Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Ez a külföldön élő magyar ápolónő kíméletlenül beolvas Cser
  2016-07-07 23:57:36, csütörtök
 
  Ez a külföldön élő magyar ápolónő kíméletlenül beolvas Cser Ágnesnek

2016. július 04. 12:38

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke szerint az elmúlt 25 év legszebb Semmelweis Napját ünnepelhetik az egészségügyi dolgozók. Vannak, akik ezt nem így gondolják.

Találtunk egy videót, ahol a külföldön dolgozó magyar nővér mondja el a véleményét Cser Ágnesről:

https://youtu.be/c5A-_3HcY44
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha van egy kis szerencsénk, egymás torkának esnek
  2016-07-07 23:30:23, csütörtök
 
  2016-07-07
Ha van egy kis szerencsénk, egymás torkának esnek


Kövér László éppen keresztúthoz ért és azóta is ott huhog féllábon ugrálva, hogy senki se menjen más irányba, mint amit ő helyesnek lát. Elméletileg választani lehet az uniós értékrend és a Kövér által többször megénekelt keresztény kulturális közösségekre épülő népek Európája között, de aki az Unió felé akarna menni, azt a magyar házelnök leköpi lendületből.

Az a helyzet Kövér úr, hogy - szemlesütve bevallom - nem vagyok vallásos. Soha nem is voltam, nem is szerepel a terveim között. Most sem, amikor pedig divat, de kötelező is annak, aki vinni akarja valamire ebben a keresztül-kasul fideszizált országban. Én a magam részéről egészen jól elvagyok ezzel a hitetlenségemmel, de értetlenkedve szemlélem azt az egymást erősítő nyomulást, amit a kormány és persze Kövér László véghezvisz.

A Martosi Szabadegyetem fórumán handabandázó házelnök azt hirdette, hogy ,,a migránsok beáramlását támogató Wilkommenskultur céljairól kiderült, hogy annak hátterében nem a munkaerőhiány megoldását célzó igyekezet, hanem Európa kulturális, etnográfiai térképének átalakítása áll, s ez párhuzamban van az Európai Unió központosítását célzó törekvésekkel."

Hogy ez honnan derült ki? Hát onnan, hogy ezt mondta Fricz Tamás, aki kétségtelenül egy határokon átívelően jelentéktelen tényező. Arra viszont tökéletesen megfelel, hogy néhány nappal később Kövér László alapvetésként hivatkozzon a halom zöldségre, amit a házi eszmefaragójuk előállított.

Így épülgetnek egymásra a fideszes baromságok, körbehivatkozásokkal, zagyvaságok tényként való tálalásával és természetesen uszítással, gyűlöletkeltéssel fűszerezve. Kövér csak annyiban lóg ki ebből a kersztényi erkölcsökre hivatkozó bagázsból, hogy kicsit otrombább, mint az elvtársai.

Közben pedig omladozik a szorgosan összegányolt NER rendszere, mert már képtelenség minden szemetet a túltömött szőnyeg alá kotorni, az bugyog kifelé minden irányból. Ilyen drámai helyzetben jól jön a népszavazásnak álcázott mozgósítási kísérlet, nehogy elfeledje az egyszerűagyú hazafi, ki képes őt megvédeni a fürtökben támadó migráncsoktól.

Civilizált országokban úgy szokott lenni egyébként, hogy amennyiben a kormány, kiemelten a kormányfő népszavazást kezdeményez egy olyan ügyben, ami számára politikailag alapvetően fontos és az a népszavazás nem támasztja alá a kormányfő elképzeléseit, akkor a nép bizalmát elveszített kormányfő - vele a komplett pereputty - lemond. Mert egy sikertelen népszavazás egyfajta bizalmatlanságot jelent a kormánnyal szemben. Tudom, ez nálunk nem fordulhat elő, a népszavazás eredményétől teljesen függetlenül a kormány tovább döngeti a mellét, Orbán pedig garantáltan nem mond le magától még akkor sem, ha mentő viszi el a jól megérdemelt nyári szabadságára és ehhez egy hátul kötős zakót kell igénybevennie az egészségügy alulfizetett alkalmazottainak.

Ezért a magam részéről nem igazán hiszek abban, hogy a kormányfő hirtelen rátalál a benne rejtőző becsületes politikusra és levonja a konzekvenciákat. Bármikor, bármiből.

Az ad okot némi optimizmusra, hogy a jelek szerint a Fidesz legfelső köre elkezdte felzabálni önmagát. Rogánt már a sűrű templombajárás sem fogja kimosdatni a mostani botrányból, sőt, mások is kezdenek belekeveredni. Lázár János mindenre rátelepedő hatalma nyilván szemet szúrt a vezérnek is, ezért igyekszik visszavágni a sasfiók szárnyait, de lehetséges, hogy elkésett a műtéttel.

Ezzel kapcsolatban találtam egy érdekes elemzést Török Gábor és Mráz Ágoston Sámuel kooprodukciójában, mely szerint komolyabb elvi-politikai nézeteltérések állhatnak a háttérben. Mármint az Orbán-Lázár kakaskodás hátterében. Elvi nézeteltérések. Mondom: elvi.

Ha valami, ez teljesen kizárt szerintem. Hogy ennek a két üzletembernek elvei lennének, az nagyjából annyira valószínű, mint az, hogy Kövér László levágja a bajuszát egy óvatlan pillanatban. Nincsen itt szó elvekről. Pénzről, hatalomról és pénzről van szó, semmi másról. Meg pénzről és hatalomról. Nem hinném, hogy Orbán egykönnyen hajlandó lenne átengedni a hatalmát Lázárnak, de azt sem hiszem, hogy Lázár lemondana erről, amennyiben esélyt lát a győzelemre. Ha van egy kis szerencsénk, egymás torkának esnek és harc közben szétverik maguk körül szeretett kormányunkat is. Minden vallástalanságom ellenére fogadom: ha ez bekövetkezik, gyújtok egy gyertyát az illetékes szent tiszteletére. Addigra kiderítem, hová kell céloznom a hálámat.


http://kolozsvaros.com/2016/07/07/ha-van-egy-kis-szerencsenk-egymas-torkanak-esne k/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brexit
  2016-07-07 23:23:47, csütörtök
 
  “Gyermekem egyik angol barátja Brexit idején: “Nem tudom, mi a bajotok a betelepülőkkel. Nekem az összes szomszédom angol, a gyerekem összes osztálytársa angol, a boltban a kiszolgálók angolok... Imádok itt élni, Spanyolországban!"  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kirakja a kormány az Országos Széchényi Könyvtárt a főváro
  2016-07-07 22:20:29, csütörtök
 
  Most raktárba hordják a kultúrát, aztán jön a könyvégetés, mert a lebontott raktár helyére sportcsarnok épül. Csak az a kérdés ki fogja felépíteni a vezír dicsőségét hirdető sport létesítményeket, mivel az iskolákból 16 éves korukban szabadjára engedett fiatalok nem tanultak építész, kőműves, ács szakmákat. Egyáltalán semmilyen szakmát sem tanultak. Kapirgálnak az árokparton közmunkában, a megélhetésre nem elég fizetésért.

****

Kirakja a kormány az Országos Széchényi Könyvtárt a fővárosból egy raktárba

ma, 16:19

Számos fővárosi kulturális beruházásról döntött a kormány - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön.

Lázár János sajtótájékoztatóján ismertette, hogy az Országos Széchényi Könyvtár főépületét felújítják, erre hivatalos tervpályázatot írnak ki, emellett nagy raktárépületet kap az intézmény, várhatóan Piliscsabán.

Döntöttek arról is, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum "használatába ajánlják" a józsefvárosi Palotanegyed több épületét, közöttük pedig visszaállítják, növelik a zöldfelületeket - mondta.

A miniszter azt is közölte, hogy mintegy 25 milliárd forintból felújítják az Operaház főépületét, a Természettudományi Múzeumnak pedig új központi épületet keresnek.

A városligeti beruházásról szólva Lázár János ismét megerősítette, hogy a jelenlegi 60-ról 65-70 százalékra nő a zöldfelületek aránya. Hozzátette: tiltakozásra szabályozott keretek között van lehetőség.


http://propeller.hu/itthon/3229297-kirakja-kormany-orszagos-szechenyi-konyvtart-f ovarosbol-egy-raktarba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor két kormánykabinetet csinál az eddigi egy kormá
  2016-07-07 22:08:12, csütörtök
 
  Két kabinet lesz: a fodballhuligánoké és a gézszerelőké
Börtönkormány lesz ez az egész egyszer...

Magyarul ha egy kormány a személyi összeférhetetlenségegk és egyebek miatt hatalommegosztás nélkül nem működőképes akkor minek van kormányon? azon kívűl hogy lopjon / merthogy az ország ügyeinek intézésére alkalmatlan
A szakmai szervezetektől fosott, mert ugyan hülye, de annyira nem, hogy ne tudja, hogy nem ért semmihez (erről szól az ún. "politikai kormányzás") és akik meg értenek egy adott szakterülethez azok összefoghatnak és megdönthetik a hatalmát. Erről szól az összes közigazgatási átszervezés hat éve, hogy nehogy ki tudjon alakulni valahol egy stabil szervezeti rendszer 1-2 évre, mert az a (szakmai, politikai) ellenállás fészke lehet. Ettől fosik, mert egy paranoid skizofrén.
Rogáné lesz a szervezett bűnözés elleni kabinet, Lázáré a kurvázás és lopás elleni kabinet
Én megértem. Órákat kell eltölteni olyan arcokkal összezárva, mint Lázár, Rogán, Varga, Szíjjártó... SZÍJJÁRTÓ!! Közben ezek csak az unalmas papírjaikkal meg a csip-csup tanártüntetésekkel basztatják, meg direkt a várba költöztetik. A kisvasútjával se játszhat, meg is értem, hogy a hócipője tele van a Mini Szter Elnök Úrnak az ilyen "kormányzásnak" gúnyolt időpocsékolással.

************


Orbán Viktor két kormánykabinetet csinál az eddigi egy kormánykabinetből

anarki
politika
ma 14:54


Tűrhetetlenül kevés, összesen egy kormánykabinetje volt eddig Magyarországnak. Ezt az áldatlan állapotot számolja fel Orbán Viktor miniszterelnök zseniális húzása, amit ma jelentett be Lázár János miniszterelnök-miniszter. nevezetesen hogy

ezentúl két kormánykabinet lesz,

mégpedig külön egy gazdasági és külön egy stratégiai. Orbán már a két kabinet vezetőit is kijelölte, de a neveket még nem jelentették be, lehet találgatni. (A Heti Válasz értesülései szerint a gazdaságit Varga Mihály, a stratégiait Lázár vezeti majd. Rogán: coki.)

A két kormánykabinet létrehozásának indoka, hogy "a hetente néhány órás kormányülések nem alkalmasak arra, hogy megfelelő mélységben, a különféle szakpolitikai érdekeket kellően figyelembe vegyék és még gyorsan döntsenek is róluk. "

Bede Márton spontán szerkesztőségi szakkommentárja:

"Álmomban két kabinet voltam, és korrumpáltam egymást."


http://444.hu/2016/07/07/orban-viktor-ket-kormanykabinetet-csinal-az-eddigi-egy-k ormanykabinetbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális hiány az államháztartásban - vége a dalnak?
  2016-07-07 21:52:24, csütörtök
 
  Terveszerű a hiány, ennek örülök.
így tényleg minden rendben van.


**********************


Brutális hiány az államháztartásban - vége a dalnak?


Véget ért a költségvetési diadalmenet: júniusban egyetlen hónap alatt 388,9 milliárd forintos hiány keletkezett az államháztartásban, így a félévi hiány 402 milliárd forint lett, ami viszont még mindig a fele a tavalyinak. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kiugró adatot a váratlanul megugró adósságkiadásokkal magyarázza - korábban erről nem szóltak az előrejelzések.

Papp Zsolt, 2016. július 7. csütörtök, 11:28


"A kiszámítható és felelősségteljes gazdaságpolitikának köszönhetően kedvező folyamatok jellemzik a hazai államháztartást: 2016. június végén a központi alrendszer hiánya 402,1 milliárd forintot tett ki, ami az elmúlt közel másfél évtized legalacsonyabb első féléves hiányadatát jelenti. Mindez egyértelműen bizonyítja, hogy a magyar reformok a költségvetési politikában is működnek, a kitűzött hiánycél pedig biztonságosan teljesíthető" - olvasható az NGM győzelmi jelentésében. Valójában viszont a júniusi 388,9 milliárd forintos hiány soha nem látott mértékű, ilyen magas szintre a rendre súlyos deficites júniusban még soha nem volt példa.

A győzelmi jelentés a költségvetés első öt hónapjáért járt, hisz májusig gyakorlatilag egyensúlyban volt a büdzsé - igaz ez is inkább egyszeri adóbefizetéseknek és az uniós programok leállásának volt köszönhető, mint a nem létező reformoknak. Az első öt hónapban a teljes hiány még csak 13,2 milliárd forint volt - ebbe rondított bele a júniusi adat. A féléves 402,1 milliárd forintos hiány még így is kedvező, hisz fele a tavalyi 823,3 milliárd forintnak. A módosított költségvetés erre az évre 761,6 milliárd forintos deficittel számol, vagyis a féléves hiány az egész évre tervezett összeg 53 százaléka - ami megfelel az időarányos szintnek.

A kérdés viszont, hogy miből jött össze a meglepő mértékű júniusi hiány: az NGM a váratlanul magas hiányt az adósságszolgálattal kapcsolatos kamatfizetések és a meginduló uniós kifizetésekkel magyarázza. (Az NGM évek óta nem készít prognózisokat, ennek ellenére azonban egyik tétel sem olyan, ami ne lett volna előre prognosztizálható, ezt mégsem tette meg a nemzetgazdasági tárca.)

Közleményében a jövőről megismétli az NGM a korábbi hónapokban megszokott panelt, miszerint "a GDP arányában meghatározott, európai uniós módszertan szerinti 2,0 százalékos hiánycél reális és teljesíthető. Emellett ismételten hangsúlyozzuk, hogy Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése miatt nem szükséges módosítani sem az idei, sem pedig a jövő évi költségvetést."



http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/brutalis_hiany_az_allamhaztartasban_vege_a_dal nak.617389.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Júniusban 678 millió euróval csökkent a tartalék
  2016-07-07 21:42:25, csütörtök
 
  ahol tehetség van, ott tehetség van.


Júniusban 678 millió euróval 24,785 milliárd euróra csökkentek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemzetközi tartalékai - derül ki a jegybank honlapján csütörtökön megjelent legfrissebb adatokból. A tartalékok 5,537 milliárd euróval csökkentek az idei első fél évben és 9,976 milliárddal az eltelt egy év alatt.
10 mrd eur egy év alatt, valljuk be, nem piskóta. a bérrettegők persze mondták volt, hogy tolcsy keze ügyében hagyni 30-40 mrdnyi devizát nem jó ötlet, de bár a huhogók huhognak, a kisvasút halad.

A lopáson/felhalmozáson/ kívül nem fontos semmi.
Ezek MIND - Orbánnal az élen - olyanok, mint a bánffyhunyadi cigányok, egy fikarcnyival sincsen sem több eszük, sem több ízlésük.

****************************

Júniusban 678 millió euróval csökkent a tartalék

MTI/Adózóna

2016.07.07., 15:16 Frissítve: ma, 15:43

Júniusban 678 millió euróval 24,785 milliárd euróra csökkentek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemzetközi tartalékai - derül ki a jegybank honlapján csütörtökön megjelent legfrissebb adatokból. A tartalékok 5,537 milliárd euróval csökkentek az idei első fél évben és 9,976 milliárddal az eltelt egy év alatt.

Az MNB 2014 óta a külső sérülékenység megítélésének javítása érdekében számos lépést tett, amelyekből eleve következett a devizatartalék szintjének csökkenése. Ezek között a két legfontosabb a külső adósság belföldi finanszírozásának erősítése és a jelzáloghitelek forintosítása.

Júniusban nem volt esedékes devizakötvény-lejárat, míg a tartalékok májusi 970 millió eurós csökkenésében szerepe volt egy nyolcéves, 200 millió svájci frank értékű kötvény visszafizetésének. Júliusban majd ismét jelentősebb zsugorodás következhet a tartalékokban, mert 18-án lejár majd egy 1 milliárd euró értékű, 10,5 éves futamidejű devizakötvény. A tartalékok idei csökkenésében benne van még az a 1,5 milliárd euró, amellyel a kormány visszafizette a 2008-ben felvett IMF/EU-hitel utolsó részletét az Európai Uniónak.

Az első negyedévben 2,771 milliárddal, a másodikban hasonló 2,766 milliárddal apadtak a devizatartalékok. Míg azonban az első negyedévben kéthavi 1,393 milliárdos növekedés után márciusban egyedül 4,164 milliárddal zsugorodott a tartalékállomány, a második negyedévben minden hónapban csökkenés volt.

Az MNB kommunikációjából kiderül, addig engedi csökkenni a nemzetközi tartalékok szintjét, amíg az még érdemben meghaladja a befektetők által elvárt mértéket, amelyet általában az éven belüli lejáratú külső adóssághoz viszonyítanak.

A jegybank múlt héten kiadott Fizetési mérleg jelentéséből kiderült, hogy az ország rövid - éven belüli - lejáratú adóssága az első negyedévben 1 milliárd euróval, 20 milliárd euró közelébe csökkent. Az eredeti futamidő szerint is éven belül lejáró adósság az első negyedévben 0,6 milliárd euróval, március végére, a 2005 óta a legalacsonyabb szintre, 13,4 milliárd euróra apadt. A hátralévő futamidő szerint egy évesnél rövidebbé váló külső adósság 0,4 milliárd euróval csökkent az első három hónapban.

A rövidlejáratú külső adósság 1 milliárdos csökkenésével szemben a devizatartalékok 2,8 milliárd euróval zsugorodtak és március végén 27,6 milliárd eurón álltak, vagyis apadt a tartalékoknak a rövid külső adóssághoz viszonyított többlete. A befektetők és a jegybank által is kiemelten követett Guidotti-szabálynak megfelelően azonban a tartalékok az idei első negyedévében is számottevően, több mint 7 milliárd euróval meghaladták a rövid lejáratú külső kötelezettségállományt - mutatott rá jelentésében az MNB.







http://adozona.hu/altalanos/Juniusban_678_millio_euroval_csokkent_tarta_1GL4HB


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Pancho Arénánál is drágább lesz a felcsúti sportcsarnok
  2016-07-07 21:29:58, csütörtök
 
  Mikor indul a bekemenet a sportcsarnokert?
Hát tényleg nincs az egész országban valaki, aki megszervezné, hogy ezt az eszement barmot megállítsuk? Vagy az eszement barmok mi vagyunk?
Volt egyszer egy diktátor,aki saját szülőfalujában stadiont építtetett,és csapatát az NB1-be juttatta.1989.Dec.25-én fejbe lőtték,mint a kutyát,asszonyával együtt.Ismerős???


********************

A Pancho Arénánál is drágább lesz a felcsúti sportcsarnok

24.hu


hírgyáros. 2016. 07. 07. 08:23

A Figyelő eheti számában arról ír, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem szűk 2 milliárdos költségkeretből épülhet meg a felcsúti sportcsarnok, hanem közel 6 milliárd forintból. A MLSZ-hez benyújtott dokumentumban a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány (FUNA) 5,7 milliárd forintra becsülte a beruházás értékét. A fedett komplexumba egy parketta-, valamint egy műfüves borítású kis futballpálya mellett, ökölvívóringet, fixen telepített kondigépeket, szertárakat, öltözőket, orvosi szobát, irodákat, büfét, konyhát, tárgyalókat és két előadótermet álmodtak a tervezők.

Ehhez 4 milliárd forint tao-támogatást igényeltek az MLSZ-től, amiből egyelőre 1,7 milliárdot ítéltek meg. A cikk szerint teljesen elképzelhetetlen, hogy ne szavaznák meg a fennmaradó összeget, a jelenség oka mindössze az lehet, hogy az építkezést több projektre osztották szét.

Összehasonlításképpen: a 2014-ben átadott felcsúti Pancho Aréna 3,8 milliárd forintba került, ebből 2,7 volt a társasági adókedvezmény.





http://24.hu/belfold/2016/07/07/a-pancho-arenanal-is-dragabb-lesz-a-felcsuti-spor tcsarnok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így mulat egy fideszes oligarcha: Magyarországon elteszi, kü
  2016-07-07 21:21:56, csütörtök
 
  2016. 07. 7. 17:58

Így mulat egy fideszes oligarcha: Magyarországon elteszi, külföldön elkölti a közpénzt

A Fidesz oligarchiáinak körében divat lett külföldön elkölteni az általuk megszerzett közpénzt - hívta fel a figyelmet Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy Mészáros Lőrincnek, avagy a nemzet gázszerelőjének áttelésen két luxusvillája is van Horvátországban, mely közül az egyik nem is szerepel a vagyonnyilatkozatában. Hegedűs ironizálva megjegyezte:

nem érti, hogy Mészárosnak a polgármesteri, a földbirtokosi és a sportmecénási munka mellett hogyan marad ideje nyaralni.

Ugyanakkor szánalmasnak tartja Mészáros magyarázkodását, hogy azért nem szerepel a ,,Villa Maria" a felcsúti településvezető vagyonbevallásában, mert az papíron nem magántulajdonban, hanem a Mészáros-família egyik cégének a nevén van. Különösen azért, mert a Fidesz-KDNP politikusainak a vállalkozásai kizárólag milliárdos állami és önkormányzati megrendelésekből, valamint uniós pályázati pénzekből gazdagodtak meg.

Eközben Andrew G. Vajna elvitte Romániába az új csatornáit, hogy azok onnan sugározzanak majd. Mindez ugye annak tükrében izgalmas, hogy a filmügyi kormánybiztos az állami tulajdonban álló a Magyar Export-Import Banktól (Eximbank) először 6,72 milliárd forintos ,,versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt" kapott a TV2 megvételéhez. Majd később újabb 1,2 milliárd forintot szerzett meg ahhoz, hogy a TV2 Média Csoport Kft. szárnyra kelljen. Hegedűs nem érti, hogy miért kell ,,Rogániából" Romániába telepíteni az üzletet. Hegedűs a szóviccel arra utalt, hogy az Eximbank üzleti vezérigazgató-helyettese Puskás András, aki egyébként Rogán Antal alpolgármestereként munkálkodott a Belvárosban. A jobbikos politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy az első látásra adóoptimalizáló költözésnek más mellékhatásai is lehetnek:

a román médiahatóság nyilvánvalóan kevésbé lesz érzékeny a magyarellenes és a nemzeti identitást lejárató tartalmakra.

Mivel az Eximbank tulajdonosi jogköreit a Külgazdasági és Külügyminisztérium gyakorolja, Hegedűsné szerint a fentiek tükrében Szijjártó Péternek kötelessége az utolsó fillérig, azonnal visszakövetelnie Andrew G. Vajnától a számára kiutalt kölcsönt, ami egyértelműen közpénz.


http://alfahir.hu/igy_mulat_egy_fideszes_oligarcha_magyarorszagon_elteszi_kulfold on_elkolti_a_kozpenzt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt nevezik népnemzeti átbaszásra épülő, legalizált választá
  2016-07-07 21:12:56, csütörtök
 
 
Molnár Bálint 2016-05-13


Ezt nevezik népnemzeti átbaszásra épülő, legalizált választási csalásnak


Orbán és felesége, Lévai Anikó a Normafa újjáépítésére vonatkozó, XII. kerületi népszavazáson, tavaly májusban (Fotó: MTI / Kovács Tamás)


A Pannon RTV vajdasági magyar televízió tegnapi híradójából megtudtam én és mindenki, akit érdekel, vagy nem, hogy a délvidéki/szerbiai magyarok véleményét is kikéri a Magyar Kormány a kötelező uniós betelepítési kvótarendszerrel kapcsolatos októberi népszavazás alkalmával. Hogy ne az legyen, hogy mellébeszélek, iderakom a sokatmondó riportot:

Vajdaságban mintegy 180 ezer kettős állampolgár él, ők Wetzel Tamás honosításért felelős miniszteri biztos szerint a saját bőrükön érezték a mingránsáradatot, tudják, hogy milyen fontos a migránsokkal kapcsolatos népszavazás. Tehát mivel ők Szerbiában érezték ezeket a hatásokat, mi sem indokoltabb annál, hogy eldöntsék, Magyarországon mi történjék migránsügyileg. Akárcsak 2014-ben, levélben tudnak majd szavazni.

Ez igazán lenyűgöző, mondhatnám. De bármennyire elvetemült nemzetifideszes szimpatizáns lennék is én a Délvidéken, azért a pofám leszakadna erre a hírre. Feltéve persze, ha gondolkodásra is használnám az agyvelőmet a feltétlen bálványimádáson túl. Ha ez így lenne, akkor nyilvánvalóan látnám, hogy már megint aljas módon felhasználnak valamire, amire egyáltalán nem kellene és amihez egyáltalán nincs közöm.

Ha tényleg képes lennék használni az agyvelőmet, már eleve azt sem érteném tehát, hogy nekem, a kerítés innenső oldalán élő magyarnak miért lesz jó, ha arról szavazok, maradjanak csak itt a migránsok és ne menjenek át amoda, a kerítés túloldalára, a drága anyaországba. Miről szavazok én tulajdonképpen?

Szeretett Orbán Viktorom ugyanis azt mondta, nehogy már Brüsszelből akarják megmondani neki, hogy kivel akar együttélni, kit akar befogadni. Akkor vajon Szabadkáról én milyen alapon mondhatom meg neki ugyanazt? Szerbia nem EU-tagállam, én a nem EU-tagállam polgára szavazhatok arról, hogy az EU konszenzusos döntését utólag felülbírálhatja Magyarország (egyelőre EU-tagállam) országgyűlése? (Nem, nem bírálhatja felül amúgy.)

Rám, aki itt élek Szerbiában, az Unión kívül, akire semmilyen formában nem vonatkozik az Európai Uniós betelepítési kvóta, akinek az életére semmilyen hatása nem lesz ennek népszavazásnak, miért kellene résztvennem azon? Miért kellene a nevemet adnom egy mindenféle jogkövetkezmények nélküli blöffhöz, egy gondosan előkészített propagandahúzáshoz? Még mindig nem értem, hogy én vajdasági magyar egy egyszerű politikai eszköz vagyok csupán egy olyan kormánynak a kezében, amely saját önös érdekei miatt fordítja ellenem az anyaországi magyarokat? Miért sétálok bele ebbe az ocsmány csapdába, miért hagyom, hogy - mint már annyiszor - hülyét csináljanak belőlem?

Attól tartok, ahogy Magyarországon, úgy a Vajdaságban sem a tágabb összefüggésekben való gondolkodás vezérli a mindennapokat, nem tartom valószínűnek, hogy Orbánék arcpirító kettős beszéde értő fülekre talál és a hülyének nézett határon túli magyar zsigerből távolmarad ettől a bohózattól.

A magam részéről azt nem értem, hogy ha a szerbiai magyarok szavazhatnak, akkor a szerbek már miért nem? És a görögök, horvátok, macedónok, olaszok? Ők miért nem? Nekik is ugyanannyi joguk van részt venni egy másik ország népszavazásán, mint a vajdasági magyaroknak. Semennyi. Már amennyiben az országos népszavazáson szavazati joga van minden - magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező - nagykorú magyar állampolgárnak, kivéve ha böriben ül, el van tiltva a közügyektől, kényszergyógykezelés alatt áll és hasonlók.

Októberig még rengeteg idő van, nem hiszem, hogy bármi is akadályt gördíthetne a népszavazási csalás törvényesítésének útjába. Amúgy sem a szavazást kell megnyerni, hanem a szavazatszámlálást, nem? De. Ez egy ilyen népképviseleti demokrácia. Ahol alaptörvényileg ugyan a nép választott képviselői révén gyakorolja a hatalmat, de ebbe olyanok is beletartoznak, akiknek egyáltalán nincsenek választott képviselőik a magyar parlamentben. Nahát. Ahogy 2014-ben a parlamenti választáson most is olyanok szavazhatnak - csak most a pikantéria kedvéért egy még inkább beülgynek számító voksoláson, azaz népszavazáson - levélben, kvázi bemondásra, akiknek nem kell viselniük a szavazás következményeit. Wetzel Tamás szóhasználatával élve: nem a saját bőrükön érzik ennek hatásait.

És tényleg, akkor ez most hogy lesz? Ha a vajdasági magyar szavazhat, akkor az erdélyi, kárpátaljai miért nem? És kik fognak beleszámítani a népszavazás eredményességének megállapításául szolgáló összlakosságba? Az előre megfontoltan felszaporított lakosság külhoni magyarokkal együtt, vagy ezeknek a számát levonjuk szépen és csak a belhoni szavazók számát vesszük figyelembe? És a külhoni szavazók minden egyes szavazatát megszámoljuk, vagy csak a kormánnyal egyetértő szavazatokat fogadjuk el érvényesnek? És ha esetleg nem lesz elég, akkor küldünk még felcímzett borítékokat?

A helyzet totális abszurditásából következő kérdéseket nyilván nem gondolom teljesen komolyan, pedig akár jogosak is lehetnének. Az én fogalmaim szerint ez a cirkusz körülbelül annyira durva és groteszk, mintha Magyarország EU tagságáról azok a romániai, bulgáriai állampolgárok szavaztak volna 2003-ban, akik nem is voltak tagjai akkor az Uniónak. Vagy azok a szerbek, akik most sem azok.

Ez a népszavazás most annyiban kapcsolódik a fenti példához egy igencsak szomorú szálon, hogy miközben a magyar kormány szuverenitási kérdésként próbálja eladni a kvótaügyet azért, hogy 2018-ban is behúzza a választásokat, az öncélú izmozás (nem csak szimbolikus értelemben) Magyarország EU-tagságát kérdőjelezi meg. Hogy ehhez ráadásul nem EU-tagállamok polgárait is felhasználják, az maga a közröhej.

Ilyen az, amikor egy egyébként is elszabadult, gátlástalan, magát nemzetinek nevező jogászkormánnyal elszalad az összes ló és a megtévesztő kettősbeszéd lép a racionalitás helyére. Orbán vadul ássa az árkokat és szembefordítja egymással a magyarországi, a határon túli és a külföldre kényszerült magyarokat. A külhoniakkal szemben ez utóbbiak nem, vagy csak nagyon nehezen szavazhatnak. Minden másra ott van a levélben szavazás botrányos módszere.

Miközben a kormány- és állampárt minden nap hangosan rikácsolja, hogy a magyar emberek többsége nem kér a kényszerbetelepítésből, 5 milliárd forintos népszavazást írnak ki azért, hogy bebizonyítsák azt, amit már most is tudnak. Hogy a magyar emberek többsége nem kér a kényszerbetelepítésből. Brüsszel csak küldje a pénzt, de ne szóljon bele a mocskos belügyeinkbe, viszont szóljon bele Szabadka, mert az rendjén van. Ezt nevezik népnemzeti átbaszásra épülő, legalizált választási csalásnak. Amelynek rengeteg járulékos áldozata van és lesz. Főleg azoknak a személyében, akik nem is tudnak róla.


http://kolozsvaros.com/2016/05/13/ezt-nevezik-nepnemzeti-atbaszasra-epulo-legaliz alt-valasztasi-csalasnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.