Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Cukkinifelfújt római tálban
  2016-07-06 23:14:36, szerda
 
  Cukkinifelfújt római tálban

Hozzávalók

50 dkg cukkini
4 db tojás
2 ek citromlé

bors
frissen reszelt szerecsendió
10 dkg liszt
4 dl tej
20 dkg reszelt parmezán
1 ek aprított petrezselyemzöld + a díszítéshez
4 dkg vaj
koktélparadicsom


Elkészítés

A római tálat legalább 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A cukkinit megmossuk. A fele mennyiséget meghámozzuk, és a végek levágása után durvára daraboljuk.
A tojásokat felverjük, és a citromlével, valamint sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a reszelt sajtot, majd simára dolgozzuk. Végül belevegyítjük a cukkinidarabokat és az aprított petrezselymet.
A római tálat vékonyan kivajazzuk, és beletöltjük a masszát. A maradék cukkinit legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük, elosztjuk a massza tetején, és ráforgácsoljuk a maradék vajat.
A lefedett tálat a hideg sütőbe toljuk, és a felfújtat 200 fokon (légkeverésnél 180 fokon) 30 percig pároljuk. Ezután levesszük a tetőt, és a felfújtat további 10-15 percig sütjük, amíg a teteje kissé kérges lesz. Petrezselyemlevéllel és félbevágott koktélparadicsomokkal díszítve tálaljuk.





PALCSEK ZSUZSANNA
Felelős szerkesztő

Kevésbé költséges, ha parmezán helyett más kemény sajttal készíted.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Cseresznyés túrótorta
  2016-07-06 23:10:50, szerda
 
  Cseresznyés túrótorta

Hozzávalók

50 dkg cseresznye
75 dkg sovány tehéntúró
1,25 dl tej
1 csomag pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek finomra reszelt citromhéj
3 ek citromlé
2 db tojás
1 ek vaj
5 dkg mazsola
1 kevés liszt
12,5 dkg cukor


Elkészítés

A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és kimagozzuk. A túrót, a tejet, a pudingport, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a citromlét és a két tojássárgáját egy tálba tesszük, és sima krémmé keverjük.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. Összekeverjük a mazsolát és a lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, cukrot adunk hozzá és tovább verjük, amíg a hab egészen keménnyé nem válik. A mazsolát és a tojásfehérjét a túrókrémbe keverjük, a formába öntjük és elsimítjuk. Cseresznyét teszünk a tetejére.
A tortát előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.





Megjegyzés

A túrótorta összeesik, ha túl magas hőmérsékleten sütjük. Alacsonyabb hőmérsékleten csak egy kicsit emelkedik meg, és kevésbé esik össze. Ez az igazi túrótorta titka. Ajánlott sütési fokozat: villanysütőnél: 150 fok, gázsütőben: 1-2 fokozat.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Joghurtos pulykamell salátával
  2016-07-06 23:06:39, szerda
 
  Joghurtos pulykamell salátával

Hozzávalók

8 szelet pulykamell
0,5 dl olaj
A páchoz:
1 dl joghurt
1/2 tk majoránna
1/2 tk lestyán
2 gerezd fokhagyma
tengeri só
frissen őrölt bors
A salátához:
12 dkg vegyes leveles saláta
10 dkg uborka
12 dkg paradicsom
10 dkg színes kaliforniai paprika
2 ek fehérborecet
1/2 ek citromlé
0,5 dl olívaolaj


Elkészítés

Finomra zúzzuk a fokhagymát. Összekeverjük a pác hozzávalóit, és belefektetjük a kiklopfolt hússzeleteket. Összeforgatjuk, hogy a húst mindenhol bevonja a fűszeres joghurt, és a hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
A salátához összeforgatjuk a megmosott és lecsepegtetett salátaleveleket a felszeletelt uborkával, paradicsommal és paprikával. Összekeverjük az olajat a citromlével és az ecettel, majd megsózzuk és megborsozzuk, és félretesszük.
A grillrácsot vékonyan megkenjük olajjal. A forró parázs felett megsütjük a hús mindkét oldalát 2-2 percig. Összekeverjük a salátát az öntettel, és a hússal tálaljuk.





CSEH JÁNOS
séf

Ügyeljünk arra, hogy a húst a szálakra merőlegesen vágjuk. Egyben sült újhagyma illik hozzá.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Padlizsános bruschetta (Bruschetta caponata)
  2016-07-06 23:03:08, szerda
 
  Hozzávalók

1 db felszeletelt ciabatta vagy bagett, esetleg ropogós héjú fehér kenyér
kb. 6 ek olívaolaj
1 db felkockázott nagy padlizsán (kb. 4 csésze)
1-2 ek áttört fokhagyma
1 csésze felkockázott zeller
1 csésze felkockázott piros kaliforniai paprika
1 csésze magozott zöld olajbogyó
1/4 csésze vörösborecet
1/4 csésze paradicsompüré vagy passzírozott paradicsom
1/2 csésze nagy szemű mazsola
1/2 csésze pörkölt fenyőmag
2 tk tengeri só
2 tk cukor
1/4 csésze finomra aprított bazsalikom
1/4 csésze finomra aprított oregánó
1/4 csésze finomra aprított petrezselyemzöld
1 csésze ricotta (elhagyható)


Elkészítés

A sütőt maximális hőfokon előmelegítjük. A kenyérszeleteket tepsibe fektetjük, megcsepegtetjük 2 ek olívaolajjal, és világos aranybarnára pirítjuk kb. 5 perc alatt. Ezután kivesszük, és melegen tartjuk.
Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepes hőfokon felhevítünk 2 ek olajat. Rádobjuk a padlizsánt, és gyakran kevergetve pároljuk kb. 8 percig, amíg összeesik és barnulni kezd. Ekkor áttesszük egy tálba.
Ugyanabban a serpenyőben, a maradék 2 ek olajon kevergetve pároljuk a fokhagymát kb. 1 percig. Hozzáadjuk a zellert, a kaliforniai paprikát és az olajbogyót, majd tovább kevergetve puhára pároljuk 5-8 perc alatt. Felöntjük 1/4 csésze vízzel és a borecettel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a mazsolát és a fenyőmagot, majd kevergetve összemelegítjük. Beleforgatjuk a félretett padlizsánt, és sóval, borssal, valamint a zöldfűszerekkel ízesítjük. Végül elosztjuk a pirítósokon, és a ricottával kínáljuk. Azonnal fogyasztjuk.





FAZEKAS KIRA

Megjegyzés

A ciabatta jellegzetes olasz kenyérféleség. Kívül ropogós, belül puha és lyukacsos. A szó olaszul papucsot jelent, ami a kenyér lapos, hosszúkás formájára utal.

A bruschetta fokhagymával bedörzsölt és olívaolajjal megkent pirítós, amelyre általában paradicsomot és friss bazsalikomot tesznek. Sikerének titka a jó minőségű olívaolaj.

A caponata alapja sült padlizsán. Többnyire sült zellerrel, kapribogyóval, hagymával és szardellával keverik. Egy kevés paradicsompürét, fenyőmagot és cukrot is adnak hozzá.
MME

Foorrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 220 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1045
  • e Hét: 3917
  • e Hónap: 8955
  • e Év: 138662
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.