Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Amikor csőlátású szavazók és kőg*ci politikusok segédletével
  2016-07-08 23:14:16, péntek
 
 
H. A. 2016-07-06


Amikor csőlátású szavazók és kőg*ci politikusok segédletével zsírosodnak a Vajna-féle kalandorok


Vajna Ansrás nemzeti nagytőkés és Rogán Antal ingatlanos (Fotó: stop.hu)

Ismételjük át, amit eddig is tudtunk: Vajna András parókakészítő producer és kaszinómilliárdos gazdasági visszavándorló az Eximbank nagylelkű hiteléből vásárolt magának tévét. Arról az állami bankról beszélünk, amelynek elvileg az lenne a nemes küldetése, hogy a külföldre termelő magyar cégeket kedvezményesen hitelezze.

Ehelyett mások mellett az egyébként is kénye-kedve szerint adózó Andrew G.-t pénzeli. Akit dicsőséges nemzetközi pályafutása után, az amerikai adócsalás gyanújának árnyékából evett haza a fene és miután a daliás testére igazított törvénynek köszönhetően felzabálta a kaszinópiacot, médiát vásárolt magának. Vagy nem magának, de az most mindegy. Tegnap derült ki, hogy három meglévő és öt tervezett tévéadója a jövőben Romániából fog sugározni, miután a román médiahatóság is áldását adta erre.

A mellékállásban filmügyi kormánybiztos még decemberben lepte meg magát karácsonyi ajádékként egy tévétársasággal, a TV2-csoport nyolc csatornájáról pedig most vált világossá: ezeket Romániában jegyeztetik be. Izaurától a Chili-ig és a Kiwi-ig. Szögezzük le a félreértések elkerülése végett: Vajna lépése nem egyedi, nem példátlan és előzmények nélkül való, ezt a cikket nem az álságos szemforgatás íratja. A több mint száz magyar adó többsége pillanatnyilag külföldön van bejegyezve.

Akkor mégis miért hurcolja el a tévéjét a földi paradicsomból Vajna András egy olyan országba, ahol a tartalmi szabályozás sokkal szigorúbb, mint Magyarországon? Igen egyszerű. Mert bár egyedül a reklámadó megfizetését nem kerülheti el,

egyrészt Romániában gyakorlatilag nincs, vagy minimális a műsorszolgáltatási díj, tehát Vajna ezzel a lépéssel spórolni fog;
másrészt a román médiahatóság elsősorban az ott fogható csatornákat vizsgálja, a Magyarországra exportált adást csak akkor, ha a magyar médiahatóság kérvényezi a jogsértés kivizsgálását. Valaki mutassa meg nekem azt a nemzeti Médiatanácsot, amely azért fog panaszt tenni András bá adóival kapcsolatban, hogy napi 16 órában nyomatja a Fidesz kampány-klipjeit.

Persze, a TV2 még ezeknél is pofáraejtőbb-kijózanítóbb magyarázattal állt elő:

,,a Brexit, illetve a bővülő csatornaportfólió kapcsán a hatékonyabb működés érdekében több alternatívát is megvizsgáltunk, végül a román joghatóság mellett döntöttünk."

Kezdjük a végéről. Mivel azt is tudjuk, hogy Vajna médiacégének eddig is csak a főcsatornája volt Magyarországon bejegyezve és például a Super TV2, a Pro4 és a Fem3 formálisan még Londonból sugározza a műsorát, megértem ezt a gátlástalan gecit. Hülye lenne egy olyan nyomorúságos országban bejegyeztetni a vállalkozását, amelyik - legmagasabb szinteken üzeni -, hogy követni szándékszik a brit példát. Senki nem olyan kretén, főleg egy minden hájjal megkent ügyeskedő nem az, hogy újabb hurcolkodásnak tegye ki magát. Ez az egyik.

Aztán gondolom nem szorul külön magyarázatra ez a nyílt beismerés: a hatékonyabb működés mindenhol máshol inkább elképzelhető, mint Magyarországon. Üzeni ezt a döntésével Vajna András, aki egyébként a kormány háza táján sertepertél. Ez a nemzeti kormány ars poeticája, feleim. A nyúlós, mócsingos népi-keresztény rizsával nyakonönteni a moslékot, azzal etetni a csicskákat, miközben ők, a nemzetiek, polgáriak és keresztények öklendezve fordulnak el a vályútól. Lefordítom: azért kell az Andy Vajna-féle magyar vállalkozókat támogatni, mert tudjuk, hogy a rohadt, gaz multik kitalicskázzák az országból az extraprofitot. Bezzeg ezek.

Úgyhogy szerintem minden elvakult, hithű keresztény fideszes szavazó nyugodtan felköphet és aláállhat. Mindenki, aki azzal óvta magát a tudathasadástól, hogy félrefordította a fejét, miközben pontosan tudta: mióta Vajna kezére játszották a nemzeti kaszinókat, azóta az államkasszába a töredéke folyik be annak, ami korábban. Mert amikor arról van szó, hogy az egyik napról a másikra élő, tisztességes polgárnak kötelező adót fizetni, akkor az közérdek, amikor az állami bank hitelével kitömött Andy Vajna kötelezettségeiről van szó, az magánérdek. A kibaszott nagy hazafiságot csak a külföldre kényszerült magyarokon szokás számonkérni, amikor Vajna telhetetlen profitéhsége írja felül a hazafiságot, akkor kuss van.

Nem az a baj ezzel, hogy törvénytelen, mert nem az. Mégcsak nem is precedens nélküli, soha nem látott nagy disznóság. Az sem baj, hogy valaki nem Magyarországon jelenti be tetszőleges gazdasági tevékenységét, amennyiben a környező országokban bárhol, mindenhol kedvezőbbek az adózási feltételek, mert minden más jótétemény mellett, ezt köszönhetjük a Fidesz kormányzásának. A kurva nagy baj, az erkölcstelen, undorító aljasság ebben az, hogy hat éve szabadságharcolnak a gonosz multik ellen, akik lehúzzák a bőrt a magyarok hátáról, és védik a nemzeti tőkésosztályt, aki meg nem. Hát itt van, ennél jobb példa nincs a nemzeti köpönyegforgatásra.

Tehát magyar állami pénzből gründolt tévécsatornái után a magyar-amerikai oligarcha Romániában fizet adót. Továbbá zsebre rakja a közpénzmilliárdokat, amik a kormány agymosó hirdetéseinek sugárzása fejében járnak neki és - a megkerülhetetlen reklámadón kívül - egy huncut vasat nem fizet be a költségvetésbe. Az állami pénzzel hitelezett, közpénzzel kitömött tévétulajdonos minden nyereséget kivesz és semmit nem forgat vissza. Illetve de, csak nem az államkasszába.

Hát ezért ilyen gyomorforgatóan gusztustalan ez az egész. Ez van, amikor idióta, csőlátású szavazók és kőgeci politikusok segédletével Vajna-féle kalandorok betegre, zsírosra és degeszre keresik magukat. Hát íme, a bizonyíték: a nemzeti-polgári nagytőkések ugyanúgy kiviszik a pénzt az országból, de mivel visszacsorgatják a pénzt a főgecinek, ezért ők a jófiúk. Ez a közpénzből generált magán extraprofit kitalicskázásanak képlete. Innen már csak egy lépés, úgyhogy ezennel javaslatot teszek erre: foglalják törvénybe, hogy Vajna Andrásnak a büdös életben ne kelljen adót fizetnie semmilyen érdekeltsége után, így legalább megkíméljük egymást ezektől a fölösleges köröktől.

Remélem a hívők ezt is megmagyarázzák maguknak. Hogy ez miért szolgálja a nemzet felemelkedését. És miért van rendben, hogy ennek a dörzsölt gazembernek a világ pénze nem elég. És remélem akkor is éltetni fogják ezeket a nemzetileg együttlopó, harácsoló szarháziakat, amikor a szemük láttára viszik ki az országból az utolsó mozdítható darabokat is. Rögtön a pénzzel telitömködött, páncélozott konvoj után.

http://kolozsvaros.com/2016/07/06/amikor-csolatasu-szavazok-es-kogci-politikusok- segedletevel-zsirosodnak-a-vajna-fele-kalandorok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan ússzunk meg egy népszavazást?
  2016-07-08 22:16:03, péntek
 
  Hogyan ússzunk meg egy népszavazást?

2016.07.06. 20:44 | Proszektura

Mostanában a társadalmunk normálisabb felében többek között mindenki azon agyal, mi lenne a helyes magatartás az úgynevezett kvóta népszavazással, akarom mondani, hogy stílusos legyek, ezzel a Nemzeti Népszavazással összefüggésben.

És nem találják a jó megoldást.

Hát igen, most a baloldalon mindenki azon siránkozik, hogy jaj Istenem, hogy betett nekünk a Fidesz ezzel a rafinált kérdéssel, amire nem lehet helyes választ adni.

Sem az igen, sem a nem jó szívvel nem vállalható. Össze is vannak zavarodva. Menjünk? Maradjunk távol?

Azt mondja Gyurcsány Ferenc is Kálmán Olgának az Egyenes beszédben az imént, hogy a népszavazást csak a távolmaradással tehetjük érvénytelenné. Ezért ezt kell tenni.

Távol maradni. Fodor Gábor szerint viszont menni kell.

Hát ez a baj az ellenzékkel.

Hogy nincs csöppnyi fantáziájuk sem.

Ráadásul a jogszabályokat sem ismerik kellően. Mert igenis létezik jó megoldás. Mint a Mátyás mesében az a bizonyos lány, nekünk is azt kell tenni. Aki jött is meg nem is, hozott is meg nem is.

Vagyis el kell menni a szavazófülkébe és a szavazólapra jó keményen rá kell vésni a szöveget, hogy átlukadjon még a papír is:

ORBÁN TAKARODJ!

Az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott. (Eredményes országos népszavazásról pedig akkor beszélhetünk, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.)

A mi szavazatunk ezért természetesen jogi értelemben érvénytelen lesz, vagyis nem lesz figyelembe vehető az 50 %-os részt vételi küszöbbel összefüggésben, ám ha sokan adunk be ilyen megjegyzésű szavazólapot, az viszont azért komoly üzenet értékű Orbán úr és bandája részére.

Vagyis üzenjünk Brüsszel helyett Orbánnak, hogy ő is megértse.


http://proszektura.blog.hu/2016/07/06/hogyan_usszunk_meg_egy_nepszavazast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EGY ORSZÁG - KÉt KORMÁNNYAL
  2016-07-08 22:11:25, péntek
 
  EGY ORSZÁG - KÉT KORMÁNNYAL
És még mindig csak egy gyerek áll sajátlábon, holott annyian vannak, mint a csicsikomok, a hercig herceg meg máris szalajt, habár a nyelvét még képes a szájában tárolni.
A trónörökösnő éppen dinasztikus kötelezettségeinek tesz eleget, gondterhelt apja alig várja már, hogy legalább a turisztikai ágazatot átvegye.
Egy gonddal kevesebb lenne, mert így maholnap a városnéző buszok üzemeltetői egymás elgázolásával lesznek elfoglalva a turisták furikázása helyett.


Ez az egész olyan, mint amikor a csőtörésre szorított tenyérrel várja az ember a vízvezetékszerelőt, ha elengedem, elönt az ár és akár bele is fulladhatok.
És az emberi irigység, a telhetetlenség, hogy mindegyik derékig kotorna a pénzesládikóban, ilyen bizonytalan időkben, amikor minden megtörténhet, meg mindennek az ellenkezője is.
Kiben lehet megbízni manapság?
Megmondom az őszintét: senkiben!
Nem elég, hogy az ember egyiknek-másiknak a derekáig ér, de még ambíciózusak is, a trónt nézegetik és közben csorog a nyáluk, elképzelik magukat királynak, némelyik már azt hiszi, hogy önálló akarata is van, hát ilyenkor az ember megvillantja uralkodói képességeit: Divide & Impera, ketté kell vágni őket.


És a gondos uralkodó kettészedi a kormányt, lesz két kabinet az eddigi egy helyett - tulajdonképpen két kormány lesz - egyedülállót alkotva ezzel és már megint utat mutatva Európának.
Autóból is van ilyen a falusi körhintákon, ez is szép, nosztalgikus terv, mint a gyermekkori álom beteljesítése, a kisvasút.
De ez azért zseniális lesz.
A két féllábú futni nem fog tudni, lépni is csak akkor, ha mindketten az uralkodói vállra támaszkodnak.
Vargával tulajdonképpen nincs baj, de ez a Rendes... - ezt jobb lett volna természetben is kettévágni, de akkor ki dolgozik?
Még a végén neki kellene, az meg a mai viszonyok között már elképzelhetetlen, hiszen a labdarúgás éppen elég feladatot ad.
Legszívesebben le is adná a kormányzás felelősségét, de retteg, hogy elfogy a szotyola, talán kellene kis EU-s pénzzel kitömni az ágazatot.
És hát a pénzosztást is bizalmi ember - de nem is ember, asszony - kezébe kell adni, aki már bizonyított Matolcsy mellett.
Emellett kell építeni egy szuperluxus sportcsarnokot is a szülőfalumnak a libalegelőn, "Felcsút az én Párizsom !" jeligére...
És, hát persze az országot is saját képére és hasonlatosságára kell formálni, de sikerülni fog!
A mű lassan épül, de Makovecz szelleme szorgalmasan kisért éjjelente.
Az országnak az ő stílusában kell felépülnie, a mester egyik alkotása éppen most nyert nemzetközi elismerést, mint a világ egyik legijesztőbb épülete - az újságírók Drakula nyári rezidenciájának nevezték.
Pedig szép épület, még punci is van a tornyán.


Egyre abszurdabb ez a világ, egyre félelmetesebb is, Drakula szorgalmasan szívja a vérünket.
A zombikat ez nem izgatja, a többieknek meg a Ligetben törik el a kezét, de lesz ez még rosszabb is.
Mikor majd a szűzlányokat rendeli meg reggelire,.


Na, akkor azért majd reménykedhetünk, csak szomjanpusztul...


http://www.pupublogja.hu/2016/07/egy-orszag-ket-kormannyal.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jöhet a sarc – 700 forintba kerülhet majd Budapest bel
  2016-07-08 21:48:54, péntek
 
  2016. 07. 8. 13:54

Jöhet a sarc - 700 forintba kerülhet majd Budapest belső részeibe történő behajtás alkalmanként

Tarlós István mai sajtótájékoztatóján beszélt egyebek mellett a Budapestre tervezett behajtási díjról, ismertebb nevén dugódíjról is.

A főpolgármester által elmondottakra reagálva Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője, azt írja: tavaly már hallani lehetett arról, hogy évi 5000 forintos Budapest-matricát vezetnének be a fővárosban, melynek tervét a főpolgármester ma megerősítette, egyúttal rá is tett egy lapáttal, ugyanis a dugódíj bevezetése esetén várható a pesti oldalon a Szent István körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Károly körút - Múzeum körút vonalán belül, a budai oldalon pedig a Margit hídtól az Erzsébet hídig a Csalogány utca - Fő utca - Lánchíd utca - Alagút utca vonalán belül egy második zóna is, ahol 700 forintot kellene fizetniük az autósoknak minden egyes behajtásért.

Úgy tudja, hogy a rendszer kiépítése 750 millió és 1 milliárd forint közötti összegbe kerülne, emellett pedig 10 milliárd forintnyi bevételt várnak tőle.

Ahogyan a Jobbik már korábban írásbeli kérdés útján kiderítette, a dugódíjra vonatkozóan nincs kötelezően meghatározva se a díjfizetős zóna legkisebb mérete, sem pedig a minimális fizetendő díjtétel, mindössze a díj bevezetésére vonatkozik az uniós kötelezés. Tokody Marcell szerint, ha kötelezettségnek való megfelelés lett volna a fideszes vezetés célja az emberek megsarcolása nélkül, akkor nem 10 milliárd forint körüli befizetést várnának el az autósoktól, hanem csak annyit, amennyibe a rendszer kiépítése kerül. Ez a költség ráadásul jelentősen csökkenthető lenne egy, a jelenleg tervezettnél sokkal kisebb díjfizetős zóna alkalmazásával.

Az úgynevezett dugódíj egyébként nem oldja meg Budapest közlekedési problémáit.

Az MSZP és Fidesz által egyaránt preferált büntető-pénzbehajtó szemléletmód helyett a Jobbik a pozitív ösztönzésben látja a megoldást - íjra a legnagyobb ellenzéki párt fővárosi képviselője. Álláspontja szerint nagy számú, a közösségi közlekedéshez közvetlenül kapcsolódó, több szintes létesítményként megépülő P+R parkolóra lenne szükség, melyeket BKK (BKV) bérlettel díjmentesen használhatnának az autósok. Úgy gondolja, hogy ezzel mindenki jól járna: az autós értékes szolgáltatást kapna a pénzéért, fedett helyen, biztonságosan tárolhatná az autóját, a fővárosban pedig szabadon utazhatna a BKV, a Volán, valamint a MÁV járatain. A bérletek értékesítéséből származó bevételt a közösségi közlekedés javítására lehetne fordítani.

Noha három dimenzióban élünk, a közlekedéspolitikai döntések meghozatalakor jellemzően két dimenzióban gondolkodnak. Ahogy a városiasodással a családi házakat a nagyobb népsűrűséggel összefüggésben felváltják a tömbházak, úgy adja magát a megoldás, hogy a megnövekedett számú gépjármű megfelelő elhelyezésére is többszintes, lehetőség szerint mélyépítéssel megvalósuló parkolóházakat kellene létrehozni. Fizetős Budapest helyett élhető Budapestet - zárja közleményét Tokody Marcell.


http://alfahir.hu/johet_a_sarc_700_forintba_kerulhet_majd_budapest_belso_reszeibe _torteno_behajtas_alkalmankent
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megfullad a káoszban a halálraítélt Balaton, a szegeket már
  2016-07-08 21:40:24, péntek
 
  2016. 07. 8. 15:19

Megfullad a káoszban a halálraítélt Balaton, a szegeket már beverték a koporsójába

Ez nem az első és nem az utolsó szeg a Balaton koporsójában - ezzel az erős mondattal reflektált a turisztikai régió érdekeiért legaktívabban kiálló országgyűlési képviselő; Kepli Lajos arra, hogy a kormány egyelőre indoklás nélkül megvonta a térség 300 milliárdos fejlesztési támogatását.

,,Elegem van abból, hogy nem lehet semmilyen témában sajtótájékoztatót tartani úgy, hogy ne kerülne szóba Andrew G. Vajna, Mészáros Lőrinc vagy Orbán Ráhel személye, de egyikük nevébe szinte mindig beleütközünk..." - fakadt ki az elkeseredett jobbikos országgyűlési képviselő a pénteki médiaértekezletén. Az ellenzéki néppárt politikusa egyben emlékeztet arra is, hogy az általa megszervezett Balaton-munkacsoport már tavaly decemberben előre megmondta, hogy káosz és korrupció várható a balatoni fejlesztési pénzek körül.

Ezután derült ki, mintegy a jóslatokat beigazolva, hogy a tervezettnél húszmilliárd forinttal többet költ a dél-balatoni vasút átépítésére az állam. Egy meglepő kormányzati döntés szerint ugyanis a Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy közötti 52 kilométeres vasútvonalat - uniós támogatásból - a Mészáros Lőrinc nevével jelzett R-Kord, a V-Híd és a Swietelsky triumvirátusa újítja fel nettó 72,38 milliárd forintért, a cégcsoport brutális árajánlata mintegy 20 milliárddal dobta meg az előzetesen megbecsült költségeket.

Kepli úgy értékelte a legutóbbi eseményeket, hogy a korrupció után a káosz is megjelent, hiszen a Mészáros Lőrinc-féle vasútfejlesztésére elkülönített pénzen kívül további 200 milliárd forint rendeltetése is bizonytalan lett, holott a Balatonnak nem háromszáz, hanem akár háromezer milliárdra is szüksége lenne. A turisztikai régiók közül ugyanis ez a térség fejlődik a legkevésbé ami a vendégéjszakákra is kihat. Most azonban, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökségen és turizmusért felelős helyettes államtitkáron keresztül újraosztják a 300 milliárdot nem lehet tudni, hogy mi lesz az egészből.

Kepli azt mondta, hogy tudja mi kell a Balatonnak: munkahelyteremtés, versenyképes turizmusfejlesztés, az ott élők és a nyaralni érkezők körülményeinek minőségi javulása és szezonhosszabbításra alkalmas beruházások. Ezt azonban akadályozza, hogy a kormány vadászterületeként tekint a Balatonra is, koncepció helyett egyéni érdekek mentén haladnak a fejlesztések, a fejlesztési pénzek mostani megvonása pedig felér egy halálos ítélettel.


http://alfahir.hu/megfullad_a_kaoszban_a_halalraitelt_balaton_a_szegeket_mar_beve rtek_a_koporsojaba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polgárháborús helyzet Dallasban
  2016-07-08 21:39:42, péntek
 
 
A nigger ott pontosan olyan mint a cigány itt Európában.
Nagy valószínűséggel pontosan ezt a fajta konfliktust akarják minél jobban szítani-mert ezt nagyon lehet-és a végén mehet a fegyveres népirtás, hogy a fegyvergyárosok is keressenek az üzleten.
Ezek hosszútávú (stratégiai) tervek. A nagy világuralmi terv apró részlete.
Az USA fehérei előbb -utóbb kénytelenek lesznek lelépni a USA déli államaiból. Erre két lehetőségük van: Vagy szakad az USA egy északi és déli államra (amelyet természetes és mesterséges lakosságcsere követ), vagy beindul a fehér kivándorlás.....
Míg a mexicói, salvadori és dél-amerikai fekák be, addig a fehér USÁ-kok kiáramlanak...
(Az az USA azonban már olyan szintre süllyed majd, mint Mexikó!)
A fehér kiáramlásnál jön képbe Oroszország hatalmas területe, amelyre szemet vetett a NATO. A mostani varsói NATO csúcs, és minden , az elmúlt időszakban hozott szankciós döntés mögött ez a szándék is motoszkál....
Arról nem is beszélve, hogy a globális felmelegedésnek majdnem mindenki kárvallottja lesz, kivéve Oroszországot, Grönlandot


*******************



Polgárháborús helyzet Dallasban



Elszabadult a pokol Dallasban: 4 rendőrt lelőttek, 7-et megsebesítettek


Erőszakba torkollott az amerikai rendőri túlkapások elleni tüntetés.
Az első jelentésekkel ellentétben Dallasban nem két, hanem 11 rendőrt lőttek meg, és négyen közülük meghaltak. Hárman válságos állapotban vannak. Két rendőrt megműtöttek.

A rendőrség szerint két férfi nyitott tüzet a rendőrökre. A Fox televízió helyszíni tudósítása szerint Dallas belvárosában kaotikussá vált a helyzet. A belváros felett helikopterek köröznek.

dal
Kedden a déli Louisiana állam fővárosában, Baton Rouge-ban két rendőr intézkedés közben agyonlőtt egy fegyvertelen férfit, csütörtökön reggel pedig a minnesotai Falcon Heightsben (St.Paul városa mellett) egy rendőr forgalmi igazoltatás közben lőtt le egy férfit. Mindkét esetben a rendőrök fehérek voltak, az áldozatok afroamerikaiak.
Több városban is tüntetnek
Chicagóban, New Yorkban a minnesotai St.Paulban és a louisianai Baton Rouge-ban is tömegtüntetések kezdődtek a rendőri túlkapások miatt. Barack Obama elnök amerikai újságíróknak Varsóban - a NATO-csúcsértekezlet helyszínén - nyilatkozva azt mondta: minden amerikainak van oka aggódni, mert nem elszigetelt incidensekről van szó, ezek a bűnügyi igazságszolgáltatás rendszerében meglévő faji egyenlőtlenségek jelei.
Washingtonban a Capitoliumhoz vonultak
A rendőri túlkapások ellen kezdtek tüntetést csütörtök este Washingtonban is, a tiltakozók az amerikai elnöki hivatalnak otthont adó Fehér Ház előtt gyülekeztek, majd átvonultak a törvényhozási épületegyüttes, a Capitolium elé. A törvényhozás épülete előtt rendőrök sorfala áll, miután az eleinte békésen tüntetők egy része be is akart hatolni oda.
A szövetségi fővárosban Menjünk a Fehér Házhoz, hogy véget vessünk a rendőri brutalitásnak címmel hirdették meg a tiltakozó akciót. Több százan gyűltek össze, elénekelték A fekete életek is számítanak nevű civil mozgalom közismertté vált dalát, sokan plakátokat vittek, amelyekre a rendőri brutalitás elleni jelszavakat írtak, vagy az elkövető rendőrök felelősségre vonását követelték. Néhányan Fegyverezzék le a rendőröket! feliratú táblákat emeltek a magasba.
Letartóztatták a rendőrgyilkosságokkal gyanúsítható két orvlövészt
A dallasi rendőrség letartóztatta csütörtök éjjel azt a két orvlövészt, akiket az esti békés tüntetésen lelőtt rendőrök meggyilkolásával gyanúsítanak. Bejelentették azt is, hogy tizenegy rendőrt lőttek meg, és közülük négyen haltak meg, három pedig változatlanul válságos állapotban van.
“A lakosság már nincs veszélyben" - jelentette helyi idős szerint éjjel negyed kettőkor a Fox televízió riportere, miután őrizetbe vették a két orvlövészt. A rendőrség köröztette a gyanúsítottak fotóit; az egyikük feladta magát, a másikat a rendőrök fogták el.
Az első, kiszivárgott információk szerint a két orvlövész minél több rendőrt akart lelőni.
A rendőrség az egyik gyanúsított tartózkodási helyéhez közel egy gyanús csomagot is talált, ezt egy tűzszerész egység vizsgálja.
(MTI)
Bal-Rad komm: A világ elsőszámú latorállamának szennyese kezd egyre jobban kilógni! Ott már nem szociális jellegű helyi cirkuszról, hanem a fajok háborújáról lehet lassan beszélni!

http://www.balrad.com/2016/07/08/polgarhaborus-helyzet-dallaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ügyészség vizsgálja, hogy korrupt-e Rogán Antal
  2016-07-08 18:23:55, péntek
 
  A főügyész vizsgálja?!
A gengszterek ügyvédjének felesége fizetését maellopcsi havi 5-ről 8 millióra emeli és máris nem fog vizsgálódni.
Az orbánhúszár rendőrségen megint megsemmisül a rogánt terhelő bizonyíték a bűnjelraktárban.
A főfidessnyik szájerné, a ''független'' bírósági elkúria vezetője meg becsületrendet adat a tolvajának.
Tudható a gazdi csak zsarolható embereket tűr meg maga körül ezért már a kérdés is hülyeség!
Erről szól a fidesz 25 éve egymást zsarolják,eggyütt lopnak már a kezdetektől.
Így volt a székházukkal és így ment tovább immár 25 éve.
Az idők folyamán egy,két tolvaj kiválik a bandából,de jönnek az újak a lényeg,hogy a módszer marad a fönök rendithetetlen a hatalomba.
25 éve nézheti a társadalom és ideje elgondolkodnia jól van-e ez így,meddig türi még a nép??

*************



168 Óra Online írása





2016. július 6.

Az ügyészség vizsgálja, hogy korrupt-e Rogán Antal

Az ügyészség elutasította a Portik Tamás ellen hamis vád miatt tett feljelentést. A Rogán Antal elleni vesztegetési gyanút vizsgálják - írja a Népszabadság.


A Rogán Antal és Juhász Péter közti személyiségi jogi perben tanúként kihallgatott Portik Tamás azt vallotta: tízmillió forintnyi eurót adott át Habony Árpád nagynénje, Pápa Marianne nevében Rogánnak.

Magyarország legismertebb feljelentője, Tényi István ezt követően feljelentést tett hamis tanúzás (formailag ismeretlen tettes ellen, valójában Portik ellen), illetve hivatali vesztegetés elfogadásának gyanújával (formailag ismeretlen tettes, valójában Rogán ellen).

A Központi Nyomozó Főügyészség június 23-án vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt feljelentéskiegészítést rendelt el. Ennek első határideje pénteken jár le, de egyszer 15 nappal meghosszabbítható - közölte a Népszabadsággal Simon Richárd szóvivő. A főügyészség ezután dönt a - Rogán elleni - nyomozás elrendeléséről vagy a feljelentés elutasításáról. Ezzel szemben a Budapesti Nyomozó Főügyészség Tényi hamis tanúzás miatt tett feljelentését hamis váddá minősítette át, majd elutasította.

(Népszabadság)


http://www.168ora.hu/itthon/az-ugyeszseg-vizsgalja-hogy-korrupt-e-rogan-antal-147 049.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egyszemélyi, paranoid skizofrénián nyugvó kormányzás már
  2016-07-08 18:19:23, péntek
 
 
H. Andrea 2016-07-08


Az egyszemélyi, paranoid skizofrénián nyugvó kormányzás már csak ilyen


2011. december 30: Orbán nyújtózkodik az Országgyűlés plenáris ülésén. Mellette áll Lázár János, a Fidesz akkori frakcióvezetője (MTI Fotó: Kovács Tamás) 2011. december 30: Orbán nyújtózkodik az Országgyűlés plenáris ülésén. Mellette áll Lázár János, a Fidesz akkori frakcióvezetője (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Hála legyen a minden csütörtökön ránk virradó kormányinfónak, a legfőbb minisztertől már tegnap értesültünk arról, hogy az osztódással szaporodás és a bürokráciacsökkentés jegyében a közeljövőtől egy kormánykabinet helyett két kormánykabinet fog teljes súlyával ránehezedni a fejünkre. Vagy a nyakunkra.

Természetesen a hatalmas ötlet ugyanonnan származik, ahonnan minden ötlet származik ebben az országban hat éve. Orbán Viktor eldöntötte, hát mindenki térdre borulva áll a kész tények előtt. Lázár János fapofával, ám a megszokottnál talán kevésbé sunyi vigyorral az ábrázatán közölte: a kormány munkája egy gazdasági és egy stratégiai kabinetbe tagozódik, amelyeket egy-egy miniszter vezet majd. Lapértesülések szerint - mert hivatalosan még nem köttetett az orrunkra - a stratégiai kabinet vezetője maga Lázár János, a gazdaságié pedig Varga Mihály lesz.

Ez úgy fog kinézni, hogy a miniszterelnök hol az egyik, hol a másik kormányülésen vesz majd részt, bár az sem zárható ki, hogy mindkettőre beül. Mert a hivatalosan ki nem mondott, ám nagyon is sejthető paranoid skizofrénia már csak ilyen. Noha Lázár hivatalosan azt mondta, nem volt elég hatékony a kormány (és ezt sem így mondta, csak ez volt a jelentése) a Népszabadság szerint a valódi cél Orbán tehermentesítése (itt elmorzsoltam egy könnycseppet).

Vagyis a mostani változással Orbántól még messzebb kerülnek a napi ügyek, a kormányzati döntéshozatal pedig egyre inkább egy félprezidenciális rendszerre emlékeztet, ahol az állam első számú vezetője csak a legfontosabb ügyekkel foglalkozik - vélik nálam okosabbak. Azt gondolom, hogy amennyiben a disznóvágásról, a pálinkáról, a kolbászról, a felcsúti Disneyland-ről, az állandó pávatáncról, a hazudozásról, az Európa-ellenes szabadságharcról és a konstans gyűlöletkeltésről azt feltételezzük, hogy fontos ügyek - és sajnos látványosan ezek a legfontosabb ügyek -, akkor egyetértek a fenti gondolatmenettel.

Igaz, hogy első körben Orbán rendesen megnyirbálta a jogköreit (elvette tőle például a pénzügyi szolgáltatásokat és a postaügyeket, de az energetika területén is gyengültek a pozíciói), végül mégiscsak Lázár lesz a stratégiai kabinet vezetője. Akinek nincs szégyenérzete és maximálisan tekintélyelvű, annak nem jelent gondot, hogy hülyét csinálnak belőle. Következésképpen Lázár sem érezte cinikusnak, hogy fontos területeket vettel el tőle és adtak oda másnak, neki így is meggyőződése, hogy több munkája lesz, mint eddig. Ám legyen.

Addig is, ameddig a kormányátalakításra vonatkozó tegnapi javaslataink beérnek (nem most lesz), nézzük, mit látunk. Azt látjuk, hogy a meglévő szakmai kapacitást elosztották kettővel. Márpedig ugyanazt a nulla fele konvergáló hatalmas potenciált kettővel elosztva minden bizonnyal ugyanazt a kiemelkedő eredményt kapjuk, mint eddig. Az is a nulla felé fog konvergálni, csak kétszeresen.

Azt mondja Lázár (az már így önmagában is ijesztő, hogy beszél), hogy a két kabinet azért lesz jobb, mint az egy, mert könnyíti a döntéselőkészítést, a társadalmi egyeztetést (a micsodát?), a döntésekkel kapcsolatos ellenvélemények (???) ütköztetését, mivel ha kormányülésen zajlik mindez, az megbénítja a döntéshozatalt. Amit elfelejtett mondani: még azért is jó lesz, mert a kettő valószínűleg drágább lesz, mint az egy, tekintve, hogy az ilyen típusú osztódásokra még eddig nem sikerült soha ellenpéldát szolgáltatnia a kormányzatnak. Hogy valami hatékonyabb és olcsóbb legyen, mint amielőtt hozzányúltak.

Az van, hogy ugyanennek a mindenhez mindenkinél jobban értő zseninek az akaratából jött létre (elég a Klikre gondolni, az is ilyen) egy böszme kormányzati vízfej, amelyről - akárcsak a Klikről - kiderült, hogy irányíthatatlan. Ilyenkor mit kell csinálni? Kell húzni rá még egy réteget (jelen esetben két kabinetet), és azt remélni, hogy ha besöpörtük a szart az ágy alá, akkor nem csak hogy nem látszik, de nem is büdös. Ezzel szemben az igazság az, hogy az állandó ügyeskedés, lavírozgatás, a rendszerszintű lopások és lenyúlások módszereinek kidolgozására tett erőfeszítések nem váltották ki a kormányzást. Sem hat éve, sem 2 éve, sem napjainkban.

Lázár János elsunnyogott beismerő vallomása valahogy így hangzik: hat év alatt sikerült csődbe vinni az állam igazgatását. Nem ment egyik napról a másikra, de végül összejött. A szakértőket sikerült jó messzire elmarni és felduzzasztani a minisztériumokat rokonokkal, ismerősökkel, önjelölt szakemberekkel, ifjú feltörekvő dilettánsokkal. A szakmai alapon szerveződő minisztériumi rendszert sikerült szétbombázni, és helyette a kizárólag politikai döntéseken kormányzást meghonosítani, holott a komoly háttér- és törvény-előkészítési munkának ezen a szinten kellett volna történnie. Persze ehhez szakemberekre lenne szükség, de azok ugye már nincsenek. Ehhez képest van kancellária rendszer és vannak az Emmi-féle monstrumok. Az egyes kényes és stratégiailag fontos szakterületek elgazdátlanodtak, a totális káoszban pedig egyetlen dolog virágzik töretlenül: a gátlástalan korrupció. Minden más átláthatatlan, irányíthatatlan, recseg és ropog.

Orbán tudatos és előre megfontolt szándéka szerint szervezik és szervezik újra meg újra hat éve a közigazgatást, aminek alapvetése: a valódi szakértelemtől minél távolabb kerülni, kizárólag a lojális-szervilis idiótákra támaszkodva kormányozni. Vagy legalábbis annak nevezni ennek a csőd szélén táncoló amorf képződménynek az irányítását.

Azt gondolom, hogy egyszemélyi vezetés mellett nem lehet kormányozni, erről szól ez az átszervezés. Ha az ember állandó üldözési mániában szenved, ha senkiben nem bízik valójában, akkor saját pozíciójának állandó stabilizálására van szükség. Ezért kell néha felborítani a sakktáblát és újra elhelyezni rajta a parasztokat. De közben meg lehet bárminek nevezni, újabb és újabb rétegeket felhordani a repedésekre, amíg tégláig le nem verik a vakolatot, minden marad a régiben. Márpedig erre semmilyen akarat nem mutatkozik, úgyhogy most különválasztják a gazdaságot a stratégiától, hogy a felelős stratégiai tervezésnek szabadrablásnak még véletlenül se állják útját holmi gazdaságilag racionális megfontolások.

Az egyszemélyi, paranoid skizofrénián nyugvó kormányzás már csak ilyen: mindennek lehet nevezni, akárhány darabra szét lehet vagdosni baltával, avagy láncfűrésszel, soha nem lesz belőle felelős döntéshozás.


http://kolozsvaros.com/2016/07/08/az-egyszemelyi-paranoid-skizofrenian-nyugvo-kor manyzas-mar-csak-ilyen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A választásokig lesz egymillió új magyar állampolgár
  2016-07-08 18:08:31, péntek
 
  Jönnek a fidesz szavazók!





A választásokig lesz egymillió új magyar állampolgár
2016. július 08. - 15:59


Az elmúlt hat évben több mint 850 ezren éltek a kedvezményes honosítás lehetőségével vagy kaptak állampolgársági megállapítást - közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) nyári táborában Kisvárdán.


A kedvezményes honosítás keretében 780 ezren tették vagy teszik le a napokban az állampolgársági esküt és 70 ezren kaptak a diaszpórában állampolgársági megállapítást - mondta a kereszténydemokrata politikus. Hozzátette: 23 ezer kérelmet utasítottak el, ami jól mutatja a szigorú államigazgatási figyelmet.

A ciklus végéig meglesz az egymillió új magyar állampolgár - jelentette ki.

Semjén Zsolt a határon túli magyarság képviselőivel megtartott sajtótájékoztatón azt kérte a román állampolgársággal is rendelkező honosított magyar állampolgároktól, hogy vegyenek részt a várhatóan az év végén tartandó romániai parlamenti választásokon. Elmondta, a mintegy hárommillió Nyugat-Európában élő és dolgozó román állampolgár levélben szavazhat, az ő távolmaradásuk a voksolástól súlyosan érintheti a magyar érdekképviseletet Romániában.

"Miután akaratunkon kívül világnemzetté váltunk, nem lehet közömbös számunkra, hogy mi történik a körülöttünk lévő országok magyarsága szempontjából" - fogalmazott a kormányfő-helyettes. Semjén Zsolt megismételte, fontos, hogy a honosított magyarok és a - román állampolgársággal rendelkező - magyarországi románok egyaránt leadják majd voksaikat.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, egy sikeres önkormányzati választás után nagyon fontos, hogy megőrizzék az erdélyi magyarság parlamenti képviseletét, mert a helyhatóságok erejét meg lehet duplázni a mögöttük álló parlamenti frakcióval.

A román kormány által bevezetett levelezéses szavazás regisztrációköteles, ezért az RMDSZ is arra buzdít minden érintettet, hogy a következő hónapokban regisztráljanak a levelezéses szavazásra az interneten - figyelmeztetett Kelemen Hunor. Hozzátette, a szavazás technikai részleteit a magyar kormány segítségével a médián keresztül eljuttatják majd a román állampolgársággal rendelkező magyar emberekhez. (MTI)


http://civilhetes.net/a-valasztasokig-lesz-egymillio-uj-magyar-allampolgar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolatok a magyar- cigány együttélésről
  2016-07-08 18:05:19, péntek
 
  Gondolatok a magyar- cigány együttélésről
A magyar nép a cigányságot soha nem hívta be Magyarországra. Soha nem volt szándékában tervszerűen letelepíteni. A cigányság magától és önszántából jött erre a vidékre. Önszántából kéredzkedett be a magyarság közé.
A cigány népséget a magyarság jó szándékkal befogadta, azzal, hogy a nemzetbe beintegrálódva a magyar társadalom hasznos, építő, értéket teremtő tagjaivá váljanak.
A magyarság soha nem vállalta, hogy a cigányságot eltartja. Ezt alátámasztandó semmiféle történelmi forrás nem áll rendelkezésre.
A magyarság azt sem vállalta, hogy olyan egykoron jó szándékkal befogadott etnikumokat megtűr, eltűr maga mellet, akik miután befogadást nyertek, - akár több generáció elmúltával is- ellenségesen fognak viszonyulni egykori befogadóihoz a magyarsághoz.
A magyarság nem kötelezhető senki által arra, hogy egykoron befogadott, de napjainkban ellenségeskedő, a magyarságnak anyagi és erkölcsi kárt okozó etnikummal együtt éljen.
(Ismeretlen szerző)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 2490
  • e Hónap: 19283
  • e Év: 152200
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.