Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
házi csokipuding
  2016-08-26 22:32:57, péntek
 
 



Vanília- és csokipudingot készíteni házilag körülbelül öt perccel tart tovább, mint bolti pudingporból megfőzni. És hogy miért érdemes a zacskós változatot hanyagolnunk? A bolti változatnál is - akárcsak a házinál - az alap a kukoricakeményítő. Ehhez a zacskós vaníliapudingoknál aromát adnak még és színezékeket, hogy szép színű és vanília ízű pudingot tudjunk készíteni. A zacskós csokipudingba szintén kerül aroma, biztos, ami biztos, a színezést azért kakaóporral megoldják.

A házi változat viszont mentes mindenféle aromától és színezéktől: a vaníliapuding a tojássárgától lesz sárga, és igazi vaníliától lesz vaníliaízű, és a csokipudinghoz sincs szükség plusz aromára, ha jó minőségű holland kakaóporból készítjük, és egy kevés plusz étcsokoládéval felturbózzuk.

A házi puding elkészítése semmivel sem bonyolultabb a bolti társánál: itt is csak az a lényeges, hogy a tejet fokozatosan adagoljuk a keményítős részhez, hogy szép simára tudjuk kikavarni.

Mire lehet használni? Legegyszerűbb persze csak önmagában elnassolni, de szuperluxus pohárdesszertet is rittyenthetünk belőle némi maradék piskótát felhasználva és tejszínhabbal turbózva - itt találnak egy csokipudingos-kókuszos változatot. Vagy akár profiterolba is tölthetjük, illetve klasszikus gyümölcstortához is szuper a házi vaníliapuding.

Ha pedig unja már az alap vanília- és csokipudingot, próbálja ki a banánpudingot vagy a narancsos fahéjpudingot!


Igazi vanília- és csokipuding házilag, gyorsan

Ötvös Zsuzsanna

2015. február 8., vasárnap 09:09

|



Vanília- és csokipudingot készíteni házilag körülbelül öt perccel tart tovább, mint bolti pudingporból megfőzni. És hogy miért érdemes a zacskós változatot hanyagolnunk? A bolti változatnál is - akárcsak a házinál - az alap a kukoricakeményítő. Ehhez a zacskós vaníliapudingoknál aromát adnak még és színezékeket, hogy szép színű és vanília ízű pudingot tudjunk készíteni. A zacskós csokipudingba szintén kerül aroma, biztos, ami biztos, a színezést azért kakaóporral megoldják.
Puding1
Fotó: Ötvös Zsuzsanna

A házi változat viszont mentes mindenféle aromától és színezéktől: a vaníliapuding a tojássárgától lesz sárga, és igazi vaníliától lesz vaníliaízű, és a csokipudinghoz sincs szükség plusz aromára, ha jó minőségű holland kakaóporból készítjük, és egy kevés plusz étcsokoládéval felturbózzuk.

A házi puding elkészítése semmivel sem bonyolultabb a bolti társánál: itt is csak az a lényeges, hogy a tejet fokozatosan adagoljuk a keményítős részhez, hogy szép simára tudjuk kikavarni.

Mire lehet használni? Legegyszerűbb persze csak önmagában elnassolni, de szuperluxus pohárdesszertet is rittyenthetünk belőle némi maradék piskótát felhasználva és tejszínhabbal turbózva - itt találnak egy csokipudingos-kókuszos változatot. Vagy akár profiterolba is tölthetjük, illetve klasszikus gyümölcstortához is szuper a házi vaníliapuding.

Ha pedig unja már az alap vanília- és csokipudingot, próbálja ki a banánpudingot vagy a narancsos fahéjpudingot!
Puding2
Fotó: Ötvös Zsuzsanna
Vaníliapuding

Hozzávalók 4 adaghoz:

20 g kukoricakeményítő
50 g cukor
3 tojássárgája
1 rúd vanília
4 dl tej

1. A tojássárgákat a keményítővel, a cukorral és a vaníliarúd magjaival összekeverjük, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.

2. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Nem szabad forralni, mert kicsapódik a tojás!
Csokipuding

Hozzávalók 4 adaghoz:

20 g kukoricakeményítő
20 g holland kakaópor
50 g (nád)cukor
3 tojássárgája
4 dl tej
60 g étcsokoládé

1. A tojássárgákat a keményítővel, a kakaóporral és a cukorral összekeverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük.

2. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, itt is vigyázni kell a hőfokra, a tojás kicsapódik, ha forralni kezdjük.

3. Amikor kész, belekeverjük az előzőleg apróra vágott étcsokoládét.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 497
  • e Hét: 662
  • e Hónap: 5066
  • e Év: 36795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.