Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Több tízezer volt devizahiteles törlesztőrészlete ugorhat me
  2016-09-11 22:23:12, vasárnap
 
  Több tízezer volt devizahiteles törlesztőrészlete ugorhat meg jövőre
2016. szeptember 11. 11:58


Nem sokan váltották ki eddig árfolyamgátas hitelüket más konstrukcióval, vagy vállalták a magasabb törlesztőrészlet fizetését az árfolyamgát jövő évtől esedékes lejárta előtt. Az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból az is kiderült, hogy az ügyfelek egy részének nem emelkedik majd a törlesztője, a bankok pedig készülnek az esetleges fizetési nehézségek kezelésére.



Az alapproblémáról, miszerint volt árfolyamgátasok tízezreinek nőhet meg 2017-től akár elviselhetetlen mértékben is a törlesztőrészlete, itt írtunk. A törlesztők a kedvezményes - fix összegű - törlesztési lehetőség lejárata után emelkednek, az árfolyamgát alkalmazásának kezdő időpontjától számított 60 hónap elteltével, jellemzően 2017 második felében.

Az OTP 1387 olyan hitelről számolt be, ahol még élő a kapcsolódó gyűjtőszámlahitel, azaz van fennálló tartozása az ügyfélnek. A legnagyobb magyar banknál a gyűjtőszámlával érintett ügyletek 7 százaléka szűnt meg lejárat előtt ügyfél általi végtörlesztéssel, azaz hitelkiváltással vagy saját pénzből való rendezéssel, míg az érintett ügyfelek mindösszesen 1 százaléka vállalta, hogy már most magasabb részletet fizeti. A jelenlegi kamatszint fenntartása mellett az ügyfelek 30 százalékánál nem várható törlesztőrészlet-emelkedés a mostani tartozás alapján; a lecsökkent jegybanki alapkamat és elszámolás hatására az ügyfelek részleei a 2015. januári törlesztőrészlet alá csökkent - írta a bank. A pénzintézetnél az ügyfelek 25 százalékánál várhatóan futamidőt kell hosszabbítania, ötödüknél csak azért, mert a hitel futamideje egybeesik az eredeti árfolyamrögzítési időszak lejáratával.

A CIB Bank arról számolt be, hogy különböző átstrukturálási lehetőségeket kínál érintett ügyfeleinek azért, hogy megakadályozza a törlesztőrészletek nagy mértékű megemelkedését a 60 hónap letelte után. A banknál az érintett ügyfelek szerződései jellemzően 2017. második felében, illetve 2018. első felében járnak majd le. Felhívták a figyelmet arra, hogy az ügyfeleknek ezt megelőzően is lehetőségük van kilépni az árfolyamgátból, és ezáltal mérsékelni a kilépés miatt szükségessé váló törlesztőrészlet vagy futamidő növekedést. Az árfolyamgátas ügyfelek mintegy 3 százaléka lépett ki a forintosítás óta az árfolyamgátból, és a CIB nem számít arra, hogy nagy számban jelentkeznének idő előtti kilépési céllal az ügyfelek. Hozzátették, hogy a 60 hónapos időszak tömeges lejártakor viszont várhatóan több ügyfél keres majd valamilyen fizetéskönnyítési lehetőséget, amire felkészült a bank.

A K&H Bank válasza szerint 18 ezer árfolyamgáttal érintett ügyfele van, és kevesen váltottak, pedig 2015 nyarán számos bank, köztük a K&H Bank is kínált kedvező lehetőséget az elszámolással érintett, forintra konvertált volt devizahiteles ügyletek kiváltására. Hangsúlyozták, van olyan ügylet, amelyik 2020-ig tart, így nem minden árfolyamgát jár le jövő év tavasz-nyárig. A pénzintézetnél nem számítanak arra, hogy az eddigi folyamatokban változás történne a következő hónapokban.

Az MKB-nak ezernél kevesebb olyan ügyfele van, akiknek az elszámolás után árfolyamgátas szerződésből fennálló gyűjtőszámla hitele maradt, míg csaknem 8 ezer olyan hitelszerződés van a banknál, amelynél a korábbi árfolyamgátas szerződésnek köszönhetően fix törlesztő részletet fizetnek még most is. Nem volt számottevő azoknak száma, akik árfolyamgátas konstrukció helyett a bank által kínált fizetés-könnyítési konstrukciót választottak. A banknál futamidő módosításra is elenyésző számú ügyfél jelentkezett eddig, mivel az ügyletek többsége még a türelmi időszakban van. Az árfolyamgátas ügyletek esetén elsősorban ott jelentkezik probléma és futamidő módosítási igény, ahol az eredeti hitel időközben lejárt, azonban kevés ilyen eset van a banknál. Az érintettek mintegy 10 százaléka jelezte, hogy a futamidő lejárta előtt kilépne. A bank arra számít, hogy több árfolyamgátas ügyfélnek fog fizetési nehézséget okozni a megugró törlesztő részlet, az MKB több megoldást is kínál fizetési problémákra.

Az UniCredit Banknak kevesebb mint 3100 olyan árfolyamgáttal érintett ügyfele van, akik nagy részénél az elszámolás hatására megszűnt a gyűjtőszámlán lévő tartozás, így alig 300 olyan ügyfél maradt, akinek gyűjtőszámláján továbbra is tartozás van. Kevesebb mint 250 ügyfél kérte az árfolyamgátas szerződés megszüntetését és új törlesztő megállapítását.

A Raiffeisen több ezer árfolyamgátas ügyfélről számolt be, a banknál csaknem ezren léptek ki a rendszerből. Idén csaknem ezren jelezték, hogy a futamidő lejárta előtt kilépnek.

A Takarékbanknál és az FHB-nál is minimálisra csökkent az elszámolás és az előtörlesztéseket követően a még fennálló gyűjtőszámla-hitelek aránya.

Az árfolyamgát lejárta után a havi törlesztés mértékét a pénzügyi intézmények a jogszabály alapján legfeljebb 15 százalékkal növelhetik meg. Ha szükséges, ennek betartására a törlesztési futamidőt is megnövelhetik az adós vagy legfiatalabb adóstársa 75. évének betöltéséig.

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/tobb_tizezer_volt_devizahiteles_torle sztoreszlete_ugorhat_meg_jovore.5.237159.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mitől fosik, mit titkol és miért hazudott a nyitott könyvről
  2016-09-11 22:09:04, vasárnap
 
 
Molnár Bálint 2016-09-10

Mitől fosik, mit titkol és miért hazudott a nyitott könyvről Orbán Viktor?


Csütörtökön közönséges szeptemberi nap volt Magyarországon. Amikor kiderült, hogy nemcsak Gyurcsányt fogadják gyanakvással és kapával a felcsúti királyságban. Hanem.

Hadházy Ákos, az LMP nyáron megválasztott társelnöke - és hétfőtől parlamenti képviselője - próbálkozott meg a német RTL stábját körbekísérni Felcsúton, és megmutatni, milyen csodálatos létesítmények borítják a miniszterek elnökének divatszülőfaluját. Vagy mi az. Az üresen zötykölődő felcsúti játékvasutat és az Orbán kecójára vetülő Pancho Aréna árnyékát például.



Hadházy Ákos szerint a magyarázat:


Persze foglaltak már le drónokat is rendőri ügybuzgóság eredményeként Felcsúton, de ezúttal jó esély van arra, hogy az egyélőisten paranoiájának köszönhetően ezzel az igazoltatásos-motozásos megmagyarázhatatlan baromsággal kerüljünk be a világsajtóba. Ugyanis ez pontosan az, aminek látszik: 2016-ban egy közönséges rendőr német tévések zsebében kotorászik azért, mert felvételeket készít azon az alig 2000 fős településen, amelyet a magyar és európai polgárok az adójuk jelentős részével támogatnak. Anélkül, hogy megkérdezték volna róla őket: szeretnék-e vállvetve valóra váltani (hehh, de szépen alliterál) a személyiségzavaros, gyerekszoba híján eszelősen frusztrálttá és gátlástalanná fejlődött Viktorka lázálmait.

A felelőtlen korrupcióból szárba szökkent felcsúti nevezetességek tövében, különös tekintettel a semmiből semmibe zötykölődő játékvonatra, közterületen nem szabad felvételeket készíteni, mert tömeges bevándorlásból adódó válság- és vészhelyzetet hirdettek az egész országra, ami természetesen fokozott közúti ellenőrzéssel jár. Igaz, hogy a tömeges bevándorlásnak ugyan se híre, se hamva, de az arra egyébként a madár se jár jellegű Felcsúton nem lehet csak úgy, szőke német tévésnek álcázva megtéveszteni a a rend őreit.

De fordítsuk komolyra: mióta tilos a fotózás, filmezés közterületen? És ha esetleg tarajos gőtére vadásznék Felcsút határában, azért lelőnek? Milyen titkot őriz ez a hajdani és jelenlegi porfészek, amit nem lehet megörökíteni? A deklaráltan nyitott könyv életű Orbán Viktor valójában mitől fosik, mit titkol és miért hazudott a nyitott könyvről? Mikortól kell külön útlevél és vízum ahhoz, hogy betegyük a lábunkat a faluba? Mióta magántulajdon a kisvasút és a stadion, amiről nem lehet felvételeket készíteni? És ha esetleg mégis lehet felvételeket készíteni, milyen alapon kotorászik egy közönséges járőr egy kamerázó újságíró zsebében? Ha ez a település zabálja fel a magyar GDP nem elhanyagolható részét, akkor miért nincs joga ott bárkinek bámészkodni, filmezni, érdeklődést tanusítani?

Ahelyett, hogy készült volna egy önmagán túl nem mutató riportocska arról, hogy egy kelet-európai bomlott elme milyen Disneyland-et épített maga köré, készült valószínűleg egy ennél is súlyosabb, országimázsfilm: ami normális, demokratikus országokban bevett gyakorlatt (tudniillik, hogy tévéstáb akkor forgat közterületen, amikor akar), az legalább egy rendőrségi motozást jelent egy kelet-európai nyomorult kisállamban.

Majdnem mindegy, hogy mi volt ennek az akciónak a kiváltó oka. Ha öntudatos felcsúti polgárok feljelentése áll a háttérben, azért hányinger a történet. Ha egy saját hatáskörben eljáró rendőr túlbuzgósága a magyarázat, akkor azért, ha meg egyértelműen felsőbb utasítás indokolta ezt a fellépést, akkor nyilván azért durva a helyzet. A házmesterek országában és a konszolidálódó diktatúrában mindenkinek megvan a helye, tevőleges részvételével mindenki a fennálló hatalom fogaskerekévé válik. Ez az igazán borzasztó.

Amellett, hogy Felcsút egyébként is ideáltipikus példája annak, hogy sérült lelkű, veszélyes, korrupt és autoriter politikusok miként pazarolják két kézzel az adófizetői pénzt baromságokra, hatványozottan ijesztő, hogy ehhez asszisztál egy szélesedő végrehajtói kör (rendőrtől az egyetemi tanárig), amely kiszolgálja ezt az ámokfutást. A törvényes rend állítólagos őrei egy kontrollját vesztett államvezetés óhaja szerint semmibe veszik a törvényeket. Már parancsba sem kell nekik adni, hogy magasról szarják le a jogszabályokat, önként és dalolva vegzálnak bárkit, aki Felcsúton körülnézni merészel.

A rendőrség szolgál és véd. Nem gondolkodik, cselekszik, végrehajt. És ezzel a ténykedéssel azzá válik, amivé az olajszőkített Pintér szánta: az állampárt vasöklévé. A rendszer így működik rendeltetésszerűen. A demokráciát a diktatúrával összekötő tengelyen Magyarországon naponta löknek egyet.

És ugyan egy eltévedt osztrák nyugdíjas nem járt véletlenül Felcsúton csütörtökön, Magyarországról mégiscsak összeáll szép lassan a kép. Az Orbán Viktor-féle Fidesz uralma alatt ez az ország egy uniós pénzből stadionosított, kisvasútasított mocskos, ázsiai autokráciává süllyedt. Ahol az egyetlen vezető közpénzből vásárolt, magántulajdonnak tekintett játékszereit nem lehet csak úgy akármikor, akárkinek lefilmezni. Ez a mélyen antidemokratikus, fojtgató rendszer, ami csak úgy nem fog egyik napról a másikra összeomlani, kénytelen a megfélemlítés, az erőszak eszközeit egyre nagyobb lendülettel bevetni.

Itt már minden nyíltan történik. Mindenki tudja, és sokan fejet hajtanak előtte, két vállukon tartják a zsarnokot. Az ellenőrizhetetlen, korlátlan hatalommal rendelkező, leválthatatlanságra gyúró Orbán által épített diktatúra szépen és pontosan lemérhető ezen a gyalázatos történeten. Az ember, akinek élete egy nyitott könyv, külföldi újságírókat vegzáltat a szülőfalujában. A közpénzből épített, magántulajdonnak tekintett játékszerei árnyékában. Undorító, szánalmas, felháborító.





http://kolozsvaros.com/2016/09/10/mitol-fosik-mit-titkol-es-miert-hazudott-a-nyit ott-konyvrol-orban-viktor/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Clinton mégis beteg? Összerogyott a 9/11-es megemlékezésen
  2016-09-11 21:33:33, vasárnap
 
  2016. 09. 11. 18:37

Clinton mégis beteg? Összerogyott a 9/11-es megemlékezésen

Hatalmas lökést adhat a Hillary Clinton megrendült egészségügyi állapotáról szóló találgatásoknak, hogy a demokrata elnökjelölt rosszul lett a szeptember 11-i megemlékezésen.

A politikus a másfél évtizeddel ezelőtti támadás áldozatai előtt tisztelgő gyászszertartáson vett részt. A rendezvényen az amerikai politikai elit széles spektruma képviseltette magát, így fő ellenfele, Donald Trump is jelen volt.

Clinton azonban nem tudta megvárni az esemény végét, hirtelen testőreitől támogatva autóba ült, és elment. Szemtanúk és egy videó tanúsága szerint az elnökjelölt minden bizonnyal

összeesett volna, ha nem sietnek a segítségére.





Az elmúlt hónapokban több olyan vélemény, illetve sajtóértesülés látott napvilágot, melyek szerint Clinton kifejezetten rossz egészségügyi állapotban van,

többen azt állítják, Parkinson-kórral küzd.

Ez komoly kihatással lehet a választási kampányra, hiszen Trump így könnyen érvelhet azzal, hogy

az Egyesült Államok vezetését nem lehet egy megrendült egészségű emberre bízni,

aki talán nem is tudja kitölteni öt éves mandátumát.

Ennek megfelelően a demokrata jelölt stábja mindent megtesz, hogy cáfolja ezeket a híreszteléseket. Clinton mai rosszullétéről is siettek leszögezni, hogy azt csak "hőguta" okozta.

Pedig Clinton nem először lett rosszul nyilvánosan. Legutóbb hétfőn kapott hosszas, percekig tartó köhögőrohamot, amikor Clevelandben tartott választási nagygyűlést. Maga Clinton tréfával ütötte el a kellemetlen epizódot, mondván, nyilván allergia, hiszen mindahányszor Donald Trumpról beszél, köhögés jön rá.



https://youtu.be/wMvPmkhq6mk


A demokrata stáb nem csak cáfolni igyekszik a Clinton betegségéről szóló híreket, de igyekszenek nyomást is gyakorolni a médiára, hogy hallgasson a kérdésről. A The Hill című tekintélyes washingtoni lap szerint valóságos hadjáratot indítottak azon újságírók ellen, akik szóba hozták a jelölt egészségügyi állapotát. A közmondásosan demokrata irányultságú CNN-től pedig egyenesen kirúgtak egy orvos-műsorvezetőt, amiért egy műsorában aggodalmát fejezte ki Clinton egészsége miatt. Korábban Martin Shkreli, a Turing Pharmaceuticals gyógyszeripari vállalat volt vezérigazgatója szögezte le: Clinton nem őszinte az egészségügyi állapotával kapcsolatban, és Parkinson-kórban szenved.

,,Önnek Parkinson-kórja vagy más súlyos neurológiai betegsége van. Magára szavazok, ha őszinte lesz az egészsége kapcsán

- üzente a Twitteren a politikusnak.


http://alfahir.hu/clinton_megis_beteg_osszerogyott_a_911_es_megemlekezesen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A németek elsöprő többsége elutasítja Merkel menekültpolitik
  2016-09-11 21:29:14, vasárnap
 
  2016. 09. 11. 18:56

A németek elsöprő többsége elutasítja Merkel menekültpolitikáját

Számos figyelmeztetést kapott már Angela Merkel és kormánya, hogy Berlin eddigi menekültpolitikája zsákutca. Korábbi közvélemény-kutatások Merkel népszerűségének zuhanását jelezték, a Mecklenburg-Elő-Pomerániában tartott tartományi választáson megalázó vereséget szenvedett a kancellár pártja, a szövetséges testvérpárt, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) folyamatosan irányváltásért rimánkodik, közben a radikális jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) egyre inkább megerősödőben van.

A németek egyértelmű többsége elutasítja Angela Merkel menekültpolitikáját és korrekciót akar - ezt igazolják azok a közvélemény-kutatási adatok, amelyek a Der Spiegel megrendelésére készített TNS kutatóintézet felmérésében szerepelnek. Több mint ezer német állampolgárt kérdeztek meg kedden és szerdán Merkel menekültpolitikájáról.

A megkérdezettek 82 százaléka változást akar a menekültpolitikában, 28 százalék úgy véli, alapjaiban kell megváltoztatni Merkel politikáját. 54 százalék szerint részben, 15 százalék azonban azon az állásponton van, hogy a német kancellárnak teljesen hűnek kell maradnia az irányvonalához.

A Mecklenburg-Elő-Pomerániában tartott tartományi választáson elszenvedett vereség és az AfD sikere után a bajor testvérpárt, a CSU tovább erősítette kritikáját Merkellel szemben. Az emberek ,,nem akarják ezt a berlini politikát", Berlin azonban ,,többszöri felszólítás" ellenére sem változtatott menekültpolitikáján. Ez vezetett a CDU ,,katasztrofális" eredményéhez a mecklenburg-elő-pomerániai tartományi választáson - jelentette ki a napokban Horst Seehofer, bajor kormányfő, a CSU elnöke.

Angela Merkel a választási eredményre reagálva szerdán a Bundestagban azt mondta: Az AfD előretörése kihívás a Bundestag valamennyi pártjának, megbirkózni pedig csak úgy lehet vele, ha "mindenki ragaszkodik az igazsághoz", és mérsékelt hangnemben politizál. A német kancellár hozzátette: nem szabad bekapcsolódni a ,,nyelvi eldurvulás" folyamatába, és nem szabad követni azokat, akik ,,lózungokra és látszólag egyszerű megoldásokra" építenek.

Továbbá kijelentette: komolyan kell venni a választók aggodalmait, önkritikusan meg kell vizsgálni, hogy mit kell másként csinálni, és ragaszkodni kell a tényekhez.

,,Ha kitartunk az igazság mellett, visszanyerjük a legfontosabbat, amire szükségünk van: az emberek bizalmát"

- mondta Angela Merkel.


http://alfahir.hu/a_nemetek_elsopro_tobbsege_elutasitja_merkel_menekultpolitikaja t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy órát kaptak a zsidók a távozásra
  2016-09-11 21:25:02, vasárnap
 
  Egy órát kaptak a zsidók a távozásra

Földi Bence, 2016. szeptember 8


A soproni deportáltak emlékműve 1640 áldozat nevével. A képen jobbra özv. Hernfeld Pálné zongoratanárnő a márvány emlékfal előtt


Pontosan 490 évvel ezelőtt, a mohácsi csata utáni napokban űzték ki a zsidókat Sopron városából. A zsidók rövid története a leghűségesebb városban.

Az 1526-os évről mindenkinek a mohácsi csata ugrik be. Augusztus 29-én szenvedett katasztrofális vereséget a Tomori Pál és Szapolyai György vezette magyar hadsereg I. Szulejmán szultán török csapataitól. Most azonban nem erről, hanem egy tíz nappal későbbi eseményről lesz szó.

Ám érdemes az elején kezdeni. Sopronban járunk, a XIII. században. Az addigi határvár és ispáni központ a IV. Béla és Kun László királyok adta privilégiumok nyomán lett királyi város. Akkor alakult ki a ferencesek kolostorát határoló Kolostor utca, valamint az akkori Zsidó utca, amelyet 1440-ben neveztek át Új utcává, és máig így hívják. Ide telepedtek be IV. Béla 1251-es, sok szabadságot adó zsidótörvényei után az izraeliták, valószínűleg Ausztriából és Bajorországból.
Két zsinagógájuk is volt

A zsidók akkoriban a király kamaraszolgái voltak, közvetlenül neki adóztak -  a királyok ,,zsidótartási joggal" rendelkeztek. Többnyire hitelezéssel, kereskedelemmel foglalkoztak, megbecsülték őket a királyok. Csupán Nagy Lajos gondolta úgy 1360-ban, hogy ideje megválni tőlük, de négy évvel később  -  a romló gazdasági állapotok miatt - visszavonta a rendeletét.

1379-ben tizenhat házat vagy házrészt, köztük imaházat és fürdőt is birtokoltak a soproni zsidók. A 14. században két zsinagógája is volt ennek a néhány családnak, mindkettő a mai Új utcában állt. Az úgynevezett Ó-zsinagóga 1300 körül épült. Átellenben - körülbelül ötven évvel később - magánzsinagógát húztak fel, amelyet Új-zsinagógaként ismerünk.
A kiűzetéshez vezető út

A prosperáló zsidóság a királyokkal tehát nem nagyon, de a várossal - illetve annak lakosaival, akiknek hiteleztek - annál gyakrabban került összetűzésbe. Az 1440-es, 1460-as és az 1500-as évekből is vannak írásos emlékek ilyen vitákról.
Antiszemitizmus a 16. századi Magyarországon

A Magyar Királyság területének nagyobb városaiban éltek zsidók a 16. század elején, de már Mátyás király 1490-es halálát követően érték őket antiszemita támadások - 1494-ben például máglyán égettek izraelitákat Nagyszombaton. Ám a mohácsi csatavesztésért sok helyütt őket is okolták. Két érvvel tudták alátámasztani ezt: az egyik, hogy az akkori izraeliták külsőségekben könnyen összetéveszthetőek voltak a törökökkel. Másrészt azzal vádolták őket, hogy szándékosan verték adósságba a nagyobb városokat és a Magyar Királyságot, hogy a törökök meggyengült országot hajthassanak rabigába.

Utóbbi elméletet Salamon ben Efraim (Fortunátus vagy Szerencsés Imre) történetére is alapozták. A spanyol szefárd zsidó származású férfi kincstárnokságához kötik a dénár elértéktelenedését. Már 1521-ben, Nándorfehérvár elestét követően azzal vádolták Fortunátust, hogy hanyagságból és rosszakaratból későn indította útjára a vár felmentéséhez szükséges pénzt és fegyvereket. Mohács előtt nem sokkal hunyt el, ám felelősségéről ma is előszeretettel értekeznek jobboldali radikálisok (néhány éve az Echo TV-n Szaniszló Ferenc is megtette, gondolatait a téves történelmi mítoszokkal leszámoló Tényleg.com cáfolta).

A csatavesztést követően egyébként nemcsak Sopronból, hanem például Kőszegről is elhajtották a zsidókat - utóbbiak a kiűzetés ellenére hat évvel később, a törökök támadásakor szállítmányozással segítették Jurisics Miklósékat. A budai zsidók maguk hagyták el a várost 1526-ban, csak annak elestét követően, 1541-ben tértek vissza, és éltek relatív vallásszabadságban és jólétben. Olyannyira, hogy Buda 1686-os visszafoglalásakor a zsidók a törököket segítették - mint azt az MNO-nak nyilatkozó magyarországi muszlimok néhány napja ki is emelték.

Részben hasonló konfliktusok vezettek az 1526-os kiűzetéshez is: a város német polgárai olyannyira eladósodtak, hogy gondjaik megoldását a hitelezőik elzavarásában látták. Volt azonban egy másik ok is: a mohácsi csatavesztést követően országszerte a zsidókat kiáltották ki bűnbaknak, a közvélemény szerint összejátszottak a törökökkel.
A csel

Egy órába tellett kipaterolni a soproni zsidóságot -  derül ki a cikkünkhöz elsődleges forrásként használt Tárkányi Sándor-Tárkányi Eszter: Elfeledett zsidóság (Soproni Magyar-Izraeli Baráti Kör, 2014. 456 o., 4450 Ft.) című vaskos helytörténeti kötetből.

Pozsony példáján buzdult fel Sopron lakossága: a polgármester tíz nappal a mohácsi vész után, 1526. szeptember nyolcadikán azt hazudta Mária királynénak, hogy az akkor négyszáz fős zsidóság ki akar költözni a városból. A királyné engedélyezte a költözést, amelyről éppen csak a zsidók nem tudtak. A polgármester a papirossal a kezében pedig utasította őket, hogy egy órán belül hagyják el a várost.
Oda a vagyon, elfeledett zsinagógák

A zsidóság vagyonát a város elkobozta, jószágaikat elhajtották, szőlőiket leszüretelték, pergamenre írt héber kézírásos köteteikbe pedig évszázadokig kötöttek nyomtatott könyveket. Ingatlanjaikat a következő évtizedben eladták helyieknek. Az Ó-zsinagóga telkén először a templomszolga házát, később az ispotályt, majd magát a zsinagógát is eladták, a telket kettéosztották, a korábbi épületeket pedig beépítették a lakóházakba.

Ugyanez történt az Új-zsinagógával is: lakóépületté alakították, hozzáépítettek, és teljesen elfeledték. Az utolsó lakó, egy német ajkú soproni csodálkozott is, hogy miért olyan mívesek a belső udvarra néző ablakok - mesélte látogatásunkkor Tárkányi Sándor.

Alapvetően a korszak építkezési szokásai -  azaz a rombolással ellentétben az újrafelhasználás - segítették azt is, hogy a 20. század második felében, felújítási munkálatok során felfedezett zsinagógákat többé-kevésbé, de helyre lehetett állítani. A különböző kőelemek széttörve ugyan, de előkerültek a falakból, így vissza lehetett helyezni azokat  - némi puzzlezést követően - eredeti helyükre. A felszámolt zsidó temető sírköveit szintén felhasználták, például a Szent Mihály-templom építési munkálatai során.
Letelepedés és ,,visszaszivárgás"

A soproni zsidóság a kiűzetést követően nem a más országba költözés, hanem a környéken való letelepedés mellett döntött. Kialakult az úgynevezett Hét hitközség, héberül Sheva kehilot. Az alábbi Moson és Sopron megyei településekre költöztek: Boldogasszony (Frauenkirchen), Kabold (Kobersdorf), Kismarton (Eisenstadt), Köpcsény (Kittse), Lakompak (Lackenbach), Nagymarton (Mattersdorf) és Németkeresztúr (Deutschkreutz). Mindezek a kismartoni főrabbiság kerületébe tartoztak, később Esterházy-birtokokká váltak. Az idők során a kismartoni és nagymartoni hitközségek kiváltságokat is szereztek, de a 16. századtól kezdődően a fejlett zsidó kultúrájuk révén mindegyik európai hírű zsidó hitközségnek számított.

A 16. században Sopronból kiűzött zsidók egyenes ági leszármazottai költöztek vissza a városba a 19. században
Elfeledett Soproniak / Facebook


A helyi zsidóság életében nagy változást okozott a németesítés, majd a magyarosítás. A középkorban nem viseltek családnevet a zsidók, az egyes személyek keresztneve mellé csak annyit ,,csatoltak", hogy kinek a fia/lánya volt az illető. II. József 1787-es rendeletét követően azonban német családneveket kezdtek felvenni, majd az 1840-es években ezt sokan magyarosították, a német családnév kezdőbetűjét sokszor megtartva.

A kiűzött zsidók egyenes ági leszármazottai szűk háromszáz évvel az 1526-os kiűzetést követően elkezdtek visszaköltözni a hét hitközség öt Sopron megyei településéről. Az 1810-ben elkezdődött ,,visszaszivárgásnak" meg is lett az eredménye: 1830-ban harmincheten éltek Sopronban, 1854-ben pedig harminc izraelita adófizető családban már kb. 180-an. Ekkor már saját iskolájuk volt, négy évvel később a hitközség is megalakult, 1869-ben pedig izraelita temetőt is létesítettek (az 1944-es deportálásokig 1303 temetést végeztek). A hetvenes években zsinagógát építettek a neológok (nem a 14. századi, sokáig elfeledett zsinagógák helyén), a nyolcvanas években pedig iskolát - itt 1895-től mindent magyarul oktattak.

A hűséges zsidók

1873-ban kivált és megalakult 48 taggal az ortodox hitközség, amely egy évvel később Talmud Tóra iskolát alapított. 1891-ben nekik is elkészült a zsinagógájuk - amelyet kölcsönből építtettek -, majd 1910-ben - szintén kölcsönből - megvásárolták a közeli cukorkagyári épületkomplexumot, amelyben rituális fürdőt, maceszsütödét, szolgálati lakásokat és imaházat is berendeztek. Magánadományból 1912-ben saját temetőt létesítettek.

Az első világháborúban összesen 356 soproni zsidó harcolt, 34 közülük hősi halált halt. Az 1921-es népszavazást - amelyen Sopron Magyarország mellett tette le a voksát - megelőzően az ortodoxok nagygyűlést tartottak, ennek eredményéről egy korabeli beszámoló ezt írta:

,,A soproni ortodox izraelita hitközség nagygyűlése egyhangú lelkesedéssel és hazafias örömmel ragadja meg az alkalmat, hogy a soproni népszavazás előtt a magyar hazához való hűséges ragaszkodásnak kifejezést adjon, amiről a nagyméltóságú m. kir. miniszterelnök urat táviratilag hódolatteljesen értesíti."

Ezzel egy időben a másik izraelita hitközség is nagygyűlést tartott, amelyen ők is a maradás mellett kardoskodtak. 1922-ben emlékművet emeltek a Nagy Háborúban elhunyt zsidók tiszteletére az izraelita temetőben (ez a második világháborúban megsemmisült).
A soproni holokauszt

1927-ben kezdte működését a Magyar Cionista Szövetség soproni fiókja, amely egy zsidó nemzeti otthon palesztinai létrehozásáról ábrándozott. Taglétszámuk mindössze ötvenfős volt, jelentős támogatottságot nem tudtak nyerni a városban. A soproni zsidóság hozzájárult a város fejlődéséhez: sokan segítettek a gyáripar kiépítésében. Téglagyár; textilgyár; szivarkapapír-, hüvely- és papírszipkagyár is fűződik hozzájuk, utóbbi a második világháborús gettó helyszíne is lett.

Az 1930-as évektől a zsidótörvények, a munkaszolgálat, a nem honos zsidók deportálása ellenére a helyi zsidók bíztak abban, hogy életük nem kerül veszélybe. Ám a második világháborúba való belépéssel realizálták helyzetük tarthatatlanságát - 1941-ben egyébként Sopron 42 ezer 205 fős lakosságából 1861 volt izraelita vallású (kb. ezer neológ, a többi ortodox).

A német megszállást követően, 1944 tavaszán a német Biztonsági Szolgálat hétfős szolgálati helyet létesített Sopronban, méghozzá zsidó épületben. Áprilistól kötelező lett a sárga csillag viselése, feloszlatták a zsidó hitközségeket, majd kijárási korlátozásokat is bevezettek. Megalakult a zsidó tanács, amelynek tagjai életükkel feleltek azért, hogy a zsidóellenes rendeleteket betartsák a helyi izraeliták. Május közepén kijelölték a gettókat: az ortodoxok által ,,körbebástyázott" Papréten hozták létre az egyiket, a már korábban emlegetett, ismét zsidók által lakott Új utcában pedig a másikat. Emellett elszórtan egy-egy ingatlan (pl. a már említett gyárépület) is zsidóknak adott otthont - néhányan már ekkor öngyilkosságba menekültek. Június közepén munkaszolgálatosokat soroztak be.

A soproni Új utca 3. és Szent György utca 6. közötti egykori átjáróudvar (az 1944. december 6-i bombázásban megsemmisült)
Fotó: id. Konok Tamás / Fortepan


Fontos megemlíteni, hogy Kamenszky Árpád polgármester mindent megtett a soproni zsidók megkíméléséért, ám több városi tisztviselő, valamint a beérkezett szombathelyi csendőrök igyekeztek túlteljesíteni a zsidóellenes rendeletekben előírtakat. Június 29-én hajnali ötkor pont utóbbiak zargatták fel a helyi zsidókat, majd két épületbe zsúfolták össze őket a környező települések zsidóival együtt. A folyamatosan kivallatott és megvert embereket végül július 5-én vagonírozták be - július 8-án háromezren érkeztek Auschwitz-Birkenauba. 42 személyt tudtak megmenteni a cionisták - őket Budapestre vitték, egy évvel később, 1945 márciusában pedig Almásy Tibor légvédelmi tüzérfőhadnagy segített a megmaradt zsidó munkaszolgálatosok közül több csoportnak. Az elhagyott zsidó vagyonért viszont egyből megindult a tülekedés: 157 üzletre több mint 3000 igénylés futott be.

A holokausztot az eredeti zsidó lakosságból mintegy háromszázan élték túl, csupán egy gyermek volt köztük. A neológ zsinagógát el kellett bontani, az ortodoxot felújították, de mára az is összeomlás-közeli állapotban van. Tárkányi Sándor érdeklődésünkre elmondta: egy közeli lakópark bontaná el, ám az épület műemléki védettség alatt áll.

http://mno.hu/tortenelem/egy-orat-kaptak-a-zsidok-a-tavozasra-1360261
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs is szebb annál, mint amikor Orbán Viktor a német sajtó
  2016-09-11 21:19:20, vasárnap
 
  Van pofája irányított nyilvánosságról hadoválni ennek a gyökérnek. Az MTVA és a többi szennykanális vajon akkor mi?

*******************************


Forgács Erzsébet 2016-09-11

Nincs is szebb annál, mint amikor Orbán Viktor a német sajtószabadságért aggódik


Ha a cinizmus, a képmutatást egyetlen idézettel kellene elmagyaráznom egy ide tévedt marslakónak, vagy egy elvakult hívőnek - bár a második reménytelenebb vállalkozásnak tűnik - ezt az Orbán Viktor idézetet választanám:

Németország a legnehezebb eset, az ottani irányított nyilvánosságban egyelőre lehetetlenség őszintén beszélni a migránskérdésről. Ezt mi csak a diktatúrákból ismerjük, de tudomásul kell vennünk, hogy van olyan demokrácia, ahol a szólásszabadság gyakorlása egzisztenciális kérdés, és bizonyos véleményeket ellenjavallt elmondani.

Ez most hangzott el Kötcsén, a rendszerváltás utáni, újkori sör-virsli-lufi-éljenapárt összejövetelen. A miniszterek elnökének írta bele a beszédébe valaki, ő pedig felolvasta és a szeme sem rebbent. Sajnálatos módon nem érkezett meg a meghívóm a Polgári Piknikre - előfordul ez a postával - ezért nincsenek értesülésim arról, hogy kitört-e a röhögés a hallgatóság soraiban, vagy sem.

A németországi irányított nyilvánosságról nincs tapasztalatom, de valamiért eszembe jutott a magyar kormánymédiába öntött közpénz, a szintén közpénzből működő kormányblog, a felvásárolt média, Andy Vajna tévéje, a milliárdokat felemésztő óriásplakátok, a szintén hihetetlen összegekből finanszírozott propagandahirdetések, az ingyenesen osztogatott (de nyilván nem ingyenesen előállított), a kormány jócselekedeteit dicsőítő, illetve az uszító hirdetések sokasága.

Erről pedig eszembe jutott az ellenzéki politikusokat lejáratni hivatott karaktergyilkos-hadjáratok sora, a hazudni sem rest újságírók szorgos munkálkodása. A munkahelyéről kirúgott bloggertől Hodosán Rózáig igen hosszú névsort lehetne felsorolni, akik azért veszítették el az állásukat, mert nem dicsőítették a kormánypártot. Nem a német, hanem a magyar kormánypártot.

De számtalan nevet fel tud bárki sorolni az ismeretségi köréből, akik szintén azért kerültek nehéz helyzetbe, mert kritizálták az Orbán-kormányt. Még ennél is többen vannak azok, akik saját, vagy családtagjaik védelme érdekében nem merik elmondani, leírni a gondolataikat, de még csak like-olni, vagy kommentelni sem merik a nekik tetsző írásokat. Ugyanis akinek még van mit veszítenie, az fél.

Demokráciában ilyen nem fordulhatna elő. Magyarországon pedig gond nélkül előfordul. Sőt, napi rutin. Ahogy napi rutin a kormány és a hadrendbe állított, megrendelésre dolgozó médiamunkások szervezett támadása a civil lakosság egy része ellen - tegnapig liberálisoknak kellett nevezni őket, azóta nihilisták lettek -, nem kormánypárti egyesületek, szervezetek, bármilyen civil csoport és egyének ellen.

Nem attól demokrácia a demokrácia és nem az jelenti a szólás- és sajtószabadság csúcsát, hogy nem hurcolják börtönbe, vagy nem végzik ki azokat, akik a hatalmat kritizálni merészelik. Ilyet nem tesznek Németországban sem, szemben a példaképnek tekintett Törökországgal, ahol viszont ismét divatba jött ez a kedves szokás.

Egyébként az őszinte beszéd és a sokszor minden alapot nélkülöző, vagy egyenesen tudatosan torzított információk tálalása - mégpedig a közpénzből fizetett kormánymédia által - nem azonos az őszinte beszéddel. Egyetlen egy kormánynak és közmédiának sem az a dolga, hogy önös érdekből riogassa és gyűlöletre hergelje a polgárokat, hanem az, hogy felhívja a figyelmet a veszélyekre, elmondja a tennivalókat és objektív tájékoztatást adjon a tényekről.

Ezzel szemben a magyar kormány és minden kiszolgáló egysége olyan lendülettel hazudik bele a társadalom arcába, hogy az valami egészen elképesztő és nem hiszem, hogy egy normálisan működő demokráciában megengedett lenne. Bár mostanában kikerült a rivaldafényből a Putyinnal szövögetett barátság és kevesebbet beszélünk arról a nagyon is valószínű lehetőségről, hogy egy majdani uniós kilépést követően Magyarország önként, vagy kényszerből, de vissza fog sodródni orosz felügyelet alá, de a putyini média beszivárgása a magyar közmédiába egyértelmű.

Nem csak - például - Széles Gábor közösségi oldalán lelkesen megosztott, igazolhatóan orosz eredetű álhírportálokról beszélek, hanem arról, hogy ezek a portálok egyre gyakrabban beszivárognak a kormány által pénzelt, ám nem közmédiába - mint például a PestiSrácok, vagy a 888.hu - ami aztán hivatkozási alapként megjelenik a köztévé híradójában. Akkor is, ha orbitális hazugság, vagy éppen egy félrefordítás félrefordítása.

Tehát végtelenül cinikus és hazug dolognak tartom a miniszterelnök részéről a német sajtót kritizálni és azt sugallni, hogy ott a megélhetését kockáztatja az, aki el meri mondani a véleményét. Inkább arról lehet szó, hogy Németországban az uszítás és gyűlöletkeltés akár büntetéssel is járhat, szemben a magyar valósággal, amikor is a kormány médiája hazudik, csúsztat, uszít és kelt gyűlöletet.

Nem hinném, hogy a német társadalom elfogadná a saját kormányától azt, amit a magyar kormány politikájával egyet nem értőkkel szemben az ország miniszterelnöke - és minden egyes párttársa - megenged magának.

Minden egyes párt és minden kormány igyekszik a maga hasznára fordítani a médiát, de ilyen súlyosan kártékony, hazug, uszító propagandát soha, senki nem engedett meg magának, mint az Orbán-kormány. Ezen az sem sokat szépít, ha mindazt, amit ők csinálnak, mások nyakába igyekeznek varrni.

http://kolozsvaros.com/2016/09/11/nincs-is-szebb-annal-mint-amikor-orban-viktor-a -nemet-sajtoszabadsagert-aggodik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stratégiai cselédség helyett valódi stratégiai partnerséget!
  2016-09-11 21:14:08, vasárnap
 
  Stratégiai cselédség helyett valódi stratégiai partnerséget!


2016. szeptember 11. 11:45
Hunhír.info


A legfrissebb sajtóhírek szerint ismét bebizonyosodott, hogy a nálunk ténykedő, és a huszadik század pártjai által a hazai kis és közepes vállalkozásokkal szemben agyontámogatott multik prominenseinek némelyike csupán egyszerű munkaerőállatként tekint a munkásaira. Olcsó bérrabszolgaként bánnak a magyar dolgozókkal, akiknek nem a kreativitására, csak a potom pénzen megvett fizikai erejére, valamint monotónia- és megaláztatástűrésére van szükségük


Nem tudjuk másként értékelni a kormány stratégiai partnerének, a korábban sokmilliárdos munkahelyteremtési támogatásban részesített, de most a termelés egy részét Ukrajnába telepítő, és ezért több mint 600 embert elbocsátó, Jabil elektrotechnikai ipari konszernek a lépéseit sem - írja közleményében Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Mindemellett a borsodi térség foglalkoztatási helyzetére nézve újabb brutális következményekkel járó leépítés ismételten rávilágít a futószalag mellett robotoló modern ipari cselédség munkaerő-kölcsönző cégek által kizsákmányolt, és teljes bizonytalanságban tartott munkásainak tarthatatlan helyzetére is. Nemzeti megmaradásunk szempontjából életbevágóan fontos lenne, hogy végre a magyar kkv-szektor innovatív szelete növekedésnek indulhasson. Éppen ezért jelent valós perspektívát, a Magyarországot nem pusztán egy bármikor felszámolható telephelynek tekintő hazai kis- és közepes vállalkozásoknak a Jobbik iparfejlesztési programja, a Hét Vezér Terv.

A nemzeti néppárt régóta hangoztatott követelése, hogy az állami támogatásokat és kedvezményeket végre ne a tőkeerős, külföldi nagyvállalatok, hanem a hazai kkv-szektor részére biztosítsa az állam. Továbbá érdemben javítani kell a kis magyar cégek közbeszerzési megbízásokhoz, illetve EU-s pályázati pénzekhez való hozzáférhetőségének esélyeit is. Kormányrakerülése után a Jobbik véget fog vetni a cselédstratégiának, és a nemzetközi cégóriások kedvezményekkel való kistafírozása helyett inkább a tartós munkahelyeket létrehozó hazai vállalkozókkal, valamint a magyar munkásokkal köt majd valódi stratégiai partnerséget!


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=97242
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadházy: Forradalom vagy választás hozhat változást
  2016-09-11 21:13:39, vasárnap
 
  Hadházy: Forradalom vagy választás hozhat változást

KaG, 2016. szeptember 11., 08:48

A korrupció felszámolásával lehetne megállítani a magyar munkaerő külföldre vándorlását az LMP társelnöke szerint.

Hadházy Ákos szerint az offshore-paradicsomokba elfolyó milliárdokból csökkenteni lehetne a béreket terhelő járulékokat. Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte, hogy a külföldre menekülő több százezer fiatal egy részét szinte kizárják a népszavazásból azzal, hogy nem szavazhatnak - a külhoni magyarokhoz hasonlóan - levélben.

,,Azt mondjuk, hogy egy korrupt kormányzást kétféleképpen lehet elküldeni. Az egyik a forradalom, a másik a választás. Nyilvánvalóan egy parlamenti pártnak az a célja, hogy választáson küldje el a korrupt kormányzatot. A forradalom egyebek között azért is valószínűtlen - egyelőre azt kell mondani, hogy hála Istennek -, mert több százezer olyan fiatal aktív ember ment el, aki alkatilag ezt megtehetné" - nyilatkozta a zöldpárti politikus, aki hétfőn teszi majd le parlamenti esküjét.


http://hirtv.hu/ahirtvhirei/hadhazy-forradalom-vagy-valasztas-hozhat-valtozast-13 61101
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiszivárgott Orbán kötcsei beszéde
  2016-09-11 21:07:41, vasárnap
 
  Nem a beszéd szivárgott ki. A fos... Az szokott szivárogni... A csüngőhasú tolvaj szájából...
Lehet hozni neki a ,,pihentetős kabátot,, ez a hülye már önmagával is háborúzik, ez már ön, és közveszélyes!!!


"hiszen a kommunistákkal már fölösleges viaskodni, amikor már azt sem tudjuk, melyik pártban vannak, és nagyítóval kell keresni a megmaradt zárványaikat."
Egy kis segítséget adok, hogy könnyebben megtaláld a kommunistákat:
"Kövér László - MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

Járai Zsigmond - MSZMP-tag
Matolcsy György - MSZMP-tag
Martonyi János - MSZMP-tag
Pintér Sándor - MSZMP-titkár
Schmitt Pál - az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa - MSZMP-tag
Mikola István - MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István - MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János - MSZMP-tag
Vonza András - MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP-tag
Chikán Attila - MSZMP-tag
Boros Imre - MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla - MSZMP-tag
Harrach Péter - MSZMP-tag
Kerényi Imre - MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre - MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB-titkár
Boross Péter - MSZMP-tag
Balogh Gyula - MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor - gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály - KISZ-titkár
Rogán Antal - KISZ-titkár
Deutsch Tamás - KISZ-titkár

S egy kis adalék mellé:
,,A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem mezítelen életét és a zsákmányt." (Márai Sándor)

Na még egy nagyító nélküli csemege!
"Egykori kitüntetettek és kapott érdemrendjeik.
A Szocialista Magyarországért kitüntetést kapták:
Dr. Schmitt Pál elvtárs, a MOB elnöke, több évtizedes szocialista sportvezetői munkájáért és nemzetközi érdeklődést kiváltott tudományos munkásságáért
Tarlós István elvtárs, tanácstag, a III. kerületi tanács városfejlesztési bizottságában kifejtett munkásságáért
Bakondy György elvtárs, az Országos Védelmi Bizottság párttitkára
A Munka Érdemrend arany fokozatát kapták:
Semjén Zsolt elvtárs, az Országos Egyházügyi Hivatal titkára
Demján Sándor elvtárs, a Gorsium ÁFÉSZ elnöke
Csányi Sándor elvtárs, az OTP V. kerületi fiókjának vezetőhelyettese
A Munka Érdemrend ezüst fokozatát kapták:
Széles Gábor elvtárs, az Ikarus üzemi pártbizottságának tagja
Orbán Győző elvtárs, a Gánti Ércbányák nyugalmazott párttitkára
Pozsgay Imre elvtárs, a Hazafias Népfront elnöke
*Rogán Antal elvtárs, a Sárvári Gimnázium
KISZ-bizottságának titkára*
A Munka Érdemrend bronz fokozatát kapták:
Hoffmann Rózsa elvtársnő, gimnáziumi tanár
Kósa Lajos elvtárs, a Debreceni Városi Tanács előadója
Matolcsy György elvtárs, minisztériumi előadó
Deutsch Tamás, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar hallgatója "



*************************


Kiszivárgott Orbán kötcsei beszéde
ma, 13:12

Nyilvánosságra került Orbán Viktor idei kötcsei beszéde, a meglehetősen Fidesz közeli pestisracok.hu hozta nyilvánosságra.

Nem tért el túlságosan az eddigi vonaltól, amikor Európáról beszélt a polgári pikniken:

A világban most zajló átrendeződésnek súlyos következménye lesz Magyarországra és Európára nézve is. Ebben a helyzetben mi európaiak még azt sem döntöttünk el, hogy valójában mit akarunk. Válaszolnunk kell arra, vannak-e, és lesznek-e még nemzetek vagy egyesült Európát akarunk? Akarunk-e családot, gyermekeket, vagy azt sem tudjuk eldönteni, hogy ki a férfi és ki a nő? Most, hogy jövő tavasszal Európa a Római Szerződés 60. évfordulóját fogja ünnepelni, meg kell válaszolnunk, hogy vannak-e egyáltalán közös értékeink"

Csurkát is előszedte:

Amit ma az ellenfeleink képviselnek, annak semmi köze a nagy liberális elődök gondolataihoz, az puszta nihilizmus. Ez a nihilista szemlélet lopakodva rátelepedett a világ és az Európai Unió intézményeire. Ismert képviselői is vannak, úgy, mint Juncker, Verhofstadt és Schultz. A nihilisták a társadalomban kisebbségben vannak, de az európai elitet már rég elfoglalták. Miként Csurka István az SZDSZ-ről szólva lehangolóan, de pontosan megragadta a dolgok lényegét, ők nem választást akarnak nyerni, hanem be akarnak ülni a zsűribe. Miként a nihilista elit is megragadta a zsűri pozícióját az európai intézményrendszerben. Ők azok, akik minden értékvitát elvetnek a politikailag korrekt beszédmód hazugsága mögé bújva. Ahogyan Sarkozy is megfogalmazta, a politikai korrektség, a PC nem más, mint gondolatrendőrség, de - szintén Sarkozyval szólva - ideje megszabadulnunk a kisebbségek rémuralmától. Zárójelbe kell tennünk a PC érvrendszert és logikát. Furcsa, de a britek távozása az unióból egyben nagy lehetőség is a szembenézésre; hogy mi az az elit, amelyet egy 65 milliós nagy ország elutasított"

Elsüllyesztené a migránsokat szállító hajókat:

Én minden európai fórumon elmondom, hogy ha tényleg segíteni akarunk, ott segítsünk, ahol valóban baj van, és akkor is először a keresztény embereken segítsünk. Ha Európa jót akar magának, és valóban egy közös haderő felállításában gondolkodik, tudnia kell uralnia a Földközi-tenger, mint belső tenger partvidékét, és ahogy a római hadvezérek tették, az üres, illetéktelen hajókat elsüllyeszteni. Természetesen azzal, hogy minden migránst kimentenek, de vissza is viszik a talán Líbiában felállítandó, két-hárommilliós menekülttáborba. Ám amikor illetékes fórumokon erről beszélek, néhányan ígéretesen tartózkodnak, de az európai elit még csak nem is érti a felvetést, hanem azon tanakodik, hogy hogyan lehetne még jobban és odaadóbban ellátni a világ özönlő szegényeit".

A pestisracok.hu szerint a miniszterelnök Kötcsén arról is beszélt, hogy a hosszú kormányzás új problémákat teremt, hiszen a kommunistákkal már fölösleges viaskodni, amikor már azt sem tudjuk, melyik pártban vannak, és nagyítóval kell keresni a megmaradt zárványaikat.

Persze azért pontosan tudjuk, hogy olyanok ők, mint a Terminátor: néhány szétesett törmelékből is képesek újraéledni.




http://propeller.hu/itthon/3240627-kiszivargott-orban-kotcsei-beszede-kemeny-mond atok-jonnek?utm_source=mm-2016-09-11&utm_medium=email&utm_campaign=Kisziv %C3%A1rgott%20Orb%C3%A1n%20k%C3%B6tcsei%20besz%C3%A9de
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi élet-halál harcra készül a népszavazás után
  2016-09-11 20:56:00, vasárnap
 
 

Na Fideszbirkák! - Ezt is ti szavaztátok meg?
A kormány spórolna az özvegyi, rokkantsági nyugdíjon és az árvaellátáson is.
A jövő évi a költségvetésben jó néhány terület rosszul járhat a kormány 1000 milliárdos megszorításával. A végleges állapot jövő hétre várhat.
A Világgazdaság szerint a költségvetés 2500 sorából 1500 esetében nem emelkedik az előirányzat 2016-hoz képest, viszont 381 tételnél kisebb lesz az állami pénz az ideinél. A jövő évi kiadások 1500 milliárd forinttal, 10 százalékkal lesznek magasabbak, de a növekményből nem jut mindenkinek.
Rosszul járhatnak a tanárok, mert jövőre csak 22 milliárdot kaphat a Klik az idei 45 milliárd forinthoz képest, de 4,6 milliárd forintot spórolnak a milánói világkiállítás pavilonján, amire nem kell költeni 2017-ben. A közfoglalkoztatás keretét viszont 15 milliárd forinttal csökkentik.
A nyugdíjasokat is jelentől elvonások érintik, mert a korhatár alatti ellátásokra 17 milliárd forinttal, árvaellátásra pedig 3 milliárd forinttal fordítanak kevesebbet.
Az özvegyi nyugellátások értéke 3,5 milliárddal fog csökkenni, de csökken majd a rokkantsági és rehabilitációs ellátások kerete is 2,5 milliárd forinttal.
A családi pótlékra szánt keret is 3,2 milliárd forinttal lesz kevesebb az ideinél.
Pályázatfigyelő.info



///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////////////////////////////////////////


Döbrögi élet-halál harcra készül a népszavazás után

Közzétéve 2016-09-11


Döbrögi vajda a Pikniken beismerte, hogy nincs jogi következménye az októberi kvótareferendumnak.

“Október 2-a után élet-halál harcot kell folytatnunk azért, hogy meg tudjuk változtatni ezeket a döntéseket. Azt sem tudom mondani, hogy ez biztosan sikerülni fog" - károgta tegnap Kötcsén a beavatottak körében Döbrögi, aki szerint a szeánszon Döbrögisztán vajdaság-bár ő szerényen még mindig Magyarországot mondott-“kiemelkedő gondolkodói, orvosok, mérnökök, tudósok vannak jelen".


Ezen “kiemelkedő gondolkodók" előtt Döbrögink már VALAMELYIK Hunyadiként hirdeti magát. A “kiemelkedő gondolkodók" pedig-bár szerintünk inkább nyereséghajhász spekulánsok-egészen révületbe estek a példátlan szerénység hallatán.
-Három jeles Hunyadi is volt a magyar történelemben-emlékezzünk! János-a törökverő, Mátyás-az Igazságos, és hát ott volt még László is!-akire a bakó háromszor sújtott le! Bár összefüggéseiben Döbrögi alighanem a törökverő és az igazságos ötvözete szerepébe helyezi magát fölöttébb szerényen-ÁM NAGYON MAGABIZTOSAN!-nem lehet kizárni a László opciót! Nagyon nem!
“Az Európai Unió mellett fogok érvelni, amellett, hogy Magyarország az európai közösséghez, és így az Európai Unióhoz tartozik, és jó hogy ez így van"-hirdette meg cselekvési elgondolásait a “kiemelkedő gondolkodók"-de inkább az Új Nemmzetthy Elyth-legnagyobb elismerése és csodálata közepette. Ők már csak ismerik a dolgok természetét! Hiszen az Uniótól jön a júdáspénz!-arra meg csak az teheti rá a markát, akire a népek rátestálják a jogot. Márpedig a nép az a nemzetmentőkre testálja majd a jogot. Ennek a jognak a megszerzéshez szükséges közbülső csatába szólítja most hadba Döbrögi a nemzetet az egész földgolyón.
Ugyan a kvótareferendum senkit semmire nem kötelez (se a döbrögista hordát se az EU-t (ezt már amúgy korábban levajazták egymás közt) de az eddigi Legnagyobb (és legdrágább) Parasztvakításra éppen megfelel! No meg a 2018-as “választások" technikai főpróbáját is meg lehet ejteni, meg a Kubatov listáját is frissíteni!
Lehet hogy a törökverői nimbusz nem fog összejönni Döbröginknek-erre maga is utalt sokat sejtetően-de nem is ez a lényeg. (Az ugyanis biztosan nem fog összejönni neki!)
Döbrögink a László-hasonlatnak még a lehetőségét is szeretné elkerülni! Ami legvadabb rémálmaiban már szokta kisérteni! Eszesebb hűbéreseit is.
Ajánljuk olvasóink szíves figyelmébe Arany János vitézi énekét elolvasni. A “Nagyidai cigányok" című örökbecsűt. Amiből egy aprócska idézet:


“...Csóri fővajdának leesett az álla,
Szíve összelottyant, és magába szálla:
,,Ilyen a szerencse!" gondolá foghegyen,
,,Ha ma égig emelt, holnap alád megyen."
Így tünődik Csóri odafen a bástyán,
Semmerre se' mozdul, ott marad, mint bálvány;
De a hős cigányság lót-fut eszeveszve,
A furólyukba is búna, ha lehetne.
Mint a túri vásár midőn legtömöttebb,
S valaki felkurjant: ahol a veszett eb!
Van lárma, sikoltás, szaladás tétova,
Ezerféle átok, szitok, zenebona;
Zsidó kiált: tolvaj! puffan akit vernek,
Orgonál erősen férfi, asszony, gyermek,
S mindez a juhszélen, egy lebuj csárdába'
Olvad fülrepesztő nyers hármóniába..."


http://www.balrad.com/2016/09/11/dobrogi-elet-halal-harcra-keszul-a-nepszavazas-u tan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 2294
  • e Hónap: 19087
  • e Év: 152004
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.