Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Citrom diéta
  2016-08-07 09:36:25, vasárnap
 
  A Lemon Detox kúrát érdekes módon a gyomorfekély gyógyítására használták először. A diéta megalkotója, Stanley Burroughs Tisztítókúra felsőfokon című könyvében arról ír, hogyan próbálta ki a Master Cleanse diétát egy olyan betegen, aki már három éve szenvedett gyomorfekélytől. Más megoldás híján a beteg felkereste Stanleyt, aki a tisztítókúrát javasolta neki. 11 nap elteltével a páciens teljesen meggyógyult, orvosai legnagyobb döbbenetére. Ezt követően számos esetben sikerült hasonló eredményeket elérnie.


A Master Cleanse áttekintése

A Lemon Detox kúrát érdekes módon a gyomorfekély gyógyítására használták először. A diéta megalkotója, Stanley Burroughs Tisztítókúra felsőfokon című könyvében arról ír, hogyan próbálta ki a Master Cleanse diétát egy olyan betegen, aki már három éve szenvedett gyomorfekélytől. Más megoldás híján a beteg felkereste Stanleyt, aki a tisztítókúrát javasolta neki. 11 nap elteltével a páciens teljesen meggyógyult, orvosai legnagyobb döbbenetére. Ezt követően számos esetben sikerült hasonló eredményeket elérnie.

A The Master Cleanse Experience címmel megjelent könyvében Tom Wolohsyn röviden megemlíti a Master Cleanse kúrán átesett betegeinek tapasztalatit és betekintést nyújt annak egészségre gyakorolt előnyeibe, mint például a jobb alvás, pozitív szemléletmód, az elme tisztasága és a szenvedélybetegségektől való mentesség. Szorgalmazza a naplóvezetést, ami az eseményeket követi nyomon és későbbi felhasználásra szolgál referenciaként, a kúra újbóli alkalmazásánál.

A Master Cleanse alapelve az, hogy egy betegség kezeléséhez takarítást kell végezni szervezetünkben. A táplálkozástudomány számára egyértelművé vált, hogy a helytelen táplálkozás, negatív mentális hozzáállás és nem megfelelő testmozgás felelős a méreganyagok felhalmozódásáért. Ezért önmagában a kúra nem elegendő, csupán az első lépése az egészséges életmód melletti döntések sorozatának. Az egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás, valamint a stressz csökkentése mind elengedhetetlen tényezők a Master Cleanse diétával elért eredmények fenntartásához.

Felkészülés

Egy méregtelenítő kúrán átesni olyan, mint a maratonra készülni. Aki nem tartja szem előtt a céljait, könnyen találja magát az út szélén állva, a kételyei áldozataként. Tom Woloshyn ezzel a példával ösztönzi azokat, akik először vágnak bele a Master Cleanse diétába, első kézből ismerve a mellékhatásait. Az eredmény meghatározása a következő lépés, miután megállapítottuk, hogy hol tartunk, és mit szeretnénk elérni.
Woloshyn szerint néhányan vegetáriánus étrendre térnek át, mielőtt a diétába kezdenének, mivel ez kevésbé megterhelő a szervezetnek és megkönnyíti a kúrára történő váltást. A rendszeresen kávét vagy szénsavas italokat fogyasztók számára javasolt a ,,káros szenvedélyek" fokozatos csökkentése, valamint a B5 vitamin szedése a koffeinmegvonás által előidézett fejfájás kialakulásának megelőzésére.

Szervátültetésen átesettek és immun szupresszáns gyógyszereket szedők nem végezhetik el a kúrát. Woloshyn arra figyelmeztet, hogy a tisztítókúra serkenti az immunrendszert, miközben hatékonyan gátolja a gyógyszerek hatását, ez a kombináció pedig valószínűleg az átültetett szerv kilökődéséhez vezet.

Így végezzük a Master Cleanse kúrát

A Lemon Detox kúra egy tisztító program, ami arra ösztönöz, hogy legalább tíz napon át csak a citromból, tiszta juharszirupból, cayenne-i borsból és vízből készült limonádét fogyasszuk. Az ital elkészítéséhez keverjük össze a hozzávalókat és naponta legalább 12 pohárral fogyasszunk. Igyunk minden alkalommal, amikor éhségérzetünk van.
Minden reggel és este vegyünk be hashajtót, vagy a reggeli hashajtó helyett fogyaszthatunk sós vizet is. Azonban ügyeljünk arra, hogy naponta legalább három székletürítést végezzünk, így biztosítva a bélfalakon felhalmozódott salakanyagok kiürítését.

Minden esetben frissen fogyasszuk a limonádét és ne tegyük ki a mikrohullámú sütő által okozott károsodásnak, ami minimálisra csökkenti annak hatékonyságát. Minden sikeres nappal közelebb kerülünk az evés lelki igényének legyőzéséhez, ami önbizalmat és egyfajta kontrollérzetet nyújt és tovább motivál a diéta folytatására.

A diéta befejezése éppen annyira kritikus, mint az elkezdése. A kúrát követő első napon narancslevet fogyasszunk. A második napon már megengedett a zöldség- és erőlevesek fogyasztása. A harmadik naptól ehetünk gyümölcsöt és zöldséget. Figyeljünk arra, hogy egyszerre ne együnk túl sokat és igyunk sok vizet. Lassan térjünk csak vissza a szokásos étrendünkre és kerüljük a húst, halat, tejet és tojást.

A Master Cleanse diétát követően javasolt megfontoltan étkezni. A kúrával elért eredmények biztos alapot adnak a régi szokások megváltoztatásához és a betegségekről mentes életmód megkezdéséhez.

A limonádé recept

Stanley Burroughs eredeti receptje fantasztikus eredményeket hozott közel 50 éven át.

A program célja az emésztőrendszer 10 napos ,,vakációra küldése". Stanley Burroughs kimondottan ellenzi a kiegészítők és vitaminok szedését a kúra során, mert az megzavarja a szervezet működését. Továbbá a citrom és juharszirup tartalmazza a kúra során szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

További hiba a víz arányának megváltoztatása az eredeti recepthez képest, ami értelmetlenné teszi a minimálisan elfogyasztandó mennyiség meghatározását. Ne feledjük, hogy a bármilyen változtatással is élünk, a kúránk nem lesz annyira sikeres, mintha hűen követnénk az eredeti Master Cleanse programot és a limonádé receptet.

Stanley Burrough könyvében szereplő, egy adagnyi recept a következő:

- 2 evőkanál citrom vagy lime leve
- 2 evőkanál valódi juharszirup
- 1/10 teáskanál cayanne bors
- 300 ml víz (ízlés szerint hideg vagy meleg)

Figyelem! Kalóriatartalmát tekintve ez a diéta a ,,null" diétának felel meg (max. 300 Kcal lehet a napi energia bevitel, ha jól számolom). Ez nem veszélytelen. Kb. húsz évvel ezelőtt a null diéta elfogadott volt az elhízott betegek kezelésében, ha más kísérő betegségük nem volt. A veszélyei miatt ezt mindig kórházban végezték. A jojó effektus és a hirtelen halálesetek megugrása miatt azonban mára már nem alkalmazzuk. A hashajtót kifejezetten ellenzem és a só bevitel is elégtelen. Megfelelő pótlásáról gondoskodni kell (3-4 g/nap nátrium klorid!). A fehérje mérleg negatív (gyakorlatilag fehérjét sem tartalmaz), tehát ez a diéta biztos izomtömeg csökkenéssel is jár. Figyelem! Ez nem csak a perifériás izmokat, hanem pl. a szívizmot is érintheti! A csontjaink is élnek, nekik sem tesz jót. Ásványi anyagokból is elégtelen. Hiányoznak belőle a jóféle zsírsavak is. A zsírok bontásából képződő ketontestek elégetésére áll át az agy, mert a máj szénhidrát raktárai 12 óra alatt kimerülnek és az izmok raktárai is csak 5-6 napra elegendő szénhidráttal rendelkeznek. A ketózis nem túl jó a szívnek és a májnak sem.

Nem javaslom, de hát Beyoncé nevével szemben mit is tehetnék? Bemutatom, kommentálom, mert ha nem veszek róla tudomást, attól még a jelenség létezik, a nagy név pedig sokaknak hamis biztonságérzetet nyújt. Filozófiámmal ellentétes, de elképesztően divatos. És veszélyes!

dr. Tihanyi László
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ajándékok, amelyek nem kerülnek semmibe: egy jó szót szólni
  2016-08-07 08:18:53, vasárnap
 
 

Ajándékok, amelyek nem kerülnek semmibe: egy jó szót szólni, egy beteget fölvidítani, óvatosan csukni be az ajtót, apróságoknak örülni, mindenért hálásnak lenni, jó tanácsot adni, egy levél megírásával örömet szerezni, jogos panaszt nem melegíteni fel újra, nem tenni szóvá, amit a másik hibázik, a levert hangulatot nem venni komolyan, nem sértődni meg egy félresikerült szó miatt, megtalálni a dicsérő, elismerő szót a jóra, megtalálni az együtt érző szót a megalázottaknak, találni egy tréfás szót a gyerekeknek, elismerni az elkövetett helytelenséget, örülni a holnapi napnak, bizonyos dolgokra aludni egyet, mindenre rászánni a kellő időt és gondot, és mindenben, de mindenben szeretettel lenni.
Hetényi Varga Károly


 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Köszönd meg léted
  2016-08-07 08:07:33, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Ha céljaid vezérelnek
  2016-08-07 08:05:53, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Uram nézz reám!
  2016-08-07 08:04:32, vasárnap
 
  Uram nézz reám

Uram nézz reám, karom nyújtom feléd.
Ott keress, hol nem ér semmi fény.
Mindig vigyáztad léptemet, óvtad létemet.
Bocsásd meg bűneimet, mosd tisztára lelkemet.
Uram taníts meg újra hinni, bízni.
Utam csak így tudom tovább vinni.
Szeretnék angyal lenni,
szeretet szárnyán messze repülni.
Uram töröld le könnyemet,
erősítsd meg hitemet, hogy jók az emberek.
Nyisd fel szemem, hogy lássalak.
Feléd száll most a gondolat.
Lelkemet töltsd fel fénnyel, hittel, reménnyel.
Égett a tűz bennem, mégis száműzött lettem.
Ne szólj, csak fogd meg kezem.
Ne hagyd, hogy ezer darabra hulljon szívem.
Uram irgalmad oly nagy, hát el ne hagyj.
E földön nem vagyok más, csak áldozat.
Teremts egy új világot nekem,
hol boldogságban élhetem életem.
Lelkem mostantól a templomod.
Kegyeidért minden éjjel imádkozom.
Ölelő karodban áldásod rám találjon.
Uram, halld meg néma kiáltásom !

 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
A kísértés hosszan nyomja a csengőt
  2016-08-07 08:03:37, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Hallod a fűben a napfény dalát?
  2016-08-07 08:02:20, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Soha nem kerülünk olyan helyzetbe
  2016-08-07 08:01:19, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Kibe mit oltott az Isten
  2016-08-07 08:00:17, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
Csodaszép vasárnapot!
  2016-08-07 07:46:30, vasárnap
 
 



 
 
0 komment , kategória:  VERSEK  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 6874 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 653
  • e Hét: 3373
  • e Hónap: 22346
  • e Év: 251283
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.