Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszaká!
  2016-08-25 23:59:04, csütörtök
 
  Jó éjszakát kedves Mindannyiotoknak!



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Lecsós penne tejszínnel
  2016-08-25 23:54:32, csütörtök
 
  Lecsós penne tejszínnel

Hozzávalók

1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
10 dkg bacon
40 dkg penne

1 ek olaj
1 tk paradicsompüré
2 dl cukrozatlan habtejszín
bors
½ csokor petrezselyem

Elkészítés

A paprikákat négyfelé vágjuk, kimagozzuk, a húsukat felcsíkozzuk. A meghámozott hagymát és a bacont felaprítjuk.
A pennét forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagolásán megadott utasítás szerint.
Az olajat felforrósítjuk, és aranyszínűre pirítjuk rajta a hagymát és a bacont. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat a paradicsompürével együtt, és további 3 percig pirítjuk.
Felöntjük a tejszínnel, nagy lángon 3-5 percig forraljuk, azután lehúzzuk a tűzről, és megsózzuk, megborsozzuk. Végül a raguhoz keverjük a finomra vágott petrezselymet, és összeforgatjuk a leszűrt tésztával.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Szilvás gombóc - ahogy a nagyi készítette!
  2016-08-25 23:50:59, csütörtök
 
  Szilvás gombóc - ahogy a nagyi készítette!

Hozzávalók

80 dkg lisztesre fövő burgonya
kb. 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
1 ek vaj + 10 dkg
1 db tojás

14 db érett szilva
14 db kockacukor
15 dkg zsemlemorzsa
1 ek porcukor + a szóráshoz


Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk és burgonyanyomón áttörjük. A langyosra hűlt masszát a liszttel, az 1 ek vajjal, a tojással és 1 csipet sóval simára gyúrjuk. Ezután félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és 14 négyzetlapra vágjuk.
A szilvát megmossuk, leszárítjuk és kimagozzuk. A magok helyére 1-1 db kockacukrot teszünk.
Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A szilvaszemeket a tésztalapok közepére helyezzük, és a sarkokat összecsippentjük. Lisztes kézzel gömbölyűre formázzuk a gombócokat, és a lobogó vízben főzzük kb. 15 percig.
Közben a maradék vajat felforrósítjuk. Beleöntjük a zsemlemorzsát, tetszés szerint 1 ek porcukorral édesítjük, és állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk.
A gombócokat kivesszük a főzővízből, lecsepegtetjük, és megforgatjuk a vajas morzsában.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Szilva helyett sárgabarackkal is elkészíthető.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Bácskai rizses hús borsóval
  2016-08-25 23:48:09, csütörtök
 
  Bácskai rizses hús borsóval

Hozzávalók

2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek édes-nemes paprika
50 dkg sertéscomb
10 dkg paradicsompüré

őrölt fekete bors
40 dkg rizs
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)

Elkészítés

Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, apróra kockázott vöröshagymát. Beleforgatjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, és visszarakjuk a tűzre.
A lábasba dobjuk a megtisztított, felkockázott sertéscombot, és nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, megborsozzuk , azután felöntjük egy kevés vízzel, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a hús elkezd megpuhulni.
Az átöblített rizst a húshoz adjuk, felöntjük a rizs kétszeresének megfelelő mennyiségű vízzel, és kevergetve főzzük tovább addig, amíg a rizs megpuhul. Közben beleforgatjuk a zöldborsót. Forrón tálaljuk.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Rumos-tejszínes meggyleves
  2016-08-25 23:45:43, csütörtök
 
  Rumos-tejszínes meggyleves

Hozzávalók

30 dkg meggy
1 ek vaj
1 ek liszt
1 dl víz
1 dl főzőtejszín

1 tk cukor
1 kk vaníliás cukor
1 db fahéj rúd
5 db szegfűszeg
1 dl tej
6 cl rum


Elkészítés

A meggyet megmossuk, majd kimagozzuk. Egy lábasban vajat olvasztunk, egy kevés lisztet és vizet keverünk hozzá, majd leveszem a tűzhelyről, öntünk hozzá tejszínt, majd csomómentessé keverjük.
Beletesszük a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, kevés tejet keverünk hozzá és kb. 10 percig főzzük.
Levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe néhány órára. Amikor jól lehűlt, kivesszük, belekeverjük a behűtött rumot, a tányérba merjük, majd egy kevés tejszínt locsolunk rá.





Megjegyzés

Finom, hűsítő étel kánikulában. A rum opcionális. Aki nem szeretne alkoholos levest kanalazni, vagy gyerek is van a családban, az elhagyhatja.
Sinka Endre

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 159 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 331
  • e Hét: 3136
  • e Hónap: 11402
  • e Év: 128055
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.