Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Spenótos quesadilla
  2016-07-08 23:23:59, péntek
 
  Spenótos quesadilla

Hozzávalók

4 db kukorica tortilla
20 dkg spenót
1/2 db piros pritamin paprika
1 fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg kék sajt
5 dkg trappista sajt
1 dl tejszín
olívaolaj
cayenne bors pehely

bors


Elkészítés

Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A paprikát csíkokra, a fokhagymát és a lila hagymát karikákra vágjuk. A trappistát lereszeljük.
Egy nagyméretű serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk, és kb. 1 perc alatt megpirítjuk a fokhagymát, és a lila hagymát.
Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a spenótot, és közepes lángon megpároljuk. Ha összeesett, sózzuk, borsozzuk.
Öntsük a tejszínt a spenótra, fűszerezzük cayenne borssal. Ha felforrt, beletördeljük a kék sajtot, hozzáadjuk a trappistát. Kevergetve főzzük, amíg a tejszín kissé besűrűsödik, és a sajt elolvad. Ha kész, félretesszük, kb. 15 percre, hogy összeálljon.
Egy serpenyőben, közepes lángon - olaj és más zsiradék nélkül - megmelegítjük a tortillának mindkét oldalát, majd, ha kicsit megpirult, rakjunk a közepére a spenótos töltelékből és a felvágott paprikából.
Hajtsuk össze, és mindkét oldalát süssük meg, amíg a tortilla meg nem pirul.
Rakjuk a quesadillákat egy vágódeszkára, és mindegyiket vágjuk három felé. Nem baj, ha kifolyik egy kis töltelék!





Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Chefbag

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Datolyás-mézes kókuszgolyó fagyi
  2016-07-08 23:20:46, péntek
 
  Datolyás-mézes kókuszgolyó fagyi

Hozzávalók

4 dl cukormentes narancslé
30 dkg datolya (tisztítva mérve)
30 dkg finomra darált zabkeksz
5 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez
4 ek cukormentes szilvalekvár
1-2 ek méz
4 db fagylalttölcsér


Elkészítés

Lábasba öntjük a narancslét, beledobjuk a kimagozott datolyát, és közepes lángon puhára főzzük kb. 10 perc alatt. Ezután leszűrjük a gyümölcsöt, és felfogjuk a narancslét. Hagyjuk kihűlni mindkettőt.
Késes aprítóba tesszük a datolyát, és krémesre törjük. Hozzáadjuk a darált zabkekszet, a kókuszreszeléket, a szilvalekvárt, valamint a mézet, és alaposan összedolgozzuk az egészet. Azután apránként hozzáöntünk annyi narancslét, hogy formázható állagú masszát kapjunk.
A datolyás masszából 4 db nagy gombócot formázunk, meghempergetjük őket egy kevés kókuszreszelékben, végül 1-1 db fagyi tölcsérbe rakjuk.





KOCSIS BÁLINT
Mesterszakács, gasztronómiai tanácsadó és előadó

Bár a datolya kalóriatartalma igen magas, mégis érdemes rendszeresen fogyasztani belőle egy keveset, ugyanis igen gazdag B1-, B2-, B3- és B5-vitaminban, magnéziumban, vasban, káliumban és kalciumban. Ezenkívül a datolya - a magas kakaótartalmú étcsokoládéhoz hasonlóan - sok aminosavat is tartalmaz, ezért jótékony hatással van a fogyasztók kedélyállapotára, ráadásul még az alvási problémák leküzdésében is segíthet.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Csilis bab sertéslapockával, csemegekukoricával
  2016-07-08 23:17:03, péntek
 
  Csilis bab sertéslapockával, csemegekukoricával

Hozzávalók

50 dkg darált sertéslapocka
1 fej hagyma
1 db csili paprika
1 doboz darabolt konzervparadicsom
1 doboz konzerv csemegekukorica
1 doboz konzerv vesebab
4 ek olaj
1 tk római kömény
őrölt csili paprika
őrölt fahéj


Elkészítés

A felforrósított olajban üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük. A csilit kimagozzuk, az ereket is eltávolítjuk, majd kockákra vágjuk. A húshoz adjuk, és néhány percig együtt pirítjuk.
Belekeverjük a darabolt paradicsomot, majd megsózzuk. Római köménnyel, valamint 1-1 csipet fahéjjal és csilivel ízesítjük. Fedő alatt majdnem puhára főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot kevés vízzel pótoljuk.
A raguhoz adjuk a leöblített, lecsepegtetett kukoricát és babot, majd 5 percig együtt főzzük. Ismételten megsózzuk, és tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Húsos-tejfölös zöldbableves
  2016-07-08 23:14:37, péntek
 
  Húsos-tejfölös zöldbableves

Hozzávalók

A húsos alaphoz:
1 db csirkemell
1 db paradicsom
1 db erőspaprika
1 db hagyma
1 gerezd fokhagyma

pirospaprika
majoranna
bors
1 ek sertészsír
A leveshez:
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
30 dkg zöldbab
1/2 db babérlevél
3 gerezd fokhagyma
A nokedlihez és a habaráshoz:
1 db tojás
liszt

1 doboz tejföl (kicsi)


Elkészítés

A felaprított hagymát egy kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott, szárazra törölt és felkockázott csirkemellet. Fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk majorannával.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, végül meghintjük pirospaprikával, és felöntjük 1 dl vízzel. Fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
Ezalatt megpucoljuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Ha kész az alap, beletesszük a zöldségeket és a babérlevelelet, felöntjük vízzel, és kb. 20 perc alatt készre főzzük.
A tojásból egy kevés liszttel és egy csipet sóval nokedlit készítünk, majd beleszaggatjuk a levesbe. A tejfölt összekeverjük két kanál liszttel, majd merünk rá a leves főzőlevéből. Csomómentesre keverjük, és a leveshez adjuk.





Megjegyzés

Hús nélkül is nagyon finom.
Ékes Andrea

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Tízmilliószoros teremtő nap
  2016-07-08 22:28:21, péntek
 
  Tízmilliószoros teremtő nap





2016 július 08.

Jelentősége:

A 10 milliószoros napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat. Ez mind a pozitív, előremutató fejlődést segítő gondolatokra, érzelmekre, a szeretettel teljes szándékokra, az előre vivő akaratra, mind az ennek ellenkezőjét képviselő negatív, visszahúzó, fejlődésed útját nem segítő gondolatokra, érzelmekre, megnyilvánulásokra, szándékokra és akaratra egyaránt igaz.

Minden megnyilvánulásod, tetted következményei tízmilliószorosan hatnak és hatnak vissza rád.

A mindennapokra is igaz, hogy gondolkodásod határozza meg valóságodat. Te tervezed meg Utadat, Te teremted meg körülményeidet, kapcsolataidat, kapcsolataid minőségét. Te választod meg, hogy kivel és mivel kívánsz kapcsolatba kerülni földi léted során. Ahogy minden anyagi létezés egy teremtő gondolat eredményeként jön létre, úgy minden, ami a világodat meghatározza a te teremtményed.

Alapvetően azok a gondolataid határozzák meg valóságodat, amelyeket nap mint nap elgondolsz. Amennyiben ezek előremutató - a saját értékítéleted szerint - pozitív gondolatok, akkor a valóságod is olyan lesz, amilyet szeretnél. Amennyiben viszont gondolataid minőségét számodra el nem fogadható gondolatok többsége határozza meg, akkor nem érzed jól magad a bőrödben.

A tízmilliószoros napok jelentősége abban áll, hogy amennyiben ezeken a napokon tudsz gondolkodásodon változtatni és olyan gondolatokkal megtölteni elmédet, amelyek céljaid felé vezetnek, megnyugvással és békével töltenek el, akkor nagy lépést tudsz abban az irányban tenni, hogy megszabaduljál nem szeretett gondolataidtól. Amennyiben e gondolatok alapján cselekedni is hajlandó vagy nagy lépést tehetsz arra, hogy megszabadulj el nem fogadható, régi szokásaidtól, érzelmeidtől vagy tetteidtől.

Eredete:

A tibeti ("nagy") buddha napokat hívják 10 milliószoros napoknak, sorrendben ez az első holdhónap 15. napja, a negyedik holdhónap 15. napja, a hatodik holdhónap 4. napja és a kilencedik holdhónap 22. napja. A tibetiek évente négy ilyen napot tartanak nyilván.

Javaslatok:

Kiemelten fontos, hogy ezeken a napokon arra gondolj, amit teremteni szeretnél az életedben! Figyelj magadra és légy tudatos! Ellenőrizd gondolataidat, a benned felmerülő érzelmeket. Az elkerülhetetlenül felmerülő negatív gondolatokat, érzelmeket ,,csípd el", majd egyszerűen engedd szabadon és cseréld fel azzal - a számodra pozitív - gondolattal, amellyel teremteni szeretnél vagy érzelemmel, amelyet ki szeretnél nyilvánítani az adott helyzetben.

Tudatosan fókuszálj a pozitívumokra. Teremts olyan körülményeket magadnak, hogy minél több számodra pozitív helyzettel, személlyel, körülménnyel találkozhassál ezeken a napokon. Ünnepelj! Adj hálát minden jóért, ami az életedben már jelen van. Ne felejtsd! Amire figyelmedet irányítod, azt fogod megteremteni. Senki nem fogja helyetted eldönteni, hogy ez most neked jó vagy nem jó.

TE VAGY AZ IRÁNYÍTÓ! Csak Te tudod a gondolkodásodat meghatározni. Küldj szeretetteljes gondolatokat szeretteidnek, embertársaidnak, a Föld teremtményeinek és magának a Földanyának. Teremts magadnak és ,,utazó-társaidnak" szeretetet, békét, bőséget és boldogságot. Adakozz! Adj minél többet önmagadból, önzetlenül, tiszta szeretetből. Minden olyat tegyél meg, amit szeretnél, hogy tízmilliószoros erővel hasson! Hívd fel mások figyelmét e napok jelentőségére és a napokba rejlő lehetőségekre.

Forrás: http://www.angyalszarny.eoldal.hu/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Ma Tízmilliószoros teremtő nap!
  2016-07-08 22:25:33, péntek
 
  Ma Tízmilliószoros teremtő nap!



 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Melegszik az idő
  2016-07-08 22:19:58, péntek
 
  Melegszik az idő





A következő napokban fokozatosan melegszik az idő, hétfőn már 30-35 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken kezdetben sok napsütés ígérkezik a keleti tájakon, máshol változóan, erősen felhős lehet az ég. Zápor, esetleg zivatar az éjszakai óráktól helyenként az északi, északkeleti tájakon fordulhat elő. Szombaton még elszórtan keleten, északkeleten és késő délután néhol az Alpokalján számíthatunk zápor, egy-egy zivatar kialakulására. Pénteken a légmozgás az északnyugati és a nyugati megyékben helyenként élénk lehet, majd szombaton ismét sokfelé felerősödik az északnyugati szél. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás a napos időszakokban!





Szeles szombat

Délutánonként 25-31 fok közé emelekedik a hőmérséklet.

Vasárnap száraz, napos időre van kilátás és a szél is veszít erejéből, csupán átmenetileg élénkülhet fel néhol a légmozgás. Erősödik a nappali felmelegedés, egyre többfelé emelkedik 30 fok fölé a hőmérséklet, majd hétfőn már országszerte 30-35 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Hétfőn 30-35 fokos maximumok

A hét elején a kánikulában már elszórtan a nyugati tájakon frissítő záporokra, zivatarokra is készülhetünk a napsütés mellett.

Írta: Herrmann Dóra

Forrás: http://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 220 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1489
  • e Hét: 8290
  • e Hónap: 13328
  • e Év: 143035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.