Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Elmenekült a szomáliai újságírónő - Svédországból vissza Szo
  2016-08-14 22:05:37, vasárnap
 
  Elmenekült a szomáliai újságírónő - Svédországból vissza Szomáliába

2016. augusztus 14. 20:29
Hunhír.info

"Ez a hely veszélyesebb, mint Mogadishu! Itt nem szabad elmondani az igazságot. Az igazságot eltitkolják, az embereket elhallgattatják" - mondta kétségbeesetten Amun Abdullahi szomáliai újságíró, miután Svédországban megpróbálta gyakorolni állítólagos szólásszabadságát és megírni az igazat az Európában randalírozó dzsihádistákról. Az 1991-ben szintén menekültként Európába érkezett nő döbbenten utazik haza, mert szerinte már Szomáliában is biztonságosabb az élet, mint a "politikailag korrekt" lobbi által tönkretett egykori európai bezzegországban.

Amun Abdullahi, aki eddig Rinkeby településen lakott Stockholm közelében, a svéd állami rádió munkatársaként oknyomozó riportot készített arról, hogyan szervezi be egy "muszlim ifjúsági központ" a fiatal tizenéves muszlimokat erőszakos dzsihádista szervezetekbe, mint az Al-Sabáb terrorszervezet. A bátor riportot a rádió le is közölte, azonban Amun keservesen megfizetett azért, hogy igazat mert szólni.

Először csak halálos fenyegetéseket kapott. Majd egy éjszaka ismeretlen tettesek felgyújtották az utcán parkoló autóját. Erre akár még számíthatott is, de arra nem, hogy saját kollégái, a "politikai korrektségért" mindent feláldozó svéd újságírók fognak rárontani és ízekre szedni. A "Konflikt" című, nagy hallgatottságú politikai rádióműsorban munkája "elemzéseként" úgynevezett "szakértők" segítségével elmagyarázták a hallgatóknak, hogy az bizony "szakszerűtlen", "hallomásokon és pletykákon alapul". A műsor szerkesztője, a svéd Kiváló Újságírásért díjjal kitüntetett Randi-Messige Norheim közönséges gyűlöletkeltő hamisítóként állította be Amunt, aki a "muszlimok és bevándorlók iránti gyűlöletéből táplálkozva" akarta őket "rossz színben feltüntetni". Még az sem zavarta ennek sugalmazásában, hogy Amin Abdullahi maga is muszlim bevándorló.

A riport sugárzása után fokozódtak a fenyegetések. Az újságírónőt a társadalom minden szintjén elkezdték kirekeszteni. Munkatársai karrierjüket féltve elfordultak tőle. Nevét rendszeresen emlegették a svéd médiában, mint a "gyűlöletkeltők" iskolapéldáját, gúnyolódva azon, hogy valószínűleg "önmagát is gyűlöli". Természetesen őt magát soha nem hívták meg egyetlen őt mocskoló műsorba sem. Végül elvesztette állását a rádiónál is. Főszerkesztője útravalóul felvilágosította, hogy ilyen témákról nem szabad beszélni Svédországban, mert az "érzékenyen érinthet" másokat.

Amun Abdullahi bejelentette, hogy hazaköltözik Szomáliába, ahol egy leányiskola igazgatójaként fog tovább dolgozni Mogadishuban.

"Hogy veszélyes hely Mogadishu? Ez a hely veszélyesebb. Itt nem szabad elmondani az igazságot. Az embereket elhallgattatják. Nos, nem minden álom válik valóra. Ha odavesznek a dolgaid egy tűzben, az nem nagy probléma. De ha hiszel valamiben, és ezt elveszik tőled, az sokkal nagyobb baj. Hittem az újságírásban, hittem a Svéd Rádióban, minden nehézség ellenére. Hittem magamban is, nem is kicsit. És mindhármat egyszerre zúzták össze."

Polgár T.
http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=96540
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trump: Engem csak csalással tudnak megverni
  2016-08-14 21:45:52, vasárnap
 
 
Trump: Engem csak csalással tudnak megverni
Bokor Gábor

Bokor Gábor

2016. augusztus 13. 20:58
ALTOONA, 20:58

A republikánus elnökjelölt szerint csak akkor nyerhet Hillary Clinton Pennsylvaniában, ha manipulálják a választást.

Donald Trump ismételten elmondta a nyilvánosság előtt, hogy akkora az előnye az észak-keleti államban, hogy csak akkor veszítheti azt el, ha Clinton javára manipulálják a választást:

erős táborunk van itt, csak csalás következtében veszthetjük el itt a választást, és ezt most komolyan mondom."

Hozzátette, hogy remek vezetői vannak itt a republikánus pártnak, egytől egyig nagyszerű emberek. Azonban most rendkívül aggasztja őket, hogy esetleg elveszíthetik az államot. Trump szerint Pennsylvania kulcsfontosságú állam, ha azt pedig elveszítik, akkor nagy valószínűséggel az egész elnökválasztást is. Ezt a demokraták is tudják,

így különösen figyelni kell arra itt, hogy ne fordulhasson elő csalás a választásokkor"

Fotó: AFP
2014-ben egy megkérdőjelezhető bírói ítélet következtében már nem szükséges fényképes igazolvány ahhoz, hogy valaki leadhassa a szavazatát.

Az utolsó republikánus, aki az államban győzni tudott, az George W. Bush volt. Trump nagyon magabiztos, hisz az államban többségben vannak a fizikai munkások, akik között magasabb a támogatottsága.

Ebben az államban csak csalással verhetnek meg. Remélem nem fordul majd elő olyan, hogy valaki több helyen is leadja a szavazatát. Sok rosszat hallottam már, félek olyan is elő fog fordulni, hogy valaki akár tízszer is leadja majd a szavazatát. Egyszerűen érthetetlen, hogy lehet fényképes igazolvány nélkül szavazni itt..."

- nyomatékosította mondanivalóját a republikánus elnökjelölt.
Fotó: 2015 Uri Schanker

Beszédében Trump előhozta a Hillary Clinton email botrányát. Felszólította Nemzetbiztonsági Ügynökséget, hogy hozza nyilvánosságra a demokrata elnökjelölt összes levelezését, hisz a lakosoknak joga van ahhoz, hogy tudják, milyen illegális tevékenységekben volt benne Clinton.

A napokban derült ki az is, hogy Soros György, amerikai milliárdos többek közt Clinton egyik tanácsadója.


http://888.hu/article-trump-engem-csak-csalassal-tudnak-megverni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most képzeljék el tisztelt evtásaim, hogy külügyérként mijje
  2016-08-14 19:08:28, vasárnap
 
  Most képzeljék el tisztelt evtásaim, hogy külügyérként mijjen sokat tett hilleri evtásnő a világ politikai és gazdasági stabilitásáért, akkor a jueszé elnökeként mire lenne képes.

Éjjen!

Evtásilag tisztelette:

aki hilleri győzelme esetén befektetési tanácsadóként aszt javasolja mindenkinek, hogy megtakarításaikat tartós élelmiszerre, lőszerre és fegyverek vásárlására költsék.

Mer a zarab tavasz és mellékzöngéi csak egy kis előjáték a hilleri armageddon előtt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A németországi alkancellár szerint a szörnyű burka betiltása
  2016-08-14 19:05:41, vasárnap
 
  nem is kell betiltani, csak lőni rá!



"Az egész testet elfedő muzulmán női öltözék, a burka ugyan "szörnyű", de betiltása nem segíti a terror elleni harcot - mondta a német alkancellár egy vasárnapi interjúban."

Ezért inkább levetetik a kereszteket a templomok tetejéről...

...mert az majd segít.

Mondhatnám, hogy Gabika nem igazán érti a körülötte lévő világot, de ez egyébként nem igaz: jó pénzért hülye ez, akár a többi kollaboráns.
Persze, amit állít, hülyeség.
Részint, mert a burka KÖZVETLENÜL is terrorveszélyes, mivel
a) alatta el lehet rejtőzni körözött személyként
b) alatta lehet viselni robbanómellényt
c) megnehezíti, sőt, lehetetlenné teszi a személyazonosítást,
részint pedig természetesne közvetve is az, hiszen a burkaviselés szimbóluma annak, hogy az iszlám követői nem akarnak integrálódni, nem akarnak Európát, azt akarják csinálni, mint odahaza.

****


A németországi alkancellár szerint a szörnyű burka betiltása nem segítené a terror elleni harcot

Az egész testet elfedő muzulmán női öltözék, a burka ugyan "szörnyű", de betiltása nem segíti a terror elleni harcot - mondta a német alkancellár egy vasárnapi interjúban.

Sigmar Gabriel, a jobboldali CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) vezetője a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban azzal kapcsolatban beszélt a burkaviselet Németországban nem először tárgyalt ügyéről, hogy a CDU/CSU-s tartományi belügyminiszterek a következő napokban várhatóan kiadnak egy közös nyilatkozatot, amelyben a többi között sürgetik majd a burka nyilvános viselésének tiltását.

Sigmar Gabriel hangsúlyozta: magánvéleménye szerint a burka “szörnyű", és mindent meg kell tenni azért, hogy a Németországba érkező emberek megértsék, a burkát “miért nem akarjuk ebben az országban".

Azonban érvényes a CDU-s szövetségi belügyminiszter, Thomas de Maiziere okos mondata, miszerint “nem tilthatunk be mindent, amit nem tartunk helyesnek" - mondta a szociáldemokrata politikus, utalva a szövetségi belügyminiszter napokban bemutatott terrorellenes javaslataira, amelyek között nem szerepel a burkára vagy más hasonló öltözékre vonatkozó elem.

Hozzátette, hogy a tiltás csak kiszorítaná a nyilvános térből a burkát viselő nőket, akik így “nem hagyhatnák el többé otthonukat", és egy ilyen intézkedés a terror elleni harcban sem segít.

Az alkancellár bírálta a hét CDU-s, illetve a bajorországi CSU-s tartományi belügyminiszter formálódó javaslatcsomagjának a kettős állampolgárság intézményének korlátozásáról szóló elemét is. Az elképzelés szerint vissza kell állítani azt a 2014-ben eltörölt szabályt, hogy az Európai Unión kívülről érkezett bevándorlók Németországban született gyermekeinek 18 és 23 éves kor között el kell dönteniük, a német állampolgárságot vagy szüleik állampolgárságát választják.

Sigmar Gabriel hangsúlyozta: a mindenekelőtt török származású embereket érintő javaslat esetleges megvalósítása csak Recep Tayyip Erdogan török államfő malmára hajtaná a vizet, aki “örvendezik", ha Németországban ismét megosztottság jön létre törökök és németek között, és - mint fogalmazott - “nálunk született vagy évtizedek óta itt élő" emberekkel alakul ki viszály.

Hozzátette: helyes, hogy Thomas de Maiziere ebben az ügyben sem helyezkedett a jobboldali tartományi belügyminiszterek álláspontjára.

Az alkancellár egyben jelezte, hogy az SPD nyitott a szövetségi belügyminiszter azon javaslatára, miszerint vonják meg a német állampolgárságot a terrort támogató vagy terrorszervezethez csatlakozó emberektől, ha a német mellett más állampolgársággal is rendelkeznek.

Sigmar Gabriel kifejtette, hogy pártja a terrorellenes csomag további elemeit - egyebek mellett a szövetségi rendőrség létszámának növelését - is támogatni tudja. Azonban megismételte a CDU-elnök kancellárnak, Angela Merkelnek és a koalíciós társ pártszövetségnek címzett bírálatát, hogy nem elég kiadni a “Sikerülni fog!" (Wir schaffen das!) jelszót, hanem tenni is kell a menekültválság megoldásáért, ezért inkább azt kell mondani, hogy “Megcsináljuk!" (Wir machen das!). Hangoztatta, hogy a kormány a CDU/CSU helytelen hozzáállása miatt sok időt veszített a válságkezelésben.

(MTI)

https://m.kuruc.info/r/4/162554/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyváradi Napló, 1902. augusztus 20
  2016-08-14 18:40:37, vasárnap
 
  A magyar politika pár év óta teljesen belemerült a reakcióba s egészen a kiváltságosak osztályát szolgálja. A nép vándorol ki. Az adózás alatt nyög az egész ország. Az antiszemitizmus szításával majdnem egy millió hasznos magyar embert iparkodnak elidegeníteni a magyar fajtától, míg a nemzetiségi politikánk gyávább, mint valaha. Közigazgatásunk, az állami életnek ez az esszenciája, mindene: példátlanul rossz. Szinte kevés reá az ázsiai jelző. Iskoláink nem tudnak embereket faragni, csak félembereket.

István király országa, Nagyváradi Napló, 1902. augusztus 20.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy lerongyolódott, reményvesztett, kirabolt, lebutított, la
  2016-08-14 18:29:46, vasárnap
 
 
Tamás Róbert 2016-08-14

Egy lerongyolódott, reményvesztett, kirabolt, lebutított, lassan kiürülő ország lenyomata


Folytassuk a száguldást, amit az előző cikkben kezdtünk. Még mindig a Magyar Idők és az ott megjelent szakértői vélemény nyomvonalán zakatolunk és a három - Magyarország fejlődését elősegítő - tényező közül eljutottunk az engem leginkább érdeklőhöz. Jelesül foglalkozzunk a külföldön dolgozó magyarokkal. Az érthetőség - és a lustábbak - kedvéért itt kénytelen leszek idézni a cikkből, de itt a link, ahol az eredeti elérhető.

,,Az első - s talán a legizgalmasabb - ilyen kedvező körülmény, évek óta egyre jellemzőbb folyamat a Magyarországra hazautalt pénzek gyarapodása. (Öt év alatt több mint megduplázódott ezen pénzátutalások összege.)"

Most egy pillanatra tekintsünk el attól, hogy mennyire kell - jó, nem anyázok - sajátos gondolkodásúnak lenni ahhoz, hogy kedvező folyamatnak nevezze valaki a hazautalt pénzek összegének növekedését. Ha öt év alatt megduplázódott az összeg, az egyetlen dolgot jelenthet: az Orbán-kormány dicstelen uralkodása alatt minimum megduplázódott azoknak a magyaroknak a száma, akik kénytelenek voltak más országban keresni a boldogulást. Ennél valószínűbb, hogy több, mint a duplájára emelkedett az elvándoroltak száma, ugyanis sokan már a családjukat is kivitték, tehát nincs kinek pénzt küldeni.

,,Miközben hazánkfiai közül a hivatalos statisztika szerint mintegy 161 ezren dolgoznak külföldön (a valós szám ennél minden bizonnyal lényegesen magasabb, akár a duplája is lehet), de paradox módon rövid távon Magyarország ezzel nem jár feltétlenül rosszul. Enélkül ugyanis még a munkabérek növekedése is valószínűleg alacsonyabb lenne, hiszen akkor nagyobb lenne a munkaerő-kínálat, s a ma külföldön dolgozók egy részének vélhetően munkanélküli-segélyt is kellene fizetnünk."

Nyilván a 161 ezer nem valós szám, de még a duplája sem. A legtöbb külföldön dolgozó nem jelenik meg a statisztikákban. Változatlanul nem vagyok közgazdász, de elég sajátságos megközelítésnek érzem azt, hogy amennyiben az elvándorolt magyarok itthon maradtak volna, akkor több lenne a munkanélküli. Amennyiben ezek a magyar munkavállalók itthon nem találtak munkát, akkor más országokban miért találtak? Ráadásul miért találtak olyan munkát, amiből futja arra, hogy támogassák az itthon maradt családtagokat? Azt a cikk szerzője sem tudja, milyen célból utalnak pénzt Magyarországra, de szerint:

,,De most nem ez a lényeg! Hanem az, hogy külföldön dolgozó honfitársaink évente egyre több, s az utolsó vizsgált évben (2014-ben) pedig már mintegy 1250 milliárd forintot (pontosan 4473 millió dollárt) utaltak haza."

Éljen! Igaz, hogy vélhetőleg az eltelt másfél évben ez az összeg jócskán megemelkedett, de vegyük most alapul a 2014-ben hazautalt összeget. Nem hiszem, hogy nagyon mellényúlok, ha feltételezem, hogy fejenként, havonta 100 ezer forint körüli összeggel lehet számolni. Nagyjából ez az az összeg, amit akár minimálbérből is ki lehet szorítani. Nyilván vannak, akik jóval többet küldenek, de olyanok is vannak, akik semennyit sem. Ha a 100 ezer forintos havi utalással számolok, máris kapok egy számot. Ez a szám pedig 1 041 666. Ha közelít a valósághoz a havi 100 ezer forint, akkor másfél évvel ezelőtt ennyi honfitársunk élt és dolgozott külföldön. Ha feltételezzük - bár nem is kell feltételezni, mert tudjuk - hogy sokan családdal mentek ki, vagy maguk után vitték a családot, illetve már külföldön alapítottak családot, születtek gyermekeik, akkor igen drámai szám körvonalazódik.

Lehet persze örülni annak - leegyszerűsítve a cikkben megjelenő gondolatmenetet - hogy egyrészt küldenek haza pénzt, másrészt legalább nem itthon növelik a munkanélküliek vidám táborát - itt szeretném megjegyezni, hogy a szerző rosszul informált, ugyanis Magyarországon nincs munkanélküli segély -, de ennél nagyobb tragédia nehezen képzelhető el.

Az egymást követő kormányoknak már régen fejlődő pályára kellett volna állítani a gazdaságot. Annyi uniós támogatás, ami az Orbán-kormány idején beáramlott az országba, soha nem volt és nem is lesz. Orbánék úgy vették át az ország vezetését, hogy addigra a gazdasági válság mélypontján már túl voltunk. A Bajnai-kormány stabilizálta az ország gazdaságát, a Fidesz-KDNP későbbi hazugságaival szemben (a kormányváltáskor elismerték Bajnai teljesítményét) szó sem volt csődközeli helyzetről. Pocsék helyzetről szó volt, hiszen a Gyurcsány-kormány nem éppen hozzáértő ténykedése, a gazdasági válság és az ellenzékben romboló Fidesz együttesen megtették a hatásukat, azzal egyetlen év alatt, megfelelő felhatalmazások nélkül a Bajnai-kormány nem tudott csodát tenni.

De azóta iszonyatos mennyiségű pénz áramlott az országba, amiből semmi nem látható. Döglődő és eladósodott egészségügy, lebutított, közneveléssé degradált oktatási rendszer, szétvert szociális háló, nulla saját ipar, alig működő gazdaság, elképesztően magas szegénységi mutatók, kilátástalan helyzetbe került közmunkások, létminimum alatt élő fél országnyi ember. Ezzel szemben a putri falvakban is sorra épülő, milliárdos stadionok, sehonnan-sehová nem vezető kisvasutak, várba költöző úri elit, eszelősen gazdagodó néhány család.

A Fidesz az elmúlt hét évben éppen úgy ellenzékben volt, mintha meg sem nyerték volna a választásokat. Semmi mással nem foglalkoznak hetedik éve, mint a hatalmuk bebetonozásával, a nyíltszíni lopások propagandaplakátokkal való eltakarásával, a társadalom megosztásával, egymás ellen való uszítással, hazudozással, gyűlöletkeltéssel. Mindeközben haldoklik az ország gazdaságilag is, társadalmilag is és erkölcsileg is. Fizikailag is.

Ehhez mérten azt gondolom, nincs okunk annak örülni, hogy a külföldön dolgozó honfitársaink egyre több pénzt küldenek haza. Annak a pénznek a növekedése a mi halálos ítéletünk. Egy lerongyolódott, reményvesztett, kirabolt, lebutított, lassan kiürülő ország lenyomata.

Nem lesz könnyű - és soha, senkinek ne higgyük el, hogy könnyű lesz! - de fel lehet ebből állni. Ahhoz rá kell jönni mindannyiunknak, egyenként, hogy rajtunk múlik, senki máson. Bárki van, vagy lesz kormányon, mindig rajtunk múlik.

http://kolozsvaros.com/2016/08/14/egy-lerongyolodott-remenyvesztett-kirabolt-lebu titott-lassan-kiurulo-orszag-lenyomata/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hab a tornán: Habsburg György a budapesti olimpiáért kampán
  2016-08-14 18:14:55, vasárnap
 
  Inkább az eltűnt Vöröskereszt pénzekről kéne beszélnie... Sokáig ott volt főmufti,aztán hirtelen már nem... A pénz meg az ablakban...
Lobbizzon a fenségességes faszkalap Bécsért inkább ne nekünk keverje a szart. Arra itt van egy komplett fidesz és a hűbéres rabló csürhéje!


Gyurikám, édesem! -Te fizeted az olimpiát?

- Amúgy ki kért meg arra, hogy te ezért kampányolj? Az utadat te fizetted, és a kedves család is ott van? Érezd jól magad ott, de ne avatkozz bele a mi dolgunkba, még akkor se, ha te is ugyanolyan nyomorúságosan korrupt vagy, mint a többi.
Tudod elegünk van már belőletek több évszázad óta.
Menj haza, jó?
Valahol lehet fogadásokat kötni azokra hogy: Előbb szedi ki a szemöldökét minthogy itt olimpiát rendeznénk vagy hogy előbb rendezünk olimpiát minthogy kiszedné a szemöldökét?


Kevesen tudják H. Ottó tevékeny szerepet vállalt a 'módszer váltásban . Az NDK "menekültek "útnak indításában és magyarországi tevékenységében komoly szervező szerepe volt, amire a " Pán európai pikinikkel tette fel a pontot... Hiszen akkor még nem volt sem internet sem mobil telefon... Be volt ebbe avatva a nagy átvágó: H. Gyula is...Nem véletlenül dicsekedett később" Megszerveztük a rendszerváltást " Csak valahogy erre a rendszerváltó utódok nem akartak odafigyelni. Gondolom érthető, hogy miért ... Így aztán H. Ottó kért is egy kis apróságot. Nevezetesen : Gyurinak legyen itt mindig egy biztos állása a magyar kormányoktól ! Ezt egy t. szerződésben le is fektették , amit minden magyar kormány tiszteletben tart !( kénytelen, mert meg van fogva általa) Hát így lett Gyuri Vöröskereszt elnök és most unios követ.Magyarán : időnként fel kell venni az átutalt összeget... No, de minek ezt a pici magyarnak tudni ? Elég az, ha a pici magyar tudja,hogy esőben az eresz alá kell állni és szavazni amikor mondják, oda ahová kell.


*******************



Hab a tornán: Habsburg György a budapesti olimpiáért kampányol Rióban

Tbg

augusztus 13., szombat 7:48


Budapest 2024-es olimpiai pályázatának sikere érdekében, életében először jár ötkarikás játékokon Habsburg György, az utolsó magyar király, IV. Károly unokája.

"Természetesen a Budapest 2024 miatt vagyok itt, próbálom a kapcsolataimat kihasználni, hogy népszerűsítsem ezt az ötletet" - mondta az MTI-nek az 51 éves olimpiai "újonc".

"Nemrég érkeztem, csütörtökön az úszásra tudtam ellátogatni, pénteken pedig az ökölvívócsarnokban voltam először, ahol ugyan nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy szerettük volna, de már eddig is fantasztikus sikereket értünk el, s el kell mondjam, hogy bárhova megyek, bárkivel találkozom, hihetetlen tisztelettel beszélnek velünk, elismerve a nagyszerű eredményeket"

- nyilatkozta.

Habsburg György az olimpia végéig Rióban kampányol majd a magyar kandidálásért, s mint mondta, szeretne minél több sporteseményre eljutni, ám ez nagyban függ az egyéb, a lobbizással összefüggő programjainak alakulásától.

"Kell népszerűsíteni a pályázatot, mert nagyon erős ellenfelekkel kell megküzdeni a rendezésért" - jegyezte meg. Egy kérdésre válaszolva elárulta, hogy "nagyon reális" esélyt lát a magyar kandidálás sikerére.

"Komoly versenytársak vannak, de mindent meg kell próbálni. Ahogy édesapám (Habsburg Ottó) mondta mindig, aki nem lő, nem talál" - fogalmazott.

Habsburg György szerint Budapest mellett szól, hogy Magyarország a sportban óriási sikereket ért el a történelem során, és még nem rendezett olimpiát.

"Egy régi elképzelés ez már, s egy jól kidolgozott, jó tervünk van"

- foglalta össze gondolatait Habsburg György.

Update: A Habsburgok neve éppen egy hete reppent fel a sajtóban, amikor a Világgazdaság arról írt, hogy Divatcsarnok Projekt Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Zrt. néven a közelmúltban bejegyeztek egy új céget, aminek egyik igazgatósági tagja Habsburg Lotharingiai Mihály főherceg, az ismert uralkodócsalád magyar ágának tagja. A cég részvényeit egy liechtensteini személy, bizonyos Max Turnauer jegyzi.

A Divatcsarnok, azaz a Párisi Nagyáruház az Andrássy út egyik legpatinásabb épülete, jelenleg állami tulajdonban van. Ezért is különös, miért hoztak létre projektcéget. (MTI)


http://444.hu/2016/08/13/hab-a-tornan-habsburg-gyorgy-a-budapesti-olimpiaert-kamp anyol-rioban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez marad, miután az olimpikonok hazamennek
  2016-08-14 16:08:09, vasárnap
 
  Aki olimpia párti azt remélem azzal a géppel fogják majd újraéleszteni, amit nem sikerült megvenni pénzhiány miatt...

A magyar sportlétesítményekkel ez nem fog előfördulni! Amit nem tudunk fodbalstadionként hasznosítani, az eleve térkőburkolatból fog épülni, így az olimpia után elkezdőthet az újabb Nemzethy prodzsekt: A Várkert Bazárból Csíksomlyóig vezető 7 Vezér fűthető zarándoksétálóutca LED világítással!

Nem baj, csakazértis Olimpia! Majd Orbán Viktor emlékparkokat csinálnak a létesítményekből ahol a boldog nép a kedves vezető hőstetteit bemutatő kiállítást tekinthet meg. Az ovisok, iskolások kötelező önkéntes jelleggel ingyen , míg az addigra 5 milliósra duzzasztott közmunkások jutányos, 5 ezer Forintos hozzájárulás fejében jutalom gyanánt gyönyörködhetnek majd a nemes népi vezér világraszóló sikereiben.

Olimpia=sport=foci=hanyatlás=fidesz=orbán
az egész FiĐ€$$-geci (+ KDMP) frakció mehetne a csúti Makovecz-stílusú kazánházba, de élve!

***************************


Ez marad, miután az olimpikonok hazamennek

Botos Tamás
sport
ma 8:24


Több tízezres szurkolótömeg, versenyzők, rekordok és ünnep: ilyen az olimpia abban a pár hétben, amikor tart. Elhagyott épületek, üres versenyhelyszínek: ilyen azután, hogy vége. A hatalmas összegekből felhúzott létesítményekkel a legtöbb város nem tudott mit kezdeni.
Atlanta robbantott, az 1996-os nyári játékok egyik stadionja helyén parkoló lett:


AFP PHOTO/Steven R. SCHAEFER
Az 1984-es téli olimpiát rendező Szarajevó pályái:
AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC
AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC
AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC
A legszomorúbb: Athén. A 2004-es nyári olimpia több stadionja, pályája a játékok vége óta üres:
Milos Bicanski/Getty Images
Milos Bicanski/Getty Images
Milos Bicanski/Getty Images
AFP PHOTO / ANGELOS TZORTZINIS
Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto
AFP PHOTO / ANGELOS TZORTZINIS
A 2008-as pekingi olimpiai egyik kabalafigurája elfelejtve:
AFP PHOTO / GREG BAKER
Az 1936-os berlini olimpia üresen álló épületei:
AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL





http://kepek.444.hu/2016/08/14/ez-marad-miutan-az-olimpikonok-hazamennek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Orbánék hazudnak a munkanélküliségről"
  2016-08-14 15:46:43, vasárnap
 
 
AMIT GONDOLNAK SE IGAZ, NEMHOGY AMIT MONDANAK!


Igaz, hogy jó gyomor kell hozzá, de elég meghallgatni naponta csak egyetlen híadást a Kossuth rádióban! Nincs olyan nap, hogy az önfényező nagy dicshimnuszban ne hívatkoznának a KSH legújabb feldolgozott adataira, temészetesen minden!! a legeslegelső helyen van! Hányinger!
Mit érez mindebből a "keményen dolgozó kisember", vagy átlagember? Az égvilágon semmit. Megy a megvezetés, hazudozás, pénzlopás, korrupció ezerrel! Úniós pénzesőből bármelyik párt elvezetné az országot, nem csak a fidess!


***

"Orbánék hazudnak a munkanélküliségről"


ma, 14:20

Az MSZP szerint valótlanok a kormány munkaerőpiaci statisztikái.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, semmi nem lett az Orbán Viktor által 2010-ben megígért egymillió munkahelyből, viszont azóta már 600 ezren mentek külföldre dolgozni, pénzt keresni, hogy eltarthassák magukat és a családjukat.

Az idei első félévi adatok szerint a munkanélküliek 16 százaléka 25 év alatti, háromnegyedük reménytelen helyzetben van és az utcán kezdi a nagybetűs életet közfoglalkoztatottként - tette hozzá az ellenzéki politikus.

"A kormány hamis statisztikákkal hülyíti az embereket"

- fogalmazott Gúr Nándor. Elmondása szerint az állítólagos 4,2 millió munkahelyből 150-200 ezret diákok töltenek be, akik korábban nem is szerepeltek a statisztikákban, csakúgy, mint a 200 ezer közfoglalkoztatott és az a 150 ezer külföldön dolgozó, aki valamiért a magyar statisztikákba került be. Így a foglalkoztatottak valós száma összesen több mint félmillióval kevesebb a kormányzati propagandában hangoztatottnál, tehát alig 3,7 millió - fejtette ki a szocialista politikus.

Gúr Nándor arra is felhívta a figyelmet: a közfoglalkoztatottak havi nettó 52 ezer forintos jövedelme 8 ezer forinttal kevesebb, mint a 2010-es kormányváltás előtti.

Közölte: az MSZP olyan országot szeretne, ahonnan nem menekülnek a munkát kereső emberek. Ehhez szükség van a szakképzés megújítására, piaci igényekhez igazítására; támogatással ösztönözni kellene a hiányszakmákban képzést vállalókat, továbbá támogatást kellene adni az ország munkaerőhiányos területein elhelyezkedők szállás- és közlekedési költségeihez - sorolta Gúr Nándor, 100 ezer forintos nettó minimálbért szorgalmazva.

Az október 2-i népszavazással kapcsolatos újságírói kérdésre az ellenzéki politikus úgy reagált: badarság a népszavazásra feltett kérdés, hisz nincs is kötelező betelepítés. Valójában Orbán Viktor félelemkeltéssel próbálja stabilizálni a rendszerét, a népszavazás pedig az ország EU-ból való kivezetésnek előjátéka - értékelt, arra buzdítva az embereket, hogy maradjanak otthon, "hogy aztán Európában maradhassanak".


http://propeller.hu/itthon/3235872-orbanek-hazudnak-munkanelkulisegrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ömlött a pénz az MNB alapítványaitól egyetemre, könyvre és a
  2016-08-14 15:35:01, vasárnap
 
  Ömlött a pénz az MNB alapítványaitól egyetemre, könyvre és a Seuso-kincs propagandafilmre is




privatkopo.hu 2016.05.20. 8:28:00


Nem csak az Magyar Nemzeti Bankból (MNB) kiömlő közpénzek útja rejtélyes, hanem a pénzszórási mechanizmus is. Egy biztos, az MNB alapítványai szinte kivétel nélkül a jobboldali rezsimhez kötődő cégeket, magánszemélyek tömtek ki vagyonokkal. A kivételek erősítik a szabályt, így Somogyi Zoltán volt MDF-es politikai tanácsadó, aki valahogy odakeveredett a pénztárhoz. Fritz Tamás és Simon János kistafírozása nem lehet újdonság, mint ahogy a jobboldal kultikus kiadója, a Kairosz sem. Utóbbi 39 milliót kapott, a politológusok alig 14.5 millióval gazdagodtak.

Érdekesség, hogy 173 milliós szerződést kötöttek egy ,,magánszeméllyel" (akit így nem kell megnevezni), az alapítványt bevonva. A leírás szerint ,,a Pallas Athéné Domus Alapítvány (PADA) támogatást nyújt a szakmai közreműködésével és pénzügyi támogatásával a KF Gazdaságtudományi kar fejlesztése és az egyetemmé válás folyamatának elősegítése és a képzése fejlesztésének eszköz igényéhez".

A ,,magánszemély" megnevezés a leggyakrabban előforduló szó a táblázatokban. Őket ugyanis nem nevezik meg, csupán a célt, amire a pénzt kapták, illetve az összeget. Nagyon sokan kaptak kutatásokra, tanulmányutakra, illetve konferenciákon részvételre. Hogy kikről van szó, azt homály fedi. Így azt sem lehet tudni, hogy mi volt a kiválasztás alapja, s kik a kiválasztottak.

Jutott bőségesen pénz a Seuso-kincs visszaszerzésére illetve az arról szóló színtiszta kormánypropaganda-filmre, Dézsy Zoltán rendező költséges hobbijára is. Az összegek természetesen titkosak, annyit azonban sejteni: mesések.

A Seuso-film támogatása hasonló nagyságrendűre tehető, mint - például - a PADA-tól a FRANK Digital Kommunikációs Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-nek juttatott 64,6 millió forint. Ez a cég 30 milliót arra kapott, hogy átfogó szakmai koncepciót készítsen a Pusztaszeri úti épületegyüttesben kialakítandó K+F és Innovációs intézet, mint tudásközpont létrehozásának előkészítésére. A további támogatást a ,,doktori iskola kreatív koncepciójának, arculatának kidolgozására, a Villa Budapest arculatának kidolgozására és videodokumentáció elkészítésére" kapta. Ilyet készít az Úri utcai alapítványi épületnél is. A FRANK Digital Száraz István cége, aki a VS.hu-t működtető New Wave Production egyik ügyvezetője.

Bőven jutott a közpénzekből a Tihanyi Alapítványnak is - amely a Matthias Corvinus Collegiumot fedi. 2014 októberében és 2015 májusában kapott összesen 51 millió forintot tréning és fejlesztési program megvalósítására.
Kuriózum, hogy 2015 augusztusában 42 millióért vettek 9 képet a Kovásznai Kutatóközpont Alapítványtól. A jegybanki alapítványok összesen 112 millióért vásároltak Kovásznai-képeket. A festőként, animációs rendezőként, íróként nyilvántartott Kovásznai György anno animációs filmeket készített a Pannónia Filmstúdióban, amikor annak vezetője Matolcsy György MNB-elnök édesapja, idősebb Matolcsy György volt.


http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=PolitikaEsBunozes&MN=Politik aEsBunozes&AN=mnbpenzek&LN=Hungarian
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 904
  • e Hét: 4668
  • e Hónap: 8413
  • e Év: 161909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.