|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016-08-27 22:10:47, szombat
|
|
|
Szilvás-diós pite laktózmentesen
Hozzávalók
5 dkg vaj (laktózmentes)
1 dl tejszín (laktózmentes)
1 dl tej (laktózmentes)
2,5 dkg cukor
2 db tojás
1 db sütőpor
1 db vaníliás cukor
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg dió
40 dkg szilva
porcukor
fahéj
Elkészítés
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a a tojásokat, a tejet és a tejszínt.
A diót durvára aprítjuk, összekeverjük a liszttel és sütőporral. Megszórjuk a fahéjjal, és összedolgozzuk a tojásos masszával.
A tésztát egy 26 cm-es, kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjüj, majd a megtisztított és félbevágott szilvákkal kirakjuk a tetejét.
170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, tálalás előtt megszórjuk porcukorral és fahéjjal.
Megjegyzés
Ez a recept olyan alapanyagokból készült, hogy aki laktózérzékeny és diétázik, az is bátran fogyaszthatja. A szilva és dió saját termésünk, a mi kiskertünkből való.
Szekeres Lajosné Klári
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-08-27 22:04:23, szombat
|
|
|
Banános sajttorta sós karamellel
Hozzávalók
A sós karamellszószhoz:
15 dkg cukor
1,2 dl tejszín
1 tk vaníliaaroma
1/2 tk só
1 dkg vaj
A kekszalaphoz:
12,5 dkg kókuszos zabkeksz
5 dkg vaj
A banánkrémhez:
1.5 db zselatinlap
20 dkg érett banán + a díszítéshez
25 dkg krémsajt
7,5 dkg fehér csokoládé
0,3 dl tej
télifűszer-keverék (őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió)
15 dkg tejszín
Elkészítés
A szószhoz a cukrot 0,6 dl vízzel borostyánszínűre karamellizáljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, a vaníliát és a sót, majd belecsipkedjük a hideg vajat. Hagyjuk kihűlni.
A kekszalaphoz összetörjük a kekszet, elkeverjük az olvasztott vajjal, és 6 cm átmérőjű gyűrűk aljába nyomkodjuk. A hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjenek.
A krémhez kevés hideg vízbe áztatjuk a zselatint. Összekeverjük a pépesített banánt és a krémsajtot, valamint a felolvasztott csokoládét. A tejet megmelegítjük 1-1 csipet fűszerrel, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, és a banános krémsajthoz keverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a krémet a kekszalapokra simítjuk. A hűtőbe tesszük egy éjszakára. Banánkarikákkal és a sós karamellszósszal kínáljuk.
DUSHA CSENGE
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
1 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-08-27 22:01:10, szombat
|
|
|
Vadas csirkéből zsemlegombóccal
Hozzávalók
A mártáshoz:
1 kg sárgarépa
25 dkg fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
1 ek mustár
só
bors
babérlevél
őrölt kurkuma
húsleves kocka
A húshoz:
40 dkg vagy 2 egész csirkemellfilé
2 ek vaj
só
bors
A zsemlegombóchoz:
2 zsemle
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek zsír vagy olaj
1 db tojás
2 dl tej
10-15 dkg liszt
só
petrezselyem
Elkészítés
A répákat és a hagymát megpucoljuk, közepesre aprítjuk. Az egészet egyben feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés kurkumával ízesítjük, hozzáadjuk a leveskockát és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, majd lassú tűzön legalább fél óra alatt teljesen puhára főzzük. Időnként megkeverjük, és 2 dl főzővizet kiszedünk belőle, és félretesszük.
Közben elkészítjük a húst. Az egyik csirkemellet két vékony szeletre vágjuk, a másikat felkockázzuk. Az apróra vágott húst egy fedett serpenyőben megpirítjuk 1 ek olajon, majd ízlés szerint fűszerezve, közepes lángos készre pirítjuk (amikor elforr a leve, kész van).
A vékonyra szeletelt csirkét oldalait besózzuk és kicsit megborsozzuk. A serpenyőben megpirítjuk őket 1 ek olajon. Felöntjük a vadas mártás főzőlevéből korábban félretett lével, és 25-30 perc alatt alacsony lángon, lefedve puhára pároljuk.
A puhára főtt zöldségeket levesszük a tűzről, kivesszük belőle a babérleveleket, és botmixerrel durvára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, megsózzuk és elkeverjük.
A zsemlegombóchoz 2 zsemlét apróra vágunk, beáztatjuk a tejbe, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, és hozzáadjuk a frissen aprított petrezselymet.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd a végén hozzáadjuk a fokhagymát is.
A megdinsztelt hagymát és fokhagymát a zsemlékhez adjuk, és formázható állagú masszát gyúrunk belőle annyi liszttel, amennyit felvesz (kb. 10-15 dkg).
A masszából gombócokat formázunk két kanál vagy a vizes kezünk segítségével. Enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat. 1-2 perc után feljönnek a víz tetejére, ekkor még további 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Ezzel tálaljuk a vadas csirkét.
Megjegyzés
A zsemlegombóc tésztára cserélhető, a hús akár el is hagyható. Ezekben a variációkban is igen ízletes fogásokat alkothatunk.
Tóth Péter
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-08-27 21:58:11, szombat
|
|
|
Húsleves, ahogy Klári készíti
Hozzávalók
1 db egész csirke
2 db sárgarépa
1 db karalábé
1/2 db zellergumó + a levele
1 kis fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 levél kelkáposzta
1 csokor petrezselyem
1 db t.v. paprika
1 db paradicsom
1 db krumpli
só
őrölt bors
5 szem egész bors
Elkészítés
A megtisztított, feldarabolt csirkét feltesszük főni egy nagyobb fazékban. Amikor feljön a hab a tetejére, lekanalazzuk.
A megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket a levesbe tesszük, megsózzuk és megborsozzuk. Lassú tűzön kb. 1 órán át főzzük, amíg a hús megpuhul.
Amikor elkészült, leszűrjük, majd forrón tálaljuk a zöldségekkel és a hússal.
Megjegyzés
A csirkehúslevest laktóz- és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják, mert a levesbetét zöldség és csirkehús, tészta nélkül.
Szekeres Lajosné Klári
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2016-08-27 21:50:57, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
159 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1099
- e Hét: 3313
- e Hónap: 17218
- e Év: 146925
|
|
|