Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Egy parázna feleség
  2016-09-01 08:37:24, csütörtök
 
  EGY PARÁZNA FELESÉG * HÓSEÁS 1-3

KÖZPONTI IGERÉSZ: HÓSEÁS 1 ÉS 3

ÖSSZEFOGLALÁS * A bálványimádásba süllyedt Izráelhez az Úr Hóseás prófétát küldte, akinek a neve azt jelenti, hogy ,,szabadítás". A parancs, mely szerint vegyen feleségül egy Gómer nevű nőt, egyúttal előrevetítette azt is, hogy milyen családi élet vár rá: ,,Menj, végy feleségül egy parázna nőt, és legyenek gyermekeid a paráznától..." (1,2) Ahogyan az Úr előre megmondta, Gómer más szeretőkre cserélte próféta-férjét, fájdalmasan, de rendkívül életszerűen ábrázolva azt a hűtlenséget, amit Izráel tanúsított Isten hűséges szeretetével szemben. Amikor Gómer már a rabszolgák szintjére süllyedt, Hóseás azt az utasítást kapta, hogy vásárolja vissza az asszonyt, mert továbbra is ő a felesége. Ugyanígy Izráel Istene is elkötelezte magát amellett, hogy népét kitartóan szereti, még ha lelki házasságtörésük az asszír fogsághoz és szolgasághoz vezetett is.

NAPI ÚTRAVALÓ * Nem véletlen, hogy valószínűleg a János 3,16 volt az első bibliai igevers, amit megtanultál: ,,Mert úgy szeretette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta...", és hogy az első ének is ez volt: ,,Engem szeret Jézusom, Bibliámból jól tudom." Miért? Mert Isten szeretete az alapja mindennek. Olyan könnyen érthető igazság, hogy egy gyermek is képes felfogni, s mégis olyan mély, hogy egy hittudós is egy életen keresztül boncolgathatja az összefüggéseit.
Tekints ma úgy Isten szeretetére, mintha először találkoznál vele - nézd a könnyeivel küszködő Hóseás szemével! Isten szeretete feltétel nélküli (nem kell kiérdemelned; nem is lehet), szüntelen (semmi sem választhat el tőle; Róma 8,35-39), és aktív (Isten kézzelfoghatóan fejezi ki az életedben). Isten sokszor mondta már neked Igéjében: ,,Szeretlek." Te mikor mondtad neki utoljára?
Keresd ki a 116. zsoltárt, és olvasd fel hangosan! Ez egy gyönyörű és biblikus módja annak, hogy elmond neki: ,,Szeretlek."

BETEKINTÉS * BIZONYOS DOLGOK SOHASEM VÁLTOZNAK - Sajnos mindig is voltak, és mindig is lesznek olyan férjek és feleségek, akik házasságtörést követnek el, s ilyen esetekben ritkán áll helyre a házastársi kapcsolat. Hóseás kapcsolata hűtlen feleségével, Gómerrel Malakiás próféta kijelentését támasztja alá: ,,Gyűlölöm azt, aki elválik feleségétől - mondja az Úr, Izráel Istene." (Malakiás 2,16)

A szeretet: önmagunkról való elfeledkezés a másik ember szolgálatában.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Neked jó dolgod lesz...?
  2016-09-01 07:45:10, csütörtök
 
  ,,Mégis tudom én, hogy az istenfélőknek lészen jó dolguk." (Prédikátor 8:12)


Az Írás Isten gyermekeit boldogoknak nevezi, mivel állandóan félik az Urat. Mivel meg vannak áldva ezzel a kegyelmi ajándékkal, már itt ebben az életben boldogok és boldogok is lesznek, amíg el nem viszik őket a dicsőség örök hajlékaiba.
Jeremiás próféta az Úr szája által azt mondta: ,,És népemmé lesznek nekem, én pedig nekik Istenük leszek. És adok nekik egy szívet és egy utat, hogy mindenkor engem féljenek, hogy jól legyen dolguk, nekik és az ő fiaiknak őutánuk. És örökkévaló szövetséget kötök velük, hogy nem fordulok el tőlük és a velük való jótéteménytől, és az én félelmemet adom az ő szívükbe, hogy el ne távozzanak tőlem" (Jer 32:38-40).
Ha Isten az egész világot neked adná is, de nem volna benned az Ő félelme, elkárhoznál. Mert ez a világ elmúlik, de aki az Urat féli megmarad örökre.
Isten gyermekei ebben az életben sok kísértéssel, bajjal, próbával és nehézséggel találkoznak. De Isten megoltalmazza és megőrzi őket minden útjukban. ,,Mert aki az Istent féli, mindezektől megszabadul" (Préd 7:18). Milyen nagy Isten jósága gyermekei iránt, akik mindezt kapták Tőle.
Lásd a különbséget azok között, akik Istent tisztelik, és azok között, akik nem tisztelik: ,,Mégis tudom én, hogy az istenfélőknek lészen jó dolguk, akik az ő orcáját félik. A hitetlennek pedig nem lesz jó dolga, és nem hosszabbítja meg az ő életét, olyan lesz, mint az árnyék, mert nem rettegi Isten orcáját."
Neked jó dolgod lesz...?

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 518 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7659
  • e Hét: 19370
  • e Hónap: 48682
  • e Év: 236484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.