Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Hamarosan 70 éves korig kell dolgozni!
  2016-08-01 21:17:15, hétfő
 
 
Hamarosan 70 éves korig kell dolgozni!

Az időskori munkavállalás nemcsak lehetőség, hanem egyre inkább kényszer Európa-szerte. A kitolódó életkor, az aktívkorú járulékfizetők számának csökkenése miatt a nyugdíjrendszerek fokozatosan fenntarthatatlanná válnak. Így azok, akik most a harmincas éveiket tapossák, jó eséllyel 70. életévük környékén is dolgoznak majd. Ahhoz azonban, hogy ezt meg tudják tenni, nekik és a munkaadóknak is igencsak oda kell figyelniük.

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség adatai szerint a demográfiai változásoknak köszönhetően 2030-ra minden harmadik aktív munkavállaló az idősebb, 55-64 éves korosztályból kerül majd ki Európában. Ha még előrébb tekintünk, azok, akik most a harmincas éveiket tapossák, jó eséllyel 70. életévük környékén is dolgoznak majd.

Az időskori munkavállalás amellett, hogy elkerülhetetlen a mai modern társadalom gazdasági fenntarthatóságához, hozzájárulhat a teljesebb és aktívabb időskorhoz, csökkentheti a depresszió és az időskori demencia előfordulását. Ehhez azonban nem csak egyéni szinten, de a munkahelyi közösségeknek, munkaadóknak is alkalmazkodniuk kell.

Már a negyvenesekre oda kell figyelni

Az idősödés folyamata már 45 év után elkezdődik. Ilyenkor a fizikai teljesítőképesség és a szellemi megterhelés kezelése már nem olyan fokú, mint amilyen 20-30 éves korban. Éppen ezért 45 éves kortól csökkenteni kell a mindennapi megterhelést - mondta dr. Erősné dr. Bereczki Edit foglalkozás-egészségügyi szakorvos a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.
Szponzorált linkek

Vagyis nem elég, ha a munkavállalókat 55-60 éves korukban kezdik el megbecsülni a munkaadók. Ha nem a 40-es korosztálynál kezdik ezt meg, akkor hiába lesz nagy igény a jövőben a 60-70 éves munkavállalók foglalkoztatására, elképzelhető, nem lesznek abban az állapotban, hogy meg is lehessen ezt tenni - vetítette elő dr. Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára.

Kampány az egészséges munkahelyekért

Nem véletlen, hogy az Európai Munkavédelmi Ügynökség 2016-ra és 2017-re meghirdette az ,,Egészséges munkahelyet minden korban" című kampányát.

Ha ugyanis a munkavállalók biztonságos és egészséges körülmények között dolgozhatnak karrierjük során, az jót tesz nekik, a vállalkozásoknak és a társadalomnak egyaránt. Ezért a kampánnyal a megfelelő munkavédelem fontosságára hívják fel a figyelmet.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a munka és az egyén képességeit össze kell hangolni, függetlenül attól, hogy valaki karrierje kezdetén vagy végén tart. Ezért meghirdették az Egészséges munkahelyek - Helyes Gyakorlat Díjat is, és keresik azokat az innovatív munkavédelmi módszereket, melyeket hatékonyan alkalmaznak a cégek a fenntartható munka és az egészséges idősödés ösztönzésére.

Ezek példaként szolgálhatnak más vállalatok, szervezetek számára is

http://palyazatfigyelo.info/2016/07/17/hamarosan-70-eves-korig-kell-dolgozni.php


Posted on július 17, 2016

http://www.hirado.hu/2016/07/20/nem-ulnek-majd-otthon-a-jovo-nyugdijasai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vizoviczki a börtönből mozgósította fideszes kapcsolatát, és
  2016-08-01 21:11:36, hétfő
 
  És a másik kérdés,hogy honnan kapart össze gyorsan negyed milliárdot?
Van még olyan hülye fidesz szavazó,aki elhiszi hogy nem egy maffia kormány pöffeszkedik a nyakunkban?



*******************************


2016.júl.29.

Vizoviczki a börtönből mozgósította fideszes kapcsolatát, és láss csodát, kiengedik

kg_2.jpg

Ha valahol bűnözőkről van szó, valahogy mindig fölbukkan Kubatov Gábor neve is.

Nem derogált nekik börtönviselt embereket küldeni a Fidesz-székháznál tüntetőkre.
Semmilyen skrupulusa nem volt, hogy bűncselekményt kövessen el, amikor az Nyakó népszavazási kezdeményezését akadályozta meg néhány verőemberrel.

És most ez a Vizó-dolog.

Nem is az a durva, hogy Kubatov beismerte, hogy találkozott is Vizoviczki Lászlóval. Mert van, amit már nem lehet tagadni. Az már sokkal erősebb, hogy

Vizoviczki levelének első két oldalát nem csatolták a bírósági iratokhoz,
az ügyészség nem kezdett el nyomozni Vizoviczki kormánypárti kapcsolatai után,
Vizoviczki támogatta a Fidesz kampányát.

Vizoviczki csak úgy kerülhet szabadlábra 250 milliós óvadékért (tényleg, hogyan fizeti ki, ha egyszer zárolták a vagyonát?), ha nem áll fenn a bűnismétlés, szökés, elrejtőzés, összebeszélés veszélye. De ez nyilvánvalóan fönnáll, ha már
V. L. még a börtönből is megpróbálta mozgósítani fideszes kapcsolatait.

Rogán ügyei után ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a magát függetlennek tartó ügyészség nem a munkáját végzi, ti. bűncselekmények felderítését és a tettesek elleni vádemelést, hanem az ügyek elleplezésével
az ügyészség gyakorlatilag bűnpártolást hajt végre.

Az ügyészségi összefoglaló szerint

A levél tartalma arról szól, hogy kampányban nyújtott támogatásért és fideszes politikusokat nem érintő bűnügyi információkért cserében K. G. nyújtson segítséget abban, hogy Vizoviczki László szabadlábon védekezhessen.

Tehát Vizoviczki úgy gondolta, hogy Kubatov képes befolyásolni az igazságszolgáltatást.
Vizoviczki szelektíven tervezte kezelni az információit: az ellenzéket belekeverni, a Fideszt kihagyni.
Vizoviczki szolgáltatásokat nyújtott a kampányban a Fidesznek.

Az ügyészeknek már csak önös érdekből is tisztázniuk kellett volna, hogy nem állnak kormányzati, fideszes befolyás vagy nyomás alatt. Bizonyítaniuk kellett volna, hogy az ők (meg a bíróság) szakmai döntésén múlik Vizoviczki sorsa, egy pártalelnök-pártigazgató-képviselőnek ebbe nincs beleszólása.

Kivéve, ha biztosak az ellenkezőjében.

Kubatov egyfelől nem védekezhet azzal, hogy az n1tv jobbikos lakásmédia. Már csak azért sem, mert éppen a Fidesz tart fenn az MTI-től a köztévén, a közrádión át egészen a Magyar Időkig, az Echo Tv-ig, a Magyar Hírlapig, a Lokálig, a Ripostig és a 888-ig terjedő lakájmédiát (ráadásul közpénzen).

Másfelől akkor se számítana más, mint az állítás igazságtartalma, ha az n1tv jobbikos lakájmédia volna (de nem az, hanem közvetlen pártmédia). Ugyanakkor az állítást - ti. hogy a kampányban támogatta a Fideszt - nem is ők tették, hanem maga Vizoviczki.

Kubatovnak valójában arra kell válaszolnia, hogy milyen támogatást fogadott el a kampányban köztörvényes bűnözőktől.
Igaz-e, hogy alvilági figurák juttatták hatalomra a Fideszt 2010-ben?

Ne legyenek illúzióink: erre sem fog választ adni. Arra se adott érdemi választ, hogy mi köze volt a februárban az NVI előterét megszálló verőemberekhez. Nem is kellett adni, mert fideszes lakájsajtónak azt mond, amit akar, a rendőrség pedig meg sem kérdezte. Hát miért is kérdezte volna meg. Elvégre ő csak a felbujtó volt.

Azt beismerte, hogy ismeri Vizoviczkit, találkozott és tárgyalt vele, viszont letagadta, hogy kapott volna támogatást a kampányhoz.

De hazudik.
Ha Kubatov nem tartozna szívességgel Vizoviczkinek, akkor az nem remélt volna tőle segítséget.

Ha csak egy sikertelen tárgyalás lett volna közöttük a kapcsolat, akkor V. L. nem ír levelet Kubatovnak a szabadlábra helyezésért.

És pláne nem hivatkozik a korábbi támogatásra. Mert akkor Kubatovnál jobban senki nem tudta volna, hogy ez szimpla hazugság.
Vizoviczki csak maga alatt vágta volna a fát,

ha éppen Kubatovnak írt levelében hazudik a kampánytámogatásról. Tehát Kubatov vagy egy komplett hülyével ült le tárgyalni többször is, vagy V. L. tényleg támogatta a Fideszt.

De hogy pontosan mivel kenyerezte le Vizoviczki a Fideszt és Kubatovot, az nem fog kiderülni, mert aki kideríthetné - az ügyészség és a rendőrség - nem érdekelt benne. Mindkét szervezet vezető rétege túlságosan a Fideszhez és az Orbán-kormányhoz kötötte a sorsát. A bukásukkal túl sokat veszíthetnek. Nem kockáztathatják meg, hogy muníciót szolgáltassanak a leváltásukhoz.

Ezért az sem fog kiderülni, mit tartalmazott a Vizoviczki-levél első két oldala, amit az ügyészség nem csatolt a vádemelés irataihoz.

A válaszokat végülis már megkaptuk azzal, hogy Vizoviczki szabadlábon védekezhet.

Ameddig nincs az ügyében ítélet, addig reménykedhet a felmentésben, és csendben lesz. Ha felmentik, akkor hálás lesz, és csendben is marad. Ha meg elítélik, akkor a börtönben remélhet kedvezményeket a hallgatásért.

Befogták a száját.


http://b1.blog.hu/2016/07/29/kubatovnak_arra_kell_valaszolnia_igaz-e_hogy_a_fides z_alvilagi_figuraktol_fogadott_el_tamogatast_a_k
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már nem keresik a Tárnokról eltűnt Radics-családot – S
  2016-08-01 21:09:42, hétfő
 
  Már nem keresik a Tárnokról eltűnt Radics-családot - Sokat tudhatott a Seres-gyilkosságról


Feladta a rendőrség Portik Tamás egykori emberének és családjának az ,,eltűnése" miatt lassan négy éve indított nyomozást - tudta meg a PestiSrácok.hu. A Seres-gyilkossággal is összefüggésbe hozott Radics Attila, élettársa és hároméves kislánya 2002 januárjában tűnt el tárnoki otthonukból. Információink szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda azt gyanította, hogy az Energol-vezér korábbi bizalmasának azért kellett meghalnia, mert túlságosan sokat fecsegett Seres Zoltán és olasz üzlettársa meggyilkolásáról. Úgy tudjuk, a nyomozó hatóság pontosan tudja azt is, hogy kik vettek részt az emberölésben, de mivel a holttesteket nem sikerült megtalálni, nem volt esély az eredményes befejezésre.

PÁMER DÁVID - PestiSrácok.hu

Felfüggesztette a 2002. január 23-a óta nem látott Radics család ügyében 2012- novemberében emberölés miatt indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda, ,,mivel az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható" - tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t az ORFK kommunikációs szolgálata. Portik Tamás volt katonája, Radics Attila, élettársa és hároméves gyermekük, Sára még 2002. január 23-án tűntek el Tárnokon lévő otthonukból. Nagy valószínűséggel meggyilkolták őket. Kora délután az iskolából hazaérkező nagyobbik gyermek, Fanni tárva-nyitva találta házuk összes ajtaját. Nyolc hónapos kistestvére az emeleten sírt. A szomszédok délelőtt látták utoljára az élettársat, amikor befizette a villanyszámlát a postán - írta meg korábban a Népszabadság, hozzátéve, hogy a kiérkező rendőrök vödörnyi vért találtak a lakásban. Radics Attila, élettársa és hároméves kisgyermekük pedig “eltűnt" otthonról.

A Seres-gyilkosságot csak K. Pál, a vállalkozó tolmácsa élte túl. Fotó: Mixonline.hu

Állítólag Radics túl sokat beszélt a Seres-gyilkosságról. El akarták hallgattatni. Fotó: mixonline.hu
Portik volt üzlettársa megnevezhette az elkövetőket

Az esetet tíz évig eltűnésként kezelték és csak 2012 novemberében indítottak eljárást emberölés gyanújának bűntette miatt annak ellenére, hogy a Portik-ügyek egyik koronatanúja, Radnai László tanúvallomásában arról beszélt a rendőröknek, hogy Portik Tamás volt cégtársa annyira felháborodott a családirtáson, hogy már az emberölés után tett egy névtelen bejelentést és megnevezte a bűncselekmény elkövetőit. Radnai szerint az akkori vizsgálódás ,,valami miatt" félresiklott. Állítólag a volt üzlettárs szidta is Portikot, hogy ,,milyen hitvány emberekkel veszi körbe magát", akik ilyen szörnyűségekre is képesek. A férfinak az eddigi nyomozás adatai szerint azért kellett meghalnia, mert ő lehetett az 1999-ben Tahitótfaluban üzlettársával együtt lelőtt Seres Zoltán gyilkosa. A korábbi gyanú szerint Radics a B. László vezette motorról, egy sorozatlövő fegyverből több lövést adott le a két üzletemberre. Radicsnak pedig azért kellett meghalnia, mert túlságosan sokat fecsegett a Seres Zoltán elleni merényletről.
Véletlenül kellett meghalnia Radics családtagjainak?

A 2002. január 23-a óta nem látott, 2012 novemberéig eltűntként kezelt család három tagjának tragédiájáról egy korábbi forrásunk is beszélt, aki szerint a nyomozás egyik iránya az (volt), hogy Radics élettársa, Bihon Lászlóné ,,besokallt", elege lett férje ,,ügyeiből", és azzal fenyegette, hogy feljelenti a rendőrségen. Erre Radics elővette a fegyverét, meg akarta vele ijeszteni feleségét, ám a vita hevében a ,,Radír" becenevű férfi több lövést adott le. Felesége és három éves kislánya is meghalt. Beszélgetőtársunk állította, ezután Radics szólt Portik embereinek, akik a helyszínre érve elszállították a holttesteket, a megzavarodott férfit pedig magukkal vitték és ismeretlen helyen másfél hónapig bujtatták. Radics azonban nem tudta feldolgozni az általa okozott tragédiát és szinte szó szerint ,,megőrült", kezelhetetlenné vált, majd Portikék attól tartva, hogy a labilis férfi, ha rendőrkézre kerül, könnyen megtörik és beszámol az általa tudott korábbi bűncselekményekről, eldöntötték, végeznek vele. A rendőrök ugyanakkor egy olyan szál irányába is elindultak, miszerint Portik parancsára öt embere indult ,,eltüntetni" a kábítószerek és alkohol hatására túl sokat beszélő Radicsot. Számításaikba ugyanakkor hiba csúszott, mivel tudomásukkal ellentétben, amikor beléptek a házba, az Energol-vezér (Aki kizárólag Radics megölésére adott utasítást.) volt katonáján kívül otthon találták Portik emberei az élettársát és hároméves kislányát is. Elszabadultak az indulatok és mindenkit megöltek, a holttesteket pedig - a mai napig - ismeretlen helyre vitték. Nagy valószínűséggel éppen ez az oka annak, hogy eredménytelenül zárták le a nyomozást, hiszen holttest nélkül - néhány kivételtől eltekintve - nehezen bizonyíthatóak a gyilkosságok.
A bíróság szerint Portik nem tudta, hogy Rohác a célszemélyen kívül másokat is megölhet. Fotó: MTI/ Kovács Tamás

Portik egykori cégtársa állítólag már 2002-ben megnevezte az elkövetőket. Fotó: MTI/ Kovács Tamás
A rendőrök mindent tudnak, csak a holttesteket nem találják

Pedig a rendőrök információink szerint szinte mindent kiderítettek, így azt is, hogy ki az az öt személy, akik részt vettek egykori barátjuk és két családtagja megölésében, ahogy azt az autót is megtalálta a nyomozó hatóság, amivel Radicsékat elszállították. Noha a nyomozók a négy évig húzódó eljárásban nem gyanúsítottak meg senkit, annyi biztos, hogy a Prisztás-gyilkosság nyomozati irataiban fellelhető, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda a Radics család megölésével kapcsolatban adatokat gyűjtött Portik Tamás volt testőréről, a Prisztás József lelövéséért elítélt H. Istvánról. Ahogy arról is szóltunk már, hogy információink szerint a hatóságok sokáig fenntartották azt az álláspontjukat, hogy a Seres-gyilkosság korábbi gyanúsítottjának, B.Lászlónak valamilyen szinten köze lehet a Radics család eltűnéséhez, hiszen a férfi látta utoljára élve Radics Attilát.


http://pestisracok.hu/mar-nem-keresik-tarnokrol-eltunt-radics-csaladot-sokat-tudh atott-seres-gyilkossagrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kész Zoltán: Veszprémet is meglopta a Fidesz
  2016-08-01 20:43:33, hétfő
 
  itt az a kérdés, hogy kit nem lopott meg orbán és a fidesz maffia?




Kész Zoltán: Veszprémet is meglopta a Fidesz


Veszprémet is meglopja a Fidesz. A kormány bejelentett fejlesztési ígéretei közül a legfontosabbakat sunyi csendben visszavonta - mondta el sajtótájékoztatóján Kész Zoltán, a város független képviselője.

Nem lesz viadukt a belső körgyűrű Séd fölötti tervezett szakaszán, és nem lesz átkötő szakasz a 8-as út és a 82-es út között. Utóbbin lehetett volna megközelíteni a szintén beígért uszodát, amelynek az építése még nem kezdődött el - sorolta a képviselő a Veszprémnek megígért, de elmaradó beruházásokat.

Utalt rá: a Magyar Közlöny július 29-ei számában olvasható, hogy a kabinet visszavonta a korábbi kormányrendelet 2. a) és b) pontját, melyek s Veszprémnek tett ígéreteket tartalmazzák.

A kormányrendeletet személyesen Orbán Viktor írta alá, így ő alázta meg a veszprémieket - jelentette ki Kész. - Az ünnepélyes keretek között bejelentett fejlesztések három hónapot sem éltek meg.

A képviselő feltette a kérdést: mi történhetett a három hónap alatt?

- A miniszterelnök esetleg nem elégedett a Fidesz-franchise Veszprémet elérő korrupciós gépezetével? Képes lenne egy egész várost büntetni azért, mert piti politikustársai nem elég ügyesek a lopásban? Megelégelte, hogy a veszprémi Fideszhez ezer szálon köthető Új Nemzedék Központ gyanús ügyeiben már az Állami Számvevőszéknek kellett feljelentést tennie? Megelégelte, hogy Némedi Lajos alpolgármester hetek óta nem hajlandó nyilvánosság elé állni, hogy tisztázza magát és egyenesen válaszoljon az őt ért korrupciós vádakra? Vagy nem tetszik neki a veszprémi Navracsics Tibor különutas viselkedése a menekültkérdésben? - vetette fel Kész Zoltán.

(Közben kiderült, hogy Némedi Lajos alpolgármester ma délután sajtótájékoztatót tart, Öntsünk tiszta vizet a pohárba címmel. Erről is beszámolunk majd.)

A döntés Kész Zoltán szerint a helyi Fidesz-politikusok párton belüli lobbierejét mutatja meg. Úgy látszik, Orbán Viktor letett Veszprémről, megelégelte a párttitkárként viselkedő frakcióvezető, Ovádi Péter működését.

Kész arra kéri a veszprémi fideszeseket, hogy most ne pártjukkal, hanem városunkkal foglalkozzanak.


http://nol.hu/belfold/kesz-zoltan-szerint-veszpremet-is-meglopta-a-fidesz-1625917
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar devizaadós mentés
  2016-08-01 19:44:46, hétfő
 
  Magyar devizaadós mentés

Kopp, kopp.
- Tessék, ki az?
- Jó napot kívánok, Szabó Úr, a magyar kormány vagyok, bemehetnék?
- Tessék parancsolni, mivel szolgálhatok?
- Értesüléseink szerint Önnek van deviza hitele. Jól tudjuk?
- Igen, miért?
- Ráadásul svájci frank alapú?
- Igen, igen, de miért fontos ez?
- Nos, uram örömmel jelenthetem, hogy Önnek most lehetősége van 180 CHF/forint árfolyamon törleszteni. A különbözetet egy külön számlán kezeljük, annak a kamatát majd megbeszéljük 3 év múlva.
- Dehogy fizetek úgy, hogy aztán majd rám vágjanak egy nagy kamatot, köszönöm, jó ez így nekem.
- Várjon uram, akkor Önnek most lehetősége van ezt a szép házát gyorsan eladni és kamattámogatással új házat venni Ócsán, forinthitelre. A kormány most épít szép egyenházakat.
- Dehogy megyek én Ócsára, itt a munkám, most építettem fel ezt a szép házat három éve, boldogan élünk itt a családommal.
- Rendben, akkor viszont lehetősége van most rá, hogy az Önkormányzatnak eladja a házát, és mint bérlő lakja tovább és így mentesül a törlesztőrészletektől, csak a bérleti díjat kell fizetnie.
- Dehogy adom el a lakásomat, életem vágya teljesült vele, végre révbe értem.
- De uram ez így nem lesz jó én, a magyar kormány vagyok és Ön devizahiteles és nekem meg kell Önt mentenem, tudniillik megígértem.
- Hát mért nem ezzel kezdte! Adok azonnal egy listát, egy csomó ismerősöm és barátom nem tudja fizetni a hitelét. Azonnal összeírok egy listát címekkel, telefonszámokkal, már nagyon várják Önt.
- Ne fáradjon az a lista nekünk is megvan, Kubatov úr kinyomtatta és a rendelkezésünkre bocsájtotta.
- Akkor mi a gond, miért nem keresi fel őket?
- Nos, én Önt kerestem fel, mint látja.
- De, miért pont engem? Én, mint mondtam gond nélkül tudom fizetni a deviza hitelem törlesztő részleteit.
- Igen azt mi is látjuk, de nekünk meg kell valakit menteni, mert a Viktor megígérte és a Szíjjártó az elmúlt 1 évben 837-szer elmondta a híradókban, hogy jön a mentőcsomag.
- Nagyszerű, akkor keresse fel a többieket.
- Azt sajnos nem lehet túl sokan vannak, nincs rá keret, hogy mindenkit megmentsünk.
- Nem értem.
- Nézze szegény az eklézsia. Nincs pénz, ráadásul most csökkentettünk adót, és visszavettük a MOL-t is a ruszkiktól. Nincs pénz, így a devizahitelesekből az legkisebb halmazt tudjuk csak megmenteni.
- És, hogy jövök én a képbe.
- Nos, a statisztikusok kimutatták, hogy a mi legkisebb halmaz a devizahitelesek körében, és Ön ebben a halmazban van.
- Én?
- Igen, hogy pontos legyek Ön egyedül tartózkodik ebben a halmazban.
- És mi a jellemzője ennek a halmaznak?
- Hát Ön az egyetlen, aki tudja fizetni a részleteket.
- Na látja, akkor engem nem kell megmenteni.
- Uram ne kekeckedjen, mi megígértük, hogy megmentjük. Ön devizahiteles?
- Igen.
- Akkor ne kukacoskodjon, meg lesz mentve, holnap Szíjjártó Úr felkeresi a Híradóval. Lesz parti, mentőöv, nyilatkozat. Addig is gondolja ki, hogy melyik megmentési módot választja, rögzített árfolyam, Ócsa, vagy bérlet.
- De hát...
- Nincs de hát, nem komcsi maga véletlenül? Na, majd a Kubatov utánanéz. Ne feledje 2/3-os felhatalmazásunk van az Ön megmentésére.
- És a többiekkel mi lesz?
- Ja kérem, mindenkit mi sem menthetünk meg!

Írta: Elek Attila
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit tud még megfizetni a magyar?
  2016-08-01 18:29:29, hétfő
 
  Mit tud még megfizetni a magyar?

DiószegiHorváthNóra

2016. július 31. vasárnap, 19:50


Alig néhány napja derült ki, hogy a magyarok több mint fele azt sem engedheti meg magának, hogy akár csak egy egy napos belföldi pihenést megfinanszírozzon magának, vagy családjának. De akkor mégis mire tudunk költeni?

ehezo-gyerekek-20-d0001e46b89eb9a2f6905.jpg

Fotó: 168ora.hu

Azt rögtön az elején érdemes leszögezni: az évi egyhetes üdülés, illetve annak a hiánya az anyagi depriváció (nélkülözés) kilenc tételéből az egyik. Akire három ilyen tétel is igaz, az már súlyos megélhetési problémákkal küzd. Vagyis az, hogy a magyar lakosság több mint fele egy éjszakát sem töltött lakhelyétől távol kikapcsolódási céllal, meglehetősen komoly problémára világít rá.

Csak hogy lássuk, kik és hol nem tudnak főként nyaralni:

- A Közép-Magyarországon, a Közép-, illetve Nyugat-Dunántúlon lakók turizmusban való részvétele meghaladta az ötven százalékot, ez az arány az Észak-Alföldön lakóknál már a negyven százalékot sem érte el.

- A nagyvárosi népesség gyakrabban engedheti meg magának a többnapos belföldi utazást, mint a kisebb településeken élők.

- A diplomások több mint kétharmada, a középfokú végzettségűeknek már csak 48 százaléka utazott el több napra, az alapfokú végzettségűeknek pedig alig 28 százaléka engedhette ezt meg magának.

- Legalább négy éjszakás üdülésen a magyaroknak csak negyede vett részt tavaly, a lakosság több mint fele pedig egyetlen éjszakát sem töltött sehol.

- Tízből négy esetben az indok az anyagi lehetőségek hiánya volt.

- A turizmusból kimaradók közül a Nyugat-Dunántúlon élők 32, az Észak-Magyarországon lakók 53 százaléka hivatkozott erre.

Szóval akkor mire van pénzünk?

A KSH adatai szerint átlagosan Magyarországon havonta egy fő 74.608 forinttal gazdálkodhatott. Mire költötte tehát a magyar lakosság tavaly a jövedelmét? Nos, leginkább a létfenntartásra. Élelmiszerekre, lakhatásra, közlekedésre: ez a három, ki nem kerülhető tétel vitte el a havi egy főre jutó jövedelmünk csaknem 60 százalékát.

És még így is - havonta kevesebb, mint 19 ezer forintunk jutott fejenként ételre és (nem alkoholos) italra. De csak hogy ezen belül is lássuk az arányokat: míg húsra, húskészítményekre fejenként 5600 forintot, addig zöldségre már csak 2000 forintot, gyümölcsre pedig 1300 forintot tudtunk költeni (halra pedig már csak 207 forint jutott átlagosan). Mindez már csak azért is fontos és tanulságos, mert a rendkívül rossz egészségi állapotunk egyik fő oka épp az, hogy nem megfelelően táplálkozunk. (Írásunkat erről itt olvashatod.)

Természetesen attól függően, hogy ki mennyi jövedelemből él, egészen máshogy is osztja be a pénzét. Míg a leggazdagabbak (akik csaknem kétszer annyi pénzből gazdálkodhatnak havonta, mint az átlag) havi 28 ezer forintot költöttek élelmiszerekre, s ez jövedelmüknek csupán az ötödét vitte el, addig a legszegényebbek alig 13 ezer forintot fordítottak ugyanerre a célra, ám ez fizetésük több mint 30 százalékát vitte el.

De érdemes egy kicsit még az egészségügynél maradni: a háztartások 75 százalékában fordítottak erre külön összeget, és átlagosan 3500 forintot költöttek havonta fejenként, ám ebből több mint 2600 forint gyógyszerekre és egyéb gyógyárukra ment el. Ami pedig a hálapénzt illeti: ennek az átlagos, egy főre jutó havi összege 141 forint volt, viszont az a 116 ezer háztartásban élő 217 ezer személy, aki ténylegesen adott is pénzt orvosnak, ápolónak, mentősnek, közel 6300 forintot fizetett ki erre havonta.

És amire kifejezetten kevés jut: kultúrára, szórakozásra egy főre számítva 4097 forintot tudtunk tavaly költeni havonta, ezen belül szórakozásra és sportszolgáltatásra, illetve moziba, színházba, koncertre és hangversenyre 1686 forint jutott. Ruházatra, cipőre pedig még kevesebb: havonta kevesebb mint 2500 forint.

Ami viszont nem a KSH statisztikáiból derül ki: bizony, a magyar lakosság meglehetősen el van adósodva, ez pedig komoly érvágást jelent a pénztárcákon. A magyar felnőtt lakosság 45 százaléka, azaz csaknem a fele jelenleg is törleszt legalább egyfajta hitelt. A TÁRKI egy korábbi kutatása szerint pedig az adóssággal rendelkező magyar háztartások átlagosan 55 ezer forintot költenek havonta hiteltörlesztésre, a többség havonta 20 és 60 ezer forint közötti összeget fizet be a bankoknak. Ami pedig külön elgondolkodtató: azokban a háztartásokban, ahol van valamilyen hitel, jóval nagyobb azok aránya (12 százalék), akik a közüzemi díjaikkal is elcsúszásban vannak - vagyis görgetik maguk előtt tartozásaikat és a csekkbefizetést is. Ebből a körből pedig nehéz kiszállni.

A hiteltörlesztéssel vagy lakással kapcsolatos fizetési hátralék is az anyagi depriváció egyik fontos tétele, amely egyébként a legtöbbeket (a szegénységben élők több mint harmadát) érinti.

Ha tehát összegzünk, nem túl biztató képet látunk: a magyar lakosság leginkább élelmiszerekre, lakhatásra, közlekedésre költ. Ezen belül is azok, akik nem keresnek jól, minden más kiadást igazi luxusnak élnek meg, és ebbe egy doboz gyógyszer ma éppúgy beletartozik, mint egy pár cipő, nemhogy egy egyéjszakás üdülés bárhol az országban. A fentebb felsorolt száraz tények, adatok ugyanis az átlagot mutatják meg. És ez az átlagos kép is nagyon, de nagyon lehangoló. Ami pedig az átlag alatti helyzetet illeti: itt van igazán okunk a kétségbeesésre.

Nem újdonság számunkra, hogy az ország lakosságának lassan közel a fele az anyagi nélkülözők közé tartozik. Több mint 4 millió ember él szegénységben. És ez a szám folyamatosan nő. Lehet, hogy egy pár új cipő, vagy egy párnapos nyaralás nem tűnik olyan fontos dolognak, mint az, hogy minden nap kerüljön valamilyen étel az asztalra. De az emberi méltósághoz ezek a dolgok, javak ugyanúgy hozzátartoznak, ahhoz, hogy valaki teljes életet élhessen éppúgy szüksége van a megérdemelt kikapcsolódásra, szórakozásra, mint arra, hogy legyen hol laknia. Ha ezeket a dolgokat nem engedheti meg magának az ember, valóban nem marad más, mint az örökös taposómalom, a szüntelen harc az életben maradásért. És mi van azokkal, akiknek minderre már nem telik?

Egyre többen vannak, egyre szomorúbb helyzetben. S miközben az ő érdekeiket kellene a leginkább szem előtt tartani, ma nem ezt látjuk, a szegénységpolitika nem ebbe az irányba halad. A nyomor konzerválása ugyanis ma látható politikai irány, a közmunkaprogramba kényszerített százezrek számára ez a kilátástalan küzdelem a mindennapok csendes, beletörődő tragédiája. Meddig lehet ezt még folytatni?

http://kettosmerce.blog.hu/2016/07/31/mit_tud_meg_megfizetni_a_magyar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem, pajtás! Én nem választottam sem Orbánt, sem a bűnbandá
  2016-08-01 18:16:13, hétfő
 
 
Swan Edgar 2016-07-31

Nem, pajtás! Én nem választottam sem Orbánt, sem a bűnbandáját


Egy személyes vallomással kezdem, aztán azzal is folytatom. Ez a cikk az elejétől a végéig személyes vallomás. Végtelenül rühellek néhány - bátran sablonosnak nevezhető - hozzászólás- és hozzászóló típust. Miután jellemzően politikai témájú cikkeket írok és nem éppen a lelkem csipkéivel törölgetem a kormány csillogó orrát, nyilván sokak számára kellemetlen, az ő érzéseiket sértő dolgokat írok le. Az irodalmi stílus olyankor nagy ívben elkerül, mivel nem a szép lelkek társasága irodalmi rovatába szánom ezeket az írásokat, de nem is a Dörmögő Dömötör aktuális számába, az ifjú lelkek épülésére.

Felnőtt embereknek írok. Nem tolom senki arcába a véleményemet, nem szórom helikopterről. Aki olvassa, az azért teszi, mert olvasni akarja. Ennyit erről. Ami egészen biztosan kiveri nálam a biztosítékot: jaj, miért kell ilyen rondán írni és a stílus maga az ember (ezért ölni tudok, annyira gagyi) - jellegű nyekergések mellett az, amikor a kormányt kritizáló cikk alá odafossa a nagyérdemű: ti választottátok őket!

Nem, pajtás! Én nem választottam sem Orbánt, sem a bűnbandáját. Soha a büdös életben. Pedig szavaztam, egyetlen esetben sem mondtam azt, hogy nem az én ügyem. Az én ügyem. Amikor végül megnyerte a Fidesz a választást, tudomásul vettem a többségi akaratot. Nem óbégattam. Tettem a dolgomat és igen, szurkoltam a kormánynak, hogy jól dolgozzanak és nekem kelljen azt mondanom: tévedtem velük kapcsolatban. Volt idejük bizonyítani. Elég baj az, hogy a legrosszabb félelmeimet messze túlhaladó módon az alkalmatlanságukat, gerinctelenségüket, pofátlanságukat, mohóságukat, az országban élők kifosztásában és leszarásában való élenjárásukat tudták bizonyítani az elmúlt években.

Miután én is itt élek, ez az ország a hazám és ameddig lehet, ez így is marad, okom is és jogom is van tiltakozni. Meg is teszem. Nem, nem én választottam ezeket és régen túl vagyok azon, hogy lehajtott fejjel elfogadjam egy kisebbség terrorját. A kormányt nem a társadalom többsége támogatja, a kormánytöbbséghez szükségük volt gennyes manipulációk sorára, a választási törvények és a választói körzetek átírására, a médiabefolyás eszközeire, a közös kassza fosztogatására.

Igen, a faszom van teli Orbán és társai pofátlanságával, görény megnyilvánulásaival, a mindent nemzeti lópokróccal álcázó mocskos manipulációikkal. Az én jelenemet, a gyerekeim jövőjét rabolják szét, rombolják földig minden kibaszott nap. Nem én választottam ezeket. Aki igen, akinek tetszik, amit művelnek, az tapicskoljon a boldogságban, de ne engem akarjon meggyőzni arról, hogy így a jó és én vagyok az idióta.

Azt se kérje rajtam számon senki, hogy amennyiben nem tetszik a rendszer, miért nem teszek ellene. Teszek, minden rohadt napon teszek ellene. De nem én vagyok - és ha már itt tartunk, nem is a Kolozsvári Szalonna és Hir-Telen Beszólunk - a forradalmi brigád, nem vagyok párt, sem politikus. Más a feladatom. És az nem úgy van, hogy amennyiben nem rohamozom meg egy kivont kutyaszarral a parlamentet, akkor csönd legyen, akkor nem is akarok változást, mert semmit nem teszek érte. De, bazd meg. Teszek. Többet, mint a jajistenem, de hát ez van, mi semmit nem tehetünk és a nem a mi dolgunk mantrát morzsolgatók széles tábora.

Olyan menjen politikusnak, aki alkalmas erre. Olyan alapítson pártot, aki képes elvégezni a rábízott feladatot. Az nem én vagyok. Én az vagyok, akinek elege van ebből a rablóbandából, az vagyok, aki naponta tossza fel az agyát azon, hogy már megint loptak, megint elvették a pénzt onnan, ahová nagyon kellene, megint a pofámba hazudtak, megint sunyi módon uszítanak, megint az én káromra, az én hátamon akarnak magasabbra kapaszkodni az uborkafán ezek a törtető senkiháziak. Én az vagyok, aki kimondja a vélemyényét, aki beleordítja az arcokba azt, hogy mit gondol erről a maffiaállamról. El is mehetnék innen a picsába. Foghatnám a cuccom és szarhatnék erre az egészre. Ugathatnám én is, hogy hát ti választottátok, ha nem tetszik, változtassatok rajta. Előadhatnám a független elmélkedőt az elefántcsont-toronyban, aki távlatosan szemléli az eseményeket és kurvára vigyáz, nehogy sár fröccsenjen a hófehér hálóingére. Mindezt megtehetném, de nem teszem. Ordítok, mert így döntöttem. Ordítok magamért, a gyermekekért, az idősekért, a rokkantakért és minden megnyomorítottért aki nem képes már ordítani sem.

Elmondom és el fogom mondani, hogy szar, szennyes a kormány és annak minden egyes tagja. Nem magánemberként, mert úgy nem ismerem egyiküket sem és nem is érdekelnek. Politikusként szemétre valók. És nem hosszas, megfontolt és dögunalom okoskodásokban fogom ezt elmondani, mert erejét veszti és senkit sem érdekel. Úgy mondom, ahogy bármelyik dühös olvasó is mondaná, ha lennének hozzá eszközei. És igen, van értelme, van ereje. Nem fogjuk ugyan sem egyenként, sem tömegesen megostromolni a parlamentet, de tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül, hogy mások is így gondolják, sokan így gondolják. Megszűnik az elégedetlenek sziget-jellege és amikor ez fontos lesz, akkor tudni fogjuk, hogy sokan vagyunk és dolgunk van. Közösen. A szavaknak ereje van, súlya és fontossága van. Hozzájárulnak ahhoz, hogy változtatni lehessen és mindenki oda kerüljön ebben az elcseszett össz-népi puzzle-ban, ahol a helye van. Ha ez bekövetkezik, előveszem a szép szavaimat és mesélek gyönyörű dolgokról. De addig is: a picsába Orbánékkal!


http://kolozsvaros.com/2016/07/31/nem-pajtas-en-nem-valasztottam-sem-orbant-sem-a -bunbandajat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkelt csúnyán megzsarolták
  2016-08-01 17:35:28, hétfő
 
  AMÍG EZ A VÉN CIONISTA URALKODIK, MINDEN NAP EGY KOPORSÓSZEG NÉMETORSZÁGBA!
AZONNAL LEVÁLTANI, NEM FENYEGETNI!

*****************

Merkelt csúnyán megzsarolták

Horst Seehofer a bajor CSU vezetője megfenyegette Angela Merkel kancellárt, hogy a jövő őszi parlamenti választáson megtörve a CDU/CSU szövetséget pártja külön indul, önálló kancellárjelölttel, ha Merkel nem keményíti meg menekültpolitikáját.


Napi.hu, 2016. augusztus 1. hétfő, 15:01



Németországban 2017 őszén lesznek parlamenti választások, amelyen önálló kampányt folytathat a bajor CSU - mondta egy lapinterjúban Horst Seehofert, a párt elnöke a Bloomberg tudósítása szerint. A CSU és Angela Merkel kancellár pártja, a CDU hagyományosan pártszövetségben méreti meg magát, közös kancellárjelölttel.

Seehofer azonban, aki tavaly óta vitázik Merkellel az ország követendő menekültpolitikájáról, most arra célzott, hogy megtörhetik a hagyományt. Hogy ez ne történjen meg, ahhoz a kancellárnak fel kell adnia "puha" bevándorlási politikáját. A bajor pártvezér szerint Németországnak kvótát kellene bevezetnie az évente fogadott menekültek számára vonatkozóan.

Ellen-kancellárjelölt

A szakítás lehetővé tenné a CSU-nak, hogy a kormányénál keményebb platformmal kampányoljon ebben az ügyben. Seehofer annyira komolyan gondolja a dolgot, hogy a ZDF televíziónak adott interjújában kérdésre válaszolva kijelentette: el tudja képzelni, hogy a választási plakátokon az ő arca lesz látható, azaz kész kancellárjelöltként megmérkőzni Merkellel.

A bajor politikus keménykedésének részben az adott alapot, hogy Merkel a napokban egy pártrendezvényen felszólalva megerősítette ragaszkodást befogadó menekültpolitikájához, miközben egymást követték Bajorországban a terrorcselekmények. Egy öngyilkos merénylő egy zenei fesztiválon robbantotta fel magát, egy baltával támadó férfit a rendőrök lőttek le.

Jön fel az AfD

A hét végén megjelent legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a CDU/CSU pártszövetséget a választók 35 százaléka támogatja, míg legfőbb ellenfele a Szociáldemokrata Párt 23 százalékon áll. A bevándorlóellenes, euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) két százalékponttal 12 százalékra jött fel. Az utóbbi párt a jobboldali pártszövetségtől szipkázza el a szavazókat.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/merkelt_csunyan_megzsaroltak.618676.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs több hely a görög szigeteken - a puccskísérlet óta öts
  2016-08-01 17:23:43, hétfő
 
 
Tuzparancs megoldja a helygondokat.

Nincs hely a szigeteken? Talán nincs görög flotta? A sáskákat szépen vissza kell vinni a török partokra, de jobb kivontatni a lélekvesztőiket a nemzetközi vízre és megmutatni merre van Törökország. Aki nem ért a szép szóból, arra lőni! A víz alatt még van hely.

*************

2016. augusztus 1. 15:44


Nincs több hely a görög szigeteken - a puccskísérlet óta ötszörösére emelkedett a török partokról érkező betolakodók száma


Nincs több hely a "menekültek" számára az Égei-tenger északi térségének szigetein, köztük Számoszon, Híoszon és Leszboszon működő befogadóközpontokban, amelyek zsúfolásig megteltek - hangsúlyozta hétfőn a régió kormányzója a Vima FM kereskedelmi rádiónak adott interjúban. Krisztiána Kalojiru elmondta, hogy egyes táborokban kétszer annyi menekült tartózkodik, mint amennyi férőhely van. A számoszi létesítmény például 850 ággyal rendelkezik, és jelenleg 1340 migránsnak nyújt hajlékot, miközben Híoszon 2598 ember osztozkodik 1100 férőhelyen. Leszboszon 3500 ágyra 3922 menekült jut. A kormányzó asszony szerint aggasztó, hogy a Törökországban meghiúsult július 15-i puccskísérlet óta ötszörösére emelkedett a török partokról az Égei-tengeren át a görögországi szigetekre érkezők száma. A görög parti őrség hétfő délelőtt 34 embert mentett ki Leszbosz partjainál, míg Híoszra 51 kontinensfoglaló érkezett a hétvégén. Féltik a turizmust (is) Eközben Jorgosz Kiricisz, az Égei-tenger déli régiójában lévő Dodekanészosz-szigetcsoporthoz tartozó Kósz polgármestere Alekszisz Ciprasz görög kormányfőnek, Kiriakosz Micotakisz ellenzéki vezetőnek és a többi pártnak címzett nyílt levelében fejezte ki aggodalmát a betolakodókkal kapcsolatos “legutóbbi fejlemények" miatt. Kiricisz a levélben hangsúlyozta, hogy komoly erőfeszítéseket tesznek a migránsáradat turizmusra gyakorolt negatív hatásainak kivédésére, és arra figyelmeztetett, hogy egy újabb migránshullám “katasztrofális" lenne. A polgármester egyúttal leszögezte: a görög szigeteket nem lehet “emberek lerakodóhelyévé" változtatni. Kószon egy 1000 ágyas menekülttáborban 857-en tartózkodnak.


(MTI nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/4/162011/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki még mindig nem érti, az szimplán idióta
  2016-08-01 17:15:16, hétfő
 
 
Molnár Bálint 2016-08-01

Aki még mindig nem érti, az szimplán idióta


Új hét, új hónap, új örömök, ráadásul hétfő. Boldogságunk egyik oka, hogy olvasunk újságot, ami megírta - tudtuk már, de így legalább megerősödtünk a hitünkben: az október 2-i kvótaellenes népszavazáson is másképpen voksolhatnak a külföldön dolgozó, tanuló magyarok és a határon túli kettős állampolgárok.

Azért is, mert a két évvel ezelőtti parlamenti választásokon már jól bevált algoritmus szerint lehet üzenni Brüsszelnek: míg a szomszédos országokban (Románia, Szerbia, stb.) élő kettős állampolgárok levélben is szavazhatnak, addig a több százezer külföldön kalandozó magyar csak a külképviseleteken adhatja le a voksát. Ez azt jelenti, hogy ha az illető városban, ahova száműzték magukat, véletlenül van külképviselet, akkor sorba kell állni, ha nincs, akkor pedig utazni kell. Ez utóbbi az Egyesült Államokban, vagy Ausztráliában akár több ezer kilométer kényszerkirándulást jelenthet.

Londonban élő magyarok álltak sorban szavazni a nagykövetség előtt (Fotó: MTI/Kollányi Péter)

Ezt a gyakorlatot a parlamenti választások idején is sok (eredménytelen) bírálat érte, amennyiben az Alkotmánybíróság és az Emberi Jogok Európai Bírósága is elutasította a panaszokat. Az érv: azért lehet eltérés a szavazás módjában a kettős állampolgárok és a külföldön dolgozók között, mert eltérően is szavaznak. Miközben a magyar lakcímmel nem rendelkező kettős állampolgárok csak pártlistákra, a külföldön dolgozó, de magyar lakcímmel rendelkezők viszont pártlistákra és egyéni képviselőre is szavazhattak. Ez azt jelenti: a szavazatok súlya nem volt azonos.

Az október 2-i milliárdokat felemésztő népszavazáson ez a különbség azonban már nem áll fenn, hiszen a kettős állampolgárnak, illetve a külföldön dolgozó magyar állampolgárnak egyaránt ugyanarra az eldöntendő, hamis, értelmetlen kérdőmondatra kell válaszolnia és a szavazatuk is pont ugyanannyit ér majd: akarja, vagy nem akarja...? Ha valakinek nem világos, hogy ez miért lehet így akkor is, ha egetverő baromság, diszkriminatív és igazságtalan, az Alkotmánybíróság áprilisi ítélete mutatja az irányt:

,,a Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkező választópolgárok kapcsolata az állammal közvetlenebb és erősebb, tőlük elvárható, hogy szavazataikat személyesen, akár a külképviseleteken adják le".

Hogy ez egy alkotmánybírósági határozat érvelése lehet, amit komolyan kellene venni, az végtelenül cinikus. Ugyanis felmerül a kérdés: ha a magyar lakcímmel nem rendelkező kettős állampolgárok kapcsolata kevéssé közvetlen a magyar állammal, akkor miért ér ugyanannyit a szavazatuk a bevándorlásellenes népszavazáson. Addig is, amíg erre sohanapján választ kapunk valamelyik fideszes uralom alatt álló, ennélfogva komolyanvehetetlen közintézménytől, vegyük észre, barátaim, hogy az állampárt lábon lőtte magát. Egy icipicit.

Azt most nem fogom újra kibontani, miért nincs semmilyen más opció, mint bojkottálni az egész mizériát úgy, ahogy van. Szerencsére ezt bőven kifejtettük már. Amit ki szeretnék bontani, az a hataloméhes Fidesz-bagázs önhasbarúgó ténykedése. A rezsim elől külföldre menekült magyarok alapvetően az állampárt ellenségei, mindent meg is tett azért, hogy ellehetetlenítse eléggé valószínűsíthető véleményük kinyilvánításának lehetőségét. E tekintetben az ellenük irányuló diszkrimináció nem kérdéses, szerintem tényként érdemes kezelni.

Mohó igyekezetében a Fidesz elmulasztott szembenézni azzal a ténnyel, hogy a külföldi magyarok ilyetén szopatása egyszer majd ellene fordulhat. Nem sok okom van abban bízni, hogy ez a népszavazás tiszta lesz, de az már most látszik, hogy a külföldi magyarok nem fognak hozzájárulni ennek a bóhozatnak a sikeréhez, konkrétan ahhoz, hogy érvényes legyen a népszavazás. A nehezített pályán a több százezer elüldözött magyar nem fog tömött sorokban urnához bégetni, így csökken az esélye annak, hogy összejöjjön a több, mint 4 millió szavazat.

Tegyük azért hozzá, hogy a fülkeforradalom mámorában össze-vissza módosított alaptákolmányban a paranoiás-hatalommániás sietett visszaállítani a népszavazások érvényességének küszöbét az 1997-es törvénymódosítás előtt érvényes szintre: az összes szavazásra jogosult fele plusz egy főre. (1997-ben a NATO-csatlakozásról döntő népszavazás előtt úgy módosították a törvényt, hogy a jegyzékben szereplők 25%-ának egybehangzó válasza kellett az érvényességhez.) A feltornázott érvenyességi küszöb mögötti cinikus logika éppen az volt, hogy ha népszavazásra kerülnek a kormány számára kellemetlen kérdések, akkor csak csettinteni kell a nyájnak, hogy tartsa távol magát az urnáktól és minden ellenzéki népszavazási kezdeményezést fél kézzel meg lehet buktatni. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a fegyver most visszafelé fog elsülni, bár nem kétlem, hogy 5 éve még Orbán sem gondolta volna, hogy a saját gecisége odáig fajul, hogy ő maga fog népszavazást kezdeményezni. Pedig ezt is megértük, ó, igen. Ha lehet ilyet mondani, akkor ezek a jó hírek.

A rossz hír ezzel szemben továbbra is az, hogy a határon túli kettős állampolgárok változatlanul levélben, a konyhaasztal mellett ülve ikszelgethetnek, ha esetleg már elhaláloztak, akkor is. E tekintetben nincsenek, nem is lehetnek illúzióim: a 259 ezer határon túli magyar, aki szavazási szándékát már előrebocsátotta, hiánytalanul visszaküldi a borítékot. Sajnos simán el tudom képzelni, hogy már az ikszelgetős stábot is összetrombitálták, akik majd azon a kellemes októberi délutánon megjelölik a szavazólapokon a helyes választ.

Ha vicces lenne, tudnék röhögni, de nem vicces ez semennyire sem. A fegyver csövének aktuális irányától függetlenül, továbbra is arról van szó, hogy egy határon túl élő szólhat bele kényelmesen abba, mi történjen Magyarországon úgy, hogy közben a külföldön tanuló, dolgozó magyarországi magyar elé mindenféle akadályokat gördítenek, hogy lehetőleg semmi kedve ne legyen beleszólni.

Attól, hogy most éppen a Fidesznek kedvezőtlen ez a saját maga által kreált helyzet, a cinizmus, a rossz szándék, a geciség, a diszkrimináció egyértelmű és fölöttébb sajnálatos. Az, hogy értelmetlen, hamis kérdésre nem lehet értelmes választ adni, az csak tetézi az aljasságot. Hát így állunk jelenleg, bár októberig még sok idő van, még azt is el tudom képzelni, hogy átmenetileg a külföldi magyaroknak is lehetőségük lesz levélben szavazni. Mert csak. Az árkok közben mélyülnek a határon innen és túl között, a gyűlölködés egy idő után tapinthatóvá válik, és mindenki akarva, vagy akaratlanul, öntudatlanul belefolyva, avagy tudatosan távolmaradva, de asszisztál egy elmebeteg horda önkényeskedő, pusztító, anyagilag, szellemileg, erkölcsileg veszteséges játékához. Ahhoz, hogy az Európai Unió csecsén hízó gusztustalanok kedvükre hőböröghessenek, uszíthassanak és üzengethessenek egy jogkövetkezményeit tekintve értelmetlen, sokba kerülő népszavazással. Aki még mindig nem érti, az szimplán idióta. Már bocsánat.

Amúgy azt tudja valaki, hogy ha állítólag elérte a 800 ezret a könnyített honosítással állampolgárságot szerzők száma, akik közül eddig 259 ezren kérték felvételüket a névjegyzékbe, akkor mi a büdös, retkes francért csak ez utóbbiakat veszik számításba az érvényességi küszöb megállapításához szükséges összes választásra jogosult számának meghatározásánál? Ja hogy azért? Értem.


http://kolozsvaros.com/2016/08/01/aki-meg-mindig-nem-erti-az-szimplan-idiota/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 3102
  • e Hónap: 14213
  • e Év: 167709
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.