Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kellemes, szép napot ........
  2016-08-17 19:39:05, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Robert Redford...........
  2016-08-17 18:50:20, szerda
 
  Meglepődött a gázsiján Robert Redford

Az örökifjú színészóriás, Robert Redford augusztus 18-án ünnepli 80. születésnapját. A kerek évfordulóra igazi csemegével készül a Paramount Channel: a színész legjobb filmjeivel tisztelegnek az ünnepelt előtt. Kedvcsinálóként, íme, néhány izgalmas információ a színész életéről és a tematikus napon látható filmekről.





A fiatal Redford egy TV-s kvízműsorban szerepelt először. A stáb nem tudhatta, hogy éppen egy legenda születik: végül még a szerény, 75 dolláros fizetségét sem adták neki oda, helyette egy horgászbotot kapott a munkáért.

A forgatáson súlyosan megsérült

Csupán tíz nap volt hátra a Verseny a lejtőn című síelős dráma forgatásáig, amikor Redford úgy döntött, hogy kipróbálja az egyik snowmobile-t. Rossz ötlet volt, hiszen óriásit borult a motoros szánnal, aminek következtében térdsérülést és ínszalagszakadást szenvedett. Szerencsére a forgatásig sikerült felépülnie.

A Távol Afrikától valójában közel volt

Köztudott, hogy Hollywoodban gyakran a stúdiók díszletekkel oldják meg a távoli helyszíneken játszódó jeleneteket. Az 1985-ös romantikus dráma, a Távol Afrikától esetében ez nem így volt, ugyanis a film 75 százalékát valóban Afrikában vették fel. Ez komoly kockázatokat jelentett: a stáb ipari erősségű tűzoltó készülékeket vetett be, hogy távol tartsa az oroszlánokat a főszerepet játszó Robert Redfordtól és Meryl Streeptől.

Ha Redford eszik, mindent megúszik

Spoilerezés nélkül el lehet árulni, hogy a Komputerkémek című hekker-thrillerben Redfordnak sikerül megúsznia a bajt, ugyanis elmegy pizzázni. Ez a motívum - miszerint elkerüli a rossz az étvágya miatt - ismerős lehet a színész keményvonalas rajongóinak, hiszen egy másik filmjében is egyedül azért nem esik bántódása, mert elindul szendvicset enni.

A tisztelgéssel gondjai voltak

Ki gondolná, hogy Az utolsó erőd című filmben a keménykezű, tökéletes katonát hitelesen alakító Redfordnak éppen a tisztelgéssel gyűlt meg a baja a forgatás során? Húsz alkalommal kattant a csapó, mire sikerült tisztességesen szalutálnia. Az már csak hab a tortán, hogy a szóban forgó jelenetben a karaktere éppen tisztelegni tanít egy tizedest.


Robert Redford, született Charles Robert Redford, Jr. (Santa Monica, Kalifornia, 1936. augusztus 18. -) Oscar-díjas amerikai színész, filmrendező és filmproducer.





Édesapja könyvelőként dolgozott, anyja háztartásbeli volt. Redford angol, ill. ír-skót felmenőkkel rendelkezik. Édesanyja 1955-ben halt meg, még ebben az évben Robert sportösztöndíjat nyert a Colorado Egyetemre. Miután egyre kiábrándultabb lett az akkori kommersz amerikai életstílustól, hogy életébe színt vigyen, először Amerikát, majd Európát vette a nyakába. Végig egyedül, alkalmi munkákat vállalva járt városról városra. Európai tartózkodása alatt bevett szokásává vált, hogy a tél közeledtével Olaszország felé vette az irányt, majd mikor újra nyár lett, visszatért Franciaországba. Húszévesen Párizsban, majd Firenzében tanult festészetet, de mivel nem ért el jelentősebb sikereket, hazatért New Yorkba, ahol az Amerikai Színművészeti Akadémia hallgatója lett.

A Broadwayn először a Sunday in New York című darabban láthatta a közönség, majd következett a Mezítláb a parkban, melynek későbbi filmváltozatában Jane Fonda volt a partnere. Első filmje, a War Hunt 1962-ben készült, s ebben Sydney Pollackkal játszott, akivel összebarátkozott, és 7 közös filmet készítettek, melyben Pollack már a rendezői feladatokat látta el. A Mezítláb a parkban (1967) hatalmas kritikai és közönségsikert könyvelt el, rendezője Gene Saks.

A Butch Cassidy és a Sundance kölyök című western (1969) tovább növelte a népszerűségét. Partnere Paul Newman, akivel felejthetetlen alakítást nyújtott A nagy balhé (1973) című filmben is. Redfordot játékáért Oscarra jelölték. Mindkét filmet George Roy Hill rendezte.

1980-ban sikeresen debütált rendezőként és producerként. Átlagemberek című családi drámája három Oscar-díjat is kiérdemelt: legjobb film, legjobb rendezés, valamint a legjobb mellékszereplő (Timothy Hutton).

Az 1980-as évektől filmográfiájában előtérbe kerültek a romantikus történetek. 4 év kihagyás után vállalt újabb szerepet az Őstehetség című filmben Glenn Close és Kim Basinger mellett. Az igazi visszatérés azonban egy év múlva következett Meryl Streep oldalán: a Távol Afrikától című filmben máig emlékezeteset alakított.

Az 1994-es Kvíz-show című film rendezéséért szintén jelölték Oscar-díjra. A suttogó (1998) volt az első olyan filmje, amelynek egyszerre volt főszereplője és rendezője. Robert Redford az Oscar-díj mellett az Arany Glóbusz-díj, az Audubon-érem, a BAFTA-díj és a Dartmouth Filmtársaság díjának a tulajdonosa.

1980-ban megalapította a Sundance Filmintézetet a független filmesek támogatásáért. A Sundance Filmfesztivált, a kezdő filmesek seregszemléjét minden évben megrendezik a Utah állambeli Park Cityben.

Magánélete

1958-ban vette feleségül Lola Van Wagennent, akitől négy gyermeke született, egyikőjük még csecsemőkorában meghalt. 27 év házasság után elváltak. Az 1980-as évek vége felé Sonia Braga színésznővel, utána 1995-ig Kathy O'Rearrel, 1996-ban pedig Sibylle Szaggars, német festőnővel állt romantikus kapcsolatban (2008-ban jegyezték el egymást). Redfordnak 4 unokája van. Gyermekei: Shauna Redford (1960), David James Redford (1962), Amy Heart Redford (1970)







Tisztességtelen ajánlat...

Mindenki emlékszik a ,,Tisztességtelen ajánlat" című óriási sikert aratott filmre, amelyben az idősödő, gazdag Robert Redford 1 millió dollárt ajánl egy pénzszűkében lévő, fiatal párnak, ha Demi Moorral tölthet egy éjszakát.






Nekem ez volt az - egyik - kedvenc filmem.. Szerettem a többit is, A távol Afrikától, a Kémjátszmát,- A suttogót.

... és a többit is.....

Boldog születésnapot !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2016-08-17 17:58:16, szerda
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2016-08-17)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Divatosság hatja át.



Kert - lelki tartalékok, női nemi szerv

Férfinek a nőt jelenti, akit gondoznia kell, a nőnek pedig saját magát. A köze-keleti tradíció szerint a kert a női nemi szerv analógiája, "az illatos kert". A lap megmutatja a párkapcsolat erotikus, intim ám érzelmek által áthatott minőségét. Ha ez a kert nem virágos, hanem gyümölcsös, akkor a szerelemben gyarapodást jelent, esetleg gyermekáldást is. Ha virágos a kert, akkor a külsőségekre, a szépségre, az erotikára, az illatokkal csábításra hívja fel a figyelmedet a kapcsolaton belül. Érzékenység, együttérzés, intuíció megérzések, csupa érzékiség hatja át ezt a lapot. Ezt a lapot nyáron kapni erősebb jelkép.

Szerelmi üzenete: Ez a lap csupa kéj, csupa erotika, csupa illat és odaadás. Akár kapcsolatban élsz, akár párt keresel, ma engedd be társadat legbelső kertedbe, hogy együtt szedhessétek a gyümölcsöket. Erotikus kapcsolat, ha csak egy éjszakás is, de felemelő élményt ad.

Ezt mondja neked:
A kert kártyája felhívja figyelmedet valós kertedre, ha van. (Balkonláda, vagy szobanövényeid is kertnek számítanak) Gondozd úgy, mint ahogy elvárod, hogy veled bánjanak.
Azok a növnyek, melyekkel ma találkozol, lelked állapotát sugározzák vissza.
Nőként ápold szeretettel intim testrészeidet, kényeztesd el magad. Férfiként add meg ezt egy nőnek.

Erre is gondolj: Vénuszi analógia. Édenkert, a hurik kertje. A virágoskertek a legtöbb fotós és festő kedvenc témája. Nézegess fotóalbumot, vagy festmény kiállítást.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 171 db bejegyzés
e év: 1930 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1440
  • e Hét: 4608
  • e Hónap: 6742
  • e Év: 59300
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.