08:19, szombat
 
  2016. 07. 30. 20:24

Ásotthalom: Megdöbbentő, hogy mi lapult a migránsok által elhagyott ENSZ-hátizsákokban

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere két napja felszólította az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatalát (UNHCR), hogy 48 órán belül takarítsák el a pártfogoltjaik által hátrahagyott szemetet. A megcímzett hivatal emblémája azokon a hátizsákokon szerepelt melyeket a határmenti település mezőőrei találtak az általuk felfedezett új embercsempész-váró, úgynevezett erdei pihentetőhelyen.

Hozzátette: amennyiben az ENSZ nem tesz eleget a felszólításnak, az ásotthalmi önkormányzat maga fogja elvégezni a szükséges munkálatokat, a borsos költségeket pedig kiszámlázza az ENSZ-nek. Ásotthalom ezen felül 150 ezer forintos bírsággal sújtotta a szemetelésért a migráció fő támogatójának számító nemzetközi szervezetet. ,,Muszáj lesz nekik, máskülönben küldöm a végrehajtót hozzájuk"- írta Toroczkai mosolyogva arra kérdésre megfelelve, hogy vajon az ENSZ reagál -e.

Forrás: fb.com/laszlo.toroczkai

Mai bejegyzésében a településvezető azt is elárulta, hogy mi lapult a Magyarország területére bűncselekményt elkövetve bejutott migránsok által eldobott ENSZ-es hátizsákokban. Szavai szerint kiderült, hogy az amerikai milliárdos George Soros-hoz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) egyik csoportja, a W2eu (Welcome to Europe) által készített segédanyagokat találták meg a táskákban (már nem először).

Forrás: fb.com/laszlo.toroczkai

Toroczkai hozzátette, hogy a papírok között számos arab és angol nyelvű útmutató volt, amelyek többek között arra biztatták a migránsokat, hogy szerveződjenek csapattá, azonnal hívják a hozzájuk köthető ügyvédeket, ha a határt őrző egyenruhásokkal kerülnek szembe stb. Az ellenzéki néppárt politikusa szerint a legmegdöbbentőbb mégis a második csatolt dokumentum, amely a legalább már valahol egyszer jegyzett bűnözők és terroristák kiszűrésére is alkalmas ujjlenyomatvételtől tántorítja el a migránsokat, de szépen elmagyarázzák nekik azt is, hogy a legjobb, ha fiatalkorúnak vallják magukat, mert akkor egészen biztosan nem lehet őket őrizetbe venni vagy kitoloncolni, még ha semmilyen papírjuk sincsen. Az útmutatón a Migráns Szolidaritás e-mail címét is megadták.

Toroczkai szerint mindez annak fényében különösen érdekes, hogy a németországi vonaton kaszaboló, az Iszlám Államhoz tartozó terrorista (akit ugyebár ők fogtak el Ásotthalmon), éppen ezzel a módszerrel élt, és 17 éves afgánnak vallotta magát, de azóta kiderült, hogy valójában 19 éves pakisztáni volt.

http://alfahir.hu/asotthalom_megdobbento_hogy_mi_lapult_a_migransok_altal_elhagyo tt_ensz_hatizsakokban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy rogyna már a fejedre az a turulfosta égbolt!
  2016-07-30 21:07:42, szombat
 
  És a bikák legelnek. Zöld napszemüveggel, hogy a kiszáradt sárga füvet szép zöldnek lássák.
Apuka párttitkár volt, ezért komoly kétségeim vannak a gyetekkori nyomorról. Ez csak a legenda része. Az Unióval meg úgy jár, mint Arkagyij Rajkin meséjében a nyúl, akiről gyűlésen kijelentette az oroszlán, hogy utána ő a legerősebb. Az elszemtelrnedett nyúl megharapott mindenkit, mindenki bocsánatot is kért tőle. Majd megharapta a tigrist, aki egy mozdulattal agyoncsapta. A tigris nem volt ott a gyűlésen.

**************

Swan Edgar 2016-07-30

Hogy rogyna már a fejedre az a turulfosta égbolt!


Egyáltalán semmi más nem hiányzik már nekünk, mint amit kiderített, vagy legalábbis kideríteni vélt a nol.hu.

Lustáknak röviden: Orbán Viktor az okos kis fejébe vette, hogy átveszi az irányítást Európa felett. Igaz, hogy erről szerintem már én is írtam néhányszor - csak úgy, a magam ötlete alapján - de így is mellbevágó a félig-meddig hivatalos visszaigazolása annak, hogy nem a paranoiám hülyéskedik, hanem tényleg mumus van az ágyam alatt.

A nagy terv - a nol.hu információi szerint - a következő: gyengíteni az uniós vezetést minden létező módon. Pocskondia, hazugságok zápora, népszavazási bohóckodás, baromságok nagy hangon és igen sokszor való ordibálása, a V4-eket maga előtt tolva zsarolás. Ha ez mégsem jönne be, akkor irány a Sándor-palota, mivel Áder megbízatása jövő tavasszal jár le.

Hát komolyan, egyik verzió jobb, mint a másik.

Viktor, a jó ég áldjon meg! Neked semmi nem elég? Már mindenhol ott vagy, a meg sem fogant unokád is milliárdos. Te irányítod fél kézzel ezt a nyomorult országot. Bohóckodhatsz kedvedre, hazudozhatsz, mint a vízfolyás. Senki nem von felelősségre, nem nyomoz utánad a rendőrség - éljen Polt Péter legfőbb cinkostárs - vannak rajongóid. A közeledbe sem juthat senki, aki csak egy rossz szót is merne szólni. Nincs olyan újságíró, aki kérdezhetne tőled bármit. Senki nem mer ellentmondani neked, akkora baromságokat csinálhatsz, amekkorákat csak akarsz. Ha holnap a nevedre - vagy az asszony nevére, vagy a gázszerelő nevére - íratod a kibaszott Balatont, akkor a nevedre íratod.

A parlamentben akkor jelensz meg, amikor úri kedved és az állapotod úgy hozza. Ha véletlenül válaszra méltatsz valakit - jó, tudom, a kurva törvény még előírja, hogy egy idő után válaszolnod kell és te adsz a látszatra - akkor is olyan pofátlanul és olyan geci módon teszed, hogy a felcsúti kiskocsmában is szájba vernének érte. Te meg az ország miniszterelnöke lehetsz ezzel a tapló stílusoddal. Mi a faszt akarsz még, de komolyan?

Apád vert kiskorodban, meg nagykorodban. Rúgott is. Te mondtad, nem én mondom. Sajnállak nagyon, de te most egész életedben kompenzálni akarsz? Az én kontómra? Nem kaptál karácsonyra játékvonatot, vetettél magadnak az országgal egy igazit. A segged lógott ki a gatyából kölyökként, most te vagy a leggazdagabb sudribunkó. Szorongtál az egyetemen az értelmiségi srácok között - ezt is te mondtad, nem én - mostanra egy értelmiségi sem maradt a közeledben sem. Csak olyanok, akik nálad is hülyébbek, vagy annyira seggnyalók, hogy hülyébbnek tettetik magukat.

Királynak, istennek képzelheted magad. Minden álmod teljesül. Azért, hogy te ne csalódj, a slpajaid kiirtják a fél országot. Az öregek, betegek, sérültek halomra döglenek a kívánságodra. A fél ország közmunkán nyomorog, hogy te verhesd a pohos melledet, amiért teljes foglalkoztatás van. Az ország másik fele meg már elmenekült innen. Előled menekültek, te faszfej. Te meg utánuk akarsz menni, hogy ott se legyen tőled nyugtuk? Hogy rogyna már a fejedre az a turulfosta égbolt!

Nem elég, hogy tönkrevágtad az országot? Nem elég neked uralkodni a híveiden? Már Európát is ki akarod nyírni? Hát onnan hová a picsába meneküljenek előled? Meg miből gondolod, hogy annyi béketűrő barom van ezen a kontinensen? Szerinted hogy viselnék a németek, franciák, ha a fejükre akarnál szarni? Komolyan kérdem.

Talán Debreczeni könyvében olvastam (valamelyikben), hogy amikor még kisgeci voltál, nem akkora, mint most, nagyon a lelkedre vetted, hogy te sehogyan nem lehetsz az Egyesült Államok elnöke, mert felcsúti hülyegyerek nem indulhat a választásokon. Azt hittem, hogy vicc. De nem. Te mindent akarsz. Magyarországot már kifacsartad, neked több kell. Legalább az Unió, ha már az USA nem lehet.

Szerinted hány perc alatt buknál meg a simliskedéseiddel Polt nélkül? Vagy ő lesz az Unió legfőbb ügyésze? Nem minden hatóság ugrál ám a te parancsodra. Ha megpróbálod szétbarmolni az Uniót, szembe találhatod magad sokkal erősebb fiúkkal, mint amilyen te valaha leszel. Azok nem a nyakkendődet fogják huzigálni, hanem a töködet tépik le. Éppen ideje lenne egyébként. Jobb hely lenne ez az ország nélküled, az biztos.

Tudod mit, Viktor? Próbáld meg. Menj neki az Uniónak, próbáld szétbarmolni. Támadd meg, bátran told magad előtt az országot és a V4-eket. Aztán arasd le munkád gyümölcsét. A valódi gyümölcsét, életedben először. Kíváncsi leszek rá, hány perc alatt derülnek ki a külföldi bankszámláid adatai, a suttyomban a pereputty nevére íratott vagyonok és egyéb disznóságok. Csináld csak, én szurkolok. Tiszta erőből. De nem fogok neked bablevest vinni a börtönbe, az egyszer biztos. Annyira nem vagyok jó fej.

Menjél csak, csináld. Toljad, pajtás. Csak a családot ne felejtsd itt, a nyakunkon. Köszi.


http://kolozsvaros.com/2016/07/30/hogy-rogyna-mar-a-fejedre-az-a-turulfosta-egbol t/
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
3 dolog, ami nem stimmel Kubatov Vizoviczki-nyilatkozatai kö
  2016-07-30 18:09:25, szombat
 
 
Ez lassan már a Vizónak lesz kellemetlen, hogy ennyi fityiszessel hozzák összefüggésbe.


Fidesz közlemény. Miért lenne valóságtartalma?
Röhejes. Ha fideszes, akkor a dolga, hogy találkozzon emberekkel. Ha szoci, akkor nehogy már találkozzon emberekkel, mert máris maffiózó lesz.
Ha egy független ügyészség komolyan utánanézne a kormány tagjainak és a fidesz vezető embereinek és családtagjainak, rokonainak és haverjainak az eddigi ténykedésének, gondolom a végén akár több száz évet is simán kioszthatna a bíróság.
Egyszerűen Kubatov a Fidesz kapcsolata az alvilág talpasai felé, azok felé, akikkel Döbrögi uraság és köre nem akar személyesen találkozni.




3 dolog, ami nem stimmel Kubatov Vizoviczki-nyilatkozatai körül

plankog
POLITIKA
július 29., péntek 10:21


Az eredeti kép forrása: pesterzsebet.hu

Csütörtökön került elő a levél, amit a Budapest éjszaka egykori ura, Vizoviczki László írt Kubatov Gábor fideszes pártigazgatónak, és amiben azt kérte, Kubatov segítsen neki szabadlábra kerülni, érzékeny információkért és a kampányban nyújtott segítségért cserébe.

A levél nyilvánosságra kerülése után Kubatov előbb elismerte, hogy találkozott Vizoviczkivel, majd az Index cikkéből kiderült az is, együtt jártak óvodába Pesterzsébeten, és találkoztak is az óvoda születésnapi ünnepségén 2012-ben.

Az óvodai találkozó érdekessége, hogy egy hónappal azelőtt történt, hogy Vizoviczkit letartóztatták. Amiről persze még nem tudhatott, azt viszont már sejthette, hogy nyomoznak utána. 2012 januárban ugyanis találkozott Horváth András nyugalmazott rendőr dandártábornokkal, hogy megtudja, valóban nyomoz-e ellene a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

Csütörtök estére a máskor nagyon ritkán nyilatkozó Kubatov már a Magyar Időknek adott interjút, amiben azt mondta, az óvodai rendezvényen kívül egyszer találkoztak, itt arról volt szó, Vizoviczki be akart fektetni a Fradiba, valamit rendezvénybiztonsági kérdésekről beszéltek. Kubatov szerint a volt diszkócár semmilyen módon nem segített nekik a kampányban, a levelet pedig átadta az ügyészségnek.

Kubatov tegnapi nyilatkozatai körül viszont több furcsa részlet is van.
1. Mi a dolga egy politikusnak?

Arra a kérdésre, hogy találkozott-e Vizovzczkivel, Kubatov először, a délutáni FTC-sajtótájékoztatón ezt a választ adta:

“Persze. Politikus vagyok, az a dolgom, hogy találkozzak emberekkel."

A Magyar Idők-cikkben viszont az szerepel, "talán két alkalommal találkoztak", az óvodai rendezvényen kívül a Fradi elnökeként beszélt vele. Ezt a megbeszélést egy országos médiaügynökség vezetője hozta össze, Kubatov szerint az üzletember kezdeményezésére. "Vizoviczkivel ekkor két témáról beszéltem. Az egyik, hogy be szeretett volna fektetni a sportba, és a Fradiba. Ettől elzárkóztunk, a vállalkozó befektetésére egyszerűen nem tartott igényt a klub. A másik téma - mivel éppen a West-Balkánban történt tragédia után jártunk - a fiatalok biztonságos szórakozása érdekében szükséges teendőket foglalta magába" - mondta a Magyar Időknek.

Hogy mi a közös a találkozókban és a témákban? Sem az óvodai találkozó, sem a Fradiba való befektetés, sem a fiatalok biztonsága nem politikai ügy, és nem Kubatov politikai, vagyis Fidesz-pártigazgatói, vagy parlamenti képviselői tisztségeivel függ össze. Tehát ha elsőre azt válaszolta, hogy politikai munkájával összefüggésben találkozott Vizoviczkivel, a tisztázáskor miért olyan eseteket említett, amik nem ezzel kapcsolatosak?
2. A fiatalok biztonsága

Az egyik téma Kubatov szerint “a fiatalok biztonságos szórakozása", aminek a West Balkan tragédia miatt volt akkor aktualitása. Ehhez képest ezt tudjuk arról, mennyire szórakoztak biztonságosan a fiatalok a Vizoviczki-birodalomban:

“A Vizoviczki-ügy kirobbanása után az ügyészség a mentőszolgálat adatai alapján megkeresett több vendéget, akit drogtúladagolás miatt kellett ellátni, és tőlük is rögzítettek tanúvallomásokat. A kemény fogyasztók többsége ,,hosszúhétvégézni" járt a szigetre, ami azt jelenti, hogy csütörtök vagy péntek estétől vasárnap reggelig buliztak.

Néhány vallomásból 2015 elején cikket közölt a Pestisracok.hu is. A cikk szerint heten haltak meg a szigeten drogtúladagolás miatt. Az egyik halottat például a legnagyobb és legfontosabb diszkó, a Studio padlóján találták meg. Vizoviczki irodája is ebben az épületben volt.

2012 januárjában, Vizoviczki letartóztatása előtt néhány hónappal abból kerekedett országos botrány, hogy három fiatalt életveszélyes állapotban kellett kórházba szállítani a sziget bejáratánál lévő HÉV-állomásról. Arról akkor még nem volt szó, hogy a Hajógyárin bulizó fiúk pontosan hogyan is kerültek az állomásra, de az a hír terjedt, hogy a kidobók vitték ki őket a szigetről, hogy ne nekik kelljen hozzájuk mentőt hívni.

A drog mellett a Hajógyári-szigethez több rejtélyes eltűnés és haláleset is kötődött. 2011 decemberében például egy fiatal férfi holttestét találták meg az egyik diszkó bejáratától alig pár méterre. Miután Vizoviczkit őrizetbe vették, a rendőrség előtúrt még három emberölési és eltűnéses ügyet, amiket a szigethez tudtak kötni. Ezek közül kettő még 2006-ban indult: néhány hónapon belül két focista is eltűnt a szigeten. Egyikük holttestét nem sokkal az eltűnése után a Bem rakpartnál találták meg a Dunában, a másik férfiról mostanáig sem tudni semmit.

A 2011 decemberében talált holttest miatt per is indult, amiben emberöléssel vádolták a Hajógyári-szigeten lévő Dokk bisztró két biztonsági őrét, de a bíróság felmentette őket." (Részlet ebből a cikkből.)

Ő volt tehát az egyik beszélgető fél a biztonságos diszkózásról, a másik oldalon pedig az a Kubatov Gábor, akinek Fradi Securityjében többek között a gyilkosságért elítélt Sz. Ferenc is dolgozott.
3. Kubatov vs. Rogán

A harmadik elem akkor igazán látványos, ha egymás mellé tesszük Kubatov és Rogán Antal Vizo-ügyi nyilatkozatait.

Kubatov Gábor, akinek formálisan semmi köze nincs Vizoviczki Lászlóhoz, teljes természetességgel vágja rá a kérdésre, hogy “persze, hogy találkoztunk".

Rogán Antal, akinek a kerületében Vizoviczki érdekeltségei alkották messze a legnagyobb vendéglátós cégbirodalmat, ahol Vizoviczkinak bizonyíthatóan voltak kapcsolatai a kerületi hatóságoknál, ahol Vizoviczki lefizette a kerületi rendőröket, és bizonyíthatóan kapcsolatban állt Rogán könyvvizsgálójával, Szebellédi Istvánnal, és a jegyzővel, Rónaszéki Lászlóval, utóbbival több vallomás szerint korrupciós kapcsolatban is, szóval Rogán Antal, amikor a 444 több más kérdéssel együtt megkérdezte, ismeri-e Vizoviczkit, így válaszolt:

“A kérdésekben megfogalmazott összes állítás hazugság, ha ezeket leírja, azonnal pert indítunk Ön ellen."


http://444.hu/2016/07/29/3-dolog-ami-nem-stimmel-kubatov-vizoviczki-nyilatkozatai -korul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rezsicsökkentés 2016
  2016-07-30 17:37:37, szombat
 
  Tisztítatlanul engedik a Tiszába a szennyvizet a vásárosnaményi szennyvíztisztítóból
Baranyi Krisztina, az Együtt politikusa sajtótájékoztatóján elmondta: a vásárosnaményi szennyvíztisztítónál vett minták laboratóriumi vizsgálatának eredményei bebizonyították, hogy gyakorlatilag tisztítatlanul engedik a Tiszába a szennyvizet, ezzel veszélyeztetve a fürdőzőket és a folyó élővilágát. Ezért az Együtt országgyűlési képviselőjén, Szabó Szabolcson keresztül írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz, hogy megtudja, miként kívánja a miniszterelnök felszámoltatni a kialakult vészhelyzetet.
Banánköztársaság | Szerző: Móricz Csaba | 2016. július 29.




Baranyi Krisztina. Fotó: Móricz Csaba

Mint ismert, Baranyi Krisztina, az Együtt politikusa másfél hete mintát vett a vásárosnaményi szennyvíztisztító szennyvízéből. Most a politikus sajtótájékoztatón mutatta be a minták laboratóriumi vizsgálatának eredményeit, amelyek alapján ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz környezetkárosítás és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt.

Baranyi Krisztina elmondta, hogy az eredmények alátámasztják: a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.-hez tartozó telep napi 2000-2600 köbméter szennyvizet elégtelenül tisztítva enged a Tiszába. A vizsgált víz tele volt félig lebomlott szerves anyagokkal - jellemzően fekáliával -, amelyek fertőzőek lehetnek. A telepről kijövő vízben a vizsgálat 30-40-szeres határérték-túllépéseket mutatott ki. Ilyen magas értékek a nyers szennyvíznél vannak, sőt: a víz lebegőanyag tartalma kétszerese volt más tisztítatlan szennyvíznek. Ez pedig azt bizonyítja, hogy indokolt volt megtenni a feljelentést nemcsak a szennyezés miatt, de azért is, mert lényegében el nem végzett munkáért szednek díjat.

Baranyi Krisztina kifejtette: mivel az élővíz regeneráló, ártalmatlanító képessége korlátozott, és a naponta befolyó szennyvíz értékei meghaladják ezt a korlátot, a közeli közkedvelt fürdőhelyek vize ártalmas lehet az egészségre, a folyó élővilágára.

Baranyi Krisztina szerint a vásárosnaményi szennyvíz elfogadhatatlan állapotáért a Fidesz hazug és elhibázott rezsicsökkentése a felelős. Az igazság az, hogy sem a víz, sem a szennyvíztisztítás valójában nem lett olcsóbb. Mint mondta: az ország minden pontjáról érkeznek a hírek, hogy a rezsicsökkentés hazugsága okán, az államosított vízközmű cégek veszteségei miatt már nemcsak a fejlesztések maradnak el, de a napi karbantartás, működtetés is teljesen ellehetetlenült. A folyamatosan romló állapotú vezetékek és infrastruktúra miatt bekövetkező szennyezéseknek a fogyasztók lesznek a kárvallottjai. Ezért az Együtt országgyűlési képviselője, Szabó Szabolcs által kérdezi Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy megtudhassuk: miként kívánja a kormány felszámolni a kialakult vészhelyzetet.


http://gepnarancs.hu/2016/07/tisztitatlanul-engedik-a-tiszaba-a-szennyvizet-a-vas arosnamenyi-szennyviztisztitobol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1434
  • e Hét: 5198
  • e Hónap: 8943
  • e Év: 162439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.