Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Havi 600 ezerért lett India-kutató a Matolcsyhoz közel álló
  2016-09-13 20:44:58, kedd
 
 
2016. szeptember. 13. 08:21 2016.

Havi 600 ezerért lett India-kutató a Matolcsyhoz közel álló Vajda Zita


szerző:
hvg.hu

Bár az MNB-t otthagyta, jelenlegi pozícióival sem keres rosszabbul a Matolcsy György jegybankelnökhöz közel álló volt nemzetközi személyi titkár, Vajda Zita, aki az egyetemi professzorokat is lekörözi kutatóként felmarkolt havi bérével, nem úgy a tudományos munkásságával.

Vajda Zita, Matolcsy György volt nemzetközi személyi titkára, akit maga a jegybank hozott összefüggésbe a jegybankelnök válásával, bár otthagyta az MNB-t, azóta újabb pozíciókra tett szert - írja a Népszabadság.

Mint az korábban ismert volt, a Matolcsyhoz közel álló Vajda Zita május 2-ig dolgozott az MNB-ben, a Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) nevű jegybanki alapítványban kuratóriumi tag, illetve a PADI által létrehozott Vízház Zrt.-ben pedig igazgatósági tag lett, ezen kívül pedig a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál (Pageo) igazgatóhelyettesi pozíciót tölt be, de a Pageo Kutatóintézetben kutatóként is dolgozik. A két alapítványi pozícióba már az után kerülhetett, hogy otthagyta az ­MNB-t, a kutatóintézetnél másnaptól, május 3-ától dolgozik kutatóként, feltehetően a Pageónál is ezután kezdett dolgozni.

Mint arról beszámoltunk, Vajda Zita jegybanki dolgozóként az MNB dolgozóinak legjobban fizetett 4-5 százalékához tartozott havi bruttó 1,73 milliós bérével, jelenleg a Pageo igazgatóhelyettesi posztjáért és a Pageo Kutatóintézetében kutatóként is bruttó 600-600 ezer forintot vesz fel havonta. A másik alapítvány, a PADI nem árulta el, hogy a kuratóriumi tagságért pontosan mennyit kap Vajda Zita, de az alapító okirat főszabályként havi 555 ezer forintos juttatásra utal, amelytől azonban a kuratórium eltérhet. Ezen felül adható béren kívüli juttatás és költségtérítés is. A Vízház Zrt.-beli fizetését egyáltalán nem közölték. Amíg az MNB dolgozója volt, addig az alapítványok közlése szerint Vajda a PADI-ban és a Vízház Zrt.-ben betöltött pozícióiért járó tiszteletdíjat felajánlotta a Piros Orr Alapítványnak, de ma már feltehetően felveszi a pénzt. A Népszabadság számításai szerint így Vajda Zita ma már összességében többet kereshet, mint jegybanki alkalmazottként.

A lap kitér arra, hogy a Pageo Kutatóintézetnél Vajda Zita India-kutatóként kap havi bruttó 600 ezer forintnyi közpénzt, a mostanra már védetté tett blogjában arról írt, hogy 2012-ben két és fél hónapra Indiába utazott jógát tanulni. Az indológusok körében azonban ismeretlen Vajda Zita neve, ahogy havi 600 ezer forintos vagy akár csak azt megközelítő megbízásról sem hallottak Magyarországon, minthogy ma Magyarországon a szakma csúcsának számító egyetemi-főiskolai tanár, aki évtizedes kutatói háttérrel és jelentős tudományos publicisztikai munkássággal mintegy bruttó 380 ezer (nettó 250 ezer) forint körüli juttatást kap, a tanársegéd és a PhD-hallgatók fizetése pedig ennél jóval kevesebb: nettó 120-140 ezer forint körüli.

Az interneten fellelhető egy tanulmány a Pageo Kutatóintézettől, amely a világ legnagyobb nyomornegyedeiről szól és az afrikanista Czirják Ráhel, valamint Vajda Zita közös munkája. A negyvenezer karakteres, Nyomornegyed portrék címet viselő tanulmányból az utolsó fejezet, mintegy 8700 karakter (mintegy két-két és fél oldal) Vajda Zita munkája, amely Mumbai legnagyobb nyomornegyedét, a Dharavit mutatja be. Szakértő szerint tudományos folyóirat biztosan nem közölné a cikket.

Az alapítványok szerint viszont "Vajda Zitát felkészültsége, szakmai hozzáértése alapján nevezték ki a nevezett posztokra, többéves szakmai tapasztalattal rendelkezik, korábban a Nemzetgazdasági Minisztériumban, a Nemzeti Bankban és a Morgan Stanley-nél dolgozott. Két diplomát szerzett - a Külkereskedelmi Főiskolán és a Szegedi Tudományegyetemen diplomázott -, angolul felsőfokon, spanyolul középfokon beszélő nemzetközi szakember. Az általa jelenleg betöltött pozíciókban a korábban megszerzett nemzetközi relevanciá­jú szakmai tudását jól tudja kamatoztatni" - írták.

Korábban kiderült az is, hogy Vajda Zita testvére trafikban utazik, és mind a hat MNB-alapítvány leszerződött azzal a könyveléssel is foglalkozó céggel, amelynél Vajda Zita édesanyja dolgozik.


http://hvg.hu/itthon/20160913_Havi_600_ezerert_lett_Indiakutato_a_Matolcsy_mellol _tavozo_Vajda_Zita#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=new sletter2016_09_13&type-id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=n ormal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor, az egyfarkú kutya
  2016-09-13 20:44:10, kedd
 
 
2016. szeptember. 13. 10:59

Tóta W.: Orbán Viktor, az egyfarkú kutya


Orbán Viktor megfőzi a moslékot gulyáságyúban, odakészíti mellé a nagykanalat, jó étvágyat kíván, és mellesleg borjúpörköltként számlázza ki. Fényesen megél belőle évek óta.


© hvg.hu

Egy ponton abszurdba fordul minden mánia. Abszurd már a népszavazási kampány intenzitása is, a kék hülyeségek mellé becsatlakozó nemzetiszín cöfögés, a percenként szajkózott ijesztgetések. Kopnak, mint minden, amit túlhasználnak.

Aztán lehet ezt siettetni is. A miniszterelnök azzal a rémálommal lepte meg az országot, hogy szerinte a baloldali vezetésű városok Brüsszellel összejátszva fognak ide bevándorlókat telepíteni. Ha ez egy faluvégi kocsmában hangzik el, akkor ott érdemes lehet érvelni. Elmagyarázni, hogy városok nem adhatnak menedékjogot, nincs olyan, hogy Salgótarján helyi rendelettel felülírja az állam törvényeit. Vagy akár azt, hogy ha viszont egy menekült európai állampolgárságot kap bárhol, és mellesleg elment az összes esze, akkor akár Felcsútra is költözhet, és ebben semmi sem akadályozhatja meg. Népszavazás sem - hacsak nem arról szól tényleg, hogy lépjünk ki az unióból.

De ez nem egy kocsma, hanem a parlament, és nem egy félrészeg paraszt beszél, hanem a miniszterelnök, aki mindezt tudja.

Tehát hazudik. És erősen reméli, hogy kevesebben veszik észre, mint ahányan elhiszik. Lemegy kutyába minden gátlás nélkül: neki ez az egy farka van, ezt csóválja reménykedve, hátha leesik még pár százezer szavazat.

Ha én most ideírnám, hogy a magyarok elkeserítően hülyék, és nagykanállal zabálják a moslékot, abból estére botrány lenne. Orbán Viktor megfőzi a moslékot gulyáságyúban, odakészíti mellé a nagykanalat, jó étvágyat kíván, és mellesleg borjúpörköltként számlázza ki. Fényesen megél belőle évek óta.

Ebből egyelőre nincs botrány. Van viszont a Fidesz célközönségének is egy olyan reflexe, hogy szeretne átlátni a szitán. Vagy legalább azt hinni. Ezért fogyasztják és terjesztik az összeesküvés-elméleteket: jól érzik magukat attól, hogy túljártak az orvosok, a nagyvállalatok meg a NASA eszén, és rájöttek arra, hogy meg vannak vezetve. Gyanús nekik a Coca-Cola, mert túl sokat hirdetik. Érdekes lenne, ha a kék hülyeségek nem válnának gyanússá.

Ezenkívül minden bunkónak szüksége van egy még nagyobb bunkóra, akit lenézhet, és akihez képest kultúrembernek érezheti magát.

Ezt a szerepet pályázta meg tegnap Orbán Viktor.


http://hvg.hu/itthon/20160913_Orban_Viktor_az_egyfarku_kutya#utm_source=hvg_daily &utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2016_09_13&type-id=HvgDaily& amp;user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán megmagyarázta: ezért nem engedi, hogy Magyarországon e
  2016-09-13 20:23:27, kedd
 
 
2016. 09. 13. 18:34

Orbán megmagyarázta: ezért nem engedi, hogy Magyarországon európai bérek legyenek

Volner János ma reggel a Jobbik frakcióvezetőjeként részt vett azon az Orbán Viktor által összehívott tájékoztató megbeszélésen, melyen a pénteki EU-csúcstalálkozó várható fejleményeit tekintették át.



A jobbikos politikus a megbeszélésen fontos, a dolgozó magyar emberek érdekét szolgáló felvetéssel élt,

indítványozta, hogy Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként vesse latba befolyását annak érdekében, hogy a magyar munkavállalók bére végre kezdjen el felzárkózni a nyugat-európai munkavállalókéhoz.

Volner szerint Orbán ebben az összes ex-szocialista ország kormányában szövetségesre lelhet, sőt az alacsony kelet-európai bérszínvonal ellen többször tiltakozó nyugat-európai baloldali pártok és szakszervezetek is támogathatják ezt a javaslatot. Volner beszámolója szerint azonban a magyar miniszterelnök ezt a javaslatot kategorikusan elutasította, és

a tőle megszokott tanárbácsis módon jól ki is oktatott

- számol be az ellenzéki néppárt politikusa a közösségi oldalán, aki azt is írta, hogy Orbán elmagyarázta neki, hogy miért is nem lenne jó, ha bekövetkezne a munkát végző magyar emberek bérfelzárkózása. Volner szerint tulajdonképpen ezért nem lesz bérfelzárkózás. Mert ,,a Viktor nem engedi".

Jó neki így, a szégyenletesen alacsony magyarországi bérekkel. Orbán az ország versenyképességét jól láthatóan az olcsó és kiszolgáltatott magyar munkaerőre alapozza. Nem akar innovációt (ilyesmi ne várjunk mészároslőrincektől), nem akar jól képzett munkaerőt. Kerüljön kevés pénzbe a magyar emberek munkája, akinek nem tetszik, az mehet Londonba mosogatni, mert a fiatalok többsége úgyis a Jobbikra szavaz.

- írja a Jobbik alelnöke.

http://alfahir.hu/orban_megmagyarazta_ezert_nem_engedi_hogy_magyarorszagon_europa i_berek_legyenek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világ urai akarnak maradni a zsidók, erre épül az oktatás
  2016-09-13 14:11:40, kedd
 
  A világ urai akarnak maradni a zsidók, erre épül az oktatás is

2016. szeptember 13. 10:35
Hunhír.info

Naftali Bennet izraeli oktatási miniszter szerint a judaizmus tanulása fontosabb a tudományok és a matematika elsajátításánál - írta kedden a Háárec című izraeli újság.


"Zsidó vallási tanulmányokat folytatni és jeleskedni bennük fontosabb számomra, mint matematikát és tudományokat elsajátítani" - mondta Bennet a világi iskolákban judaizmust tanító Táli Alapítvány megalakításának negyvenedik évfordulójára szervezett hétfői rendezvényen.

"Tudást és fejlesztéseket a világba exportáló high-tech nagyhatalomként is szellemi hatalomnak kell maradnunk, és lelki tudást kell átadnunk a nagyvilágnak" - hangsúlyozta a telepeseket támogató Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) párt élén álló oktatási miniszter. "Ez a cionista jövőkép következő fejezete, így leszünk ismét vezetők a népek között" - fűzte hozzá.

A miniszter a különböző zsidó vallási irányzatok közötti harcra és a zsidó vallás izraeli ultraortodox irányzatának kizárólagos állami felügyeletére utalva kifejtette, hogy szerinte a judaizmus mindenkié, egyik jelenlegi irányzata sem rendelkezhet vele egyedül, mert az egész zsidó nép közös, egyenlően birtokolható szellemi kincse.

Bennetnek a zsidó vallási tanulmányokat a matematika elé helyező kijelentése azért okozott különösen nagy meglepetést Izraelben, mert korábban éppen a matematikaoktatás színvonalának emelését tekintette a legfontosabb kérdésnek. Az utóbbi hónapokban minisztériuma agresszív médiakampányt folytatott: a tévécsatornákon, a rádiókban sugárzott reklámokban hirdette az emelt szintű matematika érettségi előnyeit a középiskolások számára. Izraelben ugyanis az utóbbi években csak tízezren vállalták évente az emelt szintű érettségit matematikából, holott korábban még 18 ezer körül volt a számuk.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=97280
Hunhír.info - MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyomós érv…
  2016-09-13 14:09:55, kedd
 
  Nyomós érv...
Közzétéve 2016-09-13


Támogatásokat vonhat meg az unió a keleti tagállamoktól

Az Európai Unió szegényebb, főként keleti tagállamaitól vonhatnak el a jövő évi fejlesztési forrásokból a migrációs válság kezelésére az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács hétfői döntése értelmében. A Reuters brit hírügynökség szerint a költségvetési megszorítást a kelet-európai országok is elfogadták.

Az Európai Unió 2017-es költségvetéséről tárgyaló politikusok az Európai Bizottság javaslatának eleget téve szavazták meg, hogy növelik a váratlan mértékű migrációs válságra fordítandó összeget.
A döntés értelmében az idei évhez képest a jövőre 25 százalékkal több, 5,2 milliárd euró (egy euró mintegy 310 forint) forrás jut az unió külső határainak védelmére, a menekültek áthelyezésére és a migránsok integrációjára. Emellett 2,2 milliárd eurót fordíthatnak a migráció okainak Európán kívüli kezelésére.
A tagállamok megállapodtak, hogy a hiányzó összeget egyéb kiadásoktól és az unió kevésbé fejlett országoknak nyújtandó forrásaitól vonják el. Az érintett országok esetenként 24 százalékkal kaphatnak kevesebbet a jövő évi fejlesztési forrásokból.
Egyes vélekedések szerint a fejlesztési források megvonása lehetséges büntetés azokkal az országokkal szemben, amelyek - mint a Reuters fogalmaz - nem szolidárisak az unió többi országával és nem vesznek részt kellő mértékben migrációs válság kezelésében. Azonban a kelet-európai országok képviselői elfogadták a költségvetési megszorítást, amely számos ágazat, köztük a mezőgazdaságra és a kutatásokra szánt támogatások csökkentését is érinti.
Augusztus elején uniós támogatási pénzek megvonását sürgették német európai parlamenti képviselők azoktól a tagországoktól, amelyek véleményük szerint nem tanúsítanak szolidaritást az EU menekültpolitikájában.
Inge Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának kereszténydemokrata elnöke úgy vélekedett, hogy meg kell vonni a támogatási pénzeket azoktól a tagállamoktól, amelyek - mint fogalmazott - nem tartják tiszteletben az európai jogot, továbbá azoktól a tagországoktól, amelyek nem közreműködnek kielégítően a menekültek átvételében vagy regisztrálásában.
Hasonlóan nyilatkozott Alexander Graf Lambsdorff is, a parlament szabaddemokrata (FDP) alelnöke. Augusztusi javaslata szerint a német kormánynak az uniós költségvetés tervezett őszi felülvizsgálatakor fel kell lépnie annak érdekében, hogy az olyan nettó haszonélvező országok, mint Lengyelország és Magyarország a menekültkérdésben szolidáris magatartást tanúsítsanak és tiszteletben tartsák az európai értékeket.
(atv)
Bal-Rad komm: Ííjjjáájj! A zúnijó képes megnegyedelni a júdáspénzt! Meg is érdemlik a lengyelek, a szlovákok, meg a csehek!
Döbrögisztánt ilyen veszély nem fenyeti, hiszen vajdaságunk parlamentjének MEGVAN A JOGA, HOGY ÖNÁLLÓAN DÖNTSÖN A MIGRÁNSOK BETELEPÍTÉSÉNEK ENGEDÉLYEZÉSÉRŐL! (Hogy ez mennyire igaz lehet, Döbrögink tegnap már településneveket is kimondott. Persze más kontexusba csomagolva a dolgot, de már belengette, hogy HOVÁ LESZNEK BETELEPÍTVE a migránsok!)
Referendum ide-vagy oda, EZ A JOG A DÖBRÖGISTA TÖRVÉNYGYÁRAT TOVÁBBRA IS MEGILLETI! (DE HA TÁKOLMÁNYBA LENNE FOGLALVA A TILALOM...!)
Szóval a döbrögista horda nem ellensége saját zsebének. Kell a júdáspénz éves teljes összege!



http://www.balrad.com/2016/09/13/nyomos-erv/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új név a Családi listán: Zituska
  2016-09-13 14:06:32, kedd
 
  Ahogy Zituskát elnézem,nem tudom kihagyni a rosszindulatú megjegyzésemet,hogy ennyi pénzért,és álláshalmozásért már lehet furulyázni Kuszaszemet!
De meg kell hagyni,hogy sok kusza van a mai magyar politikában!Van ugye,az elsőszámú Kuszaszem,piros pöttyel a vala,khm ...valahol,oszt van analógiai Kancsal Maca,és Kuszafogú Nyugdíjvédő Kiflicsücsök!
Van még valaki!?Bár ez a három is untig elég!
Zituskának Matolcsy is!

******


Új név a Családi listán: Zituska

Közzétéve 2016-09-13


Fürdik a közpénzben a Matolcsyhoz igen közel álló nő, úgy habzsolhat, mint Magyarországon senki más

zita

Vajda Zita halmozottan előnyös helyzetbe került. Habzsolja a pozíciókat, sok más mellett havi hatszázezerért kutathatja Indiát. Ami az utóbbit illeti, a szakma csúcsa ma Magyarországon az az egyetemi-főiskolai tanár, aki évtizedes tudományos jelenlét után ennek a kétharmadát sem kapja meg.

Nem csak az eddig ismert két helyről illeti meg díjazás a Matol­csy György jegybankelnökhöz igen közel álló hölgyet, miután kilépett az MNB-ből. További két pozíció­ja van. Így összesen négy helyről jár neki pénz - derül ki a válaszokból, amelyeket a Népszabadság kérdéseire az alapítványok adtak.
Elárulták, hogy Vajda Zita - aki május 2-ig a Matolcsy vezette jegybankban nemzetközi szakmai titkár volt - a 260 milliárd forintból létrehozott jegybanki alapítványok egyikénél, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál (Pageo) igazgatóhelyettes lett. A Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) nevű jegybanki alapítványban lévő kuratóriumi tagsága és a PADI által létrehozott Vízház Zrt.-beli igazgatósági tagsága ismert volt. A Pageo Kutatóintézetben kutatóként is dolgozik. A két alapítványi pozícióba már az után kerülhetett, hogy otthagyta az ­MNB-t. A kutatóintézetnél másnaptól, május 3-ától dolgozik kutatóként.
Hogy a Pageonál mikortól, arról tettünk fel kérdést, válasz azonban még nem érkezett. Az alapítványok levelének megfogalmazása arra utal, hogy az is a jegybankból való kilépés után volt: ,,azt követően állt alkalmazásba a Pageo Alapítványnál, hogy befejezte munkáját a Magyar Nemzeti Bankban."
Könnyen lehet, hogy így nem is kell kevesebbel beérnie annál, mint amikor a Magyar Nemzeti Bankban szakmai titkárként dolgozott. (A közel 1400 jegybanki dolgozó között a legjobban fizetett 4-5 százalékban volt havi bruttó 1,73 milliós bérével.) A Pageo igazgatóhelyettesi posztjáért havi bruttó 600 ezer forint jár, épp annyi, amennyi a Pageo Kutatóintézetben kutatóként dukál. A másik alapítvány, a PADI, azt nem árulta el, hogy a kuratóriumi tagságért pontosan mennyit kap Vajda Zita. A vezetők, vezető tisztségviselők juttatásaira vonatkozó adatok összesítve találhatók a PADI honlapján, de az alapító okirat főszabályként havi 555 ezer forintos juttatásra utal - amitől a kuratórium eltérhet. Ezen felül adható béren kívüli juttatás és költségtérítés is. A Vízház Zrt.-beli fizetését egyáltalán nem kötötték az orrunkra.
Utóbbi két pozíciója akkor is megvolt Vajda Zitának, amikor a jegybankban dolgozott, de akkor csak a jegybanki bérét vette fel, a másik két helyről származó pénzét felajánlotta jótékony célra. Ám a költési botrányról is hírhedt jegybanki alapítványok válaszai alapján azonban nem kizárt, hogy immár felveszi a pénzt egyik vagy akár másik helyről is. ,,Vajda Zita, amíg a Magyar Nemzeti Bank alkalmazásában állt, a tiszteletdíját felajánlotta a Piros Orr Alapítványnak." Egy másik mondatban is múlt időben írnak arról, hogy felajánlotta juttatását, amikor a jegybank alkalmazottja volt.
A két újabb helyről összesen havi bruttó 1,2 millió forinthoz jut, ha pedig megtartja a PADI kuratóriumi tagságért neki járó - az alapító okiratból kiindulva - 555 ezer forintot is, máris többet visz haza, mint a jegybanki állása alatt kapott havi bruttó 1,73 milliós fizetés. Ráadásul ha most a Vízház Zrt.-től is az őt megillető díjat megtartja, akkor még inkább túlszárnyalja a pár hónappal ezelőtti, az MNB-s időszakban jellemző jövedelmét.
A Pageo Kutatóintézetnél nagyon specializált területre szerződött Vajda Zita. India-kutatóként kapja a havi bruttó 600 ezer forintot. Most már védetté tett blogjában írt arról, hogy 2012-ben két és fél hónapra Indiába utazott jógát tanulni. Az indiai tanulmányokra és tudományos életre rálátó forrásaink elárulták, Vajda Zita neve számukra ismeretlen, ahogy havi 600 ezer forintos vagy akár csak azt megközelítő megbízásról sem hallottak Magyarországon.
A szakma csúcsa ma Magyarországon az az egyetemi-főiskolai tanár, aki évtizedes kutatói háttérrel és jelentős tudományos publicisztikai munkássággal mintegy bruttó 380 ezer (nettó 250 ezer) forint körüli juttatást kap. A tanársegéd és a PhD-hallgatók fizetése ennél jóval kevesebb: nettó 120-140 ezer forint körüli. Azonban forrásaink szerint egy PhD elnyerése is igen komoly munkát igényel. Ma már önmagában az MA-fokozat megszerzése nem elég, egy sikeres pályázathoz szükséges, hogy az egyetemi évek alatt a hallgató már részt vegyen a tudományos munkában, szakcikkeket írjon, konferenciákon vegyen részt. Ezenfelül kisebb összegű ösztöndíjakra - általában az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramokon (OTKA) keresztül lehet pályázni. ,,Ez nagyjából annyira szokott elég lenni, hogy a kutatók ebből vásárolnak szakkönyveket, vagy ebből veszik meg a számítógépüket" - mondta egyik, a kutatói életben jártas, nevének elhallgatását kérő beszélgetőtársunk.
Az interneten fellelhető egy tanulmány a Pageo Kutatóintézettől: a világ legnagyobb nyomornegyedeiről szól Vajda Zita az afrikanista Czirják Ráhellel közös munkája. A negyvenezer karakteres, Nyomornegyed portrék címet viselő tanulmányból az utolsó fejezet, mintegy 8700 karakter Vajda Zita munkája, amely Mumbai legnagyobb nyomornegyedét, a Dharavit mutatja be. A szöveg alapvetően korrekt, tényekre alapozott, és nyilvánvaló belőle, hogy Vajda járt a helyszínen. Saját élményeit is beleszőtte a tanulmányba. A tényállítások egy részét lábjegyzetekkel is alátámasztja; a szöveg 46 lábjegyzetéből hét tartozik Vajda fejezetéhez. Czirjákkal ellentétben Vajda inkább az interneten fellelhető cikkeket, illetve adatokat idéz. Czirják forrásai között könyveket, folyóiratokban megjelent szakcikkeket és saját készítésű interjúkat is találunk.
Egy szintén anonimitást kérő szakértővel is átnézettük a tanulmányt. A tanulmány sajátnak tekinthető a verdikt szerint. A nagyját ollózta a szerzője, de ismertette, honnan vette át a részeket, írja az angol egyetemen kutató magyar tanár. ,,Úgy csinálta, mintha több lenne a sajátja, mint amennyi valójában" - dicsérte a kutató Vajda módszerét. Összegzésként állítja a tanár: tudományos folyóirat nem közölné a szöveget, de azért nem Schmitt Pál szintje.
(NOL)
Bal-Rad komm: Az egyetemi tanárokkal és kutatókkal ellentétben, Zituska ügyesen választotta meg kutatási területét. Amit Mekkmester nadrágjában és annak zsebében talált meg.
mzs
De a hírek szerint Zituska mamája sem járt rosszul leánya kutakodásával.
Mekkmesterné sem. Ő is rendesen kistafírungozva száll ki a buliból, hogy teljes energiájával a köz érdekeit szolgálhassa!
Az érintettek természetesen a közpénzjellegét elveszített alapítványi pénzeken habzsolnak.
Az egyetemi tanárok és kutatók pedig...
-Hát őket VALÓDI KÖZPÉNZEKBŐL fizetik! Amire pedig gondosan ügyel a horda! Minden fillérjére.
Megmondta Kancsal Maca is! Ő MÉG A KIS PÉNZÉRT IS LEHAJOL! Mint a Család minden tagja!


http://www.balrad.com/2016/09/13/uj-nev-a-csaladi-listan-zituska/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1475
  • e Hét: 4577
  • e Hónap: 15688
  • e Év: 169184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.