|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2016-07-06 23:14:36, szerda
|
|
|
Cukkinifelfújt római tálban
Hozzávalók
50 dkg cukkini
4 db tojás
2 ek citromlé
só
bors
frissen reszelt szerecsendió
10 dkg liszt
4 dl tej
20 dkg reszelt parmezán
1 ek aprított petrezselyemzöld + a díszítéshez
4 dkg vaj
koktélparadicsom
Elkészítés
A római tálat legalább 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A cukkinit megmossuk. A fele mennyiséget meghámozzuk, és a végek levágása után durvára daraboljuk.
A tojásokat felverjük, és a citromlével, valamint sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a reszelt sajtot, majd simára dolgozzuk. Végül belevegyítjük a cukkinidarabokat és az aprított petrezselymet.
A római tálat vékonyan kivajazzuk, és beletöltjük a masszát. A maradék cukkinit legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük, elosztjuk a massza tetején, és ráforgácsoljuk a maradék vajat.
A lefedett tálat a hideg sütőbe toljuk, és a felfújtat 200 fokon (légkeverésnél 180 fokon) 30 percig pároljuk. Ezután levesszük a tetőt, és a felfújtat további 10-15 percig sütjük, amíg a teteje kissé kérges lesz. Petrezselyemlevéllel és félbevágott koktélparadicsomokkal díszítve tálaljuk.
PALCSEK ZSUZSANNA
Felelős szerkesztő
Kevésbé költséges, ha parmezán helyett más kemény sajttal készíted.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
1 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-07-06 23:10:50, szerda
|
|
|
Cseresznyés túrótorta
Hozzávalók
50 dkg cseresznye
75 dkg sovány tehéntúró
1,25 dl tej
1 csomag pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek finomra reszelt citromhéj
3 ek citromlé
2 db tojás
1 ek vaj
5 dkg mazsola
1 kevés liszt
12,5 dkg cukor
Elkészítés
A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és kimagozzuk. A túrót, a tejet, a pudingport, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a citromlét és a két tojássárgáját egy tálba tesszük, és sima krémmé keverjük.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. Összekeverjük a mazsolát és a lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, cukrot adunk hozzá és tovább verjük, amíg a hab egészen keménnyé nem válik. A mazsolát és a tojásfehérjét a túrókrémbe keverjük, a formába öntjük és elsimítjuk. Cseresznyét teszünk a tetejére.
A tortát előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
A túrótorta összeesik, ha túl magas hőmérsékleten sütjük. Alacsonyabb hőmérsékleten csak egy kicsit emelkedik meg, és kevésbé esik össze. Ez az igazi túrótorta titka. Ajánlott sütési fokozat: villanysütőnél: 150 fok, gázsütőben: 1-2 fokozat.
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-07-06 23:06:39, szerda
|
|
|
Joghurtos pulykamell salátával
Hozzávalók
8 szelet pulykamell
0,5 dl olaj
A páchoz:
1 dl joghurt
1/2 tk majoránna
1/2 tk lestyán
2 gerezd fokhagyma
tengeri só
frissen őrölt bors
A salátához:
12 dkg vegyes leveles saláta
10 dkg uborka
12 dkg paradicsom
10 dkg színes kaliforniai paprika
2 ek fehérborecet
1/2 ek citromlé
0,5 dl olívaolaj
Elkészítés
Finomra zúzzuk a fokhagymát. Összekeverjük a pác hozzávalóit, és belefektetjük a kiklopfolt hússzeleteket. Összeforgatjuk, hogy a húst mindenhol bevonja a fűszeres joghurt, és a hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
A salátához összeforgatjuk a megmosott és lecsepegtetett salátaleveleket a felszeletelt uborkával, paradicsommal és paprikával. Összekeverjük az olajat a citromlével és az ecettel, majd megsózzuk és megborsozzuk, és félretesszük.
A grillrácsot vékonyan megkenjük olajjal. A forró parázs felett megsütjük a hús mindkét oldalát 2-2 percig. Összekeverjük a salátát az öntettel, és a hússal tálaljuk.
CSEH JÁNOS
séf
Ügyeljünk arra, hogy a húst a szálakra merőlegesen vágjuk. Egyben sült újhagyma illik hozzá.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-07-06 23:03:08, szerda
|
|
|
Hozzávalók
1 db felszeletelt ciabatta vagy bagett, esetleg ropogós héjú fehér kenyér
kb. 6 ek olívaolaj
1 db felkockázott nagy padlizsán (kb. 4 csésze)
1-2 ek áttört fokhagyma
1 csésze felkockázott zeller
1 csésze felkockázott piros kaliforniai paprika
1 csésze magozott zöld olajbogyó
1/4 csésze vörösborecet
1/4 csésze paradicsompüré vagy passzírozott paradicsom
1/2 csésze nagy szemű mazsola
1/2 csésze pörkölt fenyőmag
2 tk tengeri só
2 tk cukor
1/4 csésze finomra aprított bazsalikom
1/4 csésze finomra aprított oregánó
1/4 csésze finomra aprított petrezselyemzöld
1 csésze ricotta (elhagyható)
Elkészítés
A sütőt maximális hőfokon előmelegítjük. A kenyérszeleteket tepsibe fektetjük, megcsepegtetjük 2 ek olívaolajjal, és világos aranybarnára pirítjuk kb. 5 perc alatt. Ezután kivesszük, és melegen tartjuk.
Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepes hőfokon felhevítünk 2 ek olajat. Rádobjuk a padlizsánt, és gyakran kevergetve pároljuk kb. 8 percig, amíg összeesik és barnulni kezd. Ekkor áttesszük egy tálba.
Ugyanabban a serpenyőben, a maradék 2 ek olajon kevergetve pároljuk a fokhagymát kb. 1 percig. Hozzáadjuk a zellert, a kaliforniai paprikát és az olajbogyót, majd tovább kevergetve puhára pároljuk 5-8 perc alatt. Felöntjük 1/4 csésze vízzel és a borecettel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a mazsolát és a fenyőmagot, majd kevergetve összemelegítjük. Beleforgatjuk a félretett padlizsánt, és sóval, borssal, valamint a zöldfűszerekkel ízesítjük. Végül elosztjuk a pirítósokon, és a ricottával kínáljuk. Azonnal fogyasztjuk.
FAZEKAS KIRA
Megjegyzés
A ciabatta jellegzetes olasz kenyérféleség. Kívül ropogós, belül puha és lyukacsos. A szó olaszul papucsot jelent, ami a kenyér lapos, hosszúkás formájára utal.
A bruschetta fokhagymával bedörzsölt és olívaolajjal megkent pirítós, amelyre általában paradicsomot és friss bazsalikomot tesznek. Sikerének titka a jó minőségű olívaolaj.
A caponata alapja sült padlizsán. Többnyire sült zellerrel, kapribogyóval, hagymával és szardellával keverik. Egy kevés paradicsompürét, fenyőmagot és cukrot is adnak hozzá.
MME
Foorrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2016. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
220 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1045
- e Hét: 3917
- e Hónap: 8955
- e Év: 138662
|
|
|