Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Szívükbe írom
  2016-08-09 13:48:01, kedd
 
  SZÍVÜKBE ÍROM


BIBLIAI OLVASMÁNY: MÁTÉ 26,17-30



TEKINTS VISSZA! * A tegnapi igeszakasz segítségével egy futó pillantást vethettél a Jeremiás 31,31-34-ben ismertetett új szövetségre, amely Jeremiás próféciáinak a tetőpontja. Isten önnön szívét tárja fel népe előtt ezekben a versekben. Ugyanakkor három alapvető kijelentést ad a velük kötött új szövetségről:

1.Törvényét a nép szívébe helyezi. Az Úr törvénye belsővé válik, és nem marad külsődleges. A kőtáblák helyett szívükbe írja a törvényt, vagyis innentől kezdve belülről fejti ki hatását az életükre. Az új szövetség megadja a népnek a képességet, hogy bensőjükből fakadóan engedelmeskedjenek az Úr igaz rendelkezéseinek, és így részesedjenek az Úr áldásaiban. Ezékiel próféta meg is magyarázza, hogy ez majd a Szentlélek ajándéka lesz a hívők életében (Ezékiel 36,24-32). Vagyis az új szövetségnek köszönhetően a Szentlélek-Isten valódi lakozást vesz a hívők életében (lásd: Jóel 2,28-32).
2.Így szól az Úr: ,,Én Istenük leszek, ők pedig népem lesznek." Ez egészen egyszerűen annak a közösségvállalásnak a továbbvitele, amelynek alapjait már korábban letette az Úr. Más szavakkal: az új szövetség nem a régi semmissé válását, hanem annak betöltését jelenti.
3.Megbocsátja népe bűneit. Mivel Izráel bűnt követett el, ezért Isten átkát kellett magára vennie. De az új szövetség részeként Isten ,,elengedi és elfelejti" a bűnt. Hogy létezik, hogy a szent Isten figyelmen kívül hagyja a bűnt? Nem erről van szó. Ez nem azt jelenti, hogy szemet huny a bűn felett, hanem azt, hogy az árát valaki más fizette meg - akit mi Jézus Krisztusként ismerünk.

NÉZZ FEL! * Jézus, miközben utolsó vacsoráját osztotta meg tanítványaival, fogta a poharat, körbeadta, hogy igyanak belőle ők is, és azt mondta: ,,Ez az én vérem, a[z új] szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára." A pohár Jézus vérének jelképe volt, mely így egyúttal az engesztelést is jelképezte, vagyis élete feláldozását, azaz a helyettes elégtételt.
A Máté 26,17-30 olvasása közben köszönd meg Istennek imádságban érted vállalt elköteleződését az új szövetségben. Adj hálát Krisztus engesztelő haláláért, mely lehetővé tette számodra, hogy vele tölthesd az örök életet.

HALADJ TOVÁBB! * Isten rendíthetetlen és felbonthatatlan szövetséget kötött népével. Te milyen elköteleződést vállalsz felé?
Állíts össze egy listát azokról az életcélokról, melyeket Isten erejével szeretnél elérni. Olyan dolgok, amik a lelki fegyelmezettséghez, a bizonyságtételhez, a bibliatanulmányozáshoz kapcsolódnak.
Ne feledd, Isten a legjobbat érdemli tőled. Elvégre ő is azt adta neked!

Isten nem az alkalmasságunkat vagy az alkalmatlanságunkat nézi, hanem hogy mennyire vagyunk elérhetőek a számára.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten gyümölcsöt keres
  2016-08-09 11:45:30, kedd
 
  Abban dicsőíttetik meg azért az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek. János 15:8



A kérdés nem az: mit gondolsz magadról. Nem is az: mit gondol Isten népe rólad. Hanem az, hogy mit fog majd gondolni Isten rólad azon a napon, amikor gyümölcsöt keresve átvizsgálja ágaidat. Amikor meg kellett vizsgálni Sodomát, hogy igazakat találjanak benne, Isten nem Ábrahámra bízta azt. Amikor Ábrahám közbenjárt a városért, Isten állandóan azt válaszolta: "Ha találok ötven, vagy negyven igazat, akkor nem vesztem el a várost." Isten maga fog lejönni; Isten maga fog gyümölcsöt keresni.
Mit olvasunk ebben a példázatban? "És elment, hogy azon gyümölcsöt keressen, és nem talált. És mondta a vincellérnek: "Ímé három esztendeje járok gyümölcsöt keresni e fügefán, és nem találok... vágd ki azt; miért foglalja a földet is hiába?"
Ezek a szavak megint azt mutatják, mi az eredménye annak, amikor Isten gyümölcsöt keresett a terméketlen fügefán. Gyümölcsöt keresett, de nem talált. Először a gyümölcs hiányáról panaszkodik a vincellérjének. Hívja, hogy nézze meg a fát. Azután kinyilvánítja akaratát, azaz, hogy ezt a fügefát ki kell vágni, hogy a földet ne foglalja hiába.
"És mondta a vincellérjének." Ez a vincellér az Úr Jézus. Mintha Isten azt mondaná: "Itt van egy hívő az egyházamban, aki terméketlen."
Figyelj csak: itt a földön a terméketlen hívő sokra tarthatja magát. De a mennyben az Úr azt fogja neki mondani: "Azért most tudatom veletek, hogy mit teszek szőlőmmel; elvonszom kerítését, hogy lelegeltessék, elrontom kőfalát, hogy eltapodtassék." Az Úr őrizzen minket kegyelmesen!

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1834
  • e Hét: 10546
  • e Hónap: 22421
  • e Év: 210223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.