Belépés
sz719eszter.blog.xfree.hu
A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt. Mark Twain Szuromi Eszter
2016.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Jégkockát tett a nyakára és teljesen megváltozott az élete..
  2016-07-04 13:29:37, hétfő
 
  JÉGKOCKÁT TETT A NYAKÁRA, ÉS TELJESEN MEGVÁLTOZOTT AZ ÉLETE.....





A hagyományos kínai gyógyászatban már régóta ismert ez a módszer mellyel az ember agyának működését jelentősen megnöveli, jobb lesz a közérzete, és energiával tölti fel az emberi agyat és azon keresztül az egész testet.

De hogyan hat az emberi testre?

Az emberi test minden működése az agytól kapja azokat az információkat, hogy valami fáj, nem fáj, vagy hogy egyszerűen hogyan és miképpen működjön.

Ezt az akupunktúrás kezelést használók már nagyon jól tudják és ismerik. Ebből fejlesztették ki ezt a módszert melyet bárki bármilyen helyzetbe, akár otthon is egyszerűen el tud végezni.

Hogyan csináljam?

Vegyél elő egy jégkockát, és helyezd a képen látható helyre. Legalább 2-3 percig legyen ott a jégkocka, ha olvadni kezd akkor nyugodtan cserélgetheted.

Már az első alkalommal jelentősen megjavul a közérzeted, és energiával tölti fel a testedet, lelkedet.

Sok sikert kívánunk a kipróbálásához.

Amennyiben érdekesnek és hasznosnak találod ezt a cikket, oszd meg ismerőseiddel is, hogy elolvashassák.
Forrás: storyvilag.com

Borosné Erzsikének köszönöm!

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
Július 1-től plusz pénzt fizetünk ezekért a Tv adásokért!
  2016-07-04 13:23:05, hétfő
 
  Július 1-től plusz pénzt fizetünk ezekért a Tv adásokért!

ITT VANNAK AZ ÁRAK!

Véget ért az a korszak, amikor ingyen nézhettük az RTL Klub, és a TV2 adásait.

Ha úgy nézzük, a műsorokat valóban ingyen nézhettük, viszont cserében rengeteg reklámot kellett elviselnünk, amelyből a műsorszolgáltatók profitáltak, és tartották fent magukat.

Most fizetőssé vált mindkét szolgáltató csatornája, viszont azt nem tudjuk megmondani, hogy az idegesítő reklámok megszűnnek-e, vagy esetleg nagymértékben csökken a reklámidő.

Az ügy előzménye az, hogy egy április végi kormányrendelet következtében programdíjat kérhetnek ezentúl az RTL Klub és a TV2 műsoráért a két legnagyobb nézettségű országos kereskedelmi tévécsatorna médiaszolgáltatói. ( Valószínű, hogy a médiatulajdonosok lobbi tevékenysége is hozzájárult a rendelet megszületéséhez.)

A tulajdonosok úgy számolnak, hogy a díj bevezetésével évi több milliárd forint plusz bevételhez jutnak majd.

Az RTL Klub hétfőn jelentette be, hogy műsoruk SD-adásának továbbítása listaáron (áfa nélkül) 150 forintjába kerül majd a szolgáltatóknak, havonta, előfizetőnként. Abban az esetben, ha a szolgáltató szerződést köt az RTL Klubbal - erre három hónap áll rendelkezésre - akkor az ár kedvezményes, 135 forint.

Ha a szolgáltató nem szerződik le, a díjat az RTL akkor is kiszámlázza, és ha nem kapják meg a kiszámlázott összeget, akkor kikapcsolhatják az adást.

A napokban a TV2 is közleményt adott ki, mely szerint a programdíjuk (szintén SD-adás) listaáron egyéni előfizetők után 290 forint lehet jövőre minden előfizető után, havonta - áfa nélkül.

A TV2 úgy döntött, hogy mivel a rendelet év közben jött ki, ezért a TV2 idén december 31-ig bevezető díjat alkalmaz: mindenkitől 150 forintot kérnek.

A szakemberek véleménye igen eltérő azzal kapcsolatban, hogy a szolgáltatók ráterhelik-e a tv nézőkre ezeket a díjakat. Kb. a szakemberek fele úgy véli, hogy a szolgáltatók továbbhárítják az ügyfelekre a megemelt költségeket.

Köszönöm szépen Ani!

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
Lényeges változások jönnek...
  2016-07-04 13:10:37, hétfő
 
  Lényeges változások jönnek 2017. január 1-től - ez a 26 dolog biztosan változik!

Így adózunk jövőre: adóemelések is lesznek

A jövő évi adócsökkentések mellett még egy kis jövedéki adó emelést is tervezett a kormány, de egyszerűsíti néhány esetben az adminisztrációt és még a kisvállalkozók is igen jól járhatnak a tervezet szerint. A kormány szerint jövőre 10 milliárdok maradnak az állampolgárok zsebében, ássuk milyen változásokra lehet majd számítani, először vegyük számba az adócsökkentő, könnyítő terveket:

január 1-jétől a baromfihús és a tojás értékesíti áfa kulcs 27%-ról 5%-ra csökken.

A friss tej (kivéve az UHT és ESL tejet) értékesíti áfa kulcsa először 27%-ról18%-ra, majd 5%-ra csökken.

18%-ra csökken az internet-hozzáférési szolgáltatásra vonatkozó áfa kulcs. A kedvezményes áfa kulcsot azoknál az internet-hozzáférési szolgáltatásoknál alkalmazzák először, amelynek az úgynevezett elszámolási időszaka 2016. december 31.-ke után kezdődik, és esedékessége, a számla vagy a nyugta kiállításának időpontja is 2016. december 31-ét követő időpontra esik. Ha a szolgáltatást nem időszakonkénti elszámolás mellett nyújtják, akkor a javaslat szerint először a kedvezményes kulcsot, a 2016. december 31-ét követő adófizetési kötelezettségre kell alkalmazni.

január 1-től az étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalom esetében, az étkezőhelyi vendéglátásban 18%-os áfa kulcsot kell alkalmazni (a jelenlegi 27% helyett).

ezt követően a második lépcsőben, 2018. január 1-jétől a 18%-os áfa kulcs 5%-ra csökken az éttermi vendéglátásoknál.

A javaslat szerint jövőre a fordított adózás hatálya alá tartozó termékek közé fogják sorolni a krómhulladékot és - törmeléket, és a vanádium hulladékot és - törmeléket.

A korábbi ígéreteknek megfelelően jövőre ismét nő a kétgyermekesek adókedvezménye (a korábbi 12,5 ezer forintról gyermekenként 15 ezer forintra). Ez a kedvezmény közel 350 ezer családot érint majd , és összesen 15 milliárd forintos bevételkieséssel jár majd a költségvetésnek.

csökken a családok adminisztrációs terhe,annak az intézkedésnek köszönhetően, hogy jövőre a kedvezmény érvényesítésre vonatkozó adóelőleg-nyilatkozatot a családi kedvezményt érvényesítő magánszemélynek nem kell a másik jogosult (házastárs, szülő) munkáltatójával is aláíratni, lepecsételtetni.

a törvényjavaslat a magánszemélyek számára adótartozás esetén automatikusan (hat havi) pótlékmentes részletfizetést biztosít 200 ezer forintig. Az igénylés eljárása is egyszerűsödik jövőre, elég lesz egy egyszerű kérés, amit akár az ügyfélszolgálaton szóban is megtehető, nem kell fizetéskönnyítési kérelmet kitölteni .

5 évről 4 évre csökken a végrehajtás elévülési ideje

egy munkaerő-mobilitást ösztönző intézkedéscsomagot is tartalmaz a javaslat, ha a munkavállaló gépkocsival jár munkába, akkor az adómentes költségtérítés mértéke a jelenlegi kilométerenkénti 9 forintról 15 forintra emelkedik kilométerenként.

Adóemelések a javaslatban

a gázolaj, a benzin és a petróleum jövedéki adómértékét a kőolaj világpiaci árához köti a kormány a tervek szerint.

A tervezet szerint, ha a Brent típusú kőolaj adott negyedév végén érvényes világpiaci ára a törvényben meghatározott küszöbértéket meghaladja, abban az esetben az üzemanyagok az éppen hatályos jövedéki adómértékkel adóznak, de ha a küszöbérték alá kerül az árfolyam, akkor lép életbe az adóemelés : a gázolaj esetében 10 ft/liter, a benzin esetében 5 ft/liter. A kabinet a parlament döntésére bízza, hogy meghatározza 40 vagy 50 dollár legyen a nyersolaj hordónkénti küszöbárfolyama.

kormány 2017 végéig uniós előírások miatt a 29%-kal emeli meg a dohánytermékek jövedéki adóját, mert lejár Magyarország cigaretta uniós adóminimumának teljesítésére vonatkozó derogációja 2017. december 31-vel. Az emelést összesen három lépcsőben tervezi végrehajtani a kormány, a mostani módosítás az első lépcsőt tartalmazza.

A cigaretta jövedéki adója a következőképpen változik: a jelenlegi 15700 forint/ezer szál tételes adó majd 16700 forintra emelkedik, a minimumadó pedig 28000 forintról 30500 forintra emelkedik ezer szálanként. Szakértők szerint 240-250 forint lehet a drágulás mértéke a három lépcsős drágulás után.

Erre számíthatnak a vállalkozók

társasági adó szabályaival összhangban eltörlése kerül a kis- és középvállalkozások beruházásaihoz kapcsolódó adóalap-kedvezmény 30 millió forintos értékhatára.

KATA: A javasolt módosítás szerint a kisadózó vállalkozás bevételének nem lesz része a költségek fedezetére vagy fejlesztési célra folyósított támogatás és átmeneti rendelkezés alapján ez a módosítás a 2014. évtől visszamenőlegesen is alkalmazható.

a javaslat több ponton átírja a kormány a kisvállalati adóról szóló szabályozást, így 2017-től a kis- és közepes vállalkozások (kkv) körében eltörlik a beruházásösztönző személyi jövedelemadó és társasági adókedvezmények korlátait, a módisításnak köszönhetően a kisvállalati adót (kiva) választóknál 1 milliárd forinttal marad több jövőre, ha elfogadásra kerül a javaslat. A kiva-t az eddig 25 foglalkoztatottig lehetett választani, ezután 50 foglalkoztatottig lehet majd választani ezt a vállalkozási formát.

A javaslat szerint keresőképtelenségük esetén mentesülnek a kisadózók a tételes adó megfizetése alól azokra a hónapokra, amikor keresőképtelenek.

Új kedvezményként kerül bevezetésre:

adóalap-csökkentő tétel számolható el a munkásszállás kialakítására, fenntartására, üzemeltetésére adott ráfordítás.

az adózás előtti nyereség összege a kedvezmény korlátja mindkét esetben. A kedvezménynek köszönhetően a munkásszállás kialakításának és fenntartásának kiadásai kedvezményeket élveznek a társasági adóban. A gazdasági tárca számításai szerint ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően 9 milliárd forintot nyernek a vállalkozások és a munkavállalók.

Adókedvezményt kaphatnak a műemlékek felújítói és üzemeltetői is. Viszont a karbantartás kedvezményének adótartalma nem haladhatja meg az 50 millió eurót, és a 100 millió eurónak megfelelő összeget a felújítás kedvezményének adótartalma.

Intézkedések a feketegazdaság visszaszorítására

Tételes áfa-nyilatkozat értékhatára: 2017. január 1-jétől a javaslat értelmében a belföldi adóalany részére kibocsátott számlán szerepeltetni kell a vevő adószámát, abban az esetben, ha a számlában áthárított adó a 100 000 forintot eléri vagy meghaladja. Ez az értékhatár jelenleg 1 millió forint.

bekötik az adóhivatalhoz az automata berendezéseket.

Az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszert (EKÁER) is módosítja majd a törvényjavaslat, a módosításnak az a célja, hogy kiszűrjék a túlpakolt kisteherautókkal csaló kereskedőket is.

az online számlázás is jön jövőre az online pénztárgép és az EKÁER mellett, a kormány érvelése szerint főleg a láncolatos áfacsalókkal szemben lesz hatékony eszköz. A cél az, hogy hasonlóan az adóhatósághoz már bekötött pénztárgépekhez, a számlázó programokkal kiállított számla adatai is valós időben álljon az adóhatóság rendelkezésére.

GOOGLE adó

A javaslat szerint kiegészítenék a reklámadóról szól törvényt is, az indoklás szerint a "magyar Google-adó" biztosítja majd azt, hogy ne mentesülhessenek a közteher fizetési kötelezettség alól a Magyarországon gazdasági tevékenységet végző világcégek sem.

A javaslatban szereplő "eszköz a reklámadó-kötelezettség teljesítésének kikényszerítésére szolgál". Ennek köszönhetően az a Magyarországon adózóként nem nyilvántartott reklám-közzétevő, amely, az adóhatósági felhívás ellenére, nem tesz eleget bejelentkezési kötelmének 10 millió forintos, többször ismételhető, exponenciálisan növekvő bírsággal kell számolnia.

Köszönöm szépen Ani!

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
Jön a szülőtartás, a fizetésed felét is elperelhetik!
  2016-07-04 13:02:19, hétfő
 
  Július elsejétől, lép érvénybe az az törvénymódosítás, amely alapján már egy harmadik fél is kötelezheti arra a felnőtt gyermeket, hogy eltartsa a szüleit.

Egész Európában és Magyarországon is folyamatosan emelkedik a népesség átlagéletkora. 1990-ben a 65 év felettiek a népesség 13 százalékát tették ki hazánkban, viszont ez a szám 2014 elejére 17,5 százalékra emelkedett. A magyar nyugdíjrendszerben a mindenkori nyugdíjasokat a gazdaságilag aktív dolgozók tartják el, ezért láthatóan ez a növekedés ez komoly kihívás elé állít minket.

Már igen régóta központi téma a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatóságának kérdése. A szülőtartási törvénnyel pedig az állam a gyermekek vállára helyezte át a megélhetési gondokkal küzdő nyugdíjasok iránti felellőséget, amit ezután már intézményi szinten is érvényesíteni lehet.
A törvénymódosítás azért is kardinális, mert egy a generációk között régóta élő megállapodást változtat meg egycsapásra. A társadalombiztosítás azért jött létre annakidején, hogy levegye a családok válláról az idősek eltartásának terhét.

A törvény változtatásával viszont megint komoly terheket rónak ki a fiataloknak és középkorúaknak. Az eddig megszokott járulékok megfizetésén felül, eleget kell majd tenniük, az eltartási kötelezettségüknek, és, ha gyermeket is nevelnek a családban, akkor még róluk is gondoskodniuk kell.

Mit jelent a törvénymódosítás a gyakorlatban?
Köteles a rászoruló szüleiről gondoskodni minden nagykorú (18 év feletti) gyermek, bármi is legyen a rászorultság oka: időskor, fogyatékosság, betegség, rokkantság vagy egyéb tényező.
A szülők kérhetik a támogatást a gyermekeiktől, viszont a szülő beperelheti szülőtartásért a gyermekét abban az esetben, ha a gyermek önszántából nem hajlandó segíteni. Olyan esetben, ha erre egyedül nem képes, vagy nem hajlandó a szülő, akkor felkérhetik a járási hivatalt is arra, hogy helyette perelje a gyermeket.

2016. július 1-jétől életbe ép az a törvény, hogy a szülő helyett bármely harmadik személy:
- idősotthon,
- ellátó szolgálat,
- ápolási szolgálat,
- kórház,
- szociális intézmény
- vagy akár egy barát, szomszéd, rokon
akár a szülő a szülő hozzájárulása nélkül is beperelheti a gyermeket az egy évre visszamenő költségei megtérítésének érdekében.

Mekkora lehet a tartásdíj összege?
Nincsen törvényileg meghatározott összege a szülőtartásnak. Előfordul, hogy a gyermek és a szülő nem tud megegyezni (vagy a harmadik fél perel), ilyenkor a bíróság esősorban három tényezőt vizsgál meg:
- a szülő rászorultságát, jövedelmi és vagyoni helyzetét,
- a gyermek tartási képességét, az összes tartás nem haladhatja meg a jövedelme felét, és a tartás során egy bizonyos sorrend érvényesül, ahol a kiskorú gyermek mindenkit megelőz.
- valamint vizsgálja a szülő érdemtelenségét (azaz, ellátta-e szülői feladatait, amikor felnevelte a ma már nagykorú gyermekét).

Ennek a három tényezőnek vizsgálata és mérlegelése, meg természetesen a szülő, illetve a helyette perlő felperes igénye határozza meg a tartás összegét.

Ha a bíróság megítéli a tartást, akkor annak összege csak a gyermek jövedelmének a feléig terjedhet, természetesen a gyermek összes tartási kötelezettségét figyelembe véve.
Kivétel nincs!

Abban az esetben, ha teljesülnek a feltételek:
- és korábban a szülők is eleget tetettek a feladataiknak, akkor a gyermekről huzamosabb ideig gondoskodó mostohaszülő, illetve a térítés nélkül a gyermekről gondoskodó nevelőszülő is kérheti a gyermektől a tartást .
- Előfordulhat, hogy nincsen gyermeke a rászoruló személynek, ebben az esetben a távolabbi leszármazói kötelesek őt eltartani. A tartásra jogosulthoz a legközelebb álló rokon (a leszármazás rendjében) tartási kötelezettsége megelőzi a távolabbi rokonét.

Milyen következményei lehetnek a törvénymódosításnak?
A társadalom értékrendjét igen mélyen érinti a szülőtartás kérdésnek szabályozása. Jó esetben a helyes irányban alakítják a közvéleményt a törvények, ebben az esetben ez azt jelentheti, hogy a jövőben erősödik a társadalomban az a norma, hogy a gyermekeknek kötelességeik vannak a szülők felé, és gondoskodniuk kell a szülők testi-lelki és anyagi jólétéről erejükhöz mérten.

Németh Erzsébet szociálpszichológus szerint szüleik anyagi támogatására nem elég törvényileg kötelezni a gyermekeket. Egy egymásra épülő értékrend szükséges ahhoz, hogy a nemzedékek harmonikusan és biztonságban élhessenek együtt. Az értékrendben minden nemzedéknek megvannak a kötelességei, viszont szükség esetén egymás támogatására is számíthat.

Ezzel sokan nem értenek egyet. Miért ?
Az, hogy a szülőről anyagilag is gondoskodni kell, eddig a magyar társadalomban nem volt elfogadott érték. Igyekszenek a polgárok ezt a felelősséget vagy az államra, vagy a nyugdíjrendszerre vagy éppenséggel magukra a szülőkre hárítani. Leginkább azért, mert anyagi érdekük fűződik a kötelesség elhárításához. Azonban igazolni kell egy ilyen cselekedetet, mert az egyik legerősebb hajtóerő az ,,énvédelem", az önigazolás pszichológiailag. Nem kell csodálkozni azon, hogy esetenként erős reakciókat vált ki, főleg olyan esetben, amikor valaki joggal fél a számára megterhelő anyagi kötelezettség teljesítésétől, fejtette ki véleményét a pszichológus.

A szülőtartás kérdésének megközelítése olyan szempontból is érdekes lehet, hogy jobb esetben általában két felnőtt közösen dönti el azt, hogy gyereket szeretnének, és együtt vállalják az ezzel járó kötelezettségeket is, viszont egy gyermek nem tudja megválasztani a szüleit.

Természetesen a szülők is egy esetleges pert csak akkor nyerhetnek, ha a fent említett követelményeknek úgymond megfelelnek.

Köszönöm szépen Ani!

Forrás: Link



 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
Lány csillogó hajjal és virágkoszorúval
  2016-07-04 11:28:37, hétfő
 
 

 
 
1 komment , kategória:  GIF Képek másoktól  
Lány virágkoszorúval a fényben
  2016-07-04 11:26:53, hétfő
 
 



 
 
0 komment , kategória:  GIF Képek másoktól  
Színes virágok kosárban
  2016-07-04 11:25:19, hétfő
 
 





 
 
0 komment , kategória:  GIF Képek másoktól  
Virágok és pillangók között
  2016-07-04 11:22:59, hétfő
 
  Virágok és pillangók között







 
 
0 komment , kategória:  GIF Képek másoktól  
Kék szemű lány sok virággal
  2016-07-04 11:20:27, hétfő
 
  Kék szemű lány sok virággal





 
 
0 komment , kategória:  GIF Képek másoktól  
Lány napszemüvegben, virágokkal
  2016-07-04 11:15:40, hétfő
 
  Lány napszemüvegben, virágokkal







 
 
0 komment , kategória:  GIF Képek másoktól  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2047 db bejegyzés
e év: 8924 db bejegyzés
Összes: 18436 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 399
  • e Hét: 3571
  • e Hónap: 8227
  • e Év: 55820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.