Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Gusztustalanul lepaktált a Fidesszel a nyíregyházi MSZP
  2016-08-22 22:42:10, hétfő
 
  Gusztustalanul lepaktált a Fidesszel a nyíregyházi MSZP


2016. augusztus 22. 16:03 - Első Kézből

Áll a bál Nyíregyházán: kilépett az Együtt és a DK abból a frakcióból, amelyet a helyi ellenzék hozott össze a 2014-es választások után.

Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy a frakció szocialista tagja, Nagy László a többiek háta mögött egyedül zsírozta le a fideszes polgármesterrel, hogy a város díszpolgári címet adjon a helyi Fidesz-frakció elnökének (!), Adorján Gusztávnak.

Az aktus megtörtént: szoci segítséggel Nyíregyháza díszpolgára lett a fideszes Adorján. Nagy László (MSZP) személyesen is megszavazta, egy másik szocialista, Jeszenszki András pedig gyávaságból kiment a teremből a szavazás idejére. Nemmel szavazott a DK, az Együtt és a Jobbik.

nyiregy.png

(fotón balra: Nagy László, MSZP; jobbra: Adorján Gusztáv, Fidesz)

Mint említettük, ez csak az utolsó csepp volt a pohárban: a szocialistákkal korábban is rossz volt a többi ellenzéki párt viszonya. Helyi hírek szerint a szocialisták kifejezetten gátolták a DK és az Együtt munkáját a fideszes korrupció, például az egymilliárdos sóstófejlesztési mutyi leleplezésében.

Mivel a közös frakciónak pont a szocialista Nagy László volt a szóvivője, így végképp tarthatatlanná vált az ellenzéki szövetség. Nagy László többször homlokegyenest más véleményt fogalmazott meg a helyi sajtóban, mint ahogy arról a többi ellenzéki párt vélekedett.

A Gépnarancsnak helyi MSZP-s politikusok azt mondták: Nagyék eladták a pártjukat egy-két állásért és egy-két jól fizető felügyelőbizottsági tagságért, majd hozzátették: ha ez így marad, akkor 2018-ban az MSZP helyi szervezete megy a levesbe.

Veres János, korábbi pénzügyminiszter, az MSZP Szabolcs megyei elnöke még keményebben fogalmazott: ,,mindannyian megélhetési politikusok vagytok, és ez látszik is a munkátokon"

Gyönyörű történet, másfél évvel a választások előtt.

Kristálytisztán megmutatja: miért van pokolian nehéz a dolga a tisztességes ellenzéki pártoknak, akik kimaradnak a nagyok mutyijából.

Az ellenzéki választók összefogást akarnak látni, mert (helyesen) úgy érzik: az ellenzéknek csak együtt van esélye legyőzni a fideszes gőzhengert. De abba már nem fektetnek energiát, hogy szétszálazzák: konkrétan kik az akadályai ennek az összefogásnak.

Ha valamelyik ellenzéki párt korrupciógyanúba keveredik a Fidesszel, az összes többire is fröccsen a mocsokból. Rögtön megszületik az össznépi ítélet: ,,ezek ilyenek", ,,pokolba az összessel".

Ezért elképesztően kártékony, amikor a választók az látják, hogy MSZP-s percemberkék júdáspénzért összedolgoznak a fideszes maffiával.

Hiába végeznek tisztességes munkát a mutyikból kimaradó kisebb pártok, ha a Szili Katalinok, Steiner Pálok, Nagy Lászlók miatt az egész ellenzéktől elfordulnak a választók.

Az elkövetkező másfél év nagy feladata lesz a tisztességes ellenzéki szereplők számára, hogy világosan elmagyarázzák: miért kellett az MSZP-vel szemben új pártot alapítani.

Hogy miért nem lehet megalkuvó, gerinctelen kamuellenzékkel megbuktatni az Orbán-rezsimet.

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/08/22/gusztustalanul_lepaktalt_a_fidesszel_a_nyir egyhazi_mszp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ákos, Kövér, meg a többi gyökér! Tényleg a konyhában van a
  2016-08-22 22:39:58, hétfő
 
  Ákos, Kövér, meg a többi gyökér! Tényleg a konyhában van a nő helye?


2016. augusztus 21. 14:20 - Első Kézből

Nyolc aranyat szereztek sportolóink a riói olimpián. Ebből Hosszú Katinka egymaga hármat abszolvált, és úgy alakult, hogy a nyolcból hetet nőknek sikerült begyűjteniük.

Ez utóbbi információ egy normális országban nem bírna hírértékkel. Hogy férfi vagy nő szerzett-e egy díjat, annyira kellene számítson, mint az, hogy szőke, barna vagy fekete hajú volt-e az illető. Ismételjük: egy normális országban.

De mi nem vagyunk egy normális ország. Nálunk még mindig a legfelső szintről vonják kétségbe a nők jogát az önérvényesítéshez, és kiabálnak középkori suttyóságokat a mikrofonba.

Nálunk egy Varga nevű fideszes gombnyomogató feláll a Parlamentben és azt mondja: a nőknek 3-4 gyereket kellene szülniük, ha el akarják kerülni a családon belüli erőszakot.

Nálunk a világ szégyenére házelnökké választott Kövér László szerint ,,lányaink" önmegvalósításának legmagasabb minősége az, ha unokákat szülhetnek ,,nekünk".

Nálunk a Kossuth-díjas, de önimádatban és pátoszban aranyérmes Kovács Ákos azt bírja belemondani a kamerába, hogy a nőknek nem az a dolguk, hogy karriert építsenek, hanem hogy beteljesítsék a "női princípiumot".

Nálunk az ország fideszesebbik fele még mindig tenyészkancának tekinti a nőket és nem is szégyelli magát érte.


És akkor jön Szász Emese, jön Kozák Danuta, jön az a Hosszú Katinka, aki önmagában külön műfajnak számít azzal a bátorsággal, amivel szembeszállt a Kiss László-Gyárfás Tamás-féle gazemberekkel.

(De említsük meg minden éremszerzőnk nevét, akiknek nagyon gratulálunk: Szabó Gabriella, Fazekas-Zur-Krisztina, Csipes Tamara, Kapás Boglárka, Márton Anita, Szilágyi Áron, Imre Géza, Cseh László, Kenderesi Tamás, Rédli András, Somfai Péter, Boczkó Gábor)


Ha az ákosi-kövéri parancsnak megfelelően a sportolónőink visszatakarodtak volna a konyhába meg a szülőszobába, akkor most a 8 magyar arany helyett lenne 1 darab.

Az ezüstöket és a bronzokat is beszámítva pedig a 15 érem helyett lenne 5 - a nők nélkül.

Kovács Ákos, Kövér László, és mindenki, aki szerint a nők a karrier helyett maradjanak a pacalfőzésnél:

Mit éreztetek Szász Emese csodálatos hajrájánál, amikor az utolsó 10 találatból 8 az övé volt?

Megdobbant-e a szívetek, amikor Kozák Danuta több mint egy hajóhossznyit vert rá a második helyezettre 500 méteren?

Büszkék vagytok-e Hosszú Katinkára, akinek a körme alatt több becsület és gerinc van, mint egy autóbusznyi fidelitaszosban?

Kövér, Ákos, és a többi gyökér! Hol vagytok most mind? Nem sül le a bőr az orcátokról? Mikor hallunk tőletek legalább egy halk bocsánatkérést?

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/08/21/akos_kover_meg_a_tobbi_gyoker_tenyleg_a_kon yhaban_van_a_no_helye
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudta? Nem tudta? Akkor minek tapsol?
  2016-08-22 22:05:04, hétfő
 
 
H. Andrea 2016-08-22


Tudta? Nem tudta? Akkor minek tapsol?



Gondoltam, hogy amíg elkészül a legújabb Századvég felmérés a konyhaasztal mellett, amelyből kiderül, hogy a magyarok 87,9%-a mindennél jobban szeretne budapesti olimpiát, nézzük a Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet, mit mért ebben a témában. Ne vegyünk rá mérget, kezeljük fenntartásokkal, de azért ne menjünk el szó nélkül mellette.

Feltéve, és meg is engedve, hogy Orbán Viktor Rióban sokadszorra megfogalmazott vágyálma, a magyar olimpiai csapat sikerével, illetve az elmúlt 100 év bravúrjaival legitimált, mindenáron olimpiát rendezünk, mert megérdemeljük, mert jár nekünk, mert hajrámagyarokon túl, maradt még némi igény a józan ész (nem bayerzsolt) hangjára, a szakmai és gazdasági megfontolásokra.

Amelyek nem a nemzeti büszkeség mindent felülíró irracionalitása, hanem a mellbevágó tények és lehetséges következmények oldaláról figyelmeztetnek arra, hogy egy esetleges olimpia megrendezésébe (amelynek jogát nem elnyerni, hanem kilobbizni, kvázi megvásárolni kell!) belenyomorodik az ország. Mondanám, hogy Görögország sorsára jut, de az első negyedév gazdasági mutatói alapján azon már túl volnánk, ha jól tévedek. Szóval.

A Publicus Intézet augusztus 11 és 16 között, 1000 fős mintán vizsgálta a budapesti rendezésű olimpia megítélését és a riói olimpiai közvetítések iránti érdeklődést. Mivel az olimpia nagyjából múlt idő, maradjunk annál a kérdésnél, amivel kapcsolatban a magyar kormány annyira hülyének és tájékozatlan bunkónak tartotta a népet, hogy nem merte népszavazásra bocsátani: bele akarnak rokkanni önként és dalolva egy saját rendezésű ötkarikába, vagy nem akarnak.

A főbb csapásirányok a magyar emberek fejében:

Tízből nyolcan (78%) gondolják azt, hogy a budapesti olimpia növelné az ország ismertségét, és tízből hat szerint (61%) ez javítaná is az ország megítélését.
A megkérdezettek háromnegyede (75%) szerint az olimpia túl sokba kerülne, és a pénzt másra kellene költeni, míg kétharmad (64%) szerint az ország egyszerűen túl szegény az olimpia megrendezéséhez.
Majdnem ennyien (57%) gondolják azt is, hogy a Fidesz-közeli vállalkozókat gazdagítaná az olimpiára költött pénz. Olimpia helyett a válaszadók kétharmada (61%) inkább az egészségügyet, egyharmada (28%) az oktatást fejlesztené, míg egyötöd (17%) a szegénységet számolná fel.
A válaszadók többsége, 50 százaléka (45 százalék ellenében) nem támogatja, hogy 2024-ben Budapesten rendezzenek olimpiát, 5%-nak pedig fogalma sincs, melyik világon van.
Ami viszont igazán érdekes, hogy ez a támogatás is közel felével csökken, ha a megkérdezetteket szembesülnek a várható költségekkel. Az olimpiai fejlesztések minden állampolgárnak legalább 125 ezer forintjába kerülnének. A támogatók 46 százaláka elbizonytalanodik ha megtudja, hogy csak a közvetlen költségek mekkorák, és majdnem ennyivel (39 százalék) csökken a támogatás akkor is ha jelzik feléjük, hogy az esemény kapcsán várható beruházások elsősorban Budapesten és környékén várhatóak.
Tíz megkérdezettből hat (59%) úgy gondolja, hogy a kormány egyoldalúan tájékoztat az olimpia kérdésében, miközben csupán minden negyedik válaszadó (24 százalék) érzi azt, hogy a tájékoztatás széleskörű.
Általánosságban elmondható - különösebben nem részletezem most -, hogy az egyes kérdések tekintetében az olimpiával szemben inkább szkeptikusok, az azt ellenzők rendre az MSZP, a Jobbik vagy a bizonytalanok köréből kerülnek ki, míg a budapesti olimpia támogatói alapvetően a Fidesz szavazói.

Ha végignézünk a fenti számokon, akkor azt látjuk, hogy a rögvalóság nem igazán akar összeállni a magyar ember fejében, és némiképp ellentmondásos a kép. Ez valószínűleg ugyanannak a kognitív disszonancia nevű betegségnek tudható be, ami miatt azt is beveszi a gyomra, hogy az éppen összedőlni készülő erdőszéli vályogház mellé, amelynek lakói naponta éheznek, miért érdemesebb kalandparkot építeni, mint előbb felújítani a nyomortanyát és megfelelő megélhetéshez juttatni az érintetteket.

Nehezen érthető, hogy sok jómagyar ember, aki szerint az ország túl szegény az olimpia megrendezéséhez, miért tapsol mégis az ötlethez, bár kétségtelen, hogy a taps legfőbb oka a tájékozatlanság. Igen, szerintem beszéljünk néhány tájékoztató jellegű adatról, ami túlmutat azon, hogy egy olimpia megrendezésének rendkívül sok haszna is lehet. Hogy a világ figyelmét az illető országra irányítja turisztikai, kulturális értelemben, és hosszútávon hozzájárulhat esetleg imidzsének javításához. Kicsit fontosabbá, vonzóbbá teszi az illető országot, ami által bekerül egy szimbolikus értelemben fontos klubba.

Amint azt Orbán Viktor is kénytelen-kelletlen megfogalmazta: Magyarország gazdasági ereje ezt nem feltétlenül indokolná. Hát éppen ez a probléma, amiről kevés szó esik. Hogy pillanatnyilag nincs meg az országban az a potenciál, ami nemhogy tényezővé, de akár egy élhető országgá tehetné, ezért törekszik Viktorka mindenáron kicsikarni egy olimpia megrendezésének jogát. Mert onnan számára már csak egy lépés a történelemkönyv. Ismételjük át a mester szavait:

Ha nem lennénk a világ tíz legerősebb nemzete között az olimpiai történelemben, akkor nem volna a mi méretünkkel, a mi gazdasági erőnkkel esélyünk arra, hogy komoly érvet adjunk a világnak, hogy miért kell Budapestre jönnie 2024-ben, ha olimpiát akar látni. (...) A magyarok ezt az elmúlt 100 évben végzett munkájukkal kiérdemelték. Ez a döntő érv.

Orbán ellentmondást nem tűrő, döntő érvével szemben a helyzet most az, hogy a lakosság szűk többsége nem akar olimpiát, és ez még akkor is így van, ha egy jelentős kisebbsége viszont akar. Vagy legalábbis úgy tudja, hogy akar. Aztán, amikor szembesül azzal, hogy nem egy sétagalopp lesz az országnak ez a vállalás, akkor már nem is annyira akarja.

Azt hiszem, hasznos volna különválasztani Magyarország olimpiai történelemben elfoglalt helyét a csupasz seggű valóságtól. Nem tudom, az ellenzék mivel foglalatoskodik éppen, de nem lenne értelmetlen egy tájékoztató kampányon gondolkodni, ami elég sok ember fejében rendet rakhatna a vágyálmokba csavart nyers tények tekintetében.

Tudta? A 2017-es vizes VB 8-9 milliárdos tervezett költségvetéséhez képest már a 90 milliárdnál tartunk? Vagyis egy kicsit nem figyeltünk oda, és a tízszeresére nőttek a költségek. Nem olimpiáról beszélünk, csak egy nyomorult vizes VB-ről.

És azt vajon tudta? A budapesti olimpiai tanulmány közel 800 milliárdos (774) költségvetéssel számol. Ha egy nyomorult vizes VB-t ilyen szinten sikerült szemfényvesztés céljából alábecsülni, akkor ez a 800 milliárd mennyire lehet reális? Semennyire. Csak az a kérdés, hogy egy ekkora projektnél hánnyal kell beszorozni valójában ezt az összeget, hogy a valóságot kapjuk eredményül? Kettővel, hárommal, vagy hattal? Nem lehet, hogy 800 milliárd akkor lesz a vége, ha végül Magyarország nem rendez olimpiát? De, nagyon is elképzelhető, sőt.

Ezt se tudta? Ezzel a szemfényvesztésileg alábecsült költségvetéssel számolva az olimpiai fejlesztések minden állampolgárnak legalább 125 ezer forintjába kerülnének. Mindenkinek. Csecsemőtől aggastyánig. Annak is, aki Budapesten él, annak is, aki vidéken, és azt gondolja, hogy őt semmilyen formában nem érinti ez az egész. Pedig de. És ez az összeg ennél csak több lehet.

Hány olyan ember van, akitől 125 ezer forintot és annak a többszörösét el lehet úgy venni, hogy bele ne rokkanjon még jobban, mint amennyire már most is bele van? Ha egy elvileg ingyenes 1956-os himnusz 50 millióba került, egy olimpiával mennyire nyomorítják meg az egyszeri adófizetőt? Tudta? Nem tudta? Akkor minek tapsol?

Az van, hogy hülyének lehet nézni az embereket, pedig nem teljesen és reménytelenül hülye ez ez ország. Csak el kell magyarázni az embereknek, hogy hülyének nézik őket, elhallgatják előlük a lényeget, félretájékoztatják, szívatják őket. Egy olimpia úgy letérdelteti az országot, hogy kilóra fogják felvásárolni, szarért és húgyért. Ha 1300 szerencsétlen menekült nem létező kényszerbetelepítéséről lehet népszavazni és el lehet rá tapsolni 5 milliárdokat, akkor egy paksi tragédiával felérő olimpiáról is kötelező. Annyiszor fogjuk leírni, ahányszor kell.


http://kolozsvaros.com/2016/08/22/tudta-nem-tudta-akkor-minek-tapsol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármesterének augusztus
  2016-08-22 21:45:59, hétfő
 
  Dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármesterének
augusztus 20-ai, ünnepi beszéde:

Jó estét kívánok, Hölgyeim és Uraim!

Köszöntöm Önöket országépítő Szent István királyunk, egyben országunk megalapításának ünnepén.
Annak az országnak a születésnapján, amely 1016 esztendő után is van és létezik sok megpróbáltatás után is, Európában, itt a történelmileg huzatos Kárpát-medence közepén.
Ezen a napon a magyar hagyományoknak megfelelően itt is néhány perccel ezelőtt megtörtént az idei búzából készült kenyér megáldása, jelképes szétosztása, emlékeztetve mindannyiunkat arra, hogy sok ember áldozatos munkájának eredményeképpen a következő esztendőben is lesz kenyér az asztalunkon.
Ezen a napon országszerte programok, vásárok, fesztiválok, látványos tűzijátékok szórakoztatnak milliókat és elkészült az ország tortája is. Így van ez rendjén, hiszen születésnapot ünnepelünk és emlékezünk Szent István közel negyven évnyi országépítő szolgálatára, melynek során lerakta a magyar állam és közigazgatás alapjait, megerősítette a keresztény hitet, egyben stabilizálta pozíciónkat Európában.
A kivívott tekintély mellett Magyarország mai szóval élve versenyképes és elfogadott állammá erősödött.

Ezt sokszor valóban nagyon kemény, esetenként kegyetlen eszközökkel az akkori keresztényi keretek között valósította meg, de ennek eredményeképpen hazát és otthont teremtett a magyaroknak.

Mi a szentistváni életmű sikerének a titka? Hogyan tudta egy számtalan érdekkel átszőtt, sokszor belső és külső ellenséges környezetben megteremteni azt az egységet, ami elengedhetetlen feltétele volt sikerének?
Abban biztos vagyok, hogy egy megingathatatlan értékrend, ami alapját képezte a döntéseinek, és az, hogy eszerint az értékrend szerint is élt. Így volt hiteles.
Nem hatalmának megerősítéséhez, nem személyes meggazdagodásához, egyfajta kirakatként volt fontos számára ez az értékrend, hanem az ország stabilitásának és egységének megteremtésére. Igaz, csonkítással járó kegyetlen következményei voltak például a lopásnak, de ez mindenkire érvényes volt, aki az ország vagy más ember vagyonából el mert venni. Mert a lopás akkor bűncselekménynek számított, az ország vagyonának elvétele pedig a legsúlyosabb következményekkel járt!!!

A fiának, Imre hercegnek írt intelmei szívében lévő mérhetetlen szeretetről és hatalmával kapcsolatos alázatról tanúskodnak, így többek között a hit megőrzéséről, tiszteletről, az igaz ítélet és a türelem gyakorlásáról, a vendégek befogadásáról és gyámolításáról, az elődök, szülők tiszteletéről és azok követéséről, a bölcsességről, kegyességről, irgalmasságról szólnak.
" ..mindenütt és mindenekben szeretetre támaszkodva ne csak atyafiságodhoz és a rokonságodhoz, vagy a főemberekhez, avagy a gazdagokhoz, a szomszédhoz és az itt lakókhoz légy kegyes, hanem még a külföldiekhez is, sőt mindenkihez, aki hozzád járul....
A türelmes királyok királykodnak, a türelmetlenek pedig zsarnokoskodnak...Légy türelmes mindenkihez, nem csak a hatalmasokhoz, hanem azokhoz, akik nem férnek a hatalomhoz...Légy alázatos is... Légy majd mértékletes...Légy szelíd, hogy sose harcolj az igazság ellen. Légy becsületes, hogy szándékosan soha senkit gyalázattal ne illess" - írja Imre herceghez intelmeiben.
Ez a szellemiség, ez a gondolkodás, ez az értékrend, amit magától is elvárt, hitelességének, sikerének és ránk hagyott örökségének alapja.
Mint írja: "a királyi tanácsot ostoba, pöffeszkedő és középszerű emberekből összeállítani mit sem ér."
Ezek az alapok határozták meg döntéseit, ezek alapján határozta meg az aktuális taktikát és stratégiát, ezek alapján talált és kötött szövetségeket a nyugat-európai hatalmakkal, terjesztette a keresztény hitet, és ezek alapján épített országot, alkotott időtállót és maradandót.
Tudta, hogy Magyarország egyedül elveszik itt Európa közepén. Tudta, hogy egy önmagára maradt állam támogatók nélkül nem lehet hosszúéletű. A partnerek, szövetségesek keresése nem gyengítette, hanem erősítette az országot, melynek Ő volt az első keresztény uralkodója.

Hangsúlyozni szeretném, hogy a szentistváni életműben, örökségben megfogalmazott alapvetések, alapok nélkül egyetlen kormány tevékenysége sem lehet versenyképes és sikeres. Ez már sokszor bebizonyosodott az elmúlt több, mint ezer év során. Az ország tudatos belső megosztása a hatalom megtartása érdekében eddig mindig pusztításhoz, és pusztuláshoz vezetett.
Az eredményességnek és a versenyképességnek elengedhetetlen feltétele egy, a szentistváni örökségre is támaszkodó, abból merítő, az alapok letételével kezdődő országépítés.
Egyfajta új kezdet, ami nem nélkülözheti a már meghirdetett és egyre szélesedő Józan Ész forradalmában megfogalmazott nemzeti minimum programjára alapozott össznemzeti összefogást, és ami szerint elfogadhatatlan az ország belső, tudatos megosztása, a szándékosan gerjesztett ellenségeskedés, gyűlölködés.
"A gyűlölet olyan, mint a lappangó rákos megbetegedés, szétmarja a személyiséget és eleszi az élethez szükséges egységet. A gyűlölet elpusztítja az ember érzékét az értékek iránt, és az ítélőképességét. Arra készteti, hogy a gyönyörűt visszataszítónak lássa , a visszataszítót pedig gyönyörűnek.
Arra készteti, hogy összetévessze az igazat a hamissal, és a hamissal az igazat." - fogalmaz Martin Luther King.
A folyamatos ellenségképre, félelemre és gyűlöletre alapozott politika, a nemzet szándékos megosztása kimerít és legyengít egy országot. Mindez történik csak azért, hogy a valós, belső problémákról eltereljék a figyelmet, hogy biztosítsák hatalmukat, hogy minél nagyobb vagyonra tegyenek szert, hogy ne láthassa senki, mi történik valójában az országban. A több mint ezer év alatt sajnos sokszor megtörtént ez, és mindegyiknek pusztulás lett az eredménye.
Pedig első keresztény királyunk tanai nem csak akkor, hanem ma is aktuálisak. Ma is érdemes lenne elővenni és értelmezni azt.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Szent István királyunk ünnepén mindenképpen szólnom kell arról, hogy Gödöllő idén ünnepli várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulóját. Igaz, egy város építése nem mérhető az országépítéshez, de ennek a hazának részét képezve mégis talán egy kicsit hozzáadhat ahhoz.
Egyrészt itt is szeretném megköszönni önöknek, hogy ebből az ötven esztendőből, az önök bizalmából, szeretetéből 26 év polgármesteri szolgálat nekem adatott meg, másrészt megköszönni elődeimnek a városért végzett munkáját. Igaz, más politikai környezetben kaptak bizalmat, de a lehetőségek között tették a dolgukat. Abban az időben sokszor kellett igazodniuk bizonyos elvárásokhoz, de a városvezetés akkor is a saját útját járva igyekezett a lehetőségekhez képest alkotni.
Gödöllő ma is az ország folyamatosan és dinamikusan fejlődő városaként ismert és elismert. Büszke vagyok arra, hogy 26 éve részese lehetek ennek a folyamatnak, ami természetesen a munkatársaim és az önök támogató segítsége nélkül nem lett volna.
Büszke vagyok arra, hogy ötven év alatt Gödöllő közösséggé kovácsolódott. Olyan közösséggé, amihez jó tartozni, aminek építésében nagyon sokan aktívan tevékenykednek. Olyan közösséggé, ami értékek alapján gondolkodik és cselekszik. Olyan közösséggé, ami ezen értékek alapján nyitott és befogad. Olyan közösséggé, ami hajlandó és tud áldozni a településért, és ha nincs is mindenben egyetértés, mindig a város érdeke az elsődleges. Olyan közösséggé, ami tiszteletben tartja a másik nézeteit és közös célokért össze tud fogni.

Olyan közösséggé, ahol mindeddig kiemelt szerepet kapott az oktatás, ahol fontosak a tradíciók, ahol aktív civil élet mellett szeretik, ápolják és művelik a kultúrát, és az élet mindennapi részét képezi a sport. És olyan közösséggé, ahol az itt élők figyelnek egymásra. Mindezt alapozva egy erős, az elmúlt évtizedekben megteremtett helyi gazdaságra.
De lehet erős egy helyi gazdaság, lehet látványos beruházásokat felmutatni, lehetnek nagy fejlesztések egy településen, ha a polgárok nem alkotnak aktív, alkotó értékeket, és nem elsősorban érdekeket érvényesítő közösséget, akkor a fejlesztések csak épületek maradnak, az emberek közötti kapcsolatok fellazulnak és a település alvóvá válik.
Hiszek abban, hogy Gödöllőn soha nem lesz így. Reménykedem abban, hogy az új jogszabályok az önkormányzatok önállóságát és feladatait, lehetőségeit csorbító következményei nem koptatják a város lendületes, fiatalos jövőképet adó szemléletét és aktivitását.
Hiszek abban, hogy lehet tisztán és becsületesen tenni a dolgunkat, hogy a tisztességesen szakmai és nem politikai alapon végzett munka lehet csak hosszútávon eredményes, és hiszek abban, hogy itt soha senkinek nem kell félnie és nem kell feladni az elveinket, hogy előrébb jussunk.
Az olimpia végéhez közeledve sokszor gondolkodom azon, mi lett volna, ha Hosszú Katinka feladja az elveit és elfogadja a felajánlott tízmilliós szerződést és megtörik. Nem így történt. Nem tört be, az ország szeme láttára széttépte a kecsegtető lehetőséget biztosító papírt és elkezdte a maga útját járni. Akkor sokan mondtak rá hideget, meleget, de ő akkor sem adta fel. Tette a dolgát. Küzdött azért, amiben hitt. Nem tört be egy hatalomnak. Lehet, egy ideig úgy érezte, hogy egyedül van, de hitt magában, az erejében és a munkájában. És ott kint Rióban magyarként állt fel a dobogóra, okozva hallatlan örömet hazájának, azaz mindannyiunknak.
Valahogy így gondolom. Legyen bennünk hit, erő és akarat, hogy a magunk útját járjuk, nem nélkülözve a szentistváni alapokat, nem feladva az elveinket és értékrendünket, a magunk közösségét erősítve, arra támaszkodva.
Tudom, hogy képesek vagyunk rá. Rajtam nem fog múlni, hogy Gödöllő továbbra is olyan város legyen, ami értékrendje, szellemisége, arculata és kiállása alapján bátran vállalható és egyfajta tájékozódási pont, kapaszkodó, remény lehessen sokaknak.
Együtt Önökkel, Veletek sikerülni fog.
Isten áldja mindenki munkáját, aki ehhez valamit is hozzá tesz!
Isten áldja Magyarországot és a magyar nemzetet,
Isten áldja Önöket!



https://www.facebook.com/12pont/photos/a.1272765906081776.1073741828.125432555459 2478/1386997041325328/?type=3
A.T.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitartott látszatellenzéki teszetoszaság!
  2016-08-22 21:42:40, hétfő
 
  Kitartott látszatellenzéki teszetoszaság!

Közzétéve 2016-08-22

Nem ment el a Fidesz, nem könnyítik meg a külföldön élők szavazását
A fideszes képviselők nem jelentek meg a Parlamentben, ahol hétfőn rendkívüli ülést tartottak volna a levélben szavazás kiterjesztéséről a külföldön élő magyarokra. Az ülés végül határozatképtelenség miatt elmaradt.

Határozatképtelenség miatt a napirend előtti felszólalások után bezárták az Országgyűlés hétfőre összehívott rendkívüli ülését, így nem került napirendre a választási eljárási törvény levélben szavazás kiterjesztését célzó módosítása.

im
A rendkívüli ülést a Jobbik kezdeményezte az MSZP és az LMP támogatásával. Az ellenzéki párt azért javasolt jogszabály-módosítást, hogy minden külföldön élő magyar szavazhasson levélben már az októberi kvótareferendumtól kezdve, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e állandó magyarországi lakhellyel.
A kormánypártok - amelyek előre jelezték, hogy nem értenek egyet a levélben történő szavazás lehetőségének kibővítésével és nem mennek el az ülésre - politikailag aggályosnak nevezték, hogy az ellenzék egy már kitűzött népszavazás szabályain változtatna. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője korábban rámutatott arra is: a választási eljárási törvény kiállta az Alkotmánybíróság és a strasbourgi emberi jogi bíróság próbáját, emellett a Velencei Bizottság ajánlásait is tartalmazza.
Mint arról már korábban írtunk, az október 2-i kvótanépszavazáson ugyanis az a helyzet fog előállni, hogy míg a határon túli magyarok egyszerűen egy levelet küldve szavazhatnak a népszavazáson, addig a magyar állampolgárok, akik éppen külföldön tartózkodnak, csak egy hosszas procedúra után szavazhatnak a külképvisleteken.
(FVG)
Bal-Rad komm: “...a választási eljárási törvény kiállta az Alkotmánybíróság és a strasbourgi emberi jogi bíróság próbáját..."
-EZ BIZONY ÍGY VAN! A HÜLYE NÉP AGGÁLYAIVAL MEG NEM FOGLALKOZNAK DÖBRÖGIÉK! HISZEN MINDEN JOGSZERŰ! ÚGYHOGY...!-ŐK NYARALNAK TOVÁBB!
Most így írjuk: a “magyar" ELLENZÉK pedig mindezt fogcsikorgatva tudomásul veszi! Elkönyveli saját súlytalanságát!
Sehol egy hívó szó: EMBEREK! UTCÁRA!
Beérik annyival, hogy a televíziókban elpanaszolják Döbrögiék tákolmányos pofátlanságát!
EGY KITARTOTT LÁTSZATELLENZÉK!


http://www.balrad.com/2016/08/22/kitartott-latszatellenzeki-teszetoszasag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mindig van lejjebb
  2016-08-22 21:09:13, hétfő
 
  VIDEÓ: Nácik leszármazottai éneklik Izrael himnuszát


Közzétéve: 2016. augusztus 22. - Hírek


,,Kiállok Izrael mellett és szeretem Izraelt, meg akarom törni a családom csendjét" - hangzik el a videóban németül egy náci tiszt unokájától.

Megható videóval álltak elő a March of Life nevű szervezet tagjai. A nemzetközi mozgalom olyan aktivistákból áll, akiknek felmenői egykor a náci Németország szolgálatában álltak és hozzájárultak a holokauszt szörnyűségeinek elkövetéséhez. A videóban szereplő személyek az izraeli himnusz (Hatikvah) eléneklése mellett német nyelvű rappel és személyes történetük megosztásával szállnak nyíltan szembe az antiszemitizmussal és állnak ki Izrael mellett.


https://youtu.be/T885WA_PGJI

,,A családom tagjai mindkét oldalról lelkes nácik voltak" - ismeri el egy fiatal lány a videóban. ,,Az egyik dédpapám részt vett a darmstadti zsinagóga porig égetésében. Sokkolt, amikor szembesültem a családom múltjával. Kiállok Izrael mellett, szeretem Izraelt; meg akarom törni a családom csendjét és kijelenteni, hogy ezek a dolgok soha többé nem történhetnek meg újra".

A March of Live nevű szervezetet 2007-ben alapították azzal a céllal, hogy segítsenek a náci felmenőkkel rendelkező személyeknek feldolgozni családjuk történetét. ,,Nagy krízisen esnek át, amikor szembesülnek azzal, miket tettek a családtagjaik" - mondta Yigal Even-Ziv, egy holokauszt-túlélő gyermeke, aki három és fél éve csatlakozott a szervezethez. ,,Vannak közöttük gazdag üzletemberek, tudósok, lelkészek - mindenféle emberek" - tette hozzá. ,,A cél felrázni a világot az antiszemitizmussal szemben és megvédeni Izrael államát, a zsidó embereket" - olvasható a Ynetnews honlapján.


http://zsido.com/video-nacik-leszarmazottai-eneklik-izrael-himnuszat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Mészáros Lőrinc" megvette a balatonalmádi Ramada hotelt
  2016-08-22 21:03:52, hétfő
 
  Még mindig jobb, ha itthon vesz, mintha külföldön. Lesz mit elkobozni.

ez még mindig a récsöl saját lábra állása vagy már a kisebb lurkóké.

A Balaton Fejlesztési Tanácstól visszaközpontosított 300 milliárdnyi fejlesztésből könnyen futja rá.
Már kezdtem aggódni, hogy már több hete Lőrincz nem nyert még egy tetves milliárdos közbeszerzést sem.
De úgy látszik aggodalomra nincs ok, mert ha nem nyer...akkor vásárol.




///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// //////////////////////////////////////////////////

"Mészáros Lőrinc" megvette a balatonalmádi Ramada hotelt

Botos Tamás
gazdaság
ma 11:00


A Napi.hu úgy tudja, hogy a balatonalmádi Ramada hotel megvásárlásával gyarapította hotelláncát "Mészáros Lőrinc". A lap értesülései szerint nem csak az üzemeltetést, hanem magát az épületet is megszerezte a felcsúti polgármester-vállalkozó-oligarcha-nem stróman egyik cége, az R-Kord Kft.

Azt nem tudni, hogy mennyiért adta el Mészárosnak a négycsillagos hotelt Wossala György és családja, illetve két kínai partnere, Xu Rui és Xu Zhenquing. A Ramadát anno 2,9 milliárdos hitelből újíttatta fel Wossala, a tavalyi árbevétel közel 850 millió forint volt.

"Mészáros Lőrinc" hotellánca a Napi.hu szerint a következőkből áll:

az alcsúti Habsburg-kastély, ami még felújítás előtt áll,
a Quaestor-csoporttól hozzákerült egerszalóki Saliris Resort Hotel és a mátraházi Lifestyle Hotel Mátra,
és úgy tudni, hogy már folynak az egyeztetések a Hunguest-hotellánc átvételéről, ami 19 szállodát foglalna magába.


http://444.hu/2016/08/22/meszaros-lorinc-megvette-a-balatonalmadi-ramada-hotelt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénz a zsebben-elengedhetitek!
  2016-08-22 21:01:43, hétfő
 
  Pénz a zsebben-elengedhetitek!


Közzétéve 2016-08-22

Bontják az egymilliárdos szupergagyit, amelyet hatvani kerékpárútnak neveztek


Rohamtempóban bontják a Hatvantól Boldog irányába tartó kerékpárutat. Az egymilliárdos beruházás szinte egy évet sem bírt ki, a kivitelezők fércmunkát adtak ki a kezükből.

Azon nem kell csodálkozni, hogy erre a sorsra jutott a kerékpárút, hiszen van, ahol alig kettő centiméter vastagságú aszfaltot terítettek le. Ugye így már érthető, hogy miért nőtt ki a fű az úton? - írta a hatvani közügyekkel foglalkozó blogjában Bíró József, helyi civil aktivista.
Már a kiviteli terv készítésekor elrontották, amit lehet, a munkák során pedig még inkább ,,túltolták" a hibákat a több mint egymilliárd forintból elkészült hatvani kerékpárút építői - írtuk meg korábban. A Hatvan és Boldog között megépített s 2014 végén átadott hét és fél kilométeres kerékpárút több helyen beroggyant, megrepedt, a rések között burjánzik a növényzet, sőt, több helyen már a nád is áttört az aszfalton. Bátor ember, aki végigmerészkedik rajta biciklivel, pedig elvileg erre a célra tervezték.
A szakértői véleményből kiderült: az engedélyezési tervhez készített talajmechanikai szakvélemény szerint a töltéskoronán 30, olykor pedig 60 centiméteres humuszos fedőréteg volt, ami ,,alépítmény létesítésére és ráépítésére alkalmatlan". Ennek ellenére a kiviteli tervben nem jelezték, hogy a fedőréteget el kell távolítani, mielőtt bármit ráépítenek. Később, a munkák során mindössze tíz centiméternyi humuszos fedőréteget hántottak le, ami nagyjából ,,halottnak a csók" - mondta el munkatársuknak egy útépítéssel foglalkozó cég szakértője.
Az aszfalton több helyen áttört a növényzet, feltolva a burkolatot, göröngyössé téve az utat.
(NOL)
Bal-Rad komm: Közel 67 ezer forintba került ez az út NÉGYZETMÉTERENKÉNT! Nagyjából egy német autópálya bekerülési költségének a fele összeg ez!
JÓ! PERSZE TUDJUK: EZ ITT DÖBRÖGISZTÁN, ÉS A MAGYAROS FURFANG!
Kicsit hasonlít-de csak kicsit-a kontár kőműves esetére, aki szól a segédeknek: tartsátok a kéményt, amíg a munkadíjat felveszem! Aztán ha már a pénz a zsebben!-elengedhetitek! De fussatok, nehogy rátok dőljön!


http://www.balrad.com/2016/08/22/penz-a-zsebben-elengedhetitek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasói levél – Majd visszajövök. Most csomagolok
  2016-08-22 20:22:26, hétfő
 
 
Forgács Erzsébet 2016-08-22


Olvasói levél - Majd visszajövök. Most csomagolok


Írták a mai post-jukban, hogy külföldön élő magyarok Magyarországról alkotott véleményére lennének kíváncsiak. Bár én már nem élek külföldön (2 évet éltem Törökországban... ami lássuk be nem a demokrácia mintaországa, de talán pont ezért látom, hogy hova tartunk, milyen irányban haladunk) vettem a bátorságot, és leírtam a post kapcsán a gondolataim.

Nem élek külföldön. Még nem. De már elővettem az angol könyvem. Eddig vártam. Vagy csak bíztam. Valamiben. Hogy majd jobb lesz. Majd más lesz. De nem, nem lesz. A lelkem mélyén tudom, már elfogadtam, beletörődtem. Úgyhogy elővettem az angol könyvem. Már ismét elég jól mennek az igeidők. Készülök. A bőrönd már megvan. A diploma fordíttatva. Készülök, mert kell. Mert itt maradni nekem, nekünk egyre veszélyesebb. A férjem nem magyar. A férjem idegen. Sőt, még idegenebb. Muszlim. Tehát nekünk lassan mennünk kell. Amíg nem késő. De talán már most is késő.

Nagy örömmel jött ő ide. Tele tervekkel, álmokkal. Azt hitte, hogy őt is úgy fogják majd fogadni itt, mint ahogy engem fogadtak ott. De csalódnia kellett. Sokszor. Minden nap. Tanult, intelligens, diplomás. Akar dolgozni, akar beilleszkedni, de a magyarok nem hagyják. Kirekesztik. Nem kap munkát. Nem barátkoznak vele. Pedig nem látszik rajta, hogy ő ,,más", csupán csak annyi látszik, hogy külföldi. És mégis. Egyre elkeseredettebb, egyre frusztráltabb. Nem érti mit tett rosszul, hisz semmi rosszat nem tett. Mit kellene másképp csinálnia. Pedig nem neki kellene változni, hanem az országnak. De nem változik. Vagyis nem abba az irányba, hogy elfogadó, befogadó legyen. Kirekeszt. Mindenkit, aki kicsit is más. Próbáltam tartani benne a lelket, de már én is egyre fáradtabb vagyok. Nem akarok tovább magyarázkodni, nem akarom védeni a védhetetlent. Elég volt. Ebből az egészből, ami itt van. A ,,dögöljön meg a másik oldal"-ból. A minket ostromló vad hordák kényszerképzetéből. A nőket erőszakoló muszlim ösztönlények lebegtetéséből. (Tényleg, volt Magyarországon akár csak egy eset is? Szerintem nem nagyon. Mert ha lett volna, azzal még most is tele lenne a ,,sajtó".) Elegem van abból, hogy az állampárt kiskorúsít, és kiveszi a döntést-, a számonkérés lehetőségét a kezemből. Elegem van abból, hogy ellopják a jövőt, és jobbágysorba taszítanak. Mielőtt bevezetik a röghöz kötöttséget, elmegyek. Talán majd egyszer visszajövök, ha már más lesz.

Ha nem fordulnak el tőlem az ismerőseim, mikor megtudják, hogy muszlimhoz mentem hozzá. Amikor már nem kérdezik meg, hogy ver-e a férjem, és beszélhetek-e a jelenlétében, ülhetek-e egy asztalhoz vele. Hogy félek-e attól, hogy majd hozza a második-harmadik-negyedik feleséget. Ha majd az emberek megismerik a mást, annak valós tartalmát, és úgy ítélkeznek, úgy formálnak véleményt.

Majd visszajövök, ha az ismerősöm, nem fog nekem migránsozni, muszlimozni. Nekem, akinek a férje egy betelepült muszlim. És mikor felhívom erre a figyelmét, akkor csak annyit tud mondani, hogy de hisz az én férjem más. Kérdem én, miért más az én férjem, mint az, aki a kerítés túloldalán áll? Talán csak annyiban más, hogy ő nem menekült, nem futott, nem onnan jött, hanem egy másik muszlim országból. Vagy csak azért más, mert őt valamelyest már ismerik? Talán nem az lenne akkor a megoldás, hogy próbáljuk megismerni egymást?

Majd visszajövök, amikor az összes muszlim terroristázók végleg elhallgatnak. Pontosan úgy, ahogy akkor hallgatnak egy percre, mikor megkérdezem tőlük, hogy ha az összes muszlim terrorista, akkor miért robbantgatnak és ölnek például a muszlim Törökországban is? Nem tudnak rá válaszolni. Mert erre a kérdésre nincs sablon válasz a kék plakátokon.

Majd visszajövök, ha egy cégnél a vezetői megbeszélésen az ,,igazi vezetők" (értsd férfiak) nem fognak kedves kis mosollyal jutalmazni a kollégák munkájára tett csípős megjegyzésem miatt, mondván, hogy ma biztos azok a nehéz napjaim vannak, kicsit hisztisebb vagyok, majd megnyugszom, és tologassam csak tovább a papírokat.

Majd visszajövök, ha egy nő nem ,,aranyos kislány" lesz, ha letérdel a főnökúr előtt, és nem egy ,,hülye picsa" (ja és munkanélküli) ha elhajtja a picsába.

Ha majd az üzemi étkezdében sort állva a férfi kollégák nem fognak hangosan röhögni a nőkön. Azon viccelődve, hogy XY-né azért olyan morcos mert, egy b@szatlan picsa, és hát ugyan ki is b@szná meg azt a bajuszos-banyát. Mondják ezt a pocakos-potrohos kopasz-korpás izzadságszagú fííírfiak. Mert most még nekik lehet ilyent. Majd ha nem lehet, majd akkor visszajövök.

Ha majd nem kezelnek ,,selejtesnek", mert nem szültem legalább ötször, abból kétszer ikreket. Ha majd elfogadják a döntésem, sőt, ha majd nem is lesz kérdés, hogy miért döntöttem így vagy úgy.

Majd visszajövök, ha majd szekuláris államunk lesz. Ha majd az állam nem avatkozik bele a vallásba, és ha az ,,államvallás" az állampolgárok életébe. Ha majd az állam nem részesíti sem előnyben, sem hátrányban a vallásokat, hanem egyformán lesz@rja őket, és azokat is, akik ezt vagy azt követik, vagy nem követik. Ha majd nem akarnak a vallás köpönyege alatt, az érzelmekre, pontosabban a félelmekre hatva manipulálni. Ha majd nem rekesztenek ki azért, mert én nem ülök minden vasárnap a misén. Ha majd csak az veszi a szájára Isten nevét, aki nem hiába teszi azt.

Majd visszajövök, ha egy jónak mondott fizetésből hónap végéig ki lehet jönni. Nem tudom elképzelni, hogy aki minimálbérből, vagy annál kevesebből kényszerül megélni, hogy teszi. Hogy nevel gyereket. Hogy vesz neki kiscipőt, tanszert? Hogy vesz neki gyógyszert? Nekem nem menne. Közgazdászként nem értem hogyan csinálják. Varázslók. Pedig arra halad a világ, hogy ha maradok, akkor előbb, vagy utóbb meg kell majd tanulnom nekem is ezt az életre-halálra szóló hónap elejétől hónap végéig tartó kötéltáncot.

Majd visszajövök, ha a kórházakban lesz kötszer, meg wc deszka. A zuhanyzókban zuhanyrózsa. Ha majd nem nekem kell megvennem azt a gyógyszert, amit a TB finanszírozott műtétemen az altatás alatt az infúzióban adtak nekem. Ha majd nem kell várni hónapokat egy-egy műtétre.

Majd visszajövök, ha az iskolákban a mai kor elvárásainak megfelelő oktatás lesz. És nem elbutítás, agymosás. Ha majd nem kell kötelezően hittant tanulni. Mert ugyan nem kötelező, de ha a te gyereked nem jár oda, akkor már kap is skarlát-betűt. Ha majd teljesen természetes lesz a nyelvoktatás, az informatika, a programozás alapjai a tantervben. Ha majd az egyetemek beavató szertartásain nem nőket erőszakolnak, nem szexuálisan zaklatnak, megaláznak, és úgy általánosságban szexizmus nem lesz ,,jó poén".

Majd visszajövök, ha a felelősöket felelősségre vonják. Ha a politikusok nem lopják ki a gyerekek és öregek szájából a napi kenyeret. Ha mindenkit, aki valaha is a politika közelében megfordult megkérdeznek, egyesével, hogy kicsi lelkem hát neked meg mibű lett ilyen lábon forgó kacsa-várad? És azt a választ nem fogadjuk majd el, hogy a cégemé, ami nem is az enyém, és ez különben is a kétéves fiamé, aki a nagyszüleitől kapta, mert én szegény vagyok.

Bár ha jobban belegondolok, az ellopott időt, a lehetőségeket, azt a gazdasági potenciált, amit a sok térkőből és stadion-betonból meg lehetett volna valósítani, semmilyen elszámoltatás nem fogja visszaadni. Talán csak az önbecsülésünket.

Ha majd az lesz a követendő példa, aki gondolkodik, aki egyenes és korrekt. És nem kap még teret sem az, aki uszít, gyűlöletre nevel. És nem azért, mert ne lenne szólásszabadság, hanem mert majd a társadalom zsigerből löki ki magából a beteg gondolatokkal fertőzőket.

Majd visszajövök. De most csomagolok. Inkább leszek egy élhető ország másodrangú lakosa, gazdasági bevándorlója, mint itt egy velejéig korrupt és romlott rezsim bólogató jancsija.

Ui: Ma kaptam egy választ az egyik elküldött állás pályázatomra. Beválogattak az első körbe. Kérem szorítsanak, hogy összejöjjön az állás.

Üdvözlettel:

H. Lívia

http://kolozsvaros.com/2016/08/22/olvasoi-level-majd-visszajovok-most-csomagolok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
114 éve, ezen a napon született Leni Riefenstahl
  2016-08-22 19:14:57, hétfő
 
  114 éve, ezen a napon született Leni Riefenstahl, a III. Birodalomhoz és Hitler fűződő kapcsolatai miatt 1945 után mellőzött világhírű német filmrendező.


Karrierjét színésznőként kezdte, majd filmrendezőként Balázs Bélával írta és rendezte a Kék fény című közös filmjüket.
Leni Riefenstahl szépségére és tehetségére Adolf Hitler is felfigyelt. A rendezőnő szintén el volt ragadtatva Hitlertől. 1932-ben levelet írt neki, ezt követően találkoztak. Ennek következtében a rendezőnő Hitler propagandafilmesévé vált. Leghíresebb filmjei az 1934-es nürnbergi náci pártkongresszust megörökítő Az akarat diadala és az 1936-os olimpiáról szóló Olimpia volt, melyeket a filmtörténet azóta is remekműnek tart.
Az Olimpia-filmben - a világon először - jelenik meg először a futók mellett száguldó kamera, a légi felvétel, a teleobjektív, és számtalan, ma már nélkülözhetetlennek számító kamerakezelési mód. Riefenstahl kamerakezelése, filmjeinek képi világa a negyvenes évek óta tananyag az Egyesült Államok filmfőiskoláin.
A 70-es években egy núbiai törzsben élt és fényképezte őket; 98 éves korában visszatért a színhelyre, és Álmom Afrikáról címmel újból megörökítette a törzs még életben maradt, tagjait, összevetve egykori és jelenlegi életüket. (Közben helikopter-balesetet szenvedett, de túlélte.)
Az idős rendezőnő hetvenes éveiben búvárkodni kezdett, tenger alatti élményeiről filmet is készített.
(Érdekesség: egy kölni bejegyzésű cigány-egyesület egyszer följelentette, mert a rendezőnő egy interjúban közölte: a háború után viszontlátta azokat a halottnak hitt cigány statisztákat, akiket egy koncentrációs táborokból kölcsönzött ki a negyvenes évek elején Mélyföld című filmjének forgatására, vagyis burkoltan a holokausztot tagadta, ami Németországban bűncselekménynek számít. Az ügyészség azonban magas korára és a csekély közérdeklődésre tekintettel megszűntette az eljárást.)
101 éves korában hunyt el.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 18522
  • e Év: 151439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.