Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Izráel új temploma
  2016-08-26 11:14:47, péntek
 
  IZRÁEL ÚJ TEMPLOMA * EZÉKIEL 40-43

KÖZPONTI IGERÉSZ: EZÉKIEL 40,1-4; 43,1-5

ÖSSZEFOGLALÁS * Első ránézésre úgy tűnhet, hogy a mai igeszakasz az egész Ószövetség legkevésbé inspiráló olvasmánya. A babilóniai száműzöttek számára azonban talán ez lehetett a legmegindítóbb Ezékiel látomásai közül, hiszen a próféta egy új templom előképéről beszél, amely a negyven évvel korábban lerombolt templom helyén épül fel. Ezékiel "tervrajza" pontosan - és időnként kimerítően - írja le a falak, kapuk, őrszobák, csarnokok, ívek, pillérek és berendezések méreteit. De a könyökökön, kapukon és udvarokon túl Ezékiel azt is meglátja, amint Isten dicsősége (amely nem volt jelen a 11,23 óta) visszatér a megújult szentek szentjébe, mert Istennek az a szándéka, hogy "Izráel fiai között fogok lakni örökre" (43,7).

NAPI ÚTRAVALÓ - Töltsd ki az alábbi mérettáblázatot az adataiddal:

Magasság: ...... ........... ........... ............
Súly: ...... ........... ........... ........... ..........
Derékbőség:...... ........... ........... ............
Mellbőség: ...... ........... ........... .............
Cipőméret: ...... ........... ........... ............
Kesztyűméret: ...... ........... ........... .........
Kabátméret: ...... ........... ........... ..........
Kalapméret:...... ........... ........... ............

Nos, mi a közös a te táblázatodban és az Ezékiel 40-42-ben található látomásban?
Talán Pál következő szavai segítenek a válaszadásban: "Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik?" (1Korinthus 3,16) A táblázat és a látomás egyaránt Isten templomának méreteiről szól!
Testedre, vagyis valójában egész életedre Isten úgy tart igényt, mint a maga templomára. Ennek tudatában van-e az életednek olyan területe, amely Ezékiel napjainak romba dőlt templomához hasonlóan rendbehozatalra szorul? Kérd házastársad vagy barátaid támogatását abban az ön-helyreállítási folyamatban, amely segít a gyakorlatba átültetni az igét: "dicsőítsétek azért az Istent testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi." (1Korinthus 6,20; Károli)

BETEKINTÉS * EMBERI MÉRTÉKKEL MÉRVE - A könyök, mint mértékegység az alkar hossza volt a könyöktől egészen a középső ujj végéig, azaz kb. 45 cm. Mennyiben egyezik ez a te könyökméreteddel?

Ahogy az emberi lélek sem tétlenkedik a testben, úgy Isten Lelke sem lakozhat bennünk anélkül, hogy meg ne nyilvánulna a rá jellemző külső cselekedetekben.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Féld az Urat!
  2016-08-26 10:19:30, péntek
 
  "Mert ezt cselekedvén, mind magadat megtartod, mind a te hallgatóidat." (1Timótheus 4:16)



Az életben megmutatkozó Úr iránti félelem mások lelkét az Úrhoz vonhatja. A Malakiás 2-ben olvassuk azokat a szavakat, melyeket az Úr a papoknak mondott: "Hogy szövetségem legyen a Lévivel, azt mondja a Seregeknek Ura. Szövetségem volt vele életre és békességre, és félelmül adtam azt neki és félt engemet, és megalázta magát az én nevem előtt. Igazság törvénye volt az ő szájában, és nem találtatott álnokság az ő ajkaiban; békességben és egyenességgel járt velem, és sokakat megtérített a bűnből" (4-6.v). Azt látjuk tehát ebből, hogy az Úr félelme olyan áldás lett Lévi életében, mely megtartotta felebarátait is.
Akarod, hogy férjed, feleséged, vagy gyermekeid megtérjenek? Akkor nagyon féld az Urat! Az Úr fel tudja használni istenfélő életedet családtagjaid megtérésére. Péter a gyülekezet tanulságára írt a házasélet kötelességeiről. "Az asszonyok engedelmeskedjenek az ő férjüknek, hogy ha némelyek nem engedelmeskednének is az igének, feleségük magaviselete által ige nélkül is megnyeressenek" (1Pét 3:1).
Isten félelmének hiánya gyakran volt akadály a lelki vakok számára. Gondolj arra, hogy a világot nem fogják meggyőzni szavaid, példaadásod, a nagy dolgok, melyeket vallasz, ha ezekbe nem vegyül Isten félelmének eleven benyomása. Azt mondom neked, hogy ezek miatt inkább megbotlanak, mivel szád olyasmit vallott, amit nem igazol az életed. Élj az Úr félelmében. Ez a mentőeszköz, amellyel el lehet kerülni az ilyenek megbotránkozását.
Pál arra figyelmezteti Timótheust: "Gondot viselj magadról és a tudományról; maradj meg azokban; mert ezt cselekedvén, mind magadat megtartod, mind a te hallgatóidat."

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5072
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 46095
  • e Év: 233897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.