Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Bibliai hitigazságok
  2016-07-09 14:11:50, szombat
 
  "Az a nyugtalanító gondolat kezdett megerősödni bennem, hogy sok gyakorló keresztyén, köztük én is, elszomorítóan keveset tud az alapvető bibliai hitigazságok rendszeréről. Azt állítjuk, hogy tételesen ismerjük az Újszövetség üzenetét, sok esetben azonban alig értjük jobban, mint egy gyermek."

- Sinclair B. Ferguson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Lélekmentés
  2016-07-09 14:10:41, szombat
 
  "A bűnös éppúgy rendelkezik szívvel, mint ésszel. A bűnös éppúgy rendelkezik érzelmekkel, mint gondolatokkal. Nekünk pedig meg kell szólítanunk mindkettőt. Egy bűnös sosem tér meg addig, míg nem kavarjuk fel érzelmeit. Amíg nem tud bánkódni bűnei miatt, és nem érez valamilyen örömet az Ige hallatán, nem sok reményt fűzhetsz hozzá. Az igének olyannak kell lennie, mint az erős szélnek, amely az egész szívet kisöpri, és magával ragadja az egész embert, ahogyan a mezőn érő búza hullámzik a nyári szellőben. Az érzelmek nélküli vallás, élet nélküli vallás."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Lélekmentés
  2016-07-09 14:09:55, szombat
 
  "Attól függetlenül, hogy mit hiszek vagy sem, köteles vagyok felebarátomat szeretni, mint magamat, és Isten óvjon attól, hogy bármilyen látás vagy vélemény annyira összehúzza a lelkemet, és megkeményítse szívemet, hogy elfelejtsem a szeretetnek ezen törvényét! Isten szeretete az első, de ez nem kisebbíti az emberek szeretésének kötelességét. Valójában az első parancsolat magában foglalja a másodikat. Kívánnunk kell embertársunk megtérését, mivel szeretjük őt, és kedves kifejezésekkel kell közölnünk vele Isten szeretetteljes evangéliumát, amivel szívünk örök üdvét keresi."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Lélekmentés
  2016-07-09 14:09:09, szombat
 
  "Egy lélek megmentéséhez nem elegendő csupán oktatni hallgatónkat, és az igazság megismerésére elvezetni, hanem ezen túlmenően érezhető hatást kell rá gyakorolnunk."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Keresztyén élet
  2016-07-09 14:08:22, szombat
 
  "A Biblia a keresztyén életet olyan fogalmak és képek által mutatja be, amelyek progresszív növekedést, előrehaladást feltételeznek. Például versenyfutásként mutatja azt be, azzal a felhívással, hogy törekedjünk a célt elérni. Bunyan híres könyvében, a Zarándok Útjá-ban is ezt a biblikus megjelenítést követi. A Keresztyén zarándok Isten haragja és átka alól indul el (ezt nevezi Bunyan a Romlás városának) de lassan, sok nyomorúság és viszontagság közepette végül is megérkezik a mennyei városba. A Szentírás hasonlóan használja Izráel Egyiptomból való kijövetelét, a pusztaságon való áthaladását azIgéret földje felé, ezzel mintegy illusztrálva a keresztyén életet is. Ha újjászülettünk tehát, vágyakoznunk kell az ige hamisítatlan tejére akár csak a csecsemők! Csak így növekedhetünk. Pál élete végén így szólt: ,,Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam." (2Tim 4,7) Egész élete egy cél fele való előrehaladás, növekedés volt, a damaszkuszi úttól az igazság koronájának az elvételéig. Péter apostol szintén ezt hangsúlyozza, hogy kötelességünk a növekedés (2Pét 3,18). Nem maradhatunk lelki csecsemők. Szükséges növekednünk hiszen ez Isten parancsa. De ugyanakkor a növekedés egy olyan dolog, amelyet várnunk is kell. Az ápolónő a gyerekklinikán pontos intervallumokban rendszeresen leméri a kisbabát. A növekvő baba pedig általában egészséges is. Valami gond van a gyerekkel akkor, ha a súlya nem nő. Másfelől természetes dolog, hogy a gyerekek maguk is szeretnének növekedni. Felnőttek szeretnének lenni. Hasonlóképpen nekünk is vágyakoznunk kellene a kegyelemben való növekedés után. Minél többet növekedünk, annál többet tehetünk Istenért."

- William Macleod -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Igaz hit
  2016-07-09 14:07:03, szombat
 
  "A Krisztusban való hit parancs és kötelesség, valamint áldott kiváltság. Micsoda kegyelem, hogy kötelesség, hiszen így nem lehet kétséges, hogy az embernek joga van teljesíteni a kötelességét. Azon az alapon, hogy Isten megparancsolja nekem, hogy higgyek, jogom van hinni, akárki legyek is. Az evangélium minden teremtménynek szól. Nos, én is közéjük tartozom; egyike vagyok a teremtményeknek, és az evangélium azt parancsolja nekem, hogy higgyek, és én hiszek. Ezzel nem tehetek rosszat, hiszen azt parancsolták nekem, hogy ezt tegyem. Nem tévedhetek, ha engedelmeskedem Isten parancsának."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Igaz hit
  2016-07-09 14:06:13, szombat
 
  "Nem meggondolatlanság-e bárki részéről abban bízni, hogy Krisztus üdvözíti őt, különösen ha nincs semmi jó benne? Nem arrogáns elbizakodottság-e Krisztusban bízni? Nem, barátaim, nem az. A Szentlélek nagy és nemes műve, hogy az ember meghazudtolhatja minden bűnét, mégis hihet Istenben és pecsétjébe vésheti, hogy Isten igaz, és hihet Jézus vérének tisztító erejében. De hogyan merészel bárki hinni Krisztusban? Ezt kérdezem tőletek. ,,Nos", mondja valaki, ,,én azért kezdtem el hinni Krisztusban, mert úgy éreztem, hogy a Szentlélek munkálkodik bennem." Te egyáltalán nem hiszel Krisztusban. ,,Nos", mondja valaki más, ,,én azt gondoltam, hogy jogom van hinni Krisztusban, mert éreztem valamit." Neked egyáltalán nem volt jogod hinni Krisztusban, mert ez nem jogosított fel rá. Mi jogosítja hát fel az embert arra, hogy higgyen Krisztusban? A válasz: Maga Krisztus mondja neki, ez a felhatalmazása. Krisztus szava hatalmazza fel a bűnöst, hogy higgyen benne - nem az, amit érez, és nem is a létező vagy nem létező tulajdonságai, hanem az, hogy Krisztus maga mondta neki, hogy higgyen. Az evangélium ezt így fogalmazza meg: ,,Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz. Aki pedig nem hisz, elkárhozik."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten keresi az embert
  2016-07-09 14:05:16, szombat
 
  A kereszténység az egyetlen olyan hit, amelyben ISTEN KERESI AZ EMBERT, és nem annyira az ember Istent. Már a Teremtés könyvében így kiált fel Isten: ,,Ádám, hol vagy?" (1Mózes 3:9). Jézus
pedig azt mondta, hogy ő azért jött, hogy megkeresse és megmentse az elveszetteket. A pogányok az
isteneiknek tartottak lakomákat, a keresztények Istene viszont maga terít asztalt az övéinek (Zsolt 23:5). Ő áldjon meg benneteket!

Reinhard Bonnke
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megszentelődés
  2016-07-09 14:03:23, szombat
 
  "Sok hívő ember úgy tekint keresztyénségére mint egy fajta biztosításra. Megkötötte, és most már semmiért nem kell aggódnia, hiszen megtérése azt jelenti, hogy örök biztonságban van. (Ezt a mondatot jól kell érteni. A szerző nem a szentek állhatatossága ellen szól, hanem a tétlenség és a növekedés hiánya ellen). Csak higgyj - mondják ezek az emberek -, semmi mást nem kell tenned! Élheted tovább az életed úgy mint eddig, azzal a különbséggel, hogy most nyugodtan hátradőlhetsz és még lazíthatsz is. De keresztyénnek lenni ennél többet jelent! Nem azt jelenti csupán, hogy valamit hozzáadtunk eddigi életünkhöz. Keresztyénné válásunk inkább egy olyan forradalomhoz hasonlítható, amely gyökeres változásokat hozott. Újjászülettünk. Ettől a perctől kezdve keresztyén életünket nem a statikusság, hanem inkább a folyamatos mozgás, fejlődés és növekedés kell, hogy jellemezze. Péter apostol ezt így mondja: 'Növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében' (2Pét 3,18).
Kérdés, hogy növekednek-e a mai keresztyének? Van-e lelki előmenetel a te életedben?"

- William Macleod -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megváltás
  2016-07-09 14:02:02, szombat
 
  "Ha Isten bármilyen más módon adna üdvösséget, mint csupán a Krisztusba vetett hit által, az sértés lenne Arra nézve, akitől Isten elvárta, hogy bűnáldozatként elhordozza az Ő haragját. Továbbá Isten megszegné a saját igazságossági szabályát, és visszavonná saját Szavát. Nem, még maga Isten sem menthetné meg a föld legkiválóbb 'szentjét'. Egyedül Krisztus vére segít a bűnbánó bűnösökön."

- Dave Hunt -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 1025 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 533
  • e Hét: 23177
  • e Hónap: 52489
  • e Év: 240291
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.