Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Fehér és lila orchideák
  2016-09-11 18:51:11, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Lúgosító-savasitó ételek
  2016-09-11 18:36:57, vasárnap
 
 



ITT A LÚGOSÍTÓ ÉTELEK TELJES LISTÁJA: ELFELEJTHETED A HÍZÁST, A GYOMORBAJT, A MAGAS VÉRNYOMÁST, A CUKORBETEGSÉGET, MEGELŐZHETED A RÁKOT, HA LEKÜZDÖD A SAVASSÁGOT A SZERVEZETEDBEN!

A megfelelő pH érték nélkülözhetetlen az egészséghez. Ha megszeretnénk őrizni szervezetünk egészséges működését, a pH értéknek 7.4 körül kell lennie, ami a lúgos tartományba esik.

Az iparosodás a szén-dioxid lerakódás növekedéséhez vezetett, az óceánok pH szintje ennek hatására 8.2-ről 8.1-re csökkent, ami negatív hatással van a tengeri életre. A talaj pH értéke meghatározza az ásványi anyag tartalmát a benne termő élelmiszereknek.

A lúgosító étrend azokon a tápanyagokon alapul, melyeket a természetes élelmiszerekben és a zöldségekben találunk. Ez a fajta diéta rendkívül hatékony. Éppen ezért most bemutatunk egy listát, hogy a rajta szereplő élelmiszereket te is beilleszthesd a mindennapos étrendedbe!

Lenmag
A lenmag gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és erősen lúgosít. Tovább sok E-vitamint és rostot tartalmaz.

Extra szűz olíva olaj
Tele van E-vitaminnnal és egyszeresen telítetlen zsírsavakkal. Bármilyen diétába beleillik.

Bogyós gyümölcsök

Antioxidánsokat és rostokat tartalmaznak, melyek a legegészségesebb gyümölcsökké teszik őket.

Dinnye
A dinnye nagyszerűen hidratálja a testet és méregtelenítő az emésztőrendszert a benne nagy mennyiségben megtalálható rostoknak és víznek köszönhetően. Emellett intenzíven lúgosít is.

Mangold
Antibakteriális, antivirális és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Kitűnő lúgosító.

Egyéb élelmiszerek, melyek beleillenek a lúgosító étrendbe:

Lúgosító zöldségek:
szareptai mustár hagyma gomba paradicsom répafélék burgonyafélék karfiol cékla paszternák (magas a glikémiás indexe) fejes káposzta zeller édesburgonya zsázsa sárgarépa brokkoli
lucerna búzafű tök paprika vadon növő zöldek árpafű borsó retek svéd karórépa tengeri növények
pitypang ehető virágok padlizsán erjesztett zöldségek fokhagyma zöldbab zöldborsó mangold zöldje
chlorella kelkáposzta uborka spenót spirulina, hajtások

Lúgosító gyümölcsök:
mandarin paradicsom trópusi gyümölcsök umeboshi szilva görögdinnye datolya szárítva füge szárítva
szőlő grapefruit sárgadinnye citrom lime alma sárgabarack avokádó banán (magas a glikémiás indexe) kantalup dinnye meggy friss kókusz narancs őszibarack körte ananász rebarbara

Lúgosító fehérjék:
tempeh tofu mandula köles gesztenye

Lúgosító fűszerek:
tengeri só miso tamari valamennyi zöldfűszer mustár gyömbér fahéj curry chili paprika

Egyéb lúgosítók:
ásványvíz almaecet zöldséglevek friss gyümölcslevek melasz probiotikus kultúrák virágpor
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
A szeretetről Müller Pétertől MEGFONTOLANDÓ
  2016-09-11 18:14:49, vasárnap
 
  MÜLLER PÉTER SZAVAI, AMELYEK MEGVÁLTOZTATJÁK AZ ÉLETEDET!

Az embereket a hülyeségükkel együtt kell szeretni. Ezt a drága anyám mondta. Ő meg tudta tenni - én nem. Odáig eljutottam, hogy elfogadtam a másikat olyannak, amilyen. Megértettem. Sajnáltam is. De nem szerettem. Ő meg szerette! Mi volt a titka? Egyszer erről faggattam, és azt mondta:

"Nézd, minden ember hülye. Iszik, nagyhangú, önző, rendetlen, vagy bosszantóan precíz, könnyelmű, komor, gátlásos, gátlástalan, nem mosdik, tisztaságmániás, teli van szorongással, bizonytalansággal, néha durvasággal, gyávasággal, gyengeséggel, hirtelen haraggal és sérelemmel.

Sorolhatnám még. Minden ember gyári hibás. Én is, te is. Azt hiszed, te nem vagy "hülye"? Mégis szeretlek. Abban a hatalmas zsákban, amelyet a lelkemben nyitottam neked, minden rossz tulajdonságod belefér. Reggelig tudnám sorolni, mi miatt nem vagy szeretetre méltó.

Mégis szeretlek! Ha nem így működnénk, nem lenne szeretet a világon! Nincs olyan ember, akinek ne lenne rossz természete, akinek ne lennének bűnei, tüskéi, démonai, bosszantó tulajdonságai. Nincs olyan lélek, akiben ne lenne szemét.

Még a szentekében is van! De mennyi! A szeretethez bőséges lélek kell, egy nagy szemetes kosár, ahová a másik minden rossz tulajdonságát, vacakságát, bosszantó megnyilvánulását belehajítom. Kidobom vagy elfelejtem."

Nem értettem, s ezért még hozzátette:

"No, nézd! Vegyük csak azt, ami téged illet: ordítva születtél. Minden éjszakámat végigbömbölted hároméves korodig. Követelődző voltál. Önző, mohó. Csak arra kellettem neked, hogy adjak. Hogy etesselek, fürdesselek, mert hogy el ne felejtsük, naponta többször bepisiltél és összeszartad magad!

Olyan büdös voltál, hogy minden idegen kiment a szobából. Én meg bírtam. Nem zavart. Sőt, mosolyogtam rajta. Életem legszebb korszakához tapad az a mások számára borzalmas bűz, ami belőled áradt. Éjszaka féltél, fölébresztettél, hozzám bújtál.

Évekig nem tudtam aludni miattad. Az utcán lusta voltál járni, föl kellett emelni téged, és cipelni, mert te élvezted, én meg nyögtem alattad. Ha nem vettelek föl a nyakamba, bőgtél, de olyan kétségbeesett üvöltéssel, hogy szégyelltem magam a járókelők előtt: azt hitték, öllek téged. Így kezdődött a kapcsolatunk! És látod: szerettelek!

Ne hidd, hogy egy párkapcsolatban, egy barátságban, vagy akármilyen emberi viszonyban másképp működik a szeretet! Nem! Ha valakit megszeretsz, vegyél hozzá egy jó nagy szemeteszsákot. Minden nap dobd bele a másik hibáit!

És felejtsd el! Nézz a szemébe! Ember ő is, szegény, mint te, és teli van hibával. Ne azt nézd, hanem a szemeit! Csakis a szemeit! Vagy még inkább: a szívét!"
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Egyszerű otthoni méregtelenítés
  2016-09-11 18:10:53, vasárnap
 
  Már nagyanyáink is ismerték ezt a fantasztikusan egyszerű és hatékony méregtelenítési eljárást, ami kihúzza a gyulladást a testből, kihajtja a mérgeket és rendezi a vérkeringést és a vérnyomást.

Nem kell mást tenned, mint heti háromszor meleg vízbe egy csésze jó minőségű tengeri sót keverni, majd ebbe áztatni a lábadat. Utána töröld meg a lábat, és rögtön feküdj le .

A kúra 3 hétig tart.

A víz fokozatosan más-más színű lesz. Íme, ez mit jelez:

Citomsárga: veseproblémák

Narancssárga: köszvény, ízületi gyulladás, reuma

Barna: máj

Zöld: epe, szív, emésztés

Sötét, koszos: nehézfém mérgezés, cukorbetegség

7-8 alkalom után érezhető a javulás, a szervezet gyulladásainak csökkenése, a tisztulás.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A köményről jó tudni
  2016-09-11 18:00:02, vasárnap
 
 



HÍZOL, ROSSZUL ALSZOL, ÉS FÁJNAK AZ ÍZÜLETEID? EZ AZ EGYSZERŰ FŰSZER A MEGOLDÁS, ÉS EZ MÉG NEM MINDEN!

A kömény nagyszerű ízesítő szer a főzésben, emellett rengeteg betegséget kezelhetsz vele. Mindenkinek van otthon, de ha tudod, mekkora gyógyereje van, minden nap használod majd!

A kömény csodálatos gyógyító hatásai:

1 Turbózza az emésztést - keverj össze kis gyömbérport őrölt köménnyel, tegyél hozzá fekete borsot, és sót. Étkezés után egyél ebből a porból egy evőkanállal, és igyál meg egy pohár vizet.

2. Lúgosít - Egy kiskanál őrölt köményt vegyél be, ha sok a savad, reflux gyötör. Tartsd a szádban egy kicsit mielőtt lenyeled. Rögtön érezni fogod az enyhülést.

3. Féreghajtó - 400 ml vizet forralj fel, és 15 gr köménymagot tegyél hozzá. Addig forrad, míg a vízből már csak 100 ml marad. Minden reggel és este igyál 20-40 ml-et.

4. Hányingerre - keverj el egy kevés köményt mézzel, és étkezés után fogyaszd.

5. Megfázás, köhögés ellen - forralj fel egy kevés köménymagot, majd szűrjed le, és idd meg a keletkezett főzetet.

6. Álmatlanság ellen - törj össze egy banánt, majd adj hozzá egy fél teáskanál pirított köménymag port. Lefekvés előtt fogyaszd, alszol majd, mint a bunda.

7. Gyomorfájás ellen - 3 gramm köményport keverj össze langyos vízzel, majd igyad meg

8. Vérszegénység ellen - fogyassz minél több köményt, bármilyen formában, hiszen nagyon magas a vastartama.

9. Méregtelenít - hatóanyagainak köszönhetően az egész testet, és főleg a toxinokat elraktározó májat is méregteleníti.

10. Cukorbetegség ellen - egy pohár vízben oldj fel egy kevés őrölt köményt, és naponta 2-3 alkalommal idd meg, hatékonyan szabályozza a vércukorszintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3350
  • e Hét: 8195
  • e Hónap: 39681
  • e Év: 244382
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.