Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
fogadjátok be a migránsokat, vagy kihaltok
  2016-09-14 22:00:53, szerda
 
 
















Soros üzenete Európának: FOGADJÁTOK BE A MIGRÁNSOKAT, VAGY KIHALTOK


Kedvenc bábjátékosunk a Project Syndicate-en megjelent írásában figyelmeztette a nacionalizálódó Európát.

Soros nagyon nem örül annak, hogy a menekültválság erősítette a xenofób, nacionalista mozgalmakat az öreg kontinensen. Ausztria, Franciaország, Németország, Hollandia, Magyarország - a bevándorlásellenes pártok egyre több helyen kerülnek bele a fősodorba.

"Az eddigi válasz a menekültválságra, amely a Törökország és az EU közötti megállapodásban csúcsosodott ki, négy alapvető hibával küzd.

Először is, a megállapodás nem igazán európai, mert Angela Merkel egyedül tárgyalta le.

Másodszor, meglehetősen alulfinanszírozott.

Harmadszor, Görögországot egy de facto karámmá változtatta, ahol hiányoznak a szükséges létesítmények.

A legfontosabb azonban, hogy a reakció nem önkéntes."

"Az EU nem tud életben maradni egy átfogó bevándorlási politika nélkül. A jelenlegi krízis nem egy egyszeri alkalom, hanem előrevetíti a nem túl távoli jövőben jelentkező még nagyobb migrációs nyomást. Ennek okai a népességcsökkenés Európában és a népességrobbanás Afrikában, a vég nélküli katonai konfliktusok és a klímaváltozás."

Eddig még egyet is érthetnénk Gyuri barátunkkal. A jövőre vonatkozó javaslatainál viszont már elgurult a gyógyszer.

"Hét pilléren alapul a megoldás.

Először is, az EU-nak jelentős mennyiségű bevándorlót kell befogadnia. Ha akár csak évente 300 ezer menekültet befogadnának legálisan, megszűnne a káosz, mert a bevándorlók nem próbálkoznának illegális úton elérni Európát.

Másodszor, az EU-nak vissza kell vennie az irányítást a határai felett.

Harmadszor, meg kell teremteni a pénzügyi alapokat. Minimum 30 milliárd euróra lenne szükség évente.

Negyedszer, az EU-nak közös határvédelemre és közös bevándorlási politikára van szüksége.

Ötödször, a menekülteket csak önkéntes alapon lehet áthelyezni. Nem lehet a bevándorlókat arra kényszeríteni, hogy olyan helyre települjenek, ahol nem látják őket szívesen, sem pedig a tagállamokat, hogy nem kívánt bevándorlókat fogadjanak be.

Hatodszor, az EU-nak nagyobb támogatást kell nyújtania a menekülteket befogadó országoknak.

Az utolsó pillér egy, a gazdasági bevándorlóknak kedvező környezet kialakítása. Európa öregedő társadalma miatt a migráció előnyei messze túlszárnyalják az integráció költségeit."

Mi a baj a vén szarkeverő elméletével? Először is, 300 ezer bevándorlóban nem állna meg a történet. Mint Soros is írta, a migránsválság durvulni fog, és csak tavaly 1,5 millióan érkeztek. Ebből következik, hogy a költségek sem állnak meg évi 30 milliárd eurónál (ami amúgy 9 billió forint). Az integráció pedig csak egy vágyálom. Olyan tömegről van szó, amely nem beszéli az európai nyelveket, nagy többségüknek nincs szakértelme, és nem ismerik a helyi szokásokat. És nem is nagyon akarják elsajátítani ezeket.

Orientalista.hu - Jack Fall

Link



Anjem Choudary: Mindenütt az iszlámnak kell uralkodnia!
Megdöbbentő interjú! Iszlám vezető vázolja fel Európa jövőjét! Ezt mindenkinek hallania kell!

Link



Jean-Luc Schaffhauser francia európai parlamenti képviselő George Sorost hibáztatta azért, mert egyrészt finanszírozta azon humanitárius infrastruktúrákat?, melyek segítették megnyitni Európa kapuit a migránsok ellenőrizetlen beözönlése előtt, másrészt pedig hasznot fölözött le az EU destabilizálásából.

A Marine Le Pen Nemzeti Frontjának tagjaként az Európai Nemzetek és Szabadság Csoport nevű európai parlamenti frakcióban ülő képviselő kifejtette továbbá, írja az uniós szakportál, hogy a migrációs válság nem természetes jelenség, hanem a Nyugat felelőtlen viselkedésének közvetlen eredménye. Kiemelte, *a válságot több bevándorláspárti társulat csaknem egyidejű létrehozása előzte meg, és őket elsősorban Soros Nyitott Társadalom Alapítványa pénzelte. Ezek érveket szolgáltattak a migránsok befogadása mellett és szorosan összefonódnak a szervezett bűnözéssel számtalan országban. Hozzátette, a szervezett bűnözés politikai céljai destabilizálás, hódítás, hatalom, Európa zsarolása elérésére használja fel a migránsválságot, és készen áll arra, hogy bármely pillanatban migránsok tömegét eressze a kontinensre.

Schaffhauser egy újságírói kérdésre elmondta, a magyar miniszterelnök sem szereti Sorost, mert az utóbbi nem hazafi, hanem hazátlan. Majd elmondta, Merkel kancellár egyszerűen átvett egy olyan érv- és tervcsomagot, amely mellett egy Soros és az Európai Bizottság által finanszírozott szervezet
ágállt már akkor, amikor Merkel még nem is hallott a Merkel-tervről.


Link



ELKÉPESZTŐEN ŐSZINTE BESZÉD A MIGRÁCIÓRÓL!
(Maróth Miklósnak, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökének meglepően nyílt eszmefuttatása volt az európai migrációval kapcsolatosan egy konferencián!)

Link


Link


Így még senki sem magyarázta el, miért önáltatás, hogy a migránsbefogadással segítünk a világ szegényein

Link


Link


A népességrobbanás egyes országokban





Tekintsük meg alaposan a fenti táblázatot! Ehhez képest például Magyarországon az 1982-es 10.700.000 fős népesség 2015-re, vagyis 33 év alatt leapadt 9.900.000 főre! És az európai átlag sem sokkal jobb ennél, sőt, egyes helyeken lényegesen rosszabb! Európa lélekszáma egyre csökken, az európai életformát, a nyugati kultúrát elutasító muszlim fiatalok viszont óriási tempóban szaporodnak. Ugyanis az értékrendjükben kiemelt helyen szerepel a gyereknemzés és szülés, szemben az európai dekadenciával, amely elveszítette fajfenntartó és önfenntartó ösztönét. Erre az Európára akarunk ráereszteni egy felső korlát nélküli tömeget azok közül, akik elutasítanak bennünket, és legjobb esetben csak a szociális ellátórendszerekre kíváncsiak Európából, és hálásak lehetünk, ha nem eleve azért jönnek, hogy megöljenek vagy megtérítsenek minket?

Felfogja egyáltalán Európa, hogy mivel néz szembe???


















 
 
0 komment , kategória:  Média  
A keresztényeket lelövik, ugye?
  2016-09-14 20:30:29, szerda
 
 







A KERESZTÉNYEKET LELÖVIK, UGYE?
Magyar Idők / Zelnik Bálint


A címben érzékeltetett brutalitás sajnos mindennapos és nem egyedi mai világunkban, sőt a keresztény-ellenesség nem csak az Európán kívüli világra jellemző.


Kevesen tudják, sajnos, de a világ legüldözöttebb vallása a keresztény. Bármennyire is több mint egymilliárd ember vallja magát Krisztus követőjének, mégis hívei szenvedik el a legtöbb vallásellenes támadást, és nem csak fizikailag, hanem lelki, szellemi szinten is.

Egyes kimutatások szerint

a Földön 4 (!) percenként szenved mártíromságot egy embertársunk pusztán csak azért, mert keresztény.

Ennek érzékeltetéséhez nem kell messzire mennünk, sokan látták azt a Youtube-on (is) terjedő videót, amelyen az látható, amint az Iszlám Állam terroristái tengerpartra vezetnek keresztény férfiakat (többen a haláluk előtti pillanatban is hangosan Krisztushoz imádkoztak) és kivégzik őket.

Az eset azért is érdekes, mert az Iszlám Államnak (ISIS) nevezett terrorszervezet a Közel-Keleten szerzett magának területeket -- azon a helyen, ahol a kereszténység őshonos. Mind Szíriában, mind Irakban többszázezres, sőt milliós keresztény közösségek éltek a fundamentalista dzsihadisták térnyeréséig.

A KERESZTÉNYSÉG ŐSHAZÁJÁBAN A LEGNAGYOBB AZ ÜLD�--ZTETÉS

Krisztus első követői is ,,keleti keresztények" voltak. Imaházaik közel kétezer évvel ezelőtt épültek -- amikor Európa még a pogány vallások földrésze volt.

A keresztények jelenléte a Közel-Keleten hatszáz évvel előzi meg az iszlám megjelenését.

A folyamatos diszkrimináció és a fizikai üldözések ellenére is mindeddig folytonos volt a jelenlétük a Földnek ezen a pontján.

A 20. század elején még minden negyedik közel-keleti ember keresztény vallású volt. Napjainkra 11 millióan maradtak a muzulmán hívők 320 milliós tengerében. Mára -- Libanon kivételével -- minden országban elenyésző kisebbségben vannak. A Közel-Kelet ismét lángokban áll, a nyugati hatalmak azonban nem tulajdonítanak semmilyen stratégiai jelentőséget az ott élő keresztényeknek.

"A kereszténység a Közel-Keleten jött létre -- ezek a hívők az első damaszkuszi, alexandriai, antiókiai hívők örökösei. Itt már akkor virágzott a kereszténység, amikor Európában még druidák kevergették mágikus italaikat" -- mondja Pascal Gollnisch, a Támogatás a Közel-Keleti Egyházaknak elnevezésű szervezet vezetője.

"A keresztények nem a muszlimok után jöttek ide" -- szögezi le Victor Assouad, közel-keleti jezsuita elöljáró is. ,,Ők az iszlám előtti időből származnak. Ők az őslakosok, akik eleinte baráti módon üdvözölték a muszlimokat." Amikor azonban az iszlám meghódította a térséget és már a kalifák írták a törvényeket, a keresztényeket másodrendű polgárokká, alattvalókká tették.

Ma a dzsihadisták egyértelműen fogalmaznak a Krisztus-hívőkkel kapcsolatban: ,,Vagy térjenek át az iszlámra, vagy menjenek el, vagy meg kell őket semmisíteni."

Az ISIS felemelkedése Irak és Szíria területén, illetve az iszlám kalifátus létrehozásának víziói szörnyű erőszakhullámot szabadítottak el a térségben a keresztényekkel szemben.







"Irakban Szaddám Huszein hatalomra kerülésekor másfél millió keresztény élt. A diktátor nem látott bennük veszélyt -- közülük többen komoly politikai tisztségeket is kaptak. Amikor Szaddám megbukott, a keresztényeket üldözés érte" -- állítja Myriam Benraad író és Közel-Kelet szakértő.

A történet megértéséhez azért az is hozzá tartozik, amit talán Timothy Radcliffe angol domonkos szerzetes fogalmazott meg a legpontosabban a közel-keleti keresztényekről: ,,Mi nyugatiak gyakran elfelejtjük, hogy ők is léteznek. Ha eszünkbe jutnak, akkor meg elszégyelljük magunkat. Rettenetes paradoxon ez -- a Közel-Keleten a Nyugatot látják bennük, ezért üldözik őket, a Nyugat pedig a saját szekularizációja miatt nem akar közösséget vállalni velük."

Sőt, a keresztényekkel szembeni ellenérzést és gyűlöletet még fokozta

Barack Obama amerikai elnök is, aki szerencsétlenül úgy fogalmazott, hogy a Közel-Keleten intervenciót elkövető amerikai katonák az "új keresztesek", ami szintén több ezer keresztény halálát eredményezte. A dzsihadisták szemében ők voltak a Nyugat előretolt helyőrsége.

A KEGYETLENSÉG NEM ISMERT HATÁROKAT

Szeretnénk a teljesség igénye nélkül -- pár kiragadott példával -- bemutatni, hogy a világban milyen inzultusok érik a keresztény hívőket. Észak-Koreában a Biblia birtoklásáért nyilvános akasztás jár. Irakban 2003-ig 1,2-1,5 millió keresztény élt, azóta számuk kevesebb mint 400 ezerre csökkent, részint azért, mert kiirtották őket. Pakisztánban az egyik legnagyobb arányú a testi brutalitás, megalázás, testi sértés. Az országban halálbüntetés jár az Allah-káromlásért vagy a másfajta hit propagálásáért. A Föld több mint 70 államában jár büntetés azért, ha valaki gyakorolja keresztény hitét. A Közel-Keleti keresztények segélykiáltása nem éri el a nyugati kormányzatok ingerküszöbét.

Keresztényüldözési TOP-lista 2014: 1. Észak-Korea, 2. Irak, 3. Eritrea

Az Open Doors elnevezésű nemzetközi keresztény szervezet legutóbbi jelentése szerint 2014-ben több mint 10 000 embert végeztek ki, gyújtották föl a házát, illetve ért bombatámadás hitének gyakorlása közben. A felmérés szerint évente 120-130 millió keresztény van kitéve üldöztetésnek hite miatt.

NYUGAT (EL)HALLGAT A FELSZÍN, HÁBOROG A MÉLY

Az kétségtelen, hogy az úgynevezett ,,nyugati" politikai és médiaelit nem nagyon törődik a keresztények üldöztetésével, illetve elhallgatja az ellenük történő támadásokat, az olyan kirívó esetektől eltekintve, amit már nem lehet figyelmen kívül hagyni (lásd: francia katolikus pap meggyilkolása mise közben). De a nyugati sajtóban az is mindennapi eseménynek számít, hogy keresztény embereket, értelmiségieket és gondolkodókat aláznak meg -- többek között -- az abortuszról, az általuk fontosnak és értékesnek tartott klasszikus család-modellről valott nézeteik, Krisztus-hitük és hitvallásuk miatt.

Pontosan leírják a Nyugat keresztényüldözésekhez való hozzáállását Eveque Biman, az egyiptomi Deir el-Malak Michael apátság vezetőjének szavai:

"A keresztényeket támadások érik, és fel is gyújtanak templomokat. Mégis itt vagyunk!

Szeretnék üzenni valamit az európai, a nyugati embereknek. Egykoron csodálattal töltött el a demokratikus értékekről és az emberi jogok tiszteletéről vallott nézeteitek. Éppen ezért döbbentem meg annyira, amikor láttam, miként reagáltatok a Nigériában elkövetett szörnyű gaztettekre. Egész falvakat égettek fel ott -- az ott élő emberekkel együtt -- és ti nem tettettek semmit.

Aztán Irakban is -- egész falvakat perzseltek fel -- jazidi és keresztény embereket öltek meg. A mártírjainknak elvágták a torkát, Etiópiában és Líbiában.

Megint csak semmi. Semmi érdemi reakció.

Amikor a párizsi újságnál történt incidens, akkor viszont több millió európai, köztük állami vezetők egyszer csak elítélik a bűncselekményeket és szörnyülködnek.

Mintha a francia vér lenne csak fontos -- de mások vére nem az. Nagyon sajnálom, de elvesztettétek a hiteleteket nálunk. Ne gyertek ide demokráciára tanítani bennünket, ne akarjatok tanítani minket az emberi jogokra."

Franciaországban, például, az állásával játszik, aki keresztet visel a nyakában a munkahelyén. De nem csak ez okoz gondot a keresztény hitüket gyakorlók és felvállalók számára.

"Nyugat-Európában sok orvost bocsátottak el, amiért nem végeztek abortuszt, eutanáziát. Jegyzőket, házassági tanácsadókat rúgtak ki, amiért nem szolgáltak ki homoszexuális ügyfeleket. A "politikai korrektség" már átlépett egy határt.

Ma a Nyugat nem igazán viselkedik keresztényi módon. Ha mecsetet vagy zsinagógát támadnak meg, arról a magyar sajtó is beszámol, de ha templomot vagy Mária-szobrot öntenek le, arról a francia helyi és egyházi lapok írnak, de utána nincs közfelháborodás,

nem követik az eseményeket, hogy a tetteseket végül elfogták-e." -- nyilatkozta az mno.hu-nak a nyugati elit hozzáállásával kapcsolatban Fakhouri Youssef, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség projektvezetője.

Végezetül, álljon itt egy idézet Charles Chaput philadelphiai érsektől, aki 2010-ben azt nyilatkozta: "A kereszténység egy olyan vallás lesz, amiről egyre kevésbé lehet majd szabadon beszélni a közéletben." -- és ma már tényleg itt tartunk!

Az Iszlám Állam egy rákos betegség

"Meg kell fékezni az ISIS nevű rákos betegséget, mely a gyűlölet ajtaja, elszigeteltség és erőszak. (...) Elérkezett az idő arra, hogy a jóakaratú muszlimok és nem muszlimok az egész világon komolyan és ne csak felszínesen szembesüljenek azzal a nehéz helyzettel, mely azzal teremtődött meg, hogy az ISIS akcióba lépett" -- fogalmazott a káld pátriárka.


Benedek pápának mégis igaza volt

Link
































 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 212
  • e Hét: 14537
  • e Hónap: 37025
  • e Év: 214900
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.