Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Engedd el az „alacsonyabb” életet
  2016-08-22 22:05:39, hétfő
 
 

Mert aki meg akarja menteni az ő életét, elveszti azt; aki pedig elveszti az ő életét énérettem, megtalálja azt. - Máté 16:25

,,Magasabb" élet... vagy ,,alacsonyabb" élet. Isteni fajta élet... vagy világi élet. Mindkettőt nem élheted egyszerre. Vagy egyik, vagy másik. Választanod kell.

Talán halogatod ezt a döntést. Talán próbálsz ragaszkodni az alacsonyabb élethez, amíg a magasabb felé nyújtózkodsz, hogy lásd, tényleg akarod-e azt az életet, még mielőtt feladsz mindent, amit a világ nyújthat. De hidd el, nem vagy olyan magas!

Soha nem fogsz ízelítőt kapni a magasabb életből, amíg nem vagy hajlandó a másikat elengedni, amíg nem vagy hajlandó a Szaván fogni Istent, és nem bízol meg Benne, hogy gondot visel rólad.
Mi történik, ha egyszer megteszed ezt? Azt az életet fogod élni, amiről az 1. zsoltárban beszél Isten: olyan leszel, mint a ,,folyóvizek mellé ültetett fa, amely megadja gyümölcsét a maga idejében, és levele nem hervad el; és minden munkájában sikeres lészen."

Nyugat-texasi kifejezéssel élve, olyan mélyre ereszted a gyökereidet, hogy semmilyen aszály nem tud kiszárítani, és semmilyen vihar nem tud kitépni a földből. Bármi történik is a körülötted a világban, te gyarapodni fogsz.

Minél erősebben fúj a szél, annál mélyebbre hajolsz. A gazdasági válság és az infláció nem tud megtörni téged. Amikor eláll az eső, és mindenki más elszárad, te tovább virágzol, és továbbra is hozod a Szellem gyümölcsét, mert a folyómederből nyered a táplálékot!

Ilyen a magasabb élet, és semmi, amit a világ adhat, nem hasonlítható ehhez. Tapasztalatból tudom. Ha egyszer el mered engedni az életedet, és megbízol Istenben te is megtapasztalod ezt.

Kenneth Copleland * Igei olvasmány: Máté 16:13-26
Link Link





 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Apák, készítsétek fel gyermekeiteket a való életre!
  2016-08-22 09:39:25, hétfő
 
  ,,... hogy az atyák szívét a gyermekekhez... térítse..." (Lukács 1:17)

A kutatások rámutatnak az apahiány következményeire. Manapság túl sok gyerek él apai nevelés nélkül. Emiatt rossz döntéseket hoznak az életben, a kapcsolataikban, a párválasztásban. Hogyan készítheti fel egy apa a gyermekeit a való életre?

1) Ismerd fel, mire készülnek! Figyeld meg, mitől indulnak be. Kérdezd meg, melyik tantárgyat szeretik az iskolában, és melyikkel vannak nehézségeik. Ismerd meg a barátaikat, akikkel a szünetekben és iskola után találkoznak. Figyelj gyermekeidre, és tanulj tőlük! Időnként vidd el őket egy közös reggelire vagy hamburgerezésre, élvezni fogják a királyi bánásmódot, az apával kettesben töltött időt!

2) Tanítsd őket bátor kiállásra! A fiatalok között egyre több az öngyilkosság a többieket terrorizáló iskolatársak miatt. Tanítsd meg a gyermekeidnek, hogy álljanak ki magukért! Taníts nekik tiszteletet, tanítsd meg, hogyan védjék meg magukat, biztasd, hogy indokolt esetben szólaljanak fel az osztályban, kérdezzenek rá arra, amit nem értenek a leckében, vagy bátran mondják el, miben hisznek. Tanítsd őket arra, hogy határozottan kiálljanak az igazságtalan bánásmód ellen. Azokban a gyerekekben, akik szó nélkül eltűrik, hogy bokszzsáknak használják őket, áldozat mentalitás alakul ki.

3) Mutass példát! Bármennyire is tökélyre fejlesztetted ,,prédikációs" készségedet, ha az életeddel nem mutatsz példát, a gyerekeid csak ennyit fognak hallani: ,,Bla, bla, bla..." Mondhatod, hogy fontos az egészséges életmód és a mozgás, de ha egész nap a tévé előtt ülve tömöd magadba a csipszet, és csak nézed a focimeccseket, nem leszel meggyőző számukra. Mutass példát a sportban, az egészséges életmódban, mindenféle tevékenységben és hobbiban, és figyeld, milyen ,,menőnek" fogják tartani apukájukat, sőt igyekeznek majd hasonlítani rá!

Bob Gass * Mai Ige
Link Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 816
  • e Hét: 4520
  • e Hónap: 8321
  • e Év: 69622
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.