Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Védőháló magyar módra
  2016-07-09 22:51:58, szombat
 
 
Védőháló magyar módra


Népszava|2016. júl 9. 06:01


Matolcsy Györgynek a realitásoknak oly gyakran fittyet hányó vízióitól nemcsak a mérvadónak tekintett közgazdászok, hanem a vezető kormánypárt meghatározó politikusai is szívesen elhatárolódnak. Nem veszik komolyan a szakma felhalmozott eredményeit sutba dobó kijelentéseit. Ódzkodnak attól, hogy a gazdaság bármely kérdésében eszmét cseréljenek vele. Ugyanakkor amennyien utálják a zavaros, nem egyszer túlzottan terjengős előadásait, tán ugyanolyan szép számban akadnak olyanok is, akik a jegybankelnökkel szívesen kvaterkáznak, mint egy olyan művelt, sokoldalú érdeklődésű, színesen anekdotázó férfiúval, akiről tudják, hogy a rendszerváltás körüli idők ifjú reformközgazdászából szinte egy csapásra vált a kormányfők - Antall József és Orbán Viktor - által kedvelt, sőt nélkülözhetetlennek hitt, elvtelen, a saját és kiterjedt rokonsága boldogulását prioritásként kezelő mamelukjává.

Egyúttal olyan nélkülözhetetlen tényezővé, akiről a jelenlegi miniszterelnök az MNB-botrány kirobbanásakor kijelentette: "A Földnek az éggel kellene összeszakadnia, hogy meginogjon a bizalma" benne. Csak gratulálni tudunk az osztrák Der Standard cikkírójának, aki már 2013 márciusában, amikor Matolcsy György beült a Magyar Nemzeti Bank elnöki székébe, aggodalmát fejezte ki, hogy a magyar kormányfő a pénzügyi stabilitás legfőbb őrének azt a bizalmasát szemelte ki, akihez aligha a független, nagy tekintélyű jegybankár személyiségét társíthatjuk, hanem olyasvalakiét, aki a pénzvilág hókuszpókuszait kedveli.

Amikor a kormány felkérte a Magyar Nemzeti Bankot, arra hogy a bajor állami tulajdonból a magyar állam tulajdonává átvedlett Magyar Külkereskedelmi Bankot (MKB) erősítse meg és szervezze újjá, akkor egyesek fogadást kötöttek arra, hogy a jegybank által gründolt Pallas Athéné alapítványok érdekkörében tűnik majd fel az új tulajdonos. Mások inkább arra esküdtek, hogy inkább a Matolcsy- vagy Szemerey-család felségterülete lesz az ismét magánkézbe juttatott, hányatott sorsú MKB. Már az is alapos gyanúra adott okot, hogy a kormányfő, aki pénzintézet ellenes hangulatkeltés legfőbb szócsöve szokott lenni, akként vázolta fel a jövőt, hogy "a bankok megerősítésének időszaka következik annak érdekében, hogy az a magyarok érdekeit tudja szolgálni". Mit is mondhatott erre Matolcsy György? Még az új tulajdonosok kiszemelése előtt ígéretet tett arra, hogy az MKB "mögé állnak", és védőhálót vonnak a pénzintézet köré. A friss tapasztalatok birtokában kijelenthetjük: a védőhálót sűrűvé szőtték, az adófizetőknek mintegy 300 milliárd forintja bánja, hogy piacképessé tetté a bankot.

Aki pedig úgy vélte, hogy a jövendő új tulajdonosok között a nemzeti banki alapítványok vagyonával perszonáluniót alkotó Matolcsy-családot lehet majd felfedezni, ezúttal tévedett. Az oligarchák egy ennél erősebb szárnyára, a felcsúti-tiszakécskeire, vagyis Orbán Viktor háztáji vonalára (Duna Aszfalt) lehet rábukkanni, de biztosat nem tudhatunk, hiszen a Metis Magántőkealap tulajdonosai a - jogszabályok biztosította védelmet kihasználva - nem fedik fel valódi kilétüket, így vagyonuk eredetét sem. Ahhoz nem fér kétség, hogy Matolcsy György ígéretét betartva "mögé állt" az MKB eladásának, a kérdés csak az, hogy Magyarország ötödik legnagyobb bankja miként heveri majd ki, hogy valódi tulajdonosok helyett hatalom közeli strómanok játékszerévé vált. Az MKB jogelődje az 1840-ben alapított Pesti Magyar Kereskedelmi Bank volt, egykori épületében 1950 óta a Belügyminisztérium működik ...

Bonta Miklós, bontam@nepszava.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem túl jó taktika körmöt lakkozni, amikor a ház ég a fejünk
  2016-07-09 22:44:49, szombat
 
 
Swan Edgar 2016-07-09

Nem túl jó taktika körmöt lakkozni, amikor a ház ég a fejünk felett


Hát ezt is megértük. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szembement a kormány (a kormány hetedik éve azonos Orbán Viktorral) - ha nem is akaratával - populista szólamaival. Ugyanis helyzet van. Jelesül az a helyzet, hogy már iszonyúan nagy gáz van, annyira kevés a szakképzett munkaerő, hogy az már a gazdaság működését veszélyezteti.

A napokban röppent fel a hír: 250 ezer - akár harmadik országbeli - munkavállalóra van szükség, mégpedig tegnapra. Úgy tűnt, ezt Varga Mihálynak is sikerült felfognia, majd gyorsan kitolatott a saját szavai mögül, mert a főnök összevonta a szemöldökét.

Hamarosan ki is állt Lázár János, aki ugyan már csak félig mindenminiszter, de attól még remekül képes hülyét csinálni Varga Mihályból, vagy bárkiből. Lázár el is énekelte a kormányzatilag kötelező szólamot: nem kell ide nekünk senki, van itt elég munkanélküli. Ez kétség kívül így igaz, de a kormány hetedik éve tartó közoktatási rombolása és a - zömében szintén a kormány számlájára írható - kivándorlási hullám megérlelte a maga rohadt gyümölcsét. Nincs szakember, mert aki volt, elment olyan országba, ahol történetesen meg tud élni a fizetéséből, utánpótlás meg szintén nincs, miután fontosabb volt központosítva szétlopni az oktatási forrásokat, mint fejleszteni az iskolarendszert.

Az sem sokat javított a helyzeten, hogy a munkanélküli, képzetlen, vagy nem megfelelő szakmában képzett emberekkel továbbképzés címszóval napocskákat rajzoltattak és közmunkába fojtották őket az átképzés helyett. Ha valaki éveken át munkanélküli, vagy szégyenletes bérért dolgoztatott közmunkás, az bizony nem fejlődik, legfeljebb leépül. Nem azért, mert alapvetően hülye, hanem mert a reménytelenség és az egyik napról a másikra történő vegetálás egy egyetemi professzort is hamar padlóra küldene. A nyomornak ez a sajátossága. A tartós nyomornak meg főleg.

Tehát nincs szakember. Nagyon nincs. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke - Rolek Ferenc - ideges. Nem csodálom. Csak jó lett volna, ha 2-4-6 évvel ezelőtt is ideges lett volna, ugyanis jól látható volt már akkor is, mire vezet, ha egy kormány szétveri az oktatást, bénítja a piacot, kiiktatja a piaci versenyt, szétlopja az ország fejlesztési forrásait, tulajdon csókosainak osztja ki a beruházási forrásokat - kivégezve így a magyar vállalkozásokat -, szétlopja az oktatásra szánt pénzt is és a statisztikák kozmetikázása céljából közmunkába nyomorítja emberek százezreit. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a megbénított ipart külföldi összeszerelőiparral helyettesíti, befagyasztva a béreket a béka segge alatt nyolcvan méterrel.

Ez vezetett ide, ahol most tartunk. Nem túl jó taktika egyébként körmöt lakkozni, amikor a ház ég a fejünk felett, de Rolek Ferenc biztosan jobban tudja. Nyilván annak is megvan az oka, miért nem verték eddig az asztalt.

Nem tudom, mi lesz a megoldás, mert ez elég rókafogta-csuka szituációnak tűnik. A kormány (tiszteletem, Orbán úr) nem engedhet, mert azt hogyan adná be a híveinek, hogy miközben élet-halál harcot vívunk az Unióval nem egészen kétezer menekült befogadása miatt, közben 250 ezer embert akarunk behozni. Valahonnan. De honnan? Már a szlovák bérek is vonzóbbak, mint a magyarok és a határ mellett élők már nem csak Ausztriába, hanem Szlovákiába is ingáznak. Romániában most volt jelentős béremelés. Még egyet emelnek és oda is érdemes lesz kimenni dolgozni. Az elvándorlás is folytatódik, ezen a Brexit sem tud változtatni. Az a pénz, ami gazdaságfejleztésre mehetett volna (ami felhajthatná a munkabéreket), egyrészt eltünt szeretett honatyáink, azok feleségei, szomszédai zsebében, másrészt ott csühög Felcsút és Alcsút között, harmadrészt fociznak benne háromszázhúsz szotyolaköpködő néző előtt.

Tehát a kérdés: honnan lehetne munkavállalókat behozni? A kékszemű norvégok tuti nem verik le egymást a magyar határon a vonzó magyar bérekért, Afrikában meg nem biztos, hogy túl sok villanyszerelő és CNC esztergályos nevelődik. Meg amúgy sem célszerű olyanokat hozni, akik első ránézésre lebuknak, mert eléggé ügyesen sikerült felhergelni a híveket. Nem lenne szerencsés, ha a Fidesz-szurkolók megtámadnák a frissen toborzott munkaerőt.

Egyszóval én nem nagyon látok megoldást. Ha csak azt nem, hogy még több munkavállaló elhúz innen a vérbe és az ország kénytelen lesz megrázni magát és lerázni a tetveket. Ha jól tudom, Írországban bevált a dolog.

Addig is mindenki kezdjen el barátkozni a gondolattal, hogy megérhetjük azt a csúfságot, amikor hosszabb várólista lesz a fodrászhoz, vagy a villanyszerelőhöz, mint egy csípőprotézis műtétre.

Hajrá!

http://kolozsvaros.com/2016/07/09/nem-tul-jo-taktika-kormot-lakkozni-amikor-a-haz -eg-a-fejunk-felett/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az osztrák alkotmánybíróság döntött, meg kell ismételni a vá
  2016-07-09 22:23:32, szombat
 
  Az osztrák alkotmánybíróság döntött, meg kell ismételni a választást


Mintha a megbukott neoliberális világnézetek és a nagyhatalmak pénzvilággal összefonódó érdekszövetsége lelepleződés idején még inkább azt célozná, hogy az egyes ember fejében egyre nagyobb legyen a káosz. Ne lásson tisztán. A megvásárolt újságíró (copyright by Ulfkotte) és a sajtó szerepe pedig a félrevezetés közvetítése, azzal, amit mond és amit elhallgat.
Paul Lendvai persze jobban tudja.
Azt mondja a vén hantás, dehogyis volt itt csalás, csupán schlamperei miatt kell megismételni az elnökválasztás második fordulóját Ausztriában. Az okirat-hamisítás, a választási csalás, ha ők követik el, csupán schlamperei-jé, azaz rendetlenséggé szelídül.
Ne mondjuk, hogy nem tudjuk, hogy nem tudtuk, mindenki beszélte, most is beszélik, bizony-bizony a liberális demokraták globalice csalafinta emberek. Hogy ezen a nyilvánvaló és durva választási eredmény-hamisításon lebuktak az kész csoda, vagy nagyon is várható volt. A fák azért csak nem nőnek az égig. Most is nyomták természetesen, hogy az összeesküvés-elméletek hívei már megint mit gondoltak? Mégis csak győztek a zöldek, meg a józan ész. Hát ez az, éppen ez az, amit már nem tudtak lenyomni az osztrák alkotmánybíróság torkán. Hiába akarták átverni ezt a képtelenséget is. Most legyünk őszinték magunkhoz legalább. Adva van egy jóképű, szimpatikus, kedves ember, aki nem cukiskodik, nem édeleg, hanem kerek perec kimondja, amit az emberek hallani akarnak. Ez bűn? A népfelség és a demokrácia az mi a bánat, ha mindenkire tekintettel kell legyen a politikus, kivéve az őt megválasztókra. Az emberek nem húgyagyú, impotens, a saját árnyékától is megriadó vezetőt akarnak. Pedig a nyugati országok, jelesül Ausztria eddigi vezetői pont ilyenként ültek nyelvükkel a szájukban, Hofer és a Szabadságpárt pedig bejelentette, tesz a politikailag korrekt beszédre, nem akar több migránst látni, punktum. Naná, hogy győz. Hát ki az a megveszekedett hülye, aki örül annak, ha a szép idegenek elözönlik a saját hazáját. És ki az az elmebeteg, népellenes szemét, aki kitalálja, hogy azért vegyen föl Európa minden országa kölcsönt, hogy kellőképpen ki tudja elégíteni a migránsok igényét, szociálisan, egzisztenciálisan, kulturálisan. És ki az a hazaáruló, aki ezt a saját népével el akarja fogadtatni? Nincs talán elég rászoruló ember a kontinensen? Nincs már senki az európaiak közül, akinek szociális, kulturális, egzisztenciális téren hiánya lenne?


http://magyarforum.hu/cikk/2479/Az-osztrak-alkotmanybirosag-dontott,--meg-kell-is metelni-a-valasztast/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egyik FIDESZes meghivja a masikat magahoz vacsorara, az u
  2016-07-09 19:55:23, szombat
 
  Az egyik FIDESZes meghivja a masikat magahoz vacsorara, az uj budai villajaba. Vacsora kozben:
- Na es mibol jott ossze?
- Nezz ki ott elore! Latod ott azt a hidat? 10%!
- Hm
Nem sokkal kesobb jon a visszahivas a masik villaba. Vacsora kozben:
- Na es mibol jott ossze?
- Nezz ki ott elore! Latod ott azt a hidat?
- Nem latok semmit
- 100%!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Városliget most az ország.
  2016-07-09 19:40:05, szombat
 
 
A Városliget most az ország.
2016.07.06. 18:47

Ott van az oktatás, ott van az egészségügy, ott van a földosztás, ott van a kiemelt beruházások elleni düh, Orbán Viktor Várba költözése. Ott zakatol a kisvasút értelmetlensége, a stadionok szép gyepe.Ott van nyugdíjemelés, ott vannak azok akiket nem csak ezzel vertek át. Ott van a jegybank elmebeteg pénzszórása, ott van a belváros ellopott ingatlan vagyona.Oda van láncolva a jövő védelme az árnyékhoz amit a fák adnak, oda van dobva felé egy halom ígéret, ami nincs betartva.

Ott van a hatalom minden erejével, ott van aki nem fél ha rátámadnak ezzel. Oda ment a jogalkotás mögé bújt arrogancia, a csak azért is megcsinálom szemlélet a csendes többség akarata ellenére. Oda ment vele szembe az a lakos aki arra jár haza, és csak szereti a környezetét, oda ment akinek nincs ott semmi dolga, mégis tudja ott kell lennie. Oda ment akinek nem kérdeztek meg soha a véleményét, oda megy most az is akinek fontos a saját véleménye. Most kevesen vannak, és nem is tűnnek erősnek. Mégis félnek tőlük.

A Liget kicsiben mutatja meg mi történik az országban, ha a kormány eldönt valamit. Vagyis Orbán Viktor eldönti mit szeretne látni ott ahol mások nem szeretnének változást. Sorfal mögé bújik a mindent eldönteni kívánó akarat, ehhez felhasználja a maga alkotta törvény minden erejét a maga érdeke szerint. Ha fát akar kivágni, ki is fogja, csak meg kell nézni a sivár betonná varázsolt Kossuth teret. A fa nem tud ellenállni, neki más a dolga, nem tiltakozhat, nem mondhat ellent. A kormány valahogy gyűlöli a fákat, mindig az útjába áll, akadályozza az elképzelése véghezvitelét. Fűrészt neki, nem számít a jövő amit kivág ezzel, nem számít az lomb ahol madarak fészkelnek, nem számít az árnyék amit ad, a levegő amit tisztít, a szépség ami vele járó természet adta tulajdonság. Legyen helyette múzeum, legyen alatta parkoló, legyen hozzá jó sok támogatás amiből meg lehet venni még egy gucci táskát. Csak ez számít, a Liget, vagy a józan ész pedig csak bólogasson. Ehhez van szokva a hatalom, számára csak ez az egyetlen elfogadható válasz.

Ne mondj neki ellent mert az már politika, azt pedig Orbán Viktor játékszere, az csak az ő érdekét szolgálhatja. Ne tiltakozz mert akkor hazaáruló vagy, és még az is kiderül rólad Soros fizet téged a fák védelmében, és a saját véleményedért. De lehet belőled drogos buzi is, akinek nincs más dolga mint a balhét keresni, pedig te csak nyugalomba akarsz élni, és szereted a környezeted. A kormány és Orbán Viktor már mindent eldöntött helyetted, mindenkivel beszélt aminek egyezik a véleménye az övével, és mindent rendben talált. Indulnak a dózerek, zúgnak a láncfűrészek, sorfal áll fel azok előtt akiknek ez nem tetszik.

Nyugodj meg, minden rendben van, a kormány tudja mi kell neked, és nem szereti ha erről más a véleményed. Csak az a számára elfogadható akarat ami az övével egyezik. Neked nincs más dolgod, mint hazamenni a munka után ha van neked olyan, megnézni a köztévé műsorát, utálni a menekülteket, az adót befizetni, és tapsolni milyen sikeres országban élsz. Ha ezt nem teszed meg rád lesz zúdítva minden ordas hazugság ami csak a Habony műveken kifér, és megnézheted magad a rabszállító sötétített üvegén miközben átnyomnak annak ajtaján.

A hatalom nem tűr ellentmondás, legyen az az élet bármely területe. Ha azt mondod neki rossz az oktatás, mert csak butább lesz tőle a gyereked, aki így kevesebb eséllyel indul neki az életnek, a hatalom nem vesz figyelembe, és azt mondja rád nem szereted a gyereked, mert jót akarsz neki. Ha azt mondod nem elég jó szerinted az egészségügy, kevés az orvos, lepusztultak a kórházak, azt mondja neked rendben lesz minden, csak fogd be a pofád. Kapsz majd szuper kórházat, az orvosok és ápolók fizetésemelést, aztán ott hagy az üres ígérettel ahogy szokott, és még meg is kell köszönnöd.

A Ligetben nem történik semmi különös, csak a hatalom akar változást ott. Arra szükség van, ahogy az országban sok változásra van szükség, elsősorban a fejekben, de a jelenlegi hatalom ennek is a maga megszokott módján áll neki. Röviden eldönti mit akar, beárazza azt, kiveszi előre a hasznot, aztán küldni a földgyalut, ami minden szakmai érvet mellőzve létrehozza az akaratát. Közben megmagyarázza mit és miért csinál az érdekedben, még az sem áll távol tőle rád hivatkozva tegye tönkre a jövődet ha mást szeretnél látni annak a helyén amit oda képzeltek.

Erre mondja azt a hatalom ő fejleszt, pedig csak rombol. Rombolja az államadósságot, rombolja a gazdaságot, rombolja a mindennapi életet a szegénység növelésével. Szerinte ez a helyes, meg a közpénz átalakítása a saját lábon álláshoz. Ami a Ligetben történik az sem fejlesztés, az az akarat diadala, mert Orbán Viktor olyan világot épít ahol a hozzá hasonlók jól járnak, szépen vagyonosodnak, tévécsatornát, kikötőt, magától táguló házat, földet, trafikot, jegybanki támogatást kapnak. Közben fákat vágnak ki, embereken taposnak át, de ez már sajnos mindennapos dolog az elmúlt hat éves eszement kormányzásuk alatt.

Kevesen vannak a Ligetben, mert kevés embert érint közvetlenül. Kevesen vannak az oktatás, vagy az egészségügy megváltoztatása iránt elkötelezett változás mögött is, de a hatalomnak ez a megfelelő állapot, így könnyen és gyorsan legyűrheti őket. Sokan vannak azonban a szegények, akik már nem tudnak sehol ott lenni, létezésük alig észrevehető. Így egyenként tudja rájuk sütni a politikai cirkusz bélyegét a jelenlegi kormány az ellene fellépőkre, igyekszik közben távol tartani az elégedetleneket egymástól, mert így könnyebben le tud velük számolni. Civilek, magán emberek, választók, szülők, gyerekek, nagyszülők, melósok, munkanélküliek, közmunkások. Mind politizálnak, csak még nem tudják. Ez is a hatalom érdeke. Retteg attól egyszer ennek tudatára ébrednek a ma még ezt nem is gondolók. Meg is tesz ellene mindent ez így is maradjon. Pedig a közélet politika, és abban semmi sem örök. A fejekben sem örök a változatlanság.



Lassú reagálás, egy gyorsuló világban, ahol már elfogyott a régi érték minden jellemzője.
A Városliget most az ország.
2016.07.06. 18:47

Ott van az oktatás, ott van az egészségügy, ott van a földosztás, ott van a kiemelt beruházások elleni düh, Orbán Viktor Várba költözése. Ott zakatol a kisvasút értelmetlensége, a stadionok szép gyepe.Ott van nyugdíjemelés, ott vannak azok akiket nem csak ezzel vertek át. Ott van a jegybank elmebeteg pénzszórása, ott van a belváros ellopott ingatlan vagyona.Oda van láncolva a jövő védelme az árnyékhoz amit a fák adnak, oda van dobva felé egy halom ígéret, ami nincs betartva.

Ott van a hatalom minden erejével, ott van aki nem fél ha rátámadnak ezzel. Oda ment a jogalkotás mögé bújt arrogancia, a csak azért is megcsinálom szemlélet a csendes többség akarata ellenére. Oda ment vele szembe az a lakos aki arra jár haza, és csak szereti a környezetét, oda ment akinek nincs ott semmi dolga, mégis tudja ott kell lennie. Oda ment akinek nem kérdeztek meg soha a véleményét, oda megy most az is akinek fontos a saját véleménye. Most kevesen vannak, és nem is tűnnek erősnek. Mégis félnek tőlük.

A Liget kicsiben mutatja meg mi történik az országban, ha a kormány eldönt valamit. Vagyis Orbán Viktor eldönti mit szeretne látni ott ahol mások nem szeretnének változást. Sorfal mögé bújik a mindent eldönteni kívánó akarat, ehhez felhasználja a maga alkotta törvény minden erejét a maga érdeke szerint. Ha fát akar kivágni, ki is fogja, csak meg kell nézni a sivár betonná varázsolt Kossuth teret. A fa nem tud ellenállni, neki más a dolga, nem tiltakozhat, nem mondhat ellent. A kormány valahogy gyűlöli a fákat, mindig az útjába áll, akadályozza az elképzelése véghezvitelét. Fűrészt neki, nem számít a jövő amit kivág ezzel, nem számít az lomb ahol madarak fészkelnek, nem számít az árnyék amit ad, a levegő amit tisztít, a szépség ami vele járó természet adta tulajdonság. Legyen helyette múzeum, legyen alatta parkoló, legyen hozzá jó sok támogatás amiből meg lehet venni még egy gucci táskát. Csak ez számít, a Liget, vagy a józan ész pedig csak bólogasson. Ehhez van szokva a hatalom, számára csak ez az egyetlen elfogadható válasz.

Ne mondj neki ellent mert az már politika, azt pedig Orbán Viktor játékszere, az csak az ő érdekét szolgálhatja. Ne tiltakozz mert akkor hazaáruló vagy, és még az is kiderül rólad Soros fizet téged a fák védelmében, és a saját véleményedért. De lehet belőled drogos buzi is, akinek nincs más dolga mint a balhét keresni, pedig te csak nyugalomba akarsz élni, és szereted a környezeted. A kormány és Orbán Viktor már mindent eldöntött helyetted, mindenkivel beszélt aminek egyezik a véleménye az övével, és mindent rendben talált. Indulnak a dózerek, zúgnak a láncfűrészek, sorfal áll fel azok előtt akiknek ez nem tetszik.

Nyugodj meg, minden rendben van, a kormány tudja mi kell neked, és nem szereti ha erről más a véleményed. Csak az a számára elfogadható akarat ami az övével egyezik. Neked nincs más dolgod, mint hazamenni a munka után ha van neked olyan, megnézni a köztévé műsorát, utálni a menekülteket, az adót befizetni, és tapsolni milyen sikeres országban élsz. Ha ezt nem teszed meg rád lesz zúdítva minden ordas hazugság ami csak a Habony műveken kifér, és megnézheted magad a rabszállító sötétített üvegén miközben átnyomnak annak ajtaján.

A hatalom nem tűr ellentmondás, legyen az az élet bármely területe. Ha azt mondod neki rossz az oktatás, mert csak butább lesz tőle a gyereked, aki így kevesebb eséllyel indul neki az életnek, a hatalom nem vesz figyelembe, és azt mondja rád nem szereted a gyereked, mert jót akarsz neki. Ha azt mondod nem elég jó szerinted az egészségügy, kevés az orvos, lepusztultak a kórházak, azt mondja neked rendben lesz minden, csak fogd be a pofád. Kapsz majd szuper kórházat, az orvosok és ápolók fizetésemelést, aztán ott hagy az üres ígérettel ahogy szokott, és még meg is kell köszönnöd.

A Ligetben nem történik semmi különös, csak a hatalom akar változást ott. Arra szükség van, ahogy az országban sok változásra van szükség, elsősorban a fejekben, de a jelenlegi hatalom ennek is a maga megszokott módján áll neki. Röviden eldönti mit akar, beárazza azt, kiveszi előre a hasznot, aztán küldni a földgyalut, ami minden szakmai érvet mellőzve létrehozza az akaratát. Közben megmagyarázza mit és miért csinál az érdekedben, még az sem áll távol tőle rád hivatkozva tegye tönkre a jövődet ha mást szeretnél látni annak a helyén amit oda képzeltek.

Erre mondja azt a hatalom ő fejleszt, pedig csak rombol. Rombolja az államadósságot, rombolja a gazdaságot, rombolja a mindennapi életet a szegénység növelésével. Szerinte ez a helyes, meg a közpénz átalakítása a saját lábon álláshoz. Ami a Ligetben történik az sem fejlesztés, az az akarat diadala, mert Orbán Viktor olyan világot épít ahol a hozzá hasonlók jól járnak, szépen vagyonosodnak, tévécsatornát, kikötőt, magától táguló házat, földet, trafikot, jegybanki támogatást kapnak. Közben fákat vágnak ki, embereken taposnak át, de ez már sajnos mindennapos dolog az elmúlt hat éves eszement kormányzásuk alatt.

Kevesen vannak a Ligetben, mert kevés embert érint közvetlenül. Kevesen vannak az oktatás, vagy az egészségügy megváltoztatása iránt elkötelezett változás mögött is, de a hatalomnak ez a megfelelő állapot, így könnyen és gyorsan legyűrheti őket. Sokan vannak azonban a szegények, akik már nem tudnak sehol ott lenni, létezésük alig észrevehető. Így egyenként tudja rájuk sütni a politikai cirkusz bélyegét a jelenlegi kormány az ellene fellépőkre, igyekszik közben távol tartani az elégedetleneket egymástól, mert így könnyebben le tud velük számolni. Civilek, magán emberek, választók, szülők, gyerekek, nagyszülők, melósok, munkanélküliek, közmunkások. Mind politizálnak, csak még nem tudják. Ez is a hatalom érdeke. Retteg attól egyszer ennek tudatára ébrednek a ma még ezt nem is gondolók. Meg is tesz ellene mindent ez így is maradjon. Pedig a közélet politika, és abban semmi sem örök. A fejekben sem örök a változatlanság.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Brexit az Brexit - Cameron legesélyesebb, maradáspárti ut
  2016-07-09 19:19:06, szombat
 
  A lényeg, hogy az első tégla kiessen!



2016. július 9. 14:48


A Brexit az Brexit - Cameron legesélyesebb, maradáspárti utódja szerint is eldöntött tény a brit kilépés



Theresa May, a kormányzó brit Konzervatív Párt egyik miniszterelnök-jelöltje szerint "a Brexit Brexitet jelent", és az Egyesült Királyság mindenképpen kilép az Európai Unióból. Ugyanezt üzente a brit kormány annak a több mint négymillió aláírónak, akik csatlakoztak az újabb EU-referendumot követelő petícióhoz. Theresa May belügyminiszter kapta a legtöbb voksot a távozó jelenlegi kormányfő, David Cameron utódjelöltjeit kiválasztó csütörtöki alsóházi frakciószavazáson, és a másik jelölttel, Andrea Leadsom energiaipari államtitkárral verseng a párt 150 ezer szavazásra jogosult tagjának voksaiért a szeptember 9-én lezáruló vezetőválasztási kampányban. A The Daily Telegraph című tekintélyes konzervatív brit napilapnak adott, szombaton ismertetett interjúban Theresa May kijelentette: nagyon fontos annak felismerése, hogy a brit EU-tagságról tartott júniusi népszavazás eredményeként az Egyesült Királyság ki fog lépni az Európai Unióból. Hozzátette: az ő nagyon egyértelmű álláspontja szerint "a Brexit Brexitet jelent", és ha ő lesz Nagy-Britannia miniszterelnöke, akkor az ország az ő vezetésével ki is fog lépni az EU-ból. Theresa May kijelentette azt is, hogy ez a külföldi EU-állampolgárok szabad mozgásának "szabályozásával" is jár majd. Zoom Theresa May belügyminiszter és miniszterelnök-jelölt A belügyminiszter nem bocsátkozott részletekbe arról, hogy ez pontosan milyen intézkedéseket jelent. Korábbi nyilatkozataiban azonban már utalt arra, hogy a Nagy-Britanniában élő uniós állampolgárok eddigi jogainak érvényesülését a brit kormány csak viszonossági alapon tudja garantálni, vagyis akkor, ha az EU-tagállamokban élő britek jogait is garantálják a fogadó országok. Hasonlóképp nyilatkozott a minap Philip Hammond brit külügyminiszter is, aki az alsóház külügyi bizottságának meghallgatásán a külföldi EU-állampolgárok jövőbeni státusát firtató kérdésre kijelentette: a brit kormány elismeri azt az "életfontosságú" hozzájárulást, amelyet a külföldi uniós munkavállalók nyújtanak a brit gazdaságnak, de azt kéri az uniós társállamoktól, hogy a viszonosság alapján ismerjék el a náluk élő és dolgozó britek szerepének fontosságát országuk gazdaságában. Theresa May a The Daily Telegraphnak adott szombati interjúban hangsúlyozta: a kormány felelőssége most az, hogy a kilépési tárgyalásokon a lehető legkedvezőbb egyezséget érje el Nagy-Britannia számára. Kijelentette azt is, hogy ha ő lesz a miniszterelnök, a folyamat irányítására külön kormányhivatalt hoz létre, amelynek élén olyan politikus áll majd, aki a népszavazás előtt a kilépés mellett kampányolt. May nem fedte fel, hogy kit szán erre a tisztségre. A belügyminiszter maga a referendum előtt a bennmaradást pártolók táborához tartozott, bár a kampányban aktívan nem vett részt. A brit kormány szombaton válaszolt arra az online petícióra, amelynek 4,1 millió aláírója új népszavazást követel az EU-tagságról, új szabályokkal. A kezdeményezők szerint kötelezővé kellene tenni az újabb referendumot, ha az elsőn a választók kevesebb mint 75 százaléka vett részt, és a kilépésre vagy a bennmaradásra 60 százaléknál kevesebben voksoltak. A brit EU-tagságról szóló júniusi népszavazáson a részvételi arány 72,2 százalékos volt, és 51,9 százalék szavazott arra, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az EU-ból. A kormány nevében a külügyminisztérium nyilatkozatban hangsúlyozta, hogy a júniusi referendumról külön törvény intézkedett, és a jogszabály nem írt elő minimális részvételi arányt. A közlemény kiemeli: David Cameron miniszterelnök és a kormány is egyértelművé tette, hogy ilyen népszavazást nemzedéknyi időtávlatban csak egyszer lehet megrendezni, és az eredményt tiszteletben kell tartani. A referendumon a törvényben meghatározott feltételekkel 33 millióan vettek részt, és ez volt a brit történelem egyik legnagyobb demokratikus aktusa - áll a külügyminisztérium közleményében.


(MTI)
Forrás: https://kuruc.info/r/4/161112/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz mást mond és mást tesz
  2016-07-09 19:06:09, szombat
 
  A Fidesz mást mond és mást tesz

2016. július 09. 16:11
Hunhír.info

Mióta Varga Mihály nyilvánosan is elismerte, hogy akár több százezer unión kívüli bevándorlónak kívánnak Magyarországon munkát, adókedvezményt és lakhatási támogatást biztosítani, teljesen hiteltelenné vált a Fidesz a kvótanépszavazás kérdésében. Napnál világosabb, hogy a Fidesz továbbra is azt vallja, amit Varga Mihály már egyszer kijelentett: ,,Amit Brüsszel kér tőlünk, az szükségtelen, méltánytalan és igazságtalan, de teljesítjük!"


A betelepítést a hosszadalmas, bizonytalan kimenetelű és 5 milliárdba kerülő népszavazás helyett a Jobbik kezdeményezésével, azaz egy gyors, biztos és ingyenes megoldással, az Alaptörvény módosításával kell meggátolni.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=95647
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Havonta több mint egy milliárdot fizetünk a szovjet nyugdíja
  2016-07-09 19:04:39, szombat
 
  Havonta több mint egy milliárdot fizetünk a szovjet nyugdíjasoknak

Pénzcentrum/Index.hu
2016. július 2. szombat 11:31



A magyar állam havi több mint egymilliárd forintnyi nyugdíjat fizet orosz és ukrán állampolgároknak egy fél évszázados magyar-szovjet megállapodás alapján - derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatásából.

A dologra Varju László független országgyűlési képviselő, DK-tag kérdezett rá. Rétvári Bence államtitkár válasza szerint tavaly decemberben 1,12 milliárd forintot fizetett ki a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság az exszovjet nyugdíjasoknak, és ez a szám "általában növekedést mutat".

A magyar-szovjet szociálpolitikai szerződés, illetve az azt kihirdető 1963-as törvény erejű rendelet szerint
az ukrán vagy orosz állampolgár számára is meg kell állapítani a nyugellátást, ha az Ukrajnában, vagy az Oroszországi Föderációban megállapított nyugdíjáról lemond, mert Magyarországra költözik át.

Rétvári szerint a magyar állam célja, hogy tárgyalásos úton felülvizsgálják a magyar-szovjet szociálpolitikai egyezményt.


http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/havonta_tobb_mint_egy_milliardot_fizetunk_a_szo vjet_nyugdijasoknak.1050316.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Be kellene fejezni a lamentálást, elmúlt nyolcévezést és a k
  2016-07-09 19:03:34, szombat
 
 

Molnár Bálint 2016-07-09


Be kellene fejezni a lamentálást, elmúlt nyolcévezést és a komplett nemzet hülyének nézését


Igaz, hogy szombat van és nem ildomos belerondítani a hétvégi békés apátiába, de azért szerintem próbáljuk meg mégis. Tegnap olvastam, hogy Szabó Szabolcs független képviselő arról kérdezte írásban Orbán Viktort, ,,Meneszti-e Rogán Antalt a Portik Tamás által megfogalmazott vesztegetési vádak miatt?".

A félistenség nem ért rá válaszolni (igaz, két hete már kifejtette, hogy az ilyen mendemondák nem érik el azt a szintet, hogy egy miniszterelnöknek érdemes legyen velük foglalkozni), ezért Semjén Zsolt földi helytartó hányt, vagy vetett papírra néhány sort az idegesítően kíváncsi honatyának.

Érdemi válasznak alig nevezhető, de Semjén, vagy a titkárnője, vagy valamelyik nyúlványa ilyeneket írt: az ellenzéki pártok maffiózók hazugságait felhasználva folytatnak lejárató kampányt. Portik Tamást mint felbujtót, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt jogerősen 15 évre ítélték. Ennek a ténynek az ismeretében bármi, amit ez az elítélt bűnöző mond, teljes mértékben hiteltelennek tekinthető.

Már tegnap este előrebocsátottam, hogy lesz ehhez néhány keresetlen szavam. Hihetetlenül dühít ez a meztelencsigának öltözött fővadász, ez a végtelenül szervilis Orbán-helyettes és töretlenül megdöbbentőnek találom a Rogán körüli maszatolást. Hogy minden megszólaló kormánypárti elem ugyanazzal a csúsztatással hárítja a felelősséget és védi a bűnözőt. Kerülgethetjük ezt a dolgot, mondhatjuk, hogy nem bűnöző, csak elég gyanús a pofája. Az igazság az, hogy nem ez az igazság.

Semjén Zsolt elvtárs és a többiek, akik elítélt gyilkosok szavára nem adnak, a Rogánéra viszont lehunyt szemmel vesznek mérget! Hatalmas tévedésben fetrengenek önök legalább három hete. Külön Semjén figyelmébe ajánlom, hogy nem az volt a feladat, hogy a feltett kérdést ízlelgesse-elemezgesse, hanem az, hogy képviselőtársának egyenes választ adjon. Külön Semjén Zsolt és népi zenekara hatalmas tévedésben van, ha azt hiszi, hogy ez az ellenzék, vagy Szabó Szabolcs magánügye. A Rogán Antal körül csúcsosodó fekáliahegyek magyarázatra szorulnak, és erre a kérdésre minden választópolgár jogosan kíváncsi. Úgy értem, minden olyan választópolgár, aki nem egyszerűen és vakon hisz, hanem képes gondolkodni.

Semjén elvtárs! Nem elhinni, vagy kételkedni kell egy elítélt bűnöző szavaiban, hanem az illetékes hatóságoknak kellene kötelezően (már tegnap is késő volt) kinyomozni a szavakban foglalt állítások igazságtartalmát. Az elítélt/vád alá helyezett bűnözők tanúvallomása mióta nem elfogadott eleme az igazságszolgáltatási eljárásnak Magyarországon? Értem én, hogy Semjén Zsolt fővadász és könnyűsúlyú plagizátor tudata nem képes átfogni alapvető evidenciákat, de a világ civilizáltabb felén, ahol kiment a divatból a karóba húzás, a nyomozó hatóságok napi rendszerességgel hallgatnak ki tanúként elítélt bűnözőket. Nemigen van tudomásom olyan esetről, hogy a bíróság arra hivatkozva söpört volna le az asztalról ilyen jellegű vallomásokat, mert egy jogerősen elítélt szava helyből és nekifutásból kétségbe vonható, hazugság, ezért nem is érdemes vele foglalkozni.

Nagyon konkrétan: elhangzott egy Rogánra nézve terhelő vallomás. Amely terhelő vallomás eléggé látványosan rímel az ügyben született korábbi ítéletekre. Ilyenkor nem az van, hogy Semjén Zsolt hitbéli kérdésekről hablatyolhat bünetetlenül, hanem az ügyészség azonnal - anélkül, hogy megvárná az illető lemondását, vagy lemondatását - ráveti magát az ügyre. Úgy főleg, hogy az állítások (zacskó, kenőpénz, áron aluli értékesített ingatlanok) nem a faluvégi kurtakocsmában hangzottak el éjfél után nyolc felessel, hanem az állítólag független magyar bíróság színe előtt. És minden olyan állítás, ami bűncselekmény elkövetésének leghalványabb gyanúját is felveti, maga után vonja a hivatalból történő kivizsgálást. Ez baromira nem hitbéli kérdés, senkit nem érdekel, hogy mit hisz erről Semjén Zsolt főkeresztény bűnpártoló.

A gyanú ráadásul kurvára nem halovány és - tisztázzuk ezt is végre - nem Portik Tamás miatt kellene a végére járni ennek a Rogántól bűzlő históriának. Azért kellett volna már régen meneszteni, bíróság elé állítani és elítélni ezt a kétes alakot, mert éveken keresztül panamázott a belvárosi ingatlanokkal. A jogszabályokat szájba rúgva adott el jóval piaci érték alatt önkormányzati ingatlanokat: bérleti jogviszonyokat önkényesen felbontva, aprópénzekért játszotta át ezeket a haveri körhöz tartozó - hozzá hasonlóan kétes - egyéneknek. Több száz ingatlant, nem egyet, nem kettőt. Amelyeket az új tulajdonosok aztán n-szeres haszonnal adtak tovább. A közvagyonban keletkezett kár milliárdos nagyságrendű, a Rogánnak visszacsúsztatott pénzt pedig kenőpénznek hívják. Vegytiszta korrupció, amit önkormányzati szeződések és bírósági ítélet is igazol.

Tehát nagyon szervilis, önálló gondolkodásra képtelen, nemzetegyesítő úr! Az elítélt bűnöző vallomása sem szükséges ahhoz, hogy pontosan lehessen látni, kivel-mivel állunk szemben. Aki tudatosan, hazugságokra hivakozva nem jelenik meg a bírósági szembesítésen egy olyan perben, amit ő maga indított, aztán meg a közérdekre hivatkozva utasítgatja a belügyminisztert és a legfőbb ügyészt, hogy mit kezdjen a Portik nevű bűnözővel, azt kereszténydemokrata berkekben minek hívják?

Portik Tamás elítélt bűnöző szava pontosan annyit ér, mint Zuschlag János elítélt és időközben szabadult bűnöző szava. Be kellene fejezni a lamentálást, elmúlt nyolcévezést és a komplett nemzet hülyének nézését. Elég volt ebből, Semjén, Orbán meg a többiek! Ha Rogánt a kézivezérelt igazságszolgáltatás nem ülteti le, akkor az annak a bizonyítéka lesz, hogy a saját bégető birkáitokat is szarba veszitek, nemcsak a gondolkodókat. Bár egyelőre a kognitív disszonanciának nevezett szekta-betegségük még minden egyes nap szájba rúgja a józan ítélőképességüket, ha feleszmélnek, ők lesznek az elsők, akik felelősségre vonnak benneteket. Az ilyen Semjén-szerű cinkosok a bűnözésben ugyanúgy sorra kerülnek, mint az általuk védelmezett végletekig korrupt gecik. Akiknek papírjuk is van róla, hogy végletekig korrupt gecik. Aztán majd lehet hitbéli kérdéseken elmélkedni valami jól körülhatárolt, hűvös helyen.

http://kolozsvaros.com/2016/07/09/be-kellene-fejezni-a-lamentalast-elmult-nyolcev ezest-es-a-komplett-nemzet-hulyenek-nezeset/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rettegjetek korrupt politikusok, jön az EU-s ügyészség!
  2016-07-09 10:51:47, szombat
 
  jól indul a nap!

“Magyarország támogatja az intézményt, de
fél, hogy csorbul a magyar ügyészi hatóság szuverenitása"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


****************


2016. július. 08. 17:26
Rettegjetek korrupt politikusok, jön az EU-s ügyészség!


Újabb egyeztetés zajlott le az EU-s ügyészségről, és az érintett uniós biztos optimista. Magyarország támogatja az intézményt, de fél, hogy csorbul a magyar ügyészi hatóság szuverenitása.

Nem csupán egy újabb uniós intézmény, hanem a gazdasági bűnözéssel szembeni hatékony eszköz kell, hogy legyen az európai ügyészség, melynek jogköreiről tovább folynak majd az egyeztetések - jelentette ki Vera Jourová igazságügyért, fogyasztóvédelemért és esélyegyenlőségért felelős szlovák uniós biztos (képünkön) pénteken az EU-tagállamok igazságügyi minisztereinek pozsonyi találkozója után. Az uniós biztos a találkozó egyik kiemelt témájáról, az európai ügyészség intézményének tervezett létrehozásáról szólva elmondta: nagyon elégedett az egyeztetéssel, amelyen állítása szerint sikerült előrelépést elérni.

Hangsúlyozta: az ügyészségre nem egy következő uniós intézményként, hanem a bűnözéssel szembeni hatékony eszközként kell tekinteni. Vera Jourová az európai ügyészség kompetenciáit firtató újságírói kérdésre azt mondta: a vonatkozó jogszabály kompetenciákat szabályozó részét ugyan már egyszer jóváhagyták, de azt ismét meg fogják nyitni több ország, valamint a szakma kérése alapján. Megjegyezte: semmi sincs véglegesen lezárva, amíg nem teljes körű az egyetértés. A pontosításra váró kompetenciákra utalva kifejtette: több minden más mellett az is kérdéses még, hogy hol lehet meghúzni a határt abban a kérdésben, miszerint azoknál a bűncselekményeknél, ahol nem uniós forrásokból származott a bűncselekmény során elveszett pénz nagyobb hányada, az európai vagy az adott nemzeti ügyészség legyen-e az illetékes.

Az informális találkozó után az ott Magyarországot képviselő Trócsányi László igazságügyi miniszter az európai ügyészségről magyar újságíróknak elmondta: felszólalásában jelezte, hogy Magyarország támogatja az elképzelés céljait, a korrupció elleni harcot, ugyanakkor rámutatott, hogy Magyarországon a legfőbb ügyészt az Országgyűlés választja, s ennek kapcsán az európai ügyészség kialakítása szuverenitási kérdéseket is felvet. Az informális találkozó vendéglátója, Lucia Zitnanská, szlovák igazságügyi miniszter elmondta: az európai ügyészségről szóló javaslatot igen előrehaladott fázisban kapta meg a szlovák uniós elnökség, ugyanakkor annak vannak még véglegesítésre váró szakmai részei.

Hozzátette: ambíciója, hogy a már három éve tárgyalt javaslatból még a december végéig tartó szlovák uniós elnökség idején végleges verzió kerüljön az asztalra. Az uniós tagállamok igazságügyi minisztereinek pozsonyi informális találkozóján az európai ügyészség tervén kívül szó volt még a migráció, illetve a Brexit hatásairól, az elektronikus igazságszolgáltatásról, a kiberbűnözés visszaszorításának lehetőségeiről, valamint a vállalati csődök számának visszaszorításának céljával a vonatkozó jogi szabályozások tervezett változtatásairól is.


http://hvg.hu/itthon/20160708_Rettegjetek_korrupt_politikusok_jon_az_EUs_ugyeszse g
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1064
  • e Hét: 4166
  • e Hónap: 15277
  • e Év: 168773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.