Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Az otthagyottak NICOLAS CAGE( LEFT BEHIND)
  2016-09-15 20:56:34, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2016-09-15 20:48:35, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Szép írások
  2016-09-15 17:07:30, csütörtök
 
  Világunkban egy igencsak elterjedt jelenség, hogy a mai kislányok kisfiúk akarnak lenni, a kisfiúk meg sokszor női szerepekre pályáznak. Amíg kisgyerekekről beszélünk, nem is annyira meghökkentő a dolog, de amikor a felnőtt kisfiúk és kislányok teszik ugyanezt, akkor még a józan székely paraszt is összeráncolja a szemöldökeit. Véleményem szerint jogosan.
A szakemberek egyre növekvő ambícióval próbálnak tudományosan is elfogadható választ adni a fenti kérdésre, de válaszaik, sajnos, nem segítenek a helyzeten. Továbbra is egyre több kislány és nagylány gondolja azt, hogy boldogabb lenne attól, ha kisfiú, illetve nagyfiú lehetne, és fordítva: egyre több kisfiú és nagyfiú gondolja azt, hogy boldogabb lenne, ha kislány, illetve nagylány lehetne. Ezért sokan meg is kísérlik a nemüket megváltoztatni. A szegényebbek csak a szokásaikkal és viselkedésükkel, a tehetősebbek meg odáig is elmennek, hogy átoperáltatják magukat.
Elárulom, hogy a mai gondolatcsomagnak nem ez az igazi címe. A ,,Miért akar a kislány kisfiú lenni?" csupán egy marketingfogás. Természetesen ez a kérdés is része a mai gondolatmenetnek, de nem ezen van a lényeg, hanem azon, hogy hogyan is jutott oda a világ, hogy már lassan természetesnek látja ezeket a szerepcseréket.
Helyezzük át tehát a fókuszt a lényegre, a mai bejegyzés valódi címére:

A spirituális válságból következő fizikai összeomlás
Sokak előtt már nem titok, hogy amint a világ megteremtése előtt is létezett az ige, azaz a logos, minden általunk megtapasztalható fizikai jelenség, történés, változás, átalakulás és betegség beállta előtt is megszületik a szellemi minta, egy elképzelés, egy ige, mely előbb vagy utóbb fizikai síkon is érzékelhetővé válik.
A világunkról, melyben, mint látjuk, egyre természetesebb és elfogadottabb a nemi szerepek utólagos változtatása, talán jogosan kijelenthetjük, hogy elvesztette az eredeti logos-át, az eredeti tervrajzát, mely szerint minden a rendeltetésének megfelelően működhetne.
Na de hol történhetett a hiba? Mi okozhatta a deformálódást?
Link



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-15 16:33:09, csütörtök
 
  Mi nem úgy gondolkodunk mint a természet és a gyermekek. Minket már megtanítottak szeretni, és azóta romokban hever az életünk. Az igazi szeretetet nem lehet humanista cselekedetekkel kiérdemelni. Még csak megpróbálni is hiábavalóság. ... hogy ne mondjam azt, hogy istenkáromlás. A mező virága nem válogatja meg, kire árasztja rá az illatát, és a nap felkel a jóknak és a gonoszoknak egyaránt. Ezt nekünk, kiket rendesen megnevelt a világ, már szinte képtelenség felfogni.

Vajon kiérdemelhető-e az igazi szeretet?
Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nem, mert az igazi szeretet, mely az élet alkotójától árad ránk, nem érdem, hanem sokkal inkább szükség kérdése. Nem azért vagyunk szeretve, mert kiérdemeljük, hanem azért, mert szükségünk van rá, mert nélküle megsemmisülnénk, elveszítenénk a megigazulás, a hazatalálás lehetőségét. A szeretet kiérdemlése egy abszurd, teljességgel élet és szeretetellenes elképzelés. Abban a percben, amikor elkezdünk tenni azért, hogy kiérdemeljük valaki szeretetét, elveszítjük annak valódi értékét, jelentőségét, életet adó erejét.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-15 16:23:47, csütörtök
 
  Nagy a gyanúm, hogy ugyanaz érvényes az igazi barátságra és a meghitt párkapcsolatra is, mint az igazságra: a közhiedelemmel ellentétben emberi erőfeszítéseink révén épp az ellenkezőjét érjük el annak, amit szeretnénk. Erőből nem szerezhetjük meg, és nem tarthatjuk meg sem az igazságot, sem az igaz barátságot, sem a párkapcsolatot, mert egyik sem szorgalom, kitartás és érdem kérdése. És minél jobban erőlködünk, annál nagyobb a valószínűsége, hogy tönkretesszük, eltaszítjuk, megsemmisítsük azt, amire vágyunk, azt az értéket, amit nem érdem szerint kapunk, hanem ajándékképp az élet alkotójától. Bármennyire is furcsán hangzik, fontos kimondanunk, hogy minden igazságért és igaz értékért tett erőfeszítés és igyekezet valójában eltaszítja tőlünk azt, amire vágyunk.
Nem rejtethetik el a hegyen épített város! Tehát az igazságot, az igazi értékeket lehetetlen elrejteni. Akaratunktól és törekvéseinktől függetlenül minduntalan megmutatkoznak, amikor egy kis időre megszűnnek azok az emberi erőfeszítések, melyek cél-tévesztve, tudatlanul keresve elrejtik azokat.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-15 16:13:26, csütörtök
 
  Az élet képlete - A bizalom ereje

Azt mondja a társadalom, hogy annak, amit csinálok, nincs semmi értelme. És ezzel passzivitásra, stagnálásra, élettelenségre és a tradicionális társadalmi minták meggyőződés nélküli utánozására motivál, ezáltal beleláncolva egy olyan mókuskerékbe, mely forgásából származó energiát szisztematikusan lenyúlja tőlem, és a maga hasznára fordítja. Ezt addig teszi, amíg le nem leplezem cselszövéseit, és ki nem mondom az első határozott nemet, akár az életem árán is. A szükséges rossz nevű polip addig szipolyozza életem energiáját, amíg rá nem jövök arra, hogy ha csak olyan dolgokat teszek, amelyeknek eddigi tudásom, társadalmi kódoltságom szerint van értelme, meghalok. Ez, gondolom, így szárazon kijelentve, kissé érthetetlen számodra, kedves olvasó, de biztos vagyok benne, ha kicsit összekapod a figyelmed, megérted, miről van szó.

Bizonyára neked is feltűnt már, hogy annak, amit látunk, nagyon sok esetben pont a fordítottja igaz. Érdekes egybeesés, hogy még a pupilla is fordított képet vetít a retinára, melyet később az agynak helyre kell állítania. Természetesen abból, hogy mindennek a fordítottja igaz, nem lehet egy általános szabályt, axiómát csinálni, mert az is zsákutcába vezetne, de ha néha megfordítjuk azokat az eszmefuttatásokat, igazságoknak mondott közleményeket, amelyeket le akarnak gyúrni a torkunkon, sokkal közelebb kerülünk a valósághoz, mint akkor, ha szó szerint elhisszük, amit a jelenlegi világparadigma megpróbál elhitetni velünk a főáramú médián (az újságokon, a tévén, a vallásokon, az oktatási és más elmeprogramozási intézményeken) keresztül.

Arra biztat tehát a társadalom, hogy ne tegyek értelmetlen dolgokat. Helyette cselekedjek olyan dolgokat, amelyeknek SZERINTE! van értelme, és akkor még elismerést, vállveregetést, oklevelet és kitüntetést is kapok. Nos, úgy gondolom, hogy erre mondják a vének, hogy eladta lelkét az ördögnek, mely a soha véget nem érő ismétlődések unalmas poklában tartja a lelket.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-15 15:54:44, csütörtök
 
 



A pénz felvidítja azokat, akik arra használják,
hogy megnyissák vele a világot.

és megátkozza azokat, akik dicsőítik,
összetévesztve a lelki és az anyagi gazdagságot."

mondja Alejandro Jodorowky a Valóság tánca című filmjében.
Több, mint 5 éve nem dolgoztam pénzért, de sosem fáztam és soha nem éheztem. Indiai és nepáli zarándoklatom során 9 hónapon keresztül csavarogtam az ismeretlenben azzal a szándékkal, hogy megtapasztaljam, milyen a világ pénz nélkül.
Bármennyire is fókuszáltam a pénznélküliségre, képtelen voltam teljesen elkerülni és mellőzni azt az eszközt, mely sokak életében úgy van jelen, mint egy életfogytiglan tartó függőséget okozó kábítószer, mint egy halálos végkimenetelű betegség.
Sokszor akaratom ellenére is pénzt nyomtak a kezembe, melyet rendszerint el is költöttem élelemre, vízre és arra, hogy a világhálón keresztül megoszthassam tapasztalataimat azokkal, akik kíváncsiak rá, és azokkal, akik inspirációt merítenek belőle a hétköznapok halálos monotonságából való kizökkenésre.
Napokig tudnék beszélni azokról a felismerésekről, melyek a sok esetben ördögi eszközként emlegetett pénz kapcsán jöttek. Viszont ha nagyon röviden és tömören szeretnék fogalmazni, valahogy úgy szólnék, mint Jodorowsky:

A pénz olyan, mint a vér:
életet ad, ha áramlik.

A pénz olyan,mint Krisztus:
megáld téged, ha megosztod másokkal.

Alaphelyzetben tehát a pénz nem több, és nem kevesebb, mint egy semleges energia, mely az egyén bölcsességének, lelki érettségének függvényében válhat démoni eszközzé vagy a megváltás eszközévé. Ez alapján határozottan kijelenthetjük, hogy ha a bölcsesség, a lélek érettsége nem több, mint az a pénzösszeg, mellyel érintkezünk, életfogytiglan tartó rabságba kerülhetünk. Bármennyire is fájdalmas, muszáj megcáfoljam azt az egyre inkább propagált elképzelést, hogy a nincstelenség a szegénység a világbankárok és az Illuminati számlájára írható.
Így például, ha egy embernek havi kétezer euró használatára van bölcsessége, könnyen megtörténhet, hogy ha valaki vallásos nagylelkűségből megemelné a fizuját ezer euróval, azzal az ő korai halálát szorgalmazná.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-15 15:13:07, csütörtök
 
  Az életünkben MINDENHEZ gondolkodás útján jutunk el. Gondolkodás útján találunk válaszokat és megoldásokat. Gondolkodás révén változtatunk meg, vagy fogadunk el dolgokat. A gondolkodás az amivel harmóniát, örömet és békességet kell, vagy legalábbis kellene találnunk ebben a világban. Gondolkodás nélkül valójában nincsen semmi.

A gondolkodás az ami összeköt minket önmagunkkal és a külső világgal. Ha a gondolkodásunkban szokás szinten hibázunk, következetesen tévedünk, akkor egyrészt elvétjük az életünket és annak lehetőségeit, másrészt rengeteg szükségtelen fájdalmat és szenvedést okozunk magunknak.

Ki kell mondanunk, hogy a gondolkodásmódunk, annak helyessége vagy helytelensége határozza meg az életminőségünket, sőt végtére is a sorsunkat!



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Egy kis ízelítő a magyarságunkkal!
  2016-09-15 08:26:39, csütörtök
 
  Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc utolsó győztes csatája Kishegyesnél

Az 1848-49-es szabadságharc első győztes csatáját Pákozd és Sukoró között vívta a magyar sereg Jelačić bán csapatai ellen 1848. szeptember 29-én, s történetesen 1849. július 14-én, az utolsónál is Jelačić volt az ellenfél.

,,1849. július elején a magyar kormány és a parlament is Szegeden rendezkedett be, s itt volt Vetter Antalnak a főhadiszállása is. Július 8-án Vetter tábornok a várost délről fenyegető Jellasics ellen indult. Csapatai a következő napon találkoztak Kmety hadosztályával, majd Kishegyes felé indultak, hogy egyesüljenek Guyon Richárd egységeivel.

Jelačić bán a magyar hadak egyesülését megakadályozandó július 13-án az esti órákban mintegy 20 000 fős seregével indult meg Verbászról Kishegyes felé. Az ellenséges felvonulás hírére Guyon is készenlétbe állította csapatait: a lovasságból álló jobbszárnyat Hegyesnél, a centrumot képező gyalogságot Szeghegynél, a tüzérséget Feketehegynél helyezte el, míg a tartalék erőket Topolyánál állomásoztatta. A magyar csapatok létszáma körülbelül 7000 főt és 42 löveget tett ki.

Az ütközet kimenetelét Guyon Richárd taktikája döntötte el: amíg a magyar jobbszárny lekötötte az ellenség támadását, addig a balszárny és a középen állomásozó erők oldalba támadták azt. Kishegyes után Jelačić hátráló csapatait a Magyar seregek egészen Verbászig szorították vissza, ahol a császári erők a sáncokat mintegy két óráig tudták csak tartani, majd a demoralizált sereg megkezdte visszavonulását a római sáncok irányába. A magyar seregek a kellő számú lovasság és a tüzérség hiánya miatt a visszavonuló ellenséget nem követték a Duna-Tisza-Duna-csatornától délebbre eső területekre, helyette a Titeli fennsík elfoglalására kaptak parancsot, egyrészt a Bácska ellenségtől való megtisztítása, másrészről pedig a Szegednél összpontosítandó magyar seregek balszárnyának a biztosítása céljából."

A csata emlékezete
Bár az ütközet három település, Kishegyes, Bácsfeketehegy és Szeghegy határában zajlott, a történelem (kis)hegyesi csataként tarja számon. Azonban ez nem volt mindig egyértelmű, hiszen a győztes csata dicsőségéért mindhárom község versengett. 1874-ben szoborbizottságot alapítottak azzal a céllal, hogy a csata és az elesett hősök emlékére szobrot állítsanak, de a tervet csak 1887-ben sikerült végre megvalósítani. Az emlékművet, egy gránitalapzaton álló, acélozott vasba öntött obeliszket Kishegyes, Bácsfeketehegy és Szeghegy hármas határánál állították fel, de sajnos a történelem viharai Trianon után lerombolták. Az obeliszk végleg elveszett az utókor számára, eredeti alakját csak korabeli ábrázolásokról ismerhetjük, azonban az emléktáblákat 1997-ben megtalálták a községháza padlásán. Az egykori emlékmű mását 2000-ben állították fel újra a kishegyesi Nyugati temetőben. A templom melletti szoborparkban 2010-ben mellszobrot állítottak a hegyesi csata győztes tábornoka, Guyon Richárd emlékére.
Manapság is nagyon sokksor elhaladok Pákozd 848-49-es szabadságharc első győztes csatájának helyszíne melett!






Kossuth visszafogadja kegyeibe: 1849. május 11-én kitüntetik a pákozdi és a schwechati csatákban nyújtott teljesítményéért: megkapja a Magyar Katonai Érdemrend III. osztályát. 1849. augusztus 13-án a szöllősi mezőn - és nem Világosnál.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2016-09-15 07:43:50, csütörtök
 
 



Fiatalságom során szabad voltam, de nem éreztem magam szabadnak. Volt időm, de nem tudtam róla. Szerettek, de nem éreztem. Sok évtized múlt el, hogy megértsem e három dolog értelmét. És most, az életem alkonyán, ez a félreértés átment egyféle megelégedésbe. Szeretet, szabadság, idő. A bennük lévő hit egy olyan üzemanyag, ami mindig hajt előre. Legfőképpen a szeretetem, amit irántad, a gyerekeink iránt és a testvéreink és bátyjaink iránt érzek. És ez iránt a gyönyörű világ iránt, ami életet ad nekünk, és örök találgatásban hagy minket.


Furcsa egy játék az idő, van úgy, hogy megtehetnék dolgokat de elmulasszuk, mert számunkra igazából nem is annyira fontosak . Tegnap például kihagytam a szerdai vicces napot, mert igazából
szeretem a vicceket , de úgy hogy máshol elolvasom! A blogomba tartalmasabb életet szeretnék vinni! Például Magyarságunk kincsei , de egy két vicc azért belefér!
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 300 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1428
  • e Hét: 2900
  • e Hónap: 12083
  • e Év: 64791
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.