Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Aszaltszilva
  2016-08-27 22:26:28, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Szilvás-diós pite laktózmentesen
  2016-08-27 22:10:47, szombat
 
  Szilvás-diós pite laktózmentesen

Hozzávalók

5 dkg vaj (laktózmentes)
1 dl tejszín (laktózmentes)
1 dl tej (laktózmentes)
2,5 dkg cukor
2 db tojás
1 db sütőpor
1 db vaníliás cukor
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg dió
40 dkg szilva
porcukor
fahéj


Elkészítés

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a a tojásokat, a tejet és a tejszínt.
A diót durvára aprítjuk, összekeverjük a liszttel és sütőporral. Megszórjuk a fahéjjal, és összedolgozzuk a tojásos masszával.
A tésztát egy 26 cm-es, kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjüj, majd a megtisztított és félbevágott szilvákkal kirakjuk a tetejét.





170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.





Hagyjuk kihűlni, tálalás előtt megszórjuk porcukorral és fahéjjal.





Megjegyzés

Ez a recept olyan alapanyagokból készült, hogy aki laktózérzékeny és diétázik, az is bátran fogyaszthatja. A szilva és dió saját termésünk, a mi kiskertünkből való.
Szekeres Lajosné Klári

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Banános sajttorta sós karamellel
  2016-08-27 22:04:23, szombat
 
  Banános sajttorta sós karamellel

Hozzávalók

A sós karamellszószhoz:
15 dkg cukor
1,2 dl tejszín
1 tk vaníliaaroma
1/2 tk só
1 dkg vaj
A kekszalaphoz:
12,5 dkg kókuszos zabkeksz
5 dkg vaj
A banánkrémhez:
1.5 db zselatinlap
20 dkg érett banán + a díszítéshez
25 dkg krémsajt
7,5 dkg fehér csokoládé
0,3 dl tej
télifűszer-keverék (őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió)
15 dkg tejszín

Elkészítés

A szószhoz a cukrot 0,6 dl vízzel borostyánszínűre karamellizáljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, a vaníliát és a sót, majd belecsipkedjük a hideg vajat. Hagyjuk kihűlni.
A kekszalaphoz összetörjük a kekszet, elkeverjük az olvasztott vajjal, és 6 cm átmérőjű gyűrűk aljába nyomkodjuk. A hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjenek.
A krémhez kevés hideg vízbe áztatjuk a zselatint. Összekeverjük a pépesített banánt és a krémsajtot, valamint a felolvasztott csokoládét. A tejet megmelegítjük 1-1 csipet fűszerrel, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, és a banános krémsajthoz keverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a krémet a kekszalapokra simítjuk. A hűtőbe tesszük egy éjszakára. Banánkarikákkal és a sós karamellszósszal kínáljuk.





DUSHA CSENGE

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Vadas csirkéből zsemlegombóccal
  2016-08-27 22:01:10, szombat
 
  Vadas csirkéből zsemlegombóccal

Hozzávalók

A mártáshoz:
1 kg sárgarépa
25 dkg fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
1 ek mustár

bors
babérlevél
őrölt kurkuma
húsleves kocka
A húshoz:
40 dkg vagy 2 egész csirkemellfilé
2 ek vaj

bors
A zsemlegombóchoz:
2 zsemle
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek zsír vagy olaj
1 db tojás
2 dl tej
10-15 dkg liszt

petrezselyem


Elkészítés

A répákat és a hagymát megpucoljuk, közepesre aprítjuk. Az egészet egyben feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés kurkumával ízesítjük, hozzáadjuk a leveskockát és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, majd lassú tűzön legalább fél óra alatt teljesen puhára főzzük. Időnként megkeverjük, és 2 dl főzővizet kiszedünk belőle, és félretesszük.
Közben elkészítjük a húst. Az egyik csirkemellet két vékony szeletre vágjuk, a másikat felkockázzuk. Az apróra vágott húst egy fedett serpenyőben megpirítjuk 1 ek olajon, majd ízlés szerint fűszerezve, közepes lángos készre pirítjuk (amikor elforr a leve, kész van).
A vékonyra szeletelt csirkét oldalait besózzuk és kicsit megborsozzuk. A serpenyőben megpirítjuk őket 1 ek olajon. Felöntjük a vadas mártás főzőlevéből korábban félretett lével, és 25-30 perc alatt alacsony lángon, lefedve puhára pároljuk.
A puhára főtt zöldségeket levesszük a tűzről, kivesszük belőle a babérleveleket, és botmixerrel durvára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, megsózzuk és elkeverjük.
A zsemlegombóchoz 2 zsemlét apróra vágunk, beáztatjuk a tejbe, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, és hozzáadjuk a frissen aprított petrezselymet.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd a végén hozzáadjuk a fokhagymát is.
A megdinsztelt hagymát és fokhagymát a zsemlékhez adjuk, és formázható állagú masszát gyúrunk belőle annyi liszttel, amennyit felvesz (kb. 10-15 dkg).
A masszából gombócokat formázunk két kanál vagy a vizes kezünk segítségével. Enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat. 1-2 perc után feljönnek a víz tetejére, ekkor még további 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Ezzel tálaljuk a vadas csirkét.





Megjegyzés

A zsemlegombóc tésztára cserélhető, a hús akár el is hagyható. Ezekben a variációkban is igen ízletes fogásokat alkothatunk.
Tóth Péter

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Húsleves, ahogy Klári készíti
  2016-08-27 21:58:11, szombat
 
  Húsleves, ahogy Klári készíti

Hozzávalók

1 db egész csirke
2 db sárgarépa
1 db karalábé
1/2 db zellergumó + a levele
1 kis fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 levél kelkáposzta
1 csokor petrezselyem
1 db t.v. paprika
1 db paradicsom
1 db krumpli

őrölt bors
5 szem egész bors

Elkészítés

A megtisztított, feldarabolt csirkét feltesszük főni egy nagyobb fazékban. Amikor feljön a hab a tetejére, lekanalazzuk.
A megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket a levesbe tesszük, megsózzuk és megborsozzuk. Lassú tűzön kb. 1 órán át főzzük, amíg a hús megpuhul.
Amikor elkészült, leszűrjük, majd forrón tálaljuk a zöldségekkel és a hússal.





Megjegyzés

A csirkehúslevest laktóz- és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják, mert a levesbetét zöldség és csirkehús, tészta nélkül.
Szekeres Lajosné Klári

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Egészségben eltültendő hétvégét!
  2016-08-27 21:50:57, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
Az Úr érkezése
  2016-08-27 21:41:25, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Áldások, imák, Istenes versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 159 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1099
  • e Hét: 3313
  • e Hónap: 17218
  • e Év: 146925
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.