Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Merkelék leáldozóban, az AfD feltörekvőben
  2016-09-18 20:16:52, vasárnap
 
  2016. 09. 18. 18:59

Merkelék leáldozóban, az AfD feltörekvőben

A szociáldemokrata párt (SPD) kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi berlini tartományi választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint.

Az ARD és a ZDF országos köztelevíziók megbízásából végzett kutatások alapján az SPD a szavazatok 23 százalékát szerezte meg. Ez 5,3 százalékpontos visszaesés a legutóbbi, 2011-ben tartott tartományi parlamenti választáson szerzett 28,3 százalékhoz képest, és a párt történetének második legrosszabb berlini választási eredménye.

A szociáldemokraták eddigi koalíciós társa, az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) 18 százalékkal végzett a második helyen. Ez ugyancsak 5,3 százalékpontos visszaesés a 2011-es 23,3 százalékhoz képest, és a CDU legrosszabb berlini tartományi választási eredménye.

Az ellenzéki Zöldek 16,5 százalékot szereztek, támogatottságuk 1,1 százalékponttal csökkent a 2011-es 17,6 százalékhoz képest.

Az SPD-től balra álló Baloldal 15,5-16,5 százalék közötti eredményt ért el, ami 3,8-4,8 százalékpontos emelkedés a 2011-ben elért 11,7 százalékhoz viszonyítva.

A CDU-tól jobbra álló, újonc Alternatíva Németországnak (AfD) 11,5-12,5 százalék közötti eredménnyel jutott be a képviselőházba.

A liberális FDP 6,5 százalékos eredménnyel ismét képviseletet szerzett a helyi törvényhozásban. A liberálisok 2011-ben 1,6 százalékos eredménnyel estek ki.

A Kalózpárt nem érte el az 5 százalékos küszöböt, 1,5-2 százalék közötti eredménnyel távozik a képviselőházból. A párt 2011-ben 8,9 százalékos eredménnyel jutott be a tartományi parlamentbe.

A választási részvételi arány várhatóan jelentősen meghaladja a 2011-es 60,2 százalékot; a tartományi választási bizottság adatai szerint 16 órakor - két órával az urnazárás előtt - 53,1 százalékos volt a részvételi arány, ami 7,1 százalékpontos növekedés az öt évvel ezelőtti választás azonos időszakában mért 46 százalékhoz képest.

Sajtójelentések szerint több szavazókörnél a 18 órai urnazáráskor még sokan sorban álltak. Ők még leadhatják szavazatukat.
terjedő AfD

Az exit pollok megfelelnek a választás előtti utolsó felmérések adatainak, kivéve az AfD-t, amelynek támogatottságát magasabbra, a 12-15 százalékos sávba mérték közvélemény-kutatók. Az viszont biztos, hogy a 2013-ban alapított AfD most már a 16 tartomány közül 10-ben rendelkezik parlamenti képviselettel.

Az eredménybecslések alapján a berlini tartományban nem folytatható az SPD-CDU koalíció. A kampányban tett "szándéknyilatkozatok" alapján az a legvalószínűbb, hogy az SPD a Zöldekkel és a Baloldallal alakít kormányt, és a CDU ellenzékbe szorul. Amennyiben ez így történik, a CDU már csak 7 tartományban lesz kormányon.

A berlini volt az idei utolsó tartományi választás Németországban. A 2017 szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás előtt azonban még három tartományban tartanak választást: 2017 márciusában Saar-vidéken, május elején Schleswig-Holsteinban, május közepén pedig a legnépesebb tartományban, a 18 millió lakosú Észak-Rajna-Vesztfáliában.


http://alfahir.hu/merkelek_lealdozoban_az_afd_feltorekvoben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közpénzből nemi élet: így dugtok ti
  2016-09-18 20:15:41, vasárnap
 
  2016.09.17. 09:03

Közpénzből nemi élet: így dugtok ti

Olvasom a híreket egymás után, és szöget ütött a fejembe valami: vajon mennyi lehet az a közpénz összeg, amit kormányunk így vagy úgy, de prominensei szexuális életére költ?

Legújabban itt van Matolcsy, a hős, aki menekülőre fogja ha újságírók az új bébike egyébként vaskos juttatásairól kérdeznék.

matolcsy_2.jpg

Olvasom, hogy Lady Voldemort is összegereblyézett valahonnan negyedmilliárdot két év alatt egy olyan céggel, aminek tevékenysége elég langyos, és ott ő maga szabad szemmel alig látható.

Meg aztán a vajnabandi sem a saját zsebe terhére oly gavallér az utóbbi időkben, az általa kezelt közpénz egy részének sikerült Timi asszonynál kikötni.

Ezekből aztán úgy látszik szép dolog a szerelem, de semmi nincs ingyen. Aztán ha már nincs ingyen, akkor legalább jó lenne tudni, mennyi az amiről úgy gondoljátok, ezt igazán megérte elbaszni.


http://varanus.blog.hu/2016/09/17/kozpenzbol_nemi_elet_igy_dugtok_ti
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bakondi elszólta magát!
  2016-09-18 19:40:13, vasárnap
 
 
Bakondi elszólta magát!

2016. szeptember 17. - 13:06


Bakondi sajtótájékoztatón vallotta be, hogy a kormány szándékosan tette ki veszélynek a lakosságot.

A 2016. 09. 16-i M1 híradóban Bakondi György a kormányfő belbiztonsági főtanácsadója a Keleti pályaudvar előtt tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy Magyarország nyitott minden olyan segítségnyújtásra, amely valóban menekültekről szól és hangsúlyozta, olyan emberekről van szó, akik nem jelentenek veszélyt, és megfelelő ellenőrzés után léptethetőek be az országba.

Ezek után nagy kérdés, hogy minek van szükség a népszavazásra?

A továbbiakban bevallotta, hogy ezer szám léptek Szerbiából magyar területre olyanok, akiknek a személyazonossága, céljai, identitása “tisztázatlan volt". Közölte azt is. hogy egy évvel ezelőtt óriási, agresszív, nagyon komoly közbiztonsági veszélyt okozó tömeg táborozott a Keleti pályaudvarnál.

Mindebből egyértelmű, hogy a magyar kormány a migránsok utaztatásával komoly közbiztonsági veszélynek tette ki a magyar lakosságot. Az is világossá válik ebből, ha a kormány betartja az idegenrendészeti jogszabályokat, akkor ellenőrizetlenül, a személyazonosság és az identitás megállapítása nélkül senki sem léphetett volna be Magyarország területére. Kétségtelen, hogy a kormány belpolitikai céljainak elérése érdekében utaztatta össze-vissza Debrecentől Szombathelyig a migránsokat csak azért, hogy a megfelelő hisztériakeltés érdekében migránsokat mutasson a lakosságnak, pánikhelyzetet kreáljon és nem érdekelte közben, hogy milyen veszélynek teszi ki ezzel hazánkat, a lakosságot.

A leggyalázatosabb tette a Fidesznek az, hogy a lakosság szemét kamu népszavazással, gyűlöletkeltő kampánnyal próbálja befogni, miközben a háttérben komoly hasznot húz a migránsok titokban történő betelepítéséből, mert az EU-s pénzek már kifogyóban vannak. A letelepítési kötvény bizniszük is fényes hasznot hoz, hisz eddig egy városnyi bevándorlót telepített be (köztük bűnözőket is) a Fidesz sunyi módon Magyarországra. Az MSZP által elfogott Fideszes belső levél bizonyítja, hogy a Fidesz a kistelepülések polgármestereit riogatja és fenyegeti. Miközben a százmilliárdokat offshore-cégeken keresztül lenyúló Rogán-kötvényekkel betelepített külföldieknek a hírek szerint már állampolgárságot és útlevelet, ezzel együtt magyarországi állandó lakcímet kíván juttatni.

A Fidesz beírta magát ezzel a történelembe, mert ez az első olyan kormánya Magyarországnak, amely pénzért képes eladni saját hazája biztonságát, kapzsisága kielégítése érdekében képes veszélybe sodorni akár egész Európát is.


http://civilhetes.net/bakondi-elszolta-magat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A német sajtó így írt Orbánról: Lovat lopni a saját istállób
  2016-09-18 19:30:01, vasárnap
 
  Ilyen ez a mi Viktorunk leesett a lóról ezért gyorsan lopott magának egy másikat. A puhos dakota! Viktor az aztán legény a gáton, pláne ha a kis zsebe dagad a kezétől, meg amit a kis kezével eldugott oda! Ez egy jellemtelen szar ember mindig is ilyen volt csak időközben köpönyeget váltott Európa viharos ege alatt. Ma már inkább eső csináló vagy széltoló egyre megy. Ő megmondta "ne figyeljenek arra, amit a kampányban mondok"




*****************************

A német sajtó így írt Orbánról: Lovat lopni a saját istállóban



tegnap, 15:31

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap Orbán Viktor miniszterelnökről közölt írást szombati számában.

Jan-Werner Müller, az amerikai Princeton Egyetem politológusa a lap tárcarovatában Lovat lopni a saját istállóban címmel közölt írásában felidézte Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormányzó konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) elnöke minapi pódiumbeszélgetését a lengyelországi Krynicában tartott gazdasági fórumon.

A többi között kiemelte, hogy a beszélgetésen szó volt "kulturális ellenforradalomról", és a két "nemzeti populista" politikus "elhalmozta egymást bókokkal", így Orbán Viktor utalt arra, hogy a magyarok körében szokás a közös lótolvajlásra való nyitottságot jelző mondással kifejezni a bizalmat, mire Jaroslaw Kaczynski kifejtette, hogy "az EU nevű nagy istállóban lophatnánk a magyarokkal együtt lovakat".

A szerző hozzátette: mindezt akár el is lehetne intézni annyival, hogy "egy közép-európai kópéregény és egy banánköztársaság-szatíra keveréke" volt látható a pódiumon, de valójában a résztvevők "teljesen tudatosan meghúztak egy új, kulturális színezetű konfliktusvonalat egy multipoláris Európában, amely a Brexit után egyre inkább szétválik dél, észak és kelet felé".

"Orbán és Kaczynski pályafutása során megtanulta, hogy egy látszólag csupán jelképes kulturkampf hosszú távon politikailag és gazdaságilag is kifizetődő lehet" - írta Jan-Werner Müller, kiemelve: a két politikusnak "ezzel a kulturális-erkölcsi polarizálással sikerült egész politikai rendszereket megkaparintani", így logikus, hogy a V4-ek "nagyszabású offenzívája" nemcsak érdekekről szól.

A két politikus az "új, antiliberális Internacionálé vezérei", és míg Kaczynski "nem a nagy szavak embere", Orbán keresi az európai nyilvánosságot és "Anti-Merkelként" mutatja be magát, egy "igaz európaiként", aki megvédi az unió határát, miközben "Brüsszelben élet-halál harcot vív a nihilista elittel" - írta a FAZ szerzője.

A többi között hozzátette: "Orbán nem alábecsülendő előnye", hogy egykor Otto Graf Lambsdorff - a német liberális FDP politikusa - és Soros György által "protezsált liberális volt", és így a két világháború közötti korszak számos "autoriter figurájához" hasonlóan "átváltozását egyfajta posztliberális tanulási folyamatként mutathatja be", mondván, hogy kipróbálták Kelet-Európában a liberalizmust, és kiderült, hogy nem működik vagy csak az erőseknek, köztük a nyugat-európai multiknak kedvez - írta Jan-Werner Müller.


http://propeller.hu/nagyvilag/3241831-nemet-sajto-igy-irt-orbanrol-lovat-lopni-sa jat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akinek van kutyája, az tudja, hogy minden nyaralás vagy utaz
  2016-09-18 18:58:16, vasárnap
 
  "Akinek van kutyája, az tudja, hogy minden nyaralás vagy utazás nagyobb élmény, ha a kedvencünk is velünk tarthat. Ez a férfi sem szerette volna otthon hagyni hű társát, ezért rövid levelet írt a hotel tulajdonosának, ahol megszállni készült."

,,Szeretném magammal vinni a hotelbe a kutyámat. Ő egy nagyon jól képzett eb, nem fog semmilyen gondot okozni. Szabadna?"

A tulajdonos reakciója egészen meglepő volt!
A tulajdonos humoros válasza meglepte a levél íróját, de minden szavával egyet tudunk érteni:
,,Néhány éve már a tulajdonomban van a szálloda, de ez alatt az idő alatt, még egyetlen kutya sem lopott tőlem törölközőt, ágyneműt vagy festményt. Még soha nem kellett rendőrt hívnom egy kutyára, mert berúgott volna és balhézott volna az éjszaka közepén. És még egyetlen eb sem felejtette el kifizetni a számláját. A kutyádat szívesen látom a szállodámban, és ha kezeskedik érted, akkor téged is..."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Színvallásra kényszerülnek Döbrögiék? De akkor már késő̷
  2016-09-18 16:44:28, vasárnap
 
  Színvallásra kényszerülnek Döbrögiék? De akkor már késő...


Közzétéve 2016-09-18

Most kiderül, hogy Orbánék kinek az oldalán állnak

A természetvédők szerint a magyar kormánynak nemet kell mondania a TTIP ,,kisöccsére"
Mondjon nemet az Európai Tanácsban az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményre - erre kéri a kormányt a Magyar Természetvédők Szövetsége. Úgy tudjuk, a kormányhatározat közigazgatási egyeztetése már megkezdődött, és napokon belül dönthetnek is az ügyben.

Már a jövő héten tárgyalhat a kormány az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás, az átfogó gazdasági és kereskedelmi egyezmény (CETA) hazai ratifikálásáról. Információnk szerint már javában zajlanak a tárcaközi egyeztetések. A CETA lényegében az EU és az Egyesült Államok között kötendő szabadkereskedelmi megállapodásnak (TTIP) a ,,kisöccse", vagyis ha a kabinet elfogadja a paktumot, lényegében szabad utat ad az amerikai egyezménynek is. Ez pedig aligha csengene egybe a kormányzat eddigi kommunikációjával, amely a megállapodással kapcsolatos kritikákat hangoztatta.
Jöhet a GMO-szennyezés és a multik uralma
A paktum ellen többtucatnyi civil szervezet tiltakozik Magyarországon, miközben az EU-ban is több millióan írták alá azt a petíciót, amely a szabadkereskedelmi megállapodások veszélyeire hívja fel a figyelmet. Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetségének vezetője szerint komoly környezetvédelmi és élelmiszerbiztonsági kockázatai vannak a megállapodásnak. Az egyik legsúlyosabb pontja a genetikailag módosított növényekkel kapcsolatos. - A CETA szövege alapján a kereskedelmi érdekek felülírhatnák az egészségvédelmi szabályokat, és veszélybe kerülne az elővigyázatosság elve.
Az egyezmény továbbá felszámolhatja a zéró toleranciát is, ami lényegében a GMO-szennyezés legalizálását jelentené - mondta lapunknak a természetvédők vezetője. További súlyos következményei lehetnek annak a vitarendezési eljárásnak, amelynek értelmében a multinacionális vállalatok különleges jogokat kaphatnak a demokratikusan választott kormányokkal szemben. - A befektetési bírósági rendszerben (ICS) a kormányok szabályozáshoz való joga rosszul definiált azáltal, hogy a megállapodás bevezeti a befektetők jogos elvárásának fogalmát, szélesre tárja a kaput a cégek indokolatlan pereskedése előtt - mondta. Farkas István úgy látja, az ilyen ügyekben döntő bírák lényegében jogászok és ügyvédek, vagyis akkor sem független személyek, ha állandó bíráknak nevezik is őket.
A bírói függetlenség lényege, hogy a bírák egy helyről, a bíróságtól kapják a fizetésüket, és mellette nem lehetnek ügyvédek vagy céges jogászok. A kanadai szabadkereskedelmi megállapodásban azonban bármilyen jogász betöltheti ezt a ,,bírói" szerepkört, akár egy nagyvállalat jogtanácsosa is. Egy tagállam pedig már akkor is kénytelen lenne dollármilliárdos kártérítést fizetni a nagyvállalatoknak, ha csak egy olyan fogyasztóvédelmi szabályozást hozna állampolgárai védelmében, amely nem tetszik a multinacionális cégeknek.
Akkor is perelhetnek, ha nem ratifikálják
A megállapodás esetében a helyzetet súlyosbítja, hogy az Európai Bizottság javasolja az egyezmény ideiglenes hatályba léptetését, még a tagállami ratifikálási folyamat lezárulta előtt. Farkas István szerint ennek következtében előállhat egy olyan helyzet, hogy a CETA alapján a kanadai cégek három éven belül akkor is beperelhetnek egyes európai kormányokat - akár hazánkat is -, ha esetleg a végén egy tagállam vétója miatt mégsem lépne hatályba az egyezmény. Mindezek tükrében a Magyar Természetvédők Szövetsége arra kéri a kormányt, hogy mondjon nemet az Európai Tanácsban az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményre, ne támogassa, hogy a CETA akár csak ideiglenesen is hatályba lépjen.
Tisztázásra várva
A kanadai és a német kormány egyetért abban, hogy még az októberre tervezett aláírás előtt tisztázni kell bizonyos dolgokat az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményben. Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter bejelentette, hogy a megállapodás aláírása előtt a kanadai kormány és az Európai Bizottság egy ,,jogi nyilatkozatban" teszi közzé a tisztázó magyarázatokat.
(mno)
Bal-Rad komm: “...vagyis ha a kabinet elfogadja a paktumot, lényegében szabad utat ad az amerikai egyezménynek is. Ez pedig aligha csengene egybe a kormányzat eddigi kommunikációjával..."
-Döbrögink politikai ars poticáját jól ismerjük. Márpedig az a qrmányunk politikájának is a leglényegesebb eleme, mondhatni alapja: “Nem azt kell nézni amit mondok! Azt-amit csinálok!"
Márpedig qrmányzati hadova ide-Döbrögi hanta oda, az amerikai nagykövet nemrégiben kikottyantotta, hogy NAGY AZ EGYETÉRTÉS TTIP-ügyileg az USA és a “magyar" qrmány között. Amivégből Colleen Bell fölöttébb elégedett.
Na meg hát mire megszületik a “magyar" qrmány VÉLHETŐLEG POZITÍV DÖNTÉSE, addigra Döbrögink már túl lesz egy referendumon. Ami komoly legitimitást-SZERINTE ÉLET-HALÁL URA felhatalmazást-ad neki! Akkor már CSAK NEMMZETTHY EGYSÉG VAN!-apelláta nincs!
“...Egy tagállam pedig már akkor is kénytelen lenne dollármilliárdos kártérítést fizetni a nagyvállalatoknak, ha csak egy olyan fogyasztóvédelmi szabályozást hozna állampolgárai védelmében, amely nem tetszik a multinacionális cégeknek..."
-TECCENEK ÉRTENI UGYE?


http://www.balrad.com/2016/09/18/szinvallasra-kenyszerulnek-dobrogiek-de-akkor-ma r-keso/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MI tettük magánüggyé Magyarországot!
  2016-09-18 10:49:35, vasárnap
 
  MI tettük magánüggyé Magyarországot!

Közzétéve 2016-09-18

Magyarország: magánügy

mu
Magyarország Matolcsy György magánügye lett.

Legalábbis minden jel arra mutat, hogy a magángazdasági gondolkodó házipénztárának tekinti a magyar, nemzeti és bank jellegét egyaránt nélkülöző MNB-t. Ezt bizonyítja minden korábbinál egyszerűbben, közérthetőbben, egyúttal felháborítóbban a Népszabadság cikksorozatában feltárt, összes elemében vérlázító Vajda Zita-ügy. Az ugyanis arról szól, hogy Matolcsy milliós fizetést ad közpénzből a nőnek, akinek kimutatható teljesítménye a legkevésbé sem indokolja a kiemelt díjazást.
Jelenlegi tudásunk alapján Vajda Zita jógaoktató a magánéletét ­szenteli Matolcsy Györgynek, és ezzel többet kereshet, exkluzívabb pozíciót kaphat, mint a jegybank olyan vezetői, akik komplett karrierjüket, tudásukat a nemzeti érdek szolgálatára szánták. Ez pedig csak úgy lehetséges, hogy a nemzeti bank első emberénél a magánérdek automatikusan megelőzi a közösség ügyét. Ráadásul Matolcsy mintha e tétel igazolására építette volna ciklusát.
Az MNB, amely korábban a magyar monetáris politikáért felelt, ma vezetője hobbijának, kapcsolatainak, rokonságának finanszírozását szolgálja. A jegybanki alapítványokhoz kiszervezett 260 ­milliárd forintból bőven jutott Szemerey Tamásnak, Matolcsy unokatestvérének az érdekeltségeihez, miközben a Szemerey-bank segített Matolcsy fiának gyárvásárlásában, sőt a vállalkozó luxushajlékot is biztosított a jegybankelnök gyerekének. Sorolhatnánk még ­sokáig az eseteket onnantól, hogy az alapítványok a piacon értelmezhetetlen áron megrendelték Matolcsy könyvét, illetve a jegybank környékén posztokkal látták el Szemerey, de még annak a Polt Péternek a feleségét is, akinek főügyészként el kellene járnia a gyanús ügyekben.
Ez hanyatlástörténeti finálé, elvégre korábban azt azért nem mondhattuk el, hogy az MNB aktuális vezére erkölcsiségé­ben nem veszi fel a versenyt a Keleti pályaudvaron itt a piros, hol a pirossal bűvölő szélhámossal.
Ugyanakkor a romlás bankára csak egy a magánügyek rendszerének ikonikus alakjai közül. Mert Magyarország nem csak Matolcsy György magánügye. Hanem Orbán Viktoré is. Meg Rogán Antalé. Meg Polt Péteré. Meg Mészáros Lőrincé. Meg Habony Árpádé. Borsod megye meg Tállai András és Mengyi ,,Voldemort" Roland magánügye. Baranya meg Bánki Erik és Tiffán Zsolt magánügye.
A Fidesz 2010 óta következetesen azon dolgozik, hogy privatizálja az országot. Ennek a magánosításnak éppúgy része a közérdekű adatok titkosítása, mint az irdatlan mennyiségű közpénz kitolása a Habony-médiához, a Századvéghez, a Nézőpont-csoporthoz, az ellenzéki média fojtogatása, az Alkotmánybíróság kinyírása vagy a parlament játékszínné alakítása. Az erre épülő rendszer pedig logikusan termeli ki a miskolci Zsiga Marcellt, akinek frissen vásárolt háza előtt a fideszes önkormányzat leaszfaltozza az utat, és teszi ikonná Matolcsy Györgyöt, akinél közvetlenebb kapcsolatot ma kevés magyar ember ápol a gátlástalansággal.
Ám e taszító tevékenység ellenére tíz éve az áll a népszerűségi tabellán: 1. Fidesz.
Ez pedig világosan mutatja: a szemérmetlen korrupció önmagában nem falja fel a rendszert. Így az ellenzék sem lesz vele képes lerombolni az építményt.
Ezt igazolja majd a Matolcsy-Vajda-sztori kimenetele is, amennyiben annak semmilyen következménye nem lesz. Ez annyiban papírforma, hogy az MNB-s romantikus tragikomédia nincs a Fidesz-kormány ezer legnagyobb korrupciós ügye között. Jelentősége mégis meghaladhatná megannyi sötét ügyét a letelepedésikötvény-biznisztől az EU-s fejlesztési források szervezett lenyúlásáig. Méghozzá azért, mert ritkán adatik meg, hogy egy botrány lényege ilyen könnyen formálható fogyasztható üzenetté. A Vajda-ügyé meg így szól: a nemzeti bank elnöke közpénzből ad álomfizetést egy hozzá fölöttébb közel álló nőnek.
Most az látszik, a romlottság e kivételes példája sincs érdemi hatással a közbeszédre. Nyilván azért, mert ahogy sok korábbi eset, kutatás igazolta: a polgárok beárazták a korrupciót. Semmi nem mutatja tisztábban az általános választói érzéketlenséget a csupán ,,erkölcsi" érvelésre, mint a gyömrői polgármester karrierje: őt elítélték adócsalásért, de a helyiek annak ellenére újraválasztották, hogy bűncselekményt követett el.
Hogy következménye lehessen az elfogadhatatlan mutatványoknak, annak szükséges feltétele a politikai közösség közös normarendszere. Ami viszont nem létezik. Fájdalom, egy darabig nem is fog.
Ezt onnan tudjuk, hogy a jobboldali elit jelenleg lényegében minden erkölcstelenséghez asszisztál, kéjes örömmel hadakozik a mindenható hatalom, a sok éve csak győztesek oldalán a sok éve csak vesztesek ellen. Rá­adásul tökéletes gyávaságát példátlan bátorságnak tartja. Történelmi igazságtételnek tekinti, hogy szórhatja a közpénzt, adatokat titkolhat el, haveroknak osztogathat, nokiás dobozokból nokiás kamiont rakhat össze. Mármost a jobboldali elit tagjainak e szilánkos gerinctörése súlyos probléma; a morális léc lekerül a földre.
Az tovább bonyolítja a képletet, hogy még a történések megnevezéséért is politikai, értelmezési háború zajlik. Hiszen az uralkodó diskurzus szerint nem is korrupciós ügyeket látunk, hanem magyar vállalkozók, tehetséges Vajda Ziták patrióta támogatását. És amíg a Lopás vagy hazaszeretet Mészáros Lőrinc milliárdossá tétele? munkacímű vita zajlik, a Fidesz sorra húzza majd be a választásokat. Mert olyan korban élünk, amely - a The Economist zseniális kifejezésével - elhozta az igazság utáni politikát. Azaz nem a mesék tényekhez, valósághoz való viszonya határozza meg a politikai verseny esé­lyeit. Hanem a nagy történet, amely igaznak látszik, látszhat, még ha nincs is ténybeli alapja.
Idehaza ilyen most Orbán Viktor migrációs sztorija. Ez eltakarja a nyilvánosságot, láthatatlanná tesz egyéb problémákat. Képes olyan abszurdot teremteni, hogy terroristáktól retteg a mezőtúri fideszes polgármester, a kormányfő meg arról beszél, elképzelhető, hogy Salgótarján megállapodik az EU-val a migránsok betelepítéséről, a kerítésépítő kormány meg tehetetlenül nézi a nógrádi bányászváros magánakcióját.
A kortárs nyilvánosság, a demokratikus intézményrendszer egyszerűen nem volt felkészülve az igazság utáni politikára. Radikális, régi konszenzusokat önfeledten felrúgó politikai szereplők képesek voltak eszközzé tenni a médiát, az intézményeket. Azaz mindent, aminek funkciója eredetileg a hatalom, a politika kontrollja volt.
Ebből semmiképpen nem következik, hogy a média, az ellenzék, a civil szféra nem teszi helyesen, hogy rendíthetetlenül üldözi a korrupciót, hiszen elsődleges felelőssége a közösség érdekeinek védelme a magánérdekek támadásával szemben. Csak látni kell a korrupciós narratíva korlátait. A Fidesz soha nem lesz leváltható politikai identitásépítés nélkül. Addig nincs esély a párt ellen, amíg egy vezető meg egy történet nem áll szemben Orbánék igazságmentes sztorijával. A történetek versenyét ugyanis nem lehet történet nélkül megnyerni.
Annak a sztorinak az alapja, amely versenyképes lesz a Fideszével, mindenképpen az lesz: Magyarország közügy.
Még az igazság utáni korban is.
(NOL)
Bal-Rad komm: Mindig elragadóak ezek a liberális kesergők. Azok voltak ám a nemmzetthy kesergők is! Amelyek a liberálisok lopásai miatt zengedeztek. 26 esztendeje már annak, hogy ilyen kesergőket hallunk.
“...Ez hanyatlástörténeti finálé..."
Ez még nem az! Amíg a finálé kezdetét veszi, addig még sok galádság fog megtörténni országunkban.
Mert finálé az majd csak lesz. Valamikor. De sok örömre ok akkor-és az után sem- lesz!
Már az eddigi 26 év olyan károkat okozott országunknak-nemzetünknek, hogy az jószerével helyrehozhatatlan! Márpedig még a fináléig van idő! Csakhogy a lopnivaló fogy egyre gyorsabban, miközben a lopási vágy az egekbe szökik!
A finálé akkor kezdődik, amikor már nem lesz itt semmi! SEMMI!
Na majd akkor lesz csak nagy lesekedés kifelé a fejekből! Most mitévők legyünk?!
Tulajdonképpen meg is érdemeljük a sorsunkat! Hiszen MI KELLETTÜNK AHHOZ, hogy választottjaink magánügyet csináltak Magyarországból!

NÉLKÜLÜNK EZ NEM SIKERÜLHETETT VOLNA! SENKINEK!

http://www.balrad.com/2016/09/18/mi-tettuk-maganuggye-magyarorszagot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zavar a’ zerőben!
  2016-09-18 10:44:49, vasárnap
 
  Zavar a' zerőben!

Közzétéve 2016-09-17


Jobbik: Orbán lelepleződött, bevándorlókkal kezelné a munkaerőhiányt
Pozsonyban Orbán Viktor kudarcot vallott: nemhogy nem sikerült megváltoztatnia az unió bevándorláspolitikáját, de ő maga hajtott végre 180 fokos fordulatot.

A Jobbik úgy véli, a magyar kormányfőnek nem lett volna szabad áldását adnia a Visegrádi Négyeknek arra a Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter által ismertetett közös dokumentumára, mely szerint a Magyarországhoz hasonlóan munkaerőhiánnyal küzdő tagállamok ,,a menekülteket, sőt bevándorlókat akár jelentős számban" is befogadhatják.
Ez a rémisztő kitétel teljesen egybecseng Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elképzeléseivel, aki nem a Nyugatra menekült magyarok hazacsábításával és uniós szinthez közelítő munkabérekkel, hanem harmadik országbeli munkavállalókkal kezelné a hazai munkaerőhiányt.
Orbán tehát lelepleződött, az október 2-i népszavazást ő maga is pusztán párt- és belpolitikai erőfelmérésnek tekinti. Ezzel azonban rendkívül veszélyes hazárdjátékba viszi az országot, hiszen egy érvénytelen népszavazással ütőkártyát adna Brüsszel kezébe.
A pénteki uniós csúcs után csak még bizonyosabb: ha a népszavazás eredménytelen, Orbán Viktornak személyesen kell vállalnia a felelősséget és távoznia kell a miniszterelnöki bársonyszékből!
(propeller)
Bal-Rad komm: MOST AKKOR MIT SZERETNE A JOBBIK? Érvénytelen népszavazást és Döbrögi távozását?
Vagy érvényes kvótareferendumot és szabad kezet a vajdának?
MINDKÉT ESETBEN JÖHETNEK (fognak is jönni) A MIGRÁNCSOK!


http://www.balrad.com/2016/09/17/zavar-a-zeroben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Majd a referendum után megtudjátok!
  2016-09-18 10:42:51, vasárnap
 
  Majd a referendum után megtudjátok!


Közzétéve 2016-09-18

A péntek reggel a Kossuth-adón sugárzott Döbrögi-félóra egyik részlete: (idézet a Válasz.hu anyagából.)



“...A kormányfő kitért arra is, mi várható október 2-a után; az interjú vonatkozó része így hangzott:
- Ha sikeres és eredményes lesz a népszavazás, ugye, amelyhez ötven százalékos részvétel kell, akkor látja-e már, hogy mi lesz a közjogi következménye, mi lesz a következő lépés a magyar parlamentben?
- Igen.
- Alkotmánymódosítás, vagy bármi más?
- Látom.
- Csak nem árulja el?
- Mindent a maga idejében, a hídon akkor kell átmenni, ha odaértünk, most egy népszavazás előtt állunk. Nem javaslom, hogy arról nyissunk vitát, hogy mit fogunk csinálni a népszavazás után. Most arról érdemes vitát nyitnunk, arról érdemes beszélni, hogy létre tudunk-e hozni egy nagy egyetértést, és minden erőt erre szeretnék összpontosítani, és, bár tudom, hogy milyen irányba indulhatunk el a népszavazás után - azt hiszem, hogy ezért tartanak az állásomban az emberek, hogy előre gondolkodjak, tehát megvan erre az elgondolásom -, de itt és most minden azon múlik, hogy milyen összefogást hozunk létre. Más irányba indulunk el, ha nagyobb az összefogás, és más irányba, ha kisebb."
Nos! Szinte nyíltan kimondja a vajda, hogy KÖZÜNK NINCS AHHOZ, hogy ő mit fog csinálni EGY NAGYMÉRVŰ FELHATALMAZÁST KÖVETŐEN! Ő ugyanis arra törekszik, hogy EGYSÉGBE ÁLLJON MÖGÖTTE A NÉP, de hogy mire akarja felhasználni AZ Ő ÁLTALA VALAMIRE VALÓ FELHATALMAZÁST?-azt ő most-ELŐRE-NEM KÖTI AZ ORRUNKRA!

HIHETETLEN CINIZMUS!
Szerinte “... ezért tartanak az állásomban az emberek, hogy előre gondolkodjak, tehát megvan erre az elgondolásom..."
EGY NÉPSZAVAZÁS ELŐTT KÉT HÉTTEL NEM HAJLANDÓ ELÁRULNI, HOGY MIRE IS MEGY KI A JÁTÉK!
MAJD MEGTUDJÁTOK! A REFERENDUM UTÁN! EZ A VÁLASZA!
Ez pedig felér egy jó adag fenyegetéssel!
És még csak azt sem mondhatja senki, hogy ő nem szólt előre! Már jó előre a MI NYAKUNKBA VARRJA A FELELŐSSÉGET A MI DÖNTÉSÜNKÉRT!
Igaza is van! Ha ilyen kijelentés után bizalmat kap!-TELJESSÉGGEL MEGÉRDEMELJÜK A JÖVŐBELI TETTEIT!


http://www.balrad.com/2016/09/18/majd-a-referendum-utan-megtudjatok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.