Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Megmutatni a tiszteletet
  2016-09-14 18:56:30, szerda
 
  Megmutatni a tiszteletet



Hogyan viselkedsz a szüleiddel szemben? Hogyan beszélsz másokról a fiatalok jelenlétében? Hogyan fejezed ki, hogy tiszteled a házastársadat? A feljebbvalóidat? Az egyházi előljárókat? A munkatársaidat? A közlekedési szabályokat? A városi rendeleteket? Isten teremtett világát?
A tiszteletreméltó apává válás egyik kulcsa, hogy olyan apák legyünk, akik tiszteletet mutatnak, mint ahogy Isten sem csupán parancsolja, hanem meg is mutatja a tiszteletet. Amikor gyermekeink látják, hogyan mutatjuk ki a tiszteletünket mások iránt, konkrét dolgokban tapasztalhatják, hogy mit is jelent a tisztelet.
Gyermekeinkkel is tisztelettel kell bánnunk. Sok felnőtt szerint a tisztelet csupán egyirányú, pedig a gyerekek is Isten képmásai. Láttam apákat, akik leszidták és kigúnyolták gyermeküket, amikor egy meccsen nem sikerült jól teljesíteniük. Akik képeket vágtak, amikor gyermekük mondott valamit, vagy akik froclizták, és különféle gúnyneveken szólították gyermekeiket. Láttam apákat, akik úgy beszéltek tizenhét éves fiukkal, mintha az még csak hat lenne.
A tisztelet velünk kezdődik, kedves apák! Azzal, hogy úgy nézünk gyermekeinkre, ahogy Isten nézi őket, és tisztelettel bánunk velük. Kikérhetjük a véleményüket, és meghallgathatjuk őket, amikor mondanak valamit. Mondhatjuk nekik azt, hogy ,,kérem" és ,,köszönöm", mint ahogy a többi embernek mondjuk. Tiszteletet mutathatunk mindenki felé - beleértve a gyermekeinket is -, és kezelhetjük őket úgy, mint Isten gyermekeit.

Josh McDowell
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Isten gyermeke
  2016-09-14 11:39:34, szerda
 
  ,,Megáldja azokat, akik félik az Urat, a kicsinyeket és a nagyokat." (Zsoltárok 115:3)



Isten gyermeke, bár még kicsi vagy a világ szemében, saját szemedben és Isten többi gyermeke szemében is, de mivel istenfélő vagy, azok közé számlál téged Isten, akiket megáld.
Ifjú vagy, vagy még talán gyermek, akit könnyen nem vesznek figyelembe? Krisztus nem vet meg téged. Amikor Jézus a templomudvart megtisztította, jöttek a sánták és a vakok; meggyógyította őket. A gyermekek azt kiáltották: ,,Hozsánna a Dávid fiának". Emiatt a főpapok és írástudók haragra lobbantak. És mi volt Krisztus válasza: ,,Sohasem olvastátok-é: A gyermekek és csecsemők szája által szereztél dicsőséget?" (Mát 21:14.15). Ő megáldja a kicsiket és a nagyokat.
Kicsi vagy a kegyelemben vagy az ajándékokban? Azt mondják mások, hogy kicsi vagy az egyházban, és ezért a legkisebbnek tartanak? Halld Jézus szavát: ,,Amennyiben nem cselekedtétek meg eggyel eme legkisebbek közül, énvelem nem cselekedtétek meg" (Mát 25:45). A legkisebb csillag ugyanúgy fenn van az égen, mint a legnagyobb. Ő megáldja a kicsiket a nagyokkal együtt.
Figyeld meg: a textusunk a kicsiket említi először Ők rangban az elsők. Talán azért, hogy bebizonyítsa, bár lehetnek megvetettek és kevésre becsültek a világban, mégis sokat érnek az Úr szemében. Ne gondold, hogy minden nagy megkapja a mennyek országát. Ne hidd, hogy csak a nagy cselekedeteket jutalmazzák majd meg az ítélet napján. Akkor ez lesz majd érvényes: ,,És aki inni ad egynek e kicsinyek közül, csak egy pohár hideg vizet tanítvány nevében, bizony mondom nektek, el nem vesztheti jutalmát" (Mát 10:42). Megáldja a kicsinyeket a nagyokkal együtt.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A csapás okai
  2016-09-14 08:37:23, szerda
 
  A CSAPÁS OKAI * MIKEÁS 1-2

KÖZPONTI IGERÉSZ: MIKEÁS 1,1-2,2

ÖSSZEFOGLALÁS * A nép erkölcstelen és romlott; a bűnbánatnak már régen eljött az ideje, de el is múlt; nem hallgattak a korábbi prófétákra, semmibe se vették őket. Ez jellemezte Júdát Jótám, Áház és Ezékiás uralma idején, amikor Mikeás fellépett, mint próféta. Az volt a feladata, hogy vádat emeljen a bűneit meg nem bánó nép ellen, és ismertesse velük az Úr megmásíthatatlan döntését: ,,Az Úr eljön szent helyéről... megolvadnak alatta a hegyek... Jákób bűne miatt történik mindez, és Izráel házának vétkei miatt." (1,3-5)

NAPI ÚTRAVALÓ * Késő éjszaka van. Autóval tartasz hazafelé kimerülten az egész napos munka, bevásárlás és ügyintézés után. Miközben belső számadást tartasz az aznap elvégzett feladatokról, az a bizonytalan érzés kerít hatalmába, hogy valamit elfelejtettél. Hirtelen a motor akadozni kezd, majd leáll - és akkor eszedbe jut, hogy mit felejtettél el: megtankolni az autót!
Gyakran azon való igyekezetünkben, hogy minden dolgunkat elvégezzük, elfelejtkezünk arról, ami igazán lényeges. Napi imáinkban gyakran csak elhadarjuk mondanivalónkat, majd ,,megszakítjuk a vonalat" egy gyors ámennel, mielőtt még Istennek lehetősége lenne bármit mondani. Az istentiszteletről sokszor úgy térünk haza, hogy kifáraszt a tanítás, az éneklés és a szervezés, és úgy hagyjuk ott a ,,töltőállomást", hogy elfelejtünk ,,megtankolni".
Mikeás próféciája egy figyelmeztetéssel kezdődik: ,,Halljátok meg mind, ti népek, figyeljen a föld, és aki rajta él!" (1,2) Vagyis az egész világ parancsba kapta, hogy függessze fel tevékenységét, és fordítsa figyelmét Isten igéjére. ,,Csendesedjetek el", mondja az Úr, ,,és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!" (Zsoltárok 46,11)
Ma, amikor imádkozol, lassíts le egy kicsit! Mielőtt kimondod az áment, nyugodj le, és csendesedj el egy hosszú percre. Add meg Istennek a lehetőséget, hogy beszéljen hozzád, és kapcsolatba lépjen veled. Ne feledd, az Úr örökké tartó szeretetre és örömre teremtett téged, ezért pihenj meg az ő jelenlétében!

BETEKINTÉS * MIKEÁS GONDOLATAI MÁTÉNÁL - Mi minden szerepel a mai tennivalóid listáján? Keresd ki a Máté 6,33-at, és meglátod, hogy minek kell az első helyen állnia.

A Király dolgaival való foglalatoskodás nem ok arra, hogy megfeledkezz magáról a Királyról.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 518 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3085
  • e Hét: 9331
  • e Hónap: 38643
  • e Év: 226445
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.